ΑΘΗΝΑ
Κυριακή 1η ΜΑΗ στις 10 π.μ. ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
-Με τη Μαζική & Δυναμική Παρουσία μας,να δώσουμε ώθηση στην οργάνωση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των σύγχρονων αναγκών τους, την ενίσχυση της αντίστασης στην ολομέτωπη αντιλαϊκή λαίλαπα κυβέρνησης - κεφαλαίου,
τη σφυρηλάτηση της συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων σε σύγκρουση με τα μονοπώλια και τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς τους υπηρέτες.
-Πρέπει να πάρουν απάντηση οι "άρπαγες" του κοινωνικού πλούτου, που παράγει η εργατική τάξη, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, τα κόμματα και τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα
που τους υπηρετούν.
«Καμία συναίνεση, καμία υποταγή.
Απειθαρχία και ανυπακοή στην αντιλαϊκή λαίλαπα.
Ενιαίος ταξικός αγώνας παντού.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
-Εχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τα χειρότερα που έρχονται, φτάνει να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο.
Με το ΠΑΜΕ μπροστά, μπορούμε ν' ανατρέψουμε τα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές και ν' ανοίξουμε το δρόμο για άλλη πολιτική, άλλο δρόμο ανάπτυξης, που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού».
ΟΛΟΙ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ!
http://www.youtube.com/watch?v=Yt-GLi6MVJs&feature=related
800 συνταξιούχοι βουλευτές ζητούν αναδρομικά 200 εκατομμύρια
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ιστορία είναι παλιά αλλά κανείς δεν περίμενε ότι στην «καρδιά» της ελληνικής οικονομικής κρίσης θα ερχόταν πάλι στην επιφάνεια.
Πρόκειται για το αίτημα 800 περίπου συνταξιούχων πρώην βουλευτών να λάβουν αναδρομικές αυξήσεις των συντάξεών τους κατά 250.000 ευρώ έκαστος -ήτοι, περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ συνολικά.
Πόθεν προκύπτει η διεκδίκηση; Από την καραμπόλα που προκάλεσε η αντίστοιχη αύξηση στις αμοιβές των δικαστών το διάστημα 2003-2007. Κι αυτό διότι σύμφωνα με το Ζ΄Ψήφισμα της Αναθεωρητικής Βουλής το 1975, οι αποδοχές των βουλευτών εξισώνονται μ΄εκείνες των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων.
Που σημαίνει ότι όποτε αυξάνονται οι δεύτερες, ακολουθούν και οι πρώτες, οπότε, αναλογικά, αυξάνονται και οι συντάξεις των πρώην εθνοπατέρων και εθνομητέρων.
Αυτή η «αρχή» δεν ίσχυσε τα τελευταία χρόνια, οπότε οι βουλευτικές αποδοχές-συντάξεις δεν ακολούθησαν τις αντίστοιχες των δικαστών προκειμένου να μη προκληθεί το κοινό αίσθημα. Ταυτοχρόνως, αν και έγιναν δύο αναθεωρήσεις του Συντάγματος την τελευταία δεκαετία (2001 και 2008) ουδείς «έθιξε» το Ζ΄Ψήφισμα του 1975 με αποτέλεσμα να εγείρονται απαιτήσεις: όχι από τους εν ενεργεία βουλευτές (σ.σ. οι οποίοι δεν τολμούν, για ευνόητους λόγους, να ζητήσουν γενναίες αυξήσεις) αλλά από τους συνταξιούχους πρώην βουλευτές οι οποίοι, πλέον, δεν έχουν να φοβούνται κανένα πολιτικό κόστος.
Το θέμα (ξανα)έφερε στην επιφάνεια η αντιπρόεδρος του Β΄Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φλωρεντία Καλδή.
Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές δικαιούνται να παίρνουν σύνταξη και από τη Βουλή και από το επάγγελμα που ασκούσαν είτε πριν, είτε στη διάρκεια της θητείας τους. Το δικαίωμα συνταξιοδότησης το θεμελιώνουν μετά από δύο θητείες στη Βουλή (ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια της καθεμίας). Οσοι εξελέγησαν για πρώτη φορά μετά το 1993 δικαιούνται σύνταξη όταν κλείσουν το 65ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για τους παλαιότερους το όριο ηλικίας πέφτει στα 55 χρόνια.
Το ποσό της σύνταξης αντιστοιχεί στο 80% της βουλευτικής αποζημίωσης η οποία κινείται στα περίπου 5.000 ευρώ μηνιαίως.