Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τριπλή δοκιμή πυρηνικών όπλων




ΡΩΣΙΑ.

Το περασμένο Σάββατο (20/10), σύμφωνα με δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέα Τύπου του Βλ. Πούτιν, διεξήχθησαν στη Ρωσία άνευ προηγουμένου γυμνάσια των Στρατηγικών Πυρηνικών Δυνάμεων, υπό την καθοδήγηση του Ρώσου Προέδρου, από το νέο αυτόματο κεντρικό σταθμό διοίκησης.

Οπως τόνισε ο Πεσκόφ, οι επιτελικές ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων σε τέτοια κλίμακα πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ρωσίας.
Η στρατηγική τριάδα της Ρωσίας - τα βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα, τα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών βλημάτων και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά - πραγματοποίησε εκτοξεύσεις στρατηγικών πυραύλων και πυραύλων τύπου «Cruise».

Η πρώτη δόκιμη πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο «Πλέσετσκ», που εκτοξεύτηκε ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος «Τόπολ» RS-12M (SS-25 Sickle). Σε μερικά λεπτά από την εκτόξευση του «Τόπολ», άλλη μία δοκιμή, αυτή τη φορά υποθαλάσσιας εκτόξευσης βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R, έγινε με επιτυχία από το πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών βλημάτων στη θάλασσα του Οχότσκ.

Το υποβρύχιο έπληξε εικονικό στόχο σε απόσταση 8.000 χλμ. Σε μια τρίτη δόκιμη δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυρηνικών βλημάτων «Cruise» κατά εικονικών στόχων σε απόσταση 2.500 χλμ.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε πληροφορία πως το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ενέκρινε το σχέδιο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρού καυσίμου για τις ανάγκες των Στρατηγικών Δυνάμεων, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε υπόγεια βάση εκτόξευσης και θα αντικαταστήσει τον ισχυρότερο στον κόσμο αντίστοιχο πύραυλο RS-20B Voevoda (κατά τη δυτική κατάταξη Satana).

Η παραγωγή ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρού καυσίμου βάρους 100 τόνων θα ξεκινήσει στα τέλη αυτής της χρονιάς.

Ρωσικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την άνευ προηγουμένου τριπλή δοκιμή των ρωσικών βαλλιστικών στρατηγικών πυραύλων, καθώς και τις πληροφορίες για την κατασκευή νέων πυραύλων ως ένα είδος «προειδοποίησης» της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ στις παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=23%2F10%2F2012&id=14259&pageNo=22&direction=1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου