Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ,Χέρι-Χέρι με το Καρατζαφέρη!!!!!!!




μόλις έφυγα εγώ....................................σκατά τα έκανες Γιωργάκη!
με τον Καρατζαφέρη!
μα με τον Καρατζαφέρη!


-με 172 ψήφους υπέρ,Κατά 121 και τρεις διαρροές από το ΠΑΣΟΚ και μία από τη ΝΔ πέρασε το νομοσχέδιο προσφυγής στο ΔΝΤ επι της Αρχής!!!!!

κι ο Παπουτσής Απών!!!!!

-από τους 160 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μόνο τρείς φωνές βροντοφώναξαν παρών και όρθωσαν το μπόϊ τους στο πλευρό του προδομένου πολύπαθου Λαού!
οι οποίοι και διεγράφησαν αμέσως από τον πρωθυπουργό.

-το ίδιο και η Ντόρα αλλα αυτή πήγε με τις επιταγές των μασόνων του ΔΝΤ στο πλευρό του Γιωργάκη!!!!

πού 'σαι Γιαννόπουλε να 'δείς ανίερες συμμαχίες!!!!

ο βουλευτής Γιάννης Δημαράς αμέσως μετά τη Διαγραφή του Δήλωσε:
ο Κανονισμός της Βουλής δεν δίνει τη δυνατότητα σε κανέναν εκ των βουλευτών να αιτιολογήσει την ψήφο του.
«Δηλώνω παρών στις γενεές των συγγενών αλλά και των άλλων συν-Ελλήνων, που έχουν την ίδια κοινωνική καταγωγή με μένα. Δηλώνω παρών στη μάνα μου και τον πατέρα μου, που
με γέννησαν και με μεγάλωσαν αγωνιζόμενοι κάθε μέρα και νύχτα για να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια, την τιμή και το δικαίωμα των απλών ανθρώπων στη ζωή…» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Ιστορία δεν γράφεται μόνο με τις σοφίες των τεχνοκρατών, αλλά πρωτίστως με το συναίσθημα, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των απλών
ανθρώπων.
«Εκτιμώ ότι, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα μας, η ανάγκη διαφύλαξης του αγαθού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας υπαγορεύει πρωτίστως άμεση κάθαρση του
πολιτικού συστήματος και αυτών που το συνθέτουν…».

Ο Γ. Δημαράς καταλήγει με την πρόταση όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται (εντός και εκτός Βουλής) να καταθέτουν «πόθεν έσχες», αυτό να διερευνηθεί επισταμένως σε βάθος 25ετίας και τα όποια περιουσιακά αποκτήματα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, να αποδίδονται με δήμευση στο Δημόσιο.

Βασίλης Οικονόμου Δήλωσε:
«Μένω στην Βουλή για να στηρίζω Νόμους υπέρ του λαού»

Σε γραπτή δήλωσή του ο διαγραφείς Βουλευτής από το ΠαΣοΚ Βασίλης Οικονόμου, αναφέρει «Έχοντας πλήρη τη συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί ως εκπρόσωπος των πολιτών της Αττικής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο...κατανοώντας την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα, έχοντας γνώση του δύσκολου αγώνα που δίνει καθημερινά ο Πρόεδρος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Εκφράζω με την ψήφο μου την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι τα επερχόμενα μέτρα που επιβλήθηκαν από μηχανισμούς που συμμετείχαν ενεργά στην κατακρήμνιση της ελληνικής οικονομίας ή ανέχτηκαν σιωπηρώς τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας μας, ζητούν σήμερα από τον ελληνικό λαό να δεχτεί την μετατροπή της Ελλάδας σε μια τριτοκοσμική χώρα.

Ζητούν την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων, την υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου του λαού και την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Δηλώνω ότι θα παραμείνω
εκπρόσωπος του λαού της Αττικής στο Κοινοβούλιο, ότι θα συνεχίσω να υποστηρίζω κάθε θέση και νόμο της κυβέρνησης που θα συμβάλλει στην αναδιανομή του εισοδήματος, στην εξασφάλιση ενός κράτους δικαίου, στην επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αναζήτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης που θα σέβεται και θα υπηρετεί πρώτα τον άνθρωπο και μετά τους αριθμούς, δηλαδή σε όλα αυτά που προεκλογικά είχε δεσμευτεί το ΠΑΣΟΚ ότι θα υλοποιήσει».




η Σ. Σακοράφα είπε: Κοινωνικά άδικα τα μέτρα!

-τους λόγους για τους οποίους ψήφισε «παρούσα» στην ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα μέτρα ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από ΕΕ και ΔΝΤ γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η μέχρι πρότινος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα.

Οπως αναφέρει, θεωρεί κοινωνικά άδικο τον χαρακτήρα των μέτρων, «καθώς από τα μέτρα αυτά πλήττονται μόνον και για μια άλλη φορά αυτοί που ευθύνονται ελάχιστα ή καθόλου».

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με την βουλευτή, δεν αντιστρατεύεται τις αρχές και τα ιδανικά του Κινήματος, δεν αντιστρατεύεται το στόχο για τη σωτηρία της πατρίδας και του ελληνικού λαού.


και το Ντοράκι είπε:
«Επραξα κατά συνείδηση. Ελάχιστη υποχρέωση του καθενός είναι να πράττει με τέτοιο τρόπο ώστε να βγεί η χώρα γρηγορότερα απ' την κρίση!!!!!».







18 σχόλια:

  1. Συνεδριάζουν το βράδυ της Παρασκευής στις Βρυξέλλες οι 16 ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης για την επικύρωση του μηχανισμού στήριξης προς την Ελλάδα.

    Για τη βελγική πρωτεύουσα αναχωρεί ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Στα 110 δισ. ευρώ «κλείδωσε» το πακέτο στήριξης για τα επόμενα τρία χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στις 1.042 μονάδες Βάσης το Spread!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kapitalflucht: DAX rutscht massiv ab -- Nokia verklagt Apple -- Deutsche Banken: 8 Mrd. für Athen -- Munich Re hebt Umsatzprognose an -- AIG, Daimler, Kraft, Tognum, HRE, RBS im Fokus

    Klage gegen beschlossene Griechenland-Hilfe. Pfleiderer schreibt rot. Schuldenländer Europas: Risikoaufschläge für Staatsanleihen steigen weiter. Aurubis nach gutem Jahresauftakt ohne Prognose. Toshiba wieder in den schwarzen Zahlen. Panasonic verspricht Gewinn. Kursrutsch in den USA: Fehltrade? Euro stabilisiert sich. MediGene macht mehr Minus. BoJ pumpt Milliarden in den Markt. Rheinmetall macht wieder Gewinn. Griechen winken Sparpläne durch.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρώτοι οι Τόρις χωρίς απόλυτη πλειοψηφία

    Το Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, οι Τόρις, απέσπασε τελικά 306 έδρες!!!!

    μετά τη διεξαγωγή των χθεσινών γενικών εκλογών στη Βρετανία, αριθμός όμως που δεν τους εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα δεύτερο έρχεται το κόμμα των Εργατικών με
    258 έδρες!!!!

    και τέλος οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες που κατέλαβαν 57 έδρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανακοίνωση του ΚΚΕ

    Εχθρός του λαού
    Χτες ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. στη Βουλή κατάργησαν «δημοκρατικά», λαϊκές κατακτήσεις χρόνων.Η καταψήφιση από την ΝΔ δεν εκφράζει διαφωνία. Αλλωστε η ΝΔ έκανε έκκληση συστράτευσης σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στο ΚΚΕ. Μεγαλείο η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Στυγνή δικτατορία - δήμιος δικαιωμάτων για να σωθεί το κεφάλαιο,το εκμεταλλευτικό σύστημα. Καμιά ανοχή στην αντίθετη ταξικά πολιτική, καμιά ανοχή στη θέληση του λαού, που δεν τους νομιμοποίησε με την ψήφο του να τον σφάζουν. Οι μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις αυτό δείχνουν. Αν ακόμη υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου που ελπίζουν για καλύτερες μέρες μέσω αστικής Βουλής, να συνειδητοποιήσουν ότι η Βουλή τους καταστρέφει τη ζωή. Τώρα παλλαϊκή οργανωμένη ταξική πάλη, για το δίκιο του λαού,συνεχώς, έξω από τη Βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Warren Buffett's Berkshire Hathaway continued to sell shares of Procter & Gamble [PG 60.31 -0.44 (-0.72%) ] during the first three months of the year.

    It's likely the sales are part of Buffett's efforts to raise money for his big railroad acquisition.

    The company's 10-Q filing with the SEC shows its cost basis for P&G fell to $4.46 billion as of March 31, down $502 million from $4.92 billion as of December 31, 2009.

    (The filing also includes details on Berkshire's biggest quarterly profit since 2007. Highlights were released by Buffett at Saturday's annual shareholders meeting.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. AEX 312.35 -13.84 -4.24%

    ASX-200 4480.71 -92.537 -2.02%

    BEL-20 2296.81 -103.97 -4.33%

    BOVESPA 62870.88 -543.3398 -0.86%

    CAC 40 3392.59 -163.52 -4.6%

    CHINA 2688.383 -51.319 -1.87%

    DAX 5715.09 -193.17 -3.27%

    FTCNBC 4187.35 -97.20 -2.27%

    FTSE n5123.02 -137.97 -2.62%

    HSI 19920.29 -213.12 -1.06%

    NIKKEI 10364.59 -331.10 -3.1%

    STI 2821.11 -18.54 -0.65%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. COMMODITIES

    OIL 75.41 0.30 +0.4%

    GAS 2.1318 0.0067 +0.32%

    NG 3.993 -0.022 -0.55%

    GOLD 1208.3 -2.10 -0.17%

    SILVER 18.41 -4.10 -0.22%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΔ 17:19 1.630,47 -47,95 -2,86% Τζίρος 171,10 εκ. €

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δόθηκε το τελικό "οκ" στις Βρυξέλλες για το μηχανισμό στήριξης



    Την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 80 δισ. ευρώ από την Ε.Ε. και 30 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ ενέκριναν αργά το βράδυ της Παρασκευής οι ηγέτες της ευρωζώνης, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης που είχε λάβει το Eurogroup της 2ας Μαΐου.

    Η Ελλάδα θα λάβει την πρώτη εκταμίευση από το μηχανισμό στήριξης τις ερχόμενες ημέρες, πριν από την 19η Μαΐου.

    Όπως αναφέρεται και στη σχετική επίσημη ανακοίνωση το πρόγραμμα που έχει υιοθετήσει η ελληνική κυβέρνηση είναι "φιλόδοξο και ρεαλιστικό".

    "Στοχεύει στη άμβλυνση της δημοσιονομικής ανισορροπίας, θα καταστήσει την οικονομία περισσότερο ανταγωνιστική και θα δημιουργήσει τις βάσεις για ισχυρότερη και περισσότερο διατηρήσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Επίσης, αναφέρεται, πως παράλληλα οι ηγέτες του Eurogroup συμφώνησαν να ενισχύσουν τους κανονισμούς δημοσιονομικής πειθαρχίας, των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθεροποίησης

    Στη δημιουργία ενός "ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθεροποίησης" και για τις 16 χώρες της ευρωζώνης, συμφώνησαν οι ηγέτες του Eurogroup στη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες. Επίσης, κατέληξαν σε συμφωνία για την εξεύρεση λύσεων που θα οδηγήσουν στην αντιμετώπιση των κερδοσκόπων. Οι ηγέτες του Eurogroup παράλληλα συμφώνησαν ότι θα χρησιμοποιήσουν «όλα τα μέσα» που διαθέτουν ούτως ώστε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

    Ο συγκεκριμένος μηχανισμός εκτιμάται πως θα επιτρέψει την παρέμβαση της Κομισιόν με στόχο να βοηθηθούν χώρες της ευρωζώνης οι οποίες αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Eurogroup δήλωσε πως οι «εξαιρετικές συνθήκες» που επικρατούν καταδεικνύουν την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει «όλα τα διαθέσιμα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην ευρωζώνη». Συμπλήρωσε παράλληλα πως «θα εμβαθύνουμε τον έλεγχο που ασκούμε στο χώρο της ευρωζώνης».

    Επίσης, επεσήμανε ότι η επίθεση των αγορών έχει επεκταθεί από την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ συμπλήρωσε: «Έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πολύ σοβαρή κατάσταση στην ευρωζώνη. Πρόκειται πλέον για θέμα υπευθυνότητας και ενότητας. Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση όλοι μαζί».

    Συμπλήρωσε μεταξύ άλλων πως θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα «διαχείρησης της κρίσης» ενώ τόνισε πως «στο μέλλον θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα έναντι των μελών που θα αντιμετωπίζουν προβλήματα».

    «Θα κάνουμε ότι χρειάζεται προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα σε όλη των ευρωζώνη» επανέλαβε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Ε. Jose Barroso.

    Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε πως υπάρχει μεγάλη κερδοσκοπία απέναντι στο ευρώ γενικότερα, συμπληρώνοντας "για αυτό το λόγο πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι για τη σταθεροποίηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκτακτο Ecofin την Κυριακή

    Στο επίκεντρο του έκτακτου Ecofin που προγραμματίστηκε για την Κυριακή 9 Μαΐου θα βρεθεί το σχέδιο για τη δημιουργία ενός "ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθεροποίησης".

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jose Manuel Barroso αρνήθηκε να αποκαλύψει στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής τις προτάσεις για το μηχανισμό λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να τις δημοσιοποιήσει προτού ενημερωθούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παπανδρέου: Τις επόμενες ημέρες η εκταμίευση των δανείων

    «Η κυβέρνηση μαζί με λαό αποδείξαμε την αποφασιστικότητά μας να τολμήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα, να μειώσουμε ελλείμματα και χρέος και να θέσουμε τις βάσεις για μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία που παράγει θέσεις εργασίας και πλούτο για όλους, με διαφάνεια στην οικονομία και στην πολιτική ζωή» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, ο Γ. Παπανδρέου.

    «Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, απαραίτητες για να σώσουμε τη χώρα από την χρεοκοπία και την καταστροφή», ανέφερε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι «με τη σημερινή απόφαση, οι χώρες της Ευρωζώνης στέκονται με αποφασιστικότητα δίπλα στην Ελλάδα».

    «Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εκταμίευση των δανείων, που θα μας επιτρέψουν να υλοποιήσουμε, χωρίς την καθημερινή αβεβαιότητα των αγορών, το πρόγραμμα σταθεροποίησης της οικονομίας» είπε ο Γ. Παπανδρέου, τονίζοντας παράλληλα ότι «η ανάγκη να θωρακίσουμε την Ευρωζώνη δεν σχετίζεται μόνο με τα προβλήματα της Ελλάδας, είναι κάτι που αφορά το σύνολο της Ευρωζώνης, αφορά όλους μας».

    «Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για τη σταθερότητα του νομίσματος και της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σαρκοζί: "Η πιο σοβαρή κρίση από τη δημιουργία της Ε.Ε."

    «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει την πιο σοβαρή κρίση από τη δημιουργία της», σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος, Nicolas Sarkozy.

    Έκανε λόγο για «συστημική κρίση που απαιτεί συστημική απάντηση» και για «γενική κινητοποίηση», ενώ υπογράμμισε την «ανάγκη για πραγματική οικονομική διακυβέρνηση στην Ευρωζώνη», ώστε να αμβλυνθούν οι πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα που προκαλούνται από τις διαφορετικής κατεύθυνσης αποκλίσεις των κρατών-μελών της.

    «Από τη Δευτέρα, όταν ανοίξουν οι αγορές, θα είμαστε σε θέση υπερασπιστούμε το ευρώ», τόνισε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε στη παρέα μας,
    τον αγαπητό φίλο Βασίλη Μαρκάκη.

    του ευχόμαστε μαζί το καλώς όρισες και σιδερένιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα φίλε,
    κάποιες ρυθμίσεις στο blog μου με έκαναν να φαίνομαι απών!Θα τα λέμε ξανά!
    Φιλικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή