Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Κίνδυνος Εκτροπής!


Κατήγγειλε σύμπλευση αποστράτων με τη ΝΔ
Υπονοούμενα Μπεγλίτη για αντικυβερνητικό κίνημα στο στρατό!

Σε καταγγελία που προκαλεί πολλά ερωτηματικά και ιδιαίτερη αίσθηση προχώρησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης από το βήμα της Ολομέλειας λέγοντας πως απόστρατοι αξιωματικοί σε σύμπλευση με την ΝΔ «βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να αποκρούσουν την κυβέρνηση».

Αναλυτικά, ο κ. Μπεγλίτης είπε: «Υπάρχει ανάγκη εθνικής συναίνεσης και συνεννόησης γιατί παρατηρώ το τελευταίο διάστημα να υπάρχει μια κινητικότητα από ενώσεις αποστράτων στο όνομα έκφρασης ή υπεράσπισης κάποιων συμφερόντων. Κάνω ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και λέω πως μια από αυτές ενώσεις αποστράτων που αγκαλιάζεται από μια μερίδα κομμάτων να κοπεί κάθετα ομφάλιος λώρος που συνδέει κόμματα αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με απόστρατους. Η έκκληση των αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Επιπροσθέτως, ο υπουργός ανέφερε: «Κάνω έκκληση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει τον χώρο των ενόπλων δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό χώρο… Το λέω με δημοκρατικό ενδιαφέρον

-Καραβανάδες..!

Ο Ελληνικός Λαός πληρώνει Συντάξεις 23.000 Στρατηγών.

κάντε καμιά τέτοια Μ@Λ@Κία και σας βλέπω να σας κόβετε Όλων & η Σύνταξη & το εφάπαξ!

ο Στρατός στις Στρατώνες στα Σύνορα κι ο ΛΑΌΣ στη Βουλή!








7 σχόλια:

  1. Τα πραξικοπήματα,όπως και η υποτίμηση,ούτε ανακοινώνονται,ούτε διαισθάνονται.Απλά,συμβαίνουν!Τι άλλο θα ακούσουμε απο τους ανεπάγκελτους πολιτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και το '65~'67 2,5 χρόνια ολο για πραξικόπημα συζητούαμε μάλιστα η ΑΥΓ¨Η τότε της ΕΔΑ την 21 Απριλίου είχε άρθρο γιατί δε θα γίνει Δικτατορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερό ντοκουμέντο αυτό που καταθέτεις!Εν κατακλείδι:"εξ οικείων τα βέλη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι βέλη μου λές.

    Δείχνει πόσο μέσα στις εξελίξεις ήταν οι αναλυταράδες" της ΕΔΑ που θέλανε να καθοδηγήσουν την Εργατική Τάξη τότε.¨..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πρώτο που μπορεί κανείς να σκεφθεί, είναι σχετικά με τον προηγούμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας και σήμερα υπουργό οικονομικών.
    Αυτός δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα;
    Ο Μπεγλίτης τον αδειάζει;Παίζει άλλο παιγνίδι, τι ;
    Και έπειτα για δες και αυτό :
    Οι συνειρμοί δικοί μας.

    "Σκηνικό μάχης σημειώθηκε τα ξημερώματα εντός του χώρου της 114 Πτέρυγας Μάχης στην Τανάγρα, όταν η περίπολος εντόπισε δύο άγνωστα άτομα να κινούνται στο χώρο. Οι άγνωστοι τράπηκαν άμεσα σε φυγή, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό πέντε ή έξι φορές.
    Έρευνες για τον εντοπισμό τους διεξάγει η ΕΛΑΣ από κοινού με την Πολεμική Αεροπορία, ενώ παραμένει άγνωστος ο λόγος για τον οποίο εισήλθαν στο στρατόπεδο".

    Πηγή: kathimerini.gr21/06/2011 | 12:34Τελευταία Ενημέρωση 12:34 21/06/2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιγαντιαία κέρδη για την «Gazprom»
    Σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ, αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ρωσικού ενεργειακού μεγαθηρίου της «Gazprom», η φετινή χρονιά θα είναι επιτυχημένη για το συγκεκριμένο μονοπώλιο, αφού τα συνολικά κέρδη από τις πωλήσεις του ρωσικού φυσικού αερίου προς το εξωτερικό θα ξεπεράσουν τους υψηλούς δείκτες του 2008, όταν η «Gazprom» εισέπραξε 81 δισεκατομμύρια δολάρια. Οπως υπογράμμισε ο ίδιος, μόνο τους τελευταίες πέντε μήνες, το συνολικό κέρδος από την εξαγωγή του φυσικού αερίου στο εξωτερικό ξεπέρασε τα 36,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας την «κάμψη» που είχαν παρουσιάσει τα κέρδη της τα τελευταία δύο χρόνια.
    Παρ' όλες τις εκτιμήσεις της διοίκησης της «Gazprom», είναι φανερό πως οι εξελίξεις θα εξαρτηθούν από τις διακυμάνσεις των τιμών του φυσικού αερίου και πετρελαίου, καθώς και από τον ανταγωνισμό με τους προμηθευτές του υγροποιημένου αερίου, οι οποίοι μπορούν να στριμώξουν το ρωσικό μονοπώλιο στην ευρωπαϊκή αγορά.
    Επιπλέον το τελευταίο διάστημα γίνεται φανερό πως η εταιρεία βάλλεται από τους «εταίρους» της, τόσο στο «ανατολικό μέτωπο», όπου η Κίνα διεκδικεί χαμηλές τιμές, όσο και «δυτικά», όπου η Ουκρανία ζητά γενική επαναδιαπραγμάτευση για τις τιμές του φυσικού αερίου και τη χρήση των εδαφών της, ενώ η ΕΕ βάζει εμπόδια στη διείσδυση του ρωσικού μονοπωλίου στην ευρωπαϊκή αγορά. Οπως ανέφερε ο Αλεξάντρ Μεντβέντιεφ, η ευρωπαϊκή επιτροπή μπλόκαρε την αγορά από την «Gazprom» του 50% της Central European Gas Hub, θέτοντας όρους που η ρωσική πλευρά τούς χαρακτηρίζει «απαράδεκτους».
    Την ίδια ώρα η εταιρεία, που έχει χαρακτηριστεί και ως ο «πολιορκητικός κριός» της Ρωσίας, δε δείχνει να παραιτείται από τους στόχους της. Σε συνέντευξη Τύπου το παραπάνω στέλεχος της «Gazprom» δήλωσε πως η εταιρεία σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί και στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη και ήδη διεξάγει συνομιλίες με τους Γερμανούς «εταίρους» της, καθώς και με άλλες εταιρείες στην Ανατολική Ευρώπη.
    Να σημειωθεί πως ανάλογη είναι η κερδοφορία της «Gazprom» και στο εσωτερικό της Ρωσίας, όπου οι τιμές του φυσικού αερίου για το Ρώσο καταναλωτή αυξήθηκαν μέσα σ' ένα χρόνο περίπου κατά 25%, προς όφελος, βέβαια, της «ανταγωνιστικότητας» του ρωσικού κεφαλαίου και των ιδιοκτητών της «Gazprom».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ BB
    το έχω υπόψιν...
    στο Face Book τ'ανέβασα μαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή