Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

ΑΙΣΧΟΣ!!!!

Μαραθώνας.έμεινε 2,500 χρόνια όρθιος από την Ιστορική Μάχη, για να τον κάψουμε εμείς σήμερα!!!!
το Γραμματικό τρεις μέρες στις φλόγες!!!!!!!!!!
το Γραμματικό στις φλόγες. Παντελής η απουσία του κρατικού μηχανισμού!!!!!!!
Βαρνάβας. η Αυτοθυσία των χειριστών ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ να σώσει το Πράσινο!
Βαρνάβας. η στάχτη του Όνειρου!
Αγ.Στέφανος
Διόνυσος
ο Κιθαιρώνας στις φλόγες
Πεντέλη. η Άνιση Μάχη.
Πεντέλη κώπη μιας ζωής .....γίναν στάχτη σε μιά νύχτα!
Πεντέλη_Αποκαήδια!

τα τέρατα μας κάψανε ότι πνεύμονας δάσους απόμεινε από το προηγούμενο κάψιμο πριν δυο χρόνια.
στο βωμό του κέρδους οι ανεγκέφαλοι χτυπήσανε ύπουλα Αύγουστος μήνας διακοπών αλλά και τέλους Αυγούστου αρχή των Μελτεμιών στην Αττική περιμένανε το Σαββατοκύριακο που ο κρατικός μηχανισμός είναι πιό ευάλωτος και χτυπήσανε βάσει σχεδίου.
Κάψανε πάνω από 150.000 στρέμματα πεύκου!
ΑΊΣΧΟΣ!

9 σχόλια:

  1. καλημέρα και καλή εβδομάδα.

    και το χρηματιστήριο πήρε φωτιά σήμερα!
    για να δούμε θα συνεχίσει έτσι ή.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ίσως γιατί οι οικοπεδοφάγοι τώρα με τα καμένα έχουν πάλι.....
    πολλά οικόπεδα να τα Μοσχοπουλήσουν!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα άνοδο περιμένουν οι αναλυτές- Οι τράπεζες ξανά στο επίκεντρο

    Συνέχιση της ανόδου περιμένουν οι αναλυτές καθώς το κλίμα και στις διεθνείς αγορές παραμένει καλό. Τα ευρωπαϊκά παράγωγα κινούνται ανοδικά ενώ στην Ασία επικράτησαν ανοδικές τάσεις. Οι ελληνικές τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο λόγω των επικείμενων ανακοινώσεων αποτελεσμάτων.

    Πειραιώς
    Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνει αποτελέσματα ένας αριθμός εταιρειών που αναμένεται να δώσει κατεύθυνση στην αγορά. Για σήμερα περιμένουμε θετικό άνοιγμα.

    Proton
    Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά μετά τα κέρδη σε ΗΠΑ και Ασία ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ανοίξει υψηλότερα με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο καθώς αναμένεται η δημοσίευση των αποτελεσμάτων τους.

    Marfin
    Αυτή την εβδομάδα η τάση θα δοθεί από τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εξαμήνου από τις μεγάλες τράπεζες του κλάδου. Για σήμερα η ελληνική αγορά θα διατηρήσει τα θετικά της σημάδια με τις τράπεζες να παραμένουν για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κέρδη θα εμφανίσουν οι τράπεζες στο εξάμηνο
    [1ον]
    H βελτίωση των εσόδων από τόκους λόγω της μείωσης των εξόδων από την υποχώρηση των επιτοκίων καταθέσεων και η ενεργή συμμετοχή των εκτάκτων κερδών κυρίως από τα ομόλογα λόγω της μείωσης του spread που έλαβε χώρα κυρίως στο β΄ τρίμηνο, η αύξηση του καθαρού περιθωρίου κέρδους (spreads), η μείωση των εξόδων αλλά και η διατήρηση υψηλών προβλέψεων θα αποτελέσουν τους παράγοντες κλειδιά που θα κρίνουν την τάση στα αποτελέσματα α' 6μήνου.

    Οι 9 μεγαλύτερες τράπεζες στην Ελλάδα θα εμφανίσουν πτώση κερδών 51% στο α΄ 6μηνο ή 39% αν αφαιρεθεί η συμμετοχή της Emporiki bank που εμφάνισε σημαντικές ζημίες.

    Οι βασικοί άξονες των αποτελεσμάτων κατηγοριοποιούνται ως εξής.

    1)Οι επισφάλειες ως απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό μεταβολής αυξάνονται σημαντικά. Όχι αναλογικά σε όλες τις τράπεζες αλλά μάλλον δημιουργούνται 3 ταχύτητες. Οι τράπεζες που αυξάνουν λελογισμένα τις προβλέψεις τους Εθνική , Πειραιώς, ΤΤ , ΑΤΕ, Κύπρουοι τράπεζες που συνεχίζουν να τις αυξάνουν με υψηλό ρυθμό Eurobank, Alpha Bank και οι τράπεζες που ακολουθούν πολύ επιθετική πολιτική προβλέψεωνόπως η Emporiki και η Geniki bank. Με βάση ενδείξεις το NPLs δηλαδή ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων επί του συνόλου των χορηγήσεων θα διαμορφωθεί στο α΄6μηνο στο 6,8% που συνεπάγεται17 δις ευρώ προβληματικά δάνεια έναντι 15 δις ευρώ που ήταν στο α΄ τρίμηνο δηλαδή 2 δις ευρώ νέες προβλέψεις σε ένα τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συνέχεια
    [2ον]

    2)Ακόμη και στην περίπτωση της Emporiki Bank παρατηρήθηκε ότι τα έσοδα στο β΄ τρίμηνο αυξήθηκαν σε σχέση με το α΄ τρίμηνο ως αποτέλεσμα καιτης μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων προθεσμίας που συνέβαλλαν στην μείωση των εξόδων από τόκους. Το φαινόμενο παρατηρείται συμμετρικά σε όλες τις τράπεζες αν και ακόμη ορισμένες βαρύνονται από την πολιτική του παρελθόντος.

    3)Οι τράπεζες που διαθέτουν μεγάλα χαρτοφυλάκια ομολόγων και που στο α΄ τρίμηνο τα αύξησαν σημαντικά καταγράφουν πολύ υψηλά κέρδη από τα έκτακτα τους έσοδα. Η Εθνική στο β΄ τρίμηνο θα εμφανίσει μεγάλη αύξηση εκτάκτων εσόδων σε βαθμό αξιοσημείωτο. Ένα από τα βασικά στοιχεία που θα επηρεάσουν σημαντικά τις επιδόσεις της Εθνικής είναι τα έκτακτα κέρδη από τα ομόλογα τα οποία μπορεί να υπερβούν τα 80 με 100 εκατ ευρώ σύμφωνα με ενδείξεις.

    4)Μια άλλη αξιοσημείωτη παράμετρος στα αποτελέσματα είναι ότι οι 8 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας ανακοινώνουν κέρδη α΄6μήνου μεταξύ 25 και 31 Αυγούστου δηλαδή μέσα σε 6 ημέρες. Μάλιστα οι 6 μεγαλύτερες θα τα ανακοινώσουν σε διάστημα μόλις 3 ημερών.

    H Alpha θα ανακοινώσει κέρδη α΄ 6μήνου την Τρίτη 25 Αυγούστου και θα διαμορφωθούν στα 182 εκατ ευρώ σε σχέση με τα 414 εκατ ευρώ που είχαν διαμορφωθεί στο α΄ 6μηνο του 2009 ή πτώση 56%

    Στις 26 Αυγούστου θα ανακοινώσει κέρδη η Πειραιώς και θα ανέλθουν μεταξύ 116-118εκατ ευρώ συγκρκτικά με τα 283,8 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2008 ή πτώση 58%.

    Η ΑΤΕ θα ανακοινώσει κέρδη στις 26 Αυγούστουστα 65 εκατ ευρώ η πτώση 12%.

    Στις 27 Αυγούστου ανακοινώνει κέρδη η Eurobank στα 178 με 180 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2009 σε σχέση με τα 436 εκατ ευρώ στο α΄ 6μηνο του 2008 ή πτώση 59%.

    Στις 28 Αυγούστου ανακοινώνει κέρδη η Εθνική και θα διαμορφωθούν για το α΄ 6μηνο στα 663 με 668 εκατ ευρώ σε σχέση με τα 814 εκατ ευρώ που ήταν στο α΄ 6μηνο του 2008 ή πτώση 18%.

    Η Marfin θα ανακοινώσει κέρδη στις 28 Αυγούστου στα 82 εκατ ευρώ ή πτώση 60% η Κύπρου θα ανακοινώσει κέρδη στις 31 Αυγούστου στα 142 εκατ ευρώ ή πτώση 41% και το ΤΤ επίσης στις 31 Αυγούστου θα διαμορφωθούν στα 70 με 75 εκατ ευρώ αν και δεν μπορεί να αποκλεισθούν και εκπλήξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Που θέλουν τις τραπεζικές μετοχές οι διοικήσεις ;

    Με την κεφαλαιοποίηση της Εθνικής να πλησιάζει τα 14 δις ευρώ , της Eurobank τα 5,5 δις ευρώ της Alpha banκ τα 4,5 δις και της Πειραιώς στα 3,5 δις ευρώ το ερώτημα που ανακύπτει είναι θα ενισχυθούν περαιτέρω οι τραπεζικές μετοχές ή θα σημειωθεί διόρθωση;

    Αφορμή και αιτία για την μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών είναι προφανώς οι εκθέσεις των ξένων οίκων που αναβαθμίζουν τις τιμές στόχους ενόψει των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου. Το β΄ τρίμηνο θα είναι καλύτερο από το α΄ τρίμηνο και αυτό η αγορά σπεύδει να το προεξοφλήσει. Είναι επίσης γεγονός ότι οι διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών επιθυμούν υψηλά τις τραπεζικές μετοχές.

    Η Εθνική θέλει την μετοχή πάνω από τα 25 ευρώ η Alpha bank πάνω από τα 12 ευρώ με απότερο στόχο τα 14 ευρώ, η Eurobank στα 12 ευρώ όπως και η Πειραιώς. Είναι προφανές ότι οι διοικήσεις ποντάρουν στα αποτελέσματα αλλά και στις παρουσιάσεις που θα ακολουθήσουν σε ξένους επενδυτές.

    Όμως ενώ οι διοικήσεις θέλουν υψηλότερα τις τραπεζικές μετοχές και ενώ τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου συμβάλλουν θετικά οι αποτιμήσεις των τραπεζών με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη του 2009 ήδη αρχίζουν και καθίστανται ακριβές με βάση το p/e αλλά ακόμη σχετικά ορθολογικά αποτιμημένες σε σχέση με την τιμή προς λογιστική αξία.

    Η Εθνική εμφανίζει p/e με βάση τα κέρδη του 2009 στα 1,3 δις ευρώ στο 10 , η Eurobank με εκτιμώμενα κέρδη 380 εκατ εμφανίζει p/e 14,5 η Alpha bank με κέρδη για το 2009 περίπου στα 380 εκατ ευρώ p/e 11,3 η Πειραιώς p/e 13,5 η Κύπρου 9,6 η Marfin Popular Bank 12,4. Συνολικά οι τράπεζες εμφανίζουν μέσο p/e 12,7 που προφανώς αρχίζει να γίνεται ακριβό. Με όρους όμως λογιστικής αξίας και κεφαλαίων οι τράπεζες είναι πιο ορθολογικά αποτιμημένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι παραπάνω εκτιμήσεις είναι από τον
    Πέτρο Λεωτσάκο!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα 2.516,43 ο ΓΔ αυτή τη στιγμή!!!!!!

    ορέ μπράβο!!!!


    μας δείχνουν καλοκαίρι του '99 ή κάνω λάθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στις 2506 ο ΓΔ αυτή τη στιγμή και με 74 εκατομμύρια ο τζίρος αλλά το τελευταίο τλεταρο η ροή έπεσε μαζί με το δείκτη.

    ΟΛΟΙ περιμένουν το άνοιγμα της ΝΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή