Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

και έτσι.... το κοτέτσι!


«Τεχνική» άνοδος
Τεχνική ανοδική αντίδραση με μοχλό της μετοχές του FTSE 20 εκδηλώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οδηγώντας το γενικό δείκτη τιμών και πάλι πάνω από τις 1.600 μονάδες. Η σημαντική υποχώρηση των τιμών κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις δημιούργησε επενδυτικές ευκαιρίες και ενεργοποίησε τους αγοραστές, Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές το κλίμα παραμένει εύθραυστο. Ο γ.δ. έκλεισε σήμερα στις 1.615,06 μονάδες με κέρδη 1,63%.
Ο δείκτης FTSE 20 σημείωσε άνοδο 1,57%, με τη μετοχή της Coca-Cola 3E να ξεχωρίζει καταγράφοντας κέρδη 6,50% και τον ΟΤΕ να ακολουθεί με κέρδη 5,21%. Επιλεκτικό ήταν το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο, με το σχετικό δείκτη να υποχωρεί οριακά κατά 0,14%. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, παρά το γεγονός ότι ενδοσυνεδριακά κατέγραψε σημαντικά κέρδη άνω του 3% φτάνοντας μέχρι τα 11,42 ευρώ, τερμάτισε στα 10,84 ευρώ με πτώση 1,45% και όγκο 2.586.902 τεμάχια. Η Τράπεζα Πειραιώς υποχώρησε κατά 0,44%, η Αγροτική τράπεζα υποχώρησε κατά 1,74%. 

Αντίθετα, η Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 0,39% και η Eurobank εμφάνισε σημαντικά κέρδη 3,56%.
Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE 20, η Βιοχάλκο σημείωσε πτώση 1,08%, αμετάβλητη παρέμεινε η ΔΕΗ. Αντίθετα, κέρδη άνω του 2% κατέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Ιντραλότ. Ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε κατά 1,49% και ο Τιτάν κατά 1,47%. 

Ικανοποιητική ήταν η συνολική εικόνα της αγοράς, καθώς 107 μετοχές έκλεισαν με θετικό πρόσημο έναντι 84 που υποχώρησαν και 63 που παρέμειναν αμετάβλητες. Μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις ήταν η αξία των συναλλαγών. που ανήλθε στα 103,06 εκατ. ευρώ.
Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη, υπό πίεση η Wall

Με κέρδη κατάφεραν να κλείσουν τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται πλέον στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, η οποία παραδόθηκε τελικά στα χέρια των πωλητών. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,42% στις 4.023,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,12% στις 2.877,62 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε υψηλότερα κατά 0,32% στις 4.218,44 μονάδες.

στην Αμερική
Ο Dow Jones έκλεισε στι στις 7.465,95 μονάδες με απώλειες - 1,19% , ο Nasdaq στις 1.442,82 μονάδες με απώλειες 1,71 % και ο S&P 500  στις 778,94 μονάδες με απώλειες 1,20 %.

Να σημειωθεί ότι τα κέρδη των 394 εταιρειών του δείκτη S&P 500 που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου έχουν υποχωρήσει κατά 33%.

Στο επίπεδο των μακροοικονομικών, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ανήλθε πριν δύο εβδομάδες σε νέο ιστορικό υψηλό, στα 4,99 εκατομμύρια, ένδειξη ότι η αγορά εργασίας συνεχίζει να μαστίζεται από την κρίση.

Αναλυτικότερα, ο συνολικός αριθμός των επιδομάτων αυξήθηκε κατά 170.000 την εβδομάδα που έληξε στις 7 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες στις 627.000, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μείωση τους στις 620.000.
Αντίθετα, απρόσμενη άνοδο 0,4% σημείωσε τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ ο "δείκτης των δεικτών", η συνισταμένη των βασικών οικονομικών μεγεθών, που δείχνει την πορεία της οικονομίας τους επόμενους 3-6 μήνες. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι ο δείκτης Leading Economic Indicators του Conference Board θα παραμείνει αμετάβλητος, μετά από άνοδο 0,2% το Δεκέμβριο.




Στο 14,5% του ΑΕΠ
το έλλειμμα το 2008
Αύξηση 8% ή κατά 2,6 δισ. ευρώ, κατέγραψε το 2008 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε σύγκριση με το 2007 και διαμορφώθηκε σε 35 δισεκ. ευρώ, δηλαδή σε 14,5% του ΑΕΠ (έναντι 14,2% το 2007). 

Θετική εξέλιξη το 2008, ήταν το γεγονός ότι οι άμεσες επενδύσεις εμφάνισαν καθαρή εισροή ύψους 1,7 δισεκ. ευρώ. 

Σε ότι αφορά τη διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, όπως σημειώνει η Τράπεζα της Ελλάδος, αντανακλά την αύξηση των ελλειμμάτων κυρίως του εμπορικού ισοζυγίου και δευτερευόντως του ισοζυγίου εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μόνο εν μέρει από την αύξηση των πλεονασμάτων του ισοζυγίου τρεχουσών μεταβιβάσεων και του ισοζυγίου υπηρεσιών. 

Η διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου κατά 2,5 δισεκ. ευρώ οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καθαρών πληρωμών για εισαγωγές καυσίμων κατά 2,9 δισεκ. ευρώ. Σε πολύ μικρότερο βαθμό οφείλεται στην αύξηση του εμπορικού ελλείμματος εκτός καυσίμων και πλοίων κατά 422 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισπράξεις από εξαγωγές της κατηγορίας αυτής αυξήθηκαν κατά 1,8 δισεκ. ευρώ, ενώ οι πληρωμές για εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 2,3 δισεκ. ευρώ. Ωστόσο, ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών αγαθών εκτός καυσίμων και πλοίων (15,2%) ήταν σχεδόν τριπλάσιος του ρυθμού αύξησης των αντίστοιχων εισαγωγών (5,8%). Αντίθετα, οι καθαρές πληρωμές για αγορές πλοίων μειώθηκαν κατά 808 εκατ. ευρώ


-Τελειώνοντας έχω να σημειώσω ότι η κατάσταση θα παραμένει ρευστή, όσο η citi θα συνεχίζει να "αδειάζει"μεγάλους όγκους  ετε στην αγορά.
Γιαυτό θέλει ιδιαίτερη προσοχή!οχι θάρρετα!σεμνά και ταπεινά!
-προσωπικά πιστεύω οτι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν εξαιρετικές ευκαιρίες στην σποτ αγορά.
ίδωμεν.

37 σχόλια:

  1. μας ενδιαφέρει.

    Μέρισμα μόνο με τη μορφή μετοχών και όχι ρευστού θα μπορούν να διανείμουν οι τράπεζες που έχουν κάνει χρήση του πακέτου των 28 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γ. Παπαθανασίου, μιλώντας στη Βουλή.

    Με διάταξη νόμου, η οποία θα κατατεθεί σήμερα ή αύριο, η απαγόρευση θα προβλέπεται μόνο για τη χρήση του 2008.

    Παράλληλα, για όσες τράπεζες έχουν κάνει χρήση του πακέτου θα ορίζεται ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν αυτά τα χρήματα για επαναγορά ιδίων μετοχών για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το πρόγραμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μας ενδιαφέρει.

    Κατασκευαστικές: Οι ζυμώσεις στις μικρομεσαίες

    Ενόσω οι "μεγάλοι" όμιλοι έχουν να ζυμωθούν με τα δικά τους θέματα, όπως η διεκδίκηση των διαγωνισμών "φιλέτων" (ΜΕΤΡΟ, επεκτάσεις Αττικής Οδού κ.λπ.), οι διεργασίες για τις μεταξύ τους συμμαχίες και κόντρες, στις υπόλοιπες τάξεις του χώρου παρατηρούνται ανακατατάξεις ή αγώνας για επιβίωση.

    Βέβαια, στη "βαθμίδα" των ισχυρών θα μετέχουν και οι Μηχανική, Βιοτέρ, αλλά και ΑΕΓΕΚ κατά τα φαινόμενα που πήραν ή παίρνουν το "ΟΚ" από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την ανανέωση του πτυχίου ανώτατης τάξης (όπως και η Intrakat). Όπως δε, μια και ο λόγος περί "πτυχίων", προφανώς οσονούπω κάτι ανάλογο θα συμβεί για τις Ακτωρ, Τέρνα, J&P Αβαξ, ενώ τα "ερωτηματικά" των Αττικάτ και Αθηνά σχετίζονται κατά βάση και με τις διαθέσεις των "συγγενικών" εταιρειών τους.

    Δηλαδή, αν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πάρει κάποια απόφαση για την Αττικάτ ή η J&P Αβαξ για την Αθηνά (θυγατρική της, προς το πα΄ρον στον όμιλο σκέφτονται μήπως και παραμείνει ως έχει η κατάσταση) ως προς τη διατήρηση ή όχι του πτυχίου τους και την περαιτέρω μετοχική σύσφιξη των σχέσεών τους.

    Από κει και πέρα, βέβαια, είναι ένα ερωτηματικό η περίπτωση της Μοχλός που έχει "παγώσει" τις κινήσεις αναδιάρθρωσης που σχεδίαζε εσχάτως.

    Η Μηχανική και οι "άλλες"

    Ωστόσο, πέρα από το θέμα του "πτυχίου", που έχει τη σημασία του μια και δίνει την ευχέρεια για συμμετοχή σε έργα υψηλού προϋπολογισμού, οι μικρομεσαίοι στον κλάδο έχουν να σκεφτούν και για άλλα θέματα. Όπως τακτικής, στρατηγικής ή… επιβίωσης.

    Μπορεί η Μηχανική του κ. Εμφιετζόγλου (είναι σαφώς σε άλλο επίπεδο, αν και κάτω από την "τριάδα" των ισχυρών) να έχει "χαράξει" τον δρόμο για την Ανατολική Ευρώπη και να εμμένει στις real estate μπίζνες της, αλλά και στην ενεργή παρουσία της στον τομέα διεκδίκησης των εγχώριων έργων, όμως, από κει και κάτω, παρατηρούνται διάφορα… φαινόμενα.

    Η Βιοτέρ σε μεγάλο βαθμό δεν σχεδιάζει να "ριχτεί στη μάχη" των μεγάλων δημοσίων διαγωνισμών, προφανώς τόσο γιατί εκτιμά ότι ο ανταγωνισμός και οι υψηλές "εκπτώσεις" δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια κερδοφορίας, όσο και γιατί μάλλον δεν είναι εύκολο να τα βάλει με τους 2-3 μεγάλους.

    Όμως, αφενός διεκδικεί έργα ΣΔΙΤ (συμμετέχει σε διαγωνισμούς συνολικού ύψους κοντά στο 1 δισ. ευρώ) και "κοιτάζει" προς συμβάσεις παραχώρησης, αφετέρου μάλλον θα προσανατολιστεί στο να αξιοποιήσεις τομείς δράσης όπως το real estate (ενώ έχει και ακίνητη περιουσία που εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ).

    Η περίπτωση της Αττικάτ, για κάποιους στον κλάδο τουλάχιστον, έχει δύο όψεις. Αφενός θυμούνται ότι τα μεγέθη 9μήνου, όπου ο κύκλος εργασιών του ομίλου εκτοξεύτηκε από τα 124,5 στα 175,1 εκατ. ευρώ, όμως, τα περυσινά κέρδη εννεαμήνου των 775 χιλιάδων μετατράπηκαν σε ζημίες 2,7 εκατ. ευρώ.

    Αφετέρου, όμως, τόσο κάποιες θετικές εξελίξεις στη συγγενική Παρνασσός (με το project στον Αγιο Κοσμά), όσο και η παρουσία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο μετοχικό κεφάλαιό της εξισορροπούν κάπως την κατάσταση.

    Από την πλευρά της η ΑΕΓΕΚ σε πρώτη φάση "έσωσε την παρτίδα", μάλιστα οσονούπω "βάζει μπρος τις μπουλντόζες" για τα έργα Μετρό σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, που εκκρεμούν εδώ και χρόνια ή έχουν καθυστερήσεις.

    Η θυγατρική της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική αναμένεται να πάρει το "ΟΚ" για να μείνει στην ανώτατη τάξη, ο όμιλος φαίνεται να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το παρελθόν, οι τράπεζες συναίνεσαν στο να δώσουν οικονομικές ανάσες.

    Και μάλιστα, ο όμιλος θέλει, να δούμε και στην πράξη βέβαια, να διεκδικήσει μεγάλους διαγωνισμούς, όπως έργα Μετρό, την επέκταση της Αττικής Οδού κ.λπ. Είναι ένα "στοίχημα" και αυτό.

    Για την περίπτωση της Μοχλός, θολό είναι το τοπίο τόσο σε οικονομικό όσο και σε επιχειρηματικό επίπεδο, ενώ και η αναμενόμενη αναδιάρθρωση του ομίλου "πάγωσε", ενδεχομένως λόγω συνθηκών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σας ενδιαφέρει.
    Παράγωγα: Στα 28,310 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών
    Στα 28,310 εκατ. ευρώ ανήλθε η αξία των συναλλαγών στην αγορά παραγώγων. Το συμβόλαιο λήξης Μαρτίου στο δείκτη FTSE 20 διαπραγματεύεται με discount 2,36%.

    Ο δείκτης FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 816,50 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 1,57%. Στα ΣΜΕ στο δείκτη FTSE 20 διακινήθηκαν 5.607 συμβόλαια, αξίας 22,394 εκατ. ευρώ.

    Στα ΣΜΕ επί μετοχών διακινήθηκαν 8.018 συμβόλαια, αξίας 5,917 εκατ. ευρώ, ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο ΣΜΕ επί των μετοχών της Εθνικής διακινώντας 1.828 συμβόλαια.

    Στα ΣΜΕ επί της Eurobank διακινήθηκαν 1.603 συμβόλαια, στην Marfin Investment Group 101, στον ΟΤΕ έγιναν 696 συμβόλαια, στη ΔΕΗ έγιναν 473, στον ΟΠΑΠ έγιναν 167, στην Πειραιώς 624 συμβόλαια, στην Coca Cola έγιναν 208, στην ΕΧΑΕ έγιναν 82 συμβόλαια, στην ΓΕΚ 185, στην Alpha Bank 882 συμβόλαια, στην Τιτάν έγιναν 110 συμβόλαια, στην Ιντρακόμ 79, στη Marfin Popoular Bank 13, στη Βιοχάλκο 91, στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ 30, στην Intralot 482, στην Μυτιληναίος 52, στα ΕΛΠΕ 72, στην Κύπρου 114, στην Motor Oil 23, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο 38 συμβόλαια, στην Atebank 5, στη Σιδενόρ 50 και στη Μέτκα 10 συμβόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σας ενδιαφέρει.
    -Σύσταση αγοράς του ευρώ θέτει πλέον η Goldman Sachs σε σημερινή της έκθεση, καθώς διαβλέπει την πιθανότητα η ΕΕ να χρηματοδοτήσει χώρες μέλη που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Το γεγονός, σύμφωνα με την ίδια θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα εξόδου μελών απ’ τη ζώνη του ευρώ.

    «Υπάρχει μειωμένη πιθανότητα οικονομικής και χρηματοδοτικής διάσπασης», γράφουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας με επικεφαλής τον Thomas Stolper στο Λονδίνο.

    Σύμφωνα με την έκθεση «οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν το ευρώ με την προσδοκία να αναρριχηθεί στο 1,35 δολ.».
    Σήμερα κινείται στην περιοχή 1,2620 – 1,2670 δολ.

    Εν τω μεταξύ η επενδυτική τράπεζα δήλωσε ότι έκλεισε το στοίχημα που είχε θέσει κατά των νομισμάτων χωρών της Κεντρικής και Ανατ. Ευρώπης, όπως το πολωνικό ζλότι, τη τσεχική κορώνα και το φιορίνι της Ουγγαρίας.

    «Είχαμε πάντα την άποψη ότι τα νομίσματα των χωρών αυτών θα υποαποδίδουν με βάση τις ανισορροπίες των τρεχουσών συναλλαγών», γράφουν οι κ.κ. Thomas Stolper και Θέμος Φιοτάκης της Goldman Sachs. «Αλλά μετά την ισχυρή υποτίμηση που είχαν τις πρόσφατες εβδομάδες και μήνες, πιστεύουμε τώρα ότι αρκετοί παράγοντες που ωθούν σε θέσεις short στα νομίσματα της Ανατ. Ευρώπης δεν θα είναι απόλυτα σωστά».

    Απ’την αρχή της χρονιάς το ζλότι έχασε 12,2% και η κορώνα 6,4%. Το φιορίνι έχασε 12%.

    «Η αδυναμία στα νομίσματα της Ανατ. Ευρώπης αλλάζει από μία τάση που βασίζεται στα μακροοικονομικά στοιχεία σε άλλη που βασίζεται στην κερδοσκοπία και δεν θα θέλαμε να το ‘κυνηγήσουμε’ περαιτέρω ως μέρος των στρατηγικών μας επιλογών, ιδίως μετά την επίτευξη του στόχου μας για 6%», αναφέρει η έκθεση.

    Σημειώνεται ότι σε ένα απ’ τα «top trade» για το 2009 που είχε συστήσει πριν από δύο μήνες η Goldman Sachs συμπεριλαμβανόταν η πώληση της κορώνας και του ζλότι έναντι του ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο Ύμνος του Blogι μας!
    σε ελεύθερη μετάφραση του ποιήματος από τον albatus

    http://www.youtube.com/watch?v=2aMsQ1KgUqU&feature=related

    Am Fenster
    Einmal wissen dieses bleibt für immer
    Ist nicht Rausch der schon die Nacht verklagt
    Ist nicht Farbenschmelz noch Kerzenschimmer
    Von dem Grau des Morgens längst verjagt

    Einmal fassen tief im Blutefüllen
    Dies ist mein und es ist nur durch dich
    Nicht die Stirne mehr am Fenster kühlen
    Dran ein Nebel schwer vorüber strich

    Einmal fassen tief im Blutefüllen
    Dies ist mein und es ist nur durch dich
    Klagt ein Vogel, ach auch mein Gefieder
    Näßt der Regen flieg ich durch die Welt

    Flieg ich durch die Welt


    στο παράθυρο

    'Ενα ξέρω.θα μείνει για πάντα!
    'Εξω ακόμα δεν λέει να νυχτώσει.
    Τα χρώμματα του δειλινού,δέν διαλύθηκαν.
    Ακόμα σιγοφέγγει κεράκι αμυδρό.
    απ'το γκρίζο του πρωϊνού,
    μακρινό αποδιωγμένο!

    πιάνω χαμηλό σφυγμό,
    ειναι ο δικός μου,
    τούτο ειναι μόνο απο σένα!
    Δεν κρυώνει το μέτωπό μου πιά,
    στο παράθυρο.
    απ'αυτό ένα βαρύ σύννεφο,
    πέρασε πια.έσβυσε!

    πιάνω χαμηλό σφυγμό
    ειναι ο δικός μου,
    κι αιτία εισαι μόνο εσύ.
    Μυρολογεί ενα πουλάκι,
    αχ!και τα δικά μου φτερά επίσης.
    μουσκίδι στη βροχή,
    πώς θα πετάξω σ'όλον τον κόσμο!


    πετάω σ'όλο τον κόσμο!
    πετάω σ'όλο τον κόσμο!
    πετάω σ'όλο τον κόσμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απόστολε καλημέρα
    Σήμερα λέω να τσικνίσω με φάβα και να κάνω δίαιτα ΓΕΝΙΚΩΣ(ούτε νομίσματα ούτε χρηματιστήρια)
    ραντεβου την ανάσταση (όχι στο μπλόκ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα φιλοι!
    Ειδα τον γοριλλα σημερα μολις ξυπνησα και καταλαβα τι μας περιμενει...Χθες αποτοξινωση και πολυ ρετσινα αδερφε μου μα πολυ ρετσινα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. albatrus
    Πολυ εμπεριστατωμενη ενημερωση και αναλυση!Οτι πρεπει να μας ενδιαφερει αποστολε.Ευχομαι να συνεχισεις με την ιδια ορεξη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για να μην παρεξηγηθώ στο μπλόκ ΠΑΝΤΑ παρων

    @ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ....ήταν Μαλαματίνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα στην παρέα
    Απόστολε, σωστό το βρίσκω να μη δοθούν μετρητά για μέρισμα... να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι.

    ΥΓ: Το αρνί που σας τράταρα χθες, έμεινε ανέπαφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημερα σας.
    Οι τραπεζιτες που χρησιμοποιησαν το πακετο των 28δις θα το ''αξιοποιησουν καταλληλα'' ειμαστε σιγουροι για αυτο. Πριν πολλα χρονια καποιος μεγαλος πολιτικος ειχε χαρακτηρισει τους τραπεζιτες :φωλια γεματη φιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. F451
    καλημέρα φίλε!
    -καλή η φάβα αλλά πρόσεξε το λάκκο ;-)))
    όπως γράφω και στο πόνημα την άλλη εβδομάδα θα έχουμε ευκαιρίες καλές για την σποτ αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
    έτσι είναι φίλε μου.
    όσο διαρκούν τα κρύα,η ρετσίνα είναι τη καλύτερη
    λύση θέρμανσης!
    με μια φιλική ζεστή παρέα γίνεται ΤΟ τέλειο!
    -προσοχή στα λαμόγια.
    -έχουν μείνει άφραγκοι και είναι πιο επικίνδυνοι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΕΡΠΑ καλή σου μέρα φίλε μου.
    ότι αρνί έφαγες,έφαγες!
    το άλλο δώστο στα σκυλιά.
    -αγω απο σήμερα αυστηρά δίαιτα.
    μόνο τσάϊ και χορτόσουπες.
    και πάλι καλή σου μέρα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. όσο για το μέρισμα τι ευθύνες να αναλάβουν οι μέτοχοι!
    αυτοί που ασκούν διοίκηση είναι υπεύθυνοι.
    θα έπρεπε να δώσουν προμέρισμα,μέρισμα και μετοχές αν ήταν ικανοί.
    και η μετοχή να μην ήταν στο μείον 70 % έως 90 %
    -και οι αυξήσει κεφαλαίου που θα κάνουν όλες οι εισηγμένες δείχνουν την ανικανότητά τους.
    - οι οικονομικές κρίσεις ΠΑΝΤΑ εμπεριέχουν και ισόποσες πολιτικές ευθύνες.
    οι ψηφοφόροι ευθύνονται για τις πολιτικές επιλογές ή οι κυβερνήσεις;
    -ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται!
    και απ'αυτή την φουρτούνα πολύ λίγοι καπεταναίοι θα βγάλουν το καράβι τους αλώβητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στέλλα καλή σου μέρα :-))
    Όχι!
    γι'αυτό και ο Γιάννης Παπαθανασίου τους απαγόρευσε μ'αυτά τα λεφτά να κάνουν αγορές ιδίων μετοχών.
    αλλά ποιος τους ελέγχει!
    ήταν να μη τα βάλουν στο χέρι.
    καλύτερα μ'αυτά λεφτά να επιδοτούσαν τα νεαρά ζευγάρια για τη στέγη παρά που τα δώσανε στους τραπεζίτες.
    στα νερά ζευγάρια και στους άνεργου που χρωστάνε τις δόσεις για να μην τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες.
    οι κυβερνήσεις όμως κάνανε το αντίθετο.
    και πάλι καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΛΠΕ: Ζημιές περιμένει το 2008 η Marfin Analysis
    Ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο του έτους η Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

    Η χρηματιστηριακή αποδίδει τις ζημιές στις "ισχυρές" απώλειες αποθεμάτων, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και σε λιγότερο ποσοστό στις συναλλαγματικές ζημιές που κατέγραψε εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίων.

    Η Marfin Analysis επισημαίνει ωστόσο ότι η ίδια επικεντρώνεται στις ταμειακές ροές, οι οποίες λογικά θα εμφανίσουν βελτίωση, εξαιτίας του χαμηλότερου κεφαλαίου κίνησης.

    Ακόμη, σε επίπεδο καθαρών κερδών χωρίς να περιλαμβάνονται τα αποθέματα, η Ελληνικά Πετρέλαια εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη 210 εκατ. ευρώ (-9,5% σε σχέση με το 2007).

    Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν 89% στα 68 εκατ. ευρώ και τα EBITDA χωρίς τα αποθέματα, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο 8% στα 496 εκατ. ευρώ.

    Η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΠΕ: Ζημιές περιμένει το 2008 η Marfin Analysis

    Ζημιές ύψους 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο του έτους η Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

    Η χρηματιστηριακή αποδίδει τις ζημιές στις "ισχυρές" απώλειες αποθεμάτων, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης της τιμής του πετρελαίου, και σε λιγότερο ποσοστό στις συναλλαγματικές ζημιές που κατέγραψε εξαιτίας της υποχώρησης του δολαρίων.

    Η Marfin Analysis επισημαίνει ωστόσο ότι η ίδια επικεντρώνεται στις ταμειακές ροές, οι οποίες λογικά θα εμφανίσουν βελτίωση, εξαιτίας του χαμηλότερου κεφαλαίου κίνησης.

    Ακόμη, σε επίπεδο καθαρών κερδών χωρίς να περιλαμβάνονται τα αποθέματα, η Ελληνικά Πετρέλαια εκτιμάται ότι θα καταγράψει κέρδη 210 εκατ. ευρώ (-9,5% σε σχέση με το 2007).

    Τα EBITDA αναμένεται να υποχωρήσουν 89% στα 68 εκατ. ευρώ και τα EBITDA χωρίς τα αποθέματα, εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν άνοδο 8% στα 496 εκατ. ευρώ.

    Η Ελληνικά Πετρέλαια ανακοινώνει τα αποτελέσματα στις 26 Φεβρουαρίου, μετά από το κλείσιμο της συνεδρίασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτή τη στιγμή στη Γερμανία

    daimler - 6,15 % !
    MAN - 6,42 % !
    allianz - 8,72 % !
    DeutscheBank - 8,99 % !
    Commerz bank - 9,35 % !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ......7332.70-133.25 / -1.78% 12:42pm ET Κ.Κ.

    765.34 -13.60 / -1.75% Ο ΦΤΩΧΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πούσαι Βαγγέλη να χαρείς για τη δικιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ο οτε έκλεισε 10,76 ευρώ & η ετε 10,60!
    βρέ πως αλλάζουν οι καιροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. F451
    -καμία μεροχή δε αντέχει στις τιμές του 2003
    ΟΛΕΣ θα καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. -αλλά και το κλείσιμο στο δικό μας το κοτέτσι έ!
    1.601,23 μονάδες!
    ούτε μ'νάδα παρακάτ'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -καλωσορίζουμε το αγαπητό φίλο zaratustra στην παρέα.
    ωραία και η φώτο.
    -τιμή μας και χαρά μας που θα σε έχουμε κοντά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δέστε αυτό.έχει ενδιαφέρον.

    The financial sector, the problem child of Wall Street, continued to deteriorate amid uncertainty about the U.S. financial rescue plan and worries about possible nationalization of the worst institutions. Nationalization, where the government would take control of the banks, would likely wipe out shareholders. Those worries sent the financial sector down more than 8% and shoved Wells Fargo (WFC: 9.49, -3.01, -24.08%), BofA and Citi down even further. A BofA spokesman told Dow Jones Newswires the bank sees no reason to nationalize.

    Banks hit session lows after Dodd addressed nationalization rumors in an interview with Bloomberg by saying: "I'm concerned that we may end up having to do that, at least for a short time."

    Citi, which plunged to 18-year lows on Friday, is not in talks with the U.S. government about nationalization and New York Governor David Paterson said he is not in talks regarding Citi, Reuters reported. The New York financial conglomerate told Dow Jones its capital base is "very strong," it is making progress to reduce assets on its balance sheet while streamlining businesses for future profit growth.

    Citi is also under pressure as S&P Equity Research downgraded its price target on the bank to $3 from $5 to account for further possible writedowns. S&P called nationalization a "solution of last resort," barring a major loss of deposits.

    The markets were also hurt by a selloff overseas as London’s FTSE 100 tumbled below the 4,000 mark after Anglo American (AAUK: 7.32, -1.43, -16.34%) unveiled 19,000 job cuts and Germany’s DAX sank nearly 4%. Asian markets weren’t much better as Japan’s Nikkei 225 fell 1.87% and Hong Kong's Hang Seng dropped nearly 2.5%.

    Meanwhile, gold prices took center stage in the commodity markets, soaring above the psychologically-important $1,000-an-ounce mark in a flight to quality. The price of an ounce of gold was recently up $25.20 to $1001.20. On the other hand, crude oil prices fell modestly a day after the commodity surged 14%, its biggest one-day gain since New Year's Eve. The price of a barrel of crude was recently down 83 cents to $38.65.

    Corporate Movers

    Bank of America (BAC: 3.14, -0.77, -19.69%) CEO Ken Lewis was subpoenaed by the New York Attorney General as part of a probe into whether the bank violated state law by allegedly withholding information from investors related to its takeover of Merrill Lynch, The Wall Street Journal reported.

    Lowe's (LOW: 15.67, -1.32, -7.77%) tumbled after the second-largest home improvement retailer reported a weaker-than-expected quarterly profit of 11 cents per share and disappointing guidance for 2009.

    J.C. Penney (JCP: 14.9627, 0.0327, 0.22%) reported a 51% drop in profit but still managed to beat the Street by two cents. However, the retailer sees a deeper-than-expected first-quarter loss.

    General Motors’ (GM: 1.7, -0.3, -15%) unit Saab filed for bankruptcy protection from creditors on Friday and said it is exploring options for funding and a potential sale. Saab said GM will not fund the projected losses of the auto maker but will provide cash for it to pursue a reorganization.

    Chrysler LLC is suggesting a new appraisal of a merger with GM might be the “best option” for survival, Bloomberg News reported, citing a Barclays analyst. Chrysler and GM, which had previously been in talks, denied the report.

    UBS (UBS: 9.23, -1.31, -12.43%) continues to be slammed by a widening tax probe as U.S. authorities are suing to gain access to accounts of an additional 30,000 clients. Swiss-traded shares of the bank plunged to a record low in response.

    Comcast (CMCSA: 12.69, -0.3, -2.31%) and Time Warner Cable (TWC: 17.44, -0.14, -0.8%) are in talks with Viacom (VIA: 16.15, -0.19, -1.16%), Time Warner (TWX: 7.31, -0.27, -3.56%), General Electric’s (GE: 9.07, -1.01, -10.02%) NBC Universal and other network operators over ways to give cable subscribers online access to much of the networks’ programming, the Journal reported.

    Citigroup (C: 1.8582, -0.6518, -25.97%) plans to sell a large piece of its minority stake in Brazilian credit-card company Redecard as part of the conglomerate’s efforts to shrink, the Journal reported.

    Data Dump

    Deflation fears may ease as the Labor Department said consumer prices rose 0.3% last month. Core inflation, which removes volatile food and energy costs, rose by a stronger-than-expected 0.2%. Still, the government said that for the first time since 1955, annual consumer inflation vanished as 2008 CPI was unchanged.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Απόστολε μου επιτρέπεις να γράψω κάτι αυθόρμητο στο zaratustra?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Εκτιμω οτι γινοταν μια υπερπροσπαθεια ολον αυτο τον καιρο για να διατηρηθουν οι τρεχουσες αποτιμησεις των μετοχων και ο ΓΔ σταθερα πανω απο τις 1730 μοναδες.Μου θυμισε λιγο απο το προεκλογικο παιχνιδι του 2000 στο ΧΑΑ. Αυτο βοηθουσε την μοχλευση στο ΧΠΑ και τα παιχνιδια των εμπλεκομενων!!
    Η διασπαση των χαμηλων σε ευρωπη και αμερικη και οι μεγαλες πωλησεις στην ΕΤΕ ανοιξαν τους ασκους του αιολου!
    Δεν πιστευω οτι τελειωσαμε ετσι ευκολα.Οι ανοδικες κινησεις στην ΕΕΕΚ και ΟΤΕ σημερα καθως και το κλεισιμο πανω απο 1600 περισσοτερο αποσκοπουν στην παραπλανηση προς αποφυγη πανικου καθως και στον εκφοβισμο των πωλητων στον εικοσαρη οπου σχεδον το παραγωγο εκλεισε το discount!!!!
    Η ΔΕΗ τεχνικα με την σημερινη εικονα στην spot και την αδυναμια αντιδρασης στο τελος αποτελει βραχυπροθεσμα το ιδανικο χαρτι για σορταρισμα!
    Προσοχη!!!
    Το κατω της με τριψηφιο ΓΔ μπορει να δει και το 3 μπροστα στην τιμη της. Μεγαλη συσσωρευση και αδυναμια διασπασης των υψηλων στα 13,5 με τριπλη κορυφη πιστευω οτι απο Δευτερα γεια σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΥΓ1.Παιρνω ρισκο με αυτα που γραφω γιαυτο δεν τολμω να τα δημοσιοποιησω παραπανω.Επειδη ειστε φιλοι δεν θα με παρεξηγησετε!
    ΥΓ2. Η Ρετσινα Πετρο δεν ηταν μαλαματινα αλλα βαρελισια.Θα ηθελα να ειμαι ολη μερα στο blog αλλα δυστυχως ο χρονος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. δε πειράζει Κώστα.εμείς σ'αγαπάμε.
    καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. F451
    είπαμε εδώ μέσα, απαγορεύεται το απαγορεύεται!

    Ένα μόνο κανόνας υπάρχει.


    -ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. θα 'βγώ έξω για τον βραδινό περίπατο.
    συνεχίστε εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ZARATUSTRA

    όταν ποτέ με το καλό προκύψει....
    το πλοίο μου στη διάθεσή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή