Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

MIG Real Estate στην πρεμιέρα της στο ΧΑ

Με άνοδο ξεκίνησε την πρώτη της μέρα διαπραγμάτευσης στο ΧΑ η MIG Real Estate.
Ο τίτλος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ενισχύεται 5,5% και βρίσκεται στα 4,22 ευρώ με όγκο 60 χιλιάδες τεμάχια.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., στην κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης και στον κλάδο Ε.Ε.Α.Π. Βιομηχανικών & Επαγγελματικών Χώρων, οι 12.340.000 μετοχές της εταιρείας MIG Real Estate με κωδικό ΟΑΣΗΣ ΜΙΓΡΕ και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης τα 4 ευρώ.
Για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής θα είναι ελεύθερο.

Η MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. ιδρύθηκε το 1999 με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» από τους κ.κ. Βενετσιάνο Κάκκαβα και Ηλία Βολονάση, με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων. Το 2002 εισέρχονται ως νέοι μέτοχοι οι κ.κ. Κ. Μαρτίνος, Ν. Γουλανδρής και Γ. Βαρδινογιάννης. Το 2007, μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εισέρχεται ως νέος μέτοχος με ποσοστό 50%. η Marfin Investment Group (MIG). Το ίδιο έτος, η εταιρεία μετατρέπεται σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Η εταιρεία έχει αποκτήσει συνολικά 32 ακίνητα τα οποία έχει εκμισθώσει σε υψηλής φερεγγυότητας μισθωτές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Marfin Egnatia Bank, η Millennium Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank, η Grant Thornton, το Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «Υγεία», η Vodafone, η Wind Hellas κ.λπ.

Μέσω Δημόσιας προσφοράς που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου, η MIG Real Estate διέθεσε 2.500.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας αντλώντας το ποσό των 10 εκ. ευρώ. Το 35,65% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς κατανεμήθηκε σε Θεσμικούς και Λοιπούς Επενδυτές και το υπόλοιπο 64,35% σε Ιδιώτες Επενδυτές.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είπε μεταξύ άλλων: «Η εισαγωγή της MIG Real Estate είναι η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Κύρια Αγορά μας μετά από 18 ολόκληρους μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί στην Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε οι εταιρείες που εισάγονται στην αγορά μας να είναι καλές και να έχουν προοπτικές ανάπτυξης. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιες οι εταιρείες, από την πλευρά τους, να προωθούν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση, για να θωρακίσουμε την αξιοπιστία της αγοράς».

Από την πλευρά της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π., ο κ. Ηλίας Βολονάσης, Πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε: «H εισαγωγή της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. στο Χ.Α. και η υπερκάλυψη κατά 4,5 φορές της δημόσιας προσφοράς σηματοδοτεί την αναπτυσσόμενη, ακόμα και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δυναμική, του συγκεκριμένου κλάδου, που απευθύνεται τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό παρέχοντας του έναν εναλλακτικό τρόπο επενδύσεως σε ακίνητη περιουσία, όσο και στους επαγγελματίες διαχειριστές, παρέχοντας τους ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη διαμόρφωση των επενδυτικών τους προτάσεων».

2 σχόλια:

 1. ΔΝΤ: Αύξηση ελλειμμάτων, χρέους και διετή ύφεση για την Ελλάδα

  Διετή ύφεση και εκρηκτική αύξηση των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους, προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την ελληνική οικονομία.
  Στην έκθεσή του, που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 1,7% το 2009 και 0,4% το 2010, ενώ η ανεργία θα ξεπεράσει το 10%.

  Η ελληνική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει αργά από το 2011 και μετά, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης θα υπολείπεται σημαντικά από τα προ της κρίσης επίπεδα, λόγω της χαμηλής ανταγωνιστικότητας.

  Το υπουργείο Οικονομίας προβλέπει για φέτος μηδενικό ρυθμό ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συρρίκνωση κατά 0,9%.

  Επίσης, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», ο διεθνής οργανισμός θεωρεί ότι παρά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, το έλλειμμα όχι μόνο δεν θα μειωθεί όπως προσδοκά η κυβέρνηση, αλλά θα συνεχίσει να αυξάνεται ξεπερνώντας φέτος το 6% του ΑΕΠ και φτάνοντας στο 7,5% το επόμενο έτος. Αντίστοιχα, το δημόσιο χρέος θα ανέλθει στο 109% και στο 116% του ΑΕΠ.

  Προκειμένου να αποτραπεί η δημοσιονομική κατάρρευση, το ΔΝΤ προτείνει τη λήψη μόνιμων μέτρων 1,5% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "Καύσιμο" στην αγορά με νέα έργα 720 εκατ. ευρώ

  Mε την προκήρυξη διαγωνισμών για οκτώ έργα ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού 720 εκατ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών επιχειρεί να τονώσει την κατασκευαστική δραστηριότητα το προσεχές διάστημα και να δώσει την αναγκαία ώθηση στην ανάπτυξη ώστε να παραμείνει θετική φέτος.

  Η κυβέρνηση τον Ιούλιο έβγαλε "στον αέρα" τις προκηρύξεις για κατασκευή των φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Θράκης και του Γενικού Νοσοκομείου Πρεβέζης και έως το Σεπτέμβριο αναμένονται οι προκηρύξεις για έξι ακόμη έργα. Στο οικονομικό επιτελείο ποντάρουν στον θεσμό των ΣΔΙΤ καθώς πιστεύουν ότι εν μέσω κρίσης μπορεί να δημιουργήσει αναπτυξιακή δυναμική τόσο το 2009 όσο και το 2010.

  Και τούτο διότι οι ιδιώτες επενδυτές και οι τράπεζες που τους χρηματοδοτούν γνωρίζουν πως τοποθετούν τα κεφάλαιά τους χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, αφού την αποπληρωμή εγγυάται το Eλληνικό Δημόσιο.

  Πάντως επί του παρόντος από το σύνολο των έργων που έχουν εγκριθεί μόνο για το ένα τρίτο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί.

  Ειδικότερα, έως τώρα, η Διυπουργική Eπιτροπή ΣΔΙΤ έχει εγκρίνει 52 έργα συνολικού ύψους 5,7 δισ. ευρώ. Από αυτά, έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για 16 έργα προϋπολογισμού 1,7 δισ. ευρώ.

  Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών για:

  - Το έργο κατασκευής οικημάτων στέγασης της Πολεμικής Αεροπορίας με προϋπολογισμό 90 εκατ. ευρώ.

  - Την ανέγερση του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Βορείου Ελλάδας προϋπολογισμού 123 εκατ. ευρώ.

  - Την κατασκευή του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 116 εκατ. ευρώ.

  - Την ανέγερση σχολικών κτιρίων στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ.

  - Την κατασκευή διοικητηρίου στο Νομό Ημαθίας συνολικής δαπάνης 30 εκατ. ευρώ.

  Εξάλλου ξεκινούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κοινοπραξία των εταιρειών που θα αναλάβει τη δημιουργία σχολικών μονάδων στη Θεσσαλονίκη, ύψους 70 εκατ. ευρώ.

  Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί πως το Yπουργείο Οικονομίας για να ξεπεραστούν προβλήματα χρηματοδότησης, λόγω κρίσης, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για να εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, με την ανάληψη μέρους του κινδύνου των περιθωρίων των επιτοκίων δανεισμού των υποψήφιων επενδυτών (εκτός του επιτοκίου βάσης που το αναλαμβάνει ούτως ή άλλως).

  ΑπάντησηΔιαγραφή