Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

θα είμαι εκεί!

εσύ!

1 σχόλιο:

  1. Ξένη Δημοσίευση

    Μία ακόμα πτωτική συνεδρίαση ήταν η σημερινή για το Χ.Α., εν μέσω αρνητικού κλίματος στις ευρωαγορές. Iσχυρές πιέσεις στα χρηματιστήρια τις Ιβηρικής και στο ευρώ.

    Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 3,41% στις 1.658,29 μονάδες. Η Εθνική υποχώρησε κατά 4,33%, η Alpha -4,56%, η Eurobank -3,23%, η Τράπεζα Πειραιώς -3,54%, η Τράπεζα Κύπρου -4,10%, το ΤΤ -5,88%, η Marfin Popular -3,33%.

    Οι αναλυτές εμφανίζονται διχασμένοι για τη βραχυπρόθεσμη πορεία του Χ.Α., ωστόσο όλοι συμφωνούν πως η μεταβλητότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων.

    Στη χρηματιστηριακή "πιάτσα" δύο είναι τα σενάρια που προκρίνονται. Το πρώτο εκτιμά πως ο Γενικός Δείκτης μπορεί βραχυπρόθεσμα να κινηθεί προς τις 1.850 μονάδες και σε αυτή την περιοχή να υπάρξει μία βάση. Οσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη επισημαίνουν πως οι αποτιμήσεις των τραπεζικών και όχι μόνο blue chips είναι ακόμα ελκυστικές, καθώς η αντίδραση που υπήρξε στην αγορά μετά τη βίαιη διόρθωση ήταν περιορισμένης έκτασης.

    Το δεύτερο σενάριο υποστηρίζει πως εάν ο Γενικός Δείκτης πραγματοποιήσει συνεχόμενα κλεισίματα κάτω από τις 1.730 μονάδες, τότε πιθανότατα να κινηθεί προς την επόμενη στήριξη των 1.626 μονάδων.

    Παράγοντας - κλειδί για την τάση αποτελεί η επενδυτική στάση που τηρήσουν απέναντι στις ελληνικές μετοχές τα ισχυρά διεθνή χαρτοφυλάκια, τα οποία τοποθετήθηκαν στο Χ.Α. στις συνεδριάσεις της Δευτέρας και της Τετάρτης. Εάν θελήσουν κατοχυρώσουν περαιτέρω κέρδη ο Γενικός Δείκτης αναπόφευκτα θα δει χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

    Πληροφορίες μέσα από τα dealing rooms του Λονδίνου αναφέρουν πως οι ξένοι παίκτες τις δύο τελευταίες ημέρες φαίνεται να περιμένουν… κάτι, το οποίο θα καθορίσει τα επόμενα βήματά τους. Κάποιοι λένε πως αυτό το… κάτι, μπορεί να αφορά εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων ή κινητικότητα στο μέτωπο των επιχειρηματικών συμφωνικών. Γεγονός είναι πάντως πως τα διεθνή πως οι ξένοι ελέγχουν πάνω από το 50% της συνολικής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., οπότε η τύχη της αγοράς είναι στα… χέρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή