Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Εργατική Πρωτομαγιά 2010!



-Το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί το καπιταλιστικό κέρδος τον έζησες.
-Μόνο νέα δεινά θα σου φορτώσει. Υπάρχει λύση, αν εσύ το αποφασίσεις.

-Υπάρχει δρόμος ανάπτυξης, που υπηρετεί τις ανάγκες των εργατών και όλου του λαού.

- ΟΧΙ όμως μέσα στον καπιταλισμό!

Είναι ο δρόμος της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονο
μίας!

ΌΛΟΙ αύριο στις 11:00 "πάμ' Πλατεία" με ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

θα είμαι εκεί!

εσύ;







12 σχόλια:

  1. Γεια σου Περίφανη κι Αθάνατη Εργατιά!

    στο τέλος του Δρόμου σου είναι η ΝΙΚΗ!

    όταν κι ο τελευταίος εργάτης συνειδητοποιήσει την ταξική του θέση, τότες με μιάς,θα σπάσει κι η τάξη του τις αλυσίδες!

    μόνο τότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μέρα Απόστολε (άραγε πόσο καλές θα είναι από δω και πέρα?). Εχω την εντύπωση ότι ο κόσμος ξυπνάει. Επίτέλους είδα προπηλακισμό!! Είναι και αυτό 1 αρχή. Κοίταζα το πρωί στον ΣΚΑΙ (που να σκάσει!) 3 πρών Υπ.Οικ. .... ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΙ!!! ΑΝΑΚΔΙΟΙΓΗΤΟΙ!! Υπάλληλοι του παγκοσμιοποιημένου "ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ".

    Ε ΟΧΙ κύριοι... πως να το κάνουμε. Υπάρχει 1 σιωπηλή παγκόσμια συνομωσία όσο και να προσπαθείτε να την κρύψετε. Ουτε σε αυτό δεν είστε ικανοί: στα ψέματα - τα οποία σπουδάσατε - με άρμα την πολιτική.

    Κάποτε υπήρξε 1 "δίκη των εξ". Πότε θα υπάρξει 1 δίκη των 300? ακριβώς το αντίθετο από αυτούς του ΛΕΩΝΙΔΑ - πως λέμε ασπρο μαύρο. Ο καλύτερος ορισμός του αντιθέτου έχει αλλάξει, "300 του ΛΕΩ - 300 της βουλής" - αν και σίγουρα θα υπάρχουν εξαιρέσεις που δυστυχώς μου είναι τελείως δυσδιάκριτες, πλέον. Οι άνθρωποι κάνουν αυτό πραγματικά για το οποίο πληρώνονται. "Πρέπει να ματώσουμε". Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Να δούμε ποιοι θα υποστούν το ξύρισμα, το αιμάτωμα και όλα τα συναφή.

    Ελπίζω ότι οι έλληνες θα αφυπνιστούμε και σε 1 άνευ προηγουμένου... εναντίωση στο DNA μας (αυτό το bug της διχόνοιας δεν έχει λήψει από όλη αυτή την σχεδόν 4000 χρόνων και βάλε ένδοξη ιστορία μας, που δυστυχώς επιβεβαιώνει την ύπαρξή του από τους Εφιάλτες, τους δωσίλογους και τα κάθε είδους αποβράσματα) θα σεβαστούμε ο ένας τον άλλο και θα ΕΝΩΘΟΥΜΕ ενάντια σ'αυτούς τους.... ΕΧΘΡΟΥΣ. Δεν παύω να ελπίζω, έχουμε πολλά ιστορικά παραδείγματα εθνικής συσπείρωσης. Που θα πάει... υπολογίζω ότι θα υπάρξει άλλο 1. 2 ενδιαφέροντα links στο τροκτικό:


    Κάτι ενδιαφέρον...



    Ιατρόπουλου δήλωση



    αν και τον τελευταίο δεν τον έχω και σε μεγάλη υπόληψη, το βάζω για τα νούμερα που παραθέτει.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠόστολε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα Μάνο και καλό Μήνα.

    η Ελληνική Εργατική Τάξη είναι στριμωγμένη με τη πλάτη στο τοίχο.

    αυτά τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση,στη ουσία δεν είναι τίποτα άλλο παρά η νομιμοποίηση της υπάρχουσας κατάστασης.

    ήδοι η ανεργία σαν μοχλός πίεσης των αφεντικών για φτηνότερα μεροκάματα λητουργεί εδω και 20 χρόνια απο την εισαγωγή σκλάβων απο τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
    αλβανοί-ρουμάνοι-ρώσοι-βούλγαροι τώρα αφγανοί-πέρσες αφρικανοί δε τους φέρανε για να τους κάνουν πλούσιους!
    τους φέρανε για να φτωχαίνουν τους Έλληνες εργαζόμενους.

    ΟΛΟΙ αυτοι δουλεύανε ανασφάλιστοι και με μεροκάματα κάτω των συλλογικών συμβάσεων.

    έτσι σήμερα φτάσαμε στη νομιμοποίηση αυτής της κατάστασης.

    η ζωή έχει δείξει ότι το κίνημα σε περιόδους εξαθλίωσης πέφτει.ΔΕΝ ανεβαίνει.
    για αυτό και η χιονοστιβάδα αυτών των μέτρων.

    ο φόβος τις επέλασης λειτουργεί ανασταλτικά για να 'μπούν οι αλλοδαποί στο μαζικό κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε χαμηλό μηνός η Ασία

    Στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μηνός υποχώρησαν οι ασιατικές αγορές, στον απόηχο της εντολής της κινεζικής κυβέρνησης προς τις τράπεζες να αυξήσουν τα αποθεματικά τους κι ενώ στην Αυστραλία επιβάλλονται νέου φόροι στους παραγωγούς εμπορευμάτων. «Βαρίδι» ο μεταλλουργικός κλάδος. Κλειστή η αγορά της Ιαπωνίας. Πτωτικά τα futures στην Ευρώπη.

    Απώλειες 1,3% για τον δείκτη MSCI Asia Pacific. Υποχωρεί έναντι του δολαρίου και του γιεν το ευρώ, καθώς μετά τη συμφωνία της Κυριακής για πακέτο οικονομικής βοήθειας ύψους 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, διάχυτες είναι οι ανησυχίες ότι το εν λόγω σχέδιο θα συναντήσει εμπόδια από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια ως προς την έγκρισή του. Απώλειες 0,5% στα 1,3225 δολάρια. Σε χαμηλά επτά μηνών ο χαλκός.

    Στο -1,48% ο δείκτης Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 3.067 μονάδες, κερδίζοντας 0,34%. Απώλειες 0,65% για τον δείκτη Taiex στην Ταιβάν. Στο -1,17% ο Kospi στη Νότια Κορέα.

    Την Παρασκευή, «κοκκίνισαν» τα ταμπλό στη Wall, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Goldman να φέρνουν απώλειες κοντά στο 2% για τους κυριότερους δείκτες της αμερικανικής αγοράς. Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 1,42% στις 11.008,61 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,02% στις 2.461,19 μονάδες και ο S&P κατέγραψε απώλειες 1,66% στις 1.186,69 μονάδες.

    Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 σημείωσε απώλειες 1,15% στις 5.553 μονάδες, ο DAX κατέγραψε πτώση 0,15% στις 6.136 μονάδες και ο CAC υποχώρησε 0,62% στις 3.817 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Marfin
    Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έφτασαν τελικά σε συμφωνία για την παροχή δανείου ύψους 110 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα νέα πιο αυστηρά μέτρα, απομακρύνοντας τις ανησυχίες χρεοκοπίας. Επιπρόσθετα η συμφωνία προβλέπει δημιουργία κεφαλαίου 10-20 δισ. για την στήριξη του τραπεζικού συστήματα, που σαφέστατα αποτελεί θετική εξέλιξη ειδικά μετά την υποβάθμιση του κλάδου από τη Moodys την Παρασκευή. Στην αρνητική πλευρά τα νέα μέτρα αναμένεται να φέρουν βαθιά ύφεση το 2010-11 ενώ η Κυβέρνηση επιβάλει έκτακτη φορολογία στις κερδοφόρες εταιρείες για δεύτερη συνεχόμενη χρήση. Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τη μεταβλητότητά της και αυτή την εβδομάδα χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση αφού η ορατότητα παραμένει χαμηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Beta

    Η ψυχολογία της αγοράς είναι βελτιωμένη μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων και τη συμφωνία για το τελικό πακέτο διάσωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Proton

    Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα.
    Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να καταγράψει αποδόσεις μεγαλύτερες έναντι των άλλων αγορών .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θετικό το άνοιγμα του εικοσάρη στα παράγωγα,
    στις 576 μονάδες το spread του 10ετές στα ομόλογα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή του κατώτατου ορίου πιστοληπτικής αξιολόγησης για τις προϋποθέσεις ενεχυρίασης για τους σκοπούς των πιστωτικών λειτουργιών του Eurosystem στην περίπτωση εμπορεύσιμων χρεογράφων που έχουν εκδοθεί ή εγγυηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Η αναστολή θα διατηρηθεί μέχρι νεωτέρας.

    Η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκρίνει ένα πρόγραμμα οικονομικής και χρηματοοικονομικής προσαρμογής, που έχει αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

    Το διοικητικό συμβούλιο έχει αξιολογήσει το πρόγραμμα και θεωρεί ότι είναι το κατάλληλο. Αυτή η θετική αξιολόγηση και η ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα είναι οι βάσεις, επίσης από την άποψη της διαχείρισης κινδύνου, για την αναστολή που ανακοινώθηκε.

    Η αναστολή ισχύει για όλα τα υφιστάμενα και νέα εμπορεύσιμα χρεόγραφα που έχουν εκδοθεί ή εγγυώνται από την ελληνική κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Griechenland-Hilfspaket bringt keine Kauflaune: DAX schwächer -- Milliardenfusion perfekt: Continental und United Airlines gehen zusammen -- Audi nach Gewinnsprung zuversichtlich -- TNT im Fokus

    Kabinett bringt deutsche Griechenland-Hilfe auf den Weg. Ölkatastrophe: Kosten für BP nicht absehbar. Airbus peilt schwarze Zahlen an. LANXESS verspricht erfolgreiche Quartalsbilanz. Ahold erwirbt eigene Aktien. Presse: RWE kauft von E.ON neue Restlaufzeit für Biblis. Opel mit wenig Optimismus für 2010. Deutsche Telekom rechnet mit konjunkturbedingter Wachstumsdelle. Fuchs Petrolub überzeugt mit Erstquartal. Berkshire Hathaway macht wieder Milliardengewinn.
    Termine vom 03.05.10:
    - USA: ISM-Einkaufsmanagerindex April
    - USA: Bauausgaben März
    - Actuate: Quartalszahlen
    - Amerisafe: Quartalszahlen
    - Audi: Quartalszahlen
    - Clorox: Quartalszahlen
    - CAN Financial: Quartalszahlen
    - Cognex: Quartalszahlen
    - Deutsche Telekom: Hauptversammlung
    - Electronic Arts: Quartalszahlen
    - FMC: Quartalszahlen
    - GAGFAH: Quartalszahlen
    - Loews: Quartalszahlen
    - NVIDIA: Quartalszahlen
    - QIAGEN: Quartalszahlen
    - Tesco: Quartalszahlen
    - Thomas Cook: Quartalszahlen
    - TNT: Quartalszahlen
    - XTO Energy: Quartalszahlen

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. HAUPTVERSAMMLUNG
    Aktionäre gehen mit Telekom-Management ins Gericht

    Die Vertreter der Telekom-Aktionäre haben ihrem Ärger über die Kursentwicklung der Aktie auf der diesjährigen Hauptversammlung wieder einmal Luft gemacht.
    "Sprechen wir es offen aus, die Kapitalgeber dieses Unternehmens, ihre Aktionäre, haben über die Jahre heftige Verluste erlitten", sagte der Geschäftsführer der Fondsgesellschaft DWS, Klaus Kaldemorgen, am Montag in Köln. Die Telekom-Aktie macht ihren Aktionären seit Jahren keine Freude. Allein in den ersten vier Monaten des Jahres verloren die Titel rund vier Prozent an Wert – zuletzt kosteten sie 9,89 Eur
    "Wir müssen uns damit abfinden, dass es eine großartige Leistung des Vorstands wäre, wenn Sie den Kurs auf 13 oder 15 Euro bringen", sagte Lars Labryga von der Schutzgemeinschaft der Kapitalanleger (SdK). Marc Tüngler von der Deutschen Schutzvereinigung für Wertpapierbesitz (DSW) ist das zu wenig: "Wir wollen mindestens 20 Euro haben!", forderte er.
    Vor allem die US-Tochter T-Mobile USA, deren Entwicklung im vergangenen Jahr neben dem britischen Mobilfunkgeschäft hauptverantwortlich für die Gewinnwarnung war, beschäftigt die Aktionäre. DWS-Geschäftsführer Klaus Kaldemorgen fürchtet nicht nur, dass sich die Ergebnisse weiter verschlechtern. Er sieht auch den Unternehmenswert des US-Geschäfts in Gefahr. Außerdem brauche die Telekom ein überzeugenderes Geschäftsmodell gegenüber Trittbrettfahrern auf ihrer Infrastruktur wie Apple oder Google, um stärker am Wachstum des Mobilfunkmarktes zu partizipieren. Telekom-Chef René Obermann steckt in diesem Jahr noch einmal drei Milliarden Dollar in das Mobilfunknetz in den USA, um es fit für mobile Datendienste zu machen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σύμβουλος η Lazard

    Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα Lazard για να της παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι η Lazard έχει υπάρξει κατά το παρελθόν συνεργάτης της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, και αυτός είναι ο λόγος που εκτιμάται ότι προτιμήθηκε και αυτή τη φορά.

    "Η Lazard προσελήφθη για να συμβουλεύει τις ελληνικές αρχές", είπε ο εκπρόσωπος, που αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των συμβουλών.

    Η Lazard ασχολείται αυτή τη στιγμή με περισσότερες από 70 συμφωνίες που αφορούν την αναδιάρθρωση χρέους σε πάνω από 20 επιχειρηματικούς κλάδους παγκοσμίως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

    Η Lazard παρείχε πρόσφατα συμβουλές στην Αργεντινή, το Εκουαδόρ και την Ακτή Ελεφαντοστού αναφορικά με την αναδιάρθρωση του χρέους τους.

    Πριν την ενεργοποίηση του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας την Κυριακή, υπήρχαν έντονες εικασίες ότι η χώρα ενδέχεται να υποχρεωθεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της.

    Τι λένε τα ξένα μέσα - Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών

    Την ίδια στιγμή το marketwatch.com σχολιάζει ότι οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να προσλάβουν την Lazard για την παροχή χρηματοοικονομικών συμβουλών, καθώς "παρατείνονται οι φόβοι για αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας".

    Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, με το υπουργείο Οικονομικών να διαψεύδει το αμερικανικό πρακτορείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή