Σάββατο, 21 Μαρτίου 2009

Πάμε για 1850 ! ή πάμε για 300 Μονάδες κάτω?-Καθοριστικές για την παραπέρα πορεία του Γ.Δ θα είναι οι τελευταίες 6 συνεδριάσεις του πρώτου τριμήνου.

       -Ειδικά στη συνεδρίαση της Δευτέρα θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να σπάσει την Ισχυρότατη αντίσταση των 1.700 μονάδων, και να διατηρηθεί εκεί κοντά 1.800 με 1850 μονάδες,συνοδευόμενος από μεγάλο τζίρο και όγκο.

       -Αν δεν γίνει αυτό τότε είναι πολύ πιθανόν να δούμε τον δείκτη μέσα στη Βδομάδα με αρκετές παλινδρομήσεις, να κατέλθει και κάτω  από τις 1.194 μονάδες!

       -Ισχυρό κίνητρο για να συνεχίσει την τελευταία ανοδική του πορεία είναι η πρόταση της ΕΕ για τη σύνοδο κορυφής των χωρών του G20 που θα Γίνει στο Λονδίνο τον Απρίλη, να διπλασιάσει τα κεφάλαια του το ΔΝΤ κατά 75 δις και την ενίσχυση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης απο 25 δίς σε 50 δις!

        -Φυσικά λοκομοτίβα στην άνοδο αυτή θα παίξει και πάλι ποιος άλλος!
ο Τραπεζικός Κλάδος!Και φρέσκο χρήμα!


        -Πάμε να δούμε την κίνηση του δείκτη των τραπεζών σε παράλληλη πορεία με τον Γ.Δ.τον τελευταίο μήνα του τριμήνου.

        -ο  Γ.Δ 1.647,88 μον   χαμηλό μήνα 9/3ου  1.457,83 υψηλό μήνα 1.647,88 
διαφορά [+190,05] μονάδες

        -ο δε Δείκτης Τραπεζών 1.464,79 μον. χαμηλό μήνα 6/3ου    1.167,15 μον. υψηλό μήνα 1.537,70 μον. [+370,55] μονάδες.

        - από τον Τραπεζικό κλάδο,ποιες μετοχές ξεχώρισαν και ίσως είναι υπεραγορασμένες.

        -κίνηση των τελευταίων δύο ημερών μόνο της ΠΕΜΤΗΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΠΕΙΡ........τιμή......4,70$ με χαμηλό μήνα 3,30$ κέρδος +12,15% και όγκος 2,770 εκ.Τεμ. 

ΑΛΦΑ......τιμή.......4,35$ με χαμηλό μήνα 3,70$ κέρδος +  9,72% και όγκος 5,988 εκ.Τεμ.  

ΚΥΠΡ......τιμή.......2,07$ με χαμηλό μήνα 1,60$ κέρδος +   8,87% και όγκος 6,439 εκ.Τεμ.   

ΕΤΕ.........τιμή....  11,46$ με χαμηλό μήνα 8,94$ κέρδος +  8,01% και όγκος 5,057 εκ.Τεμ.   

συμπέρασμα:
              - Βραχυπρόθεσμα, θεωρώ δύσκολο να ξεπερασθούν και οι επόμενες αντιστάσεις των 1.715 και 1.775 μονάδων, χωρίς να προηγηθεί μια παλινδρόμηση σε ελαφρά χαμηλότερα επίπεδα τιμών (ενδεχομένως προς την στήριξη των 1.550-1.535 μονάδων). 
              -αν όμως η κίνηση συνοδευτεί από αύξηση του όγκου των συναλλαγών, τότε θα έχουμε ένα bear market rally, με κατεύθυνση την ισχυρότατη αντίσταση των 1.900! μονάδων. Αυτή η περιοχή τιμών αποτελεί  την ισχυρότερη αντίσταση και πιθανότατα δε θα ξαναδούμε το νούμερο αυτό για όλο 2009.
     -Αρνητική εξέλιξη θα αποτελούσε καθοδική διάσπαση των 1.535 μονάδων με αυξημένες συναλλαγές. 
              -Σε μια τέτοια εξέλιξη, δύσκολα θα αποφευχθεί η πραγματοποίηση νέων χαμηλών. Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ισχυρή ζώνης στήριξης εντοπίζεται στις 1.300 και ίσως πιο κάτω αν δεν υλοποιηθούν οι προτάσεις προς το ΔΝΤ για τη στήριξει των οικονομιών της Αν. Ευρώπης και τον διπλασιασμό των Κεφαλαίων του ΔΝΤ.
              -Τύπωμα φρέσκου χρήματος δηλαδή και ρίξιμο στη αγορά πάρ΄αυτα άλλα 75 δις.

              - Αρνητικό Σημάδι παραπέρα βάθεμα της κρίσης είναι ότι η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη μειώθηκε τον Ιανουάριο με τον ταχύτερο ρυθμό από το 1986 που υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία, εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής και των επενδύσεων στο πλαίσιο της ύφεσης. 
             - Η παραγωγή στην ευρωζώνη μειώθηκε 17,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Eurostat. 

-θεωρώ περιττό να σημειώσω ότι: για μακροχρόνια τοποθέτηση αγοράζουμε μετοχές που θα δώσουν φέτος μέρισμα και κάνουν υψηλό ημερήσιο όγκο συναλλαγών.
το ίδιο ισχύει και στα παράγωγα.
-παίρνουμε θέση σε τίτλους που κάνουν αυξημένο όγκο συμβολαίων για ευνόητους λόγους.
 
14 σχόλια:

 1. καλησπέρα!

  -είχα προβλήματα με ένα hacker και ταλαιπωρήθηκα
  από το πρωί να ΄μπώ στη σελίδα μου!

  -τέλος πάντων. το πρόβλημα το έλυσα,αλλά η κακία του έμεινε.

  -την καλημέρα μου σε Όλους τους εκλεκτούς φίλους μου.

  -είναι και βροχερή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. με χαρά βλέπω στη παρέα μας προστέθηκα και δύο νέοι εκλεχτοί φίλοι.

  ο χρήστης Κώστας και
  ο χρήστης original.

  Μεγάλη μας τιμή που θα τους ΄έχουμε κοντά μας, και από καρδιάς τους ευχόμαστε το "καλώς όρισες"

  θα χαρούμε να συμμετέχουν ενεργά και με τον προβληματισμό τους στις συζητήσεις του forum.

  Σιδερένιοι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γεια σου φίλε Αποστόλη, καλό απόγευμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρε Απόστολε
  Ανησύχησα γιατί κάθε φορά που βρέχει σε πετάει η HOL έξω.
  Απόλαυσα καφεδάκι στη παραλία υπό βροχή.
  Η άτιμη (θάλασσα) αλλάζει χρώματα απο στιγμή σε στιγμή
  Πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχει τέτοια θάλασσα και τέτοιο γαλάζιο ουρανού.Τώρα πάλι μαζεύει να ρίξει.
  Βλέπω μπήκε στο μπλόκι σου Αεκτζής...άντε πάλι τυχερέ. Πως κατάλαβες ότι σου την έπεσε χάκερ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τώρα ξαναμπήκα πάλι.

  καλησπέρα Θανάση!
  καλησπέρα Παριανέ!

  -τα λαμόγια με κυνηγάνε, γιατί τους χαλάω τη δουλειά.

  -θέλουν τη βδομάδα που έρχεται να εγκλωβίσουν κι άλλα ψιμάρια, γιατί τόσο καιρό αναδουλειάς έχει πέσει πείνα, και έχουν τρελαθεί απ τη λιγούρα.

  -δε χειραγωγούν μόνο το δείκτη άλλα και τους παπαγάλους.

  ΔΕ θα τους περάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 26ης Μαρτίου 2009, ταυτόχρονα με την έγκριση των Τελικών Οικονομικών Καταστάσεων, θα ληφθεί απόφαση για τη διανομή ή μη μερίσματος, ανακοίνωσε η Marfin Popular Bank.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΠΑΡΙΑΝΕ!

  -θα μας αφήσει πρώτα να χαρούμε τον εορτασμό της 'Εθνικής Ανάστασης του Γένους μας, και μετά την παρέλαση, θα μας ανακοινώσει ο ΜΥΓάς τα "δέοντα"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (Coca-Cola Τρία Έψιλον, Εταιρεία) ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει μέρισμα για το 2008 της τάξεως των 0,28 Ευρώ ανά μετοχή,

  στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η οποία είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009.

  Ο κ. Δώρος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola Τρία Έψιλον σχολίασε: 'Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προτείνουμε αύξηση της τάξεως του 12% στο μέρισμά μας για το 2008. Αυτή η αύξηση εκφράζει την ισχύ της επιχειρησιακής στρατηγικής της Εταιρείας και τη διαρκή δέσμευση της διοίκησης της Εταιρείας για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων για τους μετόχους μας'.

  Η ημέρα AΠΟΚΟΠΗΣ μερίσματος των μετοχών της Εταιρείας που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα είναι η Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009.

  -ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ του μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της Εταιρείας την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009. Ως ημέρα έναρξης πληρωμής μερίσματος έχει οριστεί η Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανακοινώνονται από την εταιρία με την επωνυμία ?ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΔΙΚΤΥΑ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α.Ε? και τον διακριτικό τίτλο ?HITECH SNT A.E? τα εξής:

  Πραγματοποιήθηκε την 17-3-2009 και ώρα 18.00 η Έκτακτη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας στην Αθήνα στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου αρ. 12. Κατά τη συνεδρίαση αυτή, στην οποία εκπροσωπήθηκε ποσοστό 13,5% των μετόχων αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:

  1. Πραγματοποιήθηκε εκτενής ενημέρωση των μετόχων της εταιρίας για τα πεπραγμένα της προσωρινής διοικήσεως και εγκρίθηκαν οι τρέχουσες συναλλαγές και καταβολές για τις κατεπείγουσες ανάγκες της εταιρίας, οι οποίες έγιναν από τη προσωρινή διοίκηση κατά τη διάρκεια της θητείας της.

  2. Απαλλάχθηκε το διορισθέν από το Πρωτοδικείο Αθηνών προσωρινό ΔΣ από κάθε ευθύνη κατά τη διάρκεια της θητείας του.

  3. Να συνεχιστεί η εκπροσώπηση της εταιρίας από την προσωρινή διοίκηση μέχρι την ολοκλήρωση των οικονομικών καταστάσεών της και του σχεδίου διάσωσης της. Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε επίσης από το σύνολο των παρισταμένων μετόχων να υποβληθεί αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για την ανανέωση του διορισμού της υπάρχουσας προσωρινής διοίκησης των μελών της η θητεία της οποίας έληξε, επειδή γνωρίζει τα ζητήματα της εταιρίας και διεξάγει ήδη τις συνεννοήσεις για την εξυγίανσή της. Η ως άνω αίτηση προς το Πρωτοδικείο Αθηνών έχει ήδη (19.3.2009) κατατεθεί.

  4. Εξελέγη ορκωτός ελεγκτής για τις εταιρικές χρήσεις 2008 και 2009 ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης με ΑΜ ΣΟΕΛ 13889.

  5. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την ολοκλήρωση των προσπαθειών εξυγίανσης της εταιρίας, οι οποίες εξελίσσονται θετικά και αναμένεται σύντομα να αποδώσουν καρπούς.

  6. Αποφασίστηκε η αλλαγή της έδρας της εταιρίας στην οδό Μεγάλου Σπηλαίου αρ. 12 στους Αμπελόκηπους Αττικής.

  7. Αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παράταση της τεθείσας από αυτήν προθεσμίας για την ολοκλήρωση και δημοσίευση των παλαιών οικονομικών καταστάσεων της εταιρίας κ.ά., δεδομένης της επί πολλούς μήνες αντικειμενικής αδυναμίας της εταιρίας, λόγω της αποβολής από την προηγούμενη έδρα της και την μέχρι και σήμερα αδυναμία πρόσβασης στα ηλεκτρονικά λογιστικά αρχεία της εταιρίας με ευθύνη της εταιρίας που παρείχε το leasing.

  Είναι φανερό ότι το ΔΣ της εταιρίας και οι 1.450 μικρομέτοχοί της αγωνιούν και αναζητούν λύση στο πρόβλημα που συνιστά η κατοχή μετοχών της εταιρίας, στις οποίες έχουν εναποθέσει τις οικονομίες τους.


  Πηγή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. albatrus
  μηπως σε ετοιμαζουν yabanaki
  μηπως εκανες παραπομπη στο μπλοκι σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. μηπως ο χακερ εχει ονοματεπωνυμο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. αόρατος είπε...
  μήπως ο χάκερ έχει ονοματεπώνυμο

  -τους πείραξε τους "ξενόδουλους"το θέμα που σήκωσα για τις 8 του ΜΑΡΤΗ!

  -είδαν τον Λένιν και τρόμαξαν, που να έβαζα και τον Στάλιν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή