Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Νίκος Μπελογιάννης


η Ν.Ε ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τίμησε τον Μπελογιάννη στη γενέτειρά του

Μαζική εκδήλωση την Κυριακή στην Αμαλιάδα για τον κομμουνιστή ήρωα

Τον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη τίμησε την Κυριακή η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του, την Αμαλιάδα, 60 χρόνια από την εκτέλεσή του, μαζί με τους συντρόφους του Ηλία Αργυριάδη, Νίκο Καλούμενο και Δημήτρη Μπάτση, στις 30 Μάρτη 1952. Η εκδήλωση λόγω βροχής έγινε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης. Αναφερόμενη στον Ν. Μπελογιάννη και τη σημασία της θυσίας του, η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«"Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία, που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας". Αυτή η δήλωση του Ν. Μπελογιάννη είναι επίκαιρη για το λαό μας και τους αγώνες που έρχονται.

Ε! λοιπόν, κύριοι, σας λέμε καθαρά ότι ματαιοπονείτε όταν πασχίζετε, χρόνια τώρα, πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, του οπορτουνισμού, να ξεκόψετε τον Μπελογιάννη απ' το Κόμμα και την επαναστατική ιδεολογία του επιστημονικού σοσιαλισμού που τον ανέθρεψε.

Είστε υπηρέτες των ίδιων αφεντικών τότε και τώρα, του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, της EE, της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της ταξικής εκμετάλλευσης. Μήπως αυτό δεν κάνουν και σήμερα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και τα εξαπτέρυγά τους; Εκτελούν το λαό, τον οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση για να διασφαλίσουν τα ιερά και τα όσια της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=10/4/2012&id=13989&pageNo=32&direction=1

Μήνυμα...

Μήνυμα από τα συνδικάτα του Μεξικού, δια του πρόεδρου του συνδικάτων εργαζομένων - ηλεκτρολόγων που βρίσκονται στον 2ο μήνα απεργίας διαρκείας, Μανουέλ Πάζ.

Προς τον Ελληνικό Λαό...
Το Δ.Ν.Τ. είναι μια γάγγραινα που δεκαετίες τώρα έχει οδηγήσει το Μέξικο στην μαζική εξαθλίωση των κάτοικων του, ιδιαίτερα υμείς οι εργαζόμενοι, είδαμε τις συλλογικές μας συμβάσεις να μην υπάρχουν πια, οι μαζικές απολύσεις να είναι καθημερινές, το οκτάωρο να είναι «κάτι που θυμόμαστε από τα παλιά χρόνια». Θέλουμε να ξέρετε ότι η καταστολή και η βία που έχει εξαπολυθεί εναντίων μας, οι συλλήψεις την συνδικαλιστικών μας εκπροσώπων είναι επιταγή του Δ.Ν.Τ., γιατί δεν θέλουν να έχουν απέναντι τους τις φωνές των ταπεινών και των αδικημένων.

Εσείς δίνετε μια μεγαλειώδη και ιστορική μάχη, σήμερα.
Έχει παγκόσμιες διαστάσεις και έχουμε όλοι ευθύνη να νικήσετε.
Μπορείτε να τους διώξετε από τη χώρα σας.
Μπορείτε να ονειρευτείτε μια άλλη κοινωνία.

Μπορούμε μαζί να είμαστε στο ίδιο χαράκωμα σήμερα, αν και τόσο μακριά, οι αγώνες μας σήμερα πάνε δίπλα, δίπλα, στην ίδια αλυσίδα στην ίδια πορεία, στην ίδια συγκέντρωση.

Θα νικήσουμε! VENCEREMOS..!!!