Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Κανα Φώς!






ο εικοσάρης συνεχίζει απτόητος τη καθοδική του πορεία λες και θέλει τη παρασκευή τα συμβόλαια του Ιούνη να πιάσουν Πάτο!!!!!

σε αυτό το βοηθά και το άσχημο κλίμα από τις ξένες αγορές ιδιαίτερα της Αγγλίας _ Γερμανίας

τα κανόνια στην πραγματική οικονομία - ίδε arcador -konzern 50.000 κόσμος μένει στο δρόμο - έχουν άμεση επίδραση στη πορεία των χρηματιστηρίων τα οποία και αποτυπώνουν στο ταμπλό αμέσως.

τελικά η μετοχή της ΕΤΕ μεγάλο βαρίδι για τον εικοσάρη.

ΜΑΓΑΛΟ ΒΑΡΙΔΙ!!

πάνε το 11.30 να το πάρουν από το ταμπλό οι μάγκες οι θεσμικοί, και ίσως πιο κάτω.

γιατί όχι!

όλο του Αράπ ογλού θα γίνεται!

από την άλλη, η OPEL θα πουλήσει ΟΛΗ την παραγωγή της με έκπτωση 40% -τα μεταχειρισμένα αλήθεια τώρα πόσο χάνουν την αξία τους - για να μαζέψει 1,5 δίς

κι ο μάγκας ο Αράπ Ογλού τόσα σχεδόν θέλει.
αλλά θα τα μαζέψει "μ'άλλον τρόπο" που λέει κι ο χάρυ κλίν!!!!!!


ΠΟΛΥ μαγκιά έπεσε σε δύσκολους καιρούς και ΔΕ μ΄αρέσει καθόλου!


ΚΑ_ΘΟ_ΛΟΥ δε μ΄αρέσει!




ΧΑΡΥ ΚΛΙΝ "ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ''

66 σχόλια:

  1. Βερολινο.περισσότεροι απο 10.000 φοιτητές απο 17 πόλεις τις Γερμανίας διαδήλωσαν χθές στο Βερολίνο με πορεία διαμαρτυρίας για ζητήματα της Παιδείας της έρευνας και της Τεχνολογίας.

    Berlin - In mehr als siebzig deutschen Städten haben zehntausende Schüler und Studenten gestern für eine bessere Ausstattung des Bildungssystems und eine Reform der Bachelor-Studiengänge demonstriert. Höhepunkt des Aktionstags war ein Berliner Protestmarsch mit über 10 000 Teilnehmern. In Gießen wurden etwa 80 Demonstranten von der Polizei weggetragen, nachdem sie eine Straße blockiert hatten. In Mainz stürmten Studenten das Landesparlament.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [1ον]

    Ταυτοποιήθηκε το ένα όπλο
    Tη «Σέχτα» δείχνουν οι έρευνες για τη δολοφονία του αστυνομικού

    Η «Σέχτα Επαναστατών» φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού στα Πατήσια, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ερευνών.

    Το θύμα, ο Σάββας Αντώνιος Νεκτάριος, 41 ετών, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι γυναίκας που είναι βασικός μάρτυρας σε υπόθεση τρομοκρατίας και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων από το 2002.

    Από το σημείο της επίθεσης οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περισυνέλεξαν 24 κάλυκες 9 χιλιοστών, προερχόμενες από δύο όπλα.

    Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Παναγιώτης Στάθης, από τη βαλλιστική έρευνα προκύπτει ότι τουλάχιστον ένα από τα όπλα είχε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν από την οργάνωση.

    Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όσους πολίτες αντιλήφθηκαν κάτι σε σχέση με το περιστατικό, να επικοινωνήσουν με τα τηλ. 170, 1014 και 1964.

    H επίθεση σημειώθηκε στις 06:20 το πρωί, στη συμβολή των οδών Πορφύρα και Δημητρακοπούλου, λίγη ώρα αφότου ο αστυνομικός είχε αναλάβει υπηρεσία.

    Ο κ. Στάθης έκανε λόγο για «δύσκολη υπόθεση», σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε προειδοποίηση για το χτύπημα, αλλά -όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν- ο αστυνομικός είχε στοχοποιηθεί. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ο 41χρονος ήταν ο τρίτος αστυνομικός που δέχθηκε επίθεση σε διάστημα λίγων μηνών.

    Το χρονικό της επίθεσης

    O αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για άνανδρη επίθεση και εξέφρασε τη βαθιά του οδύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα.

    «Η Ελληνική Αστυνομία το ηθικό της οποίας είναι υψηλό γιατί υπηρετεί με προσήλωση ηθικές αξίες της Κοινωνίας, θα πράξει το καθήκον της για την αποκάλυψη των δολοφόνων και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη» σημείωσε, μεταξύ άλλων.

    Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε τη νέα τρομοκρατική επίθεση.

    Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια τους προς τους οικείους του θύματος μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας και ερωτηθείς εάν υπάρχουν ευθύνες είπε χαρακτηριστικά ότι τέτοια ώρα δεν να μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνη ειδικά τώρα που η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

    «Άνανδρη» χαρακτήρισε την επίθεση αυτή ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, λέγοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι μπορούμε ως αστυνομία και ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για να αποκαλυφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη».

    O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, από το βήμα της Βουλής, αφού εξέφρασε τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του αστυνομικού Σάββα Νεκταρίου, τόνισε: «Δεν είναι τώρα η ώρα, ούτε ο τόπος να πω περισσότερα, αλλά για την αναβίωση αυτού του τρομοκρατικού φαινομένου, το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος, την ανασφάλεια την οποία αισθάνεται πια ο κάθε πολίτης στη χώρα μας, για όλα αυτά, υπάρχουν ευθύνες. Και συμπληρώνουν, δυστυχώς, μια εικόνα της χώρας μας, ως ακυβέρνητης πολιτείας, με την ανομία, την ατιμωρησία, την αναξιοκρατία που δυστυχώς δεσπόζει στη Δημόσια Διοίκηση και στα Σώματα Ασφαλείας».

    Οι αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης

    Έντονη καταδίκη της δολοφονίας εκφράστηκαν και από άλλα επίσημα χείλη, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Αθηναίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος των Αθηνών.

    Το πόρισμα του ιατροδικαστή

    Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα δόθηκε στη δημοσιότητα και το πόρισμα του ιατροδικαστή, στο οποίο γίνεται λόγος για οκτώ τραύματα στον θώρακα, στο κεφάλι και στα πόδια.

    Ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, είπε ότι πρόκειται για δύσκολη υπόθεση και πως το θύμα φέρει πολλαπλές πύλες εισόδου στην αριστερή πλευρά.

    Το θύμα πρόσθεσε, βλήθηκε από μικρή απόσταση χωρίς να προλάβει να αντιδράσει αφού αν και είχε όπλο στη ζώνη του δεν πρόλαβε να το χρησιμοποιήσει. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές μετά τη νεκροτομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [2ον]

    Η «Σέχτα Επαναστατών»

    Η οργάνωση πρωτοεμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2009 με επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού. Μάλιστα άφησε CD με το κείμενο της προκήρυξής της στον τάφο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

    Η προκήρυξη της οργάνωσης

    Ακολούθησε, στις 17 Φεβρουαρίου, το χτύπημα κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alter και νέο CD με το κείμενο της προκήρυξης, αυτή τη φορά στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Νιόβης 4, όπου το 1998 είχε τραυματιστεί θανάσιμα η Αμαλία Γκινάκη.

    * Ο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση του ΕΛΑ Χρήστος Τσιγαρίδας δήλωσε: «Το συμβάν της επίθεσης και θανάτωσης του αστυνομικού στα Πατήσια είναι περίεργο. Έτσι και αλλιώς, όμως, είναι σε βάρος των κατηγορουμένων που δικάζονται στο 'εφετείο Κορυδαλλού'. Ίσως με το χρόνο να ξεκαθαρίσουν τα ακριβή γεγονότα που συνδέονται με το περιστατικό», είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [1ον]

    Διογκώνεται το μεταρρυθμιστικό κίνημα στο Ιράν παρά τα μέτρα καταστολής του καθεστώτος του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Νέα διαδήλωση στο κέντρο της Τεχεράνης, ενόσω συνεχίζονται οι συλλήψεις μεταρρυθμιστών και πολιτοφύλακες επιτίθενται σε φοιτητές.
    Το Ιράν βρίσκεται στη δίνη των μεγαλύτερων διαδηλώσεων από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979 με τους μεταρρυθμιστές να κατακλύζουν καθημερινά τους δρόμους της Τεχεράνης καταγγέλλοντας νοθεία στις κάλπες που -σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή- ανέδειξαν θριαμβευτή τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κόντρα στις προβλέψεις.

    Διαδηλώσεις υπέρ των μεταρρυθμιστών λαμβάνουν χώρα ταυτόχρονα σε πολλές χώρες.

    Για πέμπτη συνεχή ημέρα δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Χαφτ ε Τιρ, μια από τις μεγαλύτερες της ιρανικής πρωτεύουσας.

    Η εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών είναι δύσκολη με αναφορές να μιλούν για 70-100.000 ακόμα και 500.000 ανθρώπους. Οι περισσότεροι ήταν ντυμένοι στα μαύρα, φορώντας στο κεφάλι και τον καρπό κορδέλες στο πράσινο χρώμα της προεκλογικής εκστρατείας του Μιρχοσεΐν Μουσαβί.

    Οι Ιρανοί είχαν κατέβει και την Τρίτη μαζικά στους δρόμους, παρά την έκκληση του του Μιρχοσεΐν Μουσαβί να μείνουν μακριά για να προστατεύσουν τη ζωή τους.

    Σε άλλο σημείο της πόλης, οι υποστηρικτές του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ οργάνωναν τη δική τους συγκέντρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. [2ον]
    Φιμώθηκαν οι δημοσιογράφοι - Διάβημα στις ΗΠΑ

    Η πορεία των μεταρρυθμιστών την Τρίτη φαίνεται πως εξελίχθηκε ειρηνικά, παρόλο που ελάχιστες πληροφορίες έγιναν γνωστές, καθώς το καθεστώς Αχμαντινετζάντ έχει φιμώσει τον ξένο Τύπο, απαγορεύοντας στους δημοσιογράφους να καλύπτουν τις συγκεντρώσεις.

    Κανένας δημοσιογράφος δεν έχει άδεια να κάνει ρεπορτάζ, να κινηματογραφεί ή να τραβάει φωτογραφίες και παραμένουν περιορισμένοι στα γραφεία όπου εργάζονται. Το BBC καταγγέλλει ότι στα τηλεοπτικά του προγράμματα παρατηρούνται παρεμβολές, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθησή τους.

    (Η ένθετη φωτογραφία είναι από συγκέντρωση των μεταρρυθμιστών, αναρτήθηκε στο Flickr την Τρίτη και αναδημοσιεύεται από το Reuters).

    Η κυβέρνηση δίνει στις δημοσιότητα φωτογραφίες μόνο από τις συγκεντρώσεις υπέρ του Αχμαντινετζάντ και οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν ότι θα διωχθούν ποινικά εάν δημοσιεύουν πληροφορίες υπέρ των «ταραξιών».

    Οργανώσεις όπως οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνοαρα καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει συλλήψεις τουλάχιστον 10 Ιρανών δημοσιογράφων μετά τις εκλογές.

    Πάντως την Τετάρτη, η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από την πορεία διαμαρτυρίας οπαδών του Μουσαβί, με ένα μάλλον ουδέτερο, περιγραφικό σχόλιο από τον παρουσιαστή. Λίγες πληροφορίες υπάρχουν και για τις διαδηλώσεις σε άλλες πόλεις της επικράτειας.

    Μοναδικό «όπλο» των υποστηρικτών της αντιπολίτευσης είναι το Διαδίκτυο· επιστρατεύουν τις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης για να οργανωθούν και να ανταλλάξουν μηνύματα, παρά την κρατική καταστολή.

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι ζήτησαν από το κοινωνικό δίκτυο Twitter να αναβάλει προγραμματισμένη διαδικασία συντήρησης που θα τερμάτιζε προσωρινά τη λειτουργία του, ώστε να μη διακοπεί η επικοινωνία μεταξύ των υποστηρικτών της ιρανικής αντιπολίτευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. [3ον]

    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε την Τετάρτη τα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι είναι «φερέφωνα των ταραχοποιών» και προειδοποίησε ότι οι εχθροί του καθεστώτος θα ηττηθούν. Οι ιρανικές Αρχές κατηγορούν ορισμένες χώρες ότι υποστηρίζουν τις «παράνομες διαδηλώσεις», λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι υπακούουν στις υποδείξεις τους.

    Το μεσημέρι της Τετάρτης το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή της Ελβετίας, ο οποίος εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Τεχεράνη, προκειμένου να του επιδόσει διάβημα διαμαρτυρίας για «ανεπίτρεπτες επεμβατικές» ανακοινώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τις εκλογές. Ανάλογη διαμαρτυρία έχει κάνει το Ιράν για την ΕΕ.

    Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι επεμβαίνουν στα εσωτερικά του Ιράν. Σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, ανέφερε ότι είναι ζήτημα των ίδιων των Ιρανών να επιλύσουν το ζήτημα που προέκυψε από το αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα.

    Σε τεντωμένο σκοινί
    Ο διεκδικητής της ιρανικής προεδρίας Μιρχοσεΐν Μουσαβί επανέλαβε την έκκλησή του να ακυρωθούν οι εκλογές της 12ης Ιουνίου και να προκηρυχθούν νέες, ενώ την ίδια ώρα ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ διακήρυττε ότι η επανεκλογή του αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης του ιρανικού λαού προς την κυβέρνησή του.

    Ο Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε ότι με την επανεκλογή του «25 εκατομμύρια άνθρωποι επιβράβευσαν αυτό τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, ο οποίος είναι πλέον χαραγμένος στην επανάσταση» και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα ενδυναμώσει τις «άμυνες της επανάστασης» στη διεθνή σκηνή.

    (Η ένθετη φωτογραφία είναι από διαδήλωση υπέρ του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Τη φωτογραφία διένειμε το ελεγχόμενο από την κυβέρνηση φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA).

    Η προεδρική εκλογή στο Ιράν «δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη δυτική δημοκρατία» υποστήριξε ο υπερσυντηρητικός Ιρανός πρόεδρος.

    Εν τω μεταξύ, η Πέμπτη είναι ημέρα πένθους για τα θύματα των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος Αχμαντινετζάντ και ο Μιρχοσεΐν Μουσαβί έχει καλέσει τους υποστηρικτές του να τιμήσουν τους νεκρούς με ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις σε τεμένη. Στις αυριανές συγκεντρώσεις θα παραστεί και ο ίδιος.

    Το κορυφαίο νομοθετικό σώμα του Ιράν, το Συμβούλιο των Φρουρών, έχει απορρίψει το αίτημα των μεταρρυθμιστών για την ακύρωση των αμφιλεγόμενων προεδρικών εκλογών και την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες, ανακοινώνοντας θα λάβει χώρα μερική επανακαταμέτρηση των ψήφων σε τμήματα όπου «υπήρξαν προβλήματα».

    Σε άλλη μία άμεση παρέμβαση στην κρίση, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ απηύθυνε αργά την Τρίτη έκκληση για διαφύλαξη της εθνικής ενότητας και αναφέρθηκε στον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ ως «εκλεγμένο πρόεδρο», γεγονός που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αλλαγής στην αμφισβητούμενη εκλογική έκβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. [4ον]

    Συλλήψεις και εισβολές σε πανεπιστήμια

    Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το μπαράζ συλλήψεων μεταρρυθμιστών. Την Τετάρτη συνελήφθησαν δύο γνωστές προσωπικότητες που υποστήριξαν την υποψηφιότητα Μουσαβί. Πρόκειται για τον εκδότη εφημερίδας, πολιτικό και οικονομικό αναλυτή, Σαΐντ Λαϊλάζ, καθώς και τον Χαμίντ Ρεζά Τζαλαϊπούρ, καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης.

    Δεκάδες είναι οι μεταρρυθμιστές και οι δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν και κρατούνται από την Κυριακή, όταν κλιμακώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Παράλληλα, άνδρες της πολιτοφυλακής των Μπασίτζ πραγματοποίησαν ολονύχτιες εφόδους σε κοιτώνες πανεπιστημίων σε πολλές ιρανικές πόλεις. Λεηλάτησαν κοιτώνες και ξυλοκόπησαν φοιτητές. Πραγματοποιήθηκαν αρκετές συλλήψεις και ο πρύτανης του πανεπιστημίου στην πόλη Σιράζα παραιτήθηκε.

    Οι φοιτητές είναι το πιο ενεργό κομμάτι του κινήματος κατά του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και από το Σαββατοκύριακο υπάρχουν πολλές αναφορές για εφόδους των δυνάμεων ασφαλείας σε πανεπιστημιακούς χώρους.

    Το ιρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας σχετικά με αιματηρή έφοδο που πραγματοποίησαν πολιτοφύλακες και αστυνομία στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης το βράδυ της Κυριακής. Φοιτητής έχει δηλώσει στο Reuters ότι τέσσερις φοιτητές, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν στη διάρκεια της εφόδου.

    Τουλάχιστον 120 λέκτορες στο πανεπιστήμιο της Τεχεράνης παραιτήθηκαν μετά την έφοδο στο ίδρυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. κΑΛΗΜΈΡΑ ...κουράστηκα στο πτσάρεμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα Πέτρο

    έφτιαχνα το άλμπουμ με τις φώτο και δε σε είδα.


    όσο για το πτσάρεμα δε πειράζει θα ξεκουραστείς στη δουλειά ;-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και το κουφό


    ....Κύκλοι της αγοράς σχολιάζουν ότι οι Ελληνες επενδυτές και ξένοι οίκοι ρευστοποιούν προκειμένου να τοποθετηθούν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. δηλαδή όσο πιο βαθιά τόσο πιό καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στα 19,90 μειώνει τη τιμή στόχο της ΕΤΕ η UBS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καλησπέρα :-)

    -έβαλα δίπλα στη θέση με το Φώτο-άλμπουμ τη συλλογή μου με τα conceptCar & Old autos την είδατε σας άρεσε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. [1ον]
    απ;o capital
    Τ. Αράπογλου: Επιστροφή στα μερίσματα

    Στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι να επιστρέψει τα κεφάλαια του Δημοσίου όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προκειμένου να επιστρέψει στην μερισματική της πολιτική. Την επισήμανση αυτή έκανε πριν από λίγο ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Τάκης Αράπογλου μιλώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,25 δισ. ευρώ.

    Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Εθνικής δήλωσε ότι υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δανειοδοτηθούν τα ταμεία που είναι μέτοχοι στην Εθνική Τράπεζα (κατέχουν περίπου το 13% των μετοχών) για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

    Για μια ακόμη φορά ο κ. Αράπογλου υπεραμύνθηκε των επιλογών του για την ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας, αναφέροντας πως πρόκειται για μια "προληπτική κίνηση" την κατάλληλη στιγμή, η οποία βασίζεται σε τρεις άξονες.

    “Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αναπτυξιακές ευκαιρίες. Ο όμιλος θα είναι σε καλύτερη θέση, θα υλοποιήσει τη στρατηγική του ώστε να ισχυροποιήσει την ηγετική του θέση στη Ν.Α. Ευρώπη όταν προκύψουν ελκυστικές ευκαιρίες", ανέφερε ο κ. Αράπογλου.

    "Θεωρούμε ότι είναι μια συνετή κίνηση στις σημερινές συνθήκες. Παρότι το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται προσδοκίες για ανάσχεση της ύφεσης και σταδιακή ανάκαμψη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε αν πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας,. Αντίθετα η πλήρης εξέλιξη της είναι μπροστά μας”, συμπλήρωσε.

    Είπε ακόμα ότι “προχωράμε αποφασιστικά στην αύξηση, στηριζόμενοι στα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα ου α΄ τριμήνου”. Υπογράμμισε δε ότι η ρευστότητα παραμένει ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της τράπεζας καθώς και το δανειακό χαρτοφυλάκιο, το 4% του οποίου είναι στεγαστικά κι επιχειρηματικά, δηλαδή κλάδοι με χαμηλό κίνδυνο και υψηλή εξασφάλιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. [2oν]

    Η περίοδος εγγραφών θα διαρκέσει από την 7η έως τις 21 Ιουλίου, ενώ οι μετοχές της Εθνικής θα διαπραγματεύονται χωρίς τα δικαιώματα προαίρεσης από την 1 Ιουλίου. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει στις 3 Αυγούστου του 2009.

    Εξάλλου, ο κ. Αράπογλου ανέφερε πως το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδότησε την διοίκηση να αγοράσει όσο πιο πολλά απο τα υβριδικά ομόλογα ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ για να τα αποσύρει από την αγορά. Με βάση την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το equity Tier 1 θα αυξηθεί από το 8,3% στο τέλος του α΄ τριμήνου στο 10,1%, ενώ ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 θα αυξηθεί από το 10,4% στο 12,3%.

    Τέλος, η διοίκηση της Εθνικής διέψευσε κατηγορηματικά το περιεχόμενο έκθεσης της UBS ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου γίνεται για λόγους που αφορούν την υποτίμηση της τουρκικής λίρας.

    ΕΤΕ: "ΟΚ" από το Δ.Σ. για την αύξηση

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αποφάσισε να προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 1,25 δισ. ευρώ.

    Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με διακίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Κάθε κάτοχος μετοχών της Εθνικής που θα συμμετάσχει στην αύξηση θα λάβει δυο νέες μετοχές για κάθε εννέα παλαιές και η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών προτείνεται να είναι τα 11,30 ευρώ.

    Επίσης, υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση του το ΥΠΟΙΚ ανέφερε ότι βλέπει θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη για την Εθνική και ότι τα ασφαλιστικά ταμεία θα ασκήσουν το διακίωμα τους στην αύξηση.

    Στις 13:00 το μεσημέρι ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με αφορμή την σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. [3ον]
    Επιστολή Παναγόπουλου προς Αράπογλου

    Να διευκολυνθεί η συμμετοχή των ταμείων στην ΑΜΚ ζητά ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

    Νομοθετική ρύθμιση ώστε τα ταμεία να μπορούν να υπερβούν το 23% και καταβολή από το δημόσιο μέρους των κεφαλαίων που οφείλει στα ταμεία ζητά ο κ. Παναγόπουλος. Παράλληλα, σημειώνει ότι οφείλει το δημόσιο να καλύψει τυχόν μέρος από το ακάλυπτο τμήμα της αύξησης και να λάβει κοινές μετά ψήφου μετοχές.

    Χρήσιμη και ορθή χαρακτηρίζει την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που δε συμμετείχε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθώς βρίσκεται στη Γενεύη για τη Συνδιάσκεψη της ΔΟΕ.

    Σε επιστολή του προς τον κ. Τ. Αράπογλου, ο κ. Παναγόπουλος ζητά από τη διοίκηση της Εθνικής να ληφθούν όλες οι απαιτούμενες αποφάσεις ώστε τα ασφαλιστικά ταμεία να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ. Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγόπουλος, αφού υποστηρίζει ότι αύξηση Μ.Κ. – για όλες τις Τράπεζες- θα έπρεπε να έχει υποχρεωτικά προηγηθεί του «πακέτου» ενίσχυσης των Τραπεζών σε ύψος που θα απαιτούσαν οι αυξημένες απαιτήσεις για εποπτικά κεφάλαια (όπως ορίζει η ΤτΕ) και το αδιάθετο τμήμα της αύξησης (κάθε Τράπεζας) να κάλυπτε το Ελληνικό Δημόσιο, λαμβάνοντας κοινές μετά ψήφου μετοχές δηλ. να μετείχε ενεργά στη μετοχική σύνθεση των Τραπεζών, σημειώνει ότι οι εξελίξεις δείχνουν ότι απαιτείται εκ νέου ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης των Τραπεζών για να αντιμετωπισθούν οι υπερ-αυξημένες «προβλέψεις» και ίσως για να αξιοποιηθούν ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον. Συνεπώς, τονίζει, ουδείς μπορεί να αρνηθεί ότι η αύξηση Μ.Κ. για την Ε.Τ.Ε.- η οποία πρώτη ξεκινά – είναι χρήσιμη και ορθή.

    Όμως, ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εθνικής, ο κ. Παναγόπουλος ζητά από τη διοίκηση της τράπεζας να δεσμευτεί ότι θα ληφθούν όλες οι πρόνοιες (χρηματοδοτικές και νομοθετικές) προκειμένου τ’ ασφαλιστικά ταμεία να ασκήσουν πλήρως τα δικαιώματά τους, ώστε να μην υποχωρήσουν ούτε κατ’ ελάχιστον από τη συμμετοχή τους στη μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ και βεβαίως να εξασφαλισθεί το Δημόσιο συμφέρον και ο δημόσιος έλεγχός της.

    «Γνωρίζω ότι η πρώτη απάντησή σας θα είναι ότι είναι δικαίωμα των ταμείων και δεν εξαρτάται από εσάς, όμως πρέπει να συμφωνήσετε ότι ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης Τράπεζας, η οποία εγγυάται ουσιαστικά τη σταθερότητα του Τραπεζικού συστήματος της χώρας, οφείλετε ν’αναλάβετε πρωτοβουλίες διαβούλευσης με την κυβέρνηση οι οποίες θα διασφαλίσουν τα προαναφερθέντα» γράφει στην επιστολή. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρεται και στην προηγούμενη αύξηση του Μ.Κ για την εξαγορά της Finansbank, που παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, τα ταμεία όχι μόνο δε διευκολύνθηκαν αλλά εμποδίστηκαν, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο δεν ενέκρινε προτάσεις συμμετοχής τους στην αύξηση με διάφορες δικαιολογίες, συχνότερη εκ των οποίων ήταν η υπέρβαση του 23% σε τοποθετήσεις των αποθεματικών σε κινητές αξίες.

    Ο κ. Παναγόπουλος ζητά από τον κ. Αράπογλου, σε συνεννόηση με τα Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να διασφαλιστούν οικονομικά τα Ταμεία (π.χ. το κράτος να αποδώσει μέρος των οφειλών του προκειμένου τα Ταμεία να ασκήσουν δικαιώματα) και αφετέρου να αρθούν νομοθετικά εμπόδια στη διαδικασία αυτή (π.χ. τροπολογία ότι στο 23% δεν περιλαμβάνονται αξίες από συμμετοχή σε αύξηση Μ.Κ.).

    Στη συνεννόηση αυτή, όπως τονίζεται στην επιστολή, πρέπει να τεθεί θέμα να καλύψει το δημόσιο τυχόν ακάλυπτο τμήμα της αύξησης ενδεχομένως από το «πακέτο» των εποπτικών κεφαλαίων, όπου βεβαίως απαιτούνται ρυθμίσεις, προκειμένου να λάβει κοινές μετά ψήφου μετοχές, δηλαδή να συμμετάσχει ενεργά στη μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ.

    Τέλος, ζητά τη μέριμνα της διοίκησης της τράπεζας ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΤΕ και των Ταμείων τους στην αύξηση όπως και για τα ζητήματα που αφορούν τόσο στην ενδεχόμενη «έξοδο» από το «πακέτο», κατά το σκέλος των εποπτικών κεφαλαίων όσο και ως προς το ζήτημα της ύπαρξης εκπροσώπου του Δημοσίου στο ΔΣ της Τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. [4ον]

    Συμμετοχή των ταμείων στην ΑΜΚ ζητούν οι εργαζόμενοι της ΕΤΕ

    Η τράπεζα θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε να συμμετάσχουν όλα τα Νομικά και Φυσικά πρόσωπα στη επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, διαβεβαίωσε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων που διαθέτουν μετοχές.

    Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων που συνολικά διαθέτουν κάτι λιγότερο από το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας ζήτησαν από τη διοίκηση της ΕΤΕ, σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος και το αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης να παρέχουν τις απαιτούμενες διευκολύνσεις και να ξεπεραστούν κάθε είδους νομικά ή άλλα κωλύματα ώστε να ασκήσουν στο σύνολό τους τα δικαιώματά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της τράπεζας διαβεβαίωσε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ.

    Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΣΥΕΤΕ) ζήτησε απο την κυβέρνηση αλλά και τη διοίκηση της τράπεζας να εγγυηθούν τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην ΑΜΚ της Εθνικής Τράπεζας. Σε σχετική του ανακοίνωση ο ΣΥΕΤΕ αναφέρει τα εξής:


    «Χθες η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1,2 δις ευρώ.


    Η πρωτοβουλία αυτή της Διοίκησης, εάν δεν διασφαλιστούν κάποιες προϋποθέσεις, μπορεί ουσιαστικά να μειώσει την συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και έτσι με αυτόν τον τρόπο να συρρικνώσει τον δημόσιο και εθνικό χαρακτήρα της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.


    Ως θεσμικοί μέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας που εκπροσωπούμε εκατομμύρια μετοχές η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

    Η πρόσφατη χρηματιστηριακή κρίση ανέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τράπεζας που να ελέγχεται μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων από την κυβέρνηση. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλιστεί η φυσιογνωμία και ο ρόλος της Εθνικής Τράπεζας είναι απολύτως αναγκαίο τα Ασφαλιστικά Ταμεία να συμμετάσχουν στην επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ έτσι ώστε να μην μειωθεί, ούτε κατ΄ελάχιστο, η συνολική θέση τους στην μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ.


    Σε κάθε περίπτωση ζητάμε από την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΕΤΕ να εγγυηθούν και να διασφαλίσουν την συμμετοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων στην αύξηση του Μ.Κ. και να διασφαλίσουν ότι δεν πρόκειται να αλλοιωθεί η σημερινή μετοχική σύνθεση της ΕΤΕ σε βάρος των δημοσίων και κοινωνικών φορέων που συμμετέχουν στο Μ.Κ. της Εθνικής Τράπεζας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αποστόλη καλησπέρα.
    Δεν καταλαβαίνω γρι τι παίζεται μ'αυτή την ιστορία της ΕΤΕ και γενικά των τραπεζων
    Ποιός δουλεύει ποιόν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπέρα Πέτρο

    κι όμως αυτές οι κινήσεις θα φέρουν ζεστό χρήμα στις τσέπες τους.

    τέτοια έβλεπε ο karl marx και ονόμασε το χρηματιστληριο "bordel"και τους χρηματιστές παράσιτα.

    θα μαζέψει ο Αράπογλου ΟΛΟ το φετινό "Μαύρο Χρήμα" κι οι άλλοι Τραπεζίτες συν τον Γιάννη Παπαθανασίου θα άρουν τα ρέστα!

    όπου ρέστα = τα @@ μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το ζητούμενο είναι όμως

    η αυριανή Μέρα πως κλείσει στο ΧΠΑ.

    εγώ είμαι είδη στημένος για αύριο και...

    ή θα πάω ή στην κόλαση κλαμένος και δαρμένος!

    ή θα πάω στο παράδεισο χεσμένος στο παρά!

    εδώ δε χωράει ΤΑ

    μια ζαριά είναι "ότι κάτσει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 18 ΙΟΥΝΗ 2009

    το κλείσιμο της ΝΥ

    dow..............8.555.6 +58,42 rate +0,69%

    s&p500.............918,37 +7,66 rate +0,84%

    nasdaq...........1.807,72 - 0,34 rate -0,02%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλησπέρα,

    Αποστόλη σε άφησα συντηρητικό και άρχισες τις ζαριές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μιχάλη καλησπέρα!

    χαίρομαι που σε βλέπω.


    ειμαι πολυ τσιτωμένος για αυρίο και η εμφάνησή σου με χαλάρωσε.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Άσε τους να φαγωθούν, πολύ νευρικότητα, δεν ξέρουν τι θέση να πάρουν.
    Αν κάνουν οι αγορές μερικά τέτοια, θα φάνε χρήμα από όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. μπα όχι το αυριανό δε το χάνω.

    έχει πολύ ψωμί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. σε καληνυχτώ

    πάω να κάνω ένα ντουζάκι να χαλαρώσω για να είμαι έτοιμος αύριο το πρωϊ

    όπως λέει η διαφήμιση του ΠΑΜΕ στοίχημα....

    έχει αγώνα αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλημέρα φαντάρε, έτοιμος για τη μάχη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. καλημέρα Πέτρο.

    ΠΑΝέτοιμος!

    -τα προπαρασκευαστικά πυρά περιμένω να αρχίσει το πελεκούδι.

    -θέλω μεγάλο τζίρο και έντονες διακυμάνσεις για έντονες συγκινήσεις.

    έτσι κι αλλιώς το πρώτο λόγο τον έχει ο μαέστρος.

    αυτός είναι ο δάκτυλος που βάζει το δείκτη ταχογράφο σε θέση "κατά το δοκούν"εμείς απλώς τον ακολουθούμε.

    και πάλι καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. απο το capital

    Τα ισχυρά "όπλα" του Τ. Αράπογλου στο road show της Εθνικής Τράπεζας

    Σε ένα από τα μεγαλύτερα road shows στην ιστορία της, κατά την διάρκεια του οποίου στο οποίο θα συναντήσουν πάνω από 1.000 εκπροσώπους των μεγάλων και μικρών επενδυτικών κεφαλαίων και hedge funds που έχουν θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της Εθνικής, αναμένεται να επιδοθούν από την Δευτέρα τα στελέχη της ΕΤΕ.

    Η διοίκηση της τράπεζας για περίπου δύο εβδομάδες θα «γυρίσει» στην κυριολεξία όλο τον πλανήτη καθώς πρώτος σταθμός θα είναι το Λονδίνο και θα ακολουθήσει το Παρίσι, η Φραγκφούρτη, η Στοκχόλμη, η Μαδρίτη, η Νέα Υόρκη, το San Francisco, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, (και άλλες 10 πολιτείες των ΗΠΑ), το Τόκιο, η Σιγκαπούρη και κάποιες χώρες του αραβικού κόλπου μεταξύ αυτών και του Ντουμπάι.

    Κατά την διάρκεια του road show η διοίκηση της τράπεζας υπό τον πρόεδρό της Τάκη Αράπογλου (στο road show θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Άνθιμος Θωμόπουλος, Πωλ Μυλωνάς , Αλέκος Τουρκολιάς κλπ) θα επισημάνει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου κατά 1,25 δισ. ευρώ γίνεται καθώς «η ΕΤΕ θέλει να αξιοποιήσει τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστούν στο μέλλον. Ο όμιλος θα είναι σε καλύτερη θέση, θα υλοποιήσει τη στρατηγική του ώστε να ισχυροποιήσει την ηγετική του θέση στη Ν.Α. Ευρώπη όταν προκύψουν ελκυστικές ευκαιρίες» θα τονίζεται μεταξύ άλλων.

    Ο Τάκης Αράπογλου και η ηγετική ομάδα του ομίλου θα εξηγήσουν στους ξένους θεσμικούς επενδυτές ότι «είναι μια συνετή κίνηση στις σημερινές συνθήκες. Παρότι το τελευταίο διάστημα δημιουργούνται προσδοκίες για ανάσχεση της ύφεσης και σταδιακή ανάκαμψη, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε αν πούμε ότι η κρίση είναι πίσω μας».

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr, η διοίκηση του ομίλου θα επισημάνει ότι «προχωράμε αποφασιστικά στην αύξηση, στηριζόμενοι στα πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου. Η ρευστότητα παραμένει ένα από τα βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της τράπεζας καθώς και το δανειακό χαρτοφυλάκιο, το 4% του οποίου είναι στεγαστικά και επιχειρηματικά, δηλαδή κλάδοι με χαμηλό κίνδυνο και υψηλή εξασφάλιση».

    Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος εγγραφών της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου εκτιμάται ότι θα διαρκέσει από τις 7 έως τις 21 Ιουλίου, ενώ οι μετοχές της Εθνικής θα διαπραγματεύονται πιθανότατα χωρίς τα δικαιώματα προαίρεσης από την 1 Ιουλίου. Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών θα ξεκινήσει εκτός απρόοπτου στις 3 Αυγούστου του 2009.

    Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΤΕ θα επαναγοράσει υβριδικά κεφάλαια ύψους 1 δισ. ευρώ μέσω δημόσιας προσφοράς με discount της τάξης του 20% με 30% σε σχέση με την ονομαστική τους αξία. Σχετική απόφαση έλαβε χθες το Δ.Σ. του ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΤΕ διαθέτει σήμερα 5 εκδόσεις υβριδικών κεφαλαίων συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

    Μάλιστα όπως εξηγεί σε report της η Marfin Analysis, με αυτή την προοπτική η διοίκηση αναμένει περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης κατά 200 εκατ. ευρώ, υποθέτοντας ότι η προσφορά της θα έχει 30% επιτυχία και έχοντας υπόψη ότι τα συγκεκριμένα υβριδικά διαπραγματεύονται με discount 35-40% έναντι της ονομαστικής τους αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άδοξο τέλος στην απόπειρα εξαγοράς της Forthnet

    Οριστικό τέλος έβαλαν σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι βασικοί μέτοχοι της Forthnet στις διαπραγματεύσεις με τα ενδιαφερόμενα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια για την πώληση της ελληνικής εισηγμένης που πρώτο είχε αποκαλύψει το Capital.gr. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προσφορές κρίθηκαν ως μη συμφέρουσες παρά το γεγονός ότι η καλύτερη εξ αυτών αφορούσε τίμημα πολύ υψηλότερο από την τρέχουσα τιμή της μετοχής ακόμη και μετά τη σημαντική άνοδο που συντελέστηκε κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων.


    Ο μεγαλύτερος μέτοχος, η Emirates International Telecommunications που ελέγχει ποσοστό 33,89%, είχε εξαρχής αφήσει να εννοηθεί ότι δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει το ποσοστό της. Εξάλλου, τα ενδιαφερόμενα funds ήταν αυτά που προσέγγισαν τη Forthnet η οποία δεν είχε ουδέποτε γνωστοποιήσει με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο την πρόθεσή της να αναζητήσει αγοραστή για μέρος ή το σύνολο του μετοχικού της κεφαλαίου. Μάλιστα η EIT σε μια κίνηση που ενδεχομένως κρύβει διάφορους συμβολισμούς, προτίθεται να τοποθετήσει ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της, τον Deepak Srinivas Padmanabhan στη θέση του προέδρου του ΔΣ της «κρητικής» εταιρείας.

    Ανάλογη στάση ακολουθεί πλέον και το «Ολλανδικό λόμπι» που συνίσταται σε ασφαλιστικά ταμεία της Ολλανδίας και εταιρεία συμφερόντων του διάσημου επιχειρηματία DeMol. Οι «Ολλανδοί» ελέγχουν ποσοστό μεγαλύτερο από 20% της εταιρείας και παρά το γεγονός ότι αρχικά είχαν εμφανισθεί ως πωλητές, αποφάσισαν να διατηρήσουν τα ποσοστά τους και μάλιστα να τοποθετήσουν και αυτοί δύο μέλη στο ΔΣ της Forthnet.

    Μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα funds, οι μέτοχοι της εταιρείας προχώρησαν σε αξιολόγηση των μη δεσμευτικών προσφορών τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε στις αρχές του μήνα η εισηγμένη, η καλύτερη από τις προσφορές κυμαινόταν σε επίπεδα 5-15% χαμηλότερα από την τιμή διάθεσης των μετοχών κατά την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου ήτοι στα 2,57 ευρώ. Ωστόσο, συνεκτιμώντας τη δυναμική της εταιρείας που ηγείται της αγοράς τηλεφωνίας και πρόσβασης στο διαδίκτυο μεταξύ των εναλλακτικών του ΟΤΕ παρόχων, αποφάσισαν να απορρίψουν τις προσφορές.

    Η αλλαγή προσώπων στο ΔΣ της Forthnet ενδέχεται να σηματοδοτεί μια πιο ενεργή ανάμιξη των μετόχων της που έχουν σημαντική τεχνογνωσία τόσο στις τηλεπικοινωνίες (ΕΙΤ) όσο και στα media, αφού η εταιρεία παραγωγής Endemol του Ολλανδού μεγιστάνα Johannes "John" Hendrikus Hubert de Mol παράγει μεγάλο μέρος του ψυχαγωγικού προγράμματος που προβάλλεται στη γηραιά ήπειρο.

    Προς το παρόν τα επενδυτικά κεφάλαια δείχνουν να ανακόπτουν το φλερτ τους προς την εταιρεία που «έφερε» το internet στη χώρα μας. Ωστόσο δεν αποκλείεται μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν να επανέλθουν δριμύτερα με βελτιωμένες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. για τον ΟΤΕ

    νέο status

    Μέσα στο προσεχές δεκαπενθήμερο είναι πολύ πιθανό να έχει κλείσει το νέο deal της κυβέρνησης με τη Deutsche Telekom, που θα ανεβάσει τα συνολικά έσοδα του δημοσίου σε πάνω από 1 δισ. ευρώ εάν συνυπολογιστεί και το τίμημα που εισέπραξε η κυβέρνηση για δώσει, πριν από ένα χρόνο, το 3% του ΟΤΕ στον γερμανικό όμιλο.

    Τα επόμενα βήματα για να «πέσουν οι υπογραφές» είναι να εγκριθεί η συγκεκριμένη συμφωνία από την διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων και από την κυβερνητική επιτροπή, ενώ δεν θα απαιτηθεί έγκριση από την Βουλής καθώς μέσω την συγκεκριμένης συμφωνίας δεν προβλέπεται διάθεση δικαιωμάτων προαίρεσης. Αν προχωρήσει όμως, σε δεύτερο στάδιο, και η διάθεση ενός επιπλέον ποσοστού 10% (όπως θεωρείται βέβαιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές) τότε θα απαιτηθεί και η έγκριση του Κοινοβουλίου. Η τιμή διάθεσης του επιπλέον 10% θα υπολογιστεί βάσει:

    • της μέσης σταθμισμένης χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής του ΟΤΕ για ένα διάστημα 20 ημερών πριν την ενημέρωση της D.T. από την κυβέρνηση για την πρόθεση της διάθεσης του ποσοστού,

    • συν ενός υπερτιμήματος (premium) της τάξεως του 15% - 20% ανάλογα με το χρόνο εξάσκησής του.

    Υπενθυμίζεται ότι βάση της συμφωνίας μετόχων, Δημόσιο και D.T. συμμετέχουν σήμερα ισομερώς στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ, διορίζοντας τον Πρόεδρο του Διοικητικού του Συμβουλίου. Το δικαίωμα αυτό διατηρεί το Δημόσιο όσο κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 15% στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ. Τι θα συμβεί αν μειωθεί η συμμετοχή του Δημόσιο κάτω και από το 15%; Για όσο χρονικό διάστημα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει τουλάχιστον 5% του μετοχικού κεφαλαίου θα διορίζει τα 5 από τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ. Αν, όμως από την άλλη πλευρά το ποσοστό της D.T. μειωθεί κάτω του 25%, τότε το Δημόσιο αποκτά αυτομάτως την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του ΟΤΕ και το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης.

    Τα βασικά δικαιώματα αρνησικυρίας του Δημοσίου αφορούν τα εξής:

    1. Την εταιρική επωνυμία ΟΤΕ και των θυγατρικών του που χρησιμοποιούν τη λέξη ή το συνθετικό ΟΤΕ

    2. Την υποχρέωση του στρατηγικού συμμάχου να μην ανταγωνίζεται τον ΟΤΕ σε χώρες που έχει σημαντική παρουσία ο Οργανισμός. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτές τις χώρες η παρουσία του ΟΤΕ θα είναι ακόμη πιο ισχυρή

    3. Συναλλαγές πάνω από κάποιο ποσοτικό όριο και μεταξύ των εταιρειών του Ομίλου του ΟΤΕ και του Ομίλου του στρατηγικού συμμάχου

    4. Την αλλαγή των εμπορικών σημάτων του Ομίλου ΟΤΕ για 24 μήνες

    5. Συγχωνεύσεις ή εξαγορές

    6. Έκδοση χρέους του ΟΤΕ πάνω από ορισμένα ποσά

    7. Έγκριση των οικονομικών καταστάσεων του ΟΤΕ

    8. Απαγόρευση διαγραφής των μετοχών του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Αθήνας

    9. Οποιοδήποτε εταιρικό μετασχηματισμό (μετατροπή, συγχώνευση, διάσπαση κλπ.) του Ομίλου

    10. Αλλαγή έδρας της εταιρείας

    11. Μεταφορά, μεταβολή ή μετατροπή των στρατηγικής σημασίας στοιχείων του ενεργητικού

    12. Διάλυση ή θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας

    Σε μια περίοδο που το χρέος καλπάζει πάνω από τα 280 δισ. ευρώ, λόγω των εκρηκτικών ταμειακών αναγκών, η κυβέρνηση θα επιλέξει όχι μόνο να παραχωρήσει μεγαλύτερο ποσοστό του OTE στην D.T., αλλά να διαθέσει και σημαντικό πακέτο μετοχών της ΔΕΠΑ σε στρατηγικό επενδυτική με «δόλωμα» ακόμα και την παραχώρηση του management της εταιρείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. θείε!

    έχω μια ερώτηση.

    τόσες πωλήσεις έχεις κάνει.Πόσο μείωσαν τα ελλείμματα του Κράτους;

    έ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καλημέρα. Επιτέλους Απόστολε 1 πολύ καλή ερώτηση. Βάζω 5*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αποστόλη αν είσαι μέσα στο ΧΑΑ βάλε το κράνος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. καλημέρα Μιχάλη

    πάντα το φοράω :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. NB

    [1ον]

    Χ.Α.: Κέρδη 2,38% την Παρασκευή, πτώση 6,98% στην εβδομάδα.

    Περισσότερο ανησύχησε παρά... καθησύχασε τους εμπλεκόμενους περί τα χρηματιστηριακά η σημερινή κούρσα της αγοράς, που έλαβε διαστάσεις πάρτι, αμέσω μετά τη λήξη των τριπλών σειρών στα παράγωγα. Οι χρηματιστές σχολιάζουν ότι για τα ΣΜΕ του Σεπτεμβρίου, παρατηρείται μεγάλη μεταβλητότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κάτι που σημαίνει ότι μετά το ράλι (που κράτησε 14 εβδομάδες), οι αγορές και μαζί με αυτές το Χ.Α. εισέρχονται σε μία περίοδο μετβλητότητας. Γεγονός το οποίο καταδεικνύεται από τη νευρικότητα των ευρωπαϊκών αγορών και της Wall ενδοσυνεδριακά την Παρασκευή. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύθηκε κατά 2,38%, στις 2.233,90 μονάδες, αλλά σε εβδομαδιαία βάση, οι απώλειες προσέγγισαν το 7%. Δεν είναι και λίγοι εκείνοι που μιλούν για ένα ακόμα σκίρτημα της αγοράς ενόψει της υλοποίησης της απόφασης της ΕΤΕ να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου κατά 1,25 δις. ευρώ. Που σημαίνει, ότι ουκ ολίγοι από τους συναλλασσομένους θα σπεύσουν να κατοχυρώσουν ρευστότητα προκειμένου να συμμετάσχουν στην αμκ της ΕΤΕ. Σημειωτέον, ότι από σήμερα τρέχουν άλλες δύο αυξήσεις κεφαλαίου, του Τ.Τ. και της Reds, χωρίς αξιοσημείωτη συμμετοχή, αφού τα δικαιώματα υπέστησαν μεγάλη πτώση περίπου κατά 22% και 65% αντίστοιχα. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν πάντως, η πλειοψηφία έκλεισε με κέρδη 165, έναντι 58 που υποχώρησαν και 82 αμετάβλητες. Οι συναλλαγές διαμορφώθηκαν στα 241 εκατ. ευρώ. Μεγάλη ήταν η αντίδραση για τον Τιτάνα κατά 6,41% και Μυτιληναίο 5,32%, ενώ από τις τράπεζες πρωταγωνίστησε η Πειραιώς με κέρδη 6,26%, Eurobank 4,87%, Marfin Popular 4,11%, Alpha 3,56% και ETE 3,55% (επιδίωξη να αποκοπεί το δικαίωμα σε υψηλότερα επίπεδα τιμών;). Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η οποία υστέρησε, εξαιτίας της πτώσης σε μιά σειρά από μετοχές, όπως της Forthnet (4,81%, ματαιώθηκαν οι επαφές με funds για την πώληση της εισηγμένης), ξεχώρισε η Alapis (6,38%), ΚΑΕ (4,38%, ενεργοποίηση απόφασης για επαναγορά ιδίων μετοχών), Ιντρακόμ (4,19%, επαφές με Vodafone για HOL), ANEK (3,13%) και Aegean (3,08%, η εταιρία έσπασε το εμπάργκο στη γραμμή της Κωνσταντινούπολης). Ο Mid Cap υστέρησε σε απόδοση την Παρασκευή, καθώς έκλεισε με κέρδη 1,3%, έναντι ανόδου 2,95 για τον ASE 20 και 2,7% για το Small Cap.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. [2ον]Emporiki Bank

    Πτωτική τάση διαμόρφωσε πλέον ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σχολιάζει στην εβδομαδιαία ανάλυσή της η Emporiki Bank. Αυτό έγινε από τη στιγμή που διασπάστηκε η καθοριστική στήριξη των 2.350μ, διαμορφώνοντας πλέον - βραχυπρόθεσμα - πτωτική τάση. Η διάσπαση συνοδεύτηκε από αυξημένους όγκους συναλλαγών, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω υποχώρησης του Γενικού δείκτη σε ορίζοντα μερικών εβδομάδων. Στη παρούσα φάση, σύμφωνα με την Emporiki, η χαμηλότερη τιμή σημειώθηκε στις 2.144μ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Επισημαίνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή των 2.120μ εντοπίζεται αξιόλογη περιοχή στήριξης, ικανή να δώσει μια βραχυχρόνια ανοδική αντίδραση. Όμως ακόμη και να πραγματοποιηθεί μια τέτοια εξέλιξη, πολύ δύσκολα ο ΓΔ θα ξεπεράσει στο άμεσο μέλλον τις 2.280μ και πολύ περισσότερο τις 2.315μ, καθώς οι ανοδικές αντιδράσεις θα αντιμετωπίζονται ως ευκαιρίες ρευστοποιήσεων. Αν θεωρηθεί η τελευταία υποχώρηση των τιμών ως διορθωτική κίνηση του συνολικού ανοδικού κύματος από τις 1.457μ (9/3/09) στις 2.431μ (2/6/09), τότε τα συνηθέστερα ποσοστά διόρθωσης 33% και 50% προσδιορίζονται στις 2.110μ και 1945μ. Στα επίπεδα αυτά υπάρχουν και αξιόλογες στηρίξεις.

    Η Emporiki Bank αναφέρει ακόμα, πως, «Αν λάβουμε υπόψη την εξέλιξη του όγκου των συναλλαγών τις τελευταίες συνεδριάσεις, τότε η παραμονή υψηλότερα των 2.110μ συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από το σενάριο σταδιακής επέκτασης της υποχώρησης προς την επόμενη στήριξη των 1.945μ. Μεσοπρόθεσμα (6 μήνες) η συνολική τεχνική εικόνα δίνει λιγοστές πιθανότητες υποχώρησης προς τα χαμηλά έτους στις 1.457μ, δίνοντας ως επικρατέστερο σενάριο μια παλινδρόμηση μεταξύ 2.400μ και 1.950μ και στη συνέχεια νέα προσπάθεια υπέρβασης των 2.450μ. Τεχνικοί δείκτες : ο Macd διατηρεί το σήμα εξόδου αλλά παραμένει σε θετικά επίπεδα. Ο Momentum (14ημ) είναι πλέον αρνητικός και ο RSI(14ημ) διατηρείται σε ουδέτερα επίπεδα, κινούμενος πτωτικά. Θεωρούμε δύσκολο να σημειωθεί το χαμηλότερο σημείο της πτωτικής διορθωτικής κίνησης του ΓΔ χωρίς ο RSI να έχει προσεγγίσει υποτιμημένες ζώνες τιμών. Πάντως ο Γδ διατηρείται ακόμη υψηλότερα του κινητού μέσου όρου των 200 ημερών, που για πολλούς θεωρείται μια αξιόπιστη ένδειξη μεταστροφής της μακροπρόθεσμης τάσης».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. [3ον]

    Οι τρεις στηρίξεις της αγοράς

    Σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ,

    «τεχνικά ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον σε καθαρά καθοδική φάση, διορθωτική της ανόδου που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2009. Ήδη οι κινητοί μέσοι των 30 και 200 ημερών έχουν δώσει σήματα πώλησης με τις διασπάσεις τους να γίνονται με αυξημένες συναλλαγές και με υποψία διανομών στην περιοχή 2.300 - 2.400. Τα εν δυνάμει σενάρια για το άμεσο μέλλον αφορούν τρεις περιπτώσεις που σχετίζονται με τα πιθανά όρια στήριξης της αγοράς. Το πρώτο επίπεδο στήριξης εντοπίζεται στις 2.060μονάδες (38,2%), το δεύτερο στις 1.950 (50%) και το τρίτο στις 1.840 (61,8%). Πέραν αυτού του επιπέδου τα πράγματα δυσκολεύουν για τους αγοραστές αφού η επιβάρυνση του διαγράμματος θα είναι μη αναστρέψιμη και ο τελικός σχηματισμός θα παραπέμπει σε «W» με τα όρια των κάτω άκρων να ακουμπούν κοντά στις 1.500 μονάδες. Αυτό είναι και το ακραίο σενάριο το οποίο έχει και τις λιγότερες πιθανότητες επίτευξης. Ο λόγος για τον οποίο το αναφέρουμε πρώτο είναι για να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία αντιμετώπισης όλων των ενδεχομένων. Σε ένα πιο μετριοπαθές σενάριο η αγορά θα βρει ισορροπία μεταξύ 1.840 - 1.950 μονάδων και πάντα σε συνάρτηση με τους συναλλακτικούς όγκους θα δώσει το κατάλληλο σινιάλο εισόδου όταν εξαντληθεί η προσφορά και οι τζίροι γυρίσουν στα 130 με 150 εκ. ευρώ. Στο αισιόδοξο σενάριο αναμένουμε πλάγια κίνηση, περισσότερο συσσωρευτικούς σχηματισμούς και σβήσιμο των διακυμάνσεων επί αρκετές ημέρες πέριξ των 2.000 μονάδων.

    Στην παρούσα φάση λοιπόν και όσο η αγορά βρίσκεται χρονικά εντός της επιρροής της αύξησης κεφαλαίου της Εθνικής (α’ 10ημερο Αυγούστου) η στρατηγική τοποθετήσεων θα είναι προσανατολισμένη σε πολύ πιεσμένες τεχνικά περιπτώσεις και σε θεμελιώδη που βρίσκονται σε αποτίμηση ευκαιρίας. Αν και ακόμα είναι νωρίς η εκτίμηση μας για ολοκλήρωση της διόρθωσης δίνει προβάδισμα στο μετριοπαθές σενάριο. Ωστόσο παρά την ταλαιπωρία που θα υποστεί η αγορά εκτιμούμε ότι το επόμενο ανοδικό κύμα θα είναι πιο συναρπαστικό και πιο αποδοτικό από αυτό που ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου. Προέχει όμως η διαδικασία αλλαγής των δυνατών χεριών της αγοράς και η έξοδος των αδυνάτων παικτών από αυτήν, να πεισθούν για το αυξημένο ρίσκο των μετοχών και να εγκαταλείψουν τις μετοχές τους».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΕΓΩ

    συμφωνώ απόλυτα με την ΠΗΓΑΣΟΣ!

    και επ' αυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. και στα call auctions οι τιμές στήθηκαν για μεγάλο πατιρντί τη Δευτέρα.

    και ο νοών νοείτω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. «Τέλος εποχής» για τη Multirama

    Πάνω από 90% των μετοχών της Multirama συγκέντρωσε η Vandervelle του Πάνου Γερμανού και η δημόσια πρόταση στέφθηκε με επιτυχία. Ο προτείνων τώρα σχεδιάζει να ασκήσει το δικαίωμα της εξαγοράς και των υπολοίπων μετοχών βγάζοντας την εταιρεία από το χρηματιστηριακό ταμπλό.













    12. Ο Προτείνων προτίθεται να αποκτήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και τελικά να αιτηθεί τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλησπ'ερα φαντάρε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. κάντο λιανά για τη ΔΕυτέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Morgan Stanley: Οι 3 εστίες ανησυχίας για την οικονομία

    Αρνητικοί ρυθμοί ανάπτυξης, υψηλός πληθωρισμός που μαρτυρά την περαιτέρω επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας και εκτροχιασμός των δημόσιων οικονομικών είναι το σκηνικό που συνθέτουν οι προβλέψεις της Morgan Stanley για την ελληνική οικονομία.

    «Η ελληνική οικονομία μάλλον δεν θα αποφύγει την ύφεση φέτος», προειδοποιεί ο οίκος, προβλέποντας αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,8% φέτος και θα ανακάμψει από το 2010, με ρυθμούς ανάπτυξης 1,3%.

    Παρά την αρνητική ανάπτυξη, ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε επίπεδα αρκετά υψηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, με τη Morgan Stanley να μιλά για περαιτέρω επιδείνωση της ανταγωνιστικής θέσης της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, ο πληθωρισμός αναμένεται στο 1,3% φέτος και στο 1,8% το 2010.

    «Επιπλέον, το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και η αδύναμη δημοσιονομική θέση μαρτυρούν μεγάλες ανισορροπίες στην οικονομία», τονίζουν οι αναλυτές.

    Οι προβλέψεις τους μιλούν για έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο 13,9% του ΑΕΠ το 2009 και 13,2% το 2010. Το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπεται στο 4,9% και στο 5,7% αντίστοιχα. Ανάλογη εικόνα εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών δίνουν και οι προβλέψεις της Morgan Stanley για το χρέος, το οποίο αναμένεται στο 101,7% του ΑΕΠ φέτος και στο 104,5% το 2010.

    Πάντως, η Morgan Stanley εκτιμά πως η παγκόσμια οικονομία έχει «πιάσει πάτο». Έπειτα από τρία τρίμηνα συρρίκνωσης, το παγκόσμιο ΑΕΠ επέστρεψε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου, σε θετικό έδαφος κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή ήρθε ελαφρώς νωρίτερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

    Η ανάκαμψη προβλέπεται πολύ αδύναμη, με υψηλό κίνδυνο διορθώσεων, αφού ο οίκος προβλέπει πως το παγκόσμιο ΑΕΠ θα επιστρέψει στα προ της ύφεσης επίπεδα γύρω στα μέσα του 2010 (και αυτό εξαιτίας της συμβολής των αναδυόμενων οικονομιών, αφού στις χώρες του G10, η ανάκτηση του χαμένου εδάφους θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. καλησπέρα Πέτρο

    σημερα ανακόπηκε η καθοδική πορεία λογω του τριπλού κλεισίματος των παραγώγων

    απο δευτέρα η αγορά στεγνή θα κοιτάξει να βρεί ρευστότητα για να συμμετάσχει στην αυξηση της ετε

    οταν βγαίνουν πωλητές το ΧΑ πέφτει.

    ειναι και οι κακές ειδήσεις που θα βγαίνουν αυτό το τρίμηνο καθώς και τα νεα μετρα της κηβέρνησης

    συνήθως οι κυβερνήσεις τα μέτρα τα πέρνουν οταν ο κόσμος είναι στις θερινές τους διακοπές και οι σχολές είναι κλειστές

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. πάντως σήμερα περίμενα τον Κυρ Γενικό να κάνει ένα +_ 10

    και δεν τό ΄κανε.

    και ο τζίρος ΔΕΝ ηταν ο ανάλογος της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. NOTA BENE

    Δανεισμός τίτλων-Short Selling

    Σημαντικός ο δανεισμός τίτλων (121500 Alpha Bank, 150000 MIG, 127700 Εθνική, 339700 Eurobank, 262800 Πειραιώς, 5200 Βιοχάλκο, 29700 Αγροτική, 17300 Coca-Cola, 18100 Τιτάν, 42400 ΟΤΕ, 13600 ΟΠΑΠ, 420000 Κύπρου, 20000 Ιντρακόμ, 24200 ΕΧΑΕ, 6000 Μέτκα, 40000 ΔΕΗ, 10000 Motor Oil), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5498), Eurobank (1514), Alpha Bank (3163), ΔΕΗ (841), Πειραιώς (1833), Κύπρου (1883), Intralot (1194), MPB (6458), ΟΤΕ (4551), Ιντρακόμ (2579), Μυτιληναίος (8341), ΓΕΚ (8408), Αγροτική (2569), Ταχ. Ταμιευτήριο (1320), Μέτκα (437), Motor Oil (225), Βιοχάλκο (156), Σιδενόρ (176), ΟΠΑΠ (236), MIG (2293), Coca-Cola (360), Τιτάν (401), Ελλάκτωρ (358), ΕΧΑΕ (247), Ελ. Πετρέλαια (116).

    Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. και στην συνεδρίαση της 19/6 σημειώθηκαν οι κάτωθι ανοιχτές πωλήσεις:

    478572 Alpha Bank, 201656 Eurobank, 139836 Εθνική, 43834 Πειραιώς, 19052 Coca-Cola, 25000 Forthnet, 97400 MIG, 108209 MPB, 15540 Intralot, 5777 Motor Oil, 73605 Αγροτική, 13001 Βιοχάλκο, 15121 ΔΕΗ, 17304 Ελλάκτωρ, 15936 Ελ. Πετρέλαια, 231635 Κύπρου, 11437 Μυτιληναίος, 31187 ΟΠΑΠ, 47919 ΟΤΕ, 77788 Ταχ. Ταμιευτήριο, 10035 Τιτάν

    Επίσης κλείσιμο θέσεων ανοιχτής πώλησης, 900 Lamda Develoment, 18538 Εθνική, 8388 Πειραιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. αυριο γράφει η κόρη μου Αγγληκά σήμερα έδοσε προφορικά κυριακή ξεκουράζεται και τη δευτέρα βράδυ ,πρώτα ο θεός λύνουμε κάβους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. ο Καρατζαφέρης που ρώτησες πιο πάνω ΠΟΥ κολλάει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Αύριο γράφει η κόρη μου Αγγλικά σήμερα έδοσε προφορικά κυριακή ξεκουράζεται και τη δευτέρα βράδυ ,πρώτα ο θεός λύνουμε κάβους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. στις Εκλογές δεν έβγαινε στο γυαλί και έλεγε για το Γερμανό και το κκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. αυτός έχει πάθει ψύχωση με το Γερμανό
    αφού να φανταστείς ΟΤΑΝ πάει στη Γερμανία,
    ΔΕ βλέπει Γερμανούς,


    βλέπει Παπαρήγες!

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. ΔΕ σε είπα στο βίντεο με τον Χάρυ Κλίν

    με κάνανε σύσταση να το βγάλω λόγω ανήθικου περιεχομένου!


    προς στιγμή νόμισα ότι ήταν ο capital και με πήγαινε για ΒΑΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΝΒ

    [1ον]
    Mixed Picture as Week Nears End

    Thanks to diving oil prices, the Dow was poised Friday afternoon to add onto its rare weekly selloff but the Nasdaq Composite made headway amid solid gains for tech stocks.

    Today's Markets

    As of 2:45 p.m. EDT, the Dow Jones Industrial Average lost 39.98 points, or 0.46%, to 8515.55, the Standard & Poor's 500 sank 0.09 points, or 0.01%, to 918.22 and the Nasdaq Composite picked up 13.75 points, or 0.76%, to 1821.44. The consumer-friendly FOX 50 dropped 0.41 points, or 0.06%, to 676.55.

    With an absence of major economic reports and speeches from Washington, the markets once again mirrored the action in the energy market, where crude oil took an afternoon tumble, ending its two-day win streak. Stocks are well off their best levels as the Dow had been more than 60 points in the green before crude began to plunge at midday.

    “Crude has really been driving markets the entire week,” said Art Hogan, chief market strategist at Jefferies & Co. “We might be able to put two up days together in a row and get back to where we started the month of June.”

    Anemic trading volume on Wall Street was boosted by the fact that Friday is classified as a quadruple witching session, which means contracts on stock index futures, stock index options, stock options and single stock futures all expire. Despite being a summer Friday, there were more than 1.2 billion shares traded on the New York Stock Exchange with more than an hour of trading remaining.

    “It’s certainly going to distort the volume and perhaps distort today’s performance one way or the other because it always creates aberrations when we have these options expirations,” NSYE trader Ted Weisberg of Seaport Securities told FOX Business.

    Even with Friday's early gains, Wall Street is still on track for its first down week in five weeks. The bulls appear to have lost some momentum this week as the Dow is off by more than 200 points despite a lack of any new groundbreaking developments. Instead, the bears have said the markets have climbed too high, too quickly as the Dow climbed almost 33% in just 14 weeks -- its best such stretch since 1975.

    “The market is sort of struggling here. We’re at the upper end of this trading range. I think the market is more or less groping for some solid ground to continue its positive bias. It’s a big question mark whether or not that’s going to happen,” said Weisberg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. [2ον]

    Τhe Dow was led lower by 1% declines for blue-chip stocks like Kraft (KFT: 25.485, -0.325, -1.26%) and Verizon (VZ: 29.725, -0.355, -1.18%). On the other hand, the biggest winners on the index include Microsoft (MSFT: 24.16, 0.66, 2.81%) and Merck (MRK: 25.99, 0.36, 1.4%).

    The Nasdaq Composite outperformed the broader markets as tech stocks like Dell (DELL: 13.29, 0.68, 5.39%) and Yahoo! (YHOO: 15.79, 0.45, 2.93%) rose sharply even after BlackBerry maker Research in Motion (RIMM: 73.08, -3.47, -4.53%) issued a cautious quarterly outlook late Thursday. The tech giant beat the Street with an adjusted-profit of 98 cents per share but missed on revenue and said its second-quarter earnings could miss estimates.

    Energy stocks like ExxonMobil (XOM: 70.95, -0.42, -0.59%) and Schlumberger (SLB: 55.53, -0.18, -0.32%) turned negative Friday afternoon as crude sold off. After trading as high as $72.30 per barrel, crude closed at $69.59, down $1.79 on the day. Gold rose $1.60 per ounce, or 0.17%, to $935.60.

    Earlier, the markets were boosted by an overseas equities rally as Asian stocks advanced by nearly 1% a piece and European markets ended their down week on a positive note.

    Traders are also beginning to turn their attention to next week’s record bond auction as the Treasury Department said it plans to sell $104 billion in notes, including $40 billion of 2-year notes on Tuesday. Depending upon demand for the government debt, the auctions could reignite fears about interest rates and inflation that have cooled in recent days.

    Corporate Movers

    General Motors (GM: undefined, undefined, undefined%) is aiming to emerge from bankruptcy court with a new company as early as mid-July, which would exceed current estimates for a 60 to 90-day bankruptcy, The Wall Street Journal reported. However, to get it done by July 15 is “kind of presumptuous” as the judge would need to handle all objections and approve the sale by July 1, a source told the paper.

    Apple (AAPL: 138.92, 3.04, 2.24%) saw its shares rise as the tech giant’s latest iPhone hit the shelves on Friday in the U.S. and seven other countries. The latest version of the hit gadget, the 3GS, has a faster processor and sells for as low as $199.

    Microsoft (MSFT: 24.16, 0.66, 2.81%) was added to Goldman’s conviction buy list on its revenue drivers, expense management and cash flexibility. Goldman upped its price target on the software titan to $29 from $25.

    Carmax (KMX: 15.3799, 2.2594, 17.22%) beat the Street with an adjusted-profit of 22 cents per share, topping estimates for a 4-cent-per-share profit.

    Global Markets

    London's FTSE 100 index jumped 1.52% to 4345.93, France's CAC 40 gained 0.85% to 3221.27 and Germany's DAX climbed 0.04% to 4839.46.

    In Asia, Japan's Nikkei 225 rose 0.85% to 9786.26 and Hong Kong's Hang Seng rallied 0.81% to 17920.93 and China's Shanghai Composite advanced 0.93% to 2880.49.

    Comments (1) Add Comment
    0

    ΑπάντησηΔιαγραφή