Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Γ.Σ Εθνικής


Ταμβακάκης: Έρχονται συγχωνεύσεις τραπεζών
"Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο Ταμείο", είπε ο Ταμβακάκης


Η τρέχουσα διετία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις ελληνικές τράπεζες λόγω των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας για το κλάδο θα αποκατασταθούν σταδιακά έως το πρώτο μισό του 2011, είπε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης,

Έδωσε επίσης σύνθημα για συγχωνεύσεις λέγοντας "Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο ταμείο εφόσον υπερβούν ορισμένα στερεότυπα του παρελθόντος, δεν μείνουν άβουλες και ακίνητες, αλλά με σύνεση και ορθολογισμό λάβουν τις μεγάλες αποφάσεις που οι καιροί απαιτούν".

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο Ταμβακάκης είπε επίσης ότι οι εγχώριοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις πιθανότητες προσφυγής στο ταμείο βοήθειας της ΕΕ????!!!!

"Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο Ταμείο", είπε ο Ταμβακάκης.

Αναφερόμενος στην αγορά της Τουρκίας, όπου η Εθνική έχει παρουσία μέσω της Finansbank, είπε ότι αναμένει πιστωτική επέκταση άνω του 20% και ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επέκταση του δικτύου του στην εκεί αγορά.

"Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία αναμένεται πιστωτική επέκταση και ειδικά στην Τουρκία πλέον του 20%, η οποία θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την ενίσχυση των καταθέσεων στις αντίστοιχες αγορές λόγω των θετικών εξελίξεων σε αυτές", είπε.

Όσον αφορά την επέκταση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, είπε ότι αυτή θα συνεχιστεί "μόλις υπάρξουν ασφαλείς ενδείξεις ότι η περιοχή έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο".


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2010 για την Τράπεζα και τον Όμιλο, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 στις 17:30 μ.μ., ώρα Ελλάδος.


Θα ακολουθήσει κλήση τηλεδιάσκεψης στις 18:00 μ.μ., ώρα Ελλάδος, της ίδιας ημέρας για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.





καλή επιτυχία Γιώργο!
'Ωπα!!!!!

13 σχόλια:

  1. Ισχύς εν τη ενώσει,όσο για τον Έλληνα,
    τι μας νοιάζει κι άν πατώσει!
    Πολύ καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό το τετραήμερο.

    τώρα τα κεφάλια μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ΔΥΝΑΤΆ στα σύνορα Βόρειας & Νότιας Κορέας

    η Ν.Κορέα προσφεύγει στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για να νομιμοποιήσει την Ανοιχτή Επέμβαση των ΗΠΑ στην περιοχή.

    αν και η μεταξύ τους συμφωνία από το τέλους του Πολέμου της Κορέας δεν έχει λήξει ακόμα.

    το 2012 λήγει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σήμερα έχει στη Κύπρο ΓΣ η ΜΑΡΦΙΝ ΒΑΝΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Kαλή επιτυχία Γιώργο, Καλή επιτυχία ΕΛΛΑΔΑ"

    ΟΡΑ - EUROVISION 2010 GREECE
    Giorgos Alkaios and Friends

    Ωπα

    Ωπα, ωπα

    Έκαψα το χθες, νύχτες μου παλιές,
    θρύψαλα οι αναμνήσεις έγιναν κι αυτές
    Μνήμες και φωνές άδικες ευχές
    κι άφησα σε μια γωνία ανοιχτές πληγές

    Έκαψα το χθες νύχτες μου παλιές
    όνειρα και εφιάλτες ρίχνω στις φωτιές
    Δάκρυα καυτά ψέμματα πολλά
    μοιάζουν σα βουβή ταινία που δεν βλέπω πια

    Ωπα

    Βάζω μια φωτιά
    σόλα τα παλιά
    όλα θα ταλλάξω
    και θα το φωνάξω
    περασμένα ξεχασμένα κι όλα απτην αρχή ξανά

    Βάζω μια φωτιά
    σόλα τα παλιά
    όλα θα ταλλάξω
    και θα το φωνάξω
    περασμένα ξεχασμένα κι όλα απτην αρχή ξανά

    Έκαψα το χθες, νύχτες μου παλιές,
    κι από το μηδέν αρχίζω όσο κι αν δε θες
    Δάκρυα καυτά ψέμματα πολλά
    πλήρωσα όσο χρωστούσα και τα δανεικά

    Ωπα!

    Βάζω μια φωτιά
    σόλα τα παλιά
    όλα θα ταλλάξω
    και θα το φωνάξω
    περασμένα ξεχασμένα κι όλα απτην αρχή ξανά

    Ωπα!

    Βάζω μια φωτιά
    σόλα τα παλιά
    όλα θα ταλλάξω
    και θα το φωνάξω
    περασμένα ξεχασμένα κι όλα απτην αρχή ξανά

    Βάζω μια φωτιά
    σόλα τα παλιά
    όλα θα ταλλάξω
    και θα το φωνάξω
    περασμένα ξεχασμένα κι όλα απτην αρχή ξανά

    Ωπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο σημερινό ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εικόνα της Σοφοκλέους, ενώ επικαλούμενο απόψεις ξένων fund managers καταλήγει πως η τούρκικη αγορα είναι πιο ασφαλής από την ελληνική.

    Ειδικότερα όπως μεταδίδει το Bloomberg έντονες παραμένουν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, έχουν οδηγήσει τις ελληνικές μετοχές σε ιδιαίτερα φθηνές αποτιμήσεις. Παρόλα αυτά, οι επενδυτές αποφεύγουν την ελληνική αγορά.

    Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με στοιχεία της Renaissance Asset Management, ο Γενικός Δείκτης είναι πιθανό να υποχωρήσει περαιτέρω, μετά από τις απώλειες 30% που έχει καταγράψει το 2010, οδηγώντας το Ρ/Ε για το 2010 στο 8,6.

    Ωστόσο, η Swisscanto Asset Management τονίζει πως το Ρ/Ε, το οποίο βρίσκεται κάτω από το επίπεδο στο οποίο ήταν ο S&P όταν ξεκίνησε το ράλι του 80% του 2009, δεν έχει σημασία αν η Ελλάδα δεν μειώσει το έλλειμμά της.

    Στην Ελλάδα, εξανεμίστηκαν 78 δισ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της αγοράς από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς το έλλειμμα του προϋπολογισμού απειλούσε να αυξήσει τα επισφαλή δάνεια και τις προβλέψεις στις τράπεζες.

    Οι μετοχές των ΟΤΕ και Τιτάν, έχουν υποχωρήσει 18% μετά από την παρουσίαση του σχεδίου της ΕΕ των 750 δισ. ευρώ για την ενίσχυση του ευρώ και των οικονομιών της ευρωζώνης.

    Η αίσθηση μεταξύ των Ευρωπαίων επενδυτών είναι ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμη μια ριψοκίνδυνη αγορά, σχολιάζει ο Ben Hauzenberger, fund manager της Swisscanto η οποία διαχειρίζεται 53 δισ. δολάρια.

    Το Ρ/Ε του Γενικού Δείκτη είναι 33% χαμηλότερο από ό,τι το αντίστοιχο του MSCI World Index των αναπτυγμένων χωρών. Η διαφορά δεν προσελκύει επενδυτές, που παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με το ότι η χώρα δεν θα καταφέρει να μειώσει τις δαπάνες αρκετά, ώστε να αποφύγει μια χρεοκοπία, εξηγεί ο manager της SVM Asset Management, Colin McLean.

    Ο ίδιος σχολιάζει πως "υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αναδιάρθρωσης του χρέους ή χρεοκοπίας στην Ελλάδα, και αυτό θα προκαλέσει ζημιά στους ισολογισμούς των εταιρειών, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος προφανής λόγος επένδυσης (…) η οικονομία εξάλλου θα υφίσταται συρρίκνωση για πολλά χρόνια ακόμη".

    Από την πλευρά του ο Adrian Harris της Renaissance Asset Management τονίζει ότι δεν έχει στο χαρτοφυλάκιο ελληνικά assets συνειδητά. "Θα έρθει κάποια στιγμή που θα είναι ελκυστικά. Αλλά τώρα δεν είναι σε τέτοιο βαθμό που να αξίζει το ρίσκο. Οι ελληνικές τράπεζες κουβαλούν την αβεβαιότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους".

    Ο Harris δίνοντας το "τελειωτικό χτύπημα" στην ελληνική αγορά, τονίζει ότι οι χώρες δίπλα στην Ελλάδα προσφέρουν την ίδια αξία με μικρότερο ρίσκο. Η Τουρκία έχει 72 δισ. δολάρια σε διεθνή αποθεματικά assets, ενώ την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει 170 εκατ. δολάρια.

    "Ο τίτλος αναπτυγμένη αγορά πλέον δεν σημαίνει και χαμηλότερο ρίσκο. Εγώ ως trader, θα προτιμούσα να είμαι στην Τουρκία παρά στην Ελλάδα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στα 64 εκατ. ο τζίρος αυτή τη στιγμή μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορούν, και με το νόμο, να μην πληρώσουν τη διάσωση της Ελλάδας!

    Οι αγορές τραντάζονται σήμερα από τα reports των γερμανικών μέσων ενημέρωσης ότι η συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας περιέχει δύο μυστικές ρήτρες οι οποίες διευκολύνουν την αποφυγή από την πλευρά της Γερμανίας, όπως και άλλων χωρών, να πληρώσουν το μερίδιό τους!

    Πρώτον, η συμφωνία λέει πως το πακέτο διάσωσης θα είναι «άμεσα και αμετάκλητα άκυρο» εάν διαπιστωθεί ότι παραβιάζεται το εθνικό δίκαιο ή το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε από απόφαση των συνταγματικών δικαστηρίων ενός κράτους της Ευρωζώνης ή του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Αν και κάτι τέτοιο μπορεί να μοιάζει απίθανο, δεν είναι αδύνατο. Υπάρχουν ήδη δύο ανάλογες υποθέσεις που εκκρεμούν στο γερμανικό δικαστήριο, το οποίο είναι ίσως το πιο «ευρωσκεπτικιστικό» δικαστήριο της Ευρώπης.

    Η δεύτερη ρήτρα λέει πως εάν οποιαδήποτε χώρα δεν μπορεί να αντλήσει χρηματοδότηση για τη διάσωση με επιτόκιο χαμηλότερο από αυτό που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα, τότε μπορεί να αποφύγει να πληρώσει για το bail-out!

    Σύμφωνα με την BNP Paribas αυτό θα εξελιχθεί γρήγορα σε μια συστημική κρίση, αν η Ισπανία βρεθεί σε τέτοια θέση, διότι οι άλλες χώρες δεν μπορούν να αναλάβουν ένα διαρκώς αυξανόμενο βάρος. Η γαλλική τράπεζα προειδοποιεί πως το ίδιο το ευρω-σχέδιο μπορεί να αρχίσει να διαλύεται σύντομα, αν αυτές οι ρήτρες αρχίσουν και… δουλεύουν.

    Αυτή λοιπόν η δεύτερη ρήτρα μάλιστα, έχει αυξημένες πλέον πιθανότητες να χρησιμοποιηθεί, καθώς σύντομα θα δούμε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να δέχονται ισχυρά «χτυπήματα» στο ΑΕΠ τους, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του κόστους δανεισμού τους. Και δεν είναι και πολύ μακριά για κάποιες από αυτές το 5%, σε ότι αφορά το επιτόκιο δανεισμού, αφού τα spreads έχουν πάρει και πάλι την ανιούσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Finansbank "σώζει" την Εθνική

    [1ον]
    Με την αγορά της Ελλάδας να καταγράφει ζημιές και με την Finansbank να εμφανίζει κέρδη ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο του έτους καθαρά κέρδη ύψους 21 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 93% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Ωστόσο, τα προ προβλέψεων κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στο α΄ τρίμηνο στα 465 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 30% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου τα καθαρά κέρδη επιβαρύνθηκαν από έκτακτες φορολογικές υποχρεώσεις, ζημίες από το χαρτοφυλάκιο των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου και συνεχιζόμενες υψηλές προβλέψεις έναντι επισφαλειών. Συγκεκριμένα, η έκτακτη φορολογική εισφορά για τα κέρδη του 2009 αλλά και η αναδρομική για το 2009 έκτακτη φορολόγηση εσόδων από ομόλογα επιβάρυναν τα αποτελέσματα του α’ 3μήνου με €93 εκατ. πρόσθετους φόρους διαμορφώνοντας το συνολικό ύψος των φόρων του 3μήνου σε €112 εκατ.

    Ειδικότερα, από την αγορά της Ελλάδας ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε στο α΄ τρίμηνο της χρονιάς ζημιές ύψους 133 εκατ. ευρώ, σε σχέση με κέρδη 176 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή η Finansbank εμφάνισε καθαρά κέρδη στα 122 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 32% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνo και υψηλότερα κατά 18% έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Finansbank "σώζει" την Εθνική
    [2ον]
    Από την αγορά της ΝΑ Ευρώπης ο όμιλος της Εθνικής εμφάνισε καθαρά κέρδη 32 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 76% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2009.

    Το σταθερό επιτοκιακό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στα 1,035 δισ. ευρώ, με το επιτοκιακό περιθώριο να παραμένει σε επίπεδα άνω του 4% και συγκεκριμένα στο 4,01%.

    Τα δάνεια προς καταθέσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στο 98% και ειδικά στην Ελλάδα στο 86%.

    Επίσης, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ο υψηλός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier I ο οποίος διαμορφώθηκε σε 11,1%, με βάση τον οποίο η Εθνική κατατάσσεται στις ισχυρότερες κεφαλαιακά τράπεζες της Ευρώπης.

    Εξάλλου, σε πλεονεκτική θέση από άποψη ρευστότητας βρίσκεται η Εθνική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr μπορεί στην παρούσα φάση να παράξει ρευστότητα αφ εαυτού της, δηλαδή κάνοντας χρήση στοιχείων του ενεργητικού της, ύψους 8 δισ. ευρώ.

    Σχολιάζοντας τα μεγέθη ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Απόστολος Ταμβακάκης δήλωσε: "Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ενός εξαιρετικά δύσκολου έτους για την οικονομία και το πιστωτικό σύστημα της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι ο Όμιλος της Εθνικής Τράπεζας συνεχίζει να αναπτύσσεται συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης και υπέρβασης της κρίσης.

    Ο μηχανισμός στήριξης της Ελληνικής οικονομίας που τέθηκε σε εφαρμογή με τη συνεργασία των ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηριχθεί η στρατηγική εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση. Η πιστή και επιτυχημένη εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει ο μηχανισμός στήριξης θα οδηγήσει σταδιακά στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, επαναφέροντας την Ελληνική οικονομία σε αναπτυξιακή τροχιά. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, θα φανούν στους προσεχείς μήνες.

    Μέσα σε αυτό το περιβάλλον της γενικευμένης αβεβαιότητας η Εθνική διατηρεί την κεφαλαιακή βάση (Tier I:11.1%) σε επίπεδα που την κατατάσσουν ανάμεσα στις κορυφαίες Ευρωπαϊκές τράπεζες. Η ρευστότητά της συνεχίζει να ενισχύεται με την δημιουργία περαιτέρω αποθεμάτων από διαθέσιμα στοιχεία του ενεργητικού της.

    Η λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου, εξαιρουμένων των διαπραγματευτικών κερδών και των εκτάκτων φόρων, παραμένει ισχυρή και υποστηρίζεται περαιτέρω από την συνεισφορά των αυξημένων κερδών σε Τουρκία και ΝΑ Ευρώπη που ανήλθαν σε €154 εκατ. κατά το 1ο τρίμηνο του έτους.

    Η πρόκληση για το υπόλοιπο του έτους εστιάζεται στη διαχείριση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου μας στην Ελλάδα, με σταθερή προσήλωση στην υποστήριξη των υγιών επιχειρήσεων και νοικοκυριών καθ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Το ίδιο σημαντική είναι και η αποτελεσματική διαχείριση του κόστους που θα πρέπει να προσαρμοστεί στην τρέχουσα συγκυρία.

    Οι πιέσεις που δέχεται η κερδοφορία του Ομίλου στην Ελλάδα εξομαλύνονται από τη διασπορά των δραστηριοτήτων μας στην ευρύτερη περιοχή, επιβεβαιώνοντας την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών της τελευταίας δεκαετίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. X.A.: Happy end, αύριο όμως;

    Τέλος καλό, όλα καλά! Έπειτα από μία συνεδρίαση που κυριάρχισε η μεταβλητότητα, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε τελικά με κέρδη και μάλιστα στα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά επίπεδα. Με κλείσιμο στις 1.585,75 μονάδες, τα κέρδη ανήλθαν σε 2,98%. Πλην όμως, η αγορά παραμένει σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα, όσο ο γενικός δείκτης διαπραγματεύεται κάτω από τις 1.600 μονάδες.

    Οι αναλυτές θεωρούν ότι όσο διατηρείται η σπέκουλα γύρω από το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η Ελλάδα σε αναδιάρθρωση χρέους , τόσο πιο πολύ η μεταβλητότητα θα μεγαλώνει και το κλίμα θα είναι άσχημο. Η αντίδραση της αγοράς στηρίχθηκε κυρίως στα αντανακλαστικά της, καθώς οι περισσότερες μετοχές βρίσκονται σε υπερπουλημένα επίπεδα. Κινούνται δηλαδή χαμηλότερα και από τα χαμηλά του Μαρτίου 2009 (1.450 μονάδες). Τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε την Τετάρτη ο τραπεζικός κλάδος, με την Alpha να ενισχύεται κατά 6,90%, στα 4,96 ευρώ και με μεγάλο όγκο 4,4 εκατ. τεμαχίων. Κέρδη 6,85% για την Κύπρου, στα 3,90 ευρώ και όγκο 3,1 εκατ. τεμαχίων, έπειτα από τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα πρώτου 3μήνου. Σημαντική ήταν η αντίδραση και για τη μετοχή της Εθνικής που ενισχύθηκε κατά 5,58%, στα 10,60 ευρώ, διακινώντας 3,5 εκατ. τεμάχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο Σφυρί

    Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος είπε ότι η κυβέρνηση θα εκπληρώσει τον στόχο που έχει τεθεί στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης που έχει συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ για την άντληση τουλάχιστον 1 δις ευρώ ετησίως μέσω αποκρατικοποιήσεων την περίοδο 2011-2013.

    Ο αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και της Λάρκο, καθώς και για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

    Παράλληλα, μπορεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την πώληση της ΔΕΠΑ, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή