Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2012

Επικίνδυνη Κλιμάκωση στον Περσικό Κόλπο

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση πριν λίγες ώρες μία τεράστια δυτική αρμάδα με "κορμό" το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln (CVN-72) πέρασε από τα από τα Στενά του Χορμούζ παρακολουθούμενη από τα ιρανικά ραντάρ.

Συνολικά έξι πλοία μαζί με το αεροπλανόφόρο, τρία αμερικανικά, ένα βρετανικό και ένα γαλλικό, αλλά και δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια που περιπολούσαν στην περιοχή, υπό την επιτήρηση ενός Ε-2C Hawkeye και έξι μαχητικών F/A-18E/F που περιπολούσαν πάνω από την αρμάδα, πέρασαν τα στενά.

Οι Ιρανοί επιχείρησαν να "απειλήσουν" "ανάβοντας τα ραντάρ των επάκτιων πυροβολαρχιών πυραύλων, αλλά έμειναν μέχρι εκεί.

Αυτή την στιγμή η αρμάδα βρίσκεται εντός του Κόλπου και ήδη καταδείχθηκε ότι το Ιράν ήταν αδύνατο να εμποδίσει μιά τέτοια εξέλιξη, έστω και αν απειλεί σε δεύτερο χρόνο την ναρκοθέτηση των στενών.

Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι "Πρόκειται για μεγάλη πρόκληση που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. Οι ξένοι δεν έχουν θέση μέσα στον Περσικό Κόλπο", αλλά σίγουρα θα προσπαθήσουν πολύ για να τους διώξουν. Ταυτοχρόνως τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστους συναγερμού οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν.

Τα έξι σκάφη έχουν πολλαπλάσια αεροπορική και ναυτική ισχύ από το σύνολο της ιρανικής Αεροπορίας και του Ναυτικού...

Τα έξι πολεμικά πλοία που εκτέλεσαν τη διέλευση από τα Στενά του Χορμούζ, ήταν τα ακόλουθα:

-USS Abraham Lincoln (CVN-72) πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο κλάσης Nimitz
-USS Sterett (DDG-104) and USS Russell (DDG-59) δύο αντιτορπιλικά κλάσεως Arleigh Burke.
- USS Cape St. George (CG-71), καταδρομικό κλάσης Ticonderoga.
- HMS Argyll (F231) φρεγάτα Type 23 κλάσης «Duke».
- La Motte-Picquet (D645), γαλλικό αντιτορπιλικό (φρεγάτα για τους Γάλλους) κλάσης «Georges Leygues».

http://logioshermes.blogspot.com/2012/02/blog-post_6570.html

1 σχόλιο:

 1. Οι EΠΑ μεταφέρουν στρατεύματα στον Περσικό κόλπο
  Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους άρχισαν τη μεταφορά στρατευμάτων στην περιοχή του Περσικού κόλπου, μεταδίδουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.
  Τα στρατεύματα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο νησί του Ομάν Masirah στα νότια των στενών του Ορμούζ. Περίπου 10 χιλιάδες Αμερικανοί στρατιωτικοί σήμερα βρίσκονται στο Ισραήλ για το τεστάρισμα του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας της χώρας.

  Οι βρετανικές και οι γαλλικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και μονάδες καταδρομέων μεταβαίνουν στη Σαουδική Αραβία και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η Σαουδική Αραβία έχει μετατοπίσει ένα μέρος των χερσαίων στρατευμάτων της στις πετρελαιοπαραγωγές ανατολικές περιοχές της χώρας.

  Το έντυπο «Huffington Post» ανακοίνωσε ότι στην αμερικανική βάση στο νησί Diego Garcia στον Ινδικό ωκεανό έχουν μεταφερθεί εκατοντάδες βόμβες ειδικές για την καταστροφή καλά οχυρωμένων υπόγειων καταφυγίων. Στο Κουβέιτ ήδη έχουν εγκατασταθεί δυο αμερικανικές στρατιωτικές ταξιαρχίες και μιά ταξιαρχία ελικοπτέρων συνολικής αριθμητικής δύναμης 15 χιλιάδων ανδρών. Στα αποβατικά σκάφη στον Περσικό Κόλπο εγκαταστάθηκε εκστρατευτικό τάγμα από 2000 πεζοναύτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή