Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009

Πρωταπριλιά!η Γιορτή των Πολιτικών και των Παπαγάλων.

τα κακά φύγανε,τα κακά φύγανε,τα κακά φύγανε,τα κακά φύγανε,τα κακά φύγανε,
φύγανε,φύγανε,φύγανε.............τα χειρότερα φύγανε,τα χειρότερα φύγανε,τα χειρότερα φύγανε,τα χειρ......


απο δώ και πέρα,θα έχουμε άνοδο,άνοδο,άνοδο,άνοδο,άνοδο.........
Σήμερα γιορτάζουν οι ψεύτες!
-όπως:
Πολιτικοί, οικονομικοί αναλυτές,οικονομικοί συντάκτες, δημοσιογράφοι,brokers,ψευδομάρτυρες,
γενικά όλοι όσοι παραβιάζουν την εντολή του Κυρίου"ου ψευδομαρτυρήσεις"

-τι σου είναι κι αυτός ο λαός όλες της εντολές του κυρίου ΔΕ φτάνει που τις παραβιάζει,τις γιορτάζει κιόλας!

-το Φλεβάρη του αγίου Βαλεντίνου,όλοι οι κερατάδες γιορτάζουν την παραβίαση της εντολής "ου μοιχεύσεις" τώρα αυτό.

-τέλος πάντων ας κρατήσουμε το έθιμο και ας κοιτάξουμε να δούμε ποιος θα πει το μεγαλύτερο ψέμα και το πιο πιστευτό.

τώρα άμα σας έλεγα ότι κέρδισα το joker θα με πιστεύατε!
δε το πιστεύω.

και το ψέμα έχει την τέχνη του,θέλει τον μάστορά του.

-οι μεγαλύτεροι απατεώνες είναι αυτοί που δεν πιστεύουμε ότι μας την έφεραν και έτσι ΔΕΝ τους πιάνουν ποτέ.
είναι ΌΛΟΙ τους Υπεράνω υποψίας. 
όχι μόνο δε τους πιάνουνε αλλά και τους εκλέγουμε και στα εδώλια της βουλής αντί να τους στείλουμε στα εδώλια των δικαστηρίων.

αυτά και προσοχή μη σας γελάσουν :-))))
24 σχόλια:

 1. -έφυγα από τη hol και έβαλα conn-x
  ΔΕ σας κάνω πλάκα αλήθεια σας λέω.
  στις τέσσερις το πρωί, έγινε και η σύνδεση!
  :-))

  ακόμα συντονίζομαι έχω κάτι μικροπροβληματάκια
  ακόμα,όταν τα παιδιά του "δημοσίου" -ΟΤΕ-πιάσουν δουλειά με το καλό, που θά πάει,μέχρι το μεσημέρι,θα τα λύσω κι αυτά.

  θέλει να φτιάξω και καινούργιο E_mail τώρα.

  καλή σας μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλορίζικος σε πάτρια εδάφη.....χε χε D.T.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απόστολε αφου είσαι στο google εχεις mail για τις υπόλοιπες δουλειές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωχ ξέχασα
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλημέρα και καλό μήνα,

  το βγάλαμε το μεροκάματο σήμερα, Βωβός 2 euro μέσο όρο αγορά, πώληση 2,45 euro, βέβαια οι εγορές έγιναν με σκοπό την διακράτηση, αλλά σπάνια έχω καταφέρει να το κάνω αυτό.
  Για τις αγορές 2 σενάρια σκέφτομαι, κρατάνε μέχρι τις ανακοινώσεις G20 και τυχόν μείωση επιτοκίων, και ύστερα ξύλο, ή παίζουν λίγο και μετά τις ανακοινώσεις και αρχίζει το ξύλο αργότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παριανέ
  καλημέρα καλό μήνα.
  καλά το λές.θα κάνω ένα email στη google
  :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μιχάλη καλημέρα και καλό μήνα.

  -με την απόφαση για κοπή 75 δις νέου χρήματος,έχει ήδη αποδεσμευτεί αρκετό χρήμα στην αγορά.

  -βέβαια η αγορά της Αμερικής είναι ακόμα πολύ φθηνή ύστερα από το ξύλο που έφαγε,πιστεύω θα απορροφήσει τα περισσότερα κεφάλαια.

  -δε μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις τόσο μακρυά.
  η αγορά εξακολουθεί να είναι ευμετάβλητη και με υψηλά ρίσκα.

  -είναι καλή η αντίδραση του βωβού και έχει και μεγάλο όγκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. albatrus

  Το mail account ο παλιός πάροχος πρέπει να το κρατήσει για 6 μήνες, αλλά εκτός από αυτό υπάρχει εγκύκλιος της ΕΕΤΤ να μπορεί να μεταφερθεί το ίδιο και σε άλλον πάροχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. @ mihm
  καλησπέρα φίλε.

  το ξέρω.
  -αλλά δε θέλω να έχει μέσα τη λέξη hol.
  ούτε σε μετοχή θέλω να την έχω ούτε σε συνθετικό του E_Mail μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. -μου είπανε τα παιδιά μετά τις 10 το βράδυ ότι μπορώ να το αλλάξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. στο ΛΟΝΔΙΝΟ οι τραπεζίτες μας.

  Σε συνέδριο της Morgan Stanley στο Λονδίνο βρίσκονται οι Έλληνες τραπεζίτες και μεταξύ αυτών η διοίκηση της Εθνικής υπό τον Τ. Αράπογλου , ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank ο κ Μπαλλής ο αντιπρόεδρος του ΤΤ Α. Καμινάρης κ.α. Σημειώνεται ότι στο συνέδριο θα παραβρεθούν κορυφαίοι τραπεζίτες από όλη την Ευρώπη και είναι προφανές ότι εν μέσω της κρίσηςοι τραπεζίτες θα ανταλλάξουν απόψεις για την κρίση αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να υπάρξουν ώστε να θωρακιστεί ο κλάδος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

  Το συνέδριο κρίνεται πολύ σημαντικό και οι Έλληνες τραπεζίτες θαεπανέλθουν στην χώρα μετά τις 2 Απριλίου που ολοκληρώνεται , πιο σφαιρικά ενημερωμένοι για τα προβλήματα του κλάδου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ενώ θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν και με διεθνείς επενδυτές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Larry Summers: Ελάτε να συνεργαστούμε για ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


  Έκκληση για συνεργασία απηύθυνε στους τραπεζίτες ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μ. Ομπάμα, Larry Summers, στα πλαίσια συνεδρίου τραπεζιτών. Πιο συγκεκριμένα, ο Larry Summers ζήτησε από τους τραπεζίτες να συμβάλλουν ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο χρηματοπιστωτικό σύστημα που δεν θα επηρεάζεται από τους οικονομικούς κύκλους τόσο συχνά όσο τον παρόν. Από το 1987 βλέπουμε τη μεταβλητότητα των χρηματιστηριακών αγορών, την ανασφάλεια των καταθέσεων και των χορηγήσεων, τη Μεξικανική κρίση, την Ασιατική κρίση, τη φούσκα του Nasdaq, την κατάρρευση της Enron, και τώρα την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Summers θέλοντας να τονίσει την ανάγκη για αλλαγές, υπερασπιζόμενος παράλληλα τις συνέπειες που δέχονται οι πολίτες οι οποίοι δεν παρεμβαίνουν στη διαχείριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Thornburg: Σχέδια αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 13:περί χρεοκοπίας

  Πολύ σοβαρά τίθεται το ενδεχόμενο να υποβάλλει αίτηση υπαγωγής στο αρθρο περί χρεοκοπίας μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ, η Thornburg Mortgage. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, η Thornburg θα ρευστοποιήσει τα κεφάλαια που της έχουν απομείνει για να ικανοποιήσει τους ομολόγους της και τους πιστωτές της, ώστε να ολοκληρώσει τις εργασίες της ως εταιρεία χορηγήσεων ενυπόθηκων δανείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μέρος 1ον=

  Εμπεριστατωμένο focus στα αποτελέσματα και στην εν γένει χρηματοοικονομική εικόνα που παρουσίασαν το 2008 εταιρείες των κυριότερων κλάδων του ελληνικού χρηματιστηρίου κάνει Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ. Πρόκειται για τους πλέον νευραλγικούς κλάδους που όχι μόνο καθρεφτίζουν την εικόνα αποτελεσμάτων του μεγαλύτερου τμήματος της αγοράς, αλλά εμπερικλείουν ουσιαστικά και σημειολογικά και τα κυριότερα συμπεράσματα για το που πάνε οι εταιρείες. Αναφερόμαστε στους κλάδους των Τραπεζών, Τηλεπικοινωνιών, Διυλιστηρίων, Μετάλλων, Καλωδίων και Λιμανιών.

  Τράπεζες

  Σημείο αναφοράς για όλο το ΧΑ ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος απώλεσε κατά τη διάρκεια του 2008 το 38% της κερδοφορίας που είχε το ’07. Κύριο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων ’08 ήταν οι ανύπαρκτες μερισματικές αποδόσεις, οι αυξημένες προβλέψεις για επισφάλειες καθώς και η μείωση των χορηγήσεων νέων δανείων. Πιο αναλυτικά, όπως τονίζουν οι αναλυτές της Πήγασος, οι προβλέψεις εκτοξεύθηκαν στα 3,7 δισ. ευρώ (+99,7%) σχεδόν όσο η καθαρή κερδοφορία (3,5 δισ. -37,5%) ενώ η εικόνα επιβαρύνεται από την επιβράδυνση των
  χορηγήσεων νέων δανείων γεγονός που οδήγησε σε πτώση των εσόδων από προμήθειες
  κατά 0,6%. Η μόνη τράπεζα με οριακή βελτίωση των καθαρών κερδών της αποτελεί η
  Τράπεζα Κύπρου η οποία παρουσίασε αύξηση 3,5%. Αρνητική εξέλιξη αποτελεί και η
  μείωση των ιδίων κεφαλαίων της Εθνικής κατά 1 δισ. ευρώ στο 4ο τρίμηνο εξαιτίας των
  συναλλαγματικών διαφορών με τις χώρες που δραστηριοποιείται, καθώς και εξαιτίας των απομειώσεων του επενδυτικού χαρτοφυλακίων των ομολόγων.

  Διυλιστήρια

  Αρνητική ήταν η εικόνα που παρουσίασε και ο κλάδος των διυλιστηρίων το ’08. Μολονότι ο ενοποιημένος κλαδικός κύκλος εργασιών σημείωσε άνοδο 24%, τόσο τα EBITDA όσο και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εμφανίστηκαν σημαντικά μειωμένα κατά 52,1% και 79,6%, διαμορφούμενα στα 435,9 εκ. ευρώ και 102 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Στον όμιλο Ελληνικών Πετρελαίων, η αρνητική αποτίμηση των αποθεμάτων κατά 482 εκ. ευρώ ως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. συνέχεια 2ον=


  αποτέλεσμα της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, έναντι θετικής αποτίμησης
  107 εκ. ευρώ για το 2007, επέδρασε σημαντικά στα κέρδη μετά από φόρους και
  δικαιώματα μειοψηφίας, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 24 εκ. ευρώ. Παράλληλα, τα
  μεγέθη του 2008 ενισχύθηκαν κατά 138 εκ. ευρώ από τη πώληση της συμμετοχής σε
  κοινοπραξία στη Λιβύη, καθώς και κατά 53 εκ. ευρώ από την ολοκλήρωση της
  συμφωνίας για τη στρατηγική συμμαχία με την Edison στον κλάδο της ηλεκτρικής
  ενέργειας.

  Παρόμοια εικόνα παρουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου
  Motor Oil, με την κερδοφορία να επηρεάζεται αρνητικά από τη σημαντική πτώση της
  λογιστικής αξίας των αποθεμάτων πετρελαίου. Στο 4ο τρίμηνο, ο Όμιλος λόγω των λογιστικών διαφορών της αποτίμησης των αποθεμάτων κατέγραψε ζημιές ύψους 55,7 εκ. ευρώ, έναντι κερδών αξίας 31,5 εκ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

  Μεταλλουργία

  Σημαντική επιβράδυνση δραστηριοτήτων σ’ όλα τα επίπεδα εμφάνισε ο κλάδος της μεταλλουργίας. Πιο εμφανής ήταν η επιδείνωση των αποτελεσμάτων του ομίλου Βιοχάλκο, ο κύκλος εργασιών του οποίου ανήλθε στα 3,7 δισ. ευρώ έναντι 3,6 δισ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη χρήση. Η συρρίκνωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, επηρέασε αρνητικά τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, μείωση, η οποία συνοδεύτηκε από πτώση σε όλα τα περιθώρια κέρδους, επηρεάζοντας την καθαρή κερδοφορία του ομίλου. Επίσης, η πολιτική της εταιρείας για κλείδωμα των τιμών των πρώτων υλών και σημαντικού τμήματος των ναύλων, κατά την ανάθεση των συμβολαίων, δεν της έδωσε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τη σημαντική διόρθωση στις διεθνείς αγορές χάλυβα και θαλάσσιων μεταφορών, το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

  Χαλκόρ

  Παρόμοια εικόνα, παρουσίασε και ο όμιλος της Χαλκόρ, με τα βασικά οικονομικά του μεγέθη να επηρεάζονται από τη μείωση του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης και τη συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας, κυρίως στο 2ο εξάμηνο του 2008. Πιο συγκεκριμένα η αύξησης της αναλογίας των προϊόντων ορείχαλκου επί των συνολικών πωλήσεων σε συνδυασμό με τη μεγάλη πτώση των τιμών του χαλκού και του ψευδάργυρου συνέβαλλαν στη μείωση του κύκλου εργασιών κατά 12,4% στα 1,2 δις ευρώ. Τα EBITDA ανήλθαν στα 3,6 εκ. ευρώ έναντι 85,7 εκ. ευρώ το αντίστοιχο προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους 48,2 εκ. ευρώ. Η πτώση των αποτελεσμάτων οφείλεται στην εφάπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων κατά 78,6 εκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. συνέχεια 3ον=


  ευρώ, εξαιτίας της σημαντικής κάμψης των τιμών του χαλκού και του ψευδάργυρου,
  ενώ θετική εξέλιξη αποτέλεσε η μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 75,2 εκ. ευρώ.

  Σιδενόρ

  Ο κύκλος εργασιών της Σιδενόρ σημείωσε αύξηση 23,3%, ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των όγκων πωλήσεων και των τιμών πώλησης, καθώς και της λειτουργίας
  του νέου Έλαστρου στη θυγατρική Stomana Industry. Αντίθετα, η σημαντική μείωση
  των EBITDA (139,9 ευρώ) και της καθαρής κερδοφορίας (29,2 εκ ευρώ) του ομίλου κατά
  34,2% και 68,1% αντίστοιχα, οφείλεται στη πτώση των τιμών χάλυβα και
  παλαιοσιδήρου, λόγω της μειωμένης δραστηριότητας σε οικοδομικά έργα. Αυτή η πτώση, οδήγησε τον όμιλο σε υποτίμηση των αποθεμάτων του στο τέλος του έτους κατά 60,3 εκ. ευρώ. Πάντως, στη Σιδενόρ παρατηρείται σημαντική μείωση του καθαρού δανεισμού κατά 139 εκ. ευρώ, απόρροια της πτώσης της τιμής του χάλυβα και της μείωσης των αναγκών κεφαλαίου
  κίνησης.

  Καλώδια

  Επιβράδυνση παρουσίασε η δραστηριότητα του κλάδου των καλωδίων, τόσο εντός όσο
  και εκτός Ελλάδας, επηρεασμένος από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον. Ο
  αθροιστικός κύκλος εργασιών των 2 εταιρειών του κλάδου (Ελλ. Καλώδια και Nexans) διαμορφώθηκε στα 474 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 11,3% έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης χρήσης. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους στα ΕΛΚΑ εμφάνισαν μείωση ύψους 106%, διαμορφούμενα σε ζημιές ύψους 963 χιλ .ευρώ. Η πτώση οφείλεται κυρίως στην εφάπαξ πρόβλεψη υποτίμησης των αποθεμάτων (λόγω της μεγάλης πτώση κατά
  50% της τιμής του χαλκού). Θετική εξέλιξη αποτελεί η αποπληρωμή σημαντικού μέρους του καθαρού δανεισμού, ο οποίος παρουσίασε πτώση 29% (κατά 39 εκ. ευρώ) έναντι του 2007.

  Nexans

  Μειωμένα κατά 50,5% διαμορφούμενα στα 2,4 εκ. ευρώ, ήταν τα κέρδη μετά από φόρους της Nexans, εμφανώς επηρεασμένα από τη χρηματοπιστωτική κρίση σε συνδυασμό με τη πτώση της τιμής του χαλκού. Παράλληλα, πιέστηκε και το καθαρό περιθώριο κέρδος που γύρισε αρνητικό. Η Πήγασος σημειώνει ότι τα EBITDA των Ελληνικών Καλωδίων και της Nexans σημείωσαν απώλειες 58,7% και 38,8% αντίστοιχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Συνέχεια 4ον=


  Τηλεπικοινωνίες

  Οι έντονες συνθήκες ανταγωνισμού του κλάδου έχουν μεταφερθεί από το πεδίο της
  τιμολογιακής πολιτικής σε εκείνο του περιεχομένου, με τον αθροιστικό κύκλο εργασιών
  και τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) να εμφανίζονται ενισχυμένα σε σύγκριση με
  τα αντίστοιχα μεγέθη του 2007 (κατά 3,6% και 4,2% αντίστοιχα), αλλά την καθαρή
  κερδοφορία να έχει μειωθεί σημαντικά (-12%). Οι δύο εισηγμένοι εναλλακτικοί πάροχοι
  που ανακοίνωσαν αποτελέσματα 12μήνου (Forthnet, HOL) εμφανίζουν σημαντικές
  αυξήσεις σε επίπεδο ετήσιου κύκλου εργασιών (+ 78,2% και + 99,1% αντίστοιχα), οι
  οποίες, όμως, δεν είναι συγκρίσιμες λόγω της ανά περίπτωση ενσωμάτωσης των
  μεγεθών των NOVA και Unibrain. Η Πήγασος επισημαίνει τη μεταστροφή των λειτουργικών τους αποτελεσμάτων κατά το 4ο τρίμηνο (από – 1,9 εκ. ευρώ σε + 13,7 εκ. ευρώ για τη
  Forthnet και από – 5,9 εκ. ευρώ σε + 1,1 εκ ευρώ για τη HOL), εξέλιξη της οποίας
  ενδεχόμενη συνέχεια θα καθορίσει εν πολλοίς την οικονομική τους βιωσιμότητα.

  ΟΤΕ

  Σε ό,τι αφορά τον ΟΤΕ [κύκλος εργασιών στα 6,4 δις. ευρώ (+ 1,4%), καθαρά κέρδη στα 601,8 εκ. ευρώ (- 9,2%)], υπενθυμίζεται ότι τα περσινά μεγέθη εμφανίζονται ενισχυμένα από
  το έκτακτο κέρδος που προέκυψε από την πώληση της Infote. Μολονότι ο Οργανισμός
  δεν ενισχύεται ιδιαίτερα σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας (+2,3%), εμφανίζεται να
  διατηρεί ανέπαφο το αντίστοιχο περιθώριο σε ιδιαίτερα υψηλά για τον κλάδο και την
  εποχή επίπεδα (~ 35%). Οι αναλυτές της Πήγασος θεωρούν πως οι εξελίξεις στον κλάδο θα καθοριστούν από την ευόδωση των πλάνων των εταιριών να αυξήσουν το ποσοστό διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης στην εγχώρια αγορά (~ 8%), καθώς και από την επιτυχία
  τους να αυξήσουν τα μερίδιά τους στην αγορά τηλεπικοινωνιακών προϊόντων
  υψηλότερων περιθωριακών αποδόσεων (συνδέσεις ADSL), ενώ βαρύνουσα επίδραση
  στα οικονομική τους μεγέθη θα επέλθει και από τη φάση ολοκλήρωσης των

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Συνέχεια 5ον=


  αναπτυξιακών τους πλάνων, με δεδομένη τη σημαντική αύξηση των δανειακών τους
  υποχρεώσεων.

  Λιμάνια

  Σημαντική μείωση παρουσίασαν τα βασικά οικονομικά μεγέθη των εταιρειών του κλάδου
  των λιμανιών για την ετήσια χρήση, εμφανώς επηρεασμένα από τις κινητοποιήσεις των
  εργαζομένων καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης χρήσης. Ο ενοποιημένος κύκλος του ΟΛΠ κατήλθε στα 37,2 εκ. ευρώ, μειωμένος κατά 17,8% έναντι του 2007, με το
  ποσοστό μείωσης στο ΣΕΜΠΟ να ανέρχεται σε 70% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  Πτώση σημειώθηκε τόσο στο φορτίο αυτοκινήτων όσο και στο γενικό και συμβατικό
  φορτίο, με τα ποσοστά της πτώσης να διαμορφώνονται στο 10,3% και 20% αντίστοιχα.

  Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρείας εμφανίστηκαν
  μειωμένα κατά 77,2% (στα 5,5 εκ. ευρώ), επηρεασμένα από τη διαφορά στην
  αναβαλλόμενη φορολογία. Παρά την αρνητική εικόνα των οικονομικών αποτελεσμάτων
  έτους, βελτιωμένα εμφανίζονται τα βασικά μεγέθη το 4ο τρίμηνο, με τα EBITDA και τον
  κύκλο εργασιών να καταγράφουν άνοδο 7,1% και 34% αντίστοιχα.

  ΟΛΘ

  Παρόμοια εικόνα παρουσίασε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ΟΛΘ, ο οποίος ανήλθε σε 49,3 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 25,6%, αποτέλεσμα τόσο της πτώσης των εσόδων παροχής υπηρεσιών του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων κατά 26,46% (στα 9,3 εκ. ευρώ), όσο
  και της μείωσης των εσόδων παροχής υπηρεσιών containers (15,04 εκ. ευρώ) κατά
  44,3%. Οι κινητοποιήσεις επηρέασαν αρνητικά και τα έσοδα του 4ου τριμήνου με αποτέλεσμα να διαμορφωθούν στα 10,9 εκ. ευρώ, μειωμένα κατά 35,3%. Το ίδιο διάστημα, σημαντική ήταν και η μείωση στα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, το ποσοστό της οποίας ανήλθε σε 95,2%. Τα συνολικά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του συγκεκριμένου κλάδου διαμορφώθηκαν στα 10,89 εκατ. ευρώ έναντι 38,45 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του ’07, ενώ τα EBITDA κατήλθαν στα 26,9 εκ. ευρώ (-57,2%).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Πληρώθηκε ο εφοπλιστής, όχι οι εργαζόμενοι!!!!


  Απτή απόδειξη ότι οι εφοπλιστές είναι «κράτος εν κράτει» στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτέλεσε το γεγονός ότι από προχτές ο εφοπλιστής Αγούδημος αφού έβαλε στην «τσέπη» 1.500.000 ευρώ ως επιδότηση και χτες αναμενόταν να πάρει άλλες 300.000 ευρώ, «έλυσε» τους κάβους και επαναδρομολόγησε τα σαπάκια του, τα οποία είχε δέσει παράνομα από την περασμένη βδομάδα, αξιώνοντας «ζεστό χρήμα» και νέες «άγονες» γραμμές αποκλείοντας νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

  Αργά προχτές το βράδυ απέπλευσε το «ΜΙΛΕΝΑ», ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει και το 40χρονο «ΝΤΑΛΙΑΝΑ». Και ενώ το χρήμα «ρέει» προς τα θησαυροφυλάκια του εφοπλιστή και όπως φαίνεται έχουν γίνει αποδεχτές από το ΥΕΝ και οι υπόλοιπες αξιώσεις του, οι ναυτεργάτες των πληρωμάτων των πλοίων του δεν έχουν πάρει ακόμα τους μισθούς των μηνών Φλεβάρη και Μάρτη!

  Δεδουλευμένα από το Γενάρη οφείλει ο εφοπλιστής και στους υπαλλήλους των γραφείων της εταιρείας του, GA FERRIES. Ακριβώς 300 χιλιάδες ευρώ καταβλήθηκαν χτες και στον εφοπλιστή Μανούση στον οποίο ανήκει η εταιρεία ΣΑΟΣ, όμως μέχρι αργά χτες το βράδυ οι ναυτεργάτες του πλοίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» παρέμεναν εγκαταλειμμένοι χωρίς τροφοδοσία, ενώ είναι απλήρωτοι από το Γενάρη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Tσουχτερό πρόστιμο 1,3 εκ.
  στον Παύλο Ψωμιάδη του ομίλου Ασπίς.


  ''Tσουχτερό'' πρόστιμο θα πρέπει να πληρώσει ο κ. Παύλος Ψωμιάδης για παραβάσεις της νομοθεσίας σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ). Το πρόστιμο αφορά στην απόκτηση ειδικής συμμετοχής στις εταιρείες Γενική Ένωση ΑΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΓΑ χωρίς άδεια της Εποπτικής Αρχής, ενώ δεσμεύτηκαν και τα περιουσιακά στοιχεία των εταιρειών του ομίλου.

  Η ΕΠΕΙΑ επέβαλε αθροιστικά πρόστιμο 1,3 εκατ. ευρώ στις εταιρείες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value όλες συμφερόντων κ. Π. Ψωμιάδη για την ''εξακολουθητική μη συμμόρφωσή τους στις διατάξεις της νομοθεσίας περί ασφαλιστικής τοποθέτησης και σε σχετικές προηγούμενες αποφάσεις της Επιτροπής'' . Επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 755.000 ευρώ στον κ. Ψωμιάδη για την ολοκλήρωση πράξεων για την απόκτηση ειδικής συμμετοχής από αυτόν στις εταιρείες Γενική Ένωση ΑΕΕΓΑ και Γενική Πίστη ΑΕΕΓΑ χωρίς την έγιρση της ΕΠΕΙΑ και ψηφίστηκε ομόφωνα από την αρχή και η μη έγκριση της απόκτησης ειδικής συμμετοχής του Ψωμιάδη στις δύο παραπάνω εταιρείες.

  Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 56.000 ευρώ στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ για καθυστερημένες καταβολές προϊόντος εξαγοράς (ασφαλίσματος) ενώ το ΔΣ της ΕΠΙΕΑ αποφάσισε ομόφωνα και τη θέση σε ασφαλιστική τοποθέτηση του συνόλου της ελεύθερης ακίνητης περιουσίας των δύο προαναφερόμενων ασφαλιστικών εταιρειών (Γενική Ένωση και Γενική Πίστη) και τη δέσμευση του συνόλου των σε ασφαλιστική τοποθέτηση των περιουσιακών τους στοιχείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Απεργία ΓΣΕΕ - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

  Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη, 2 Απριλίου το επιβατικό κοινό, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

  Συγκεκριμένα στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 10 το βράδυ, μέχρι τέλος της βάρδιας. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το Μετρό η στάσης εργασίας είναι από το πρωί έως τις 9 και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Τέλος, οι εργαζόμενοι στο Τραμ και τον Προαστιακό, έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

  Από τον ΟΑΣΑ ανακοινώθηκε ότι οι λεωφορειακές γραμμές EXPRESS που εξυπηρετούν το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 05.00 μέχρι τις 08.00 και από τις 22.00 μέχρι τις 24.00.

  Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Τηλεφωνικό Κέντρο 185 του ΟΑΣΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Καλημερα Αποστολη.
  Σημερα θα νεκρωσουν παλι τα παντα.
  Αλλα...............πιο καλη η μοναξια!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Καλε που εισαστε?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  ΑπάντησηΔιαγραφή