Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Γράφημα ΕΧΑΕ 2ετίας.

ΕΧΑΕ: Καθαρά κέρδη μετά από φόρους €9,2 εκ. το α΄ τρίμηνο

Σε €9,2 εκ. ανήλθαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ μετά από φόρους το πρώτο τρίμηνο του 2011 έναντι €9,8 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, μειωμένα κατά 6%, παρά την πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας που ανέρχεται στο 37%. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου μειώθηκε κατά 29% και διαμορφώθηκε στα €13,6 εκ. έναντι €19,2 εκ. το πρώτο τρίμηνο του 2010.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πτώση οφείλεται από την μία στη μείωση της συναλλακτικής δραστηριότητας στην αγορά αξιών και στην πτώση της μέσης κεφαλαιοποίησης των εισηγμένων μετοχών, και από την άλλη στις μειώσεις που συντελέστηκαν κατά το β’ εξάμηνο του 2010 στη διαπραγμάτευση και στις μετασυναλλακτικές υπηρεσίες τόσο στις μετοχές όσο και τα παράγωγα, στο πλαίσιο της τιμολογιακής πολιτικής του Ομίλου.

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών το α’ τρίμηνο του 2011 ανήλθε στα €128 εκ., μειωμένη κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο (€203 εκ.), ενώ η μέση κεφαλαιοποίηση της αγοράς την ίδια περίοδο ανήλθε στα €60,4 δις έναντι €78 δις, μειωμένη κατά 23%. Αντίθετα, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρουσίασε αύξηση 9% το α’ τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (41,9 εκ. μετοχές έναντι 38,4 εκ. μετοχές). Στην αγορά παραγώγων, ο μέσος ημερήσιος όγκος συναλλαγών παρουσίασε αύξηση 16% το α’ τρίμηνο (59,4 χιλ. συμβόλαια έναντι 51,3 χιλ συμβόλαια πέρυσι).

Τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα €2,6 εκ. το α’ τρίμηνο του 2011 έναντι €4,5 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας μείωση κατά 41%, ενώ τα έσοδα από την εκκαθάριση ανήλθαν στα €5,1 εκ. το α΄ τρίμηνο του 2011 έναντι €7,7 εκ. του α΄ τρίμηνου του 2010, μειωμένα κατά 35%. Τα έσοδα από υπηρεσίες Χρηματιστηρίου, που περιλαμβάνουν τις συνδρομές των εισηγμένων εταιρειών, τα έσοδα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και τις συνδρομές των μελών, ανήλθαν στα €2,4 εκ. έναντι €2,7 εκ. πέρυσι. Τέλος, τα έσοδα από υπηρεσίες Αποθετηρίου διαμορφώθηκαν στα €1,3 εκ. το 2011 έναντι €1,5 εκ. πέρυσι, παρουσιάζοντας μείωση 18%.

Κατά τη διάρκεια του α΄ τριμήνου 2011, ο όμιλος είχε επιπλέον μη επαναλαμβανόμενα έσοδα ύψους €2,4 εκ. από την απαίτηση του φόρου επί του Πόρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που είχε καταβληθεί σε παλαιότερες χρήσεις.

Τα λειτουργικά έξοδα του Ομίλου παρουσίασαν μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2011. Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές δαπάνες προ αποσβέσεων του Ομίλου, ανήλθαν στα €5,0 εκ. έναντι €5,3 εκ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, μειωμένες κατά 5%.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) του Ομίλου διαμορφώθηκε στα €9,9 εκ. μειωμένο κατά 19% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2010 (€12,2 εκ.).

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή το α’ τρίμηνο του 2011 ανήλθαν σε €0,14, έναντι €0,15 το α’ τρίμηνο του 2010.

3 σχόλια:

  1. τακτικές γενικές συνελεύσεις των τραπεζών

    Στις 18 Μάη η διοίκηση της Marfin θα αναφερθεί στην πορεία της ελληνικής οικονομίας θα σχολιάσει την πιθανότητα για τραπεζικά deals και ταυτόχρονα θα αναφερθεί στα σχέδια της Marfin η οποία έχει θέσει σε προτεραιότητα την σταθερότητα του ισολογισμού.


    Στις 20 Μαΐου την ερχόμενη Παρασκευή θα υλοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Πειραιώς όπου ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Σάλλας θα μιλήσει για την πορεία της οικονομίας, την σταθερότητα του κλάδου και την ισχυρή κεφαλαιακή του διάρθρωση καθώς και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων και εξαγορών.
    Σημειώνεται ότι η Πειραιώς έχει ως στρατηγικό μέτοχο το τσέχικο fund PPF Group.

    Στις 24 Μαΐου θα υλοποιηθεί η τακτική γενική συνέλευση της Κύπρου λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση του αξιόγραφου ενισχυμένου κεφαλαίου διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε χθες.


    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύπρου έχει αποκτήσει στρατηγικό επενδυτή γνωστό Ρώσο επιχειρηματία που ελέγχει το 9,99% της τράπεζας.


    Προς τα τέλη Ιουνίου θα υλοποιηθούν και οι γενικές συνελεύσεις της Alpha και της Εθνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πουλώντας εταιρικά ομόλογα θα απελευθερώσουν ρευστότητα.

    -Πουλάνε εταιρικά ομόλογα αμερικανικών και ρωσικών εταιριών οι ελληνικές τράπεζες ύψους 4 δις ευρώ!

    Τα ομόλογα τρίτων χωρών πλην Ελλάδος δηλαδή ήδη χρησιμοποιούνται ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ αλλά τα εταιρικά ομόλογα δημιουργούν πολλαπλασιαστική αξία.
    Δεν θα αποτελέσει έκπληξη τράπεζες όπως η Marfin, Eurobank, Alpha, Εθνική που διαθέτουν αξιόλογα χαρτοφυλάκια εταιρικών ομολόγων αν προσεχώς αρχίσουν να τα πουλάνε.
    Με βάση τις αποδόσεις τους τα εταιρικά ομόλογα Αμερικής εμφανίζουν τις υψηλότερες αποδόσεις ακολουθούν Ευρώπη Γερμανία και Μ. Βρετανία και έπεται η Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα στο σφυρί

    -Αναλυτική λίστα με τις Δημόσιες Επιχειρήσεις που θα πάρουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Δίπλα σε κάθε Επιχείρηση απαιτούν να υπάρχει ο χρόνος πώλησης, το ποσοστό και το πιθανολογούμενο τίμημα.

    -Δεύτερη λίστα με τα ακίνητα του δημοσίου που θα μπουν σε διαδικασία πώλησης. Ο κατάλογος να είναι κατά ακίνητο (περιοχή και έκταση) με χρονοδιάγραμμα και επίσης πιθανολογούμενο τίμημα πώλησης.

    Οι δανειστές ζητούν ακόμα πιο σκληρά μέτρα και ρίχνουν το βάρος στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας πριν εγκρίνουν την πέμπτη δόση 12 δις. ευρώ,
    η εκταμίευση της οποίας παίρνει παράταση για τον Ιούλιο αντί τον Ιούνιο που έπρεπε να καταβληθεί κανονικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή