Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Οι ανΑληταράδες βλέπουν άνοδο και για σήμερα.

οι ανΑληταράδες βλέπουν άνοδο και για σήμερα, με ισχνό τζίρο.

Συνέχιση της ανόδου περιμένουν οι αναλυτές μετά και τη σημερινή άνοδο στην Ασία αλλά και τη χθεσινή στις ΗΠΑ. Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται σε θετικό έδαφος. Οι ΑΧΕ περιμένουν ξανά περιορισμένες συναλλαγές με το ενδιαφέρον να διατηρείται στον τραπεζικό κλάδο.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ευρώπη με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας αλλά στα στοιχεία του Philadelphia FED. Περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα διατηρηθεί σε θετικό έδαφος με αναιμική δραστηριότητα, ενώ το όποιο ενδιαφέρον εκδηλωθεί θα κατευθυνθεί στον τραπεζικό κλάδο.

Beta
Η ψυχολογία βελτιώθηκε παρά τις μεγάλες απώλειες χθες σε Ιαπωνία και Σαγκάη.

7 σχόλια:

  1. Ανοδικά αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά το χθεσινό ράλι της Wall Street καθώς οι τιμές των εμπορευμάτων ενισχύονται και οι επενδυτές εικάζουν ότι τα οικονομικά στοιχεία σήμερα για την αμερικανική οικονομία θα βγουν θετικά. Κέρδη νωρίτερα και στην Ασία με το ριμπάουντ στην Κίνα να συμπαρασύρει και τις υπόλοιπες αγορές.

    Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,35%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,45%και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1,05%

    Οι μετοχές των Royal Dutch Shell και BHP Billiton σημειώνουν κέρδη καθώς η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα απ’ τον Ιούνιο και παράλληλα οι τιμές των μετάλλων αναρριχώνται υψηλότερα.

    Μικρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της UBS μετά τη συμφωνία του ελβετικού δημοσίου με τις αμερικανικές Αρχές για την παράδοση στοιχείων υπόπτων για φοροδιαφυγή και την απόφαση του πρώτου να πουλήσει το μερίδιο ύψους 6 δισ στερλινών που κατέχει στην τράπεζα.

    Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται, διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη. Οι αμερικανικές μετοχές έκλεισαν ανοδικά στη χθεσινή συνεδρίαση με τον δείκτη να φθάνει μία «ανάσα» απ’ τις 1.000 μονάδες χάρη στο ράλι του ενεργειακού κλάδου και των μετοχών των φαρμακοβιομηχανιών. Σήμερα οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τους κύριους δείκτες της αμερικανικής οικονομίας (leading indicators) για το μήνα Ιούλιο. Περιμένουν αύξηση του για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

    Το πρωί ο MSCI Asia Pacific αυξήθηκε 1,2%. Ράλι 3,8% για τον κινεζικό δείκτη Shanghai Composite, έπειτα απ’ την είσοδο του χθες σε Bear Market.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απο τη euro2day

    Για το "χατ τρικ" πηγαίνει η Σοφοκλέους!

    Καλά τα πηγαίνει το ΧΑ δύο συνεδριάσεις τώρα, που κατά την ερμηνεία διορατικών παικτών, θεωρούνταν εξαιρετικά "πονηρές".

    Πράγματι με λίγες συναλλαγές, σκάρτα 200 εκατ. ευρώ, και με την προσφιλή παλιότερα τακτική του…τσούκου-τσούκου ball, ο Γενικός Δείκτης αντέδρασε από τα χαμηλά των 2.278,9 (17/8) μέχρι τα υψηλά των 2.350 μονάδων.

    Στο ίδιο διάστημα ο FTSE 20, με αιχμή τι άλλο τις τράπεζες, φτάνει πάλι στις 1.229 κρατώντας "ζεστό" τον στόχο της επαναπροσέγγισης των 1.271 μονάδων. Αναμφίβολα για αυτό το στοίχημα, το ΧΑ χρειάζεται την συνδρομή των ξένων χρηματιστηρίων, κυρίως της Wall που χθες βρήκε ως…πρόσχημα το "αργό" για να κρατηθεί στις 9.279 ο Dow Jones και στις 996,4 μονάδες ο S&P 500.

    Νωρίτερα τα Συμβόλαια του DAX στην Φραγκφούρτη παρέπεμπαν σε ανοδική αντίδραση, μέχρι και 1,2%, για τον δείκτη.

    Στο ΧΑ οι ισχυροί επενδυτικοί-επιχειρηματικοί κύκλοι, που πόνταραν και συνεχίζουν να προσβλέπουν σε επανάκτηση της "διπλής κορυφής" φαίνεται πως έχουν ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της αναδιάρθρωσης των θέσεων τους, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν επανατοποθετηθεί σταδιακά από τα χαμηλά της Δευτέρας.

    Εάν τους βγει ή όχι το ποντάρισμα θα φανεί στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις συνεκτιμώντας πως οι αγορές αντιδρούν στην προεξόφληση και διορθώνουν στην είδηση.

    Σε θέσεις μάχης λοιπόν τόσο στην Εθνική Τράπεζα, που πέρασε άνετα χθες τα 21 ευρώ, στην Alpha Bank που φλερτάρει και πάλι με την υπέρβαση των 10 ευρώ (παραιτήθηκε τελικά και τυπικά χθες ο Χάρης Σιγανός) όσο στην Eurobank και λοιπές τραπεζικές δυνάμεις.

    Σε αυτή την αντίδραση των τραπεζών (στην υπέρβαση και πάλι των 3.000 μονάδων για τον Δείκτη Τραπεζών) ποντάρουν και αρκετοί παίκτες, που δραστηριοποιούνται σε άλλες μετοχές του FTSE 20 και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

    Αυτόνομη θα πρέπει να θεωρείται η κίνηση της Coca Cola 3E λόγω του μεγάλου αγοραστή, που υπάρχει εδώ και καιρό, ενώ σε συσχέτιση με την διακύμανση της αγοράς θεωρείται το ενδεχόμενο αντίδρασης μετοχών όπως Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Fourlis, ATEbank, Γενική Τράπεζα, Folli-Follie, Sarantis αλλά και εισηγμένων χαμηλότερης αποτίμησης.

    Με γνώμονα την διαμορφωμένη βραχυπρόθεσμη τάση ενδιαφέρον παρουσιάζουν η Centric, Nutriart, Πετζετάκις, Imperio, Ελληνικά Καλώδια, Forthnet, Revoil κ.α. από αυτή την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προεξοφλούν τα καλά αποτελέσματα των τραπεζών- Εντονα ανοδικά το ΧΑ

    Σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ακολουθεί τα κέρδη που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές. Οι θετικές εκθέσεις ξένων οίκων για τα αποτελέσματα που αναμένονται από τις κορυφαίες ελληνικές τράπεζες ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα τον τραπεζικό δείκτη, συμπαρασύροντας την πλειονότητα των μετοχών.

    Ο γενικός δείκτης βρίσκεται μόλις 10 μονάδες χαμηλότερα από τις 2.400 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 1,73%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης υπεραποδίδει των ευρωπαϊκών μία τάση που καταγράφθηκε από το ξεκίνημα της χρηματιστηριακής εβδομάδας.

    Η αξία των συναλλαγών κινείται σε υψηλότερα επίπεδα συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έλεγαν πως προς το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξει αύξηση των συναλλαγών λόγω της μετατόπισης του ενδιαφέροντος στα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών. Μετά τη Citigroup, η Merrill Lynch και η Nomura διατυπώνουν θετικές εκτιμήσεις για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Ο τζίρος προσεγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 142 ενισχύονται και 45 υποχωρούν.

    Πάνω από 1,7 εκατ. τεμάχια έχουν αλλάξει χέρια στην Εθνική με τη μετοχή να ενισχύεται κατά 3,82% και να βρίσκεται στα 22 ευρώ που είναι νέο υψηλό έτους. Κέρδη 4,5% καταγράφει η Eurobank με τους αγοραστές να κινούνται επιθετικά. ʼνω του 2% είναι τα κέρδη για Κύπρου, Πειραιώς και Marfin και μικρότερα του 1% είναι της Alpha Bank. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 2,95% και ο FTSE 20 2,18%. Σε οριακό discount κινείται το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου του FTSE 20.

    Σημαντικά κέρδη καταγράφει η Τιτάν, υποχωρεί η Coca Cola και με μικρά κέρδη κινούνται ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Στις πρώτες θέσεις των ανοδικών είναι η Dionic. Καλά τα κέρδη και της Σιδενόρ, της Autohellas και της Sprider. Υποχωρούν Alsinco, Παΐρης και Μουζάκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πετρέλαιο: Ρωσικές κυκλωτικές κινήσεις

    Μετά τους Κινέζους, που έχουν επιδοθεί σε εξαγορές μεριδίων ανεξάρτητων εταιριών διύλισης προϊόντων πετρελαίου προκειμένου να εξασφαλίσουν την ομαλή τροφοδοσία της κινεζικής αγοράς, και οι Ρώσοι πέρασαν στην αντεπίθεση προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους στη διεθνή αγορά πετρελαίου. Οι τελευταίοι έχουν ήδη εξασφαλίσει ισχυρότατες συμμαχίες στο φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

    Όσον αφορά το πετρέλαιο, αυτή τη φορά μαζί με τη Gazprom, οι Rosneft, Lukoil, TNK και Surgutneftegaz συνέστησαν κοινή ομάδα επενδυτών, προκειμένου μαζί με την Petroleros de Venezuela να εκμεταλλευθούν για 40 χρόνια κοιτάσματα στον ποταμό Ορινόκο, στη Βενεζουέλα.

    Αυτό επιβεβαίωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Ιγκόρ Σέτσιν. Οι ρωσικές εταιρίες έχουν συστήσει από κοινού όμιλο με την επωνυμία Consortio Ruso με στόχο την επέκτασή τους στη Βενεζουέλα, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται να υπογραφεί κοινή συμφωνία μεταξύ Βενεζουέλας και Ρωσίας για τη δημιουργία τράπεζας η οποία θα χρηματοδοτεί τις επιχειρηματικές αυτές κινήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα θα χρηματοδοτηθεί αρχικά από την Gazprom Bank με 4 δις. δολάρια, όπως δήλωσε ο Μπόρις Ιβάνοφ, CEO της Gazprom International.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στους 576.000 σκαρφάλωσε ο αριθμός των Ανέργων στο Αμέρικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Weekly Jobless Claims Hit 576,000

    by Matt Egan

    Initial unemployment claims unexpectedly rose last week to three-week highs, the government said Thursday, underscoring the turbulence still facing the labor market.

    The Labor Department said initial jobless claims rose by 15,000 last week to 576,000 – the highest level in three weeks. Economists had predicted claims would decline by 8,000 last week.

    The four-week moving average for claims, which aims to smooth out fluctuations, rose 4,250 to 570,000 -- the highest level since July 11.

    The government also said jobless claims filed by those out of work for more than one week rose by 2,000 to 6.24 million.

    The worse-than-expected labor report comes after the government said earlier this month the U.S. unemployment rate unexpectedly fell in July – the first drop in 15 months. Many economists still expect the unemployment rate to approach or exceed the psychologically-important 10% threshold as the labor markets typically lag behind the rest of the economy in recoveries.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με κέρδη για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street επαναπροσεγγίζοντας τα επίπεδα που κατέγραψαν στις αρχές του μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή