Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

έπεσε στο 65% η Απόδοση.......

την καλημέρα μου και καλή εβδομάδα.
αν και ο "Εικοσάρης"Δείκτης έπεσε στο 65% εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται κεκορεσμένος αφού εμείς πάντα στο 70% πουλάμε και στο 30%αρχίζουμε και αγοράζουμε.

είναι πολύ πιθανόν λόγω 15Αυγούστου να γίνουν κάποια παιχνίδια αυτή τη βδομάδα γι αυτό για τους ημερήσιους traders για αυτή τη 'βδομάδα χρειάζεται Ιδιαίτερη προσοχή!!!!!
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

24 σχόλια:

  1. καλημέρα!

    σήμερα παίρνουμε παρουσίες να δούμε ποιός λείπει και ποιός ήρθε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών

    10/08/09 07:50

    Αθήνα
    Νέα διοίκηση έχει από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής ο ΟΣΕ. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδη, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Κ.Μαγουλάς, στη θέση του Γ.Γιαννούση, ο οποίος είχε τοποθετηθεί από τον τέως υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

    Όπως αναφέρεται στον Τύπο της Δευτέρας, στο επταμελές ΔΣ του Οργανισμού τοποθετούνται οι Γ.Δουκίδης (καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο), Στ.Κουρουδής (χημικός μηχανικός), Δ.Κουσουρής (δικηγόρος), Δ.Ρουσόπουλος (σιδηροδρομικός). Γ.Στασινός (πολιτικός μηχανικός) και Αλ.Τσιαμούρης (μηχανολόγος μηχανικός).

    Επίσης, συγχωνεύεται στον ΟΣΕ ο Φορέας Διαχείρισης της Σιδηροδρομικής Υποδομής (ΕΔΙΣΥ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα ράφια των φαρμακείων τα αντι-ιικά σκευσμάτα

    10/08/09 09:24

    ΑθήναΣτα μέσα της εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση από τα φαρμακεία των αντι-ιικών σκευασμάτων, μετά την άρση της απαγόρευσης πώλησής τους.

    Ωστόσο, το κοινό θα μπορεί να τα προμηθευτεί μόνο με υπογεγραμμένη από γιατρό «αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση για θεραπεία λοιμώξεως», ενώ προκειμένου να αποφευχθεί το παρεμπόριο, οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να φυλάσσουν για δύο χρόνια τόσο την ειδική γνωμάτευση όσο και τη συνταγή, ώστε να μπορούν να αιτιολογήσουν τις ποσότητες αντι-ιικών φαρμάκων που χορήγησαν σε ασθενείς.

    Και οι γιατροί, από την πλευρά τους, καλούνται να αιτιολογήσουν τους λόγους για τους οποίους κρίνουν απαραίτητη τη χορήγηση αντι-ιικής αγωγής.

    Καλά τα νέα για τους ασθενείς

    Την ίδια ώρα, καλά είναι τα νέα για τους τέσσερις ασθενείς που παρουσίασαν σοβαρές επιπλοκές στο αναπνευστικό εξαιτίας της νέας γρίπης και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Κρήτης.

    Ειδικότερα, ο 33χρονος που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου βγήκε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και νοσηλεύεται πλέον στην Πνευμονολογική Κλινική.

    Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει και ο 42χρονος που νοσηλεύεται στην Κρήτη, ενώ αποσωληνώθηκαν η 16χρονη Βρετανή που συνεχίζει ωστόσο να παρακολουθείται απο τους γιατρούς στο Παίδων Πεντέλης και ο 30χρονος που εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης με πνευμονία.

    Στους 1.688, παγκοσμίως, οι θάνατοι

    Ξεπέρασαν τις 200.000 τα κρούσματα της νέας γρίπης παγκοσμίως, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 1.688. Πρώτος θάνατος από τη νέα γρίπη καταγράφηκε στην Ιρλανδία, τον Μαυρίκιο, τη Δυτική Όχθη και το Ιράκ, όπου 51 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν διαγνωστεί με τη γρίπη.

    Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν συνολικά 2.000 νέα κρούσματα σε όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [1ον]

    Τι συμβαίνει με την μετοχή της Alapis

    Η απόφαση της διοίκησης της Alapis να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου 451 εκατ. ευρώ έτυχε αρνητικής υποδοχής από τους μετόχους της. Πολλοί προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις οδηγώντας την τιμή της μετοχής σε πτώση περίπου 35%. Από το 1,05 ευρώ που ήταν την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2009, δηλαδή την ημέρα πριν τη δημοσιοποίηση της είδησης για αύξηση κεφαλαίου, έφθασε μέχρι τα 0,68 ευρώ για να κλείσει στα 0,72 ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής (7/8/09).
    Οι λόγοι της πτώσης ήταν αρκετοί όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς:

    Αρχικά οι μέτοχοι της εταιρείας αιφνιδιάστηκαν από το γεγονός ότι η διοίκηση αποφάσισε αύξηση κεφαλαίου. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να χρειάζεται η εταιρεία, καθώς παρά τον υψηλό δανεισμό αυτός εξυπηρετείται κανονικά. Ο δανεισμός ανέρχεται στα 883 εκατ. ευρώ και το κόστος εξυπηρέτησής του υπολογίζεται σε περίπου 60 εκατ. ευρώ ετησίως ή 6,8%.

    Το ποσό της αύξησης θεωρήθηκε υψηλό, καθώς προηγήθηκε (πριν 25 μήνες) μεγάλη αύξηση κεφαλαίου 817 εκατ. ευρώ και η οποία δεν απέφερε τα προβλεπόμενα (έγινε μάλιστα στην καλύτερη δυνατή συγκυρία). Το μεγάλο χάσμα 56% μεταξύ της τιμής διάθεσης 0,46 ευρώ και της χρηματιστηριακής τιμής.

    Ο συνδυασμός χαμηλής χρηματιστηριακής τιμής και πληθωρισμού μετοχών. Θα είναι η μοναδική εταιρεία στο ελληνικό χρηματιστήριο με αριθμό μετοχών που θα αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια κομμάτια (θα εκδοθούν 980 εκατ. νέες μετοχές, τα οποία θα προσταθούν στα υφιστάμενα 980 εκατ., συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών). Επίσης η χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής είναι σε επίπεδα χαμηλότερα του ενός ευρώ, γεγονός που εξ’ ορισμού δημιουργεί διακυμάνσεις σε οποιαδήποτε μετοχή με το ίδιο χαρακτηριστικό (το πιο απλό θα ήταν να έχει προηγηθεί reverse split εδώ και καιρό γιατί δεν συνάδει σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας να εί ναι υπό διαπραγμάτευση η μετοχή της σε αυτά τα επίπεδα).

    Ενας άλλος λόγος που δεν είναι και πολύ ορατός είναι η «πριμοδότηση» της Lamda Partners, του νέου private equity fund του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βασικού μετοχου της Alapis με περίπου 22%.

    Οπως ανακοινώθηκε ο βασικός μετοχος της Alapis δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος στην αύξηση κεφαλαίου, αλλά μέσω της Lamda Partners. Θα είναι μάλιστα η πρώτη επένδυση της εταιρείας. Ετσι, η πτώση της μετοχής αποτελεί ευκαιρία για να ξεκινήσει το fund με μία επένδυση χαμηλού κόστους προκειμένου να δημιουργήσει ένα καλό record το οποίο αργότερα θα χρησιμοποιήσει για να σηκώσει κεφάλαια από τις αγορές . Κάποιος θα θέσει το ερώτημα «το παραπάνω δεν συνεπάγεται αυτόματα απώλειες για τον ίδιο τον επιχειρηματία»; η απάντηση είναι όχι εάν συνυπολογιστεί ότι ο ίδιος μείωσε δραστικά τη συμμετοχή του στην εταιρεία σε 15% από 52,58% σε πολύ υψηλότερες τιμές για να την αυξήσει σε 22% σε χαμηλότερες και από τις τρέχουσες τιμές. Είναι υπερ-κερδισμένος.

    Πηγές προσκείμενες σε fund managers του εξωτερικού αποδίδουν την πτώση στο ότι αρκετοί ξένοι διαχειριστές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις, όταν πληροφορήθηκαν την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών. Θεώρησαν πως η τιμή είναι χαμηλή και πως η χρηματιστηριακή τιμή θα υποχωρήσει σημαντικά. Ετσι, έσπευσαν να ρευστοποιήσουν με τη λογική να αγοράσουν μέρος των κομματιών χαμηλότερα (αν η μετοχή έκοβε το δικαίωμα με βάση την τιμή της Παρασκευής η προσαρμοσμένη τιμή θα διαμορφωνόταν σε 0,59 ευρώ (1 νέα μετοχή στη 1 παλιά με τιμή διάθεσης 0,46 ευρώ).

    Ορισμένοι άλλωστε είχαν κέρδη καθώς είχαν αγοράσει σε επίπεδα 0,60-0,70 ευρώ. Κάποιοι άλλοι που είχαν αγοράσει μετά τα θετικά αποτελέσματα α’ 6μήνου 2009, δηλαδή στα επίπεδα 0,90-1,05 ευρώ, ρευστοποίησαν επίσης, με την ίδια λογική. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που δεν έκαναν τίποτα, καθώς «παγιδεύτηκαν» από τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για ΑΛΑΠΙΣ

    [2ον]

    Η αποτίμηση

    Κόντρα στην πτώση της μετοχής είναι η αποτίμησή της, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις τελευταίες λογιστικές καταστάσεις. Τα περίπου 705 εκατ. ευρώ που είναι η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία αποτελούν μόλις το 0,45 της καθαρής θέσης της εταιρείας που είναι 1,543 δις. ευρώ με βάση την τελευταία δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση (α’ 6μήνου 2009).

    Αν συνυπολογιστούν τα 451 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου τότε η σχέση διαμορφώνεται σε 0,58, (αλλά με το 39% επί της κεφαλαιοποίησης να αποτελείται από μετρητά διαθέσιμα) από τις πιο χαμηλές σχέσεις που συναντώνται σε κερδοφόρες εταιρείες. Αν μάλιστα η απόδοση ιδίων κεφαλαίων που το 2008 υποχώρησε στο 3,4% λόγω της απομείωσης περιουσιακών στοιχείων (χωρίς την απομείωση ήταν 9,5%) επανέλθει σε ανώτερα επίπεδα, τότε πραγματικά θα είναι επενδυτικό μυστήριο η χαμηλή σχέση. Σε όρους Ρ/Ε η αποτίμηση της εταιρείας είναι 11,4 φορές τα κέρδη των δύο τελευταίων δημοσιευμένων εξαμήνων.

    Τέλος εάν η εταιρεία πετύχει για το σύνολο του 2009 τα κέρδη του 2008 πριν τις απομειώσεις δηλαδή 146 εκατ. ευρώ, τότε το Ρ/Ε θα διαμορφωθεί σε 4,8 που είναι από τα χαμηλότερα στο Χρηματιστήριο. Για μεγαλύτερη ακρίβεια πάντως και για να παραμείνει ελκυστική η αποτίμηση σε όρους Ρ/Ε τότε θα πρέπει να συνυπολογιστούν τα κέρδη που θα παράγουν τα νέα κεφάλαια. Εάν τα κέρδη ανα μετοχή, μετά την αύξηση κεφαλαίου, θα καταστούν (ένα-δύο χρόνια μετά) υψηλότερα από τα σημερινά, τότε η μετοχή θα γίνει πιο «ελκυστική» (κάτι που δεν έγινε με την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου των 817 εκατ. ευρώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τόπε τόπε ο Παπαγάλος σαν την Αλάπις ΔΕΝ είναι άλλος!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δίνουν στους Γερμανούς άλλο ένα 10% του ΟΤΕ

    Την πώληση του 10% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom δρομολογεί η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει ελλείμματα και χρέη.

    Τη μεταβίβαση του νέου πακέτου μετοχών στους Γερμανούς, η οποία ενδεχομένως θα γίνει σε δύο φάσεις, θα ανακόψει μόνο το ενδεχόμενο πρόωρων εθνικών εκλογών. Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, οι Γιάννης Παπαθανασίου και Rene Obermann θα έχουν συνάντηση μετά τις 20 Αυγούστου σχετικά με αυτό το θέμα.

    Το ραντεβού με τον υπουργό Οικονομίας έχει ζητηθεί από τη διοίκηση της Deutsche Telekom, η οποία, όπως έχει ήδη ξεκαθαρίσει στην ελληνική κυβέρνηση, θέλει τον πλήρη έλεγχο του τηλεπικοινωνιακού οργανισμού.

    Με το επιπλέον ποσοστό που θ’ αποκτήσουν οι Γερμανοί αυξάνουν τη συμμετοχή τους στον ΟΤΕ στο 40% (συν μία μετοχή), ενώ αποκτούν μία ακόμη έδρα στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού.

    Αντίθετα, η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΤΕ πέφτει στο 10% συν μία μετοχή. Πληροφορίες φέρουν τους Γερμανούς ιδιαίτερα ευχαριστημένους, εφόσον ενεργοποιηθεί η ρήτρα της συμφωνίας που συνομολόγησε πέρυσι το καλοκαίρι το ελληνικό δημόσιο με την Deutsche Telekom.

    Αυτή προβλέπει ότι εάν το Δημόσιο επιλέξει εντός ενός έτους από την ενεργοποίηση της συμφωνίας (Ιούλιος 2008) να πουλήσει ένα ακόμη ποσοστό 10% των μετοχών του ΟΤΕ, τότε διασφαλίζεται τιμή πώλησης με premium από 15% έως 20% (ανάλογα με την αναγγελία άσκησης του δικαιώματος πώλησης) πλέον της μέσης χρηματιστηριακής τιμής. Να σημειωθεί ότι οι προθέσεις της Deutsche Telekom για τον ΟΤΕ είναι ήδη γνωστές στον Γιάννη Παπαθανασίου. Τις παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Rene Obermann στην τελευταία διαπραγμάτευση που είχαν για την μεταβίβαση ενός ακόμη 5% του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom.

    Με το τελευταίο πακέτο που απέκτησε η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας στην τιμή των 27,50 ευρώ ανά μετοχή, το ποσοστό συμμετοχής της Deutsche Telekom ανέβηκε στο 30%. Αντίθετα, το ποσοστό του Δημοσίου έπεσε στο 20% συν μία μετοχή ενώ η πώληση του 5% δεν διατάραξε τις ισορροπίες στο ΔΣ του Οργανισμού. Από την ενεργοποίηση αυτής της ρήτρας στα κρατικά ταμεία εισήλθαν περί τα 674 εκατ. ευρώ που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για την περαιτέρω μείωση του δυσθεώρητου δημόσιου χρέους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΕ [Συνέχεια]

    Κατά τις πληροφορίες, οι Γερμανοί δεν περιορίστηκαν μόνο στην απόκτηση του 5%. Κατά την διάρκεια αυτής της συμφωνίας, επέμειναν σε ένα ακόμη 10% του ΟΤΕ το οποίο ενέταξαν ανάμεσα στα υπόλοιπα ανταλλάγματα που ζήτησαν από τον Γιάννη Παπαθανασίου (δίκτυα νέας γενιάς, κόντρα μεταξύ ΟΤΕ και ΕΕΤΤ), διευκολύνοντάς τον ταμειακά στην παρούσα φάση...

    Το 10% του ΟΤΕ μπορούν να το αγοράσουν οι Γερμανοί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011, ενώ η απόκτηση αυτού του ποσοστού μπορεί να γίνει τμηματικά μέχρι την προηγούμενη ημερομηνία.

    Πτώση κατά 9,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, παρουσίασαν το πρώτο εξάμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 271,4 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΤΕ, τα καθαρά κέρδη επηρεάστηκαν κυρίως εξαιτίας της καθίζησης της κερδοφορίας το δεύτερο τρίμηνο από το κόστος των προβλέψεων για πρόωρη αποχώρηση καθώς και από την επιβολή νέου φόρου στην Ελλάδα για τα ληφθέντα μερίσματα από την COSMOTE (31 εκατ. ευρώ).

    Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5,9% στα 2,942 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν κατά 2,5% χαμηλότερα και διαμορφώθηκαν σε 1,084 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στον αέρα η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ

    ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ εξελίσσεται η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, αφού ο νόμος απαγορεύει στο ελληνικό δημόσιο να εκχωρήσει το μάνατζμεντ της εταιρείας στο οποίο εντάσσεται και η ΔΕΣΦΑ (η οποία σήμερα είναι θυγατρική ΔΕΠΑ) σε ξένο στρατηγικό επενδυτή.

    Η ΔΕΣΦΑ διαδραματίζει σήμερα ρόλο ανάλογο του ΔΕΣΜΗΕ για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και απαγορεύεται η ιδιωτικοποίησή της. Με τον ισχύοντα νόμο επιτρέπεται η συμμετοχή ιδιωτών στις ρυθμιστικές αρχές, όχι όμως σε ποσοστό μεγαλύτερο του 49% και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στο μάνατζμεντ.

    Το εμπόδιο αυτό δυσκολεύει την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ την οποία «γλυκοκοιτάζει» ο γαλλικός κολοσσός Gas De France που δεν περιορίζεται αυστηρά στην απόκτηση ποσοστού αλλά θέλει και το «τιμόνι» της εταιρείας.

    Το ίδιο ζητούν επίσης και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές, όπως η γερμανική ΕΟΝ. Οι σύμβουλοι του Δημοσίου (Alpha Bank, UBS, Deutsche Bank και Rothschild) έχουν περιθώριο έως το τέλος Αυγούστου να βρουν λύση τόσο για αυτό το θέμα όσο και για τις συμμετοχές που υπάρχουν στην ΔΕΠΑ. Να αποτιμήσουν δηλαδή την option της ΔΕΗ για το 30% της ΔΕΠΑ, αλλά και τη συμμετοχή κατά 35% των ΕΛΠΕ στην εταιρεία.

    Να σημειωθεί ότι η ΔΕΠΑ αναμένεται να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο με την ολοκλήρωση του South Stream, αλλά και με τις γενικότερες ενεργειακές ανακατατάξεις που αναμένονται στα Βαλκάνια. Άλλωστε η συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση δεν έχει αμιγώς εισπρακτικό χαρακτήρα για την ελληνική κυβέρνηση.

    Τα 400 με 450 εκατ. ευρώ που θα εξασφαλίσει η κυβέρνηση με την πώληση ενός πακέτου μετοχών και, παράλληλα, την εκχώρηση του μάνατζμεντ που ζητά ο ξένος στρατηγικός επενδυτής, είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα πολιτικά οφέλη που θα έχει. Αυτά θα ενισχυθούν με τη διατήρηση των καλών σχέσεων με την Ρωσία, αλλά και με την εύνοια που θα εξασφαλίσει εκ μέρους της Γαλλίας, η οποία μέσω της Gas De France θα γίνει ενεργειακός «τροχονόμος» μιας αγοράς φυσικού αερίου με τζίρο περίπου 180 δισ. ευρώ τον χρόνο, όπως είναι αυτή της Δυτικής Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε ΑΜΚ άνω του 1 δισ. προχωρά η Alpha Bank


    H Alpha Bank θα είναι η δεύτερη μετά την Εθνική Τράπεζα που θα αξιοποιήσει τη συγκυρία για να ενισχυθεί κεφαλαιακά, προλαβαίνοντας αντίστοιχες σκέψεις άλλων τραπεζών, όπως για παράδειγμα της Eurobank. Η τράπεζα, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, θα προχωρήσει άμεσα σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά ένα και πλέον δισ. ευρώ με καταβολή μετρητών, ενισχύοντας σημαντικά την κεφαλαιακή της επάρκεια. Η διοίκηση Κωστόπουλου έχει μάλιστα ήδη λάβει τις σχετικές αποφάσεις, γεγονός που δεν αποκλείεται να ανακοινώσει σε μετόχους και στο επενδυτικό κοινό ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Ο αιφνιδιασμός είναι απόλυτος, μια και ο κ. Κωστόπουλος στην πρόσφατη γενική συνέλευση ουσιαστικά παρέπεμψε το θέμα της αύξησης σε μεταγενέστερο χρόνο.

    Με σύμμαχο το θετικό κλίμα

    Σύμμαχος της διοίκησης στο παραπάνω εγχείρημά της είναι το θετικό κλίμα στις χρηματαγορές και η επιτυχημένη ανάλογη απόπειρα της Εθνικής Τράπεζας. Αλλωστε είναι γνωστό ότι οι Γ. Κωστόπουλος και Τ. Αράπογλου εκτός από πολυετή φιλία συνδέονται και με κοινές προσλαμβάνουσες σε ό,τι αφορά τη χάραξη γενικότερης στρατηγικής στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Νωπές άλλωστε είναι οι μνήμες από το δείπνο των δύο τραπεζιτών στο "Abreuvoir" την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης κεφαλαίου της ΕΤΕ. Στο οποίο συζητήθηκαν και οι κεφαλαιακές ανάγκες των δύο τραπεζών.
    Αλλη μια θετική παράμετρος -και η οποία δεν ισχύει για παράδειγμα στην περίπτωση της Eurobank- είναι η πολυμετοχικότητα που υπάρχει στην Alpha Bank καθώς στην επικείμενη αύξηση κεφαλαίου δεν θα απαιτηθούν σημαντικά ποσά από έναν και μόνο μέτοχο, εξέλιξη που ενδεχομένως να αποτελούσε τροχοπέδη για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

    Το ορόσημο της 25ης Αυγούστου

    Η παραπάνω εξέλιξη, αν και θεωρείτο αναμενόμενο από τραπεζικούς παράγοντες, ότι αργά η γρήγορα η Alpha Bank θα βάδιζε στον δρόμο της Εθνικής Τράπεζας, αιφνιδίασε ως προς το timing και την επίσπευση των αποφάσεων. Και ίσως να μην είναι διόλου τυχαία η "συμπόρευση" των δύο τραπεζών ως προς τις αυξήσεις κεφαλαίου. Δρόμο που θα ακολουθήσει, αργότερα όμως, και η πλευρά της Eurobank, η οποία επί του παρόντος επιλέγει να αντιμετωπίσει τα όποια ζητήματα ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας μέσω ομολογιακών εκδόσεων και υβριδικών τίτλων. Δεδομένου πάντως ότι η Alpha Bank αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του εξαμήνου στις 25 Αυγούστου, ίσως το timing αυτό να οριοθετήσει και τις εξελίξεις σχετικά με την ΑΜΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τι έγινε κύριε Κωστόπουλε!

    -Βλέπεις στη πιάτσα να κυκλοφορούν λεφτά που εμείς ΔΕΝ βλέπουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΣΙΑ: Σημαντικά κέρδη για το Nikkei 225


    Άνοδο εκ νέου καταγράφουν οι δείκτες στις ασιατικές αγορές με αιχμή κυρίως τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις εταιρείες καταναλωτικών ειδών, μετά από θετικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και τις βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία.

    Ο δείκτης Nikkei 225 διαμορφώνεται στις 10,509,42 μονάδες με άνοδο 0,93%, ενώ ο Hang Seng ενισχύεται 2,21% στις 20.825,22 μονάδες. Χαρακτηριστικό είναι πως η Nomura προέβλεψε ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί μέχρι και τις 11.500 μονάδες μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

    Η Toyota Motor σημειώνει άνοδο 2%, ενώ η Bridgestone Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών παγκοσμίως, ενισχύεται 5,6%.

    Η Sony Corp ενισχύεται 3% και η Komatsu Ltd., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευαστικού εξοπλισμού παγκοσμίως, σημειώνει άνοδο 3,2%.

    Οι παραγγελίες για βιομηχανικά αγαθά τον Ιούνιο, αυξήθηκαν 9,7% σε σχέση με το Μάιο, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 2,6%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μικρές απώλειες στις ευρωαγορές


    Αρνητική τροχιά διαγράφουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, για πρώτη φορά στη διάρκεια των τριών τελευταίων συνεδριάσεων.

    Ο δείκτης FTSE 100 διαμορφώνεται στις 4.704,00 μονάδες με απώλειες 0,58%, ο DAX υποχωρεί 0,63% στις 5.424,66 μονάδες και ο CAC 40 καταγράφει πτώση 0,51% στις 3.503,90 μονάδες.

    Η πτωτική πορεία του κλάδου των αυτοκινήτων είναι αυτή που "πιέζει", για την ώρα τουλάχιστον, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Η μετοχή της Daimler σημειώνει πτώση κοντά στο 2,5% μετά από την υποβάθμισή της από τη Morgan Stanley, ενώ η Volkswagen υποχωρεί 2,9% και η Renault κατά 2,2%.

    Αντίστοιχα, άνοδο καταγράφει η μετοχή της Akzo Nobel, μετά από την αναβάθμισή της σε neutral από την Credit Suisse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αρνητικά άνοιξε και ο εικασάρης στο ΧΠΑ στα πρώτα συμβόλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η σποτ αγορά άνοιξε στο πράσινο στα πρώτα 5 εκατ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. -θα γίνει γερή μάχη σήμερα μεταξύ ταύρων και αρκούδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το χαρτί του Κωστόπουλου θα φάει σήμερα τα μούτρα του στο πάτωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλημέρα και καλή εβδομάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλημέρα Πέτρο που εισαι;
    στο νησί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ λιώνω στην Αθήνα, ο μικρός κάνει διακοπές στο νοσοκομείο του νησιού με γρίππη και ολίγην πνευμονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. και οι υπόλοιποι που είναι εκεί ...καραντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. περαστικά του.

    όσο για τους υπόλοιπους μάλλον πιάσανε τις παραλίες
    :-))))

    κι εγώ αυτό κάνω.μόλις ξυπνάει η μικρή τη κάνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. την καλημέρα μου.

    Ανοδικές τάσεις επικρατούν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να ανακτά μέρος των απωλειών που κατέγραψε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

    Λίγο πριν τις 11:00, ο γενικός δείκτης τιμών ενισχυόταν κατά 0,82% στις 2.358,91 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 18,50 εκατομμύρια ευρώ.

    Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες καταγράφουν άνοδο στην πλειονότητα, με εξαίρεση τους δείκτες Μέσων Ενημέρωσης (-1,17%), Πετρελαίου (-0,18%) και Ταξιδιών και Αναψυχής (-0,01%).

    Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,43%, έναντι απωλειών άνω του 3% που κατέγραψε χθες.

    «Εγχωρίως, αναμένεται να διατηρηθεί το υποτονικό ενδιαφέρον, καθώς η απουσία καταλυτών στρέφει το επενδυτικό ενδιαφέρον στο εξωτερικό, αναζητώντας κατεύθυνση από τα μακροοικονομικά στοιχεία για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει η Κύπρου Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή