Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Οι Ξένοι Φεύγουν!

Οι ξένοι αποχωρούν από το Χ.Α., αφού η συμμετοχή τους μειώθηκε κάτω από το 50% το Μάιο.

Αναλυτικότερα, η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στην κεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στις 31/5/2010 σημείωσε μείωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και έφθασε σε ποσοστό το 49,5%.

Το Μάιο 2009 η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ήταν στο 48,7%.

Οι Έλληνες επενδυτές στις 31/5/2010 κατείχαν το 49,2% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης των μετοχών στο Χ.Α.

Ο αριθμός των Ενεργών Μερίδων για το μήνα Μάιο ανήλθε στις 63.871 έναντι 76.753 κατά τον προηγούμενο μήνα (Μάιος 2009: 84.439).

Το Μάιο 2010 δημιουργήθηκαν 3.043 Νέες Μερίδες Επενδυτών έναντι 5.646 νέων Μερίδων που δημιουργήθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

Η Κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στις 31/5/2010 υπολογίστηκε στα 60,9 δισ.€ Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Απριλίου 2010 που ήταν 71,9 δισ.€ σημείωσε μείωση της τάξης του 15,38% ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του Μαΐου 2009 που ήταν €87,2 δισ., η ποσοστιαία μείωση έφτασε το 30,24%.

Η κεφαλαιοποίηση για τις μετοχές που συνθέτουν το δείκτη FTSE/ATHEX 20 έφθασε τα €41,1 δισ. (μείωση 18% από τον προηγούμενο μήνα), το δείκτη FTSE/ATHEX Liquid Mid τα €5,6 δισ. (μείωση 11,95%) και το δείκτη FTSE/ATHEX SmallCap 80 τα €2,2 δισ. (μείωση 10,07%).

Ανάλυση Συναλλαγών βάσει κατηγορίας επενδυτών

Το Μάιο 2010 οι ξένοι επενδυτές στο σύνολό τους εμφάνισαν εκροές της τάξης των 339,3 εκατ. Οι εκροές προέρχονται από θεσμικούς επενδυτές (362,1 εκατ.€) και υπεράκτιες εταιρίες (21,3 εκατ.€), ενώ εισροές εμφάνισαν τα ξένα φυσικά πρόσωπα (17,5εκατ.€) και τα ξένα νομικά πρόσωπα (26,7 εκατ.€).

Οι Έλληνες επενδυτές εμφανίζονται αγοραστές, με εισροές κεφαλαίων ύψους 320,5 εκατ.€ οι οποίες προέρχονται από ιδιώτες (252,2 εκατ.€), ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες (47,4 εκατ.€) και από ιδιωτικές μη χρηματοοικονομικές εταιρείες (21,0 εκατ.€), ενώ οριακές εκροές εμφάνισε ο Δημόσιος Τομέας (0,06 εκατ.€)

Τα υπόλοιπα 18,8 εκατ.€ που εμφανίζονται ως εισροές από Λοιπούς Επενδυτές, αφορούν Μερίδες στις οποίες δεν έχει καταχωρηθεί από τους αρμόδιους Χειριστές ΣΑΤ συγκεκριμένη χώρα φορολογικής κατοικίας.

Οι ξένοι επενδυτές το Μάιο 2010 πραγματοποίησαν το 51,6% των συναλλαγών (τον Απρίλιο 2010 πραγματοποίησαν το 53,9% των συναλλαγών, ενώ το Μάιο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 40,9% των συναλλαγών). Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές το Μάιο 2010 πραγματοποίησαν το 29,7% των συναλλαγών (τον Απρίλιο 2010 πραγματοποίησαν το 29,5% των συναλλαγών, ενώ το Μάιο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 42,2% των συναλλαγών). Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) το Μάιο 2010 πραγματοποίησαν το 16,6% των συναλλαγών (τον Απρίλιο 2010 πραγματοποίησαν το 15,1% των συναλλαγών, ενώ το Μάιο 2009 είχαν πραγματοποιήσει το 14,2% των συναλλαγών).

κι εγώ αποχωρισμένος¨" είμαι

πως το λένε..............

αλάργα κι αγαπημένοι! ;-)))

10 σχόλια:

  1. καλημέρα!

    σήμερα αν δεν έχουμε ανοδική αντίδραση
    μας βλέπω γρήγορα στις 1300 μονάδες!!!!

    έτσι στο άψε σβήσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό δε μ'αρέσει καθόλου.

    ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
    Προκλητικό το Ισραήλ και παρεμβάσεις από Τουρκία και Ιράν
    Διαδηλώσεις σε Ισραήλ με πρωτοβουλία του ΚΚ Ισραήλ και σε άλλες αραβικές χώρες

    Δύο ιρανικά πλοία πλέουν προς Γάζα πυροδοτώντας νέους φόβους περαιτέρω κλιμάκωσης

    «Ετοιμοι» να παράσχουν συνοδεία σε πλοία που προτίθενται να μεταφέρουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας δήλωναν, από την Τεχεράνη, οι «Φρουροί της Επανάστασης»! Επιπλέον, ένα 24ωρο αργότερα, ο Ιρανικός Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι αποστέλλει δύο πλοία με βοήθεια στη Γάζα (το ένα μεταφέρει φάρμακα και τρόφιμα και το άλλο εθελοντές νοσηλευτές κατά κύριο λόγο). Αν και αρχικώς είχε γίνει γνωστό ότι τα πλοία θα κατευθυνθούν στην Αίγυπτο, από όπου φορτίο και άνθρωποι θα προωθηθούν στη Γάζα διά μέσου του μεθοριακού σταθμού της Ράφα, χτες το ειδησεογραφικό δίκτυο «αλ Αραμπίγια» μετέδιδε ότι τα πλοία κατευθύνονται απευθείας προς τη Γάζα μετά από «απαίτηση του ιρανικού λαού», όπως διατεινόταν η Τεχεράνη, προοπτική που, αν όντως ισχύει, είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα εξαιρετικά επικίνδυνης ανάφλεξης, μεταξύ Ιράν - Ισραήλ!!!!!

    ο θεός και ο Αλάχ να δώσουν τα χέρια
    για να μήν έχουμε άλλο ένα θερμό καλοκαίρι
    στη περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι άλλοι νεκροί στη Γάζα!!!!

    Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δύο φέρονται να αγνοούνται όταν το ισραηλινό ναυτικό άνοιξε πυρ σε ταχύπλοο που βρισκόταν στα ανοιχτά της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός μίλησε, ως συνήθως, για «τρομοκράτες που έφεραν σκάφανδρα», ενώ η οργάνωση «Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του αλ Ακσα», που σχετίζεται με τη «Φατάχ», υποστήριξε ότι επρόκειτο για μαχητές της που πραγματοποιούσαν εκπαίδευση.

    «Αντιπερισπασμό» στην Κύπρο!!!!

    οργανώνουν οι Ισραηλινοί ως απάντηση στις τουρκικές πρωτοβουλίες για τη Γάζα, οργανώνοντας για το επόμενο Σαββατοκύριακο «εκδήλωση διαμαρτυρίας» για την τουρκική κατοχή ανοικτά των ακτών της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου. Οι διαδηλωτές δηλώνουν ότι δε θα προσφύγουν στη βία.

    Στην πρωτοβουλία αυτή απάντησε αμέσως και ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν, που ισχυρίστηκε ότι «ο τουρκικός στρατός δεν είναι κατοχικός στην Κύπρο, αλλά βρίσκεται στο νησί για τις ανάγκες που προκύπτουν από την ιδιότητα της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας».

    Επίσης πρόσθεσε ότι «εάν το πλοίο αυτό πάει στη Νότια Κύπρο, το θέμα δε μας αφορά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χρυσός ανεβαίνει,πιθανόν να κοκκινήσει η Ερυθρά θάλασσα με αποκλεισμό και του Σουέζ,το ηφαίστειο της Ισλανδίας περιορίζει τις πτήσεις,η πετρελαιοκηλίδα ελέγχει τον Ατλαντικό,κάποιοι φτιάχνουν μονόδρομους στα μονοπάτια της υδρογείου...
    πόσο ειρηνικό είναι το Αιγαίο αυτή την εποχή...
    Έχει και η ουδέτερη ζώνη τα κακά της,οικονομική ισοπέδωση,έχει και τα καλά της,την γαλήνη της αδράνειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 25/6/2010 πρέπει νάχουνε πιάσει τις 1300!
    Μετά θα πιάνουνε όσα μαλλιά τους μείνανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τη γαλήνη της αδράνειας!

    μου θύμησες εμένα στις διακοπές,ξαπλωμένος πάνω στην άμμο να στεγνώνω το μαγιό μου.
    Συγνώμη. το κορμί μου ήθελα να πω.

    η μαγεία της Αδρανειακής Σιγής! την ονομάζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αυτό το αφιερώνω σε μένα από μένα και σε όσους
    με νιώθουν αυτή τη στιγμή

    http://www.youtube.com/watch?v=q13G4WdEVEk&feature=related


    άντε γειά μας!
    (εγώ ούζο πίνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. έχει και συνέχεια


    http://www.youtube.com/watch?v=YIyyWmeh2mo&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και το καπάκι


    http://www.youtube.com/watch?v=UM6-QpOX0Ho



    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στην υγειά σου,σωστό σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή