Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Σήμερα θα γίνει της κακομοίρας!

Για Ιθάκη το ξεκίνησαν εδώ μας φέρανε :-(((


Για σήμερα ΌΛΟΙ οι Αν[Αληταράδες]προβλέπουν ότι Σήμερα θα γίνει της κακομοίρας!

-θα πέσουν καρέκλες!
-θα πέσουν Τραπέζια,τράπεζες!
-θα κατέβει ο κόσμος στις Απεργίες και τις διαδηλώσεις!
-και ο κυρ Γενικός στο ΧΑ  Θα κατέβει για συμπαράσταση στους Εργαζόμενους του Δημοσίου!
Γενικά ο καιρός για σήμερα προβλέπεται[το είπε η Πετρούλα]άστατος με νεφώσεις και βροχές κατά τόπους θα πέσουν Αστροπελέκια, Τουμπελιέκια,Μετοχέκια,ΜΟΝΟ ο χρυσός και το πετρέλαιο θα ανέβουν το Δολάριο κι αυτό θα πέσει.

ουι μανούλαμ! 

στα παράγωγα θα γίνει πάλι σήμερα το έλα να ΄δείς.


Πάμ΄Απεργία!



60 σχόλια:

  1. Συνέχιση της διόρθωσης περιμένουν οι ΑΧΕ


    Συνέχιση των πιέσεων περιμένουν οι αναλυτές στο σημερινό άνοιγμα μετά και την πορεία των αγορών σε Ασία και ΗΠΑ. Στο επίκεντρο θα παραμείνουν οι τραπεζικές μετοχές και μετοχές άλλων κατηγοριών για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες για επιχειρηματικές εξελίξεις. Επιπλέον οι αλλαγές στους δείκτες MSCI θα τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Marfin
    Η ελληνική αγορά αναμένεται να βρεθεί υπό πίεση μετά και την πορεία των αγορών σε Ασία και ΗΠΑ. Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί στο επίκεντρο, όπως και η Ελλάκτωρ λόγω των νέων από Ρουμανία, αλλά και η ΕΛΠΕ λόγω των πληροφοριών για ενδιαφέρον της εταιρείας για τις δραστηριότητες της Shell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τράπεζα Πειραιώς

    Περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα,
    σιγά μην γίνει αυτό που περιμένουν όλοι, θα τα καρφώσουν πάνω τα μαγαζιά σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα, η Πειραιώς για το κλείσιμο δε μας είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλημέρα Μανώλη


    ίσως γιατί θα μείνουν εκκρεμότητες

    για αύριο

    ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αύριο θα βγει(;) και η απόφαση για βωβό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αυτό με το βωβό δεν πιστεύω να τελειώσει έτσι απλά.

    έχει πολύ δρόμο ακόμα.
    μετά τις εκλογές πιστεύω να ξαναρχίσουν τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μιχάλη καλημέρα!

    περιμένουν ολοι τη ΝΥ να δούνε τι θα κάνει
    για να πάρουν κατεύθυνση :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τα futures άνοιξαν πάνω στο νήμα ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντως δεν φαίνεται να τα θέλουν τα μαγαζιά κάτω ακόμα, ίσως δεν πρόλαβαν να πουλήσουν οι περισσότεροι ή στην χειρότερη δεν σορτάρισαν ακόμα όσα θα ήθελαν.
    ΑΤΕ και ξερό ψωμί, επιμένω κάτι θα γίνει, περιμένω μήπως φάει ξύλο στα αποτελέματα, μπορεί όμως να παίξει και αντίθετα απο αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στις 3.30, ανακοινώνεται ο δείκτης τιμών παραγωγού & και οι αιτήσεις ανεργίας (ΗΠΑ), νομίζω αυτήν την φορά η ερμηνεία που θα δοθεί απο τις αγορές θα είναι δίκαιη και δεν θα αγνοήσουν τα όποια στοιχεία ανακοινωθούν, πράγμα που έκαναν συνεχώς οι αγορές κατα το τελευταίο δίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. και η MHXANIKH πάει ΠΟΛΥ καλά τελευταία

    όως και η ALTEC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δραματική πτώση στη ζήτηση αλουμινίου

    Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 - 19:09

    Τη δημοσίευση της μηνιαίας έρευνας «Βαρόμετρο Αλουμινίου», η οποία απεικονίζει την εξέλιξη της αγοράς προϊόντων Αλουμινίου στην Ελλάδα ξεκινάει το Αλουμίνιο της Ελλάδος.

    Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους και βασίζεται σε συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες μεταποιητές / διελαστές σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το μήνα Μάρτιο του 2009 καταγράφεται σημαντική μείωση των παραδόσεων Αλουμινίου (-43% σε σχέση με το Μάρτιο του 2008) ενώ οι προοπτικές που διαφαίνονται για τον Απρίλιο είναι εξίσου δυσοίωνες (περαιτέρω πτώση της τάξεως του 13%). Υπογραμμίζεται ότι τα ποσοστά αυτά αναφέρονται στις συνολικές παραδόσεις Αλουμινίου στη χώρα μας και όχι στις πωλήσεις του Αλουμινίου της Ελλάδος.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι ενδεικτικά των προκλήσεων που ο ελληνικός κλάδος Αλουμινίου αντιμετωπίζει σαν αποτέλεσμα της διεθνούς συγκυρίας και των ειδικών συνθηκών στη χώρα μας.

    Το Αλουμίνιο της Ελλάδος θα δημοσιεύει τακτικά τα αποτελέσματα των ερευνών του «Βαρόμετρου Αλουμινίου» για την ενημέρωση του κοινού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλησπέρα! πως πάει το... κυνήγι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τελικά θα κρατήσει ο κυρ Γενικός τις 2.100 Μονάδες :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλησπέρα μάνο

    μόνο ο βωβός και η μηχανική είχαν καλή απόδοση
    και η αλτεκ
    :-))

    τα άλλα χαρτιά είναι ΠΟΛΥ νευρικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. στα παράγωγα τζίφος

    ο εικοσάρης είναι στις 1.065.75 μονάδες -0,11%
    με εύρος διακύμανσης +- 14 μονάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. στα 1.124 έκλεισε ο ΓΔ πολύ καλό κλείσιμο.

    ας ελπίσουμε οι Αμερικάνοι να κλείσουν ΠΟΛΥ πάνω σήμερα γιατί μη ξεχνάμε αύριο είναι παρασκευή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πάντως μου αρέσει η νευρικότητα που δείχνει σημάδια σταθεροποίησης.
    Ο χρόνος θα δείξει... δεν μπορείς να προεξοφλήσεις εύκολα το μέλλον.

    Σήμερα έφαγα όλο το πρωί με 1 TV. Αύριο θα εισπράξω κι άλλο 1 χαμόγελο σαν εκείνα που σού'λεγα τις προάλλες, από 1 παππού. Οι ντομάτες πάνε καλά (όχι στη μούρη... στις γλάστρες!), υγεία υπάρχει άρα το ηθικό ακμαιότατο
    και σπίτι η παρέα
    είναι ωραία

    (τό'ριξα και το ποιητικό μου, καίτοι... τεχνοφρίκ )!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μάλλον 2124 εννοούσες αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε... (άλλο ζώο αυτό) ή θα αγοράζαμε αβέρτα - κουβέρτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κατάλαβα ΔΕΝ πήγες στην απεργία
    :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μιλάω για τον εικοσάρη στα παράγωγα.
    FTSE20 = 1.065,75

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και νά'θελα... στην Υπηρεσία είμαστε τόσο λίγοι που όλους μας βάζουν προσωπικό ασφαλείας... no way out! To πρωί ήμουν σπίτι.

    Δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν στα παράγωγα! γιατί το "124" του... φέρνει λίγο προς το τέλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 200 εκατ.τζίρος είναι πΟΛύ καλός για τη σποτ αγορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. έχεις κανονικό ηλεκτρονικό εργαστήρι στο σπίτι και επισκευάζεις συσκευές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. είδηση για την ALTEC

    Λήψη απόφασης περί κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 10 του Κ.Ν. 2190/1920 στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας


    Το διοικητικό συμβούλιο μετά από πρόταση του Προέδρου του και διαλογική συζήτηση ομόφωνα αποφασίζει όπως κατά την συνεδρίαση της ετήσιας τακτικής συνέλευσης η οποία θα λάβει χώρα την 3η Ιουνίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00 π.μ. να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών ύψους έως ευρώ 39.999.750,00 Ευρώ με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 10 του Κ.Ν. 2190/1920 υπέρ των Τραπεζών και λοιπών Πιστωτών της Εταιρείας, με σκοπό την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της και την μείωση των Τραπεζικών της υποχρεώσεων της.


    Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της ALTEC. Συγκεκριμένα, την 1/04/2009 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας (M.o.U.) μεταξύ της ALTEC, του βασικού της μετόχου του κ. Αθ. Αθανασούλη και των τραπεζών ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, EFG EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, TΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με αντικείμενο την υλοποίηση του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της ALTEC.


    Το σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της ALTEC περιλαμβάνει τα εξής:


    1. Απόσχιση της δραστηριότητας λογισμικού και ολοκληρωμένων συστημάτων E.R.P. επιχειρήσεων (Software) και της δραστηριότητας ολοκληρωμένων λύσεων για τον Δημόσιο, Τραπεζικό και Ιδιωτικό Τομέα (Ιntegration) και εισφορά τους σε 100% θυγατρικές του Ομίλου.


    2. Πώληση των ιδιόκτητων ακινήτων της Εταιρείας και λύση των συμβάσεων χρηματοδοτικής μίσθωσης ακινήτων με σκοπό την άμεση μείωση των τραπεζικών υποχρεώσεων της Altec.


    3. Πώληση συμμετοχών της Εταιρείας με σκοπό τη χρηματοδότηση της κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της εταιρείας και την άμεση ενίσχυση της ρευστότητας της.


    4. Καθολική αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, η οποία θα περιλαμβάνει μεταφορά δανεισμού στις δραστηριότητες software και integration, και αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού με την έκδοση μακροχρόνιων ομολογιακών δανείων, καθώς και συμμετοχή των Τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο και της ALTEC όσο και θυγατρικών εταιρειών της.


    Το Διοικητικό Συμβούλιο αξιολογώντας:
    1. την ανάγκη υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ALTEC
    2. την κρισιμότητα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την ανάγκη άμεσης μείωσης των δανειακών υποχρεώσεων της Εταιρείας κατά την παρούσα χρονική συγκυρία
    3. την τρέχουσα χρηματιστηριακή συγκυρία και τιμή της μετοχής της Εταιρείας, η οποία καθιστά δυσχερή την κάλυψη της αύξησης από τους υφιστάμενους μετόχους,

    αποφασίζει ομόφωνα να προτείνει στη Γενική Συνέλευση των μετόχων όπως:


    α) αποκλειστεί το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, με σκοπό να παραχωρηθεί στις Τράπεζες και λοιπούς πιστωτές της Εταιρείας το δικαίωμα να αναλάβουν τη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίο.


    β) μειωθεί η ονομαστική τιμή της μετοχής σε ευρώ 0,30.


    Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας προτείνει την ανωτέρω κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων λόγω της ιδιαίτερα χρονοβόρας διαδικασίας που απαιτείται για την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος σύμφωνα με τις προθεσμίες που ορίζονται στις οικείες διατάξεις του κ.ν. 2190/1920, γεγονός το οποίο θα εμπόδιζε να επιτευχθεί η άμεση υλοποίηση του σχεδίου κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης της ALTEC, σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτεθέντα.


    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σημειώνει ότι η ανωτέρω κεφαλαιακή αναδιάρθρωση είναι δυνατόν να επιτευχθεί όποια κι αν είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων όσον αφορά στην τιμή διάθεσης της νέας μετοχής στο εύρος ευρώ 0,30 - 0,36 ανά μετοχή. Η προτεινόμενη δε από το Διοικητικό Συμβούλιο τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίζεται σε ευρώ 0,33 ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η τρέχουσα τιμή της μετοχής ανέρχεται σε ευρώ 0,15. Το προτεινόμενο εύρος διάθεσης των μετοχών είναι ανώτερο κατά από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής από τη μέση χρηματιστηριακή τιμή του προηγούμενου της ως άνω απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου εξαμήνου κατά περίπου 100%-140%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τότε περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου δημιουργικά.

    σε έχει χάσει η "πρέφα"και το τάβλι
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mην φανταστείς κάτι τρομαχτικό. 2 pc + internet, πολύμετρα, παλμογράφος, εξαρτήματα που βγάζω από παλιές συσκευές και τα χρησιμοποιώ σαν ανταλλακτικά και το τραπέζι της κουζίνας μου είναι αρκετά. Το κολλητήρι, μου φαίνεται θα το αναβαθμίσω γιατί οι τελευταίου τύπου συσκευές έχουν κάτι ICs, άστα - βράστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. +27,74% έκλεισε ο βωβός με όγκο 1,9 εκατ κομμάτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. χεχε κατάλαβα

    εσύ μαστορεύεις, και η γυναίκα σου όταν φτιάχνει γλυκά,


    σε γεμίζει άλευρα ;-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "πρέφα"και το τάβλι... τι είναι αυτά? τρώγονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ναι! δεν φοράω ρόμπα εργαστηρίου. Γίνονται λευκά τα ρούχα μου κατευθείαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. αφού σ΄αφήνει να μένεις στη κουζίνα πάλι καλά εμένα με διώχνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ATEBank: Αύξηση 23,1% στα καθαρά κέρδη

    Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 - 17:29

    Βελτίωση της κερδοφορίας και ανάπτυξη των εργασιών εμφανίζει ο όμιλος Αγροτική Τράπεζα στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2009, με κύρια χαρακτηριστικά τη σημαντική ανάκαμψη των οργανικών και μη εσόδων, την αύξηση του ενεργητικού, τη μείωση του δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την ενίσχυση των προβλέψεων έναντι πιθανών επισφαλών απαιτήσεων.

    Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ενισχύθηκαν σε ποσοστό 23,1%, στα 37,3 εκατ. ευρώ έναντι 30,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2008 (τράπεζα: 44,0 εκατ. ευρώ έναντι 20,7 εκατ. ευρώ και αύξηση 112,6%).

    Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη αύξηση των καθαρών εσόδων τόκων και προμηθειών, στη σημαντική αύξηση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και στη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, παρά τη σημαντική αύξηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις.

    Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα τόκων της Αγροτικής Τράπεζας αυξήθηκαν κατά 8,9% και ανήλθαν σε 157,8 εκατ. ευρώ, έναντι 144,9 εκατ. ευρώ την 31η Μαρτίου 2008, λόγω της ενίσχυσης των τόκων χορηγήσεων προς πελάτες κατά 13,7% στα 248,6 εκατ. ευρώ και των τόκων ομολόγων κατά 26,7% στα 40,1 εκατ. ευρώ. Τα έξοδα τόκων καταθέσεων αυξήθηκαν κατά 16,0% στα 126,2 εκατ. ευρώ , ενώ τα έξοδα τόκων διατραπεζικής ανήλθαν στα 9,1 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ το Μάρτιο του 2008.

    Το καθαρό περιθώριο επιτοκίου διαμορφώθηκε στις 31 Μαρτίου 2009 στο επίπεδο του 2,6% (31/03/08: 2,9%) ακολουθώντας την πτωτική τάση της αγοράς.

    Επίσης, τα καθαρά έσοδα από αμοιβές και προμήθειες ανήλθαν στα 17,5 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 15,8% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Τα έσοδα προμηθειών αυξήθηκαν κατά 19,4% , λόγω κυρίως της αύξησης των προμηθειών που σχετίζονται με την ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων ενώ τα έξοδα προμηθειών αυξήθηκαν κατά 27,4%, κυρίως λόγω κυρίως της αύξησης της εισφοράς στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων.

    Τα λοιπά λειτουργικά έσοδα (εκτός τόκων και προμηθειών) διαμορφώθηκαν σε 76,4 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στη θετική μεταβολή των αποτελεσμάτων από χρηματοοικονομικές πράξεις κατά 74,3 εκατ. ευρώ.

    Τα λοιπά έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από την δραστηριότητα της Ε.Β.Ζ., δεδομένου ότι η προσαρμογή της νέας Κ.Ο.Α. ζάχαρης συνεχίζει να επιδρά αρνητικά στα αποτελέσματα της εταιρείας.

    Τα έξοδα διαχείρισης ανήλθαν σε 144,9 έναντι 138,5 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2008, παρουσιάζοντας συγκρατημένη αύξηση κατά 4,6%. Επισημαίνεται ότι στις δαπάνες προσωπικού του 1ου τριμήνου 2008 της Τράπεζας δεν είχε ακόμη ενσωματωθεί η αύξηση της επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας του 2008.

    Τα υπόλοιπα του χαρτοφυλακίου δανείων προ προβλέψεων στο τέλος Μαρτίου 2009 αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 23,1% έναντι αύξησης κατά 10,8% του συνόλου της τραπεζικής αγοράς , διαμορφούμενα σε 20,8 δισ. ευρώ. Εάν συμπεριληφθούν και οι διαγραφές που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Απριλίου 2008 και Μαρτίου 2009, ύψους 371 εκατ. ευρώ, το χαρτοφυλάκιο δανείων παρουσιάζει αύξηση κατά 25,3%. Το χαρτοφυλάκιο δανείων μετά τις προβλέψεις ανήλθε σε 19,9 δισ. ευρώ, αυξημένο έναντι της 31ης Μαρτίου 2008 κατά 25,4%.

    Το χαρτοφυλάκιο δανείων προς τα νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 22,6% με ρυθμό πολλαπλάσιο της αγοράς (9,2%), φτάνοντας το ύψος των € 8,01δις. Τα υπόλοιπα στο χαρτοφυλάκιο των στεγαστικών δανείων εμφανίζουν με στοιχεία 31 Μαρτίου 2009 πολύ ικανοποιητικό ετήσιο ρυθμό αύξησης 18,5% , έναντι 8,7% της αγοράς, διαμορφούμενα σε 6,3 δισ. ευρώ. Τα καταναλωτικά δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων των πιστωτικών καρτών) συνέχισαν να αυξάνονται με τον ιδιαίτερο υψηλό ρυθμό του 40,46%, έναντι 10,9% της αγοράς καταναλωτικής πίστης.

    Το υπόλοιπο των δανείων προς ΜΜΕ έφτασε στα 2,1 δισ. ευρώ έναντι 1,3 δισ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση κατά 64,5%. Οι εντυπωσιακές επιδόσεις στον τομέα των ΜΜΕ συνεχίστηκαν με ακόμα εντονότερους ρυθμούς, καθώς η ATEbank συμμετέχει δυναμικά στο πρόγραμμα δανειοδότησης του ΤΕΜΠΜΕ (από το Δεκέμβριο 2008 έως σήμερα, έχουν εγκριθεί από την ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. 6.960 αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσω της Τράπεζας για κεφάλαια κίνησης ύψους 570 εκατ. ευρώ).

    Ως συνέπεια των πιο πάνω το ποσοστό συμμετοχής των δανείων προς ΜΜΕ ως ποσοστό του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων του Ομίλου αυξήθηκε περαιτέρω (σε 10,2% το 1ο τρίμηνο 2009 έναντι 7,6% το 1ο τρίμηνο 2008) , επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την επιτυχημένη υλοποίηση της στρατηγικής της Τράπεζας για διεύρυνση των δραστηριοτήτων και των μεριδίων της στο χώρο των ΜΜΕ.

    Ο συνολικός δείκτης των μη εξυπηρετουμένων δανείων διαμορφώθηκε σε 6,8% έναντι 7,8% τον Μάρτιο 2008. Στο 1ο τρίμηνο 2009, ο Όμιλος συνέχισε την πολιτική αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις κατά 56,8 εκατ. ευρώ ( έναντι 15,8 εκατ. ευρώ το 1ο τρίμηνο του 2008), με συνέπεια να διατηρεί το δείκτη κάλυψης στο ικανοποιητικό επίπεδο του 60,1%, παρά τις διαγραφές συνολικού ύψους 371 εκατ. ευρώ. Αν μάλιστα ληφθούν υπ’ όψη και οι εμπράγματες διασφαλίσεις που συνοδεύουν αυτά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η συνολική κάλυψη υπερβαίνει το 100%.

    Οι συνολικές καταθέσεις διαμορφώθηκαν σε 20,6 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 2,9% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου 2008.

    Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στις καταθέσεις προθεσμίας, οι οποίες παρουσιάζουν ποσοστό αύξησης 18,1% σε αντίθεση με τις καταθέσεις όψεως οι οποίες μειώθηκαν κατά -22,3%, ενώ οι καταθέσεις ταμιευτηρίου παρέμειναν περίπου στα ίδια επίπεδα . Συνέπεια των μεταβολών αυτών ήταν το ποσοστό των προθεσμιακών στο σύνολο των καταθέσεων να διαμορφώνεται την 31/03/09 στο 38,26% έναντι 33,35% της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

    Στο πρώτο τρίμηνο του 2009 το μέσο κόστος άντλησης καταθέσεων , μετά από σημαντική αύξησή του μεταξύ πρώτου τριμήνου και τέλους 2008 ( 31.3.2008: 2,10% , 31.12.2008: 2,31%) , υποχώρησε σημαντικά στο 1,98%.

    Μετά την εποχική αύξηση που παρουσίασε το τελευταίο τρίμηνο του 2008, ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις μειώθηκε στο επίπεδο του 100,7%, έναντι 103,3% την 31/12/08.

    Με τη συμμετοχή του στη δέσμη μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας που θέσπισε η κυβέρνηση, ο Όμιλος της ATEbank παρουσιάζει για το 2009 ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και επαρκή ρευστότητα. Με 31/3/2009, μετά την αναμενόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 675,0 εκατ. ευρώ, ο προσαρμοσμένος δείκτης βασικών κεφαλαίων (Tier I) εκτιμάται σε 11,2%, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας σε 13,5%.

    Η βελτίωση της κερδοφορίας του 1ου τριμήνου 2009 αντανακλάται και στους χρηματοοικονομικούς δείκτες. Η αποδοτικότητα του μέσου Ενεργητικού (ROA) μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας ανέρχεται στο 0,54%, ενώ η αποδοτικότητα των μέσων Ιδίων Κεφαλαίων (ROE) στο 17,17%, έναντι 0,51% και 8,82% αντίστοιχα στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2008.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνεται εξάλλου, ότι εν μέσω μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, ο Όμιλος της ATEbank καταφέρνει να διατηρεί ισχυρή κεφαλαιακή βάση, να ενισχύει την κερδοφορία του και να αυξάνει τα μεγέθη του.

    Βασικές στρατηγικές επιδιώξεις του Ομίλου ΑΤΕbank αποτελούν η περαιτέρω ενίσχυση και εδραίωση της θέσης του στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η υιοθέτηση επιχειρησιακών πολιτικών που θα του επιτρέψουν να συμβάλει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, μέσω της απρόσκοπτης εξασφάλισης τραπεζικών πιστώσεων στη συνεχώς διευρυνόμενη πελατειακή βάση του.

    Τέλος, στόχος του Ομίλου παραμένει η συνολική πιστωτική επέκταση για το 2009 να ανέλθει τουλάχιστον στα επίπεδα του 10% με βασικούς άξονες τη λιανική τραπεζική, τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τη συνέχιση της στήριξης του αγροτικού τομέα, λαμβάνοντας συγχρόνως όλα τα αναγκαία μέτρα για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας στην ποιότητα των περιουσιακών του στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Στη λίστα της ανεργίας ακόμη 56.828 άνεργοι

    Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009


    Στο 9,1% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας το Φεβρουάριο, έναντι 8,0% το Φεβρουάριο 2008, αποδεικνύονταν περίτρανα ότι η κρίση έχει χτυπήσει το μαλακό υπογάστριο της ελληνικής οικονομίας, την απασχόληση.

    Συνολικά, 56.828 άνεργοι προστέθηκαν στη λίστα της ανεργίας, μέσα σε ένα χρόνο, από Φεβρουάριο σε Φεβρουάριο, καθώς οι άνεργοι ανήλθαν σε 450.997 άτομα, έναντι 394.169 άτομα τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Σε ποσοστιαία βάση, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 14,4%.

    Μείωση, και μάλιστα σημαντική (κατά 47.810 άτομα ή 1,1%) εμφάνισε και ο αριθμός των απασχολούμενων, που ανήλθε το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους σε 4.487.490 άτομα, έναντι 4.535.309 τον προηγούμενο χρόνο. Αξιοσημείωτη είναι και η αύξηση που παρουσιάστηκε στους οικονομικά μη ενεργούς πολίτες της χώρας.

    Συγκεκριμένα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός αυξήθηκε κατά 20.968 άτομα και ανήλθε σε 4.314.167 πολίτες.

    Με ανεργία 17,3%, το Νότιο Αιγαίο αναδεικνύεται «πρωταθλητής» στην ανεργία, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι τα ποσοστά ανέβηκαν σημαντικά στην Αττική (8% από 5,9%) και το Νότιο Αιγαίο.

    Ως προς την κατά φύλο διαφοροποίηση, είναι σημαντικό ότι ενώ οι γυναίκες παραμένουν αρνητικά πρώτες με ποσοστό ανεργίας 12,3% (έναντι 12,1% τον Φεβρουάριο του 2008), κατά το συγκεκριμένο διάστημα παρουσιάζεται σημαντική αύξηση της ανεργίας των ανδρών (από 5,2% σε 7%).

    Στο 25,7% διαμορφώθηκε το ποσοστό ανεργίας των νέων ηλικίας από 15 έως 24 ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. θα κατέβω μια βόλτα στη Ερμού.
    ανοίγει σήμερα έκθεση βιβλίου.

    καλό απόβραδο
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ

    για την απόκτηση κατασκευαστικού πτυχίου ανώτατης τάξης από τη συγγενή εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (AEGEK CONSTRUCTION S.A.) στην Αλβανία
    Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι στις 4 Μαΐου 2009, η συγγενής εταιρία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (στην οποία η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει με ποσοστό 20%), δυνάμει της από 04.05.2009 απόφασης του Υπουργείου Δημοσίων Έργων-Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών της Αλβανίας, κατατάχθηκε στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων της Αλβανίας και εκδόθηκε σχετικώς το υπ' αρ. ΝΖ 6089/1 πτυχίο ανώτατης τάξης που αφορά στην ανάληψη πάσης φύσεως έργων.
    Το εν λόγω πτυχίο ισχύει μέχρι τις 04.05.2020.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Kαλημέρα! Τι έγινε? Αγόρασες κανένα βιβλίο του ... 1929?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Καλημέρα!

    δε πήγα ήρθαν οι κόρες μου και βαριόταν να πάμε να περπατήσουμε

    το ρίξαμε στην ψιλοσυζήτηση οίκαδε
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προνομιούχος μέτοχος στις τράπεζες, το Δημόσιο




    Σήμερα αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις των τραπεζών με το Δημόσιο για την υλοποίηση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών με την έκδοση προνομιούχων μετοχών στο πλαίσιο του σχεδίου για τη στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων. Χθες, ολοκληρώθηκε η τιμολόγηση των 5ετών ομολόγων. Μέσω της αύξησης κεφαλαίου με την έκδοση προνομιούχων μετοχών.



    οι τράπεζες θα αντλήσουν συνολικά περί τα 3,8 δισ. ευρώ. Οι προνομιούχες μετοχές θα έχουν για το Δημόσιο ετήσια απόδοση 10%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Από 1η ΙΟΥΝΗ Επανέρχεται το short shelling με Upstick rule.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στο μηδέν η ανάπτυξη στην Ελλάδα

    Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

    Ραγδαία επιβράδυνση παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα μας σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009 που δείχνουν ότι το ΑΕΠ επιταχύνθηκε οριακά κατά 0,3% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008.

    Επιβράδυνση παρουσιάζει ο ρυθμός ανάπτυξης και σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2008 όπου ο ρυθμός ανάπτυξης βρέθηκε στο 2,4%.

    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα παρουσιάζει επιβράδυνση όλο το 2008, κάτι που συνεχίζεται και στο 2009 καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ το ΑΕΠ από 3,2% το α΄ τρίμηνο του 2008 έχει φτάσει πια να προσεγγίζει σχεδόν μηδενική επιτάχυνση.

    Η ΕΣΥΕ τονίζει ότι η σηµαντική µείωση των εξαγωγών και των επενδύσεων συνετέλεσαν στη επιβράδυνση του ρυθµού ανάπτυξης.

    Οριακή αύξηση παρουσίασε η συνολική καταναλωτική δαπάνη λόγω της δηµόσιας κατανάλωσης, η οποία σε συνδυασµό µε τη σηµαντική µείωση των εισαγωγών, συνέβαλαν θετικά στην εξέλιξη του ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κέρδη 22% για τις μετοχές της Dryships στη Ν. Υόρκη

    Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

    Άνοδο 22% εμφανίζουν οι μετοχές της Dryships του εφοπλιστή Γ. Οικονόμου στο ταμπλό της Νέας Υόρκης, μετά την είδηση για τη συμφωνία της εταιρείας με την HSH Nordbank αναφορικά με τους όρους σε συμφωνία δικαιώματος παραίτησης (waiver) για 654 εκατ. δολάρια του υφιστάμενου δανεισμού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Καλησπέρα Αποστολάκης ή Λάκης όπως λέμε SAKIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Kαλησπέρα Πέτρο. ΑΠόστολε ξέχασα... τι έγινε με τα video? Θέλεις καμιά βοήθεια ή άλλαξες γνώμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Πέτρο κοίτα το mail σου. Εχεις δέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. καλησπέρα στην όμορφη παρέα του Αποστόλη ...
    ... ένα σχόλιο μόνο ... μήπως οι πιθανότητες για κάτω αυξάνονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ Πέτρος

    λέγε με Απόστολο ή Τόλια.

    τα υποκοριστικά είναι για τις αδερφές ψυχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. @ Μανο

    για τα βίντεο είχα πρόβλημα με το pc και αναγκάστηκα και τα πέταξα τα προγράμματα που είχα κατεβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Νέα εμπόδια για τη Διπλή Ανάπλαση

    Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη σημερινή διάσκεψή της, κεκλεισμένων των θυρών, έκρινε κατά πλειοψηφία (15-10), ότι νόμιμα μπορεί να κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού, οι λοιπές αθλητικές εγκαταστάσεις και ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων στον Ελαιώνα Αττικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η ανέγερση του εμπορικού κέντρου κοντά στο γήπεδο του Παναθηναϊκού από την εταιρεία Μπάμπης Βωβός και η κατασκευή του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Αθηναίων. Στο τέλος του τρέχοντος μηνός αναμένεται η δημοσίευση της σχετική απόφασης.

    Υπό αυτό το πρίσμα εισέρχονται νέα δεδομένα στην υπόθεση της διπλής ανάπλασης καθώς η Βωβός, όπως πολλάκις έχει αναφέρει η διοίκησή της θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης στο Βοτανικό, διερευνώντας παράλληλα, τα περιθώρια που παρέχει ο νόμος για το ενδεχόμενο αποζημιώσεων.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Βωβός ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με απώλειες 23,59% στα 4,89 ευρώ πραγματοποιώντας όγκο 3,9 εκατ. τεμάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Συγχώνευση MPB με Marfin Egnatia Bank

    Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009

    Την έναρξη της διαδικασίας συγχώνευσης της Marfin Popular Bank (MPB) και της θυγατρικής της Marfin Egnatia Bank (ΜΕΒ) αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των δυο τραπεζών. Η συγχώνευση θα γίνει με απορρόφηση της MPB από την MEB με ημερομηνία μετασχηματισμού την 30/6/2009. Επίσης, η έδρα του ομίλου θα μεταφερθεί στην Eλλάδα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση με την προτεινόμενη συγχώνευση στοχεύεται:

    * Η βελτίωση της στρατηγικής ευελιξίας του Ομίλου και ενόψει ενδεχόμενης επέκτασής του στον ελληνικό χώρο καθώς και στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

    * Η ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου κατά 10%, το οποίο αντιστοιχεί σε βελτίωση κατά 82 μονάδες βάσης του Δείκτη συνολικών εποπτικών κεφαλαίων (CAD) από 11,3% σε περίπου 12% μεταξύ άλλων λόγω και του ενός νομικού προσώπου αντί της επένδυσης του ενός στο άλλο που από εποπτικής πλευράς λειτουργεί αφαιρετικά.

    * Η υλοποίηση προγραμμάτων αγοράς ιδίων μετοχών για λόγους στρατηγικής επέκτασης όπως ισχύει για τα τραπεζικά ιδρύματα στην Ελλάδα καθώς και η διενέργεια συναλλαγών από τους βασικούς μετόχους με απόλυτη διαφάνεια και ανακοινώσεις αλλά χωρίς τους περιορισμούς των κλειστών περιόδων που ισχύουν στην Κύπρο.

    Όπως τονίζεται η προτεινόμενη συγχώνευση εκτιμάται ότι εκτός των άλλων θα συμβάλλει μεσοπρόθεσμα και στην σημαντική ενδυνάμωση της κερδοφορίας του Ομίλου, που θα προέλθει από την ενισχυμένη κεφαλαιακή βάση και την αντίστοιχη δυνατότητα επέκτασης του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων. Τα αυξημένα αυτά έσοδα αναμένεται να αντισταθμίσουν τις πιθανές επιπτώσεις από την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος.

    Η ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης τελεί υπό την έγκριση των γενικών συνελεύσεων μετόχων των δύο ομίλων καθώς και των αρμόδιων εποπτικών αρχών.

    Μετά το τέλος της διαδικασίας θα εξεταστεί, σε συνεργασία με τη Κεντρική Τράπεζα Κύπρου η οργάνωση και λειτουργία των τραπεζικών εργασιών στην Κύπρο μέσα από μια νέα κυπριακή τράπεζα που θα καταστεί θυγατρική του συγχωνευμένου Ομίλου.

    Η Διοίκηση της MPB πιστεύει ότι με την υλοποίηση της ανωτέρω αναδιοργάνωσης η Τράπεζα θα μπει σε μια νέα τροχιά δυναμικής και ταχείας ανάπτυξης που θα συνεισφέρει θετικά στην αύξηση της μετοχικής της αξίας και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Κύπρο και την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. από το capital.gr

    Του Κώστα Νάνου

    Ένας πρώην καπετάνιος που χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο, «έχτισε» την Goldenport, τον μοναδικό σήμερα εκπρόσωπο της ναυτιλίας στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου και μια από τις λίγες εταιρείες που πρωταγωνιστούν παράλληλα στο χώρο των κοντέινερ και του ξηρού φορτίου.

    Επιχειρηματίας που διατηρεί χαμηλό προφίλ, ο Πάρης Δράγνης, ανήκει στην κατηγορία των παραδοσιακών καπετάνιων εφοπλιστών. Αφού ταξίδεψε επί μακρόν ως πρώτος καπετάνιος, στα μέσα της δεκαετίας του ΄70 αποφάσισε να πιάσει… «λιμάνι» για να ασχοληθεί επιχειρηματικά πλέον με τη ναυτιλία.

    Καπετάνιος για χρόνια σε πλοία τύπου “multi-purpose twin deckers”, που αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο τον «πρόγονο» των σημερινών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ήταν ένας από τους πρώτους Έλληνες πλοιοκτήτες που αποφάσισε να επενδύσει στα containerships.

    Δημιούργησε τότε μια ναυτιλιακή εταιρεία που πριν από δύο περίπου δεκαετίες απέκτησε το σημερινό της όνομα.
    Η Goldenport του Πάρη Δράγνη, είναι σήμερα μια από τις λίγες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται παράλληλα και στα κοντέινερ και στα φορτηγά πλοία χύδην ξηρού φορτίου.

    Ο ίδιος μάλιστα πιστεύει ότι η διαφοροποίηση του στόλου συνιστά ένα ορθό επιχειρηματικό μοντέλο και μέχρι σήμερα τον επιβεβαιώνουν απόλυτα τα αποτελέσματα της εταιρείας.

    Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της εταιρείας ήταν η είσοδος της Goldenport Holdings στην κύρια αγορά του London Stock Exchange τον Απρίλιο του 2006, αντλώντας τότε 115 εκατομμύρια δολάρια. Μέχρι σήμερα παραμένει μοναδικός εκπρόσωπος του κλάδου της ναυτιλίας στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου και περιλαμβάνεται στον δείκτη FTSE Small Cap.

    Η Goldenport Holdings ελέγχει σήμερα ένα στόλο που αποτελείται από 21 πλοία, εκ των οποίων τα 14 είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 7 φορτηγά πλοία χύδην ξηρού φορτίου. Παράλληλα, η εταιρεία έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα ναυπήγησης εννέα πλοίων, εκ των οποίων τα δύο είναι πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και επτά φορτηγά ξηρού φορτίου, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν μέχρι και το 2011.

    Μάλιστα, απέδωσαν οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις της εταιρείας για αναβολές παραγγελιών τεσσάρων πλοίων. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της εταιρείας κατέληξε σε συμφωνία με τα κινεζικά ναυπηγεία της Cosco (Zhoushan) για την παράταση κατά 4 έως 18 μήνες της ημερομηνίας παράδοσης τεσσάρων υπό ναυπήγηση φορτηγών πλοίων ξηρού φορτίου.

    Ενώ τα πλοία αυτά επρόκειτο να παραδοθούν κανονικά στα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, τα πρώτα δύο πλοία θα παραδοθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, ενώ τα υπόλοιπα δύο πλοία θα παραδοθούν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2011.

    Στα άμεσα όμως πλάνα της εταιρείας είναι να στείλει προς διάλυση και δύο κοντέινερ ηλικίας 27 και 30 ετών.

    Πρόκειται για τα δύο containerships Socotra και Emirates. Το Socotra μεταφορική ικανότητας 2,258 teus, έχοντας ναυπηγηθεί το 1982, είναι ναυλωμένο για 14.350 δολάρια την ημέρα ως τα τέλη Μαΐου.

    Όταν οδεύσει προς διάλυση το συγκεκριμένο πλοίο, το κοντέινερ Procyon που απέκτησε πρόσφατα η εταιρεία έναντι 10,5 εκ. δολαρίων, θα πάρει το όνομα του. Πρόκειται για ένα πλοίο χωρητικότητας 4.953 εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο ναυπηγήθηκε το 1995.

    Το ίδιο χρονικό διάστημα λήγει και το συμβόλαιο ναύλωσης του Emirates, χωρητικότητας 834 κουτιών που ναυπηγήθηκε το 1979 και το οποίο είναι ναυλωμένο στα 7.000 δολάρια ανά ημέρα. Όπως και το Socotra, έτσι και αυτό το πλοίο, με την λήξη του ναυλοσύμφωνου θα οδηγηθεί προς διάλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή