Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

O ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ για το 2011

Είναι μια Άγρια ΣοσιαΛηστεία και Βασανισμός του λαού!

Μετά από μια διετία σκληρής λιτότητας και οικονομικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κλιμακώνει την πολιτική λεηλασίας και σύνθλιψις των λαϊκών εισοδημάτων.


«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, διαμόρφωσε έναν κρατικό προϋπολογισμό άγριας ληστείας και βασανισμού όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, προς όφελος των μονοπωλίων, που πρέπει να συναντήσει εκτός από την οργή και την οργανωμένη αγωνιστική λαϊκή συμμαχία αντεπίθεσης και ανατροπής.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν θίγει τους μισθούς και τις συντάξεις. Με τις νέες αυξήσεις στο ΦΠΑ για το σύνολο των προϊόντων ευρείας λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, στη ΔΕΗ και στα εισιτήρια, με την περαίωση, οδηγούν τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στην απόγνωση.

Οι νέες δραστικές περικοπές στην Υγεία και στα ασφαλιστικά ταμεία και η απαλλαγή των μεγαλοεργοδοτών από τις όποιες εισφορές τους, βάζουν σε άμεσο κίνδυνο την καταβολή των συντάξεων και τη στοιχειώδη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση θα επιδεινωθεί.

Οι απολύσεις συμβασιούχων στο δημόσιο και η νέα δραστική μείωση μισθών, είναι μόνο η μία πλευρά της νέας επίθεσης στους μισθούς και στα εργασιακά δικαιώματα σε βάρος όλων των εργαζομένων. Συνοδεύεται με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού και τη γενίκευση της μερικής - ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, με την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών και τη νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Η κατάργηση δημόσιων οργανισμών, ο περιορισμός των πρώην ΔΕΚΟ και η πλήρης ιδιωτικοποίηση, θα έχουν αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος και να χειροτερεύσει η ποιότητα των όποιων παροχών.

Συστατικό στοιχείο της βάρβαρης αντιλαϊκής επίθεσης αποτελεί ταυτόχρονα η προκλητική κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, τα κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου, την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποταγή του ΕΣΠΑ και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων στην ικανοποίηση των αναγκών τους.

Αυτός ο δρόμος που καταδικάζει το λαό οριστικά στην φτώχεια είναι μονόδρομος μόνο για την προστασία της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Καμιά λαϊκή θυσία δεν θα πιάσει τόπο γιατί για την κρίση και το έλλειμμα ευθύνεται η υψηλή κερδοφορία, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου. Ο λαός μπορεί να εμποδίσει και να αποτρέψει την καταδίκη του, μόνο αν απορρίψει τα εκβιαστικά τρομοκρατικά διλήμματα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τις στρατηγικές τους επιλογές, τον "ευρωμονόδρομο".

Καμία ανοχή, καμία συναίνεση!
Εδώ και τώρα πρέπει να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την προστασία των ανέργων, των χαμηλοαμειβόμενων, της λαϊκής οικογένειας.

Για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.

Για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της λαϊκής εξουσίας, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων».

Το πρόσχημα, για τη νέα καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων και αναδιαρθρώσεων, είναι η παραπέρα μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος κατά 5,2 δισ. ευρώ, με στόχο από 21,9 δισ. φέτος να διαμορφωθεί σε 16,73 δισ. ευρώ, στα πλαίσια της εφαρμογής του απεχθούς μνημονίου.
Επίσης, χιλιάδες συμβασιούχοι θα απολυθούν το 2011 από το Δημόσιο, αφού το σχετικό κονδύλι μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ.

Νέο τσεκούρι 14,3 δισ.!!!

Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του προϋπολογισμού, ο συμπληρωματικός φόρος του αίματος που θα κληθούν να πληρώσουν για το 2011 οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, φτάνει τα 14,3 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα ποσά αυτά η κυβέρνηση τα χωρίζει πρώτον στα προαποφασισμένα, με βάση το μνημόνιο και είναι ύψους 8,2 δισ. ευρώ και δεύτερον στα μέτρα που υποτίθεται ότι εγκρίθηκαν μετά τη Δευτέρα που μας πέρασε, όταν έγινε γνωστό το οριστικό δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009, και τα οποία φτάνουν τα 6,1 δισ. ευρώ.

Το σύνολο των 14,3 δισεκατομμυρίων εκτιμάται ότι θα προέλθει από πρόσθετα έσοδα ύψους 7,8 δισ. ευρώ και περικοπές δημοσίων δαπανών 6,5 δισ. ευρώ.

Η ουσία, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι οι εργαζόμενοι της χώρας και τα άλλα λαϊκά στρώματα, κόντρα στις πραγματικές τους ανάγκες, προκειμένου να στηριχθούν οι αντιλαϊκές επιλογές κυβέρνησης - ΕΕ,
θα υποστούν, αφενός μείωση των αποδοχών - απολαβών τους, αφετέρου
θα υποχρεωθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους και εισφορές για την πληρωμή δημόσιων υπηρεσιών που κανονικά θα έπρεπε να είναι 100% δημόσιες και εντελώς δωρεάν.

ΣοσιαΛησταρααάδες μου!!!
που θά έλεγε κι ο Βέγγος.

2 σχόλια:

 1. Με μια ψήφο διαφορά

  Στην Αμοργό, δήμαρχος εξελέγη ο Νικήτας Ρούσος λαμβάνοντα 601 ψήφους
  έναντι 600 του Νίκου Φωστιέρη...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και οι δημαρχίνες

  Μόλις εννέα γυναίκες εξελέγησαν δήμαρχοι στο σύνολο των 325 δήμων...!
  Η Μ. Ανδρούτσου στον Άγιο Δημήτριο Αττικής,
  η Χ. Γεωργιάδη στη Βέροια,
  η Π. Βρυζίδου στην Εορδαία Κοζάνης,
  η Ι. Κριεκούκη στη Μάνδρα Αττικής,
  η Ε. Λαϊτσου στο Ρήγα Φεραίο Μαγνησίας,
  η Στ. Μπότση στο Σούλι Θεσπρωτίας,
  η Μ. Ανυφαντάκη στη Φαιστό Ηρακλείου,
  η Α. Σωτηριάφου στο Παρανέστη Δράμας
  και τέλος...

  στη Φιλαδέλφεια Αττικής εξελέγη η Έφη Αποστολάκη, χήρα του δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του από ανακοπή, την επομένη του πρώτου γύρου, στον οποίο είχε επικρατήσει με άνεση.

  ο Δήμαρχος απέθανεν...
  Ζήτω η Δημαρχίνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή