Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Συμβαίνει τώρα.

τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κατάθεση του προσχέδιου του κρατικού προϋπολογισμού και την Τράπεζα Κύπρου

19 σχόλια:

  1. Ρευστότητα 10 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου

    "Πρέπει όλοι να συνεισφέρουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομίας", ήταν το σχόλιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Ανδρέα Ηλιάδη, στην απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις.

    Είναι σημαντικό, πρόσθεσε ο ίδιος, να πάει καλά η οικονομία, και εκτός της εισφοράς απαραίτητη προϋπόθεση είναι ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των ξένων και θα αυξήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

    Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των χρεών των καταναλωτών, ο γενικός διευθυντής Ελλάδος Γ. Συραδάκης, απάντησε ότι πρέπει το νομοσχέδιο να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς, απαιτεί πολύ προσεκτικό σχεδιασμό και να αποτρέπει αθέμιτες πρακτικές.

    Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί έντονη επιφυλακτικότητα στο τραπεζικό σύστημα που ουσιαστικά θα στερήσει ρευστότητα από την αγορά.

    Το συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, διαθέτει αυτή την περίοδο πολύ σημαντική ρευστότητα, το ύψος της οποίας αγγίζει τα 11 δισ. ευρώ. Παράλληλα, διαθέτει συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 12,9% και δείκτη πρωτοβάθμιων κεφαλαίων, 11,4%.

    Η τράπεζα προχωράει στη διανομή προμερίσματος 0,08 ευρώ ανά μετοχή, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου 2009 ενώ στις 23 Νοεμβρίου 2009 έχει οριστεί η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος.

    Τέλος, ο κ. Ηλιάδης σχολιάζοντας τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές δυσκολίες μπροστά μας, ενώ η Τρ. Κύπρου βγαίνει ενισχύμενη από την κρίση, καταγράφοντας κερδοφορία από όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

    Επανέλαβε ότι ο στόχος για το 2009 προβλέπει καθαρά κέρδη μεταξύ 300-400 εκατ. ευρώ.,




    Τι λένε οι αναλυτές

    Για εύρωστα αποτελέσματα τριμήνου από την Τράπεζα Κύπρου, κάνουν λόγο χρηματιστηριακές καθώς και η Citigroup. Διατηρεί τιμή στόχο και σύσταση η Credit Suisse.

    Η Citigroup αυξάνει την τιμή στόχο στα 7 από τα 6,75 ευρώ μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου, ενώ αύξησε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 9% και κατά 6% για το 2010 και 2011, εξαιτίας των υψηλότερων εσόδων από τις προμήθειες και τις χαμηλότερες προβλέψεις.

    Η σύσταση διατηρείται "αγορά".

    Η Credit Suisse από την πλευρά της, διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο των 7,5 ευρώ για την Κύπρου, τονίζοντας ότι διαπραγματεύεται με προσαρμοσμένο πολλαπλασιαστή 10,6 για το 2009 και 8,5 για το 2010.

    Θεωρεί ότι η Τράπεζα Κύπρου αποτελεί έναν ελκυστικό συνδυασμό δυναμικής ανάπτυξης του όγκου, βελτίωσης του περιθωρίου και ελκυστικής αποτίμησης, με αφορμή τα αποτελέσματα τριμήνου.

    Η Πειραιώς Χρηματιστηριακή τονίζει ότι η διοίκηση της τράπεζας επαναδιατύπωσε τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη του 2009 στα 300-400 εκατ. ευρώ, στόχος ο οποίος κατά τη χρηματιστηριακή, μοιάζει εύκολα επιτεύξιμος, καθώς ήδη η Κύπρου έχει ανακοινώσει καθαρά κέρδη 264,5 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο.

    Η Alpha Finance τονίζει ότι πρόκειται για εύρωστα αποτελέσματα, ενώ επισημαίνει ότι περιορίστηκαν κατά το ήμισυ σχεδόν, τα νέα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    Η βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων προέρχεται κυρίως από την Κύπρο, όπου εκεί η δυναμική της αγοράς είναι πιο ευνοϊκή. Η διοίκηση επαδιατύπωσε το στόχο για κέρδη 300-400 εκατ. ευρώ ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των 283 εκατ. ευρώ, μοιάζουν μάλλον συντηρητικές.

    Η Proton Bank τονίζει ότι στο conference call, η διοίκηση επανδιατύπωσε το στόχο για τα κέρδη του έτους, ενώ εμφανίστηκε σίγουρη για την πορεία των δραστηριοτήτων της Ρωσίας, όπου αναμένει το δανεισμό να αυξηθεί στο επόμενο έτος.

    Σε ό,τι αφορά τους έκτακτους φόρους, η Τράπεζα Κύπρου αναμένει μικρή επίδραση, χαμηλότερη των 5 εκατ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελλειμμα στο 9,4% και ανάπτυξη -0,3% στον προϋπολογΕλλειμμα στο 9,4% και ανάπτυξη -0,3% στον προϋπολογισμό του 2010ισμό του 2010

    Στο 9,4% θέτει το οικονομικό επιτελείο τον πήχη του ελλείμματος για του χρόνου, από 12,7% που είναι φέτος, και στοχεύει στην περικοπή των δαπανών κατά 1,6 δισ. Ταυτόχρονα, για τη δημοσιονομική προσαρμογή το 2010, τίθεται στόχος για αύξηση των εσόδων κατά 4,5 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, τα πρόσθετα έσοδα θα προέλθουν κατά 1,2 δισ. ευρώ από την είσπραξη μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επιβολή μέτρων αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

    Κατά 1,5 δισ. ευρώ από τις αλλαγές στη φορολογία εισοδημάτων σε συνδυασμό με νέα αύξηση των ειδικών φόρων στην κατανάλωση, ενώ από την έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις και ακίνητα, αναμένεται 1 δισ. ευρώ.

    Για φέτος η κυβέρνηση εκτιμά ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 1,5%, ενώ το 2010 θα υπάρξει μικρή βελτίωση στο -0,3%.

    "Ο προϋπολογισμός του 2010 είναι η αφετηρία μιας μεγάλης προσπάθειας για την ανάταξη της οικονομίας, την αναδιανομή του πλούτου και το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, παρουσιάζοντας το προσχέδιο στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Παράλληλα, τόνισε ότι υλοποιούνται στο έπακρο οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ: στην Παιδεία θα δοθεί 1 δισ. ευρώ, ενώ στην Υγεία προσλαμβάνονται 3.000 νοσηλευτές. Δίνονται αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στον Δημόσιο Τομέα, χορηγείται το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης, αύξηση στις συντάξεις των αγροτών και επιστροφή ΦΠΑ.

    Ο υπουργός τόνισε ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες με την ελληνική οικονομία να είναι σε ύφεση, το έλλειμμα στο 12,7% του ΑΕΠ, το δημόσιο χρέος στα 300 δισ. ευρώ, τις δαπάνες να έχουν εκτροχιαστεί και τα έσοδα να έχουν καταρρεύσει.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Χ. Αλμούνια την Τετάρτη συμπεριέλαβε και πάλι σε δηλώσεις του την Ελλάδα στην πεντάδα των χωρών υψηλού κινδύνου.

    «Ιρλανδία, Ελλάδα, Ισπανία, Σλοβενία και Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι 5 χώρες για τις οποίες υπάρχει προειδοποίηση όσον αφορά το δημόσιο χρέος τους μακροπρόθεσμα. Βρίσκονται στον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας» τόνισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπανδρέου: "Να σώσουμε τη χώρα από χρεοκοπία". !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κι ο Καραμανλής αυτά έλεγε και τον μαυρίσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλησπερα Αποστολη, επιτελους επεστρεψες.
    Τρομαζει η αγορα μας. Καλο θα ηταν να ειχαμε παρει τα κερδη μας απο τις δυο τρεις μετοχες που ανεβασαν το δειχτη :-))))))))) και τωρα να αγναντευαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γειά σου Στέλλα ;-))

    φέυγουν οι ξένοι.ρευστοποιούν τα κέρδη τους και φεύγουν.

    το Μάρτη θά ΄ρθουν πάλι.
    εσυ καλά είσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα Αποστολη , ευχαριστω, δοξα το Θεο καλα ειμαι.
    Λογικο ειναι Αποστολη να παρουν τα κερδη τους μετα απο την ανοδο του 20αρη. Το θεμα ειναι οτι βλεπω το πετρελαιο σε ανοδο και δε ξερω την συνεχεια της αγορας μας. Ο ενας βγαινει και λεει μη πουλατε τις μετοχες σας. Ο αλλος μιλα για μεγαλη διορθωση. Βλεπω και την ελαχιστη διορθωση μετοχων και παλι πανω.
    Τωρα ποιο θα ειναι το νεο που θα σκοτωσει τις αγορες , αγνωστο. Εδω δε πτοηθηκαν με τα τοσα αρνητικα νεα για την οικονομια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλημέρα Στέλλα μου
    το νέο για μας είναι ότι τώρα μπαίνουμε εμείς στην κρίση.

    με ότι αυτό συνεπάγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σήμερα ανακοινώνει η Alpha Bank το δικό της εννεάμηνο και μάλιστα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.

    Βέβαια η πρόσφατη διόρθωση αλλά και η στήριξη που βρήκε ο γενικός δείκτης στις 2.600 μονάδες δεν αφαίρεσε την επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές και τους αναλυτές. Αρκετοί περιμένουν να δουν αν στις επόμενες συνεδριάσεις θα υπάρξει νέο κύμα ρευστοποιήσεων, λόγω και του κλίματος που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού. Οι ξένοι τονίζουν πάντως πως οι γρήγορες και μεγάλες αποδόσεις τέλειωσαν. Στρέφουν τώρα το βλέμμα τους στην ποιότητα, τα θεμελιώδη και την πορεία των οικονομιών.

    Ξένοι διαχειριστές εκτιμούν πως στο επίκεντρο θα βρεθούν και κρατικές εταιρείες αφού όπως αναφέρουν λόγω της δημοσιονομικής εικόνας της χώρας, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει -αργά ή γρήγορα- σε μετοχοποιήσεις. Αναφέρουν τη μετοχή της ΔΕΗ, η οποία δε θα κληθεί να πληρώσει έκτακτη εισφορά λόγω των μεγάλων ζημιών που εμφάνισε πέρυσι, ενώ φέτος θα εμφανίσει κερδοφορία ρεκόρ. Παράλληλα αποτελεί μία εταιρεία που η Κυβέρνηση θα μπορούσε να πουλήσει ποσοστό σε επενδυτές. Κατασκευαστικές εταιρείες, ενεργειακές και εταιρείες εμπορίου που έδειξαν ανθεκτικότητα στην κερδοφορία τους στη διάρκεια της κρίσης θα βρεθούν στο επίκεντρο. Ο άνοδος θα έχει οδηγό τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και κυρίως τις τράπεζες και επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας όπως Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή, Folli Follie, Frigoglass, Φουρλής, Jumbo, ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΜΕΤΚΑ κ.α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ALFA BANK

    [1ον]
    ALPHA: Στα 345 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μήνου


    Στα 344,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου για την Alpha Bank, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ενώ για το γ' 3μηνο, ανήλθαν στα 130 εκατ. ευρώ.

    Τα αποτελέσματα ήταν εντός των προβλέψεων της αγοράς. Αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει κατά μέσο όρο καθαρά κέρδη στα 335,4 εκατ. ευρώ με το εύρος των προβλέψεων των αναλυτών να διαμορφώνεται μεταξύ 321,8 και 349 εκατ. ευρώ.

    Ο Πρόεδρος της Τράπεζας, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος, επεσήμανε:
    "Σε ένα περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητος επιδείξαμε προσαρμοστικότητα μετατρέποντας την
    κρίση σε μία δοκιμασία, στην οποία αντεπεξερχόμεθα δυναμικά και επιτυχημένα. Έχουμε την
    πεποίθηση ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που έχει ξεκινήσει θα προσδώσει σημαντικό
    προβάδισμα στην Τράπεζα, η οποία εξελίσσεται σε τράπεζα αναφοράς για τη Νοτιοανατολική
    Ευρώπη, περιοχή με μεσοπρόθεσμο υψηλό ρυθμό αναπτύξεως."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ALFA BANK
    [2ον]
    O κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος τόνισε:
    "Στο σημερινό περιβάλλον, θέσαμε ως πρώτη προτεραιότητα την ενίσχυση του ισολογισμού μας.
    Εν συνεχεία, επικεντρώσαμε τις ενέργειές μας στην ανάκαμψη της κερδοφορίας μας. Τα
    αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αποδεικνύουν ότι αξιοποιούμε ήδη τις ευκαιρίες που
    διαγράφονται. Η αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συντελέσει
    ουσιαστικά στην πραγματοποίηση των στόχων μας. Παράλληλα, η αναδιοργάνωση που
    πρόσφατα ολοκληρώσαμε, εγγυάται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσω μίας πιο ορθολογικής
    διαχειρίσεως των αρμοδιοτήτων, σε ένα σαφές πλαίσιο διοικητικής αναφοράς".

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε Ευρώ 344,7 εκατ., μειωμένα κατά 39,3% σε ετήσια βάση και επηρεασμένα από τη συνεχιζόμενη επιδείνωση του επιχειρηματικών συνθηκών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το καθαρό έσοδο τόκων ανήλθε σε Ευρώ 1.304,4 εκατ., μειωμένο κατά 4,3% σε ετήσια βάση, καταγράφοντας, ωστόσο, αύξηση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 3,9%. Η αύξηση του καθαρού εσόδου τόκων αποδίδεται στη στοχευμένη προσέγγισή μας ως προς την ανατιμολόγηση των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων και καταθέσεων προθεσμίας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιπλέον, σημειώθηκε και ουσιαστική βελτίωση στην ποιότητα του καθαρού εσόδου τόκων, καθώς η συνεισφορά του χαρτοφυλακίου ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου μειώθηκε σε σχέση με το β΄ τρίμηνο.

    Η εξέλιξη αυτή αποτυπώνεται επίσης και στη σταθεροποίηση του καθαρού περιθωρίου τόκων που ανήλθε στο 2,6% για το γ΄ τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από προμήθειες ανήλθαν σε Ευρώ 286,5 εκατ.,
    παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,9% σε ετήσια βάση, η οποία είναι άμεσα συνυφασμένη με τη μείωση του όγκου των εργασιών στην επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση χαρτοφυλακίου. Τα αποτελέσματα χρηματοοικονομικών πράξεων βελτιώθηκαν σε Ευρώ 161,3 εκατ., θετικώς επηρεασμένα και το τρίτο τρίμηνο από τις ευνοϊκές εξελίξεις στις κεφαλαιαγορές. Τα λοιπά έσοδα μειώθηκαν στα Ευρώ 49,2 εκατ. (28,5% λιγότερα από το εννεάμηνο 2008), συνεπεία των αρνητικών οικονομικών συνθηκών που επηρέασαν και τις μη χρηματοοικονομικές εταιρίες του Ομίλου.

    Το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε κατά 2,9% σε ετήσια βάση, και ανήλθε σε Ευρώ 869,4 εκατ., το οποίο αντιστοιχεί σε δείκτη κόστους προς έσοδα 48,3%. Οι δαπάνες Προσωπικού μειώθηκαν περαιτέρω κατά 4,7% σε Ευρώ 416,1 εκατ. Τα γενικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 11,9%, επηρεασμένα κατά κύριο λόγο από τις δαπάνες πρώτης λειτουργίας των Καταστημάτων μας που ανοίχθηκαν στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέχρι το τέλος του 2008. Εξάλλου, η ετήσια αύξηση του λειτουργικού κόστους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη παρουσίασε περαιτέρω αποκλιμάκωση σε 7,1% έναντι ετήσιας αυξήσεως 14,1% στα τέλη του α΄ εξαμήνου, ως αποτέλεσμα των οικονομιών κλίμακος της αναπτύξεως του Δικτύου μας. Στην Ελλάδα, η αύξηση του λειτουργικού κόστους ανήλθε σε 1,8%, επηρεασμένη κυρίως από τη μείωση των δαπανών που σχετίζονται με την παραγωγή.

    Στο τέλος του εννεαμήνου 2009, τα υπό διαχείριση κεφάλαια των πελατών ανήλθαν σε Ευρώ 46,6 δισ. και τα υπόλοιπα των καταθέσεων ανήλθαν σε Ευρώ 41,9 δισ. (-0,6%). Οι καταθέσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε Ευρώ 35,3 δισ., παραμένοντας ουσιαστικά αμετάβλητες σε σχέση με πέρυσι. Οι καταθέσεις ταμιευτηρίου ανήλθαν σε Ευρώ 14,4 δισ., αυξημένες κατά Ευρώ 352 εκατ. το τρίτο τρίμηνο και κατά Ευρώ 2 δισ. έναντι του τέλους Μαρτίου. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η καταθετική βάση μειώθηκε κατά 2,2% σε Ευρώ 6,1 δισ.

    Tέλος, τα υπόλοιπα του Private Banking ανήλθαν σε Ευρώ 3,6 δισ., μειωμένα κατά 3,3% σε ετήσια βάση, αλλά αυξημένα κατά 5,7% σε επίπεδο τριμήνου, για πρώτη φορά μέσα στο έτος, ενώ
    τα αμοιβαία κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 1,8 δισ. Οι χορηγήσεις προ απομειώσεων αυξήθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν σε Ευρώ 52,6 δισ. έναντι Ευρώ 50,6 δισ. στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2008. Η εξέλιξη αυτή προήλθε κυρίως από την αύξηση των χορηγήσεων στην Ελλάδα κατά 4,9% ετησίως και από την αύξηση του δανειακού μας χαρτοφυλακίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά 5,3% σε ετήσια βάση. Τα υπόλοιπα δανείων στη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοντολογής τα μισά κέρδη από πέρυσι!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΔΕΗ: Στα 642,7 εκατ. ευρώ τα κέρδη 9μήνου


    Στα 642 εκατ. τα κέρδη 9μήνου της ΔΕΗ, έναντι ζημιών € 244,6 εκατ.

    Κατά το γ΄ τρίμηνο του 2009, συνεχίσθηκε η ευνοϊκή εξέλιξη των παραγόντων που διαμόρφωσαν την κερδοφορία της Εταιρείας στα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους, με αποτέλεσμα τα προ φόρων κέρδη του εννεαμήνου 2009, να ανέλθουν σε € 869,0 εκατ., έναντι ζημιών € 258,3 εκατ. το εννεάμηνο του 2008,

    Αναλυτές που σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο εννεάμηνο θα διαμορφωθούν στα 622,7 εκατ. ευρώ και στο γ' τρίμηνο στα 210 εκατ. ευρώ.

    Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Τ. Αθανασόπουλος, δήλωσε:

    "To 2009 αναμένεται να είναι μία χρονιά με καλές οικονομικές επιδόσεις, δεδομένης της ευνοϊκής συγκυρίας σε σχέση με προηγούμενα χρόνια που οφείλεται κυρίως στην εξέλιξη των τιμών των καυσίμων και της ενέργειας, στην αυξημένη συμμετοχή της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής στο ενεργειακό μείγμα, καθώς και στη μείωση της ζήτησης από κατηγορίες πελατών με χαμηλά τιμολόγια.

    Οι σημερινές επιδόσεις θα πρέπει, όχι μόνο να διατηρηθούν, αλλά και να βελτιωθούν, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του φιλόδοξου επενδυτικού μας προγράμματος, το οποίο κρίνεται αναγκαίο για να συνεχίσει η Εταιρεία μας να παρέχει με αξιοπιστία ηλεκτρική ενέργεια, να διατηρήσει τις χαμηλές τιμές για τους πελάτες της και να βελτιώσει δραστικά το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα".

    Συγκεκριμένα, ενώ το εννεάμηνο του 2008 το 54,6% των εσόδων της Εταιρείας δαπανήθηκε για υγρά καύσιμα, φυσικό αέριο, αγορές ενέργειας και δικαιώματα εκπομπής CO2, το εννεάμηνο του 2009 το αντίστοιχο μέγεθος σημείωσε κατακόρυφη πτώση και διαμορφώθηκε σε 29,2%.

    Οι κυριότεροι παράγοντες που συντέλεσαν στη ριζική αυτή αντιστροφή της περυσινής εικόνας είναι πρωτίστως η κατακόρυφη πτώση των διεθνών τιμών των καυσίμων και της ενέργειας που αγοράζει η ΔΕΗ, η αύξηση κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, σε περίπου 60%, της συμμετοχής των εγχώριων "καυσίμων" (λιγνίτης, νερά, ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα, έναντι 50,9% το εννεάμηνο του 2008 και, σε μικρότερο βαθμό, η μείωση της ζήτησης που αφορά κυρίως κατηγορίες πελατών με χαμηλά τιμολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aποστολη καλησπερα. Λες αυτη την βδομαδα να δουμε διορθωση αν και πιστευω πως θα ειναι εντονη αυτη την φορα , κατω απο το 2580 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα Κυρία μου.

    πιστεύω ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε μια γρήγορη διόρθωση γιατί θα βγούνε όλες οι αδυναμίες τις πραγματικής οικονομίας στην επιφάνεια.

    θα είναι ΟΛΑ χειρότερα απ΄ ότι πέρισυ!!!!!!!

    θέλει μεγάλη προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα

    σήμερα; πολύ πέφτουμε.
    το βλέπω να πέσει μέχρι το 2450 ο κυρ Γενικός.
    εκεί το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ¨το 2450 είναι το επόμενο σημείο στήριξης
    αυτό εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αντιδρά ανοδικά η Ευρώπη Σήμερα!!!

    Ράλι σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές έπειτα από δύο εβδομάδες απωλειών την ώρα που το δολάριο υποχωρεί ωθώντας σε ράλι τις τιμές των εμπορευμάτων. Νέο ιστορικό υψηλό του χρυσού, πάνω απ’ τα 1.166 δολ. η ουγγιά.

    Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 κερδίζει 1%.

    Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,45%, ο CAC 40 στο Παρίσι 1,45% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 1,30%. Σχεδόν 2,5% τα κέρδη του Micex στη Μόσχα.

    Ο κλάδος των πρώτων υλών πρωταγωνιστεί στην άνοδο, ακολουθώντας υψηλότερα τις τιμές των εμπορευμάτων. Οι μετοχές των BHP Billiton και Rio Tinto Group ξεχωρίζουν.

    Η τιμή του χαλκού ενισχύεται 2,2% και ακολουθούν μόλυβδος, νικέλιο και ψευδάργυρος.

    Ανοδικά κινείται η μετοχή της Renault μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse σε «αγορά».

    Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού τα προθεσμιακά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται 0,70% αντιδρώντας έπειτα απ’ τη διόρθωση των αμερικανικών μετοχών κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

    Στις 17.00 ώρα Ελλάδος αναμένονται στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο και οι επενδυτές προδικάζουν αύξηση στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών.

    Για πρώτη φορά μετά την έναρξη του χρηματιστηριακού ράλι το Μάρτιο, οι μετοχές των μεγαλύτερων αμερικανικών μετοχών ξεπερνούν σε απόδοση εκείνες των μικρών καθώς η αποδυνάμωση του δολαρίου στέλνει τους επενδυτές σε εταιρείες με μεγαλύτερη δραστηριότητα στο εξωτερικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο Dow Jones με εταιρείες που έχουν μ.ο. κεφαλαιοποίησης τα 111,4 δις δολ. έχει αυξηθεί 6,2% στο τρέχον τρίμηνο, έναντι πτώσης 2,6% του SmallCap 600 του S&P με μ.ο. κεφαλαιοποίησης τα 572,3 εκατ. δολ. Ο Dow έχει υποαποδόσει 26% πάντως απ’ το Μάρτιο.
    Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης των αναπτυγμένων αγορών, MSCI World ενισχύεται 0,4% σημειώνοντας ριμπάουντ μετά το -1,1% της προηγούμενης εβδομάδας. Απ’ το Μάρτιο τα κέρδη του φθάνουν 67%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή