Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο!

O Στρος Καν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, χειροκροτεί τον ελληνικό λαό γιατί, λέει, έδωσε πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι κατανόησε το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Και συμπλήρωσε, με νόημα, ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν!!!

Ο παραλογισμός ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι προφανής. Πολύ περισσότερο που έστω και αν ισχύσει, αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ήταν λιγότεροι κατά 1.200.000 ψήφους και αυτοί που ψήφισαν ΝΔ κατά 550.000 ψήφους. Πού τη βλέπουν τη στήριξη;

Κατά την κυβέρνηση και τον Στρος Καν, όσοι την Κυριακή ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα ενέκριναν:

-- Παραπέρα περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων με την εισαγωγή του νέου μισθολογίου, την κατάργηση επιδομάτων και τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα.
-- Περιορισμό του αριθμού των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-- Ριζική ανατροπή του τρόπου λειτουργίας των πρώην ΔΕΚΟ, για τις οποίες εξυφαίνεται σχέδιο ...«εξυγίανσης» ( ιδιωτικοποιήσεις, όπου αυτές είναι προσοδοφόρες για το μεγάλο κεφάλαιο και υπάρχει ενδιαφέρον (ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΤ), μείωση ή και κατάργηση κρατικών επιχορηγήσεων σε όσες κρίνονται ζημιογόνες, αποφασιστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, εκτεταμένες απολύσεις κ.ο.κ.
-- Μετάταξη εκατοντάδων ειδών πρώτης ανάγκης από το μεσαίο στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή αυξήσεις στις τιμές.
-- Εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τον αντίστοιχο του πετρελαίου κίνησης, που αυτόματα θα σημάνει αύξηση της τιμής του τόνου κατά 200 ευρώ.
-- Μείωση του επιπέδου των συντάξεων που θεωρούνται υψηλές.
-- Απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων και της ηλεκτρικής ενέργειας κ.ά.
-- Περικοπές, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους (σημαίνει αναγκαστικά απολύσεις και υποβάθμιση ως και λουκέτο σε ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικά κέντρα κ.λπ.).
-- Παράδοση φιλέτων δημόσιων υποδομών και γης σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
-- Αγριες περικοπές στις επιχορηγήσεις των νοσοκομείων.


- Στο σύνθημα του Νοέμβρη του '73 «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» σήμερα «προστίθεται» και το σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
- Η αυριανή αντιιμπεριαλιστική πορεία, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη απάντηση στην πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, υπηρετώντας, πιστά, εκείνους που εκμεταλλεύονται, με κάθε τρόπο, το παρόν και το μέλλον του λαού.


η Χθεσινή Μεγαλειώδει συγκέντρωση του ΚΚΕ & της ΚΝΕ έδειξε οτι:
Υπάρχει Εναλλακτική Λύση για το Λαό!

Μπροστά, με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, για την κατάργηση του Μνημονίου.

Καμιά Συναίνεση!

Απεγκλωβισμός, χειραφέτηση, κοινή δράση με το ΚΚΕ,
για να γίνει πρωταγωνιστής η Κοινωνική¨Λαϊκή Συμμαχία,

η Συσπείρωση των Ριζοσπαστικών Δυνάμεων που παλεύουν με προοπτική
τη Λαϊκή Εξουσία.





10 σχόλια:

  1. Κοινοπραξία για κατασκευή πυρηνοκίνητων τάνκερ
    Συμμετέχει ο Όμιλος Ρέστη

    1ον
    Η εταιρεία Εnterprises Shipping and Τrading του Ομίλου Ρέστη σε συνεργασία με τη Lloyd΄s Register, τη Ηyperion Ρower Generation και την ΒΜΤ συνέστησαν κοινοπραξία με σκοπό να διερευνήσουν τη δυνατότητα κατασκευής τάνκερ τα οποία θα είναι πυρηνοκίνητα. Εφόσον μπορέσει να βρεθεί ο τρόπος για την τοποθέτηση μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων στα τάνκερ, αυτό θα οδηγούσε στη δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοινοπραξία για κατασκευή πυρηνοκίνητων τάνκερ
    Συμμετέχει ο Όμιλος Ρέστη
    2ον
    Οι υπογραφές για τη σύσταση της κοινοπραξίας έπεσαν χθες στα γραφεία της ελληνικής εταιρείας στην Αθήνα. Σχολιάζοντας τη συμμετοχή της Εnterprises Shipping and Τrading στο φιλόδοξο αυτό σχήμα, ο κ. Ρέστης σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι η ναυτιλία συμμετέχει πολύ λιγότερο στην παγκόσμια ατμοσφαιρική ρύπανση από άλλες βιομηχανίες με έδρα την ξηρά, πιστεύουμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να διασφαλίσουμε έναν καλύτερο κόσμο για τις μελλοντικές γενιές. Μας τιμά εξαιρετικά και είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτή την κοινοπραξία, καθώς πιστεύουμε ότι οι εναλλακτικές πηγές παροχής ενέργειας αποτελούν την απάντηση στις ναυτιλιακές συγκοινωνίες» .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοινοπραξία για κατασκευή πυρηνοκίνητων τάνκερ
    Συμμετέχει ο Όμιλος Ρέστη

    3ον
    Το φιλόδοξο σχέδιο θα είναι κατ΄ αρχήν διαρκείας δύο ετών. Το κρίσιμο στοιχείο είναι ο σχεδιασμός ή, ορθότερα, η προσαρμογή- των σημερινών τάνκερ, ώστε να μπορούν να φέρουν αντιδραστήρες τρίτης γενιάς (Small Μodular Reactors - SΜRs). Το έργο αυτό θα αναλάβει η εταιρεία ΒΜΤ. Ο αντιδραστήρας που θα τοποθετηθεί στο πλοίο θα λειτουργεί ουσιαστικά ως «μπαταρία». Υπολογίζεται ότι το κόστος κατασκευής ενός τέτοιου πλοίου, εφόσον αναπτυχθεί η σχετική τεχνολογία, θα είναι κατά 30% ακριβότερο. Ωστόσο οι συμμετέχουσες εταιρείες θεωρούν ότι μακροπρόθεσμα το κέρδος θα υπερκαλύψει το αρχικό κόστος, καθώς η διάρκεια ζωής των πλοίων θα αυξηθεί. Θα απαιτηθεί επίσης πολύ πιο εξειδικευμένο προσωπικό για τον χειρισμό του νέου τύπου πλοίων.

    4ον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοινοπραξία για κατασκευή πυρηνοκίνητων τάνκερ
    Συμμετέχει ο Όμιλος Ρέστη

    4ον
    Ένα από τα πολύ σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι σχεδιαστές του νέου πλοίου θα είναι η προστασία από ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα στη θάλασσα.
    Ήδη πάντως, όπως ανακοινώθηκε, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία του πλοίου σε περίπτωση συγκρούσεων ή άλλων κινδύνων, όπως π.χ. πυρκαϊάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με 80.000 ευρώ ελεύθερος ο Γκράτσιος

    Πριν από λίγο αφέθηκε ελεύθερος ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Κτηματικής εταιρίας του Δημοσίου,

    με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 80.000 ευρώ!!!

    Μετά από την πολύωρη απολογία του στην ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των ανταλλαγών του Βατοπεδίου .

    Ο Κωνσταντίνος Γκράτσιος αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες για απιστία και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 "περί καταχραστών δημόσιου χρήματος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παραπομπή Μπασιάκου, Κοντού και Δούκα

    Τρεις πρώην υπουργοί της ΝΔ παραπέμπονται στο Δικαστικό Συμβούλιο μετά από μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη τα ξημερώματα στη Βουλή για την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου, οι κ. Πέτρος Δούκας, Αλέξανδρος Κοντός και Ευάγγελος Μπασιάκος, για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και όχι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που είχε στην πρότασή του το ΠΑΣΟΚ.

    Δεν παραπέμπονται οι κ. Γιώργος Βουλγαράκης και Θόδωρος Ρουσόπουλος. Στην ψηφοφορία δεν συμμετείχαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.

    Ο Πέτρος Δούκας χαρακτήρισε την πρόταση παραπομπής "πολιτική δίωξη και ενέργεια μικρότητας που τραυματίζει τον κοινοβουλευτισμό", ενώ για αστήρικτες και ανυπόστατες κατηγορίες σε βάρος του έκανε λόγο ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Αλέξανδρος Κοντός.

    Ο κ. Κοντός αρνήθηκε να δεχτεί ως έγκυρες τις επιστολικές ψήφους βουλευτών θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας.

    Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υποστήριξε ότι "το συζητούμενο πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής περιέχει αβάσιμα και ανακόλουθα στοιχεία, και "η πλειοψηφία καταδικάζει τη μειοψηφία".

    Ο Γιώργος Βουλγαράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι "έστω και την ύστατη ώρα δεν θα επικρατήσει ο κομματικός φανατισμός αλλά η συνείδηση και η αλήθεια".

    Με επιστολή του ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, αναφέρει ότι "επί δυο χρόνια αποτύπωσε τα αληθινά γεγονότα και δεν έχει να προσθέσει τίποτα".
    γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Έξαρχος μετά την ψηφοφορία δήλωσε ότι οι βουλευτές τοποθετήθηκαν αβίαστα και ελεύθερα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι τίποτα από όσα υποστήριξε η ΝΔ περί δήθεν σκευωρίας και πολιτικής εμπάθειας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποχώρηση ΝΔ - ΛΑΟΣ

    Την αποχώρηση από την Ολομέλεια της Βουλής, επέλεξε η αξιωματική αντιπολίτευση, λίγο πριν την ψηφοφορία για την παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών της, για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βισθωνίδας. Λίγο αργότερα, το ίδιο ανακοίνωσε για λογαριασμό του ΛΑΟΣ, ο Μάκης Βορίδης.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, έκρινε πως η παραπομπή των πέντε πρώην υπουργών, δρομολογείται, «μόνο και μόνον για να ικανοποιήσουμε κάποιους, που κακοποίησαν ιδέες στο όνομα της άσκησης κριτικής στην εξουσία και της ενημέρωσης του λαού!

    Θα διαπράξουμε οι ίδιοι το πιο σοβαρό ατόπημα, να δώσουμε συναδέλφους βορά στα πρωτοσέλιδα, γιατί έτσι ικανοποιείται η επιμονή κάποιων, ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου είναι σκάνδαλο!».

    Κλιμακώνοντας την ένταση της ομιλίας του, ο κος Τζαβάρας κατηγόρησε τους βουλευτές της πλειοψηφίας, πως δεν τους ενδιαφέρει η αλήθεια, αλλά «το νόημα που μπορείτε εκ των ενόντων να σκαρώνετε».

    «Πρόκειται για την πιο μαύρη νύχτα στην ιστορία του ελληνικού Κοινοβουλίου. Επιδίδεστε σε μια απίστευτη παρωδία - έναν εμπαιγμό στον οποίον εμείς δεν είναι δυνατόν να συμμετέχουμε. Οι συντάκτες του πορίσματος δεν φρόντισαν καν να πληροφορηθούν ότι δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ, ποινική διάταξη που να θεμελιώνει ή να αυξάνει το αξιόποινο και ήρθαν να σας ζητήσουν εφαρμογή νόμου του 2008. Έχουμε πολύ ζωηρές επιφυλάξεις, εάν δεν αποτελεί η συγκεκριμένη πράξη, η ίδια ποινικό αδίκημα και αν δεν εξέθεσαν οι συνάδελφοι σε δίωξη αθώους πολίτες. Ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής, να διαβιβαστούν τα συγκεκριμένα πρακτικά στον αρμόδιο εισαγγελέα με το ερώτημα εάν διαπράττεται το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, σύμφωνα με το άρθρο 230 περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα» ανέφερε ο κος Τζαβάρας πριν την αποχώρηση της ΝΔ.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης, υπενθύμισε πως η Νέα Δημοκρατία απείχε δύο φορές από ψηφοφορίες σχετικά με την υπόθεση του Βατοπεδίου προκειμένου να προστατεύσει τους υπουργούς της και «διέλυσε τη Βουλή για να παραγραφούν τα αδικήματα. Τώρα αποχωρούν. Αν οι βουλευτές της ακολουθήσουν αυτή τη φυγή, θα μείνουν εκτεθειμένοι στην κοινωνία μας, που θέλει διαφάνεια και κάθαρση».

    Απαντώντας στα επιχειρήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για το «ατεκμηρίωτο των κατηγοριών», ο κος Μπεντενιώτης θεώρησε δεδομένη τη ζημία του Δημοσίου συνεπεία του σκανδάλου του Βατοπεδίου, υπενθυμίζοντας τις διώξεις που έχει ασκήσει η Δικαιοσύνη σε νομικούς συμβούλους του κράτους, στελέχη της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με απαγόρευση αναχώρησης των κατηγορουμένων από τη χώρα. «Η πραγματογνωμοσύνη παρέλκει από την στιγμή που η ζημία σε βάρος του Δημοσίου θεωρείται δεδομένη» υποστήριξε. Άλλο τόσο, «οι παράνομες αποφάσεις είναι σαφέστατες: Παραίτηση απ’ τη δίκη, Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις ανταλλαγές χωρίς γνωμοδότηση του ΝΣΚ, η υπουργική απόφαση που δεν δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ κατά παράβαση καθήκοντος και οι παρεμβάσεις για να επισπευσθεί η διαδικασία».

    «Πολύ ορθά συζητείται με έμφαση, η συναίνεση που πρέπει να υπάρξει. Η συναίνεση όμως, πρέπει να έχει αφετηρία και την συναίνεση ελέγχου όλων των ζητημάτων που αφορούν το δημόσιο χρήμα» υποστήριξε ο κος Μπεντενιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αποχώρηση ΝΔ - ΛΑΟΣ
    2ον
    Ευθύνες και των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, διέκρινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής,
    υπενθυμίζοντας πρόταση του κόμματός του, το 1996, να καταστεί η Βισθωνίδα εθνικό πάρκο - πρόταση που είχε απορριφθεί.

    «Οι πολιτικές ευθύνες για μας, ξεκινάνε από τότε, είναι πολύ σοβαρές και αφορούν, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και τη Νέα Δημοκρατία».

    Ο κος Χαλβατζής, δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετος στο σενάριο της παραγραφής των αδικημάτων και τόνισε πως η παραδοχή της βλάβης του Δημοσίου θα πρέπει να θεωρείται προϋπόθεση κάθε έρευνας.

    Ο κος Χαλβατζής, όπως και η κα Αμανατίδου-Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) αργότερα, αναφέρθηκε και στην επικείμενη εκμετάλλευση της περιουσίας του Δημοσίου με την διαδικασία fast track, παρατηρώντας πως «αν προχωρήσετε σ’ αυτήν την πρακτική των πωλήσεων ή εκχωρήσεων, φαντάζεστε πόσες εξεταστικές επιτροπές θα χρειαστούν στο μέλλον για να διερευνήσουν, όχι μόνον τις διαδικασίες, αλλά και τα ποσά; Σκεφτείτε το, πριν προχωρήσετε σ’ αυτές τις ενέργειες».


    Ο Μάκης Βορίδης (ΛΑΟΣ) εστιάστηκε στην «παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων, τα πρόσωπα των οποίων είναι ιερά»...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο Αντώνης Σκυλλάκος Βουλευτής του ΚΚΕ
    1ον
    Οι πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου βαρύνουν τόσο τη ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε στην τοποθέτησή του ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, σημειώνοντας ότι σήμερα συνεχίζουν να χορηγούνται σωρηδόν στο κεφάλαιο εκτάσεις του Δημοσίου, ενώ η σκανδαλολογία που χαρακτηρίζει την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στόχο έχει να συσκοτίσει την ουσία του προβλήματος.
    Ο βουλευτής του ΚΚΕ τάχθηκε υπέρ της παραπομπής στο δικαστικό συμβούλιο με την κατηγορία της απιστίας κατά του Δημοσίου των πρώην υφυπουργών Πέτρου Δούκα, Ευάγγελου Μπασιάκου και Απόστολου Κοντού. Οπως είπε, «πάντα λέμε ναι στη διερεύνηση, ενώ δε γίνεται το ίδιο από τα δύο μεγάλα κόμματα», γι' αυτό και «η ΝΔ δε δέχεται ότι πρόκειται για σκάνδαλο, θεωρεί ότι υπάρχει σκευωρία», ενώ «το ΠΑΣΟΚ βγάζει λάδι τους δικούς του υφυπουργούς και τα φορτώνει στη ΝΔ».
    Τοποθετούμενος για την ουσία του σκανδάλου, επανέλαβε την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι «αποφάσεις του Γ. Δρυ και του Α. Φωτιάδη έδωσαν ουσιαστικά στη Μονή το δικαίωμα της κυριότητας. Παραιτήθηκε το Δημόσιο από τα δικαιώματά του». Στη συνέχεια, «η ΝΔ αξιοποίησε τις αποφάσεις αυτές, τις επιβεβαίωσε, παραιτήθηκε από την εξέλιξη δικαστικής απόφασης που κερδήθηκε υπέρ του Δημοσίου και προχώρησε στις ανταλλαγές. Το ένα ήταν συνέχεια του άλλου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο Αντώνης Σκυλλάκος Βουλευτής του ΚΚΕ
    2ον
    Αναφερόμενος στο θέμα των ποινικών ευθυνών, ο Α. Σκυλλάκος σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τον κ. Ρουσόπουλο και τον κ. Βουλγαράκη. Βεβαίως, είχαμε ερωτηματικά για τον κ. Ρουσόπουλο λόγω των γνωριμιών με τους μοναχούς, όμως δεν πειστήκαμε ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις». Επισήμανε ότι «τασσόμαστε υπέρ της παραπομπής των κ. Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού για την κατηγορία της απιστίας προς την υπηρεσία», συμπληρώνοντας ότι «για τη ζημιά όμως ευθύνονται και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να χωριστεί στα δύο η ζημιά».
    O Α. Σκυλλάκος διευκρίνισε ότι «απορρίπτουμε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος και της απάτης, γιατί δε συζητήθηκαν ποτέ στις εξεταστικές επιτροπές». Πρόκειται - σημείωσε - για «νομική κατασκευή προκειμένου να βρεθεί τρόπος να μην υπάρξει παραγραφή», όμως «για την παραγραφή ευθύνονται τα κόμματα που έχουν συμφωνήσει να παραγράφεται γρηγορότερα το αδίκημα όταν πρόκειται για υπουργό».
    Παράλληλα, έθεσε γενικότερα θέμα για το «τι θα γίνει επιτέλους με τα χρυσόβουλα και τα φιρμάνια των Σουλτάνων;» και επισήμανε ότι «γίνονται καθημερινά Βατοπέδια. Τεράστιες εκτάσεις του Δημοσίου δίνονται σε διάφορους φορείς», ενώ αναμένεται να συζητηθεί «το νομοσχέδιο για το Fast Track με το οποίο το κράτος θα μπορεί να παραχωρεί χωρίς όρους τη δημόσια περιουσία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή