Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Αναβάθμιση της Καταστολής με Πλαστικές Σφαίρες..!Μήνυμα για ένταση καταστολής η εμφάνιση νέων όπλων της ΕΛ.ΑΣ.

Την ένταση της καταστολής και της αστυνομοκρατίας σηματοδοτεί η επιλογή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης κυριολεκτικά να επιδείξει τα όπλα με σφαίρες καουτσούκ, κατά τις επιχειρήσεις των ανδρών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς και στο κτίριο της αποκαλούμενης «βίλας Αμαλία».

Στις επιχειρήσεις, άνδρες των ΕΚΑΜ έφεραν τα όπλα αυτά, τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν μεν, αλλά φωτογραφήθηκαν από τους δημοσιογράφους.

Χτες, το διαδικτυακό «Βήμα» ανέλαβε την προβολή τους, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματος αστυνομοκρατίας της κυβέρνησης.
Σε αυτό το δημοσίευμα, πληροφορούμαστε πώς λέγεται το όπλο, πόσο κοστίζει, πόσες «σφαίρες» μπορεί να εκτοξεύσει το δευτερόλεπτο και άλλα τέτοια.

Η επίδειξη των όπλων με σφαίρες καουτσούκ έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά για τα οποία προειδοποιούσε το ΚΚΕ, για την ένταση της καταστολής του λαϊκού κινήματος.

Από το 2007, ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» είχε δημοσιοποιήσει τις προθέσεις της τότε κυβέρνησης της ΝΔ να προμηθευτεί τα εν λόγω όπλα, αξιοποιώντας τότε τη δράση των «κουκουλοφόρων», όπως έλεγαν.

Πληροφορίες ανέφεραν πως τα συγκεκριμένα όπλα τα έχει στην κατοχή της η ΕΚΑΜ από το 2004 σαν προϊόντα προμήθειας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ερωτηματικά, πάντως, εγείρονται από το συνολικό κλίμα που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες:

Οι «καταλήψεις» και οι «ανακαταλήψεις» κτιρίων και γραφείων πολιτικών κομμάτων, η επίδειξη νέων κατασταλτικών μέσων, οι επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων, αλλά και οι δηλώσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης περί μηδενικής ανοχής, εγείρουν ερωτηματικά ως προς το πού αποσκοπούν η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί της, όσον αφορά την ένταση της καταστολής.

Πάντως, η επίδειξη του οπλοστασίου των κρατικών δυνάμεων καταστολής - σήμερα τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες, πριν από κάποιο διάστημα οι υδραντλίες - έχουν άμεση σχέση με την τρομοκράτηση του λαού, του εργατικού λαϊκού κινήματος, την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση περνά αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα. Καταστολή και αντιλαϊκά μέτρα πάνε μαζί.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/1/2013&id=14401&pageNo=22&direction=-1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου