Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Σήμερα Παρασκευή και.........

Με τις αγορές της Ασίας να υποχωρούν σήμερα, τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών καταγράφουν μικρές απώλειες.

Έτσι αναμένεται πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.

Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις οι επενδυτές στο ΧΑ δείχνουν να προεξοφλούν τα καλά αποτελέσματα που αναμένονται για τις τράπεζες στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως από την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζουμε προς τις ανακοινώσεις.

Ένα πτωτικό άνοιγμα δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς είναι θεμιτές κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά δεν αποκλείεται να εκληφθεί ως ευκαιρία για τοποθετήσεις.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο γενικός δείκτης σύντομα θα προσπαθήσει να διασπάσει τα προηγούμενα υψηλά όπου έχει καταγραφεί διπλή κορυφή.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα ακολουθώντας τις απώλειες των αγορών στην Ασία, ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη.

Marfin
Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της περιόδου δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί σε αυτά, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα των τραπεζών και ο εν λόγω δείκτης αλλά και οι μεγάλοι εκπρόσωποί του θα βρεθούν στο επίκεντρο στις επόμενες συνεδριάσεις.

Beta
Η ψυχολογία είναι βελτιωμένη παρά τις πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στην Ασία σήμερα.

8 σχόλια:

  1. Stiglitz: Υψηλό βαθμό ρίσκου ενέχει το δολάριο


    "Ο ρόλος του δολαρίου, σαν αξιόπιστη απόθεση, αμφισβητείται και το νόμισμα έχει υψηλό βαθμό ρίσκου", ανέφερε ο βραβευμένος οικονομολόγος Joseph Stiglitz.

    "Υπάρχει ανάγκη για ένα παγκόσμιο σύστημα αποθεματικών," τόνισε ο Stiglitz, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Columbia, σε μια διάσκεψη στην Μπανγκόκ.

    "Η στήριξη από χώρες όπως η Κίνα θα πρέπει να εξασφαλίζει την ομαλή διαβούλευση για ένα νέο εφεδρικό σύστημα", πρόσθεσε.

    Οι φορείς χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχουν "πλημμυρίσει" την παγκόσμια οικονομία με ρευστότητα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκρήξεων κερδοσκοπίας λόγω των περιορισμένων ευκαιριών για επενδύσεις, επεσήμανε.

    Επιπλέον ο Stiglitz ανέφερε ότι δεν ήταν βέβαιος για τον ισχυρισμό της Fed ότι θα αποσύρει ρευστότητα όταν χρειαστεί.

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση σηματοδοτεί την αποτυχία του αμερικανικού καπιταλισμού, διευκρίνισε στο συνέδριο. "Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα λειτούργησε μόνο λόγω των επανειλημμένων πακέτων στήριξης της κυβέρνησης και οι αγορές έχουν σωθεί από τις αποτυχίες για την κατανομή των κινδύνων".

    Ο Stiglitz ανέφερε ότι, πιο συλλογική δράση ήταν αναγκαία σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης και ότι η G20 ήταν αργή στην αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων.

    Oι Υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες από το G20 αναμένεται να συναντηθούν στο Λονδίνο στις 4-5 Σεπτεμβρίου.

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε με την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς των subprime- και τον δανεισμό, το 2007, οδήγησε σε περίπου 1,6 τρις. δολ. πιστωτικές ζημίες σε τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΕΑ: "Εκρηκτικό το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά"


    "Το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, όπως εκδηλώνεται με την τεράστια και συνεχιζόμενη αύξηση του φαινομένου των ακάλυπτων και των μεταχρονολογημένων επιταγών, είναι ήδη πολύ σοβαρό και δυστυχώς προβλέπεται να γίνεται εκρηκτικό το αμέσως επόμενο διάστημα".

    Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας σε επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης.

    Σύμφωνα με το ΒΕΑ, τα διάφορα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν ελάχιστο θετικό αντίκτυπο, αν όχι στην βελτίωση, τουλάχιστον στην συγκράτηση της συνεχώς επιδεινούμενης κατάστασης ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

    Σημειώνεται, δε, από το Επιμελητήριο, ότι έχουν περάσει οκτώ μήνες από την έναρξη ισχύος του προγράμματος ενίσχυσης του τραπεζικού συστήματος ύψους 28 δισ. ευρώ με διακηρυγμένο τελικό στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας (αιτιολογική έκθεση του σχετικού νόμου) και μικρότερο διάστημα από τα σχετικά προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ και άλλες παρεμβάσεις, αλλά το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά συνεχώς διογκώνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελαφρώς αρνητικά άνοιξε η Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Πράσινο" άνοιγμα έκανε το δικό μας :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και η Ευρώπη διόρθωσε τώρα.

    θα γίνει γερή μάχη σήμερα.

    για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στα 55 εκατομμύρια ο τζίρος την πρώτη ώρα της συνεδρίασης
    και στο 1,73 % ο δείκτης αυτή τη στιγμή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτή η Δική μας υπεραπόδοση,για πόσο θα κρατήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στις 2.471,41 μονάδες ο ΓΔ αυτή τη στιγμή
    και ο τζίρος στα 228 εκατομμύρια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή