Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

προς webmaster

-τι θα γίνει με τα blog!!!!!

-πότε επιτέλους θα μπορέσουμε να τα λειτουργήσουμε απρόσκοπτα χωρίς προβλήματα?

-μήπως θα έπρεπε να μας ενημερώσει κάποιος για το πρόβλημα,τί συμβαίνει και πότε θα αποκατασταθεί και να μας ζητήσει και μια


συγνώμη!


δεν υπάρχει και κάποιο τηλέφωνο για επικοινωνία μαζί σας!!!!!!!!!!!!!!!

28 σχόλια:

  1. καλημέρα . τι έπαθες ωρέ και γρινιάζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Πέτρο.

    δε μπορώ με τη παλιά φόρμα να σχολιάζω στο ποστ.

    έτσι άλλαξα τη φόρμα των σχολείων και πέτυχα να εμφανίζονται τα σχόλιά μου στο θέμα μου.

    εσύ καλά είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 15.7.09
    Γκάιτνερ
    Σοβαρές απειλές για την παγκόσμια οικονομία
    «Κάναμε πολλά πράγματα...μένουν όμως κι άλλα να γίνουν» σημείωσε μετά από συνάντηση που είχε με το Βρετανό ομόλογό του Άλιστερ Ντάρλινγκ, επισημαίνοντας πως σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο από την κρίση «επικρατεί αβεβαιότητα».

    Καταλήγοντας, πρόσθεσε: «Μου εμπνέουν εμπιστοσύνη οι βρετανικοί κυβερνητικοί χειρισμοί για την οικονομία. Αλλά για το πότε ακριβώς θα εισέλθουμε όλοι σε αναπτυξιακή φάση εκ νέου, στο σημείο αυτό, διατηρώ τις επιφυλάξεις μου».
    «Ασταθής» η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας
    Ασταθή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει ο υπουργός Οικονομίας των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν αρκετά «σκαμπανεβάσματα» καθώς τα κράτη θα προσπαθούν να προσαρμοστούν στη συρρίκνωση του πλούτου τους και στη διόγκωση των δημοσίων ελλειμμάτων.

    «Η κρίση ήταν μεγάλη ως προς τον βαθμό και τη σοβαρότητα της ζημιάς που προκάλεσε στις οικονομίες ανά τον κόσμο», ανέφερε σήμερα ο Γκάιτνερ σε ομιλία του στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Τζέντα, στη Σαουδική Αραβία.

    «Δεδομένης της ζημιάς που έχει γίνει στα χρηματοοικονομικά συστήματα, της απώλειας πλούτου, των απαραίτητων προσαρμογών σε μια μακρά περίοδο εκτεταμένου δανεισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται ρεαλιστικό να αναμένουμε μια σταδιακή ανάκαμψη με περισσότερα σκαμπανεβάσματα και προσωρινές αντιστροφές», υπογράμμισε.

    Ο Αμερικανός υπουργός παραδέχτηκε πάντως ότι οι έντονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης αρχίζουν να αποδίδουν και οι ΗΠΑ οφείλουν να βοηθήσουν, ώστε να υπάρξει ανάκαμψη.

    «Δεδομένου του ρόλου του δολαρίου στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα και τον σημαντικό αντίκτυπο της αμερικανικής οικονομίας στις παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες, αναγνωρίζουμε πλήρως ότι οι ΗΠΑ έχουν συγκεκριμένες ευθύνες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    http://athenstock.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2009
    Πάνω από τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

    Αύξηση μεγαλύτερη των προβλέψεων εμφάνισε τον Ιούνιο ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ, κυρίως εξαιτίας του ακριβότερου ενεργειακού κόστους, που αντιστάθμισε τις μειώσεις στις τιμές άλλων αγαθών.

    Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή εμφάνισε αύξηση 0,7%, έπειτα από άνοδο 0,1% το Μάιο. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,2%.

    Οι αναλυτές περίμεναν την αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,6%.

    Πάντως, σε ετήσια βάση, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν πτώση 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 1950.

    http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=2&artid=74911

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τράπεζες: Όλα τα λεφτά οι... επισφάλειες
    του Στέφανου Κοτζαμάνη
    Δημοσιεύθηκε: 08:00 - 16/07/09

    Στον σημαντικότερο τελικά παράγοντα που θα κρίνει τη φετινή κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών και σε σημαντικό βαθμό την πορεία των μετοχών τους στο ταμπλό του Χ.Α. εξελίσσεται το ύψος των επισφαλών απαιτήσεων που τελικά θα εγγραφούν μέσα στο 2009.

    Σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές επιδόσεις, κοινή αντίληψη των αναλυτών είναι πως από τρίμηνο σε τρίμηνο τα αποτελέσματα θα είναι ολοένα και βελτιούμενα, καθώς:

    α) το μέσο κόστος των καταθέσεων θα μειώνεται σταδιακά,

    β) η πολιτική ανατιμολόγησης (reprising, άνοδος spread) θα αποδίδει ολοένα και περισσότερο και

    γ) θα επιδράσουν οι κινήσεις για συγκράτηση του λειτουργικού κόστους.

    Ως προς το ύψος όμως των επισφαλειών δεν φαίνεται να υπάρχει ανάλογη βεβαιότητα μεταξύ των αναλυτών. Γι’ αυτό και οι τελευταίοι δίνουν περισσότερο έμφαση στο ύψος των λειτουργικών περιθωρίων κέρδους και στη συνέχεια στο κατά πόσον τα περιθώρια αυτά είναι σε θέση να απορροφήσουν τους κραδασμούς που θα προκύψουν από την άνοδο των επισφαλειών.

    Φυσικά, κανένας οίκος δεν αμφιβάλλει για το αν οι ελληνικές τράπεζες θα μπορέσουν τελικά να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις, κάνοντας αναφορά μάλιστα και στα αποτελέσματα των stress tests που διενήργησε η Τράπεζας της Ελλάδος. Ωστόσο, το τελικό ύψος της ζημίας ενδεχομένως να διαφοροποιήσει ριζικά την τελική κερδοφορία σε σύγκριση με τις τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς.

    Τα μέχρι τώρα στοιχεία

    Η Τράπεζα της Ελλάδος ανέβασε το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών στο 6% στο τέλος του πρώτου φετινού τριμήνου, έναντι 5% στη λήξη του 2008. Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί πως για τα πιστωτικά ιδρύματα που συνήθως καλύπτουν οι ξένοι επενδυτικοί οίκοι η κατάσταση είναι αρκετά καλύτερη.

    Οι τράπεζες αυτές επίσης έχουν δηλώσει ότι κατά το δεύτερο φετινό τρίμηνο έχουν διαπιστώσει τάση αποκλιμάκωσης του ρυθμού στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, γεγονός που θα μπορούσε να αποδοθεί είτε στην αρνητική εποχικότητα του πρώτου τριμήνου κάθε έτους είτε στην άσκηση εντονότερων πιέσεων από τις τράπεζες, με αποτέλεσμα να εξοφληθούν αρκετές από τις ανείσπρακτες απαιτήσεις του παρελθόντος.

    Από την πλευρά τους, πάντως, τα περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα δεν σπεύδουν να πανηγυρίσουν. Αντίθετα τηρούν επιφυλακτική στάση, υποστηρίζοντας ότι πολύ καλύτερη εικόνα θα υπάρξει στο δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, όπου εκεί αναμένεται να κριθούν πολλά...

    Τα κυριότερα σημεία είναι:

    • Ο μεγαλύτερος αστάθμητος παράγοντας βρίσκεται περισσότερο στο δανειακό χαρτοφυλάκιο στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης παρά στο εγχώριο.
    • Εντονότερη είναι η ανησυχία στο εσωτερικό, στα δάνεια προς τα νοικοκυριά και λιγότερο στα επιχειρηματικά δάνεια.
    • Πολύ καλύτερη εικόνα για την όλη κατάσταση θα έχουμε κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..............................

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ

    Όπως οι Γερμανοί της Deutsche Bank, έτσι και οι Ελβετοί της UBS θεωρούν πως οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν καλύτερη κεφαλαιακή διάρθρωση από τις ευρωπαϊκές, αλλά βέβαια δεν παραγνωρίζουν το θέμα των επισφαλειών.

    «Πιστεύουμε ότι ο πιστωτικός κύκλος βρίσκεται ακόμα στην αρχή του και αυτό μας ωθεί στην εκτίμηση πως οι απομειώσεις θα αυξηθούν 150 μονάδες βάσης κατά μέσο όρο για το 2009 και για το 2010», επισημαίνει η UBS, που επιπλέον επισημαίνει πως η υπερβολική πίεση στις χώρες της ΝΑ. Ευρώπης έχει υποχωρήσει. Για το σύνολο της φετινής χρονιάς ο ξένος οίκος υπολογίζει το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 5,8%.

    Η πρόσφατη έκθεση της HSBC ήταν εγκωμιαστική για την Εθνική Τράπεζα και για τη μετοχή της, ωστόσο ο οίκος δεν παρέλειψε να αναφερθεί με «γκρίζο» τρόπο στο ερώτημα για το πώς θα εξελιχθούν πιθανόν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου (άρα σε μεγάλο βαθμό και ολόκληρου του κλάδου, με δεδομένο το μεγάλο μερίδιο της ΕΤΕ στην αγορά) για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Η HSBC επισημαίνει, λοιπόν: «Τα αποτελέσματα της πιστωτικής κρίσης δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στην πραγματική οικονομία και προβλέπουμε επιτάχυνση της επιδείνωσης στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου, κυρίως λόγω των δανείων προς τα νοικοκυριά (στεγαστικά, καταναλωτικά).

    Κάτω από αυτές τις συνθήκες, προβλέπουμε ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας στην Ελλάδα θα ανέλθουν στο 5,1% του συνόλου, έναντι 4,9% προηγουμένως και 2,8% το 2008».

    Τρία είναι τα σημαντικότερα στοιχεία που προκύπτουν από την παραπάνω αναφορά:

    1. Τα πράγματα στο μέτωπο των επισφαλειών στην Ελλάδα δείχνουν σήμερα να είναι κάπως χειρότερα σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση του οίκου.

    2. Το μεγάλο πρόβλημα δεν θα προέλθει από τις επιχειρήσεις, αλλά από τα νοικοκυριά. Πιθανόν γιατί οι εταιρείες απάντησαν στην κρίση με απολύσεις, με τετραήμερη απασχόληση, με περιορισμό αποθεμάτων, με πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων και με άλλες επιλογές οι οποίες περιόρισαν τον δανεισμό. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν ή βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται είναι τα πιο εύκολα θύματα της πιστωτικής κρίσης.

    3. Τον... πάτο του βαρελιού στην πραγματική οικονομία πολύ πιθανόν να μην τον έχουμε δει ακόμη, αφού ορισμένοι θεωρούν πως αμέσως μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το κλίμα μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο.

    Μάλιστα, πρόεδρος εισηγμένης εταιρείας δήλωσε στο euro2day.gr: «Θα επηρεάσει και ο χαμηλότερος τουρισμός, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι θα υπάρξουν και οι δευτερογενείς επιδράσεις από τις απολύσεις του πρώτου εξαμήνου. Οι μεταχρονολογήσεις επιταγών επίσης δεν μπορούν να διαρκούν επ’ άπειρον, ενώ οι εταιρείες πολλών κλάδων που δούλευαν καλά στο πρώτο εξάμηνο λόγω των συμβάσεων που είχαν λάβει πριν από το ξέσπασμα της κρίσης, τώρα βλέπουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων τους να μειώνεται επικινδύνως».

    ...............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ........................................
    Αρνητικός παράγοντας επίσης θα είναι ενδεχομένως και η επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων από την κυβέρνηση. Η λήψη αυτών θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στα μέτρα του Μαρτίου του 2009 συμπεριλαμβανόταν και η πρόβλεψη για μείωση των ελαστικών δαπανών κατά 10%, με εκτιμώμενη εξοικονόμηση γύρω στα 500 εκατ. ευρώ. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, τέτοια μείωση δεν έχει προκύψει.

    Παράγοντες της αγοράς μάλιστα θεωρούν ότι τα μέτρα του Οκτωβρίου θα είναι πολύ πιο επώδυνα και με σαφώς πιο μεγάλες επιδράσεις από τα πρόσφατα που ελήφθησαν, τα περισσότερα από τα οποία, σύμφωνα με την Alpha Bank (εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο, 2/7/09), «δεν αναμένεται να έχουν επιπτώσεις στην καταναλωτική δαπάνη σε εγχωρίως παραγόμενα προϊόντα, ενώ ο φόρος στη βενζίνη προσαρμόζει την ελληνική φορολογία περισσότερο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

    ΤΑ STRESS TESTS

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των stress tests, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο τέλος του 2010 θα μπορούσε να φτάσει στο 12,7%, κάτω όμως από κάποιες σκληρές παραδοχές, όπως:

    • Υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3% τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη χρονιά.
    • Εκτίναξη του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο 5% (από 1% σήμερα).
    • Πτώση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. κατά 40%.
    • Εκτίναξη της ανεργίας στο 13,3% κ.ά.

    http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/528325/Article.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 16 |7 |2009
    Η Εθνική, το ριμπάουντ και οι τιμές-στόχοι που… έρχονται

    Την περασμένη Τρίτη και την ώρα που ο τίτλος της Εθνικής κατέγραφε ανοδική διαδρομή από τα 16,6 ευρώ μέχρι και τα 18,8 ευρώ, όπου και έκλεισε, ή αλλιώς άλμα της τάξεως του 10,92%, κάποιοι έσπευσαν να σορτάρουν (επίσημα) 946 χιλ. κομμάτια. Αν και το short shelling έφτασε στο 25% περίπου επί του συνολικού τζίρου, δεν θεωρείται υπερβολικό, ωστόσο εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζει η αγορά είναι σε ποια επίπεδα πουλήθηκαν ανοιχτά οι μετοχές.

    Αν δηλαδή κάποιος σόρταρε στο +3% ή στο +5% τότε η ζημιά που "γραφεί" ήδη είναι σημαντικότατη και συνεπώς δεν αποκλείεται οι θέσεις να έκλεισαν εσπευσμένα μέσα στην ιδία την συνεδρίαση, εντείνοντας θέλοντας και μη την εντυπωσιακή κατά κοινή ομολογία κίνηση της μετοχής.
    Κατά το προχθεσινό δελτίο της ΕΤΕΣΕΠ πάντως το short covering στην ΕΤΕ ηταν μόλις 114 χιλ. κομμάτια, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να μην δηλώθηκε το σύνολο της επαναγοράς.

    Αυτά όσον αφορά την κερδοσκοπική διάσταση του θέματος και για να περάσουμε στο παρασκήνιο των dealing rooms, αυτό που προκύπτει από τους brokers που περνούν τις εντολές των ξένων στο ταμπλό, είναι πως οι ανάδοχοι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έστειλαν ένα σαφές σήμα όχι τόσο στους κερδοσκόπους, αλλά στους πελάτες τους.

    Εκείνους δηλαδή που θα καλύψουν την αύξηση των 1,25 δις. ευρώ και οι οποίοι προφανώς έχουν απαιτήσει και εξασφαλίσει-υπό μια έννοια-εγγυήσεις, πριν διαθέσουν την ρευστότητά τους αγοράζοντας δικαιώματα της Εθνικής.
    Θυμίζουμε πως οι ανάδοχοι (JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Gredit Suisse) έχουν εγγυηθεί την κάλυψη και προφανώς δεν σκοπεύουν να το πράξουν μόνο με δικά τους κεφάλαια.

    Επιπροσθέτως οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν έως και ύποπτη την "σιγή ασυρμάτου" που έχουν βάλει οι αναλυτές το μεγάλων οίκων το τελευταίο διάστημα για την ΕΤΕ. Και προσθέτουν πως ενδεχομένως τα τμήματα ανάλυσης περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πριν προβούν σε νέα reports και εκτιμήσεις αναφορικά τις ευρύτερες προοπτικές και την τιμή-στόχο της μετοχής.

    Αυτή την στιγμή οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έχουν βάλει τον πήχη για τον τίτλο στην περιοχή των 22,5 ευρώ περίπου, κάτι που υποδηλώνει ένα καλό περιθώριο ανόδου 25% περίπου, όχι όμως τέτοιο που να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των διαχειριστών.

    Εκείνο που υπονοούν με πιο απλά λόγια οι άνθρωποι της αγοράς είναι πως οι "μεγάλες δυνάμεις" κρατούν ως εφεδρεία τα θετικά reports για να τα "ρίξουν στο παιχνίδι" προς το τέλος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όταν θα μπουν προς διαπραγμάτευση τα νέα κομμάτια. Το ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη μάλιστα θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το κατά πόσο οι αναλύσεις θα περιλαμβάνουν νέες και κατά που υψηλότερες τιμές στόχους.

    Α. Τάντουλος

    http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=122239&nt=108&lang=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 16 |7 |2009 10:46
    ΟΠΑΠ: Στα 17 από τα 26,5 ευρώ η νέα τιμή από Citi

    Σε κατακόρυφη μείωση της τιμής στόχου από τα 26,5 στα 17 ευρώ προχώρησε η Citigroup για την μετοχή του ΟΠΑΠ, ενώ υποβάθμισε και τη σύσταση σε hold/high risk από την προηγούμενη (buy/high risk).

    Στην ανάλυσή της με σημερινή ημερομηνία, η Citigroup επισημαίνει ότι οι χθεσινές δηλώσεις-προειδοποιήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού, Χ. Χατζηεμμανουήλ, ήρθαν απλώς να προστεθούν στις ανησυχίες που υπήρχαν στην αγορά, για τις επιδράσεις από την έγκριση των νέων φορολογικών μέτρων.

    Ο οίκος περικόπτει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του Kino το 2010 κατά 22% και για το Πάμε Στοίχημα κατά 30%. Μάλιστα, για το τελευταίο εκτιμά ότι περισσότεροι "παίκτες" θα στραφούν στο διαδικτυακό στοίχημα.

    Η υποβάθμιση της σύστασης σε hold αποδίδεται στις εκτιμήσεις για ένα "αδύναμο" 2009, στην απαγόρευση του καπνίσματος από την 1η Ιουλίου και στο ρίσκο ότι τώρα οι πράκτορες θα αποχωρήσουν από τα αποκλειστικά τους συμβόλαια.

    Η Citigroup υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση, εάν δεν επανεξετάσει την εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων, τότε θα πρέπει να αναλάβει διορθωτική δράση έναντι άλλων "παράνομων" μορφών τζόγου ή να παράσχει νέες υπηρεσίες, ώστε να ελαχιστοποιήσει την επίδραση στις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

    http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=122315&nt=108&lang=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και για τον φίλο manolis:




    Συγχωνεύονται Porsche-Volkswagen;

    Συμφωνία επί της αρχής για συγχώνευση με την Volkswagen σύναψε η Porsche, αναφέρει σήμερα πληθώρα γερμανικών δημοσιευμάτων. Κάτι λιγότερο από το 50% των δραστηριοτήτων της προβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα περιέλθει στην Volkswagen.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, οι οικογένειες Porsche και Piech εξετάζουν “πακέτο” μέτρων με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του χρέους της αυτοκινητοβιομηχανίας που ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Η πώληση παγίων αξίας έως 4 δισ. ευρώ στην Volkswagen, σε συνδυασμό με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Porsche κατά 5 δισ. ευρώ αλλά και την πώληση μετατρέψιμων σε μετοχές της VW δικαιωμάτων συνιστούν την πιθανή λύση στο πρόβλημα χρέους.

    “Η Porsche θα γίνει brand της VW”, αναφέρει ο αναλυτής Heino Ruland. Ο ίδιος δεν αποκλείει πιέσεις στη μετοχή της Volkswagen βραχυπρόθεσμα.

    Είναι πιθανό ότι τόσο η Qatar Investment Authority, όσο και οι ιδιοκτήτες θα διοχετεύσουν ρευστό στην Porsche προς ενίσχυση του ισολογισμού της. "Όλα είναι ανοιχτά, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση", αναφέρει ανώνυμη πηγή, κοντά στους ιδιοκτήτες.

    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=776823

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. την καλημέρα μου σε ΟΛΟΥΣ!

    ακόμα να αποκατασταθεί η βλάβη.

    φαίνεται ο τεχνικός της google ειναι σε άδεια και θα αργήσει να αποκατασταθεί η βλάβη.

    γι αυτό ως τότε....
    θα έχω αυτή τη νέα φόρμα αναρτήσεων

    υπομονή τι να κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την περασμένη Τρίτη και την ώρα που ο τίτλος της Εθνικής κατέγραφε ανοδική διαδρομή από τα 16,6 ευρώ μέχρι και τα 18,8 ευρώ, όπου και έκλεισε, ή αλλιώς άλμα της τάξεως του 10,92%, κάποιοι έσπευσαν να σορτάρουν (επίσημα) 946 χιλ. κομμάτια. Αν και το short shelling έφτασε στο 25% περίπου επί του συνολικού τζίρου, δεν θεωρείται υπερβολικό, ωστόσο εκείνο που θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζει η αγορά είναι σε ποια επίπεδα πουλήθηκαν ανοιχτά οι μετοχές.

    Αν δηλαδή κάποιος σόρταρε στο +3% ή στο +5% τότε η ζημιά που "γραφεί" ήδη είναι σημαντικότατη και συνεπώς δεν αποκλείεται οι θέσεις να έκλεισαν εσπευσμένα μέσα στην ιδία την συνεδρίαση, εντείνοντας θέλοντας και μη την εντυπωσιακή κατά κοινή ομολογία κίνηση της μετοχής.
    Κατά το προχθεσινό δελτίο της ΕΤΕΣΕΠ πάντως το short covering στην ΕΤΕ ηταν μόλις 114 χιλ. κομμάτια, όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί η περίπτωση να μην δηλώθηκε το σύνολο της επαναγοράς.

    Αυτά όσον αφορά την κερδοσκοπική διάσταση του θέματος και για να περάσουμε στο παρασκήνιο των dealing rooms, αυτό που προκύπτει από τους brokers που περνούν τις εντολές των ξένων στο ταμπλό, είναι πως οι ανάδοχοι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έστειλαν ένα σαφές σήμα όχι τόσο στους κερδοσκόπους, αλλά στους πελάτες τους.

    Εκείνους δηλαδή που θα καλύψουν την αύξηση των 1,25 δις. ευρώ και οι οποίοι προφανώς έχουν απαιτήσει και εξασφαλίσει-υπό μια έννοια-εγγυήσεις, πριν διαθέσουν την ρευστότητά τους αγοράζοντας δικαιώματα της Εθνικής.
    Θυμίζουμε πως οι ανάδοχοι (JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs και Gredit Suisse) έχουν εγγυηθεί την κάλυψη και προφανώς δεν σκοπεύουν να το πράξουν μόνο με δικά τους κεφάλαια.

    Επιπροσθέτως οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν έως και ύποπτη την "σιγή ασυρμάτου" που έχουν βάλει οι αναλυτές το μεγάλων οίκων το τελευταίο διάστημα για την ΕΤΕ. Και προσθέτουν πως ενδεχομένως τα τμήματα ανάλυσης περιμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πριν προβούν σε νέα reports και εκτιμήσεις αναφορικά τις ευρύτερες προοπτικές και την τιμή-στόχο της μετοχής.

    Αυτή την στιγμή οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις έχουν βάλει τον πήχη για τον τίτλο στην περιοχή των 22,5 ευρώ περίπου, κάτι που υποδηλώνει ένα καλό περιθώριο ανόδου 25% περίπου, όχι όμως τέτοιο που να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά των διαχειριστών.

    Εκείνο που υπονοούν με πιο απλά λόγια οι άνθρωποι της αγοράς είναι πως οι "μεγάλες δυνάμεις" κρατούν ως εφεδρεία τα θετικά reports για να τα "ρίξουν στο παιχνίδι" προς το τέλος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου όταν θα μπουν προς διαπραγμάτευση τα νέα κομμάτια. Το ότι θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη μάλιστα θεωρείται σχεδόν βέβαιο, αλλά δεν μπορούμε να προδικάσουμε το κατά πόσο οι αναλύσεις θα περιλαμβάνουν νέες και κατά που υψηλότερες τιμές στόχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΗΠΑ: Σε επίπεδο ρεκόρ οι κατασχέσεις


    Σε επίπεδο ρεκόρ διαμορφώθηκε ο αριθμός των κατασχέσεων στις ΗΠΑ το α΄ εξάμηνο.

    Τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη ότι οι απώλειες εργατικών θέσεων και η μείωση των τιμών των κατοικιών, ενέτεινε ακόμη περισσότερο την κρίση στην αγορά κατοικίας, σύμφωνα με τη RealtyTrac Inc.

    Περισσότεροι από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες κατοικιών έλαβαν ειδοποίηση για την κατάσχεση του σπιτιού τους, στη διάρκεια του εξαμήνου.

    Πρόκειται για αύξηση 15% σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά πέρυσι, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ένα στα 84 νοικοκυριά των Ηνωμένων Πολιτειών, έλαβε τη σχετική ειδοποίηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Με μικρές απώλειες κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Σοφοκλέους δέκα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κινείται με θετικό πρόσημο, αλλά σαφώς χαμηλότερα από το αρχικό υψηλό.

    Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ο Δείκτης ξεκίνησε με έντονα ανοδικές διαθέσεις, φθάνοντας μέχρι τις 2.214,53 μονάδες, ενώ σταδιακά υποχωρεί και χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 2.200 μονάδων, ευρισκόμενος κοντά στο χαμηλό της μέχρι στιγμής διακύμανσης και συγκεκριμένα στις 2.189,98 μονάδες, με μικρά κέρδη 0,21%.

    Ο τζίρος λίγο παραπάνω από τα 33 εκατ., ενώ στο 2 προς 1 διαμορφώνεται η μέχρι στιγμής αναλογία ανοδικών-πτωτικών μετοχών.

    Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία προκειμένου να αντιληφθεί κανείς οτι για μια ακόμα συνεδρίαση τα δυο τρίτα των εισηγμένων μετοχών κινούνται με μηδενικές έως απειροελάχιστες συναλλαγές.

    Η εικόνα στο ταμπλό του 20άρη θα μπορούσε να θεωρηθεί μικτή, με τους περισσότερους τίτλους να κινούνται πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος. Θετικές διαφοροποιήσεις από τον ΟΤΕ (+2,28%), τη Βιοχάλκο (+2,68%), την Αγροτική (+2,67%), ενώ με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινούνται Κύπρου, ΜΡΒ, Πειραιώς και Μυτιληναίος.

    Αντίθετα, μέχρι στιγμής οι μεγαλύτερες απώλειες για Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (-1,34%) και Τιτάνα (-1,59%), ο τελευταίος με μάλλον «αστείες» συναλλαγές που δεν ξεπερνούν σε όγκο τα 10.000 τεμάχια.

    Επίσης, με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών κινούνται Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, μόλις και μετά βίας ξεπερνούν τα 10.000 οι συναλλαγές της Motor Oil, ενώ πλησιάζουν τα 20.000 τεμάχια οι συναλλαγές για την Ελλάκτωρ.

    Πλην της ΜΡΒ που ήδη ξεπερνά σε όγκο το 1 εκατ. τεμάχια, η επόμενη σημαντική κινητικότητα εμφανίζεται στον ΟΠΑΠ που πλησιάζει τις 500.000 τεμάχια, με εμφανέστατη την μάχη των εντυπώσεων μεταξύ αγοραστών και πωλητών.

    Από εκεί και πέρα και εκτός 20άρη, ελάχιστοι είναι οι τίτλοι που παρουσιάζουν αξιοπρόσεκτα ημερήσια κέρδη και τα συνδυάζουν με αξιοσημείωτες συναλλαγές. Μεταξύ αυτών, η Aspis Bank, η Γενική, η Centric, η Intrakat και η Jumbo.

    Τέλος, στην τελευταία συνεδρίαση διαπραγμάτευσής τους και μέχρι στιγμής, το δικαίωμα της Γενικής στα 0,05 ευρώ με απώλειες 16,67% και όγκο 1.717.171 τεμάχια και το δικαίωμα της Εθνικής στα 1,51 ευρώ (-2,58%) με όγκο 2.022.556 τεμάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιχάλη καλημέρα

    ΝΑΙ και έπεσα πάνω στο δικαίωμα της ΕΤΕ

    καλά είσαι;

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σχετικά καλά ευχαριστώ, θα μιλήσουμε και με mail κάποια στιγμή.
    Στον ΟΠΑΠ μπαίνω, είχα κάποιες ΣΕΝΤΡ που ψώνισα στα χαμηλά, και τώρα την είδα ότι αντέδρασε και πούλησα τις μισές.

    Υ.Γ.

    Το ξανάσβυσα, διότι έλειπε το Τ από την ΣΕΝΤΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έχουμε αρνητικό άνοιγμα στα Futures στην Αμερική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. έχω την εντύπωση ότι οι παπαγάλοι μας δείχνουν απάνω ενώ θα πάει ο δείκτης κάτω!

    ή κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλησπερα Αποστολη. Ολοι οι δρομοι οδηγουν στην κορυφη.Αποδειξη οτι δεν εσπασε ο δεικτης το 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Citigroup: Κέρδη 4,3 δισ. δολ. στο β΄ τρίμηνο του 2009

    Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009 - 15:01

    Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα κέρδη της Citigroup Inc. για το β΄ τρίμηνο του έτους μετά τα έκτακτα κέρδη από τη συμφωνία για την κοινοπραξία Morgan Stanley Smith Barney που ολοκληρώθηκε την 1η Ιουνίου του 2009.

    Αναλυτικά, η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους καθαρά κέρδη 4,3 δισ. δολ. ή 0,49 δολ. ανά μετοχή. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 37 cents ανά μετοχή.

    Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2008 η εταιρεία κατέγραψε ζημιές 2,5 δισ. δολ. ή 55 cents ανά μετοχή.

    Τα έσοδα στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 30,0 δισ. δολ.

    Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν προ φόρων κέρδη 11,1 δισ. δολ. (6,7 δισ. δολ. μετά φόρων) που σχετίζεται με τη συμφωνία για την κοινοπραξία Morgan Stanley Smith Barney.

    Ο βασικός δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε στο 12,7% από 8,7% στο β΄ τρίμηνο του 2008 και 11,9% στο α΄ τρίμηνο του 2009.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Morgan Stanley και Citi ανακοίνωσαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι κατέληξαν σε οριστική συμφωνία για τον συνδυασμό της Μονάδας Διαχείρισης Πλούτου της Morgan Stanley και των θυγατρικών της Citi, Smith Barney, Quilter (Βρετανία) και Smith Barney Australia σε νέα κοινοπραξία υπό τον τίτλο Morgan Stanley Smith Barney.

    Οι καταθέσεις σημείωσαν άνοδο 6% κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ενώ τα λειτουργικά κόστη υποχώρησαν 21% καθώς η Citigroup συνεχίζει τις προσπάθειες περικοπής των δαπανών. Ο αριθμός των εργαζόμενων μειώθηκε κατά 30.000 ή 9,7% στο β΄ τρίμηνο.

    Bank of America: Κέρδη $3,2 δισ. το β΄ τρίμηνο

    Καθαρά κέρδη 3,2 δισ. δολ. ανακοίνωσε για το β΄ τρίμηνο του έτους η Bank of America Corporation. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, μετά την αφαίρεση των μερισμάτων προνομιούχων μετοχών ύψους 805 εκατ. δολ. περιλαμβανόμενου ποσού 713 εκατ. δολ. που πληρώθηκε στην αμερικανική κυβέρνηση, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,33 δολ.

    Το αντίστοιχο περυσινό διάστημα η τράπεζα είχε καταγράψει καθαρά κέρδη 3,4 δισ. δολ. ή 0,72 δολ. ανά μετοχή.

    Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 28 cents ανά μετοχή.

    Για το πρώτο εξάμηνο του 2009, η Bank of America ανακοίνωσε κέρδη 7,5 δισ. δολ. ή 0,75 δολ. ανά μετοχή.

    Ο βασικός δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Tier 1) της τράπεζας στο κλείσιμο του β΄ τριμήνου διαμορφώθηκε στο 11,93%.

    Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι διενήργησε προβλέψεις έναντι πιστωτικών απωλειών ύψους 13,38 δισ. δολ. στο τρίμηνο, ποσό αμετάβλητο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Η τράπεζα αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η ενοποίηση της Merrill Lynch προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εκτός του S&P 500 η μετοχή της CIT Group

    Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009 - 02:50

    Στην αντικατάσταση της μετοχής της CIT Group Inc. από τη μετοχή της εταιρείας ανοιχτού λογισμικού Red Hat Inc. στο δείκτη S&P 500 προχώρησε η Standard & Poor΄s.

    Όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αντικατάσταση θα πραγματοποιηθεί με το κλείσιμο της 24ης Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κέρδη άνω του 7% στην εβδομάδα για την Wall

    Με εβδομαδιαία κέρδη άνω του 7% έκλεισαν στις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκληρώνοντας την καλύτερη εβδομάδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών βάζοντας παράλληλα τέλος στο πτωτικό σερί των τεσσάρων εβδομάδων, καθώς τα περισσότερα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Συγκεκριμένα αυτήν την εβδομάδα ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 7,3%, με άνοδο για 5η συνεχόμενη ημέρα, ο S&P 500 κατέγραψε συνολικά κέρδη 7%, ενώ ο Nasdaq έπειτα από 8 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις έκλεισε με άνοδο 7,4%.

    Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από το μικρό εύρος των διακυμάνσεων και τις συνεχείς εναλλγές προσήμων καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα αποτελέσματα των Bank of America, IBM, General Electric και Citigroup ενώ μικρή ήταν η αντίδραση των δεικτών στα μάκρο για τη στεγαστική αγορά που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 32,12 μονάδες (+0,37%) κλείνοντας στις 8.743,94 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,58 μονάδων (+0,08%) και έκλεισε στις 1.886,61 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,36 μονάδων (-0,04%) κλείνοντας στις 940,38 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kέρδη εν μέσω αναταράξεων στο Χ.Α. - Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση

    Στο 5,90% ανήλθαν τα κέρδη της αγοράς εβδομαδιαία βάση, με το γενικό δείκτη να τερματίζει την Παρασκευή, έπειτα από μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από εναλλαγές προσήμου, σε θετικό πεδίο και κέρδη 0,77%, στις 2.230 μονάδες. Από την αρχή του χρόνου, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται σε ποσοστό 24,84%, με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ κρίσιμη για τις αγορές και κατ’ επέκταση το Χ.Α.

    Κι αυτό διότι μετά τις τράπεζες, παίρνουν τη σκυτάλη των αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ πολυεθνικοί κολοσσοί, όπως η Microsoft, η Boing κ.ά. Στην Ελλάδα, οι συναλλαγές ήταν αυξημένες στην εβδομάδα κατά 46%, με το μέσο ημερήσιο τζίρο να διαμορφώνεται στα 184 εκατ. ευρώ, εξαιτίας των πολλών πακέτων και των δικαιωμάτων για τις αυξήσεις κεφαλαίου της Εθνικής και της Γενικής Τράπεζας. Κατά τα άλλα, τη φόρα στις αγορές την Παρασκευή έκοψε αφενός η διάθεση για αποκομιδή ρευστότητας εκ μέρους των επενδυτών αφού οι αγορές ανεβαίνουν ασταμάτητα από τη Δευτέρα, αλλά και οι δηλώσεις του αναγνωρισμένου διεθνώς οικονομολόγου Νουριέλ Ρούμπινι ότι τα μέσα ενημέρωσης παραποίησαν τις δηλώσεις του για τη κρίση, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα διαθέσουν και δεύτερο πακέτο στήριξης.

    Στο Χ.Α. η ραστώνη και η έλλειψη διάθεσης ανάλαηψης ρίσκου καθήλωσαν τις συναλλαγές την Παρασκευή στα 135 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία των μετοχών πάντως, να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση με κέρδη, 115, έναντι 86 που υποχώρησαν και 51 που παρέμειναν αμετάβλητες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στο ταμπλό είχε η μετοχή του ΟΠΑΠ, που ενισχύθηκε κατά 4,14%, στα 16,85 ευρώ με όγκο 1,941 εκατ. τεμάχια, έπειτα από τις πληροφορίες ότι θα υπ΄ρξουν διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία στα στοιχήματα.

    Ακολούθως, μεγάλη ήταν η αντίδραση για την Ελλάκτωρ κατά 5,67%, ΕΤΕ 3,09%, στα 19,03 ευρώ με 1,5 εκατ. τεμάχια και Τιτάν 3,15%, καθώς τα στοιχεία από την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ δείχνουν βελτίωση. Στο θετικό πρόσημο της αγοράς συνέβαλε ο περιορισμός των απωλειών στην Alpha, που υποχώρησε κατά 1,05% και η επιστροφή στην άνοδο για τη Eurobank (0,61%). Ο θόρυβος γύρω από το business plan της ΔΕΗ είχε σαν αποτέλεσμα την υποχώρηση της τιμής της μετοχής κατά 3,90%, ενώ στο «κόκκινο» έκλεισαν ακόμα η Motor Oil (2,99%), Πειραιώς (1,94%), Intralot (2,37%). Από τη μέσαία κεφαλαιοποίηση ενισχύθηκε εντυπωσιακά η Τέρνα Ενεργειακή (6,75%, λόγω ΔΕΗ;), Frigoglass (3,34%), Φόρθνετ (2,86% και φήμες για δημόσια πρόταση από τους βασικούς μετόχους), Σιδενόρ (2,74%), ΕΥΑΘ (2,72%), ΚΑΕ (2,19%) και Σαράντης (2,01%).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τεχνική ανάλυση

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Εμ. Χατζηδάκη, “τεχνικά ο Γενικός Δείκτης αφού σημείωσε νέο τοπικό χαμηλό (2.071) την Δευτέρα αντέδρασε έντονα διανύοντας, με ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων, 170 μονάδες αφήνοντας μάλιστα μετά από αρκετό καιρό ένα ανοδικό κενό στην περιοχή των 2.116 2.125 μονάδων, δείγμα της δυσανάλογης πίεσης σε σχέση με τις συναλλαγές που είχαν υποστεί οι περισσότεροι τίτλοι. Η κίνηση αυτή περισσότερο αποτελεί μια αγορά χρόνου παρά μια ουσιώδη επέκταση προς νέα υψηλά αφού ο χαμηλός συναλλακτικός όγκος δύσκολα θα απορροφήσει υψηλότερα τις κερδισμένες θέσεις των 2.100 μονάδων.

    Ο Γενικός Δείκτης συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα αδρανούς πορείας αφού κινείται σε μια ζώνη συναλλαγών μεταξύ των κινητών μέσων (εκθετικός και απλός κινητός μέσος των 200 ημερών) που είθισται να προκαλούν εντονότερη δραστηριοποίηση στα χαρτοφυλάκια που παρακολουθούν την τάση της αγοράς. Τα δύο αντικρουόμενα σήματα (αγορά – πώληση) που έχουν ενεργοποιηθεί διατηρούνται σε ισχύ καθώς καμία από τις δύο ζώνες δεν έχει παραβιασθεί ώστε να δοθεί μια γερή ώθηση εκτός του εύρους που ορίζεται δυναμικά από τους δύο κινητούς μέσους (1.990- 2.260). Έως ότου υπάρξει κάποια διάσπαση είτε ανοδική είτε πτωτική διατηρούμε το βαθμό επιφυλακτικότητας σε ότι αφορά την συμμετοχή στην αγορά σε ποσοστό άνω του 50% και παραμένουμε σε εγρήγορση σε ότι αφορά την παρατήρηση των συναλλαγών αλλά και των επιμέρους διακυμάνσεων σε μετοχές που χρήζουν παρακολούθηση λόγω των διαφοροποιημένων συμπεριφορών κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Σημεία αναφοράς για την εβδομάδα που ξεκινά η συνέχεια για τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων στην Αμερική (Coca Cola, Yahoo, Apple, Microsoft, Boeing κ.α) και οι εξελίξεις στην αγορά κατοικίας μέσα από την ανακοίνωση των σχετικών δεικτών”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή