Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

ΜΙΓοκουβέντες τις στιγμής.










ΜΙΓ το αγαπημένο χαρτί του Λαϊκού Καπιταλισμού!
- ο "mister Βγαινό" ή "ΜΙΓάς" - για τους μικροεπενδυτές-είναι
ο Μεγαλύτερος μεταπράτης της Αγοράς σήμερα.

-όλες !οι κυβερνητικές επιλογές ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ από τα χέρια του περνάνε!

-μέσα σε ενα χρόνο έχασε το 73% της Αξίας της, που θα την καλύψει με την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου

η Θέση της στο ταμπλό χθες:

Χθεσινό κλείσιμο 2,71 ευρώ.....απόδοση - 1,81 % και Όγκος 790.784 κομμάτια.

Υψηλό ημέρας 2,80 ευρώ........Χαμηλό ημέρας2,70 ευρώ   

Υψηλό μήνα  2,86 ευρώ...........Χαμηλό μήνα 2,18 ευρώ

Υψηλό 'Έτους 6,15 ευρώ..........Χαμηλό έτους 2,18 ευρώ

 -Στην Αγορά Παραγώγων το συμβόλαιο του Ιούνη έκλεισε στην τιμή των 2,68
 - 1,83% και 63 μόνο συμβόλαια.

-Εντός του Απριλίου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της MIG
-Εναλλακτικές προσεγγίσεις στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 5 δισ. ευρώ που αποφασίστηκε το Σεπτέμβριο του 2008 εξετάζει πλέον 
η διοίκηση της MIG, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ομίλου, Α. Βγενόπουλος, κατά την τηλεδιάσκεψη με αναλυτές με 
αντικείμενο τα αποτελέσματα 2008 της Marfin Investment Group.
-Αναλυτικά, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση για την εναλλακτική 
προσέγγιση που θα υιοθετήσει η διοίκηση για την ΑΜΚ. Όπως εξήγησε δεν είναι πλέον “εφικτή” η έκδοση στα 5 ευρώ ανά μετοχή, καθώς 
λόγω της κρίσης η τιμή της μετοχής της MIG διαπραγματεύεται με discount 50% στην καθαρή αξία ενεργητικού. Επομένως, η διοίκηση
 αξιολογεί τη δομή της ΑΜΚ, ούτως ώστε να υλοποιηθεί μέσα στο 2009, αλλά με εναλλακτικούς τρόπους που δεν θα πλήττουν την αξία των μετόχων της εταιρείας.

-για τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, ανέφερε πως ένα σενάριο που εξετάσθηκε είναι η μορφή τρίτης εταιρείας,ενώ απέκλεισε την έκδοση σε τιμή κάτω των πέντε ευρώ ανά μετοχή, καθώς και την έκδοση ομολογιακού. 

-επίσης ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως η Vivartia θα πετύχει τους στόχους του business plan για το 2009.

-Σχετικά με τη “διάσπαση” της Vivartia σε τέσσερις επιμέρους εταιρείες σημείωσε πως η MIG δεν επιθυμεί να διατηρεί εταιρεία συμμετοχών 
ενώ εκτιμά πως με τη διάσπαση θα υπάρξει δυνατότητα για καλύτερη διαχείριση των εταιρειών, στρατηγική ευελιξία και αξιολόγηση στην αξία
 κάθε εταιρείας. Τόνισε δε πως η MIG δεν θα πουλήσει την πλειοψηφική συμμετοχή σε καμία από τις εταιρείες.

-και το "Κουφό"
Ο αντιπρόεδρος της MIG ανέφερε πως η MIG είναι ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος της Ελλάδος, ενώ αναφερόμενος στην επέκταση της 
πελατειακής της βάσης σημείωσε πως βάσει στοιχείων της εταιρείας, σε καθημερινό επίπεδο περίπου 20 εκατ. Έλληνες χρησιμοποιούν προϊόν 
ή υπηρεσία του ομίλου, δηλαδή πρόκειται για το διπλάσιο πληθυσμό της χώρας.

ΜΕΓΑΛΕ!!!!

-Για την Ο.Α. Σημείωσε πως ήταν καλή κίνηση και πως το χειρότερο σενάριο είναι ισοσκελισμένος ισολογισμός το 2009.
-Στη Βουλή οι συμβάσεις πώλησης του ομίλου της Ο.Α. στη MIG
Κατατέθηκαν στη Βουλή οι συμβάσεις πώλησης του ομίλου της Ο.Α. στη MIG. Όπως στην περίπτωση του ΟΤΕ, οι συμβάσεις αναμένεται να συζητηθούν πρώτα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και μετά στην Ολομέλεια.

Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, ενδέχεται οι συμβάσεις να έχουν κυρωθεί πριν από το Πάσχα.

Η MIG απέκτησε την ΟΑ, δαπανώντας 177,2 εκατ. ευρώ.

Από την 1η Οκτωβρίου, η «νέα Ολυμπιακή» θα κατέχει το 65% του πτητικού έργου της παλαιάς, όπως ορίζει η συμφωνία μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε.


γιά το μέρισμα............
-Η διοίκηση είναι αισιόδοξη πως μετά την κρίση θα είναι σε θέση να προσφέρει ισχυρά κέρδη στους μετόχους της !!!!!!!!!!!!!!!



Σημείωση:
-κάνοντας κλικ πάνω στα Διαγράμματα, το διάγραμμα μεγαλώνει.



και Σωτήρας της Παναθηναϊκής Κοινώτητας  το άτομο !!!!!
στα βήματα του Κοσκοτά,Σαλιαρέλη,Κόκκαλη




για τη σημασία των "stakeholders" - ή "στυλοβάτες?"




50 σχόλια:

  1. Soros: "Δεν ξεκίνησε το bull market στην Wall"

    Δεν αποτελεί την αρχή ενός “bull market” το ράλι των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής George Soros σε συνέντευξη του στο Bloomberg. Εξηγεί πως αυτό συμβαίνει διότι η οικονομία στις ΗΠΑ συνεχίζει να συρρικνώνεται.

    “Πρόκειται για bear-market ράλι διότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να οδηγήσουμε την οικονομία σε ανάκαμψη. Η χρηματοπιστωτική κρίση που βιώνουμε δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες που έχουμε ζήσει μέχρι στιγμής” δήλωσε ο 78χρονος Soros.

    Συνέχισε δε λέγοντας πως “όσο εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση με πολυδιάστατο και λιγότερο συντονισμένο τρόπο, πιστεύω πως θα τα βγάλουμε πέρα” ανέφερε ο Soros, του οποίου το Quantum Endowment Fund κέρδισε 8% πέρυσι κόντρα στην πτώση 19% που εμφάνισε ο κλάδος των hedge funds.

    Αναφορικά με την κυβέρνηση Obama,ο Soros έκανε κατά κύριο λόγο θετικά σχόλια. “Τα έχει πάει πολύ καλά σε κάθε τομέα, με την εξαίρεση της αναδιάρθρωσης των κεφαλαίων των τραπεζών και της αγοράς ενυπόθηκου δανεισμού”.

    Εκτιμά πως η κρίση στη στεγαστική αγορά των ΗΠΑ δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλοίο του Μ. Αγούδημου κατέσχεσε η Natixis

    -Στην κατάσχεση του πλοίου jetferry της G.A. Ferries του Μάκη Αγούδημου προχώρησε η γαλλική τράπεζα Natixis, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική οφειλή προς την Natixis ανέρχεται στα 14 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι όλο απαιτητό, ενώ οι τόκοι υπερημερίας φθάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ

    Πάντως, βάσει πληροφοριών, μέσα στις επόμενες ημέρες ανάμενεται το θέμα να έχει διευθετηθεί από τις δύο πλευρές, με τη γαλλική τράπεζα να επιστρέφει την κυριότητα του πλοίου στην εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Zημιογόνο το α΄ τρίμηνο για την Alcoa τελικά.


    Ζημιές έναντι κερδών εμφάνισε η Alcoa Inc. για το πρώτο τρίμηνο του 2009, λόγω της επίδρασης από τη συνεχιζόμενη πτώση στις τιμές για αλουμίνιο.

    Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Alcoa ανακοίνωσε ζημιές 497 εκατ. δολαρίων έναντι καθαρής κερδοφορίας 303 εκατ. δολαρίων πέρυσι, ήτοι ζημιές 61 cents ανά μετοχή από κέρδη 37 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

    Οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 480 εκατ. δολάρια, ήτοι 59 cents ανά μετοχή, σε αντίθεση με τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες των 299 εκατ. δολαρίων (36 cents ανά μετοχή πέρυσι).

    Η Alcoa ανακοίνωσε ζημιές 17 εκατ. δολαρίων (2 cents ανά μετοχή) από διακοπείσες δραστηριότητες, και συγκεκριμένα από την αποεπένδυση στις δραστηριότητες ηλεκτρονικών λύσεων. Τα έσοδα υποχώρησαν 41% στα 4,15 δισ. δολάρια.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters περίμενα ζημιές 56 cents ανά μετοχή και έσοδα 4,08 δισ. δολαρίων. Τέλος, σημειώνεται πως η Alcoa ολοκλήρωσε το πρώτο τρίμηνο του 2009 με ρευστά διαθέσιμα 1,1 δισ. δολαρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Qwest: Προειδοποιεί για τα έσοδα του α΄ τριμήνου

    Χαμηλότερα των συγκλινουσών εκτιμήσεων της Wall Street εκτιμά η διοίκηση της Qwest Communications International Inc. πως θα κινηθούν τα έσοδα του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η προειδοποίηση υποδηλώνει πως οι εταιρείες τηλεφωνίας έχουν αρχίσει να νιώσουν την επίδραση της κρίσης.

    Οι αναλυτές περιμένουν πως η Qwest θα καταγράψει για το πρώτο τρίμηνο έσοδα της τάξης των 3,24 δισ. δολαρίων. Πέρυσι, ο πάροχος εμφάνισε πωλήσεις 3,4 δισ. δολαρίων πέρυσι.

    Αν και τα έσοδα προβλέπεται να εξασθενήσουν, η Qwest περιμένει πως τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) θα ξεπεράσουν τις προβλέψεις των αναλυτών για EBITDA 1,08 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της στις 29 Απριλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παριανέ καλημέρα!

    ο Μιγάς Πήρε φόρα,
    και θα εξαγοράσει ΑΕΚ,ΠΑΟ,ΠΑΟΚ,ΑΡΗ κλπ
    και θα τις συγχωνεύσει σε μια εταιρεία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nixing Of F-22 Jet May Be A Boon For Japan's Defense Sector

    TOKYO -The Pentagon's announcement that it will end orders for the F-22 fighter jet has sent Japan's search for a next-generation fighter back to square one.

    The decision may yet prove beneficial for Japan's defense industry, however. The government had longed to replace the Air Self-Defense Force's aging fighters with the F-22A Raptor. The Raptor's cutting-edge stealth technology had put it high up on the list of six planes under consideration but made the U.S. government reluctant to allow foreign manufacturers to build the jet.

    With F-22 production now slated to end, the F-35 Lightning II is likely to emerge as the leading candidate for Japan. Under joint development by the U.S., the U.K. and other nations, the F-35 also boasts strong stealth capabilities. A start date for production has yet to be set. But unlike with the Raptor, Washington has taken a flexible stance on licensed production by non-U.S. manufacturers.

    The European-made Eurofighter Typhoon, meanwhile, has less of a chance of being selected, but conditions on its licensed production are likely to be favorable.

    The selection of a next-generation fighter may still be delayed further, but once a choice is made the path to licensed production for Japanese manufacturers will open.

    The end of the F-22 could be good news for Mitsubishi Heavy Industries Ltd. (7011), which has long been Japan's top developer and maker of fighter jets. Since its production of the F-2 jet ended, the company has been trying to keep its fighter business moving forward. This might have become difficult if the Raptor had been selected.

    Should it win the contract for the F-35 or whichever jet is chosen, Mitsubishi Heavy will be able to maintain the scale of its fighter operations while it continues to develop its own new models. Related industries, too, will be paying close attention to the selection process.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Foreigners Net Stock Sellers By Record Y8.17tln In FY08

    -Foreigners were net sellers of Japanese stocks to the tune of 8.17 trillion yen in fiscal 2008, marking the largest capital outflow since comparable data began to be compiled in 2005, data released Wednesday by the Finance Ministry showed.

    Foreign investors sold stocks to procure cash in response to the financial crisis that kicked off last autumn.

    Japanese investors were net buyers of foreign stocks in fiscal 2008 for a total capital outflow of 7.18 trillion yen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Wednesday, April 8, 2009

    Current Account Surplus Falls 55.6% In Feb

    -Japan's current account, the broadest measure of the country's trade with the rest of the world, registered in February its first surplus in two months of Y1.12 trillion, the government said Wednesday, but the overall picture the data painted remained bleak.

    Record sharp falls in both exports, down 50.4% on year in February, and imports, down 44.9%, highlight the challenges Japan faces as the global slump continues and the country's recession deepens.

    Major manufacturers such as Toyota and Sony have cut production and jobs as overseas demand for Japanese cars, electronics and other high-end products dwindles.

    The resultant ripples have unsettled the country's large non-manufacturing sector, causing consumers increasingly concerned about job security to cut spending. That further depresses overall economic activity in a vicious downward cycle.

    This was also behind the precipitous fall in imports, which partially offset the slide in exports to bring the current account back to a surplus after a deficit of Y172.8 billion in January, its first in 13 years.

    But while the Y1.12 trillion February surplus, before seasonal adjustment, was greater than the average forecast for a Y1.098 trillion surplus in a survey of economists by Dow Jones and the Nikkei, analysts said it was still small by historical standards and was unlikely to get much bigger in the near term.

    The figures further dim hopes for a near-term recovery in Japan's gross domestic product, which shrank an annualized 12.1% in the September-December period and is widely expected to contract by a similar degree in the January-March period.

    The current account measures trade in goods, services, tourism and investment. It is calculated by determining the difference between Japan's income from foreign sources against payments on foreign obligations and excludes net capital investment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. -Βαριές απώλειες μέχρι αυτή τη στιγμή,
    στα χρηματιστήρια της Ασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Βαριές απώλειες μέχρι αυτή τη στιγμή
    στην επαρχία ambruzzo στην Ιταλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτή η πόλη χτυπήθηκε πιο σοβαρά
    http://static.panoramio.com/photos/original/11378547.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και εδώ
    http://static.panoramio.com/photos/original/10794426.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ιστορικό κέντρο
    http://static.panoramio.com/photos/original/4049536.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημέρα. Ρε συ Αλμπατρε πως θα τις συγχωνεύσει σε 1 εταιρεία αφού δεν γουστάρει τα holdings stuff? Ερχεται καλοκαίρι λέτε να πλακώσουν πολλές ΜΙΓες? Αλήθεια την Ακρόπολη πότε θα την αγοράσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΕΚ ολέ ORIGINAL
    ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ
    ΠΟΤΕ...........ΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εσύ με το ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ ΠΟΤΕ πας φυρεί φυρεί να σε αγοράσει μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ petrsas

    το είπε ευθαρσώς ο άνθρωπος. από μπάλα ΔΕ κατέχει πράααμα!

    απο ξιφασκία όμως!
    ειδικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. παριανέ!

    θλίβομαι από αυτές τις εικόνες και γι΄αυτό δεν ανέβασα το θέμα.

    ΜΙΑ πολιτεία ολόκληρη καταστράφηκε.
    κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. αυτός βλέπει ΔΕ το βλέπει έτσι.

    αυτός βλέπει ότι:
    - ΟΛΕΣ οι Εισπράξεις μετά τη συγχώνευση, θα πηγαίνουν στην τσέπη του.

    αυτά τα λαμόγια,
    γι΄αυτο τα λένε λαμόγια,
    αρρωσταίνουν αν ένα παιχνίδι, δεν είναι δικό τους.
    τις Εταιρείες για παιχνίδι τις έχουν.

    και κάπου πίσω στον εγκέφαλό τους επικρατεί μια σκέψη και ΜΟΝΑΔΙΚΗ, που λέει:

    -κι αυτο δικό ΜΟΥ,και κείνο δικό ΜΟΥ, και τ΄ άλλο δικό μου, και ΟΛΑ τα υπόλοιπα,
    ΔΙΚΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -πραγματική μάχη δίνει ο ΓΔ να κρατηθεί πάνω από τις 1700 μονάδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ο "ΑΡΑΠΗΣ"κρατάει χαραχτήρα σήμερα

    ,48-,49 παίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτή τη στιγμή γύρισε θετικός για πρώτη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απόστολε ποιές μέρες έχουν αργία τα ξένα μαγαζιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπέρα soter76.
    Ο φίλος μας κοιμάται και η τύχη του δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. γιατί κοιμάται;ξυπνήστε τον! ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. καλησπέρα και σε σένα @ΓΕΡΠΑ.Πες μου,αλήθεια,πώς σε λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. την παρασκευή και τη Δευτέρα η καθολική
    μαι αντίστοιχα την αλλη εβδομάδα οι ορθόδοξοι
    είναι το καλύτερο δεκαπενθήμερο για τα μαγαζιά έξω.δυό βδομάδες Πάσχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλησπέρα. Κεφάκια ο ΓΔ σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ +10,54 %
    ΙΝΤΚΑ 9,68 %
    ΒΩΒΟΣ 9,42 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. όλοι κεφάκια έχουμε!

    http://www.youtube.com/watch?v=ReAyM9TAzkg&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μου φαίνεται καλός είναι για την ΑΕΚ... Τυχερέ Ολυμπιακέ ερχόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. γιατί όλοι νομίζουν ότι είναι μπαλαδόροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. η μπάλα στο ΧΑΑ χάθηκε;

    χρωστάει πάντως μια δυνατή (-10%) διόρθωση...

    Pariane πιπέρι στο στόμα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Σωτήρη ο parianos είναι απασχολημένος, πίνει το καφεδάκι που έβγαλε σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Θανάση εσύ πως τα πήγες;

    εγώ λόγω της αποστροφής μου απ τις τράπεζες,είχα μια ηπια ημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Σωτήρη, εμένα οι κεραίες δεν πάνε καλά. Για να καταλάβεις, στην αρχή της συνεδρίασης πούλησα μια τράπεζα και μετά την έβλεπα να ανεβαίνει 5-5 τα σκαλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. φίλε μη λυπάσαι.αντίθετα,να φοβάσαι τους Δαναούς που γρήγορα κέρδη φέρνουνε...

    από τράπεζες πλην ΠΡΟ και κυρίως ΜΑΡΦΒ δεν θα ακουμπούσα καμία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ες αύριον τα σπουδαία φίλε, καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή