Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2012

"Η ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ"


Αποβατική άσκηση προσομοίωσης πολέμου με το Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ξεκίνησε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη αποβατική άσκηση της τελευταίας δεκαετίας, η άσκηση «Bold Alligator 2012», υπό την αιγίδα των ΗΠΑ εννοείται, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Γαλλίας, Αυστραλίας, Καναδά, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Ισπανίας και Βρετανίας και το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν.

Περίπου 20.000 πεζοναύτες, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο «USS Enterprise», όπως και το γαλλικό «Charles de Gaulle» - τα οποία σημειωτέον είχαν πάρει μέρος στην επέμβαση στη Λιβύη και αναμένεται να καταπλεύσουν στον Περσικό το Μάρτη - τρεις φρεγάτες των ΗΠΑ, μαζί με τις δυνάμεις των δυτικών χωρών συνθέτουν την τεραστίων διαστάσεων άσκηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Φλεβάρη.

Αποκαλυπτικό είναι το σενάριο της άσκησης: Η «ακτή του θησαυρού», όπως αναφέρεται η Φλόριντα, περιλαμβάνει εννέα χώρες, δύο εκ των οποίων, η Γκαρνέτ και η Αμπερ, είναι δύο «εξτρεμιστικές ισλαμιστικές θεοκρατίες», σύμφωνα με το «Russia Today», και η Γκαρνέτ εισέβαλε στη γειτονική Αμπερ η οποία και ζήτησε τη συμβολή μιας διεθνούς συμμαχίας για να αντιμετωπίσει την επίθεση.
Στο χάρτη της άσκησης υπάρχουν και στενά 320 χιλιομέτρων από τις ακτές, τα οποία είναι ναρκοθετημένα... (κάτι που φαίνεται να είναι προσομοίωση των Στενών του Ορμούζ που έχουν μήκος 54 χλμ.)

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ισραηλινές πηγές «βλέπουν» στο σενάριο της άσκησης μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με αυτές, η επιτιθέμενη χώρα Γκαρνέτ είναι το Ιράν, η αμυνόμενη Αμπερ είναι η Σαουδική Αραβία. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η άσκηση δεν έχει καμία σχέση με το Ιράν και πρόκειται για άσκηση που μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αποστολή, αν και ο ναύαρχος Ντένις Φιτζπάτρικ, επικεφαλής της Δύναμης Κρούσης του Ατλαντικού, δήλωσε προς το περιοδικό «Navy Times» ότι «προφανώς δίνεται έμφαση στην αποστολή που θα έχει το πλοίο», δηλαδή τον Περσικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου