Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

Στάσιμη η Ανάπτυξη για το 2009


-Στάσιμη οικονομική ανάπτυξη το 2009 προέβλεψε ο διοικητής της ΤτΕ, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων καιπαρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας για την οικονομία.

-Ο κ. Προβόπουλος πρότεινε σειρά μέτρων για την άμεση μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους και εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης μέσω επενδύσεων, την αύξηση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού.

-«Εκτιμάται ότι το 2009 η οικονομική δραστηριότητα θα είναι στάσιμη. Είναι μάλιστα πιθανό να σημειωθούν μέσα στο έτος και αρνητικοί ρυθμοί ετήσιαςμεταβολής του ΑΕΠ, ενώ ενδέχεται η εξέλιξη της δραστηριότητας να είναι ακόμη δυσμενέστερη, αν οι διεθνείς οικονομικές συνθήκες χειροτερεύσουν ουσιωδώς», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

-Κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων ο διοικητής της ΤτΕ τόνισε ότι στην εξάλειψη των ελλειμμάτων θα συμβάλλουν ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και της συνακόλουθης εισφοροδιαφυγής.

-Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει πρώτα απ’ όλα να απορρίψουμε το αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης του παρελθόντος, αυτό της υπερκατανάλωσης, των αθρόων εισαγωγών, των αέναων ελλειμμάτων, εσωτερικών και εξωτερικών, και των χρεών. Να κινηθούμε προς κατευθύνσεις που θα στηρίξουν όχι μόνο τηνταχύτερη έξοδο της οικονομίας από την κρίση, αλλά και τη δρομολόγησή της σε στέρεη τροχιά ανάπτυξης».

-Την ίδια στιγμή, εμφανίστηκε αισιόδοξος δηλώνοντας ότι: «Ο στόχος είναι επιτεύξιμος. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν. Το πνεύμα επιχειρηματικότητας και το ικανό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μπορούν και θα συμβάλουν στην κατεύθυνση αυτή. Αρκεί να κινηθούμε με γρήγορο βηματισμό, με σιγουριά και αποφασιστικότητα».



Οι προτάσεις του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για την έξοδο από την κρίση:

- Γρήγορη και γενναία διόρθωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, ώστε να μηδενιστεί το 2012. Αυτό είναι εφικτό, εάν συλληφθεί μέρος της τεράστιας
φοροδιαφυγής και, κυρίως, εάν επιτευχθεί ουσιαστική περιστολή της σπατάλης και βελτίωση της αποτελεσματικότητας των κρατικών δαπανών.

- Εφαρμογή πλέγματος μεταρρυθμίσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, προκειμένου να τιθασευτεί το δημόσιο χρέος. Χρειάζονται σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα (της τάξης του 4,5-5% του ΑΕΠ), ώστε να επιτευχθεί ουσιαστική μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ στο επίπεδο αναφοράς τηςΣυνθήκης του Μάαστριχτ (60%) μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. εντός 10 ετών. Αυτό είναι απαραίτητο και για να καλύπτονται στο μέλλον οι
πρόσθετες δαπάνες, τις οποίες θα συνεπάγεται η προϊούσα γήρανση του πληθυσμού.

- Στην εξάλειψη των ελλειμμάτων μπορούν να συμβάλουν η καθιέρωση αριθμητικών ορίων για τις δαπάνες, η ενίσχυση της διαφάνειας και της ποιότητας των δημοσιονομικών στατιστικών, ο περιορισμός της φοροδιαφυγής και της συνακόλουθης εισφοροδιαφυγής. 

-Τα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση που ελήφθησαν το 2008 και αφορούσαν κυρίως την ενοποίηση των πολυάριθμων ασφαλιστικών ταμείων, ήταν ένα ορθό βήμα στην κατεύθυνση της εκλογίκευσης του συστήματος. 

-Βεβαίως, η γήρανση του πληθυσμού θα καταστήσει αναγκαία και άλλα τολμηρά βήματα με στόχο τη μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών.

- Εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης μέσω των επενδύσεων, την αύξηση του ποσοστού απασχόλησης και τη διαρκή ποιοτική αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως την ενδυνάμωση του ανταγωνισμού σε όλες τις αγορές.
- Γενικά, οι μεταρρυθμίσεις οφείλουν σωρευτικά να συντελούν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Πρέπει επίσης να
συντελούν στον εκσυγχρονισμό του προτύπου παραγωγής και κατανάλωσης ενέργειας, δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία είναι ενεργοβόρα και η πετρελαϊκή της εξάρτηση παραμένει μεγάλη.
- Η προώθηση των απαραίτητων αλλαγών, με το σωστό σχεδιασμό και τα κατάλληλα κίνητρα, μπορεί να οδηγήσει στην πραγματοποίηση αξιόλογων επενδύσεων και να συμβάλει ουσιαστικά στην ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τομέα της ενέργειας, την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας και τον αντίστοιχο περιορισμό του εξωτερικού ελλείμματος. 

-Η σημερινή συγκυρία δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι αποτελεί εμπόδιο για τέτοιες εξελίξεις. Αντιθέτως μάλιστα, οι επενδύσεις στην ενέργεια και οι αποκαλούμενες “πράσινες” επενδύσεις μπορούν να δώσουν ισχυρή ώθηση στην ανάκαμψη.

-Εξαγωγές, ναυτιλία, τουρισμός
Η υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας και του διεθνούς εμπορίου θα πλήξουν καίρια τις ελληνικές εξαγωγές αγαθών, εκτιμά ο κ. Προβόπουλος. 
-Επίσης θα υποχωρήσουν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, ενώ σημαντικά μειωμένες θα είναι και οι εισπράξεις από τη ναυτιλία, λόγω της υποχώρησης των ναύλων και της συρρίκνωσης του παγκόσμιου εμπορίου.
- Εκτιμάται ότι η πτώση των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών, σε σταθερές τιμές, θα είναι της τάξεως του 12%.








307 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ......
    δεν μας χέζ....ρε Νταλάρα

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα
    Μια αφιέρωση για πάρτυ σου

    http://www.youtube.com/watch?v=aLYbk9hLGzc

    η εκτέλεση που μ'αρέσει αλλά δεν έχει καλό ήχο

    Ετσι για δεις ότι υπάρχουν όμορφα πράγματα και όχι μόνο οι δηλώσεις ενός χαρτογιακά γραβατωμένου που υποτίθεται επηρεάζει τις ζωές μας (sic). Aγνοείστε τους.
    Παρατήρηση... Μια φορά στο Παρίσι είχα παρακολουθήσει ένα κονσέρτο για πιάνο κ βιολί μέσα σε εκκλησία. Απίθανη ακουστική. Εδώ γιατί όχι? Είναι οι εκκλησίες μας ιερός τόπος για να τον πατησουν μιαροί κλασικοί μουσικοί?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Πέτρο. Ταυτόχρονα μπήκαμε μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "για πάρτυ σου" πήγαινε στον albatrus αλλά μιας και μπήκες γίνεται για "όλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλο 1 από τον ίδιο συνθέτη

    http://www.youtube.com/watch?v=7S-iWuvFhzE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά και καλά, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα για όλη την παρέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαι 1 τελευταίο. Συνιστώ χορόν μετα της συζύγου ή το έτερον...

    http://www.youtube.com/watch?v=uXC7PaOzLSU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για δείτε και τούτο
    http://deltio11.blogspot.com/2009/04/blog-post_15.html

    για να καταλάβουμε γιατί μας οδηγούν στη χρεωκοπία εδώ και 30 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πέτρο
    και νά'ταν μόνο αυτά. Κάθε μέρα να δεις γύρω σου τι γίνεται και δεν το αντιλαμβάνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Aντε ρε παιδί μου... Χάθηκες. Και σήμερα επιτέλους κάθομαι μετά από 1 άγρια εβδομάδα (δουλειάς, εχθές δούλευα κοντά... 16 ώρες με μικρά 10' διαλείματα) και έχω όρεξη για παρέα... ελπίζω να μην μου το χαλάσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. πετσας θα σου κάμομεν παρέα αλλά βρε αδελφάκι μου αυτο το παρατσούκλι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ petsas

    καλή σου μέρα φίλε μου.

    -σε ευχαριστώ για την αφιέρωση, επειδή η ακουστική του είναι χάλια και τον αδικεί θα βάλω στο κεντρικό video μία άλλη σύνθεση :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -εγώ έχω πολλούς φίλους με το επίθετο Πέτσας!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πετρο Στο ξαναλέω. Ισως είναι γελοίο αλλά εγώ προσωπικά γελάω γιατί προέρχεται από προσωπική εμπειρία 1 κουνελιού. Λοιπόν όταν ήμουν 13 η μάνα μου το αγόρασε. Δεν μπορείς να φανταστείς τι πλάκα είχε. Με το που έσκασε μύτη από την σακούλα άρχισε τα παιχνίδια. Ο αδερφός μου το έπαιζε πολύ και σε κάποια φάση του κατούρησε το χέρι. "ΡΕ.. ΠΕΤΣΑ τι έκανες!!" εξού και... το nick. Ο Απόστολος το ξέρει το μικρό μου. ΜΑΝΟΣ χάρηκα για την γνωριμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέτρο έβαλα νέα φώτο πάνω δεξιά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ok Μάνος καλημέρα σου και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπράβο Απόστολε τόπιασες το νόημα
    Εκεί θάθελα να ήμουν τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ρε Απόστολε μ'έφτιαξες. Το ηχητικό background... χλιδή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. προχθές το βράδυ μπήκανε στο σπίτι του κουνιάδου μου-πήγε στις Σέρρες για Πάσχα-την ώρα που κοιμότανε οι 4 γιοί του και τους ξάφρισαν τα πορτοφόλια και ένα laptop.
    τα ανίψια μου γύρο στα 30 χρονών ΔΕ Πήρανε χαμπάρι τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. έμενα η κλασική μουσική με ξεκουράζει!

    σε όσους τολμώ και το λέω με κοιτάνε περίεργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ πέτρος

    είπαμε
    προηγείται το limitUp!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Πήραν λίγα και καλά και το βασικότερο δεν τους πήραν χαμπάρι... Πω πω αέρινοι έχουν γίνει. Σε μένα, μικρό το κακό, μου τράκαραν το αυτοκίνητο παρκαρισμένο... και άντε να τους βρεις...

    Οσο για την μουσική ακούω μεγάλη γκαμα και ποικιλία. Εχω κατεβάσει απο το net ίσαμε 1 1,5ΤΒ μόνο μουσική. Και κατα τα 95% περίπου άγνωστη μουσική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Aπόστολε ...γά...το λιμιτ απ
    προηγείται η ψυχική ηρεμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Πέτρος

    ναι βρε δεν αγχώνομαι.
    άμα είναι νά΄ρθει θά΄ρθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Οχι αλλά είναι 3 χρόνων (σχεδόν ολοκαίνουργιο για μένα) και όσο νά'ναι.. στενοχωριέσαι. Αλλά θα το αφήσω έτσι, δεν έχει νόημα να το φτιάξω. Το προγούμενό μου το είχα 11 χρόνια και ήταν και 6 χρονών μεταχειρισμένο. Οπότε.. καταλαβαίνεις. Αλλά μπροστά σε άλλα αυτό είναι τίποτα, απλώς το πιο πρόσφατο 1 βδομάδα πριν. Το βασικό είναι να μην χάνεις την αισιοδοξία...
    Ο σωτήρης μου φαίνεται έπεσε σε... κώμα απ'την χθεσινή βαρυστομαχιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. κι εμένα μου το χτυπήσανε πέρσι στη βάρκιζα στο πάρκιν την ώρα που είχα το παιδί και την κυρά στη θάλασσα και δεν άφησε ο άτιμος ουτε ένα χαρτάκι με την ασφάλειά του!
    λες καί θα τα πλήρωνε από τη τσέπη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ακούω εκτιμήσεις. Για την ώρα διορθώσεις 0 στο πηλίκο ή μήπως βιάζομαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μια ανούσια ημέρα θα είναι.
    ολοι απέχουν σήμερα απο το ΧΑ.

    μετά το Πάσχα πάλι.
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θα τρελαθώ τελείως. Μήπως το ΧΑΑ "ανεβάζει" DAX k CAC?
    Ισως τους... ερεθίζει λιγάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο Αράπογλου πούλησε χθές και τώρα είναι στας Καναρίους Νήσους!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. την αντίσταση του 1960-1970 πολύ δύσκολα θα τη σπάσει.

    μην αγχώνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σιγά μην αγχωθώ. Μερικοί με αποκαλούν... "θεσμικό". Μια μετοχή την έχω - ΑΝ ΘΕΣ ΠΙΣΤΕΨΕ ΤΟ - 7 χρόνια τώρα. Παίζω χρήματα τα οποία στην κυριολεξία δεν τα χρειάζομαι. Γι'αυτό και παίζω λίγα. Επιπλέον δεν παίζω προπο ή άλλα σχετικά. Μόνο 1 λαχείο κάθε Πρωτοχρονιά. Αν δω ότι οι κινήσεις μου βγαίνουν ίσως να αυξήσω το ποσό. Οταν βλέπεις ότι μετοχές σαν την ΗΥΑΤΤ (τι θυμάσαι?) που έχουν 0 κόστη λειτουργικά και σχεδόν όλα τα έσοδα είναι κέρδη και χάνεις μέχρι και 70% τι να πεις. Ευτυχώς το 2003 ή 4 δεν θυμάμαι ακριβώς την πουλάω με χασούρα 50%. Και τι αγόρασα? ΒΑΛΚΑΝ με ΕΣΩΣΕ. Αν θες πίστεψέ το

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "μια ανούσια ημέρα θα είναι" εξαρτάται τι χαρτοφυλάκιο έχεις. Ετσι δεν είναι? Για μένα πάντως είναι :-)))) !
    Φαντάζομαι καταλαβαίνεις γιατί. Αλλά και πάλι ίσως τα πολλά ))) να είναι ανευ σημασίας αν δεν πουλήσω. Αλλά όπως είπαμε: δεν αγχώνομαι. Για την ώρα δεν βγαίνω... δαρμένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. είχα πρόβλημα σύνδεσης με το blog μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ανούσια ημέρα είναι όταν ο τζίρος είναι χαμηλός.
    και τα όποια μικρά κέρδη αν δώσει,τα παίρνουν οι δεσμικοί.

    αν ο τζίρος είναι καλός δείχνει ότι έχουν ΄μπεί οι μικροί στο παιχνίδι και υπάρχει ελπίδα να ΄βγεί καλό μεροκάματο αλλιώς δουλεύουμε για τα φιρφιρίκια borkerage :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αναβοσβήνουν τα φωτάκια γιατί το κάνει αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ti έγινε? Μπλέχτηκες στα δίχτυα του.. δικτύου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Xρονια Πολλα , με υγεια ! Καλο Πασχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Επίσης και σε σένα κοπέλα μου... αν ισχύει το nantia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. @petsas,albatrus,Θανασης,πως πάνε τα κέρδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Γειά σου Σωτηρη τι θα γίνει με κείνο το χτικιό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εκείνο της υπομονής............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι έγινε ρε Σωτο. Επαθες δυσπεψία ή λάθος κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σωτο Πρόσεχε τι λες... θα παρεξηγηθούν άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Α! Μπήτρο! Εχει και όνομα? Εντάξει δεν το συνεχίζω ...
    Ναι μπουμ. Μήπως άρχισε νωρίς το ξεφόρτωμα ανεβάζοντάς το?
    Η ανάσταση είναι πρόωρη εδώ. Τα βεγγαλικά πέφτουν βροχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ρε συ μην βγάζεις τα σχόλια. Χωρίς αλατοπίπερο τι είναι η ζωή. Εχω πει και γω κάτι μπαρούφες και λες τι μ... γράφει αυτός. Οπως λέει και ο λαγός στο λιοντάρι ... "λέμε και καμιά μ..." πίνοντας τον καφέ του. Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρω τα κουνέλια? χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Πέτρο η σιωπή είναι χρυσός μερικές φορές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. μα δεν μίλησα ,ημουν εκτος δικτύου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. (ΜΑΡΦΒ) Ετσι κάνουν οι δύσκολες. Πάνε τοίχο τοίχο πάντα με την όπισθεν. Γιατί αν γυρίσουν τα οπίσθιά τους. Ασε γ... τα. Οχι τα οπίσθια έτσι... Τα πράγματα.

    Μην με παρεξηγείτε σήμερα. Είναι από κεκτημένη ταχύτητα. Εκτός του ότι δούλευα σαν τρελός όλη τη βδομάδα σήμερα ήμουν από βάρδια ξενύχτι. Και εκεί που λέω 4ήμερο επιτέλους, τσουπ... τρώω τώρα μια βάρδια συναδέλφου στον κ.... Μπορούσα μεν να την αποφύγω αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει. Τουλάχιστον δεν έχω προβλήματα... για την ώρα. Η υπερένταση στα high της. Τσιτάτες καταστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Αποστόλης,Θάνος,Μάνος,Πέτρος,Σωτήρης

    Η ΠΕΝΤΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Α σόρρι. Μπαρούφα #1 είδες Σώτο... ΣΩΤΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κάνουμε ένα χρηματιστηριακό λόμπυ ΑΝΕΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Λοιπόν μόλις τώρα είδα την "Εικόνα Αγοράς"... τι πινελιές είναι αυτές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. επίσης Νάντια χρόνια Πολλά και σε σένα
    και καλή Ανάσταση!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. έριξα έναν υπνάκο!
    μα έναν υπνάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. είπες Σιδμα, και θυμήθηκα τον συνασπισμό που έκανε επερώτηση στη βουλή παλιά γιατί από 7 ευρώ η μετοχή έπεσε κάτω απο τα 2 ευρώ.
    :-)))

    πόσο είναι τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. βλέπω όσο κοιμόμουν ο δείκτης ακούμπησε το 1700 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. πως πιάνεις τέτοιες μετοχές στα χέρια σου!

    τι όγκο έχει κάνει μέχρι τώρα η σιδμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. εγω στον εικοσάρη σταθερά δε ξεκολλάω :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. εγώ φίλε είμαι "σιδεράς"
    με αυτά ασχολούμαι...

    για δες την λίγο-πού μπήκε ,πόσο free float έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ποιος δείκτης απ'όλους? Και μην μιλάς για ύπνο γιατί θα σου στείλω ηλεκτρονικό... πνίξιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΣΩΛΚ έχω χιλιάδες με 0,95€ μέσον όρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 7.018 κομμάτια!

    ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο να με βάλεις, δεν την ακουμπάω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Δεν στο είπα Απόστολε χθες ότι αυτός τα ανέβαζε από χθες. Είπαμε νυστεία αλλά όχι κ έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. σε φίλο να βάλω πιστόλι;τρελός είσαι; ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. $0,40/μετοχή τα κέρδη της JPMorgan!!!!!

    JPMorgan Chase (JPM: 32.68, 0, 0%) beat Wall Street expectations with its first-quarter earnings Thursday morning, and issued forceful statements about its confidence in its own strength, but made no mention of repaying government bailout money as many had expected.

    JPM said its net income in the first quarter was $2.1 billion, or 40 cents a share, down from $2.4 billion, or 67 cents a share, in the same period the prior year. Wall Street had expected earnings per share of 32 cents.

    Revenue was $26.9 billion.

    The company’s CEO, Jamie Dimon, said in a press release that the integration of Washington Mutual was making “excellent progress,” and noted that “we are maintaining our efforts to help the economy recover” with $150 billion in new lending to consumer and corporate customers during the three-month period.

    The firm’s Tier 1 capital ratio was 11.3%, or 9.2% excluding capital from the government’s Troubled Asset Relief Program.

    In an outlook to the rest of the year, Dimon said, “it is reasonable to expect additional increases to credit reserves if the economic environment worsens. Yet, we are confident that even a highly adverse economic scenario would not compromise our overall strength and stability.”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. μόλις τελειώσει τη διόρθωση και η ΔΕΗ,ο γενικός δείκτης θα πάει 2% ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Σωτήρη

    ξέρεις τι είναι να κερδίζει η μετοχή 20% να θέλεις να ξεφορτώσεις, και να μη μπορείς γιατί όλοι έχουν τρέξει και εγκλωβιστεί στη πόρτα!

    όπου νά΄ρθει η σειρά σου πάνε τα κέρδη εξανεμίσθηκαν!

    :-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. φόρτωσαν το ¨Μαύρο" τις ζημιές
    και τώρα παρουσιάζουν κέρδη όλες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. ΣΙΔΜΑ? Τι είναι αυτό? Τρώγεται? Αν ναι πάω πασο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. η ΣΙΔΜΑ πουλάει τα προϊόντα της Ερλικον και της Σιδενόρ.Είναι ο νταβατζής του ομίλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. το παίρνω πίσω για Γενικό 2%

    Για 3% πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. αν δεν είχε πουλήσει ο Αράπογλου τόσο χαμηλά
    ο δείκτης θα ήταν ψηλότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Μου φαίνεται έχεις προηγούμενα μαζί του..
    Χεστήκαμε για τον δείκτη. Οι δικές μας να πάνε καλά
    Αν και όλα αυτά είναι διαπλεκόμενα :-) ή :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. τώρα μιλάς σωστά!εγώ παίδες σας αφήνω-πάω για καφέ!Θεσσαλονίκη με ήλιο ατελείωτο!θα τα πούμε το βραδάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. καλά να περάσεις σώτο!
    ες αυριον:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Α! Εχει έρθει και στα δικά σας μέρη? Απόστολε σε ποιο μέρος είσαι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Τουλάχιστον εσύ Απόστολε δεν παίρνεις πίσω... τα λόγια σου... Για ποιον κτυπάει η καμπάνα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Ευτυχώς, Δυστυχώς όπως το πάρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ναι Αθηνα! Το τελευταίο post για αυτήν ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Μέχρι και ο DAX... Mνησθητί μου κύριε και θαυμαστά τα έργα σου, μέρες που είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. το μεγάλο χωριό!
    με τα 4 εκατ.Αλλοδαπούς Σκλάβους!!!!

    είκοσι χιλιάδες είχε η Αθήνα στην εποχή του Περικλή και του Πλάτωνα 4 εκατ. σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Η μας δουλεύουν ή... μας δουλεύουν 1 απ'τα 2 συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. σορρυ!
    εικοσι χιλιάδες αθηναίοι με 400.000 σκλάβους τότε.

    και 2 εκτ.Αθηναίοι με 4 εκατ. Σκλάβους σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Γιάυτό είπα "Ευτυχώς, Δυστυχώς όπως το πάρεις."
    Πράγματι χωριό. Τρώω ντομάτες ντόπιες... απ'την ταράτσα του σπιτιού μου κατευθείαν. Ουτε μεσάζοντες ούτε τίποτα! Κουφ... νεκροθάφτη δεν θα πεθάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. και παρουσιάζουν ζημιές!
    είναι μέσα!

    με απλήρωτο ΙΚΑ_Εφορεία_ με μεροκάματα πείνας και είναι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Είδες τώρα 2 προς 4 είμαστε ακριβοδίκαιοι. Εμείς κάνουμε τη διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Τι εννοείς? Ολοι οι αθηναίοι? Γιατί τότε ανήκω στους σκλάβους... Εντάξει μην γελάς...Τουλάχιστον είμαι μακριά σου και δεν μπορείς να με σημαδέψεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. μα δε χωράει η ριμάδα η Αττική Γή άλλλους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. αλλιώς θα είχαμε παραπάνω σκλάβους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. τα κέρδη της JPMorgan θα εκτινάξουν στα ύψη σήμερα την ΝΥ :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Αυτά πέστα στους παππούδες που φύγαν απο την Σμύρνη και το Συβρησάρι. Εγώ ο απόγονος τι φταίω?
    Επιπλέον έχεις λάθος. Γιατί δεν χωράει? Οι πλατείες δεν έχουν χτιστεί ακόμα... ΩΧΩΧ λες να βάζω ιδέες χωρίς να το θέλω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. άμα σ΄ακούσει ο Νικήτας ο Κακλαμάνης αυτό θα κάνει ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Μάάάγος είσαι? Αγόρασε μετοχές του Δ.Α. Είδες με τα απορριματοφόρα? Ρε τι τσιφλίκια είναι? Με το γουστάρω σου παίρνω αυτό που είναι δικό σου. Καλά λέω γω για Μακρυγιάννηδες και Κολοκωτρόνηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Συγνώμη όχι Σμύρνη αλλά Βουρλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Τι διάολο τα ΣΩΛΚ χτύπησαν ταβάνι. Παραπάνω δεν πάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Τους αλήτες όλους... Η μάνα μας όλους όταν μας γεννάει μας γεννάει ΓΥΜΝΟΥΣ. Η φύση μας τα δίνει όλα σχεδόν τσάμπα. Αυτοί τα ιδιοποιούνται και ιδιωτικοποιούν. Τι διάολο... αυτή η φύση κάποιο bug έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Δεν διάβασες παραπάνω? Πριν λίγο σταμάτησα να γράφω για λίγο. Ευτυχώς δεν έχω πολύ τρέξιμο σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. χαχα έτσι είναι

    -στον αιώνα μας, ακόμα και στους πάγους της ανταρκτικής, το κεφάλαιο έχει "Τίτλους"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. είπες ότι θα πάρεις τη θέση συναδέλφου
    αλλά αυτό σήμερα θα γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Μου φαίνεται γράφουμε και οι 2 με διαφορά... φάσης
    Δεν μού'πες μέσα ή έξω από Θεσαλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. >είπες ότι θα πάρεις τη θέση συναδέλφου
    >αλλά αυτό σήμερα θα γίνει;

    αυτό γίνεται τώρα! αλλά μην το γρουσουζεύεις. Πάει καλά και δεν έχω alarms για την ώρα

    Μιλάς για την υφαλοκρηπίδα? Ασε... μέχρι και σε 4km βάθος βρίσκεις... μεταλλικές σημαίες. Μέχρι εκεί έχει φτάσει το σκ... τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. για Δεύτερη φορά σήμερα ακούμπησε ο δείκτης το 1970!
    -για να δούμε τι θα κάνει τώρα,
    θα το κρατήσει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. θα σε βάλω φωτογραφεία το χωριό μου να το δείς
    απάνω δεξιά εκεί που λέει Albatrus photo
    η λίμνη αυτή που βλέπεις τώρα είναι στο χωριό μου ΝοτιοΔυτικά Άγραφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Λοιπόν Ελληνας είσαι! Βόρεια είσαι! Που διάολο κρατάει η ρημάδα η σκούφια? Που φαίνεται με βράζεις στο ζουμί μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. δεν ξέρεις που είναι η λίμνη Πλαστήρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. οι χιονισμένες κορυφές είναι οι κορφές του χωριού μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. έβαλα καινούργια φωτο με το χωριό μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Δεν διάβασα στην foto. Mόνο την είδα (από κεκτημένη ταχύτητα). Σήμερα έρχεται στη λίμνη ο συνάδελφος που είμαστε κανονικά στην βάρδια (είμαστε ανα 2 ). Η συζυγός του είναι από εκεί. Εσύ μένεις μόνιμα εκεί? Η προφορα σου σε κανει... για πιο βόρεια.
    Αυτό ΕΙΝΑΙ χωριό. Τώρα μάλιστα. Τάχω γυρίσει τα μέρη σου. Θα μου πεις και πιο μέρος στην Ελλάδα δεν είναι όμορφο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Αααα! Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει "ΠΤΗΣΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Ενίοτε καίω κ κάρβουνο εκτός ... ουρανίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Mου το γρουσούζεψες το πράγμα αλλά το χειρίστηκα γρήγορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. Δεν μου λές καρφώθηκε με τη μύτη προς τα πάνω ή κάτω? Είναι σημείο στήριξης οι 1973? Πως το βλέπεις το rippling τριγύρω στο σημείο? Μάλλον θέλει κάποιες μέρες για ασφαλή συμπεράσματα έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Ασε απαντάω μόνος μου. Μάλλον προς τα πάνω καρφώθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Λοιπόν σαν πάλιουρας πες μου τη γνώμη σου. 150Μ είναι λίγα ή πολλά για τα χαρακτηριστικά της ημέρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Ισχυρότατο σημείο αντίσταση είναι το 1970
    πού δύσκολα θα τρυπήσει προς τα πάνω :-((

    αν το τρυπήσει και το κρατήσει θα δέιξει οτι έχουμε αναστροφή τάσης για το επόμενο διάστημα αλλα δε το πιστευω.λόγω των επικείμενων εκλογών το κάνουνε.
    οχι η αγορά.
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. Ναι αλλά τα υπόλοιπα χρηματιστήρια την ίδια τάση έχουν αν δεν κάνω λάθος.
    Τα παραγ. τι δείχνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια.
    μέτριος είναι ο τζίρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Σαν να'χεις δίκιο. Ισως τώρα που έχουμε εμείς Πάσχα κ δεν έχουν αυτοί, θα δούμε αύριο και Δευτέρα τι κάνουν αυτοί. Βλέποντας κ κάνοντας σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  123. ναι γιατί απο τη στιγμή που βγήκε η απόφαση των G20 να κόψουν 75 δις νέο χρήμα και να το ρίξουν στην αγορά[πληθωρισμένο χρήμα]ταυτόχρονα να αγοράσουν οι κρατικές τράπεζες τα "swaps"κοντά 1 τρις αποδεσμεύτηκαν αμέσως για το χρηματοπιστωτικό σύστημα αντίστοιχα κεφάλαια που πρίν δεν υπήρχαν.
    παράλληλα δεν υπάρχουν ζημιές[τις απορροφούν οι κρατικοί Προυπολογισμοί και έτσι παρουσιάζουν στο πρώτο τρίμηνο μόνο κέρδη και δείχνουν μ΄άυτό τον τρόπο ότι ότι η αγορά άλλαξε τάση.

    αυτό προεξωφλούν σήμερα.τα κέρδη της JPMorgan
    ελέγχει το 1/3 της παγκόσμιας οικονομίας αυτή η τράπεζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Ρε τι γίνεται εδώ, φτωχός κοιμήθηκα, πλούσιος ξύπνησα!
    Καλησπέρα φιλαράκια, βάλατε φωτιά στο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. αν δεν αποφάσιζε η κυβέρνηση των ΗΠΑ με τους G20 bailout σήμερα οι δείκτες θα ήταν κάτω από τις 500 μονάδες για τον γενικό και ο dow κάτω από τις 3000 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Αποστόλη, τελικά το είχε το ενδιαφέρον της η συνεδρίαση και με πολύ καλό όγκο, αν λάβουμε υπόψη και τη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. εγώ θανάση τον εικοσάρη παίζω 10 συμβόλαια
    κάθε μέρα.άμα με δίνει κέρδη είμαι ευχαριστημένος.άμα βγάζω τα φιρφιρίκια και δεν μπαίνω μέσα πάλι ευχαριστημένος είμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Ναι! όταν βρίσκω χρόνο του δίνω και καταλαβαίνει. Ας είναι καλά τα παιδιά που μου υποσχέθηκαν από την αρχή παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Δεν τα κατέχω αυτά Αποστόλη, όχι ότι κι αυτό που παίζω το κατέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. -εξακολουθώ όμως να πιστεύω ότι ο δείκτης είναι κρεμασμένος εκεί που είναι λόγω των εκλογών.

    γιατί από θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας τα λέει και ο Προβόπουλος σήμερα και δε διαφώνησε κανένας!
    ΟΥΤΕ και ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ο πρωτονοτάριος ;-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Έτσι είναι όπως τα λες, αλλά δεν είναι κακό να το εκμεταλλευτούμε, αν μπορούμε βεβαίως - βεβαίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ασε Θανάση... στο ίδιο σκότος βρίσκομαι και γω και ευτυχώς που άναψε σπίρτο ο Απόστολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Ρε Μάνο, χωρίς παρεξήγηση, είσαι στη δουλειά τώρα και πήρε φωτιά το pc, μήπως είσαι Δ.Υ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Φυσικά και είμαι. Ποτέ δεν το αρνήθηκα. Αλλά δεν είμαι μπροστά σε pc αλλά πολλά pcs. Αλλά και απομακρυσμένα. 1 από αυτά είναι και αυτό που γράφω. Το πρωί έγραφα από το σπίτι...
    Είδες πως κάνουν κακό όνομα οι Δ.Υ. Πάνω στην ώρα και το πρόβλημα και καθυστερώ να φύγω. Δεν μου αρέσει όμως να αφήνω στη μέση πράγματα. Αν θες διευκρυνήσεις περαιτέρω... κανένα πρόβλημα μόνο όμως μέσω email. Oμως δεν μπορώ να συνεχίσω θα είμαι για ακόμα 5'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Πάντως αύριο το πρωί θα είμαι για λίγο στον Η/Υ. Από αύριο είμαι σε ρεπό (όχι άδεια... οι βάρδιες δεν γνωρίζουν από επίσημες αργίες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. OK φίλε Μάνο κι εγώ τέτοιος είμαι. Ελπίζω να μη με παρεξήγησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Θανάση.δεν υπάρχει βάρδια σε δ.υ. νομίζω
    μάλλον ΔΕΚΟ είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. που χάθηκε ο Αποστόλης?
    πάλι τον αμερικάνο κυνηγάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Χρόνια πολλά Πέτρο.
    Ο Αποστόλης μάλλον κοιμάται, ξέρω κι εγώ, έχω μπερδευτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Το ΜΗΚΥΟ για παράδειγμα, πρέπει να έχει βάρδιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. ναμαστε καλά ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με υγεία και Καλή Ανάσταση
    να χαίρεσαι την οικογένειά σου

    Ποιά τα μηνύματα για Πήλιο εν'όψει των ημερών?
    υποψιάζομαι θα το καταλάβεις αύριο μεσημέρι από τα τσιπουράδικα στη παραλία εεε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Τα τσιπουράδικα ήδη είναι φουλ, αλλά για αύριο το βράδυ εμείς κλείσαμε από σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Μαζεύονται στην παραλία τέσσερις επιτάφιοι και αφού μας τραβήξει και ένα λογίδριο ο σεβασμιότατος γίνεται το έλα να δεις στα τσιπουράδικα. Βεβαίως μόνο νηστίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Γεια ξεμπέρδεψα αλλά μου φάγανε 2 ώρες. Οχι Πέτρο είναι στενός δημόσιοw τομέας Υπουργείο Μεταφορών. Λεπτομέρειες μόνο σε email

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Καλώς τον. Εγώ Μάνο ξεκίνησα από ΥΠΕΣ και βρέθηκα νομαρχιακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Kαμία παρεξήγηση αλλά όταν ακούνε Δ.Υ. τους γυρίζει το μάτι και αισθάνομαι ότι πρέπει να απολογούμαι κάθε φορά. Εγώ πρέπει να απολογηθώ που έκοψα απότομα τα post μου. Επρεπε λόγω βλάβης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Άμα δεις στο προφίλ μου τι γράφω για την απασχόλησή μου, τότε θα δεις ότι σε καταλαβαίνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. μάγκες,πώς πήγαν τα κέρδη σας;

    είπε κανείς τίποτα για ΣΙΔΜΑ; ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ασε. Βρήκα και γω να ηρεμίσω μετά από ξενύχτι και δέχτηκα να κάνω βάρδια άρρωστου. Συναδέλφου. Μού'τυχε και στραβή και ήταν και στο τέλος της βάρδιας. Κάποια πράγματα, συστυχώς ευτυχώς δεν το ξέρω, αλλά δεν μπορείς να τα αφήσεις στη μέση. Ρε παιδιά εδώ ξεδίνω τουλάχιστον λιγάκι... Αν παρεκτραπώ και πω καμιά φορά κάτι παραπάνω ζητώ και συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Ρε Σώτο μου φαίνεται ότι δίνεις γραμμή. Ότι λες τη μία μέρα την άλλη απογειώνεται.
    Χρόνια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Καλώς τον Σώτο. Κέρδη λες όταν τα τσεπώνεις. Αν τ'αφήσεις μέσα δεν μιλάς και πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Ρε ΘΑνάση... να τον πάρουμε στα... σοβαρά?
    Δεν ξέρω αν με πήρε κι εκείνος. Αν με πήρε ελπίζω να είχε μαζί του σωσίβιο για να μην πνιγεί από τα πολλά... κέρδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Ποιά είναι η πρόβλεψή σας για το άμεσο μέλλον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Τον πιστεύω γιατί τον έχω παρακολουθήσει λίγο και στο capital. Μετά καρντάσι είναι, ντόμπρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή