Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Δεύτερο Τρίμηνο. ο Χορός της Μαύρης Αρκούδας!


-σαν πουλάκια είναι συμπαθέστατα,αλλά σαν θεσμός, θα κάνουν το πάν να μας πείσουν ότι ΌΛΑ τα κακά έχουν μείνει πίσω, και ότι η ανάκαμψη έχει αρχίσει,παρουσιάζοντας το μαύρο,άσπρο.
- για να μας κάνουν να τοποθετηθούμε. γιατί αλλιώς θα χάσουμε το τραίνο της ανόδου, και ότι τα χαμηλά επίπεδα που είδαμε, ΔΕ θα τα ξαναδούμε.

-Τώρα,τα ξεπουπουλιάζεις!





-Τίποτα δε θα μπορέσει να ανακόψει την κάθοδο της Αρκούδας για το Δεύτερο τρίμηνο!
-Πολύ κακές ειδήσεις ,και Νέα προβλήματα από δω και πέρα,θα έρχονται να προστεθούν στα είδη υπάρχοντα. αύξηση του πληθωρισμού, η αύξηση των πτωχεύσεων και το κλείσιμο μεγάλων Μονοπωλιακών Παραγωγικών Μονάδων και
το πέταμα των εργατών στο δρόμο με ΌΛΕΣ τις επακόλουθες συνέπειες στο τρίμηνο αυτό θα βρούνε την έξαρσή τους.
-Τα μέτρα που θα πάρει το G20 και η ΕΕ από κοινού ΔΕ θα καταφέρουν να ανακόψουν το τσουνάμι που έρχεται.
-Μεγάλες Εργατικές Κινητοποιήσεις θα γίνουν στην Ευρώπη,αυτό το τρίμηνο,
με θέμα την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά,της εργασιακές σχέσεις,
τους μισθούς και τα μεροκάματα,και τις συντάξεις.


1.στο Διάγραμμα του ΓΔ του τελευταίου πεντάμηνου παρατηρούμε ότι γίνανε πέντε 
διορθώσεις .καμία διόρθωση δεν πέρασε το επίπεδο αντίστασης της άλλης διόρθωσης.

2.ειδικά της α'. η δ' και ε' διόρθωση είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο αντίστασης.

3.σχεδόν ΌΛΕΣ οι συνεδριάσεις είναι με ανύπαρκτους τζίρους,ειδικά Φλεβάρη Μάρτη.

4.από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα δημιουργείται ισχυρή συσσώρευση και Ισχυρά επίπεδα στήριξης στις περιοχές c,d&e.

5.Πιθανή δημιουργία δεύτερης κορυφής στο επίπεδο αντίστασης VhP_e να σημάνει την κάθοδο σε νέο ιστορικό χαμηλό από το επίπεδο bottom_e.


 
 



              - μέ ίδιο Ιστορικό χαμηλό μήνα &έτους 1.167,15 οι τράπεζες έκανα ένα ραλάκι 382 μονάδες +33 %,απο τις 9 Μάρτη μέχρι σήμερα, και σκαρφάλωσαν στις 1.549,19 μονάδες. 

-Τώρα όμως,πολύ δύσκολα θα σπάσει την αντίσταση των 1.600 μονάδων και να κρατηθεί πάνω απο αυτό το επίπεδο.
-χρειάζονται τζίροι άνω των 350 δις για να σκαρφαλώσει πιο πάνω.
 


-Πολύ δύσκολα η μετοχή της Εθνικής ,θα σπάσει την αντίσταση των 12,50 ευρώ και να τη δούμε στα 13 ευρώ.
-σχεδόν αδύνατον.



Παρατηρήσεις:

                1.Η Αγορά έχει αποτυπώσει ήδη στο ταμπλό, ΌΛΕΣ τις Θετικές ως τώρα Ειδήσεις.

                2.Μόνο ένας τζίρος άνω των 300 δις & ισχυρός όγκος συναλλαγών θα μπορέσει να σπάσει την αντίσταση των 1700 μονάδων και να κινηθεί 
προς τις 1870-1880 μονάδες!κομμάτι δύσκολο.

                 -αλλιώς η Αγορά ΔΕ θα μπορέσει να αποφύγει την διόρθωση.

                  3.παρατηρείτε ότι ΌΛΑ τα διαγράμματα ομοιάζουν μεταξύ τους!

-αυτό δείχνει ότι το τελευταίο εξάμηνο όλοι οι κλάδοι έχουν πατώσει.
στο 50 καθοδικό κύμα του ΣΑΓΔ  εδώ και πέντε μήνες,συσσωρεύει και όχι μόνο αδυνατεί να ξεφύγει προς τα πάνω αλλά τρυπάει νέους πάτους.

-έτσι,ορισμένες πιθανές διορθώσεις από την Πέμπτη και έπειτα,συνοδευόμενες από μεγάλους τζίρους, ίσως τρυπήσει το ισχυρό σημείο στήριξης  των 1469,41 μονάδων, και κατέβει στις 1100-1200, μονάδες δημιουργώντας έτσι το 6ο σημείο στήριξης.
                 4.Με τέτοιους Χαμηλούς τζίρους,η ΤΑ ΔΕΝ είναι αξιόπιστη γιατί o "ταχογράφος"ρυθμίζεται με το χέρι.




17 σχόλια:

  1. Εμπεριστατωμενη Τεχνικη Αναλυση αποστολη!
    Η Κινα σημερα και ο δεικτης της Σανγκαης για δευτερη συνεχομενη συνεδριαση δεν μπορεσε να διασπασει την ισχυρη ζωνη αντιστασης των 2350-2430 μοναδων.Αν γυρισει και η Αμερικη κατω απο 7552 αρχιζουνε τα οργανα παλι απο αυριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχουν μείνει λίγοι στην αγορά και δυστυχώς κάθε πρόβλεψη ενέχει κίνδυνο ... όσο καλές προβλέψεις κάναμε μέχρι τώρα ... τόσο χειρότερες θα είναι από εδώ και πέρα ... μας μετράνε κάθε μέρα ... και μας μετράνε εύκολα ...
    το κακό είναι ότι αν η πρέσα της Ευρώπης αρχίσει να κόβει ευρώ θα χάσουν αξία και τα μετρητά μας ... πληθωρισμό με 0% επιτόκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απόστολε μην ξεχάσεις τις ευχές στο
    http://evie-unpetitbateau.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατσε καλά διαγράμματα κύριε Αλμπαδρε!

    καλημέρα στην παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -κύριοι καλημέρα και καλά κέρδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -βρήκε τρόπο να μαζέψει τζάμπα χρήμα ο Βγενόπουλος.


    Την αυτόνομη!
    εισαγωγή στο χρηματιστήριο 3 ή 4 εταιριών που ανήκουν στον όμιλο της Vivartia εξετάζει η MIG η οποία αποφάσισε να την μετατρέψει σε εταιρία συμμετοχών , holding. Προς το Φθινόπωρο η MIG θα αποφασίσει ποιες από τις 4 εταιρίες θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο οι οποίες στο παρελθόν ήταν εισηγμένες ωστόσο η τότε διοίκηση της Vivartia είχε αποφασίσει να τις βγάλει εκτός ταμπλό με στόχο την ομογενοποίηση του ομίλου. Όσον αφορά τις συζητήσεις με τον αραβικό όμιλο Olayan συνεχίζονται ωστόσο το ενδιαφέρον δεν θα επικεντρωθεί στην Vivartia αλλά σε κάποια από τους 4 βασικούς κλάδους όπου κατηγοριοποιείται η Vivartia. Κάτω από την Holding Vivartia δημιουργούνται 4 βασικοί κλάδοι .

    Συγκεκριμένα ο κλάδος γαλακτοκομικών & ποτών (πρώην Δέλτα Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος), κλάδος αρτοποιίας & ζαχαρωδών (πρώην Chipita International), κλάδος υπηρεσιών εστίασης & ψυχαγωγίας (πρώην Goody's) και κλάδος καταψυγμένων τροφίμων (πρώην Γενική Τροφίμων Μπάρμπα Στάθης).

    Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίσθηκε η 31η Μαρτίου 2009. Με αυτό τον τρόπο η Vivartia θα μετατραπεί σε εταιρεία συμμετοχών και παροχής υπηρεσιών διοίκησης. Οι δυο βασικοί στόχοι της ανωτέρω επιχειρηματικής πρότασης είναι η καλύτερη διοίκησή τους λόγω της σημαντικής αύξησης αλλά και της διεθνούς επέκτασης των επί μέρους δραστηριοτήτων των τεσσάρων κλάδων καθώς και η επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας κινήσεων και στρατηγικών συνεργασιών για τον κάθε κλάδο ξεχωριστά.

    ο"Μεγάλος"πιστεύει στο Δόγμα οτι:

    "ΠΟΤΕ η Αγορά ΔΕ θα πάψει να έχει ψιμάρια!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. - ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.714 μονάδες ακριβός, με + 1,16% ενώ ο όγκος των συναλλαγών ανέβηκε στα 153 εκατ. ευρώ περίπου.

    -Στο Χρηματιστήριο Παραγώγων της Αθήνας το Προθεσμιακό Συμβόλαιο του 20άρη κινήθηκε επίσης ανοδικά και ολοκλήρωσε την ημέρα στις 843,5 μονάδες με απόδοση 1,75%

    Πιστεύω ότι η πιθανότητα της διόρθωσης από σήμερα το απόγευμα είναι πιο εμφανής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. - όλα βεβαίως θα κριθούν, από τη μεγάλη εικόνα των ξένων χρηματιστηρίων, από την οποία καλώς ή κακώς εξαρτιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ΜΗΧΑΝΙΚΗ

    θα Δώσει φέτος Μερίσμα
    που αντιστοιχεί σε 0,081513 ευρώ καθαρό ανά μετοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωληνουργεία Κορίνθου: Πτώση στα ενοποιημένα κέρδη του 2008

    -όσο για Μέρισμα τσιμουδιά!

    Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 - 18:41
    Αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών με παράλληλη πτώση της κερδοφορίας εμφάνισε η Σωληνουργεία Κορίνθου στο 2008.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών κατά τη χρήση 2008 ανήλθε σε 385,1 εκατ. ευρώ, έναντι 357,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 7,7%. Tα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 31,2 εκατ. ευρώ, έναντι 57,2 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 45,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται ότι κατά το έτος 2008, το ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκε σε 8,1% επί του κύκλου εργασιών από 16%, το 2007.

    Μείωση κατά 60,5% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων που ανήλθαν σε 15,8 εκατ. ευρώ έναντι 40,1 εκατ. ευρώ πέρυσι, τα δε κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα 8,9 εκατ. ευρώ (0,071 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 34 εκατ. ευρώ (0,274 ευρώ ανά μετοχή), το 2007.

    Αντίστοιχη πορεία καταγράφεται και στα μεγέθη της μητρικής. Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το 2008 ανήλθε σε 346 εκατ. ευρώ έναντι 340,6 εκατ. ευρώ το 2007. Το ΕΒΙΤDΑ ανήλθε σε 26,4 εκατ. ευρώ, έναντι 52,6 εκατ. ευρώ το 2007 (μείωση κατά 49,8%), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 10,5 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 5,7 εκατ. ευρώ (0,046 ευρώ ανά μετοχή έναντι 0,24 ευρώ το 2007).

    Ο καθαρός δανεισμός (Δάνεια -Ταμειακά Διαθέσιμα) της Σωληνουργεία Κορίνθου μειώθηκε περαιτέρω στα 57,2 εκατ. ευρώ έναντι 85,7 εκατ. ευρώ την 31/12/2007, τα δε Ίδια Κεφάλαια παρέμειναν περίπου στα επίπεδα του προηγούμενου έτους και ανήλθαν στα 124,7 και 124,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και την εταιρία, αντίστοιχα Η μείωση της οργανικής κερδοφορίας οφείλεται αφ΄ ενός στην ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, σε υψηλά επίπεδα δεκαετίας, το α΄εξάμηνο του 2008, όταν κατακυρώθηκαν κάποια μεγάλα έργα στην εταιρία, από πελάτες στις ΗΠΑ και τη Μ. Ανατολή και αφ΄ ετέρου στο χαμηλό βαθμό απασχόλησης της μονάδας ERW/HFI, την ίδια περίοδο, απόρροια της καθυστέρησης ανάθεσης κάποιων μεγάλων έργων στη Μ. Ανατολή. Από το άλλο μέρος, η πολιτική της εταιρίας για κλείδωμα των τιμών α΄ υλών και σημαντικού τμήματος των ναύλων, κατά την ανάθεση των συμβολαίων, δεν της επέτρεψε να εκμεταλλευτεί την απότομη διόρθωση στις διεθνείς αγορές χάλυβα και θαλάσσιων μεταφορών, το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

    Θετική χαρακτηρίζεται και η πορεία της κοινής εταιρείας ZAO TMK-CPW, στη Ρωσία, η οποία ελέγχεται κατά 49% από την κυπριακή θυγατρική Humbel ltd. Ουσιαστικά στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η εν λόγω εταιρία έλαβε κάποιες σημαντικές (για το μέγεθός της) παραγγελίες και τελικά επέτυχε κέρδη μετά φόρων ύψους 4,9 εκατ. ευρώ.
    Το 2008 ολοκληρώθηκε ένας τετραετής κύκλος ευνοϊκών συνθηκών στις διεθνείς αγορές γενικά, αλλά και της ενέργειας ειδικότερα. Κατά το τρέχον έτος η κατάσταση σχεδόν σε όλες τις χώρες και τομείς έχει επιδεινωθεί δραματικά, με ταχύτητα και ένταση μεγαλύτερη απ΄ ότι αναμενόταν. Υπό τη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και της ραγδαίας υποχώρησης των τιμών φυσικού αερίου και πετρελαίου, αναμένεται μία μετατόπιση των περισσότερων ενεργειακών έργων προς το 2010 και 2011, όταν και εκτιμάται να επανέλθει η ζήτηση για ενέργεια στα προ της κρίσης επίπεδα. Επιπλέον, ένας νέος παράγοντας αβεβαιότητας, απόρροια της χρηματοοικονομικής κρίσης προβάλλει ο αυξανόμενος προστατευτισμός στο διεθνές εμπόριο, τάση που αναμένεται να ενισχυθεί αν η παρούσα οικονομική κατάσταση διατηρηθεί παραπάνω από το προβλεπόμενο.

    Αντίθετα, κάποιες ενεργειακές εταιρίες, έχοντας υψηλά ταμειακά αποθέματα ή/και απολαμβάνοντας υψηλή πιστοληπτική ικανότητα (Ευρώπη, Μ. Ανατολή, Β. Αφρική) θεωρούν την παρούσα συγκυρία (χαμηλές τιμές χάλυβα και ναύλων, εντατικοποίηση του ανταγωνισμού) ευνοϊκή για την συνέχιση των επενδύσεών τους σε υποδομές εξόρυξης και μεταφοράς φυσικού αερίου. Επιπλέον, η επανάληψη της προ 2-ετίας διένεξης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας για τη μεταφορά φυσικού αερίου προς τις αγορές της Ευρώπης, έκανε επιτακτικότερη την ανάγκη για διαφοροποίηση τόσο των πηγών προμήθειας, όσο και των αγωγών διέλευσης.

    Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως μέσα σε ένα τέτοιο επιχειρηματικό περιβάλλον, η Σωληνουργεία Κορίνθου καλείται να εντατικοποιήσει τις προσπάθειες των τελευταίων ετών για μείωση του λειτουργικού της κόστους, περαιτέρω διείσδυσης στις αγορές της Ευρώπης, της Β, Αφρικής και της Μ. Ανατολής, διεύρυνσης της προσφερόμενης γκάμας προϊόντων και διατήρησης της χρηματοοικονομικής της διάρθρωσης. Εξάλλου η στρατηγική της επιλογή να αποτελεί έναν από τους πλέον καινοτόμους και αξιόπιστους παραγωγούς χαλυβδοσωλήνων, της επιτρέπει ακόμα και στις παρούσες συνθήκες να έχει παρουσία σε διάφορα μέρη του κόσμου και να αντιμετωπίζει την τρέχουσα δυσμενή συγκυρία με τις μικρότερες δυνατόν συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ζημιές έναντι κερδών ΚΑΙ για την Χαλκόρ στο 2008

    Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2009 - 17:40
    Ζημιογόνο αποδείχθηκε το 2008 για την Χαλκόρ, η οποία εμφάνισε παράλληλα κάμψη στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών της.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Χαλκόρ σημείωσε μείωση της τάξης του 12,4% και διαμορφώθηκε σε ευρώ 1.200 εκατ. έναντι ευρώ 1.370 εκατ. το 2007. Παρά τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια και Ευρωπαϊκή αγορά, και συγκεκριμένα την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης και τη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, ο όγκος πωλήσεων συγκρατήθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2007 σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 2,5%, διατηρώντας τα μερίδια αγοράς που κατείχε η ΧΑΛΚΟΡ σε Ελλάδα και Δ. Ευρώπη. Η μείωση του κύκλου εργασιών ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της αναλογίας των προϊόντων ορειχάλκου επί των συνολικών πωλήσεων σε συνδυασμό με τη σημαντική πτώση των τιμών του χαλκού και ψευδαργύρου. Σε επίπεδο όγκων το 2008, οι πωλήσεις καλωδίων αποτέλεσαν το 34% των συνολικών πωλήσεων, οι πωλήσεις σωλήνων το 27%, τα προϊόντα έλασης το 18%, οι ράβδοι ορείχαλκου το 13% και οι λάμες χαλκού το 8%.

    Κάμψη σημείωσαν και τα αποτελέσματα του Ομίλου με τα μικτά κέρδη να διαμορφώνονται σε ευρώ 19,9 εκατ. έναντι ευρώ 105,6 εκατ. το 2007 σημειώνοντας πτώση κατά 81%. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν το 2008 σε ευρώ 4 εκατ. έναντι ευρώ 86 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι σημειώνοντας πτώση κατά 96%, ενώ τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) μειώθηκαν κατά 133% και διαμορφώθηκαν σε ζημιά ευρώ 20,9 εκατ. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων, μειώθηκαν σημαντικά και διαμορφώθηκαν το 2008 σε ζημιές ευρώ 56,4 εκατ. έναντι κερδών ευρώ 33,3 εκατ. το 2007.

    Τέλος, τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν το 2008 σε ζημιές ευρώ 48,2 εκατ. ή ευρώ 0,476 ανά μετοχή έναντι κερδών ευρώ 20,0 εκατ. το 2007.

    Η πτώση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην εφάπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων κατά ευρώ 78,6 εκατ. λόγω της πρωτοφανούς και ραγδαίας κάμψης των τιμών του χαλκού και του ψευδαργύρου, στις υψηλές τιμές άλλων παραγωγικών συντελεστών, στα αυξημένα χρηματοοικονομικά έξοδα καθώς και στις δυσλειτουργίες στα βασικά λιμάνια της χώρας.

    Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου, η Χαλκόρ πραγματοποίησε το 2008 επενδύσεις ύψους ευρώ 47,1 εκατ., εκ των οποίων ποσό ευρώ 15,1 εκατ. αφορούσαν επενδύσεις στη θυγατρική Sofia Med στη Βουλγαρία, ποσό ευρώ 12,2 εκατ. αφορούσαν επενδύσεις της Ελληνικά Καλώδια και ποσό ευρώ 19,8 εκατ. στη μητρική.

    Ταυτόχρονα, και παρά την απρόσμενη πτώση της ζήτησης στο τελευταίο τρίμηνο λόγω της οποίας δεν έγινε δυνατή η επιθυμητή μείωση των αποθεμάτων, πέτυχε σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού, ο οποίος διαμορφώθηκε στο τέλος του έτους σε ενοποιημένο επίπεδο σε ευρώ 423,6 εκατ. έναντι ευρώ 498,8 που ήτανε στην αρχή του έτους και ευρώ 585,8 στο τέλος του Γ΄ τριμήνου. Καθώς πλέον οι ποσότητες και οι τιμές αγορών υλών έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αναμένεται σημαντική περαιτέρω βελτίωση των κεφαλαίων κίνησης και ως εκ τούτου και του καθαρού δανεισμού.

    Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται, στο πλαίσιο ενός ιδιαίτερα δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος, ο Όμιλος συνεχίζει να εφαρμόζει το στρατηγικό του σχεδιασμό που συνίσταται στη βελτίωση του κόστους παραγωγής, στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας υποκείμενων σε μικρή ή καθόλου υποκατάσταση καθώς και στην ενίσχυση της δραστηριότητάς του εκτός Ελλάδας, σε νέες αγορές που δεν δραστηριοποιούνταν έως τώρα. Παράλληλα με τα ανωτέρω, η βέλτιστη διαχείριση των κεφαλαίων κίνησης, η διατήρηση θετικών ταμιακών ροών και η περαιτέρω μείωση του καθαρού δανεισμού αποτελούν την κύρια προτεραιότητα για το τρέχον έτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. αυτές τις ανακοινώσεις δε τις βάζω για να τις δείτε μόνο αλλά και για να μη φορτώνω το pc μου
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε συνέχεια της ανακοίνωσής της ημερομηνίας 27 Φεβρουαρίου, 2009, η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι σε σημερινή συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της ενέκρινε τις Τελικές
    ΜΑΡΦΙΝ ΒΑΝΚ 19 Μάη 2009 ΓΣ

    και 0,15 μέρισμα.


    Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις του Ομίλου και της Τράπεζας για το 2008.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει επίσης αποφασίσει να εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 19 Μαϊου 2009, την καταβολή μερίσματος ευρώ 0,15 ανά μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 0,85, σε μετρητά.
    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε Σχέδιο ώστε να δοθεί στους μετόχους το δικαίωμα επανεπένδυσης του μερίσματος. Η τιμή άσκησης του δικαιώματος για επανεπένδυση του μερίσματος του 2008 σε μετοχές της Τράπεζας, θα είναι 10% πιο κάτω από το μέσο όρο της τιμής κλεισίματος της μετοχής της Τράπεζας στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και Χρηματιστήριο Αθηνών κατά την περίοδο από 26 Μαϊου μέχρι 1 Ιουνίου 2009, (πρώτες πέντε μέρες κατά τις οποίες η μετοχή της Τράπεζας θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα του μερίσματος, ex-dividend).
    Επιπρόσθετες πληροφορίες για την καταβολή του μερίσματος, όπως ημερομηνία αρχείου και αποκοπής, περιλαμβάνονται στο Οικονομικό Ημερολόγιο της Τράπεζας για το έτος 2009 το οποίο ανακοινώνεται επίσης σήμερα.
    Η Ετήσια Οικονομική Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει και τις Οικονομικές Καταστάσεις, έχει σταλεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Επίσης, θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Ομίλου (www.laiki.com), στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (www.cse.com), καθώς και στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών (www.ase.gr). Aντίγραφα θα διατίθενται στο Τμήμα Μετοχών και Χρεογράφων του Ομίλου, Διομήδους 10, 2ος όροφος, 2024 Στρόβολος, Λευκωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλησπέρα στη σκεπτόμενη παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ


    Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της Εταιρείας όσον αφορά στην ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ενημερώνει το οικονομικό ημερολόγιο για το έτος 2009, για να συμπεριλάβει και την επιστροφή κεφαλαίου που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΧΑΕ την 23η Φεβρουαρίου 2009:
    - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Έτους 2008: Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009
    - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Α' Τριμήνου 2009: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2009
    - Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2009
    - Αποκοπή Μερίσματος: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009
    - Δικαιούχοι μερίσματος - Record date: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 *
    * Σύμφωνα με το νέο αναθεωρημένο Κανονισμό Χ.Α. οι εταιρικές πράξεις από 1.1.2009 διενεργούνται με βάση τον κανόνα "record date" που αντικαθιστά τον κανόνα "trade date". Με το νέο κανόνα, δικαιούχοι της εταιρικής πράξης (εν προκειμένω του μερίσματος) είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της σχετικής ημέρας. (record date).
    - Καταβολή Μερίσματος: Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009
    - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εξαμήνου 2009: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009
    - Αποκοπή επιστροφής κεφαλαίου: Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009
    - Δικαιούχοι επιστροφής κεφαλαίου - Record date: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009
    - Καταβολή επιστροφής κεφαλαίου: Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2009
    - Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2009: Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2009
    Το μέρισμα για την χρήση του 2008 θα καταβληθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς. Η Τράπεζα Πειραιώς θα πιστώσει τους λογαριασμούς των χειριστών, οι οποίοι με την σειρά τους θα καταβάλουν τα χρήματα στους δικαιούχους.
    Οι ημερομηνίες αποκοπής και καταβολής της επιστροφής κεφαλαίου τελούν υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας.
    Σημειώνεται ότι η αποκοπή των δικαιωμάτων τόσο για το μέρισμα όσο για την επιστροφή κεφαλαίου θα πραγματοποιηθούν πριν από τη λήξη των τρεχουσών σειρών των σχετικών παραγώγων στα οποία η μετοχή της Εταιρείας συνιστά υποκείμενη αξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή