Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αμερικανική ιπτάμενη αρμάδα στη Σούδα;



-Ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Στρατηγικής Πρόβλεψης (Stratfor)

-Ενδεικτικό για το βάθος της πολύμορφης ελληνικής εμπλοκής στα βρώμικα σχέδια των ιμπεριαλιστών στη γειτονία μας, είναι το δημοσίευμα του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Στρατηγικής Πρόβλεψης (Stratfor), σύμφωνα με το οποίο, στην αμερικανική βάση της Σούδας προσγειώθηκαν στις 13 Σεπτέμβρη τουλάχιστον «μια ντουζίνα» αμερικανικά αεροσκάφη, τύπου «MC-130H», «HC-130N», «HC-130P» και «AC-130U», τα οποία, όπως σημειώνουν ειδικοί, χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη επιχειρήσεων των ειδικών δυνάμεων.

-Πηγές του ΓΕΕΘΑ δεν επιβεβαίωσαν την είδηση, κάνοντας λόγο για λιγότερα αεροσκάφη και άλλου τύπου από αυτά που αναφέρει το αμερικάνικο ινστιτούτο. Ωστόσο, το Stratfor υπογραμμίζει σε ανάλυσή του την αξιοσημείωτη κινητοποίηση αμερικανικών, αλλά και γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων, έτσι ώστε να μπορούν άμεσα να αναπτυχθούν σε περιοχές της Βόρειας Αφρικής (Λιβύη, Μάλι) και στη Μέση Ανατολή (Συρία).

-Το αμερικανικό ινστιτούτο εντάσσει την άφιξη των αμερικανικών αεροσκαφών στη Σούδα σε μια γενικότερη μετακίνηση ειδικών αμερικανικών δυνάμεων προς την περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

-Στο πλαίσιο αυτό, στις 24 Σεπτέμβρη έφτασε στην αμερικανική βάση Moron της Ισπανίας μία μοίρα Αμερικανών πεζοναυτών, συνοδευόμενη από τα εναέρια μέσα υποστήριξής τους. Στην ανάλυσή του το Stratfor συμπεριλαμβάνει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», σύμφωνα με το οποίο ισχυρή ομάδα των γαλλικών ειδικών δυνάμεων με την υποστήριξη αμερικανικών εναέριων μέσων δραστηριοποιούνται προκειμένου να κρατήσουν σε έλεγχο την κατάσταση στη Λιβύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου