Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Μαύρη Παρασκευή!


τί naked short selling! & premier of task force! και τρίχες!!!!
για σήμερα προβλέπω τη πιο μαύρη μέρα του έτους!
δηλαδή πάμε για Μαύρη Παρασκευή!
έτσι απλά.
αυτό που θα μας σώσει είναι η βουτιά να γίνει με μικρό τζίρο.
γιατί αλλιώς.................................................
:-((


8 σχόλια:

  1. Καλημέρα φίλε,
    στις 1400 πάμε μετά βαίων και κλάδων,βάζω αυτό το σκηνικό για να εναρμονισθώ με τον τίτλο του άρθρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Μάνο.
    τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα δείξουν που θα κάτσει ο δείκτης.
    ίδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θυμίζω σήμερα έχει συνέλευση η ΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γ.Σ ΜΙΓ

    Α. Βγενόπουλος:

    "Η αλλαγή του σχεδίου κράτησε την MIG ζωντανή"

    Τους μετόχους της MIG για την εμπιστοσύνη τους στην εταιρεία και τον ίδιο ευχαρίστησε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος ως "απάντηση" στη λασπολογία που δέχεται ο όμιλος.

    Η γενική συνέλευση των μετόχων διεξήχθη με απαρτία 56,35%, ποσοστό ρεκόρ όπως ανέφερε ο κ. Βγενοπούλος για πρώτη συνέλευση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 54,12% των μετόχων είχε εξουσιοδοτήσει τον κ. Βγενόπουλο για το εκπροσωπήσει σήμερα.

    Ο επικεφαλής του ομίλου σημείωσε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα των 15 δισ. ευρώ έμεινε ημιτελές λόγω του ξεσπάσματος της κρίσης, απόφαση που ο ίδιος χαρακτήρισε ως ιστορική. "Δεν θα υπήρχε ο όμιλος αν είχαμε προχωρήσει σε επενδύσεις με δανεισμό" είπε ο κ. Βγενόπουλος, συμπληρώνοντας πως "η αλλαγή του επενδυτικού σχεδίου κράτησε τη MIG ζωντανή και δυνατή".

    Μάλιστα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η εταιρεία δεν έχει καμία ανησυχία για την επιβίωσή της ως προς την κρίση.

    Αναφορικά με την πορεία της μετοχής ο επικεφαλής του ομίλου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μας ενοχλεί η απαξίωση στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, αλλά δεν αντικατοπτρίζει ούτε κατά διάνοια την αξία της. Για ψυχολογικούς λόγους, εμείς δεν κοιτάμε καθόλου την τιμή».

    Συμπληρώνοντας ότι η MIG θα συνεχίσει τη μερισματική της πολιτική υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, και αυτό είναι «μία ψυχολογική και οικονομική βοήθεια στους μακροπρόθεσμους επενδυτές μας».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων για τη Vivartia, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αναφορικά με τη χρηματιστηριακή της παρουσία. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μπορεί να συγχωνευθεί με τη MIG ή να βγει από το χρηματιστήριο ή να την αξιοποιήσουμε ως εισηγμένη αυξάνοντας το free float για μια σειρά από εναλλακτικές που έχουμε». Αναφορικά με την πώληση της Chipita (κλάδος τροφίμων Vivartia) στον όμιλο Olayan και τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο, σημείωσε ότι η απόφαση για αποεπένδυση ελήφθη προκειμένου να μειωθεί ο δανεισμός της μητρικής. "Θελήσαμε να οχυρώσουμε την εταιρεία από οποιεσδήποτε πιέσεις", αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

    Ανοιχτό παραμένει και το θέμα για το αν η Attica θα εξακολουθήσει να είναι στο χρηματιστήριο. Όπως είπε ο κ. Βγενόπουλος «είναι από τις αποφάσεις που θα ληφθούν έως το τέλος του έτους».

    Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο όμιλος από συγκεκριμένη επενδυτική εταιρεία, είπε ότι «έχουν κατατεθεί τέσσερις μηνύσεις στην εταιρεία που λέγεται Κερβεροβεντούρης».

    Χαρακτήρισε ως ένα από τα λάθη της MIG την επένδυση στην Ράδιο Κορασίδης, ενώ αναφέρθηκε ότι «εξετάζονται οι όποιες συνέργειες μπορούν να γίνουν μέσα στον όμιλο».

    Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσια διάταξης, πλην του 12ου που απαιτούσε αυξημένη απαρτία, οπότε μετατίθεται για την 1η επαναληπτική Γ.Σ.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο Δ.Σ. θα έχει τριετή θητεία, «για να μην δοθούν λαβές στους λασπολόγους», όπως αναφέρθηκε, «και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι ο Βγενόπουλος και η MIG δεν έχουν την υποστήριξη των μετόχων». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος, "η πολλή λάσπη που δεχόμαστε προέρχεται από περιθωριακές εφημερίδες, ανώνυμα blogs, από ΄επαγγελματίες φιλάνθρωπους΄, από πολιτικούς που βρίσκονται στην έξοδο της καριέρας τους και από ΄επιχειρηματίες΄-υπόκοσμο".

    Ένα από τα νέα μέλη στο Δ.Σ. που εκπροσωπεί το Ντουμπάι είναι ο κύριος Padmanabhan S Deepak, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Forthnet.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα μέλη του Δ.Σ. που εκπροσωπούν το Ντουμπάι χαρακτηρίστηκαν ως «αναβαθμισμένα στελέχη», και αναφέρθηκε ότι «πιθανότατα ήρθε η ώρα να αναπτύξουμε συνέργειες με το Ντουμπάι».

    Στην καταληκτική του δήλωση ο Βγενόπουλος έδωσε έμφαση στην ευαισθησία του ομίλου απέναντι στην κοινωνία, σημειώνοντας ότι «πρέπει να προσέξουμε τους εργαζόμενους και να καταβάλουμε προσπάθεια να μην χαθούν θέσεις εργασίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η "Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή" μετονομάζεται "Εθνική Χρηματιστηριακή"

    Την τροποποίηση της επωνυμίας της σε «Εθνική Χρηματιστηριακή Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών», καθώς και του διακριτικού τίτλου της από «Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή» σε «Εθνική Χρηματιστηριακή» αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Εταιρίας «Εθνική Π&Κ Χρηματιστηριακή Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών» που έγινε την 20/5/2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε τώρα αυτό για νέο μας το λένε!

    Γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες, έμποροι κρύβουν 50 δισ €

    Πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ -που θα μπορούσαν να αποφέρουν 9 δισ ευρώ πρόσθετα έσοδα στο κράτος-, «κρύβουν» κάθε χρόνο από την εφορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εθνική Τράπεζα: Πρόβλεψη για μείωση 75% στα κέρδη το α΄τρίμηνο!!!!

    Η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει μείωση 75% των καθαρών κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, στα 80 εκατ. ευρώ καθώς η επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας οδηγεί σε επιβράδυνση των χορηγήσεων
    ελληνικής οικονομίας οδηγεί σε επιβράδυνση των χορηγήσεων και αύξηση του κόστους χρηματοδότησης στον κλάδο.

    Οι εκτιμήσεις εννέα αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για τα
    καθαρά κέρδη του ομίλου κυμάνθηκαν από 50,4 εκατ. ευρώ έως 127 εκατ.
    ευρώ. Τα καθαρά έσοδα τόκων αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 6% στα 1
    δις ευρώ.
    Η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα, το αυξημένο
    κόστος χρηματοδότησης, η επιβράδυνση της πιστωτικής επέκτασης και η
    αύξηση των επισφαλειών πλήττει την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών.
    Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια του ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι
    αυξημένες κατά 39% περίπου στο πρώτο τρίμηνο, σε ετήσια βάση, φθάνοντας
    τα 327 εκατ. ευρώ.
    Η Εθνική Τράπεζα έχει παρουσία σε Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία,
    Σερβία, Αλβανία και Αίγυπτο.
    Η μετοχή της Τράπεζας έχει υποχωρήσει 44% από τις αρχές του έτους,
    σημειώνοντας υποαπόδοση σε σχέση με τον γενικό δείκτη που το
    ίδιο διάστημα έχει σημειώσει απώλειες 28%.
    Οι μετοχές της Εθνικής διαπραγματεύονται 6,6 φορές περίπου τα
    εκτιμώμενα για το 2010 κέρδη έναντι μέσου πολλαπλασιαστή 12 για τους
    ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2010 για την Τράπεζα και τον Όμιλο,

    την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
    στις 17:30 μ.μ., ώρα Ελλάδος.

    Θα ακολουθήσει κλήση τηλεδιάσκεψης στις 18:00 μ.μ., ώρα Ελλάδος, της ίδιας ημέρας για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή