Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ο Πέτρος Πάει παντού Νο 2

-Σήμερα παρουσιάζω τις πολύ όμορφες φωτογραφίες από το δεύτερο μέρος του θέματος "ο Πέτρος πάει παντού" ευγενική προσφορά του φίλου μας  "ΠΕΤΡΟΣ"τον οποίο και θερμώς ευχαριστούμε.

 ο Λευκός Πύργος Φωταγωγημένος
Λευκός Πύργος
Το Τείχος
Άγιος Δημήτριος
η Ροτόντα
 φτωχομάνα Θεσσαλονίκη

 
Καβάλα
Πύργος Ουρανούπολις
Nestos cambsiteΝέστος
Τέμπη Νέστου
Τέμπη Νέστου
Τέμπη Νέστος
Τέμπη Νέστου
Τέμπη Νέστου
Τέμπη Νέστου
Παλιά πόλη Ξάνθης
Παλιά Πόλη Ξάνθης
Παλιά Πόλη Ξάνθης
Παλιά Πόλη Ξάνθης
Ξάνθη
Ξάνθη
Αλεξανδρούπολη
Κύκνος
Καστοριά
Καστοριά
Καστοριά
Άγιον Όρος
Λίμνη Δοϊράνης
Πρέσπες_Νησάκι Άγιος Αχίλλειος
Πρέσπες_Νησάκι ο Άγιος Αχίλλειος
Λίμνη Μόρνου
Άνω Παρόϊα Λίμνης Κερκίνη
Έδεσσα Λουτρά
Έδεσσα
Σιδερένια Γέφυρα
το τραινάκι
Σάμος
Παραλία Σάμου
 



119 σχόλια:

  1. Kαλημέρα Απόστολε και πάλι ευχαριστώ για την ωραία οπτικοακουστική σύνθεση.
    Δεν σου λέω από που έρχομαι να μη ζηλέψεις,μόνο ο΄τι και εδώ βρήκα υγρό στοιχείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Πέτρο

    ζηλεύω μόνο τους ναυτικούς που ταξιδεύουν σε χώρες μακρινές σε τόπους που ΄δε θα ΄δω ποτές!
    αυτό ζηλεύω.
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλησπέρα στην παρέα!

    ο ΠΥΡΓΟΣ ο ΛΕΥΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "ευγενική προσφορά του φίλου μας χρήστη "ΠΕΤΡΟΣ"....
    Αχ βρε Αποστόλη δεν είμαι "χρηστης" πια,έγινα έμπορος,χε χε χε

    Γειά σου ΠΑΟΚΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα στην παρέα ... καλό μήνα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Σώτο

    φτωχομάνα Θεσσαλονίκη με τον πύργο της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Πέτρος χρήστης του pc & του internet
    αμέσως στο πονηρό ο νού σου!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟΥ

    Καλημέρα Γιώργο χαθήκαμε καλά είσαι;
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο nikkei παίζει με τις 9000 σήμερα
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα Πέτρο και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΡΦΙΝ

    Δελτίο τύπου

    -Σε συνέχεια των ανακοινώσεων σχετικά με την προσέλκυση κεφαλαίων ύψους 5 δισ ευρώ προκειμένου να επενδυθούν στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης, από την Marfin Investment Group (MIG) επισημαίνεται ότι ο Όμιλος συνεχίζει να πιστεύει ότι η τρέχουσα οικονομική κρίση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για έναν οργανισμό με ισχυρή ρευστότητα που έχει την ευχέρεια να προχωρήσει σε ανάλογες επενδύσεις.
    Με δεδομένες τις συνθήκες και την αναστάτωση στις αγορές, η Διοίκηση της MIG πιστεύει ότι η συγκέντρωση κεφαλαίων στην τιμή των ευρώ 5 ανά μετοχή δεν είναι εφικτή ενώ ενδεχόμενη μικρότερη τιμή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της εταιρείας και των επενδύσεών της και επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη απομείωση του ποσοστού των υπαρχόντων μετόχων.
    Μετά και τις συστάσεις των συμβούλων του Ομίλου (Morgan Stanley, Deutsche Bank και UBS) η διοίκηση της MIG πιστεύει ότι ένα όχημα εξαγοράς τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων που προτείνουν οι σύμβουλοι, πρέπει να συγκεντρώσει κεφάλαια, σε πρώτη φάση, ανεξάρτητα από την MIG. Η στρατηγική και οικονομική σχέση ανάμεσα στην MIG και το επενδυτικό αυτό όχημα θα προσδιοριστούν με λεπτομέρειες.
    Η ακριβής δομή της συναλλαγής, η μορφή του προτεινόμενου οχήματος εξαγορών και η σχέση του με την MIG, θα ανακοινωθούν μετά από αναλυτική αξιολόγηση των κατάλληλων εταιρικών σχημάτων και τις συζητήσεις με πιθανούς επενδυτές. Εξυπακούεται ότι οι υπάρχοντες μέτοχοι της MIG θα έχουν την δυνατότητα να επενδύσουν στο νέο εταιρικό σχήμα εφόσον αυτό επιτρέπεται από τις εποπτικές αρχές στις οποίες υπάγονται. Η έναρξη λειτουργίας του νέου εταιρικού οχήματος αναμένεται εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τα βρήκε μπαστούνια ο SUPER MIGάς

    -του πουλάμε εμείς 5 ευρώ τη μετοχή,να βελτιώσει και την εικόνα της Μετοχής και το κλίμα της Αγοράς.

    για ΔΕΝ τις θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. θετικά άνοιξε ο εικοσάρης στα παράγωγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θετικό το άνοιγμα και στην ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στη ΓΕΚ θα στραφεί το ενδιαφέρον σήμερα ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο κυρ Γενικός ξεπέρασε τις 2100 μονάδες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κι ο τζίρος,
    στα είκοσι εκατομμύρια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΙΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ και τί.


    Επαγγελματίες traders, ή αλλιώς τα hedge funds, τα εγχώρια τραπεζικά dealing rooms που για τους δικούς τους λόγους φροντίζουν να ενισχύουν την τάση, τρεις τουλάχιστον διεθνείς και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα επενδυτικοί πόλοι που είναι το pension fund της Νορβηγίας, το Thornburg και το Capital, και βέβαια οι βασικοί μέτοχοι και οι Ελληνες παίκτες είναι τα "χέρια" που τραβάνε τη Σοφοκλέους προς το επόμενο επίπεδο-κλειδί των 2.200-2.300 μονάδων.
    Πίσω δε από το γκρουπ των ξένων βρίσκονται δυο αμερικανικά "σπίτια" που φέρονται να δίνουν κατευθύνσεις στα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζονται και τα οποία είναι αυτά της Goldman Sachs και της Morgan Stanley.


    Οι δυο αυτοί οίκοι και δευτερευόντως η JP Morgan και η Merrill Lynch είναι σύμφωνα με το Bloomberg αυτοί που άνοιξαν το παιχνίδι κατ' αρχάς στη Wall Street και εν συνεχεία το διέχυσαν σε περιφερειακά ταμπλό που γνώριζαν από παλιά, όπως το ελληνικό και το τούρκικο.
    Την ιδία στιγμή οι ευρωπαϊκοί πόλοι σαν της UBS και της Deutsche Bank παρουσιάζονται πιο συντηρητικοί ως προς τις τοποθετήσεις τους στα ελληνικά Blue Chips και περιορίζονται σε αναδιαρθρώσεις θέσεων, δεδομένου ότι είχαν μεγάλη έκθεση και σε χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.


    Για την Goldman μάλιστα ακούστηκε τις τελευταίες μέρες έντονα πως προχώρησε σε εσπευσμένο short covering και στο Χ.Α., φήμη που δικαιολογεί ίσως τις ξαφνικές επιθετικές αγορές, ενώ κάποια παιχνίδια για… "μεγάλα παιδιά" που από την προηγούμενη εβδομάδα έχει επισημάνει η "Α" (βλέπε future Εθνικής και short shelling στη Motor Oil) θυμίζουν πως ο κόσμος της αγοράς είναι πάντα ύποπτος.

    Τα εγχώρια dealing rooms

    Από τη μεριά τους τώρα τα εγχώρια τραπεζικά dealing rooms, όπως προαναφέρθηκε, φαίνεται πως έπιασαν το timing για το "γύρισμα της… τύχης" και αξιοποιώντας τις σχέσεις που διατηρούν με τους ξένους συντάχθηκαν στο "παιχνίδι" με αποτέλεσμα πέρα από σημαντικές υπεραξίες να συγκεντρώνουν όλο και μεγαλύτερη ρευστότητα προς διαχείριση από τους μέχρι πρότινος ανενεργούς πελάτες τους.


    Δεν είναι τυχαίο πως εγχώριων συμφερόντων χαρτοφυλάκια όπως το IRF της κ. Α. Φράγκου, οι χρηματιστηριακές εταιρείες της Marfin (Επενδυτική Τράπεζα), της Εθνικής και της Eurobank και κάποια ακόμη γνωστά ονόματα της επενδυτικής κοινότητας έχουν εμπλέξει το τελευταίο διάστημα το όνομά τους με την ανάκαμψη της αγοράς.


    Εχει επίσης ενδιαφέρον να επισημανθεί πως σήμερα στο Χ.Α. υπάρχουν περίπου 5.500 ελληνικών συμφερόντων κωδικοί με θέση σε μετοχές από 1 εκατ. ευρώ και πάνω, ενώ, αν προστεθούν και τα χαρτοφυλάκια με μετοχές αξίας έως 500 χιλ. ευρώ, ο αριθμός ενισχύεται με 2.500 επιπλέον μερίδες.
    Σε αυτή την ομάδα συγκαταλέγονται και οι βασικοί μέτοχοι που τους τελευταίους μήνες προχώρησαν σε αγορές που υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
    Και φυσικά οι τελευταίοι "βγαίνουν" στη Σοφοκλέους και μέσω off shore εταιρειών, για λόγους που είναι γνωστοί και δεν είναι επί του παρόντος να αναλύσουμε, αλλά και μέσω επενδυτικών οίκων.

    Δεν δίνονται σήματα πώλησης

    Το τι προσδοκούν τώρα όλοι οι παραπάνω "παίκτες" είναι πολύ απλό να απαντηθεί.
    Εκείνο που δεν ήταν απλό είχε να κάνει με την απόφασή τους να "πιάσουν" τις μετοχές όταν ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 1.500 μονάδες και βέβαια όσοι το τόλμησαν έστω και εξ ανάγκης (βλέπε τραπεζική στήριξη) έχουν πια την άνεση όχι μόνο να περιμένουν, αλλά διαθέτουν και επιπλέον αγοραστική δύναμη, δεδομένου ότι οι σημαντικά αυξημένες αποτιμήσεις μεταφράζονται σε μεγαλύτερα περιθώρια μόχλευσης, γνωστά και ως margins που στην αρνητική συγκυρία αποτελούν αρνητικότατη παράμετρο, στην εποχή του trading όμως είναι ένα εργαλείο που δεν μένει αναξιοποίητο.
    Από την ώρα λοιπόν που σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό οι συγκεκριμένοι "παίκτες" άνοιξαν θέσεις και επίσης από την ώρα που τα σήματα ανάκαμψης της Wall Street γίνονται όλο και συχνότερα, όπως και πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν λόγο να ρευστοποιήσουν μαζικά.
    Προφανώς και καταγράφονται κέρδη και αυτό θα συνεχιστεί όσο η αγορά ανεβαίνει ή συσσωρεύεται, ωστόσο γενική αίσθηση αποτελεί πως η κοινή γραμμή δεν θα διαταραχθεί.
    Σημειώστε πως στη χρηματιστηριακή πιάτσα κάποιοι πηγαίνουν ένα βήμα πιο πέρα και λένε πως η ρευστότητα των 80 εκατ. ευρώ που πηρέ η Εθνική από την πώληση των 6 εκατ. ιδίων μετοχών θα "πέσει" στο ταμπλό αν παραστεί ανάγκη, ενώ μένει να διαφανεί στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου των τραπεζών το ύψους των υπεραξιών από το trading.

    Το crash test στις 2.200 - 2.300
    για τα σοβαρά χαρτοφυλάκια

    Απάντηση όμως υπάρχει και στο γιατί δεν κατοχυρώνονται κέρδη που υπό τις παρούσες συνθήκες ικανοποιούν σε ετησία μάλιστα βάση και τον πιο πλεονέκτη επενδυτή όλων των κατηγοριών και κάθε φιλοσοφίας.
    Οι brokers που χειρίζονται τους ενεργούς κωδικούς λένε πως από τη μια μεριά υπάρχει ο "φόβος" πως η πορεία προς το fair value της Σοφοκλέους στις 2.200-2.300 μονάδες θα είναι μονόδρομος και από την άλλη πως όσοι έχουν θέσεις "περιμένουν" τη συντριπτική πλειονότητα των ξένων fund managers να ενεργοποιηθεί στο επόμενο διάστημα.
    Αυτό σημαίνει πως υπάρχει η προσδοκία πως η ρευστότητα θα αυξηθεί επιπλέον με ό,τι αυτό σημαίνει (για κάποιους μπορεί να οδηγήσει σύντομα και στις 2.500 μονάδες), ενώ παράλληλα η τρέχουσα αυξητική τάση που δείχνει ο τζίρος δίνει ευχέρεια "εξόδου", έστω και βεβιασμένης, και τούτη η παράμετρος έχει επίσης μεγάλο ειδικό βάρος στην επενδυτική στρατηγική που ακολουθείται.
    Προφανώς αν επιβεβαιωθεί το σενάριο των 2.200 μονάδων, θα υπάρξει επανεκτίμηση της κατάσταση, αν όμως τότε έχουν ενεργοποιηθεί οι μεγάλοι παίκτες και πάλι η απορρόφηση της προσφοράς θα είναι μια σχετικά εύκολη υπόθεση.
    Οσον αφορά τους βασικούς μετόχους που "σκούπισαν" τα χαρτιά τους, αυτοί έχοντας κάβες προς πώληση προσδοκούν πως στην επόμενη περίοδο και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα βρουν αγοραστές είτε γνωρίμους από παλιά, είτε νέους διαμέσου των road shows που θα πραγματοποιηθούν μέχρι το επόμενο φθινόπωρο.

    Η μετοχή της Εθνικής επέστρεψε σε
    ρόλο - κλειδί για την πορεία της αγοράς


    Στο παρασκήνιο των dealing rooms τώρα, τα "στοιχήματα" γύρω από τα σημεία που μπορεί να πιάσει ο "σηματωρός" της αγοράς, η μετοχή της Εθνικής δηλαδή, συγκλίνουν στο ότι το πρώτο φράγμα βρίσκεται στα 17 ευρώ και το επόμενο στα 20 ευρώ. Αν αυτό συμβεί, τα υπόλοιπα τραπεζικά χαρτιά θεωρείται πως έχουν περιθώρια ανόδου από 15% έως και 25%, αποδόσεις που βέβαια είναι άκρως ικανοποιητικές ακόμα και για κάποιον που θα τοποθετηθεί σήμερα.
    Επισημαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες η μετοχή της Εθνικής πραγματοποιεί υπερδιπλάσιο τζίρο σε σχέση με τη δεύτερη σε όγκο μετοχή και τούτο αν μη τι άλλο δείχνει ταύτιση απόψεων από τη μεγαλύτερη μερίδα των επενδυτών.
    Το "παιχνίδι" βέβαια ακολουθεί το αμερικανικό μοντέλο και είναι επιθετικό και προς τις δυο κατευθύνσεις, όπως είδαμε να συμβαίνει τη στιγμή που οι αγορές κλονιστήκαν από τη διάδοση της γρίπης των χοίρων, που επίσης όμως αξιοποιήθηκε, όπως σήμερα διαφαίνεται, κερδοσκοπικά.
    Οπως επίσης ουδείς μπορεί να προδικάσει πως δεν θα υπάρξουν νέοι αστάθμητοι παράγοντες, κάτι που σημαίνει πως οι επενδυτές θα πρέπει να βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας. Ειδικά αυτοί που έχουν "μαξιλάρι" αποδόσεων που μπορεί να ξεπερνά και το 50% μέσα σε τέτοια περίοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. η DB για την 3E

    Στα 1,2 εκατ. ευρώ περιμένει τα κέρδη για το α΄ τρίμηνο της Coca-Cola Τρία Έψιλον η Deutsche Bank, ποσό που υποδηλώνει πτώση 96% σε σχέση με τα 28,1 εκατ. ευρώ το 2008.

    Ειδικότερα, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 1η Μαΐου, η Deutsche Bank κάνει λόγο για προ φόρων κέρδη της τάξης των 5,9 εκατ. ευρώ έναντι των 43,2 εκατ. ευρώ το 2008 (-86%).

    Τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν στα 1,311 δισ. ευρώ έναντι των 1,373 δισ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας πτώση 4,5%.

    Επισημαίνει ακόμη ότι όταν η οικονομική κατάσταση σταθεροποιηθεί, η Τρία Έψιλον λογικά θα βρίσκεται στη σωστή θέση προκειμένου να επωφεληθεί από την ανάκαμψη, κυρίως εξαιτίας των ελκυστικών μακροπρόθεσμων χαρακτηριστικών ανάπτυξης.

    Ωστόσο, προς το παρόν εκτιμά ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις είναι ίσως ακόμη λίγο υψηλές, και η αποτίμηση δεν είναι τόσο φθηνή ώστε να δικαιολογήσει κάποια άλλη σύσταση πέραν της "διακράτησης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. CITI/BofA: Προς αύξηση κεφαλαίου $10 δισ.


    Προς αύξηση κεφαλαίου 10 δισ. δολαρίων κινούνται Bank of America και Citigroup κατόπιν των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων των stress tests, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times.

    Ωστόσο, οι δύο τράπεζες, καθώς και δύο ακόμα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα επιχειρήσουν να πείσουν υπουργείο οικονομικών και Fed, πως τα ευρήματα των stress tests για την κατάστασή του είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξα.

    Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των stress tests έδειξαν πως η Citigroup ενδέχεται να χρειαστεί επιπλέον κεφάλαια ύψους $10 δισ. και άνω σε περίπτωση που οι συνθήκες επιδεινωθούν, ενώ ανάλογο ποσό φέρεται να χρειάζεται και η Bank of America .

    Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times η Citigroup εξέταζε την περίπτωση να μετατρέψει περισσότερα από 15 δισ. δολ. σε προνομιούχες μετοχές σε κοινές.

    Επίσης οι Wells Fargo και PNC Financial συγκαταλέγονται μεταξύ των τραπεζών που θα χρειαστούν αυξήσεις κεφαλαίου εκτός και αν μπορέσουν να πείσουν τις αρχές πως τα ευρήματα των stress tests είναι λανθασμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. το ΛΟνδίνο κλειστό σήμερα,αλλά
    η Εφορία στα ταμπλό της υπόλοιπης Ευρώπης σήμερα συνεχίζεται:-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. στα 8,50 ευρώ η DEUTSCHE TELEKOM χάνει -7,86% !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. εξανεμίστηκαν τα κέρδη της ΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εξανεμίστηκαν τα κέρδη των futures στη ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ομπάμα μπαίνουν οι ξένες θυγατρικές των αμερικανικών πολυεθνικών στο πλαίσιο της ευρύτερης καταπολέμησης της φοροαποφυγής και ιδίως της χρησιμοποίησης των λεγόμενων φορολογικών παραδείσων.

    -Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος επιδιώκει να καταστήσει πιο επικίνδυνη την πρακτική της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων σε υπεράκτιους λογαριασμούς από ιδιώτες, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

    -Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου και του υπουργού Οικονομικών Timothy Geithner έχουν μπει οι πρακτικές πολυεθνικών αμερικανικών επιχειρήσεων που αποκρύπτουν τον ρόλο των ξένων θυγατρικών τους στη μεταφορά των κερδών σε χώρες με χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, όπως τα Νησιά Κέιμαν.

    -Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα αντλήσει έσοδα 86,5 δισ. δολ. την περίοδο από το 2011 έως το 2019 μέσω της αναθεώρησης των εν λόγω κανονισμών. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα οι αλλαγές αυτές, σε συνδυασμό με τα 60,1 δισ. δολ. από το σχέδιο για τον περιορισμό των εκπτώσεων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις που επωφελούνται από νόμους που τους επιτρέπουν την αναβολή φόρων επί των κερδών αλλοδαπών θυγατρικών, αλλά και περίπου 43 δισ. δολ. από την καταπολέμηση καταχρηστικών εκπτώσεων φόρου στο εξωτερικό, θα συνθέτουν τη μεγαλύτερη αύξηση των φόρων για τις αμερικανικές επιχειρήσεις από το 1986.

    -Ο Αμερικανός πρόεδρος σχεδιάζει παράλληλα να μεταφέρει το βάρος της παροχής αποδείξεων στους ιδιώτες, σε υποθέσεις που η IRS έχει ξεκινήσει ερευνά για περιουσιακά στοιχεία που είναι κρυμμένα σε υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. +8,48% η ΣΙΔΕΝΟΡ!!

    αυτή τη στιγμή είναι, στα 4,10 Ευρώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. παρά το πρωϊνό φορολογικό κλύσμα του obama, θετικά άνοιξε η ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. στο +1,66% η GM
    στο +1,58% η GE
    και στο +1,58% & η CATERPILLAR


    στο +4,02% Bank of Amerika!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γεια σε όλους! Απόστολε σου είχα υποσχεθεί φωτό... αν θέλεις πές μου να σου στείλω σμσ ή τηλέφωνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μόλις άνοιξε η ΝΥ θετικά
    αναζωπυρώθηκε και το δικό μας :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Καλησπέρα σε όλους. Θετικό που η προσφορά καλυπτόταν ενδοσυνεδριακά. Επίσης από ότι αντιλαμβάνομαι όλοι περιμένουν τη διόρθωση για να μπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Oι δικοί μας εδώ δεν κάνουν κλύσματα... τους κάνουν άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. στο +2,19 % αυτη τη στιγμή ο DOW
    θέλω να κάνει ένα +10% σήμερα να γίνει πύραυλος ο δικός μας αύριο
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΣΟΥΠΕΡ! αν θες σβήσε την διεύθυνση.

    Το bipolar έχει σχέση με τρανζίστορς?
    Sorry για την καθυστέρηση... προβλήματα με τον browser

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. όχι.

    είναι κοινό με τον χρήστη Πέτρος για να με στέλνει φώτος.

    γιαυτό και το δίπολο
    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ωραία πάω να τις ΄δώ.

    -έχεις γράψει τα σχόλια επάνω στις φώτο να ξέρω τι δείχνουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λοιπόν... το καλό αργεί να γίνει... Υπομονή και θα έχεις πράμα... που σπαρταράει. Οταν τα στείλω θα σου πω. Ταυτόχρονα κάνω κ ξεσκαρτάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Manolis

    καλησπέρα φίλε Μανώλη και καλό Μήνα

    η διόρθωση ίσως αργήσει ;-))))

    ο DOW δείχνει το δρόμο, πάνω ο DOW, πάνω κι εμείς, κάτω ο DOW,κι εμείς......

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ooooeooeeoooeoeoeooeoeoeoeooooe!

    καλησπέρα παρέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ανοιξε δείκτη να διαβώ...

    http://www.youtube.com/watch?v=qWvgXB98fsA&feature=PlayList&p=B09B36E4B245C91D&index=22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. καλώς τον Σώτο
    πως βλέπεις τη βδομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. αυριο τα Στασινόχαρτα κλειδωμένα κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι ooooeooeeoooeoeoeooeoeoeoeooooe! Παναθηναϊκός είσαι ή ... Ολυμπιακός?
    Η μήπως χάρις τα Στασινόχαρτα θα έχεις κερδοφόρο ισολογισμό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Αποστόλη έχουμε πιάσει τον παλμό και σβήνουμε τους εφιάλτες του 17μηνου που πέρασε.εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Μακάρι γιατί τα έχω ακόμα. Και σκοπεύω για αρκετό καιρό. Η μήπως να πουλήσω και... να σου τα ρίξω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. @petsas

    σκούπιζα ΣΕΛΜΑΝ απ τα 18 λεπτάαααα οεοεοεοεοεοεεο...

    εσύ πως πάς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. πουλα και μετάνιωνε...

    Αποστόλη καρφί για 2300 μονάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Αργά αλλά σταθερά. Πωπω ρακοσυλλέκτης εσύ βλέπω!
    Μάζευε και ας είναι και ρώγες, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. έτσι πιστεύω. οσο οι κυβερνήσεις θα αγοράζουν τις ζημιές και θα κόβουν νέο χρήμα στα χρηματιστήρια θα γίνεται γάμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. @albatrus
    Τα κουφέτα ποιος θα φάει και ποιος θα τα πληρώσει δεν μας είπες... αν και υποψιάζομαι. Ισως η "1η Μάη", οι απεργίες και τα συναφή να δρουν σαν.. κυματοθραύστες.

    Ελπίζω να μην έχουμε σύντομα διαζύγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. μέχρι τις εκλογές θα έχει άνοδο μετά θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Απόστολε σου έχω στείλει μέχρι στιγμής 15 πακέτα των 3 φοτό κάθε φορά. Οπου νά'ναι τελειώνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Τελικά δεν μου είπες... το είδες το zeitgeist addendum και αν ναι θά'θελα την γνώμη σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Φίλοι μου καλησπέρα σας.
    Λόγω προεκλογικής περιόδου, ανέβηκαν κατακόρυφα οι δουλειές μου και πρέπει να ξεχάσω τα ωράρια (όχι δεν είμαι αφισοκολητής). Κατά συνέπεια μου είναι δύσκολο να συμμετέχω στις συζητήσεις σας τακτικά.
    Σας παρακολουθώ στα κλεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Μάνο, δεν ρίχνεις και καμιά ιδέα για να στην κλέψω.
    Ο Σωτήρης κάτι κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Αφού τό'χω πει και παλιότερα ότι δεν είμαι και κανένας σοβαρός - ενεργός παίκτης. Χώρια που τέτοια εποχή, τέτοια λόγια. Αν θες, εγώ πάντως κοιτάζω ΙΝΚΑΤ, ΜΑΡΦΒ. Για ΜΑΡΦΒ τό'γραψα πριν 1 εβδομάδα... αν δεν αγόρασες... Αλλά τι ιδέα? Περισσότερα έχω ρίξει στη γη (συντηρητικότατος + έχω και δικό μου λάδι και τρώνε κι άλλες 3 οικογένειες).
    Αν ρίξω και καμιά.. πατάτα μπορεί μετά να με κυνηγάς και μόνο τα ... διόδια με σώνουν. Τί'ταν αυτό το πράμα... 20Ε πλήρωσα και σε πολλά σημεία του δρόμου χόρευα... ροκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ασε που είχα 300Ε για πέταμα!? και αγόρασα ΑΛΤΕΚ (έμπνευση της στιγμής). Στο τέλος θα φάω ιντερνετική ντομάτα μου φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ti έγινε χαθήκατε όλοι? Πάλι στον εαυτό μου μιλάω. Μου φαίνεται ότι εσείς σερφάρετε και γω έκατσα στην παραλία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Κι εγώ στην πρωτογενή παραγωγή το έριξα.
    Κατά τα άλλα από το πολύ το σίδερο έμεινα κάγκελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. προσεχώς μπαίνω και εγώ στην ΑΛΤΕΚ δυναμικά!

    η ΟΛΥΜΠ θα κάνει κίνηση παίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Κάτι παρόμοιες εμπνεύσεις έχουμε όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Μου φαίνεται μπάζα να αγόραζα θα ποιάναν περισσότερο... τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Κυνηγάμε λαχεία και περιμένουμε τα λαμόγια να κάνουν παιχνίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Απόστολε σου έστειλα 50 φοτό. Πιστεύω να φτάνουν για σήμερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Για "το πολύ το σίδερο" ρωτάω εκτός αν εννοείς Στασινό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Λες να αλλάξουμε και σελίδα στο blog έτσι όπως πάμε? Πλάκα θά'χει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Αφού σου είπα, κλέβω ιδέες του Σωτήρη του σιδερά, αλλά έμεινα κάγκελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Αυτός χτυπάει σαν αντάρτης, δεν τον προλαβαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Σκληρά πράματα ε? Μάλλον ο Σώτος έχει χυτήριο κανονικό. Μπαρουτοκαπνισμένος θά'ναι μέχρι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. ΟΛΥΜΠ: Στα 441,8 εκατ. η αξία του Πόρτο Καρράς
    "Ποντάρει" στο χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

    Πάντως, εκείνο που θα δώσει δυναμική και προοπτική στην επένδυση στο Πόρτο Καρράς θα είναι η εξασφάλιση των αδειών για την ανέγερση συγκροτημάτων με παραθεριστικές κατοικίες, σχέδιο που η Τεχνική Ολυμπιακή επιχείρησε να προωθήσει -αλλά χωρίς επιτυχία- το 2003 (υπόθεση Πάχτα). Από τότε το πλάνο "μπήκε στο συρτάρι".

    Όμως, η επικείμενη έγκριση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό, που επιτρέπει τις σύνθετες τουριστικές αναπτύξεις (ξενοδοχεία μαζί με εξοχικές κατοικίες), δίνει πλέον στην ιδιοκτήτρια εταιρία του Πόρτο Καρράς τη δυνατότητα για τη μεγαλύτερη αξιοποίηση του συγκροτήματος στη Χαλκιδική.

    Επισημαίνεται πως σε περίπτωση που η Τεχνική Ολυμπιακή καταφέρει να πάρει το "πράσινο φως" για τη δημιουργία των παραθεριστικών κατοικιών στο Πόρτο Καρράς η αξία του συγκροτήματος θα εκτοξευτεί και ουσιαστικά θα ανοίξει ο δρόμος για την πώληση μέρους ή ακόμη και ολόκληρου του τουριστικού συγκροτήματος.

    Ο όμιλος της Τεχνικής Ολυμπιακής, εξάλλου, δεν έχει αρνηθεί στο παρελθόν το ενδεχόμενο συνεργασίας με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την υλοποίηση των σχεδίων που αφορούν στις παραθεριστικές κατοικίες.

    Πόσο δε σήμερα που μετά την περιπέτεια στις ΗΠΑ η οικονομική κατάσταση του ομίλου δεν βρίσκεται σε θέση να στηρίξει την πραγματοποίηση επενδύσεων αυτής της κλίμακας.

    http://www.euro2day.gr/article/487554/ArticleDetails.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Νέος είναι, βράζει το αίμα (ελπίζω να μην χύνεται)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. φίλοι μου έχω απόδοση σε 1 μήνα 75% στο χαρτοφυλάκιό μου.

    η μόνη μου κοτσάνα ήταν που έδωσα 0,80 την ΑΣΠΙΣ...

    ακούω απόψεις για ΟΛΥΜΠ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. @Σώτος
    πως λέμε "υπόθεση Βατοπαιδίου"? ένα τέτοιο πράμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Σωτήρη, δοκίμασα την Πέμπτη να πάρω λίγα ΟΛΥΜΠ, αλλά με πούλησε το pc, δεν έτρεχε με τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Θανάση με αντάρτικο ,αλλά και σταθερές αξίες:

    ΣΩΛΚ,ΦΟΛΙ,ΧΑΚΟΡ,ΣΕΛΜΚ,ΜΠΤΚ(αυτός είναι πολύ φούστης,αλλά δεν τα παρατάω)

    σήμερα αγόρασα ψάρια και τα 2 πτωτικά:ΝΗΡ & ΣΕΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Δεν ξέρω για ΟΛΥΜΠ. Εσύ τό'χεις ψάξει καλά.
    Και γω πάνω κάτω τα ίδια έχω αλλά συνολικά χάνω ακόμα. Ισως στις 2600-2700 νά'μαι ίσα βάρκα ίσα νερά. Αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. αύριο ξαναπροσπάθησε.το 0,40€ είναι σίγουρο

    και εγώ θα διώξω τη ΜΑΡΦΒ για να πάρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Καλά Μάνο, από χασούρα άλλο τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. φίλε petsa,μη ΜΑΣΑΣ!αυτόν το μήνα θα τον θυμάσαι για πολύ καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Παιδιά καληνυχτίζω. Πάω να γλαρώσω με ολίγη TV kai μετά νάνι. Αντε και καλά μας κέρδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. τα ΣΙΔΕ έγιναν ΣΩΛΚ στο 1€...

    τα ΣΩΛΚ θα φύγουν από πάνω μου στα 2,5€...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Σήκωσέ τον Σωτήρη, είναι και νέος, αλλά δεν βράζει το αίμα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. καλό βράδυ!
    τα λέμε στο αυριανό partyland !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Το πάρτυ θα γίνει γύρω στις 2300 που όλοι θα περιμένουν να πουλήσουν. να δούμε αν η αγορά θα "κάνει το χατήρι των πολλών" αυτή τη φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Καλησπέρα. Άπαικτες οι φωτογραφίες
    Αποστόλη
    Τι έγιναν οι αναγνώστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Δυνατό finish ο DOW. Να δούμε και η Ιαπωνία, χρωστάει και η Αγγλία. Θα έχει ενδιαφέρον αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. καλησπέρα Γιάννη.

    τα συγχαρητήρια για τις φώτο,ανήκουν στο φίλο Πέτρος ;-))

    τι εννοείς, τι έγιναν οι αναγνώστες;
    γίνε πιο σαφείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Καληνύχτα και καλή ξεκούραση σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. φίλε Αποστόλη ... όλα καλά ... απλά ο χρόνος λίγος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. @ ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟY

    Χαίρομαι φίλε μου.
    πάντα τέτοια.πρώτα η δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Δεν έγινε δεκτή η παραπομπή Παυλίδη - 146 υπέρ


    Δεν έγινε δεκτή η πρόταση για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη, με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κρίσιμης μυστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Αναλυτικότερα, από τους 298 παρόντες βουλευτές, 146 βουλευτές ψήφισαν υπέρ, 144 βουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ καταγράφηκαν τρία παρών και πέντε λευκά. Δεν υπήρξαν αποχές.

    Σημειώνεται ότι για να γίνει δεκτή η πρόταση θα έπρεπε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία [151]του συνόλου των βουλευτών, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι κανονισμοί της Βουλής.

    «Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Είμαι έτοιμος για όλα, ζητώ μόνο δικαιοσύνη» δήλωσε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Αρ. Παυλίδης αμέσως πριν την κρίσιμη μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής.

    πάει κι αυτό έκλεισε.

    ΔΗ_ΜΟ_ΚΡΑ_ΤΙ_ΚΑ!!!!

    ;-)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Καλημέρα Αποστόλη
    Για κάποιο διάστημα δεν εμφάνιζε τους αναγνώστες στο πλαίσιο δίπλα στα κείμενα...
    Anyway, τώρα φαίνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Καλημέρα Απόστολε κ' Ηρακλάρα

    Αποστόλη κοίτα αυτό σε συνέχεια των χθεσινών
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Population-milestones.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Καλημέρα Γιάννη :-))

    τι καιρό έχει στη Σαλονίκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Καλημέρα Πέτρο!
    ο πίνακας είναι λάθος.
    φέτος θα τα πιάσουμε τα 9 δις :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Καλημέρα στην παρέα. Απόστολε τα πήρες τα πακέτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. ΟΚ. Είδα την "ευχαριστήρια" απάντηση :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. @ petsas

    καλημέρα:-)))

    άνοιξα καινούργιο θέμα για να μη γράφουμε στο μπαγιάτικο
    χοπς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Καλημερα σε ολους τους φιλους.
    Καταπληκτικες φωτο . Οι ομορφιες της Ελλαδας με την αρχοντισσα που λεγεται Θεσσαλονικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. καλημέρα Στέλλα μας :-))

    η Σαλονίκη ΠΑΝΤΑ θα είναι στις καρδιές μας!!!!

    καλά είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Μακρόνησος: Αιολικό πάρκο της ΔΕΗ στον τόπο εξορίας

    Αιολικό πάρκο ισχύος 100 MW προσανατολίζεται να κατασκευάσει η ΔΕΗ στο ιστορικό νησί της Μακρονήσου. Απαραίτητη ωστόσο προϋπόθεση για την επιχείρηση είναι να ξεπεράσει πρώτα τις ποικίλες απαγορεύσεις που υπάρχουν για οποιαδήποτε δραστηριότητα στο νησί- πέραν... της μελισσοκομίας- που προκύπτουν από το χαρακτηρισμό του ως τόπο ιστορικής μνήμης.


    Τη σχετική αίτηση για το αιολικό πάρκο, κατέθεσε η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στις 10 Απριλίου, και φυσικά ξεχωρίζει ανάμεσα σε αυτές που κατατέθηκαν κατά τον κύκλο Μαρτίου-Απριλίου.

    Η απόφαση της Μελίνας και τα κόμματα της Αριστεράς

    Καταρχήν, το βασικό εμπόδιο που θα πρέπει να υπερβεί το έργο της ΔΕΗ, για να προχωρήσει αφοράσε υπουργική απόφαση του 1989, της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη, με την οποία χαρακτηρίζεται ως ιστορικός τόπος ολόκληρο το νησί και «ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία όλα τα κτίρια των στρατοπέδων της Μακρονήσου». Το δεύτερο εμπόδιο αφορά σε Προεδρικό Διάταγμα του 1995 βάσει του οποίου το νησί χωρίστηκε σε τρεις ζώνες. Στις ζώνες αυτές υπάρχουν ρητές απαγορεύσεις για οποιαδήποτε εγκατάσταση ή κατασκευή τεχνικών έργων, ενώ η μόνη οικονομική δραστηριότητα που επιτρέπεται είναι... η μελισσοκομία.

    Γνωρίζοντας τα εμπόδια που θα συναντήσει, η ΔΕΗ πριν να καταθέσει αίτηση στη ΡΑΕ, ενημέρωσε - σύμφωνα με τις πληροφορίες- για την πρόθεσή της τα κόμματα της Αριστεράς.

    Με βάση τις ίδιες πηγές, τα κόμματα της Αριστεράς συναίνεσαν στην κατασκευή του αιολικού, αλλά υπό προϋποθέσεις. Επισήμως ωστόσο δεν υπάρχει κάποια τοποθέτηση, ενώ και στο παρελθόν όταν ιδιωτική εταιρεία επιχείρησε να πάρει άδεια για αιολικό στη Μακρόνησο, το ΚΚΕ είχε αντιδράσει.

    Και υπεράκτιο πάρκο στην Κέρκυρα ;

    Πέραν της αίτησης της ΔΕΗ, στον κύκλο Μαρτίου-Απριλίου της ΡΑΕ, υποβλήθηκαν συνολικά 70 αιτήσεις για έργα ΑΠΕ, ισχύος 2062,38MW. Δεδομένου ότι στον αμέσως προηγούμενο κύκλο είχαν κατατεθεί άδειες συνολικής ισχύος 1400 MW περίπου , δείχνει ότι κάτι κινείται στην αγορά, παρά την κρίση.

    Από τα έργα που ζητούν την αδειοδότηση της ΡΑΕ, τα 1780,45MW αφορούν σε αιολικά πάρκα. Ξεχωρίζει η αίτηση από την εταιρεία Ανανεώσιμες Κρήτης Α.Ε. για μεγάλο υβριδικό έργο ισχύος 200MW σε Χανιά και Σητεία που περιλαμβάνει αιολικά πάρκα ισχύος 100MW και ένα υδροηλεκτρικό έργο επίσης 100MW. Επίσης η εταιρεία Venergia υπέβαλε αίτηση για υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 96 MW στα ανοιχτά του Ιονίου Πελάγους μεταξύ Κέρκυρας και Οθωνών.

    ʼλλα μεγάλα έργα που αιτούνται άδειας είναι τρία έργα της γαλλικής EDF σε Έβρο, Φωκίδα και Αίγιο, ισχύος 71,6 MW και έξι πάρκα 90 MW της Sprider Ενεργειακή στη Δ. Ελλάδα. Αίτηση για αιολικό πάρκο στα Κύθηρα ισχύος 61MW κατέθεσε η Τέρνα Ενεργειακή μαζί με την εταιρεία Vector. Αυτόνομα η Vector κατέθεσε αιτήσεις για πάρκα 106MW. Επιπλέον η ισπανική Gamesa κατέθεσε αιτήσεις για πάρκα σε Κοζάνη και Αιτωλοακαρνανία ισχύος 56MW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. αυτό έλειπε να μή καλυφθεί!


    Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ της Εμπορικής.


    Την κατά 100% κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων, η οποία αποφασίστηκε στις 26/02/2009, ανακοίνωσε η Εμπορική Τράπεζα.

    Η αύξηση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας πραγματοποιήθηκε από τις 16/04/2009 έως και τις 30/04/2009, καλύφθηκε κατά 82,16% με την καταβολή συνολικού ποσού ευρώ 697.928.539, που αντιστοιχεί σε 126.896.098 νέες κοινές, ονομαστικές μετοχές, ενώ 27.560.610 μετοχές έμειναν αδιάθετες.

    Με την από 04/05/2009 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Τράπεζας, οι ως άνω αδιάθετες μετοχές διατέθηκαν κατά την κρίση του στο βασικό μέτοχο της Τράπεζας, Credit Agricole S.A. με αποτέλεσμα το τελικό ποσοστό κάλυψης της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου να ανέλθει σε 100% και το συνολικό ποσό της εν λόγω αύξησης σε ευρώ 849.511.894,00.

    Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα αυξηθεί κατά ευρώ 849.511.894,00, με την έκδοση 154.456.708 νέων κοινών, άυλων, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας ευρώ 5,50 έκαστη.

    Οι νέες μετοχές, που προέκυψαν από την ως άνω αύξηση θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή με πίστωση στη Μερίδα και το Λογαριασμό Αξιών στο ΣΑΤ, που έχει δηλωθεί από τους δικαιούχους.

    Η ημερομηνία πίστωσης των νέων μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και η έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή