Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Ταυροεβρομάδα :-)))

-Συνέχεια της ανόδου από τις 9 Μάρτη με την επέλαση των ταύρων  και στη πρώτη μέρα της συνεδρίασης του Μάη σκόρπισε αισιοδοξία στον κόσμο του χρηματιστηρίου και την ελπίδα ότι το rally θα συνεχιστεί ,μέχρι τις 2360 μονάδες :-)).

-Το ενδιαφέρον στα τραπεζικά χαρτιά συνεχίστηκε αμείωτο μετά και το θετικό άνοιγμα στη ΝΥ με τα τραπεζόχαρτα να κλέβουν την παράσταση και την Άλφα στα οκτώ ευρώ με κέρδη  +7,38% ,να χτυπάει ταβάνι!!!!

-Από κοντά και η εθνική με τον ικανοποιητικό της τζίρο και όγκο που δείχνει ότι οι θεσμικοί έχουν σκοπό να αγοράσουν κι άλλο και ΌΧΙ να πουλήσουν επί του παρόντος.

-Εξαίρεση στον κανόνα αποτέλεσε χθες η πτώση της ΜΙΓ ύστερα από την ειλικρινή ανακοίνωση του Super ΜΙΓά ότι αναβάλλεται η αύξηση κεφαλαίου γιατί δε θα πιάσει τιμή 5 ευρώ!!!!!!
Ποιος είπε ότι ο Βγενό είναι πάντα μέσα στο κλίμα της Αγοράς!

σε δύσκολους καιρούς ο επενδυτής σκέφτεται δέκα φορές και αποφασίζει μία που θα επενδύσει τα λεφτά του.

έτσι οι αυξήσεις κεφαλαίου ΔΕΝ έχουν πάντα την τύχη που θέλουμε.


ο κυρ Γενικός χθες μας έδειξε το "Ιστορικό Υψηλό Έτους" στις 2.102,ο2 μονάδες
για να κλείσει στις 2.096,41 με κέρδη 2,08% και τζίρο 190,8 εκατ. με 3,003 εκατ. σε πακέτα.

στην Άνοδο ξεχώρισαν 

η PROTON +24,74%
η ΣΙΔΕΝΟΡ +14,81 %
η ΗΛΕΑΘ 14,34%
η ΣΑΝΥΟ 13,89%
και η ΣΕΛΜΑΝ 13,51% ΒΙΒΕΡ + 13,00%

στη Πτώση ξεχώρισαν

MICROLAND - 8,62%
ELBISCO.......- 8,20%
MULTIRAMA -8,02%
SATO.............-7,89%

τώρα γιατί θυμήθηκα το τραγουδάκι που λένε οι Αγρότες:

ΌΧΙ ΔΕΝ πουλάμε! έ ΌΧΙ ΔΕΝ πουλάμε!

φυσικά το λέμε με το δάκτυλο στο ποντίκι :-))

είπαμε να τραγουδήσουμε, όχι να κλάψουμε. γιατί....

άλλο τραγούδι και άλλο μοιρολόϊ :-))))



41 σχόλια:

  1. την Καλημέρα μου κι από ΄δώ.

    όπου σπαρτά βλέπε μετοχές και όπου μεσάζοντες βλέπε θεσμικούς!

    όσπου να βγάλει ο παπακωνσταντίνου και για μας ένα τραγουδάκι δανειζόμαστε των Αγροτών
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη κερδισμένη η ΑΤΕ στο α' 4μηνο του 2009 σε μερίδια αγοράς και δάνεια



    Μεγάλη κερδισμένη σε μερίδια αγοράς και γενικότερα αύξησης των δανείων μπορεί να χαρακτηριστεί η ΑΤΕ Bank τους πρώτους μήνες του 2009 καθώς με βάση πληροφορίες ήδη από το α΄ τρίμηνο παρουσιάζεται σημαντική βελτίωση. Στο α΄ τρίμηνο χορήγησε 1,3 δις ευρώ σε νέα δάνεια εκ των οποίων το 1 δις αφορούσε 8400 επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τις χορηγήσεις προς τα νοικοκυριά, έχουν πραγματοποιηθεί 6.000 εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων ύψους 230 εκατ. ευρώ και 10.000 εκταμιεύσεις καταναλωτικών δανείων ύψους 110 εκατ. ευρώ.

    Είναι ενδεικτικό ότι η ΑΤΕ κατέχει πλέον μερίδιο αγοράς 9% στα στεγαστικά ενώ με ρυθμό κοντά στο 18% με 20% αναμένεται να αυξηθούν τα δάνεια της ΑΤΕ το 2009 σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της τράπεζας.

    Με βάση τα στοιχεία του α΄ τριμήνου τα στεγαστικά δάνεια της ΑΤΕ αυξάνονται με ρυθμό πάνω από 15% , τα καταναλωτικά με ρυθμό 20% και τα επιχειρηματικά αυξάνονται με ρυθμό 50% κυρίως λόγω της πολύ μεγάλης συμμετοχής της τράπεζας στο πρόγραμμα του ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων ΤΕΜΠΜΕ.

    Ταυτόχρονα η ΑΤΕ καταφέρνει να διεκδικεί και μεγάλες επιχειρήσεις από άλλες τράπεζες ένδειξη που αποδεικνύει ότι το management Μηλιάκου προσπαθεί κα καταστήσει εξωστρεφή την τράπεζα με στόχο την αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλους τους τομείς.

    Η ΑΤΕ τουλάχιστον τους πρώτους μήνες του 2009 θεωρείται ως μια από τις κερδισμένες τράπεζες στα δάνεια ενώ ειδικά στα επιχειρηματικά θα αυξήσει σημαντικά το μερίδιο αγοράς της. Τα δάνεια θα αυξηθούν λοιπόν κατά 12% ωστόσο σε κάποιο βαθμό η τελική αύξηση θα εξαρτηθεί και από το ύψος του δανείου που παραδοσιακά χορηγεί η ΑΤΕ στο ελληνικό δημόσιο κάθε τέλος χρονιάς.

    Η ΑΤΕ αναμένεται για το 2009 να ακολουθήσει πολιτική προβλέψεων κοντά στο 1% ίσως και οριακά χαμηλότερα. Αυτό συνεπάγεται ότι οι νέες προβλέψεις θα κινηθούν μάλλον χαμηλότερα των 204 εκατ ευρώ του 2008 ή παραπλήσια. Με βάση την πολιτική προβλέψεων θα καθοριστεί η τύχη της κερδοφορίας της ΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΑΕ: Στα 5,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη για το α' τρίμηνο 2009


    Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ μετά από φόρους στο α' τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε ευρώ 5,8 εκ. έναντι ευρώ 18,4 εκ. το α' τρίμηνο του 2008, μειωμένα κατά 68%, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄τρίμηνο, που ανακοινώθηκαν σήμερα.

    Αναλυτικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου μειώθηκε κατά 61% και διαμορφώθηκε στα ευρώ 12,8 εκ. έναντι ευρώ 32,8 εκ. το α' τρίμηνο 2008.΄

    όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΧΑΕ, Η μείωση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση της συνολικής συναλλακτικής δραστηριότητας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αλλά και στην περιορισμένη δραστηριότητα από τις επιχειρήσεις στην άντληση κεφαλαίων μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Ειδικότερα, η συνολική αξία συναλλαγών το α' τρίμηνο του 2009 ανήλθε στα ευρώ 7,0 δις έναντι ευρώ 25,7 δις το α' τρίμηνο του 2008, μειωμένη κατά 73%, κάτι το οποίο οφείλεται τόσο στην πτώση των τιμών της αγοράς μετοχών (πτώση Γενικού Δείκτη Τιμών Χ.Α. κατά 58% στο δωδεκάμηνο 31/3/2008 - 31/3/2009), όσο και στη μείωση του όγκου συναλλαγών (τεμάχια συναλλαγών) κατά 34% (1,7 δις τεμάχια το α' τρίμηνο του 2009 έναντι 2,6 δις τεμαχίων το α' τρίμηνο του 2008).

    Το σύνολο των λειτουργικών εξόδων ανήλθε στα ευρώ 5,7 εκ., έναντι 6,7 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 15%.

    Έτσι, το λειτουργικό αποτέλεσμα του Ομίλου (ΕΒΙΤ) για το α' τρίμηνο 2009 διαμορφώθηκε στα ευρώ 6,0 εκ. έναντι ευρώ 23,7 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μειωμένο κατά 74%.

    Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το α' τρίμηνο του 2009 ανήλθαν σε ευρώ 0,09, έναντι ευρώ 0,26 το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, μειωμένα κατά 66%.

    Οι αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις της ΕΧΑΕ, είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www.helex.gr) και θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα "Χρηματιστήριο" της 6ης Μαΐου 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΛΑΙΣΙΟ: Πτώση σε πωλήσεις και καθαρά κέρδη προ φόρων το α΄ τρίμηνο


    Στα 92 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις της Πλαίσιο για το α΄τρίμηνο του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 14,5%.

    Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, αάν ληφθεί υπ' όψιν η μη λειτουργία του καταστήματος της Στουρνάρη, η μείωση αυτή ανέρχεται σε 9,2%.

    Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των πραγματικών αγοραστών αυξήθηκε αλλά λόγω της οικονομικής συγκυρίας η μέση αξία αγοράς έχει μειωθεί.

    Τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 1 εκ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 70,5%.

    Ήδη λειτουργεί το νέο κέντρο διανομής στη Μαγούλα, μια επένδυση 26 εκ. ευρώ, η οποία αναμένεται το 2010 να οδηγήσει σε μείωση των λειτουργικών εξόδων και να δημιουργήσει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το ΠΛΑΙΣΙΟ.

    Στα πλαίσια της συστηματικής βελτίωσης των δομών της εταιρείας, μέσω πιο αποτελεσματικής διαχείρισης, επετεύχθη σημαντική βελτίωση των λειτουργικών ταμειακών ροών στο πρώτο τρίμηνο του 2009 και λόγω της μείωσης των αποθεμάτων και λόγω της μείωσης των απαιτήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε Απόστολε. Είχα πιάσει συζήτηση με ένα βοσκό εκεί που είχα πάει. Σκέτη σκλαβιά. Το αστείο ήταν όταν έκανα την αφελή ερώτηση τι γίνεται με τα ζωντανά αν θέλει ο άνθρωπος... να λήψει καμιά βδομάδα σαν άδεια να ξεσκάσει... Κι όμως ήταν διακριτικός. Μου είπε ότι αν δεν έχει κάποιον στο κατώπι του τι θα κάνουν τα καημένα. Απλώς θα ψοφήσουν. Μια ολόκληρη οικογένεια ασχολείται νυχθημερόν. Τα παιδιά μετά το σχολείο βοηθούν σε όλα (γι αυτό έχω την εντύπωση ότι τα βλέπω - κατά πλειοψηφία - και πιο προκομένα).
    Χώρια που, ως γνωστόν, ο Ελληνας επειδή δεν θέλει κάποιον πάνω απ'το κεφάλι του λόγω του ότι έχει "καεί" ή δεν έχει εμπιστοσύνη, την βγάζει ως επί το πλείστον μοναχικά και χωρίς βοήθεια. ΗΡΩΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τα ζωντανά ή ΄100 πρόβατα έχει ή μία αγελάδα σε κρατάνε σαν να μεγαλώνεις ένα μωρό.
    ΔΕΝ μπορείς να ξεκόψεις ΟΥΤΕ στιγμή.

    εγω οτα κυνηγούσα ειχα σκύλο το ίδιο είχα πάθη.
    ηθελα με την οικογένεια να πάμε κάπου δυο τρεις μέρες και ΔΕΝ μας τον κρατούσε το σκύλο κανείς ΟΥΤΕ η Μάνα μοΥ!

    τον συχαίνονταν :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα βίντεα ακούγεται η σύζυγος. Μόνο που δεν έχουν... υπότιτλους. Ανοργάνωτος ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα, έγινε κάτι και δεν το πήρα χαμπάρι; Είπαμε ολοταχώς προς τα πάνω, αλλά με χίλια; Για να δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Πέτσας

    στείλε το να το αναρτήσουμε κι αυτό την Κυριακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ Μανώλης

    τώρα που τυπώνουν το χρήμα γιατί να μην πάει με χίλια!

    θα πάει χωρίς να το καταλάβουμε εκεί απ΄΄οπου άρχισε η κάθοδος!!!

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και πολλές άλλες που δεν τις ακουμπούσαν στα μισά από αυτές εδώ τις τιμές. Π.χ Αλφα, μέχρι και η ΕΜΠ κλειδώθηκε σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πολλοί ρευστοποιούν αυτή τη στιγμή
    οι πωλητές υπερτερούν τους αγοραστές :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αν το άνοιγμα της ΝΥ είναι και σήμερα το χθεσινό τότε θα δούμε και ψηλότερες τιμές στο ταμπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα futures προς το παρόν είναι θετικά,αλλά λιγότερο από ότι νωρίτερα. θα έχει ενδιαφέρον, αν απορροφήσει τη διόρθωση. Βέβαια κάθε μέρα δεν είναι του Αγιαννιού. Μου δίνεται η εντύπωση ότι κάπου θέλει να πάει και γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. στάθηκε στο πλατύσκαλο να πάρει μια ανάσα και να συνεχίσει ΔΕΝ είναι τίποτα.

    άμα ο Δείκτης βλέπει ταβάνι εκεί θα πάει.
    πλαγιοανοδικά ΟΧΙ καρφί.

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. μόνο ο nasdaq κρατάει ακόμα οι άλλοι είναι αρνητικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο Ευρωπαϊκός δείκτης είναι το 0,40%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και ο τζίρος στο ΧΑ θα περάσει τα 300 πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γίνεται μάχη, τώρα γύρισαν όλοι θετικοί στα futures.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. άρχισε μαζική ρευστοποίηση στο ταμπλό :-((
    κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. οι "βιαστικοί" αδειάσανε τη γωνιά
    και ξαναχαμογελά πάλι
    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απόστολε ξέρεις, Μαραθώνιος είναι, θέλει τέμπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μαραθώνιος αλλά κάποιοι δεν βλέπουν το τέρμα και κουράζονται γρήγορα
    είναι και ο ανήφορος που......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τι έγινε ρε παιδιά;
    Τόσο καλή ήταν η απόφαση για Παυλίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. είδες Γιάννη!

    η δικαιοσύνη σταμάτησε στη συζήτηση ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ακούω ένα τραγούδι που με είχε σημαδέψει βαθυά στα νιάτα μου
    Αυτό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μόλις έβαλα ADAMO...

    η ΕΤΕ πάει σφαίρα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. στο +7,42% ξανά η ΕΤΕ
    αύριο μ΄αυτό το χαρτί θα γίνει μεγάλο πάρτυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι έγινε ρε παιδιά... Μόνο αυτά που έχω δεν ανεβαίνουν!!
    Αφού δεν είναι και αρνητικά πάλι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. αυτονομήθηκε σήμερα ο ΧΑ
    θέλω να πιστεύω ότι και αύριο θα κάνει το ίδιο
    έχουμε μείνει πολύ πίσω από τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aπόστολε, έχεις 2 πακέτα για 1 video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μανο κοίτα λίγο το bipolar στα mail του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα αρχεία που έστειλα είναι τύπου rar. Mπορείς να τα ανοίξεις με το πρόγραμμα winrar. Mέσα τους περιέχουν ένα βίντεο τύπου avi. Ο media player των WinM$ παίζει τέτοια αρχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή