Σάββατο, 7 Απριλίου 2012


ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ευπρόσδεκτη η στήριξη από τον Καμμένο
Επιβεβαιώνεται ότι η αντιμνημονιακή σούπα είναι επιζήμια για το λαό
Τους «επαίνους» του Καμμένου για την οικονομική πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνει η ηγεσία του, με τον πρόεδρό του Αλ. Τσίπρα να κομπάζει στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra»:

«Εγώ δεν στεναχωρήθηκα όταν άκουσα ότι η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Δε στεναχωρήθηκα όταν άκουσα να το λέει ένας δεξιός αυτό. Αυτό σημαίνει ηγεμονία της άποψης μας στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι έχει καταγραφεί στην κοινωνία ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια τώρα είναι σοβαρά πράγματα (...) Αν στην επόμενη Βουλή στο δικό μας πρόγραμμα και στις δικές μας προτάσεις δεχτούμε τη στήριξη και από άλλες δυνάμεις, δε θα πούμε ότι δε τη δεχόμαστε τη στήριξη».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει για το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος αναγνωρίζει πως η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αστικής διαχείρισης, την οποία ο ίδιος υπηρέτησε ως βουλευτής της ΝΔ, υπερψηφίζοντας τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με το πρόγραμμα που κατέθεσε, με αιχμή τα εξής:

Νέα φορολογικά και άλλα προνόμια στα μονοπώλια, μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη στο όνομα «της προσέλκυσης επενδύσεων», επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής και χρήσης του υπηρεσιακού εξοπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως προτείνει και ο ΛΑ.Ο.Σ. κ.ά., σταδιακή μείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κ.ά.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο Καμμένος δηλώνει θιασώτης των θέσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Τσίπρας καλοδέχεται τη στήριξη Καμένου στην «προοδευτική κυβέρνηση» που προπαγανδίζει, επιβεβαιώνει τη στοίχιση των δυνάμεων που απαρτίζουν το αντιμνημονιακό συνονθύλευμα στη γραμμή διαχείρισης της κρίσης κατά το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα στον όγκο αντιδραστικών και αντιλαϊκών προτάσεων του Καμμένου, επέλεξε να αναδείξει σαν «μεγάλη τους διαφορά» το ότι «δε θέλει να φορολογήσει τους πλούσιους»..!

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/4/2012&id=14002&pageNo=9&direction=1

1 σχόλιο: