Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Φορολογούν και το stop lost 20% τώρα!!!!

Νέες αλλαγές στο φορολογικό ν/σχ

Σε νέες τροποποιήσεις επί του φορολογικού νομοσχεδίου προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, καθιερώνεται φόρος υπεραξίας 20% στα κέρδη από μετοχές που προκύπτουν από πώλησή τους σε διάστημα εντός τριών μηνών από την αγορά τους.

Παράλληλα, για κέρδη που προκύπτουν από την πώληση των μετοχών σε διάστημα πάνω από τρείς και έως 12 μήνες από την αγορά τους, ο φόρος υπεραξίας θα είναι 10%. Για πάνω από δώδεκα μήνες, δεν επιβάλλεται φόρος υπεραξίας, αλλά φόρος πωλήσεων 0,015%, ο οποίος επιβάλλεται σήμερα.

Η προηγούμενη διάταξη του νομοσχεδίου προέβλεπε φόρο υπεραξίας 15% για κέρδη από μετοχές που πωλούνταν 12 και πλέον μήνες μετά την αγορά τους.

Επιπλέον, προβλέπεται ότι ο φόρος 15% επί της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε offshore εταιρείες θα επιβαρύνει το φυσικό πρόσωπο ιδιοκτήτη τους.

Ακόμη προβλέπεται επιστροφή ΦΠΑ 5% για τους αγρότες - παραγωγούς - πωλητές λαϊκών αγορών, που θα υπόκεινται πλέον σε καθεστώς ΦΠΑ 10%, ενώ θεσπίζεται φοροαπαλλαγή 40% από το φόρο των δαπανών παραγωγής κινηματογραφικών έργων.

Τέλος, για τις εφέσεις στα δικαστήρια προβλέπεται προθεσμία ενός μήνα, αντί έξι μηνών που ισχύει σήμερα, από τη βεβαίωση της παράβασης. Καθιερώνεται δε χωριστή βεβαίωση και είσπραξη φόρου για τα ζευγάρια, γεγονός που σημαίνει ότι η ευθύνη καταβολής του φόρου βαρύνει αποκλειστικά τον κάθε σύζυγο χωριστά.

9 σχόλια:

  1. στις 413 μονάδες ανέβηκε πάλι σήμερα στα Ομόλογα το spread!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στις 426 μονάδες βάσης αυτή τη στιγμή!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 12 ΜΗΝΩΝ, επέβαλε πρωτοδικείο του Λονδίνου στον Ρόμπερτ Τζον Ντούγκαλ πρώην στέλεχος της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας Depuy international.

    Στην απολογία του παραδέχθηκε ότι έδινε χρήματα σε γιατρούς δημόσιων νοσοκομείων στην Ελλάδα και εξασφάλιζε παραγγελίες υπερκοστολογημένων προϊόντων.

    Η εταιρεία, που είναι θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Johnson & Johnson, διέθεσε την τετραετία 2002 - 2005 ορθοπεδικά υλικά σε γιατρούς ελληνικών νοσοκομείων, οι οποίοι φέρονται να έλαβαν συνολικές προμήθειες άνω των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, με τη μεσολάβηση ελληνικής εταιρείας διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού.

    Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ 45ΧΡΟΝΟΥ ΝΤΟΥΓΚΑΛ ασκήθηκε από το αντίστοιχο βρετανικό Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών που ερευνούσαν καταγγελίες της Johnson & Johnson. Κατά την ακροαματική διαδικασία του Λονδίνου οι δικηγόροι της κατηγορούσας αρχής χαρακτήρισαν τους Έλληνες πολίτες ως τον "μεγάλο χαμένο" της υπόθεσης"

    ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ; Και ποια είναι η ελληνική εταιρεία διάθεσης ιατρικού εξοπλισμού που χρέωνε τα δημόσια ελληνικά νοσοκομεία για υλικά σε τιμές διπλάσιες αυτών που ίσχυαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση;

    ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, η εταιρεία της οποίας σε τελική ανάλυση τα…έπαιρνε, ο υπεύθυνος πήγε στη φυλακή.

    Στην Ελλάδα, τα κρατικά νοσοκομεία της οποίας τα…έδιναν, επικρατεί…μακαριότητα. Μακάριοι οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δούλευε να τρώς και κλέψε νά 'χεις το "νέο δόγμα!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλάζουν τους κανόνες,αυτό που με απασχολεί είναι αν τετραγωνίζουν τον κύκλο η αν κυκλώνουν το τετράγωνο!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Triton
    καλησπέρα φίλε μου!

    κατέβασα το παιδί στο κέντρο για το φροντιστήριο και όπου να γυρίσω είδα το δείκτη να έχει γυρίσει +50 μονάδες στο εικοσάρη στα παράγωγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για τις μίζες........

    το ανάρτησα και στη σελίδα του πρωθυπουργού και ζητώ τη παρέμβαση του εισαγγελέα.

    για να δούμε τι θα δούμε.

    η γυναίκα μου λέει πως 'βγήκε στο "γυαλί" ο Μητσοτάκης και υπερασπίσθηκε τους εισαγγελείς!!!!!


    τι άλλο θα δούμε!

    μας έχουν για Ιθαγενείς Μπανανίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω να μάθω πως κλέβουν και δεν την πληρώνουν!
    Θέλω να μάθω την τέχνη τους!
    Άμα δεν μου την πουν,δεν θα τους ξαναψηφίσω!
    Λες να τσιμπήσουν και να μου δείξουν το know how?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως να την πληρώσουν? Αυτοί έχουν και μαχαίρι κ καρπούζι (που να σφύξουν οι ζέστες...;-)). Το δίπτυχο της επιτυχίας είναι :
    α) Μόνιμη Πρωταπριλιά
    β) Ασυλία.
    Εχουμε και υποκατηγορίες: κουμπαριές, νομικά παραθυράκια κ.α. συναφή. Μιλάμε για επιστήμη ολάκερη με διαγράμματα, με επεξεργασία στοιχείων (λέγε με συνήθως δημιουργική λογιστική). Αυτό το "δημιουργική" ούτε με losec ούτε με maalox δεν μου κατεβαίνει. Αχώνευτη έννοια (για να μην παρεξηγούμαστε, σε συνδυασμό με την λογιστική πάντα)."Λεφτά υπάρχουν"... μήπως εννοούσε λεφτά αισθήματα?... Αβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

    Πάντως υπάρχουν φοβερές ευκαιρίες. Αλλά "Λεφτά υπάρχουν" τελικά?

    Απόστολε τους είδες τους μάγκες που αγοράζουν αβέρτα κουβέρτα ακίνητα στο city? Ουτε καν έρευνα αγοράς δεν κάνουν. Ρε τι μασαχουσέτη είναι αυτή. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι δεν πρέπει να κοπίασαν και πολύ για να τα βγάλουν αλλιώς θα τό'ψαχναν και λιγάκι (τελικά μου κόβει ε?). Αλλά τι λέω και γω τώρα ε? Σάμπως από την τσέπη μου τα πήραν.... 'Η... λες να?.... μου βάζω διαόλους στο κεφάλι μου. Ασε κατέληξα... μου φαίνεται ότι λαϊκίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή