Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ιδιωτικοποιείται η Πρόληψη στα Ναρκωτικά...!


.Ναρκωκαταστολή για το λαό, ιδιωτικοποιείται η πρόληψη, απεξάρτηση, θεραπεία...!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές η νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και την παράδοση της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης στα χέρια των ιδιωτών προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που κατέθεσε προχτές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών όταν προορίζεται «για προσωπική χρήση», ενώ η καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης για «ατομική χρήση» τιμωρείται με πρόστιμο ...500 ευρώ. Η παραπάνω, άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στοχεύει στη ναρκωκαταστολή, στο μυαλό και την ψυχή της νεολαίας και γίνεται με το πρόσχημα «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή». Την ίδια στιγμή όμως, που όντως ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην απεξάρτηση - η απεξάρτηση, η κοινωνική επανένταξη, ακόμη και η πρόληψη... παραδίδεται στους ιδιώτες!

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με την απελευθέρωση των ναρκωτικών και την ιδιωτικοποίηση της θεραπείας και της πρόληψης επιδιώκει τον κοινωνικό έλεγχο και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Μοναδική ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας
Ηδη έχουν προκληθεί οι πρώτες αντιδράσεις για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές επισημαίνει ότι «η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, τέτοια που δικαιούται η νεολαία. Τέτοια που ονειρεύεσαι κι εσύ κι οι γονείς σου για σένα».
Και θέτει το ερώτημα: «Ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από μια κοινωνία που τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Είναι αυτοί που σου παίρνουν το βιβλίο απ' το χέρι και σε κατηγορούν ότι είσαι αδιάβαστος. Αυτοί που παίρνουν τη δουλειά απ' τον πατέρα σου και τη μάνα σου, το φαγητό απ' το τραπέζι σου. Αυτοί που σου ετοιμάζουν ένα μέλλον μαύρο. Αυτοί που μαζεύοντας δισεκατομμύρια στην Ελβετία από τη δουλειά των γονιών σου, έφεραν την κρίση στη χώρα και τώρα καλούν την οικογένειά σου να την πληρώσει. Αυτοί που σου στερούν τον ελεύθερο χρόνο, να μπορείς να αθλείσαι, να δημιουργείς, να βρίσκεις ελεύθερους χώρους. Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι ανακάλυψαν τη "λύση για όλα" τα "κακά": "Νόμιμο το χασίσι". Και τα "υποκατάστατα" των ναρκωτικών (που κι αυτά είναι ναρκωτικά ) "θα πουλιούνται λέει ελεύθερα στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία". Ο ποιητής (Κ.Βάρναλης) το έλεγε από παλιά: "Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μη ξυπνήσει". Αυτή είναι και σήμερα η λύση που σου προτείνουν».
Και υπογραμμίζει: «Υποψιάσου: Την ίδια ώρα, όλα όσα αφορούν τα δικαιώματα και τα όνειρά σου, τα λένε... "παράνομα". Παράνομες οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις, η ανυπακοή στους νόμους τους. Την ίδια ώρα, το μόνο νόμιμο θέλουν να είναι τα ναρκωτικά. Και δε φτάνουν σε αυτό.
Καταργούν τις θεραπευτικές κοινότητες που παλεύουν για την απεξάρτηση των ναρκομανών κι οδηγούν τους ναρκομανείς να παίρνουν απ' τα "νόμιμα" ναρκωτικά που τα πουλούν οι πολυεθνικές.

Με το νομοσχέδιο θέλουν να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο»...!

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=11%2F1%2F2012&id=13858&pageNo=17&direction=1&fb_source=message

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου