Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2009

"Χαράς Ευαγγέλια!" για όσο κρατήσει.

Σημ.Μπροστά σας η χιονισμένη κορυφογραμμή του τσαπουρνές[1.800υψ.] και δεξιάσας ο Γκαβέλ[Βουτσικάκι 2.155 υψ.]το χωριό μου ειναι στα 1.400 υψ.ΔΕΝ φαίνεται

Χαράς  Ευαγγέλια! - απ' τα "12" χθες στην Αμερική! και αρχής Γενομένης από τον chairman of citi grup Richard Parsons οτι δε χρειάζεται να του αγοράσει η 
κυβέρνηση άλλα "τοξικά"κι οτι θα παραμείνει η τράπεζα σε ιδιωτικά χέρια καθώς και απο τα ευχάριστα αποτελέσματα κερδοφορίας σκόρπισε κλίμα 
εφορείας στην αγορά της Ν.Υ.Όσον αφορά την Bank of America, οι δηλώσεις του CEO, Kenneth Lewis ότι αναμένει για την τράπεζα κέρδη προ φόρων κοντά στα 50 δις δολάρια και 
έσοδα άνω των 100 δις το 2009 έδωσε νέα ισχυρή ώθηση στη ζήτηση της μετοχής από τους επενδυτές. 

Στο πράσινο βρέθηκαν ακόμα οι τίτλοι των Citigroup, Well Fargo και Ford Motor. 

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, θετικά επέδρασε στη ψυχολογία της αγοράς η οριακή υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων (μόλις 0,1%) το 
Φεβρουάριο. 

Στο μεταξύ σημαντική ενίσχυση της τάξεως του 10,9% σημείωσε η τιμή του πετρελαίου διαμορφούμενη άνω των 46,9 δολάρια ανά βαρέλι . ο Χρυσός παίζει στα 925$ το δε ζεύγος EUR/USD αυτή τη στιγμή είναι 1.2922-1.2933.

-Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον παρατηρήθηκε στο NYSE για τις μετοχές των Citigroup, Bank of America, General Electric 
και στο Nasdaq για τις μετοχές των Powershares, Microsoft Corp. και Sirius. 
Ο Dow Jones έκλεισε στις 7.170 μονάδες με κέρδη 3,46%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,97%, στις 1.426 μονάδες. Άνοδος 4,07% για τον S&P 500, 
στις 750 μονάδες. Ο δείκτης Dow έχει ενισχυθεί κατά 623 μονάδες στις 3 τελευταίες συνεδριάσεις.

Από πλευράς ευρωπαϊκών δεικτών, στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,49% διαμορφούμενος στις 3.712,06 μονάδες ενώ ανάλογη τάση 
επικράτησε σε Γερμανία και Γαλλία. Κέρδη 1,08% σημείωσε ο DAX 30 στις 3.956,22 μονάδες ενώ ο CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,75% στις 2.694,25 μονάδες. 

- όσο για το δικό μας το Κοτέτσι στις δημοπρασίες στίς κλείσιμο έκλεισε στις 1.554,06  μονάδες ενισχυμένος κατά +1,03%,και δείχνει οτι θα ακολουθήσει το bearrally των Ξένων Αγορών. 

-και το ανέκδοτο της χθεσινής ημέρας από το στόμα του ΣούπερΜιγά:
"ΔΕΝ πουλάμε την Ολυμπιακή!"

και μη ξεχνάτε.......................Παρασκευή σήμερα!θα περάσει.
-την αγάπη μου σε ΟΛΟΥΣ και μια πολύ καλή καλή μέρα να έχετε!

12 σχόλια:

 1. -πω πω!
  τώρα το πρόσεξα.
  Παρασκευή και 13!

  φτού-φτού σκωληκομυρμηγκότρυπα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα,

  σήμερα θα δώσουμε την μάχη του Βωβού, λέω να δώσω μερικά άλλα χαρτάκια και να μπω σιγά-σιγά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ mihm
  καλή σου μέρα φίλε μου!

  -ο βωβός θα πέσει κι άλλο κάτω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μπορεί, είπα να συμπάσχω με τους άλλους ταλαίπωρους που περιμένουν.
  Σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι το χαρτί θα ανεξαρτητοποιηθεί σε κάποιο βαθμό, και θα παίζει ανεξαρτήτως κλίματος ΧΑΑ και διεθνών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κίνα: Και νέο πακέτο στήριξης αν χρειαστεί


  Σε καθησυχασμό του κόσμου πως η Κίνα θα επιτύχεις τους στόχους της για ανάπτυξη 8% το 2009 προχώρησε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Wen Jiabao και δεσμεύτηκε για ενδεχόμενο νέο πακέτο στήριξης σε περίπτωση που χρειαστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι.

  Επίσης, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πρωθυπουργός της χώρας ανέφερε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία και πως ανησυχεί για την ασφάλεια των κινεζικών assets ΗΠΑ, για τα οποία ζήτησε την προστασία της Ουάσιγκτον.

  Ο κ. Wen επανέλαβε πως την δέσμευση της Κίνας να διατηρήσει το γιεν σταθερό και επισήμανε πως το νόμισμα της χώρας έχει ενισχυθεί λόγω της σημαντικής υποτίμησης των Ευρωπαϊκών και των λοιπών ασιατικών νομισμάτων.

  Η ενίσχυση του νομίσματος έχει βλάψει τις κινεζικές εξαγωγές κατά τον κ. Wen, ο οποίος επισήμανε πως η κίνηση της Ελβετίας για την υποτίμηση του φράγκου ενδέχεται να πυροδοτήσει κύκλο ανταγωνιστικών υποτιμήσεων των νομισμάτων ανά τον κόσμο.

  Συνεχίζοντας επισήμανε την δυσκολία της επίτευξης του στόχου για ανάπτυξη 8%, "πιστεύω πως υπάρχει πράγματι μία δυσκολία, αλλά με προσπάθεια είναι εφικτός".

  Υπενθυμίζεται πως στις 9 Νοεμβρίου η Κίνα ανακοίνωσε σχέδιο στήριξης 585 δισ. δολ. για την στήριξη της εγχώριας ζήτησης ώστε αντισταθμιστεί η κάμψη των εξαγωγών της χώρας.

  Ωστόσο κ. Wen ανέφερε πως το Πεκίνο "κράτησε πυρομαχικά " για την περίπτωση που η κρίση επιδεινωθεί σημειώνοντας πως "έχουμε προετοιμάσει αρκετά πυρομαχικά και μπορούμε να ξεκινήσουμε νέο πρόγραμμα στήριξης οποιαδήποτε στιγμή".

  " Πλέον έχουμε το περιθώριο για μεγαλύτερα ελλείμματα" δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως "ο πιο άμεσος, ισχυρός και αποτελεσματικός τρόπος αντίδρασης στην τρέχουσα κρίση είναι η αύξηση των δαπανών, όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τον Βωβό είναι ευκαιρία τώρα, να τον πετάξουν οι ανταγωνιστές του έξω από την αγορά, και αυτό θα γίνει.

  -θα πέσει η μετοχή του, όπως της ΑΕΓΕΚ-ΜΗΧΑΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ καιΣΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. -και στο τέλος θα του τη φάνε για ένα κομμάτι ψωμί.

  -απ'αυτοί την κρίση δε θα βγούνε ζωντανοί ΄ΟΛΟΙ!

  -και μετά το Πάσχα θα αρχίσουν μια-μία να βγαίνουν κι από το ταμπλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. -στη Γερμανία άρχισαν υπερτερούν οι πωλητές αυτή τη στιγμή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΟΥΤΕ ένα ευαγγέλιο δε κράτησε η χαρά.
  αυτό ήτανε.
  κλείστε όλοι τις θέσεις σας.
  από το "τρενάκι του τρόμου" ΟΛΟΙ κάτω!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλησπέρα..
  Εχεις πάει στη δρακόλιμνη
  Ρωτάω , δεν έχω πάει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Της καράβας εννοώ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. παριανέ, όχι φίλε μου! ΔΕΝ έχω πάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή