Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Δέν είναι γκρίζο είναι Μαύρο


βγαίνοντας από το Πρώτο εξάμηνο και μπαίνοντας στο δεύτερο το Τοπίο δέν είναι γκρίζο είναι μαύρο.

έχουμε και λέμε.
η παραγωγή στη πραγματική οικονομία είναι μηδενική τα τοκοχρεολύσια αυξάνουν τα ελλείμματα του κράτους επίσης, οι ακάλυπτες επιταγές σπάνε ρεκόρ,και οι απλήρωτες δόσεις δανείων συνεχίζουν να αυξάνουν επίσης ο τζίρος των καταστημάτων στο κόκκινο [το ταμείον είναι μείον]η εισαγωγή μαύρου χρήματος από το δουλεμπόριο περιορίστηκε αισθητά τώρα που το πρόβλημα τα κανάλια λόγω των αποτελεσμάτων των εκλογών το έφεραν στην επιφάνεια τα ΝΕΑ φορομπηχτικά μέτρα στη βενζίνα και στην άμεση φορολογία θα επιδεινώσουν τη κατάσταση αντί να τη βελτιώσουν,Τί είναι αυτό που θα κάνει το χρηματιστήριο για το δεύτερο εξάμηνο να συνεχίσει τη ανοδική του πορεία;

μετά τη Παρασκευή 19 Ιούνη τί μέλει γενέσθαι;

τί;

42 σχόλια:

  1. καλημέρα σε ΟΛΟΥΣ

    απώλεσε σήμερα τις 10 χιλ μονάδες ο nikkei

    έκλεισε με ζημιά - 2,86%

    η δε Κίνα ειναι στο -0,76%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. EURO 1.3841 +0,28%

    YEN 96,51 -1,34 %


    OIL 70,65 + 0,04%

    GOLD 933,50 +0,65%

    SILVER 1.425,00 +1,57%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1ο Μέρος

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 1,25 δισ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα

    Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 - 10:17

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ προτίθεται να πραγματοποιήσει η Εθνική Τράπεζα με στόχο την επίτευξη ισχυρότερης κεφαλαιακής επάρκειας και την απόκτηση προβαδίσματος του ομίλου έναντι άλλων πιθανών αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό χώρο διεθνώς.

    Στελέχη της ΤτΕ αμέσως μετά την ανακοίνωση της είδησης σχολίασαν ιδιαίτερα θετικά την απόφαση για ΑΜΚ της ΕΤΕ, λέγοντας ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται περαιτέρω η ήδη ισχυρή κεφαλαιακή βάση της Εθνικής.

    Κορυφαίο στέλεχος της ΕΤΕ μιλώντας στο Capital.gr δήλωσε ότι θα αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες είτε εντός είτε εκτός Ελλάδος και για αυτό το λόγο απαιτείται για την Εθνική η επίτευξη ισχυρότερης κεφαλαιακής επάρκειας.

    Επιπρόσθετα το ίδιο στέλεχος προβλέπει ότι εντός των επόμενων μηνών και άλλες ελληνικές τράπεζες θα προχωρήσουν σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, θεωρώντας ότι η κρίση κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρώνεται προς το τέλος του χρόνου.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας (ΑΜΚ) με καταβολή μετρητών με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με σκοπό την άντληση κεφαλαίων μέχρι του ποσού των €1 250 εκατ. Η προτεινόμενη αναλογία είναι δύο (2) νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε εννέα (9) παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές και με τιμή διάθεσης Ευρώ 11,30 ανά νέα μετοχή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, προκειμένου να αποφασίσει για την προτεινόμενη ΑΜΚ και τους σχετικούς όρους.

    Η ΑΜΚ αποτελεί στρατηγική κίνηση που προσδίδει κεφαλαιακή ευελιξία και δίνει το προβάδισμα στην ΕΤΕ έναντι άλλων πιθανών αυξήσεων κεφαλαίου στον τραπεζικό χώρο διεθνώς, λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφόμενες αλλαγές στο διεθνές εποπτικό πλαίσιο κεφαλαιακής επάρκειας και τις αντίστοιχες προσδοκίες του ευρύτερου επενδυτικού κοινού. Η ΑΜΚ είναι μία ακόμη συνετή κίνηση από μέρους της ΕΤΕ δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα η ΑΜΚ επιτρέπει στην ΕΤΕ να αξιοποιήσει αναπτυξιακές ευκαιρίες στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής που αποσκοπεί στην ισχυροποίηση της ηγετικής παρουσίας του Ομίλου στην Ν.Α. Ευρώπη.

    Όπως αναφέρθηκε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του α’ 3μήνου στις 29/5/2009, παρά τις αντίξοες διεθνείς οικονομικές συνθήκες η Τράπεζα και οι εταιρείες του Ομίλου συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ενώ η ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων παραμένει σε υψηλό επίπεδο, επιτρέποντας στον Όμιλο να διατηρεί ικανοποιητική κερδοφορία.

    Οι διεθνείς οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Goldman Sachs International θα είναι οι από κοινού συντονιστές (joint global coordinators) και μαζί με τους JP Morgan και Morgan Stanley & Co. International συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint bookrunners) της έκδοσης εφόσον υπάρξουν αδιάθετες μετοχές. Με τις προαναφερόμενες Τράπεζες θα συναφθεί σύμβαση παροχής εγγύησης κάλυψης της ΑΜΚ.

    Το χρονοδιάγραμμα για την προτεινόμενη ΑΜΚ και οι σχετικές λεπτομέρειες για το δικαίωμα συμμετοχής στην ΑΜΚ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας (http://www.nbg.gr) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου.

    Ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος, κος Τάκης Αράπογλου, δήλωσε: «Οι σημερινές συνθήκες στον τραπεζικό χώρο απαιτούν εγρήγορση και ανάληψη στρατηγικών πρωτοβουλιών για την επίτευξη ισχυρότερης κεφαλαιακής επάρκειας. Η τράπεζα που θα αναπροσαρμόσει έγκαιρα την κεφαλαιακή της επάρκεια, θα αποκτήσει σοβαρό συγκριτικό πλεονέκτημα. Για το σκοπό αυτό, η ΕΤΕ προχωρεί αποφασιστικά στη σημερινή προτεινόμενη ΑΜΚ, επιβεβαιώνοντας την ηγετική παρουσία της στη ΝΑ Ευρώπη. Στόχος μας και επιθυμία είναι η συμμετοχή όλων των μετόχων μας στην προτεινόμενη αύξηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2ο Μέρος

    Αναλυτικά Στοιχεία Ανακοίνωσης


    1. Πρόσφατα Οικονομικά Αποτελέσματα

    Τα ικανοποιητικά αποτελέσματα του α’ 3μήνου, παρά τις δύσκολες συγκυρίες αντανακλούν τις θετικές επιδόσεις του Ομίλου και στους τέσσερεις άξονες της στρατηγικής του. Συγκεκριμένα:

    Α) Η δυναμική της κερδοφορίας του Ομίλου αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με τα καθαρά κέρδη του Ομίλου της ΕΤΕ το α’ 3μηνο του 2009 να διαμορφώνονται σε €317 εκατ. Τα κέρδη προ προβλέψεων ανήλθαν σε €662 εκατ., αυξημένα κατά 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ή 407 μονάδες βάσης επί των μέσων καθαρών χορηγήσεων. Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 14% σε σχέση με το δ’ 3μηνο του 2008 με αποτέλεσμα ο λόγος κόστους προς έσοδα να διαμορφωθεί στο 46% για το τρίμηνο.
    Β) Η συντηρητική προσέγγιση στην ανάληψη πιστωτικών κινδύνων καταδεικνύεται από τη μεγάλη διασπορά στη διάρθρωση του χαρτοφυλακίου του Ομίλου και την επικέντρωση σε κλάδους χαμηλού κινδύνου και υψηλών εξασφαλίσεων. Η σχέση των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο των χορηγήσεων διαμορφώθηκε στο 3.7% στο α’ 3μηνο του 2009. Οι προβλέψεις του Ομίλου ανήλθαν σε €235 εκατ. (ετησιοποιημένο κόστος προβλέψεων 144 μονάδες βάσης) με αποτέλεσμα πάνω από το 70% των απαιτήσεων σε καθυστέρηση να καλύπτονται από προβλέψεις. Οι επιπτώσεις από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στις περιοχές που δραστηριοποιούνται η Τράπεζα και οι Εταιρείες του Ομίλου θα οδηγήσουν σε αύξηση των επισφαλειών στο δεύτερο τρίμηνο και ενδεχομένως στο υπόλοιπο του έτους. Η Διοίκηση με βάση τις εξελίξεις του Απριλίου και του Μαϊου εκτιμά ότι το επίπεδο των προβλέψεων στο δεύτερο τρίμηνο δε θα απέχει σημαντικά από αυτό του πρώτου τριμήνου του 2009.
    Γ) Η ρευστότητα του Ομίλου διατηρείται σε υψηλό επίπεδο. Το μερίδιο αγοράς στις καταθέσεις ταμιευτηρίου στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 33% στο τέλος του α’ 3μήνου. Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά €1.1 δισ. στο τέλος του α’ 3μήνου στην Ελλάδα (14% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος) και κατά 1.1 δισ. τουρκικές λίρες στη Τουρκία (25% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Οι καταθέσεις των πελατών αντιπροσωπεύουν το 71% της συνολικής ρευστότητας του Ομίλου και ο δείκτης χορηγήσεων προς δάνεια βρίσκεται στο 95%. Επιπροσθέτως, ο Όμιλος έχει αποθέματα δυνητικής ρευστότητας άνω των €13 δισ.
    Δ) Η ενεργή διαχείριση της κεφαλαιακής βάσης του Ομίλου έχει ως αποτέλεσμα υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια γεγονός που αντικατοπτρίζεται στους σχετικούς δείκτες. Η κερδοφορία του Ομίλου κατά το α’ 3μηνο προσέθεσε 50 μονάδες βάσης στο Βασικό Δείκτη Κυρίων Κεφαλαίων (Equity Tier 1) του Ομίλου με αποτέλεσμα ο εν λόγω δείκτης να διαμορφωθεί στο 8.3%. Ο Βασικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Tier 1) λαμβανομένων υπόψη και των αντληθέντων κεφαλαίων ύψους €350 εκατ. λόγω της έκδοσης των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου και της διάθεσης ιδίων μετοχών, εκτιμάται σε 10.4%.

    Στο πλαίσιο της ενεργούς διαχείρισης της κεφαλαιακής της βάσης η ΕΤΕ ενδέχεται να προβεί σε δημόσια πρόταση για επαναγορά μέρους ή του συνόλου των πέντε υβριδικών εκδόσεων του Ομίλου, που εκδόθηκαν από τη θυγατρική εταιρία NBG Funding Limited.

    2. Σκοπός της Αύξησης Κεφαλαίου

    Στρατηγική επιδίωξη της ΕΤΕ είναι να καταστεί ηγετικός Τραπεζικός Όμιλος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Διοίκηση της Τράπεζας πιστεύει ότι η επιτυχία έως σήμερα οφείλεται στην ορθολογική ανάπτυξη και τις προσεκτικές και στρατηγικά στοχευμένες εξαγορές, όπως αυτή της Finansbank στην Τουρκία. Η έμφαση έχει δοθεί σε αγορές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, παραδοσιακούς δεσμούς με την Ελλάδα και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πρόσθετα, οι σημερινές συγκυρίες αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της συντηρητικής προσέγγισης του Ομίλου σε σχέση με την ανάληψη κινδύνων και των διαχρονικών πρωτοβουλιών για την περιστολή δαπανών. Σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ισχυρής ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, η ΕΤΕ έχει θέσει τις βάσεις να πραγματοποιήσει το στρατηγικό της όραμα καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον θα βελτιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3ο Μέρος

    Η προτεινόμενη ΑΜΚ στοχεύει:

    — Στη δημιουργία ισχυρής κεφαλαιακής βάσης λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφόμενες μεταβολές του εποπτικού πλαισίου και τις πιθανές αυξήσεις κεφαλαίου στον Τραπεζικό χώρο διεθνώς, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες του ευρύτερου επενδυτικού κοινού.
    — Στην εξασφάλιση πρόσθετης ευελιξίας κινήσεων που θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αξιοποιήσει στρατηγικές ευκαιρίες ισχυροποιώντας την ηγετική παρουσία του Ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη.
    Η ΑΜΚ δεν αντικατοπτρίζει επιδείνωση στις δραστηριότητες του Ομίλου. Η προ-προβλέψεων κερδοφορία παραμένει υψηλή, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του α’ 3μήνου, παρά τις δύσκολες συνθήκες, ενώ παράλληλα η ποιότητα του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι ικανοποιητική σε σχέση με το σημερινό ασταθές μακροοικονομικό περιβάλλον.

    3. Δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

    Με βάση την προτεινόμενη Αύξηση Μετοχικού Kεφαλαίου, ο Βασικός Δείκτης Κυρίων Κεφαλαίων (Equity Tier I) στο τέλος του α’ 3μήνου του 2009 εκτιμάται ότι θα διαμορφωνόταν σε 10.1%, ενώ ο Βασικός Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Tier I) σε 12.3%.

    Οι παραπάνω δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας λαμβάνουν υπόψη τόσο τις προνομιούχες μετοχές του Ελληνικού Δημοσίου όσο και την πώληση των ιδίων μετοχών, γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα μετά το τέλος του α’ 3μήνου 2009.

    4. Μερίσματα

    Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όσο η Τράπεζα συνεχίζει να συμμετέχει στο Πρόγραμμα του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση της οικονομίας, δεν επιτρέπεται η καταβολή μερίσματος πέραν του ορίου του 35% επί των διανεμομένων κερδών της Τράπεζας.

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου, ο οποίος έχει διορισθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, έχει δικαίωμα αρνησικυρίας και σε αποφάσεις για διανομή μερισμάτων.

    Σε κάθε περίπτωση η καταβολή μερισμάτων σε προνομιούχους μετόχους (συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου) προηγείται της καταβολής προς τους κοινούς μετόχους.

    5. Κύριοι όροι της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου

    Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) προτείνει την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας (ΑΜΚ) με καταβολή μετρητών με την έκδοση έως 110,4 εκατ. περίπου κοινών, ονομαστικών μετά δικαιώματος ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €5 η κάθε μία και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων σε ολόκληρο το νέο κεφάλαιο σε αναλογία δύο (2) νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές για κάθε εννέα (9) παλαιές κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές. Σύμφωνα με την πρόταση, η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε €11,30 ανά μετοχή και το σύνολο των κεφαλαίων που θα αντληθούν θα ανέλθει σε ποσόν μέχρι €1.250.000.000 περίπου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕ θα συνεδριάσει την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009, προκειμένου να αποφασίσει για την προτεινόμενη ΑΜΚ και τους σχετικούς όρους.


    Οι διεθνείς οίκοι Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Goldman Sachs International θα είναι οι από κοινού συντονιστές (joint global coordinators) ) και μαζί με τους JP Morgan και Morgan Stanley & Co International συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint bookrunners) της έκδοσης, εφόσον υπάρξουν αδιάθετες μετοχές.
    Επίσης η Τράπεζα θα συνάψει σύμβαση παροχής εγγύησης κάλυψης της ΑΜΚ με κοινοπραξία τραπεζών, η οποία εκτός των ανωτέρω περιλαμβάνει και τους διεθνείς οίκους Citi και UBS Limited. Οι οίκοι αυτοί θα μετέχουν με το ρόλο των συνδιοργανωτών (co-lead managers). Η NBG International θα συμμετέχει, επίσης, ως συνδιοργανωτής (co-lead manager).


    Για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, το οποίο έχει εξουσιοδοτηθεί προς τούτο στο πλαίσιο του Νόμου από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 15/5/2008. To Ενημερωτικό Δελτίο θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.


    6. Χρονοδιάγραμμα

    Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου 2009, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης λήψης όλων των απαραίτητων κατά νόμο εγκρίσεων και της ολοκλήρωσης των σχετικών διατυπώσεων.

    Το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα θα δημοσιευθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο, μετά την έγκρισή του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1,25 η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ....

    αυτό δείχνει ότι έχει μέχρι τώρα ζημιά 1,25 δίς


    αυτό δείχνει τα άλλα λόγια είναι απλώς παπαρό σκονη στα μάτια αντί για στάχτη

    ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κρατάω επίσης το 11,30 ευρώ που θα γίνει η αύξηση

    όϊ μανούλαμ!!!!!

    στο 11,30!!!

    ορέ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είναι κανείς εδώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ακούει κανείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 102 εκατ. ο τζίρος στην πρώτη ώρα ξεφορτώματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απόστολε, καλημέρα.
    Το ποτήρι το βλέπεις μισοάδειο ή μισογεμάτο;
    Εγώ βλέπω φόρτωμα, όχι ξεφόρτωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα στην παρέα. Θανάση μ'αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι! Εσύ δεν είσαι συνήγορος αλλά υπερασπιστής του διαόλου. Εγώ θα γίνω συνήγορος του εξαδέλφου βεελζεβούλη ( του γλυκούλη ντε!). Ερώτηση: όταν το βλέπεις μισοάδειο είσαι σοσιαλιστής και όταν το βλέπεις μισογεμάτο είσαι καπιταλιστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. βρε σείς!

    με τέτοια "μαυρίλα" που έβαλα το πρώϊ τι να δείς!

    βλέπεις τίποτα!


    όποιος πήρε το μήνυμα το πρωί με αυτό το θέμα έβγαλε χοντρό παραδάκι στα παράγωγα

    αμ,πως!
    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απόστολε εσύ είσαι παραγωγάς. Εμείς είμαστε μάλλον... "αντιπαραγωγικοι". Οπότε από του χρόνου σε βλέπω με... 20μετρο. ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απόστολε, άμα χρειαστείς κανένα μούτσο για το 20μετρο, εδώ είμαι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. το δίπλωμα που έχω μέχρι 25Μ μπορώ να κυβερνώ.

    μέχρι 50Μ και πάνω πρέπει να ξαναδώσω εξετάσεις.

    αλλά τώρα στα γεράματα ΔΕΝ αξίζει ο κόπος.

    τα παιδιά μου δεν την αγαπούν τη θάλασσα.

    προτιμούν στεριά οπότε

    οι θαλασσόλυκοι μας τέλειωσαν στην οικογένεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν πειράζει. Εγώ θα φέρω όλη την οικογένεια, θα δουλεύουμε σαν μούτσοι όλοι, αμησθί και χωρίς ένσημα. Αν θες βαφόμαστε και μαύροι. Αν κερδίσω και στο χρημ. θα δίνω και ...συνδρομή. Ντινγκιντάγκας όμως δεν γίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θανάση... είδες όταν κοιμάμαι τι γράφω? Μέχρι και το αμπάρι το βλέπω σαλόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ τώρα θα πάω για ύπνο. Για να αποφύγω το μπαλαούρο από τον καπετάνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. το ντιγκιντάγκας τώρα που κολλάει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Είδα εφιάλτες εχθές. Εδώ στο άλλο σόι με έχουν για τσιγγούνη και όταν ρώτησα την γυναίκα μου τι να είδα, η γάτα τό'πιασε με την 1η "Πλήρωνες"? Ναι την εφορία... μέ'πιασε για ατασθαλία. Οταν πήγα να υπογράψω δεν υπήρχε νούμερο στο χαρτί. Αφού έβαλα την υπογραφή ξύπνησα. Φαίνεται δεν θά'ντεχα να δω το νούμερο. Τουλάχιστον δροσίστηκα. Ημουν μέσα σε 1 λίμνη... ιδρώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Είπαμε να τα κάνω όλα. Οχι να στρώσω και... οπίσθια, γιατί ήσουν έτοιμος να τα ζητήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. θανάση, μένεις κάπως μακρυά ΔΕ βολεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εδώ έρχονται κινέζοι, δεν μπορώ εγώ να κατέβω Αθήνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Και τώρα που ξαναπήρε την επιτάχυνση ο ΓΔ, μπορώ ήσυχος να πάω για ένα υπνάκο.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλή... νύχτα και χωρίς ...χρεωστικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απόστολε... πρασίνισε το Ευρωπαϊκό tableau

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. O Αμερικάνος φαίνεται να... ζορίζεται. Λες να κοκκινήσει από το ζόρισμα? Οπως το... μπαρμπούνι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Τι έγινε ρε παιδιά? Σας κοίμησα όλους? Ωραία θα σας ξυπνήσω. Ο δείκτης έκλεισε στο τελείωμα 10% απάνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. παιδιά έχω καποιο πρόβληματάκι
    θα σας αφήσω για λίγο καλό απόγευμα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Απόστολε το ίδιο όνειρο βλέπαμε;
    Παρόμοιο θέμα έβαλα προς συζήτηση χθες στο capital!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. .μετά τη Παρασκευή 19 Ιούνη τί μέλει γενέσθαι;

    ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΛΙΑς ΔΙΑΚΟΠΕς

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @ Γιάννη

    Γιάννη καλημέρα. δηλαδή μόνο εμείς οι δυο τα βλέπουμε ΟΛΑ μαύρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. @ Πέτρος

    καλημέρα φίλε μου.

    θα πάω να ΄βρώ λίγη δροσιά.
    και απομόνωση :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ο Μάνος άργησε να ξυπνήσει σήμερα :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλημέρα. Εδώ τριγύρω είμαι. Ετοιμάζομαι να πάω να δώσω αίμα... πραγματικό, έτσι? Απ'το άλλο... δώσαμε. Το απεικόνισες χθες και είχε μαύρο χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Γι'αυτό τους χαίρομαι τους Κινέζους. Αν και "κόκκινοι" σχεδόν κάθε μέρα πράσινοι είναι! Θα μετακομίσω επενδυτικά εκεί μου φαίνεται. Εδώ μαύρα κι άραχνα. Εδώ ρουφάνε το αίμα όχι με σωληνάκι αλλά με μπουρί της σόμπας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. καλημέρα Μάνο

    εμείς πάντα δίνουμε το αίμα μας όταν μας το ζητάνε.

    ακόμα και η Πατρίς.


    ενώ κάποιοι άλλοι

    ΜΟΝΟ το ρουφάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. από το capital.gr

    ενδιαφέρει

    [μέρος 1ον]

    Γιατί προχωρά στην αύξηση η Εθνική

    Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2009 - 08:44
    Του Γιώργου Ι. Δημητρομανωλάκη

    Την προηγούμενη Παρασκευή η διοίκηση της Εθνικής βρέθηκε στην Νέα Υόρκη σε ένα συνέδριο που διοργανώθηκε στην αμερικανική μεγαλούπολη.

    Σε αυτό το συνέδριο παρόντες ήταν ο πρόεδρος της ΕΤΕ, κ. Τάκης Αραπογλου, ο CFO του ομίλου, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος και άλλα στελέχη του ομίλου. Μετά το πέρας του συνεδρίου η διοικητική ομάδα της ΕΤΕ απεχώρησε και πήγαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν. Ο Τάκης Αράπογλου είχε πλέον λάβει την απόφαση του.

    Πρότεινε στα κορυφαία στελέχη του ομίλου ότι η τράπεζα θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ. Ο κύβος είχε ήδη ριφθεί. Σύσσωμη η διοικητική ομάδα της τράπεζας έδωσε το πράσινο φως. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι των διεθνών οίκων Credit Suisse Securities (Europe) Limited και Goldman Sachs International (joint global coordinators) που θα είναι οι από κοινού συντονιστές και μαζί με τις JP Morgan και Morgan Stanley & Co International θα είναι οι συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (joint bookrunners) της έκδοσης, εφόσον υπάρξουν αδιάθετες μετοχές.

    Η απόφαση της προηγούμενης Παρασκευής δεν ήταν τυχαία. Νωρίτερα και για 1-2 μήνες όλα τα κορυφαία στελέχη του ομίλου ελάμβαναν μηνύματα ότι η κρίση φθάνει στο τέλος της και δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο εντός του 2009 να υπάρξουν μια σειρά από θηριώδεις αυξήσεις κεφαλαίων από τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες ημέρες σε ένα συνέδριο της Goldman Sachs που έγινε στην Φραγκφούρτη (είχε αναφερθεί εκτενώς το Capital.gr) οι περισσότεροι ξένοι θεσμικοί επενδυτές είχαν επισημάνει στον CFO του ομίλου Άνθιμο Θωμόπουλο ότι η ΕΤΕ είναι αυτή την στιγμή μια από τις ισχυρότερες τράπεζες στην Ευρώπη με υψηλά ίδια κεφάλαια και μάλιστα με καλύτερα στοιχεία ενεργητικού π.χ. από την Barclays η οποία έχει σήμερα κεφαλαιοποίηση περίπου 25 δισ. λίρες ενώ η Εθνική έχει κεφαλαιοποίηση 9 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. [μέρος 2ον]


    Τι θα κάνει τα 1,25 δισ. ευρώ

    Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα κάνει τα 1,25 δισ. ευρώ που θα συγκεντρώσει η ΕΤΕ . Όπως επισημαίνεται αρμοδίως «η σημαντική στρατηγική ευελιξία που θα προσφέρει στην ΕΤΕ η ΑΜΚ θα επιτρέψει στην τράπεζα να υλοποιήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια από πλεονεκτική θέση και να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες εξαγορών αν και όταν αυτές προκύψουν στη ΝΑ Ευρώπη». Μάλιστα χθες η διοίκηση του ομίλου μιλώντας στους θεσμικούς επενδυτές διέψευσε τα σχέδια εξαγοράς τράπεζας στην Ελλάδα. «Η ελληνική αγορά είναι ξεκάθαρα εκτός των σχεδίων μας», επισημάνθηκε. «Για όσους γνωρίζουν την ελληνική αγορά, μία τέτοια κίνηση ποτέ δεν θα είχε νόημα. Δεν υπάρχει ούτε τέτοια προοπτική, ούτε πρόθεση, ούτε σχέδιο», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Ρωσία και Ουκρανία δεν περιλαμβάνονται γεωγραφικά στις προτεραιότητες της ΕΤΕ για πιθανές εξαγορές, ενώ διευκρινίστηκε ότι υποψήφιες αγορές είναι αυτές όπου η ΕΤΕ δεν έχει σημαντική παρουσία έως τώρα, «ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο» ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια η γεωγραφική διάσταση των σχεδίων της τράπεζας.

    Όπως ειπώθηκε επίσης «σε 10,1% από 8,3% θα διαμορφωθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier 1 της ΕΤΕ μετά την ΑΜΚ, ενώ σε 12,3% από 10,4% θα διαμορφωθεί ο δείκτης Tier 1 ενώ σημειώθηκε με έμφαση ότι η αύξηση κεφαλαίου δε σχετίζεται σε καμία περίπτωση με την κερδοφορία ή τα τρέχοντα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας, ούτε αποτελεί ενίσχυση του «μαξιλαριού» έναντι προβλέψεων, οι οποίες για το β΄ τρίμηνο αναμένονται στα ίδια επίπεδα με το α΄ τρίμηνο».

    Πάντως σε κάθε περίπτωση αναφέρουν πήγες προσκείμενες στην ΕΤΕ «στρατηγική επιδίωξη της ΕΤΕ είναι να καταστεί ηγετικός Τραπεζικός Όμιλος στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

    Στην διοίκηση της τράπεζας εκτιμούν ότι η επιτυχία έως σήμερα οφείλεται στην ορθολογική ανάπτυξη και τις προσεκτικές και στρατηγικά στοχευμένες εξαγορές, όπως αυτή της Finansbank στην Τουρκία. Η έμφαση έχει δοθεί σε αγορές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης, παραδοσιακούς δεσμούς με την Ελλάδα και Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Πρόσθετα, οι σημερινές συγκυρίες αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της συντηρητικής προσέγγισης του Ομίλου σε σχέση με την ανάληψη κινδύνων και των διαχρονικών πρωτοβουλιών για την περιστολή δαπανών. Σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ισχυρής ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας, η ΕΤΕ έχει θέσει τις βάσεις να πραγματοποιήσει το στρατηγικό της όραμα καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον θα βελτιώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. [μέρος 3ον]

    Που στοχεύει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

    Η προτεινόμενη ΑΜΚ σύμφωνα με την διοίκηση του ομίλου στοχεύει:

    - Στη δημιουργία ισχυρής κεφαλαιακής βάσης λαμβάνοντας υπόψη τις διαγραφόμενες μεταβολές του εποπτικού πλαισίου και τις πιθανές αυξήσεις κεφαλαίου στον Τραπεζικό χώρο διεθνώς, ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες του ευρύτερου επενδυτικού κοινού.

    - Στην εξασφάλιση πρόσθετης ευελιξίας κινήσεων που θα επιτρέψει στην ΕΤΕ να αξιοποιήσει στρατηγικές ευκαιρίες ισχυροποιώντας την ηγετική παρουσία του Ομίλου στην ΝΑ Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κύριοι!


    άνοιξα καινούργιο θέμα

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή