Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Δεύτερη Ημέρα Διόρθωσης στο ΧΑ

             - Την Παρασκευή 27/3ου/2009 άρχισε η ένατη διόρθωση μέσα στο χρόνο και η δεύτερη του μήνα.

λεπετομέριες της διόρθωσης αυτής στο παρακάτω διάγραμμα.



           -Ακολουθώντας την Τάση των ξένων Χρηματιστηρίων το ΧΑ σήμερα συνέχισε τη σημαντική του διόρθωση του που άρχισε από την Παρασκευή, με πτώση σήμερα  - 2,52 % κλείνοντας στις 1.629,68 μονάδες.
και μ΄έναν μέτριο τζίρο της τάξεως των 93,3 εκ.ευρώ.

           -το ίδιο και χειρότερο το κλίμα και έξω:

cac40...........-4,27 %
dax............. - 5,10 %
futse100.......-3,49 %

USA
dow..............-3,27%
nasdaq.........-2,81%
s&p500.........-3,48%

oil.................$     48,72
gold.............. $ 920,70 oz
31/03/2009..........................EUR/USD..........bid 1.31918  - 1.31927 ask........  h 03:28'

23 σχόλια:

  1. -με τη μετοχή του Μπάμπη Βωβού θα ασχοληθώ αύριο,μετά τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, μαζί με τις υπόλοιπες κατασκευαστικές ΕΛΛΑΚΤΩΡ,ΓΕΚΤ-ΕΡΝΑ,ΑΒΑΞ,και ΜΗΧΑΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόστολε καλησπέρα....έχεις δέμα
    Χάθηκα λόγω επαγγελματικων υποχρεώσεων
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Σ'ΟΛΗ ΤΗ ΠΑΡΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 0,20 λεπτά μέρισμα δίνει η ΜΙΓ

    Αύξηση 165% παρουσίασαν τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους της MIG (183,8 εκατ ευρώ), ενώ η πρόταση της διοίκησης για τη διανομή τεκμαρτού μερίσματος € 0,20 ανά μετοχή.

    Αναλυτικότερα, η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2008. Ο όμιλος εμφανίζει σημαντική κερδοφορία κατά την περίοδο αυτή καθώς τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους ανήλθαν σε 183,8 εκατ. ευρώ έναντι 69,43 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 165%.

    Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 112,6 εκατ ευρώ έναντι 330,1 εκατ ευρώ το 2007. Αν από την κερδοφορία του 2007 αφαιρεθούν τα έκτακτα κέρδη ύψους 267,8 εκατ. ευρώ που προέκυψαν από την πώληση των τραπεζικών συμμετοχών, η αύξηση έναντι του 2007 ήταν 80,7%.

    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBIΤDA) ανήλθαν σε 326,8 εκατ. ευρώ έναντι 34.1 εκατ. ευρώ το 2007 (191 εκατ ευρώ pro forma to 2007). Τα ίδια κεφάλαια έφθασαν τα 4,5 δις ευρώ και η ρευστότητα σε 1,509 δισ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 19,8% του ενεργητικού του ομίλου.

    Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες των αγορών, η εσωτερική αξία της εταιρείας στις 31/12/2008 ήταν 5,45 ευρώ ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σ’ ένα ιδιαίτερα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον το οποίο επιδεινώθηκε ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες του 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την επιβολή προστίμου ύψους 1 εκατ. ευρώ στη Citibank, για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, παραπλανητικές πράξεις και παραπλανητικές παραλείψεις, όσον αφορά τη διάθεση προϊόντων της Lehman Brothers, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

    **** Τι απαντά η Τράπεζα

    Σχετικά με το πρόστιμο που επέβαλλε το Υπουργείο Ανάπτυξης για την υπόθεση Lehman, η Citibank δηλώνει τα εξής:

    1.- Το Υπουργείο Ανάπτυξης ουδέποτε προέβη σε έλεγχο στην Τράπεζα για το εν λόγω ζήτημα και το πόρισμά του υιοθετεί μονομερώς καταγγελίες ορισμένων πελατών.

    2.- Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στο πόρισμα του Υπουργείου είναι παντελώς αβάσιμες, ανυπόστατες και ατεκμηρίωτες.

    3. Η Citibank, κατανοεί την δύσκολη θέση των πελατών της που έχουν επενδύσει σε προϊόντα Lehman στην Ελληνική Αγορά, αλλά αρνείται κατηγορηματικά ότι υφίσταται περίπτωση παραπλάνησής τους.

    4. Η διαδικασία προώθησης και διάθεσης των προϊόντων Lehman εξασφάλιζε την ολοκληρωμένη ενημέρωση του επενδυτή και γινόταν σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της Ελληνικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και με τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες Εποπτικές Αρχές.

    5. Η Citibank έχει δεσμευθεί να υποστηρίξει την διαδικασία ανάκτησης όσο το δυνατόν μεγαλύτερου μέρους του κεφαλαίου των πελατών της μέσα από την πτωχευτική διαδικασία της Lehman Brothers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτό με τα ΤΤ ΔΕΝ μ΄άρέσει.

    Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης πληροφόρησης των κ.κ. Μετόχων και κάθε ενδιαφερομένου, ενημερώνει σύμφωνα με την ενότητα 4.1.3.3. του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σχετικά με τα ακόλουθα:
    Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων της Τράπεζας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2008, λόγω μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου και του Καταστατικού απαρτίας, δεν συζητήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και συνεπώς δεν ελήφθησαν αποφάσεις επί αυτών.
    Ως εκ τούτου οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται στην Α` Επαναληπτική συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 10η Απριλίου 2009, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00, στην Αίθουσα του Παλαιού Χρηματιστηρίου, οδός Πεσμαζόγλου 1, Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο,22 λεπτά μέρισμα η INTRALOT


    Αυξημένος κύκλος εργασιών στα ευρώ 1,1 δις. - EBITDA ευρώ 218,5 εκατ. & διανομή μερίσματος ευρώ 0,22 ανά μετοχή
    Η INTRALOT Α.Ε., ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών διεθνώς, ανακοινώνει σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα του 12μηνου 2008, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα.
    Πιο συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του οικονομικού έτους 2008 είναι τα ακόλουθα:
    Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τη συγκεκριμένη περίοδο ανήλθε στα ευρώ 1.077,3 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 28,9%, σε σχέση με το 2007. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 218,5 εκατ. Τα μη προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα ευρώ 192,7 εκατ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων (EBT) έφτασαν τα ευρώ 191,7 εκατ., ενώ τα μη προσαρμοσμένα διαμορφώθηκαν στα ευρώ 145,5 εκατ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας (EAT-am) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 90,9 εκατ., ενώ τα μη προσαρμοσμένα στα ευρώ 50,1 εκατ.
    Τα ταμειακά διαθέσιμα έφτασαν τα ευρώ 305,4 εκατ. το 2008, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός μαζί με το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο έφτασε τα ευρώ 507,2 εκατ. (ευρώ 44,3 εκατ. βραχυπρόθεσμα και ευρώ 462,9 εκατ. μακροπρόθεσμα), διαμορφώνοντας καθαρό δανεισμό της τάξης των ευρώ 201,8 εκατ.
    Όσον αφορά στη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών της το 2008 αυξήθηκε κατά 12,5% φτάνοντας τα ευρώ 198,1 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBΙTDA) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 27,7 εκατ. και τα κέρδη μετά φόρων (EAT) έφτασαν τα ευρώ 18,6 εκατ.
    Με αφορμή την ανακοίνωση των ετήσιων αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2008, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRALOT, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος σημείωσε: "Κατά τη διάρκεια του 2008, η INTRALOT ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση της στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως. Κατάφερε, μεταξύ άλλων, να υπογράψει συμβόλαια με δύο ακόμη λοταρίες στις ΗΠΑ, τη Νότια Καρολίνα και το Οχάιο, να επικρατήσει σε έναν πρωτοποριακό διεθνή διαγωνισμό για τις δύο μεγαλύτερες λοταρίες στην Ολλανδία, να κερδίσει εκ νέου τον διαγωνισμό για τη διαχείριση του στοιχήματος στην Τουρκία για τα επόμενα 10 έτη, να λάβει άδεια για τη διοργάνωση στοιχήματος στη Μαδρίτη, να ενδυναμώσει τη θέση της στην Ιταλική αγορά στοιχήματος μέσω μίας εξαγοράς, να εξαγοράσει ποσοστό της Melco για την αγορά της Κίνας και της Ασίας, να προχωρήσει στην εξαγορά εταιρείας στη Σλοβακία, να εισέλθει στην αγορά της Βραζιλίας, καθώς επίσης να γίνει ο νέος πρωταγωνιστής του κλάδου στις αγορές της Κεντρικής Αμερικής και της Καραϊβικής, υπογράφοντας συμβόλαια στη Γουατεμάλα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τη Τζαμάικα.
    Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας στις 5 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει συνολικό μέρισμα ευρώ 0,22 ανά μετοχή, το οποίο σύμφωνα με τη σημερινή τιμή της μετοχής αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6,1%.
    Υπενθυμίζουμε ότι έχει ήδη διανεμηθεί προμέρισμα ευρώ 0,11 ανά μετοχή στα τέλη του 2008.
    Κατά τη διάρκεια του 2008 η παγκόσμια κοινότητα βίωσε και συνεχίζει να βιώνει μία σοβαρή οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση. Προς το παρόν κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τη διάρκεια αυτής της κρίσης και την πραγματική επίδραση που θα έχει στην οικονομία.
    Παρακολουθούμε τις επιπτώσεις αυτής της οικονομικής αναταραχής, η οποία, σαν γενικότερη τάση, έχει οδηγήσει σε μείωση του τζίρου των τυχερών παιχνιδιών στις αναπτυγμένες αγορές και σε μία επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Σε κάθε περίπτωση, ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών παρουσιάζει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε σύγκριση με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας.
    Σε αυτό το πολύ δύσκολο περιβάλλον, η INTRALOT κατάφερε να αυξήσει τον κύκλο εργασιών της, ως αποτέλεσμα των επενδύσεων που πραγματοποίησε η εταιρεία τα προηγούμενα χρόνια και τις ενθαρρυντικές προοπτικές που παρουσιάζει ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών. Η κερδοφορία επηρεάστηκε κυρίως λόγω της υποτίμησης των ξένων νομισμάτων σε αρκετές από τις περιοχές που δραστηριοποιείται η εταιρεία, ένα φαινόμενο το οποίο πιστεύουμε πως δεν προκαλεί ανησυχία μεσοπρόθεσμα, καθώς είναι προσωρινό και σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζεται από πολιτικούς παράγοντες. Η κερδοφορία επηρεάστηκε από τα αυξημένα κόστη έναρξης των πολλών νέων έργων που ανέλαβε, αλλά και τη λειτουργία παλαιότερων.
    Θεωρούμε ότι η κρίση αυτή θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες στην αγορά τυχερών παιχνιδιών, καθώς οι κυβερνήσεις αναζητούν τρόπους να χρηματοδοτήσουν τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό τους και να θέσουν πλαίσια στον παράνομο στοιχηματισμό. Επιπλέον, οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ευρώ πη αυξάνονται, με τις τελευταίες ανακοινώσεις να προέρχονται από τη Γαλλία, που αναμένεται να προβεί σε άνοιγμα της διαδικτυακής αγοράς στοιχήματος. Μία επίσης σημαντική αγορά είναι αυτή της Αυστραλίας, όπου αναμένεται τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα η προκήρυξη διαγωνισμών που θα ανοίξουν την αγορά τυχερών παιχνιδιών σε περισσότερους διαχειριστές. Τέλος, καθώς η κρίση έχει προκαλέσει πιέσεις στις αποτιμήσεις, έχουν δημιουργηθεί πολυάριθμες ευκαιρίες για στρατηγικές εξαγορές και συγχωνεύσεις, τις οποίες παρακολουθούμε στενά.
    Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της INTRALOT και η ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση παρέχουν στην εταιρεία ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών της. Οι προαναφερθείσες ευκαιρίες σε συνδυασμό με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη της INTRALOT τα επόμενα χρόνια."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8,9 εκ ζημιές η ΕΛΑΒΑΛ για το 2008
    αύριο οι ανακοινώσεις των λογιστικών καταστάσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μηδέν μέρισμα η ΣΙΔΕΝΟΡ


    Οικονομικά Αποτελέσματα Χρήσης 2008
    Το 2008, η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση και οι επιπτώσεις της επηρέασαν αναπόφευκτα τη δραστηριότητα και τα αποτελέσματα του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ. Iδιαίτερα κατά το τέλος του 2008, τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από μη αναμενόμενη αρνητική χρηματοπιστωτική συγκυρία που έπληξε διεθνώς όλες τις εταιρίες του κλάδου, αλλά και τους περισσότερους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, τη μειωμένη δραστηριότητα σε οικοδομικά έργα, λόγω μείωσης των ρυθμών επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και την πτώση των τιμών των μετάλλων διεθνώς.
    Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών το 2008 ανήλθε σε 1.713 εκ. ευρώ έναντι 1.390 εκ. ευρώ το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 23% ως αποτέλεσμα της αύξησης των όγκων και των τιμών πώλησης, καθώς και της λειτουργίας του νέου ελάστρου στη θυγατρική STOMANA INDUSTRY. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 47,4 εκ. ευρώ έναντι 138,5 εκ. ευρώ το 2007. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 140 εκ. ευρώ έναντι 213 εκ. ευρώ το 2007. Τέλος, τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 29,3 εκ. ευρώ (ή 0,30 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 91,6 εκ. ευρώ (ή 0,95 ευρώ ανά μετοχή) το 2007.
    Η σημαντική κάμψη των αποτελεσμάτων οφείλεται στη ραγδαία μείωση των τιμών χάλυβα και παλαιοσιδήρου κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία εκτός της μεγάλης συρρίκνωσης που επέφερε στα μεικτά περιθώρια, υποχρέωσε τον Όμιλο να προβεί σε υποτίμηση των αποθεμάτων του στο τέλος του έτους κατά 60,3 εκ. ευρώ.
    Όσον αφορά στον κλάδο χαλυβουργικών προϊόντων του Ομίλου ΣΙΔΕΝΟΡ (εκτός της ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ), ο κύκλος εργασιών σημείωσε αύξηση 29% έναντι του 2007, λόγω αύξησης των όγκων και των τιμών πώλησης, ενώ τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) κατέγραψαν μείωση περίπου 30%.
    Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008 ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ προχώρησε σε σημαντική μείωση του δανεισμού του κατά 139 εκ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της μείωσης της τιμής του χάλυβα, αλλά και της βελτιστοποίησης της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης. Προς την ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθούν οι ταμειακές ροές και κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009, με συνεπακόλουθη μείωση του δανεισμού.
    Αναφορικά με τη δραστηριότητα του Ομίλου στην ευρύτερη ΝΑ Ευρώπη, η συγκράτηση της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην περιοχή αυτή είναι αποτέλεσμα της αυστηρής πολιτικής που εφαρμόζουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και της σημαντικής μείωσης της χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων. Παρ? όλα αυτά είναι πεποίθηση του Ομίλου ότι οι προοπτικές παραμένουν θετικές, δεδομένων των αναγκών για ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό των οικονομιών αυτών.
    Ο Όμιλος ΣΙΔΕΝΟΡ με γνώμονα τη διασφάλιση και ενίσχυση της θέσης του στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και διατηρώντας τις προσδοκίες του, εφαρμόζει πιστά και αδιάλειπτα την πολιτική μείωσης του κόστους, βελτίωσης της παραγωγικότητας και ορθολογικής διαχείρισης των αποθεμάτων και του κεφαλαίου κίνησης, συνεκτιμώντας τις συνθήκες που διαμορφώνονται τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά.
    Τέλος, η Διοίκηση του Ομίλου λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα ευμετάβλητες και δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση και με γνώμονα τη θωράκιση της ρευστότητας του Ομίλου θα προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο,20 λεπτά μέρισμα η ΜΑΡΦΙΝ


    - Ενοποιημένα Κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους 183,8 εκατ ευρώ, αύξηση 165%
    - Πρόταση για διανομή τεκμαρτού μερίσματος ευρώ 0,20 ανά μετοχή
    Η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για την χρήση του 2008. Ο όμιλος εμφανίζει σημαντική κερδοφορία κατά την περίοδο αυτή καθώς τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους ανήλθαν σε 183,8 εκατ. ευρώ έναντι 69,43 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 165%.
    Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 112,6 εκατ ευρώ έναντι 330,1 εκατ ευρώ το 2007. Αν από την κερδοφορία του 2007 αφαιρεθούν τα έκτακτα κέρδη ύψους 267,8 εκατ ευρώ που προέκυψαν από την πώληση των τραπεζικών συμμετοχών , η αύξηση έναντι του 2007 ήταν 80,7%.
    Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBIΤDA) ανήλθαν σε 326,8 εκατ. ευρώ έναντι 34.1 εκατ. ευρώ το 2007( 191 εκατ ευρώ pro forma to 2007). Τα ίδια κεφάλαια έφθασαν τα 4,5 δις ευρώ και η ρευστότητα σε 1,509 δις ευρώ που αντιστοιχεί στο 19,8% του ενεργητικού του ομίλου. Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες των αγορών, η εσωτερική αξία της εταιρείας στις 31/12/2008 ήταν 5,45 ευρώ ανά μετοχή. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σ' ένα ιδιαίτερα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον το οποίο επιδεινώθηκε ιδιαίτερα κατά τους τελευταίους μήνες του 2008.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Γενική Συνέλευση της MIG την διανομή τεκμαρτού μερίσματος ευρώ 0,20 ανά μετοχή. Οι μέτοχοι θα έχουν την δυνατότητα της επανεπένδυσης του τεκμαρτού μερίσματος σε μετοχές της εταιρίας.
    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG) Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε:
    "Το 2008 σημαδεύτηκε από την τεράστια πτώση της αγοράς. Οι επιπτώσεις από την οικονομική επιβράδυνση είναι ήδη ορατές στην πραγματική οικονομία.
    Ο όμιλός μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από τις δυσμενείς συνθήκες στη διεθνή αγορά. Ωστόσο, μέσα από μια σταθερή στρατηγική, την πειθαρχημένη και αμυντική προσέγγιση που είχε ανακοινωθεί και εφαρμοστεί από τα τέλη του 2007 δημιουργήσαμε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με σημαντικές επενδύσεις σε αμυντικούς τομείς και διατηρήσαμε ρευστότητα ώστε να προφυλαχθεί ο όμιλος κατά το δυνατόν, από εξωγενείς κραδασμούς.
    Βασικό πλεονέκτημά μας είναι η επάρκεια των ρευστών διαθεσίμων τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως 'δίχτυ ασφαλείας' σε ενδεχόμενη νέα επιδείνωση των συνθηκών αγοράς αλλά και για την αξιοποίηση ευκαιριών που μπορούν να προκύψουν. Η αγορά περιουσιακών στοιχείων της Ολυμπιακής αποτελεί παράδειγμα αξιοποίησης ευκαιριών που δημιουργούν αξία.
    Το 2009 δίνεται έμφαση σε λειτουργικές και οργανωτικές πρωτοβουλίες που εντάσσονται στην μακροπρόθεσμη πολιτική δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας. Ο κύριος στόχος των πρωτοβουλιών αυτών τόσο σε επίπεδο Ομίλου όσο και επιμέρους εταιρειών, είναι η συγκράτηση του κόστους, η διατήρηση των εσόδων και η αύξηση του μεριδίου αγοράς στους τομείς που λειτουργούμε. Η στρατηγική μας αυτή θα εφαρμοστεί κάτω από το πρίσμα της κοινωνικής ευθύνης. Πρωτοβουλίες από την μητρική MIG αλλά και τις άλλες εταιρείες όπως το πάγωμα ή ακόμα και η μείωση τιμών σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες είναι ήδη γνωστές στους καταναλωτές. Επιπλέον συνεχίζουμε την επέκταση σε νέες αγορές με αποτέλεσμα την μεγέθυνση της πελατειακής μας βάσης η οποία απολαμβάνει τα μοναδικά προϊόντα και υπηρεσίες των εταιρειών μας.
    Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι έχουμε σχεδιάσει με προσοχή την μερισματική πολιτική μας λαμβάνοντας υπόψη την διατήρηση της υψηλής ρευστότητάς ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του χαρτοφυλακίου μας, να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε ευκαιρίες που ενδεχομένως θα εμφανιστούν αλλά επιβραβεύοντας ταυτόχρονα τους πιστούς μετόχους μας. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε στη Γενική Συνέλευση μετόχων της διανομή τεκμαρτού μερίσματος ευρώ 0,20 ανά μετοχή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 0,12 λεπτά Μέρισμα δίνει η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ


    Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ετήσια Αποτελέσματα 2008

    Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της 31/12/2008, καταρτισμένες με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, τα ετήσια αποτελέσματα 2008 του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώνονται ως εξής:
    Οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέρχονται σε 669.2 εκατ. ευρώ, έναντι 428 εκατ. ευρώ το 2007, αυξημένες κατά 56%, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης κατασκευαστικής δραστηριότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ανωτέρω ποσό δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα ύψους 207 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν κατά κύριο λόγο κατασκευαστικές εργασίες της ΤΕΡΝΑ για λογαριασμό εταιρειών του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
    Η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώθηκε σε 82.7 εκατ. ευρώ, μειωμένη μόλις κατά 2,8% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Σημειώνεται ότι η μείωση στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου οφείλεται στην κάμψη των κερδών του τομέα Real Estate. Ωστόσο, περιορίστηκε σε ποσοστό μόλις 2,8%, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη EBITDA από τις δραστηριότητες Real Estate διαμορφώθηκαν στα 18,4 εκατ. ευρώ το 2008 έναντι 36,1 εκατ. ευρώ το 2007, σημειώνοντας πτώση κατά 49%.
    Τα λειτουργικά κέρδη (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στα 59,8 εκατ. ευρώ, έναντι 67,6 εκατ. ευρώ το 2007, μειωμένα κατά 11,5%, επηρεασμένα κυρίως από τις δραστηριότητες Real Estate. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων παρουσίασαν μείωση κατά 16,5%, υποχωρώντας στα 54,6 εκατ. ευρώ έναντι 65,4 εκατ. ευρώ το 2007. Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 22,2 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 38,1% σε σχέση με το 2007. Σημειώνεται ότι το 2007 υπήρξαν έκτακτα καθαρά κέρδη ύψους 8,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, τα καθαρά κέρδη του 2008 επιβαρύνθηκαν κατά περίπου 2 εκατ. ευρώ λόγω της φορολογίας που προέκυψε από τη συγχώνευση ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ.
    Ο Όμιλος κατέχει χρηματικά διαθέσιμα ύψους 541 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός του ανέρχεται σε 559 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 689 εκατ. ευρώ.
    Στον κατασκευαστικό κλάδο η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθε σε 36,7 εκατ. ευρώ έναντι 24,1 εκατ. ευρώ το 2007 και ήταν αυξημένη περίπου κατά 52%. Το κατασκευαστικό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ ανέρχεται σε 1,9 δις ευρώ, το 1/3 του οποίου προέρχεται από την περιοχή της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.
    Στον τομέα των παραχωρήσεων, η λειτουργική κερδοφορία προ αποσβέσεων ανήλθε σε 4.3 εκατ. ευρώ έναντι 3.2 εκατ. το 2007. Η έναρξη λειτουργίας εκμετάλλευσης του έργου της Ιόνιας Οδού στις αρχές του 2007 συντελεί στην αυξανόμενη κερδοφορία του τομέα, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά τις επόμενες περιόδους σε συνδυασμό και με την εκμετάλλευση Σταθμών Αυτοκινήτων.
    Στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από θερμικές πηγές, τα έσοδα ανήλθαν σε 26,8 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων (EBITDA) σε 3,7 εκατ. ευρώ. Ο Όμιλος κατασκευάζει την δεύτερη μονάδα του στην Βοιωτία, ισχύος 435 MW, η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2010.
    Στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, λειτουργεί 142 MW εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, ενώ κατασκευάζονται άλλα 41 MW. Τα έσοδα από την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ ανήλθαν σε 25,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ αποσβέσεων (EBITDA) υπερέβησαν τα 17,4 εκατ. ευρώ το 2008, αυξημένα κατά 19%.
    Το προτεινόμενο για τη χρήση του 2008 μέρισμα είναι 0,12 ευρώ ανά μετοχή, σταθερό σε σχέση με πέρυσι.
    Πληροφορίες:
    Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων: Κωνσταντίνος Λάμπρου
    Τηλ. 2106968445, fax 2106968025, e-mail prkl@gekterna.gr
    Επενδυτικές Σχέσεις: Αριστοτέλης Σπηλιώτης
    Τηλ. 2106968431, fax 2106968076, e-mail tspiliotis@gekterna.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 0,025 λεπτά μέρισμα η ΕΛΑΣΤΡΟΝ!
    μπράβο της!

    Οικονομικά αποτελέσματα χρήσης 2008
    Ενίσχυση της δραστηριότητας με υποχώρηση της κερδοφορίας εν μέσω Διεθνούς Οικονομικής κρίσης.
    Η ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της χρήσης 2008 βάσει των Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (ΔΠΧΑ).
    Η πορεία της δραστηριότητας και των αποτελεσμάτων του ομίλου ΕΛΑΣΤΡΟΝ αν και ιδιαίτερα ανοδική κυρίως στο πρώτο εξάμηνο του 2008, επισκιάστηκε από την επιβράδυνση της ζήτησης και τη ραγδαία μείωση των τιμών των μετάλλων ειδικά στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο σύνολο της χρήσης 2008 ενισχύθηκε σημαντικά καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 17,9% στα ευρώ 198,5 εκ. έναντι ευρώ 168,4 εκ. το 2007.
    Το μικτό κέρδος ανήλθε στα ευρώ 25,6 εκ. έναντι ευρώ 26,5 εκ. το 2007 σημειώνοντας οριακή υποχώρηση κατά 3,4%. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη ραγδαία υποχώρηση των τιμών του χάλυβα διεθνώς κατά το 4ο τρίμηνο η οποία αφομοιώθηκε άμεσα στις τιμές πώλησης των προϊόντων του ομίλου, γεγονός που σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα αποθέματα επέδρασε αρνητικά στα αποτελέσματα.
    Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα ευρώ 8,1 εκ. τη χρήση 2008, έναντι ευρώ 17,5 εκ. το 2007. Η σημαντική αυτή υποχώρηση της λειτουργικής κερδοφορίας οφείλεται πέραν των ανωτέρω και στην πρόβλεψη υποτίμησης των αποθεμάτων της 31/12/2008 κατά ευρώ 5,6 εκ. λόγω της προαναφερθείσας ραγδαίας πτώσης των τιμών των μετάλλων. Ως αποτέλεσμα το περιθώριο EBITDA υποχώρησε σε 4,1% έναντι 10,4% όπου είχε διαμορφωθεί την χρήση 2007.
    Αντίστοιχη πορεία κατέγραψαν και τα λοιπά στοιχεία κερδοφορίας του ομίλου. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων (EBIT) ανήλθαν σε ευρώ 6,3 εκ. έναντι ευρώ 16,0 εκ. τη χρήση 2007. Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου (EBT) μετά την αφαίρεση πρόβλεψης υποτίμησης αποθεμάτων ευρώ 5,6 εκ., διαμορφώθηκαν σε ευρώ 2,5 εκ. έναντι ευρώ 12,9 εκ. το 2007. Τέλος, τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας υποχώρησαν στα ευρώ 2,4 εκ. έναντι ευρώ 9,6 εκ. το 2007.
    Η ορθολογικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και οι προσπάθειες της διοίκησης για περαιτέρω μείωση των απαιτήσεων έχει ήδη αρχίσει να είναι εμφανής. Το 4ο τρίμηνο, οι ταμειακές ροές είναι θετικές, ενώ επιτεύχθηκε σημαντική μείωση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού από ευρώ 51,5 εκ. την 30/09/08 σε ευρώ 40,3 εκ. την 31/12/08, μειωμένου κατά 11,2 εκ. Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν και οι συνολικές υποχρεώσεις του Ομίλου οι οποίες διαμορφώθηκαν σε ευρώ 104,7 εκ. την 31/12/2008 από ευρώ 122,4 εκ. την 30/09/08 μειωμένες κατά 17,7 εκ. Τέλος για το ίδιο διάστημα οι απαιτήσεις του Ομίλου διαμορφώθηκαν από ευρώ 103,6 εκ. σε ευρώ 88,6 εκ. μειωμένες δηλαδή κατά ευρώ 15 εκ.
    Οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά δεν αναιρούν τον προγραμματισμό του Ομίλου για ανάπτυξη και διεύρυνση των δραστηριοτήτων του και στην εκτός των συνόρων ζώνη. Στο πλαίσιο αυτό και πάντοτε λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον οικονομικό περιβάλλον, ο Όμιλος προχωράει προσεκτικά στην υλοποίηση των προγραμματισμένων επενδύσεων στην περιοχή των Βαλκανίων. Παράλληλα, εντός του ελληνικού χώρου συνεχίζονται οι προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση. Συγκεκριμένα σε εξέλιξη βρίσκεται το πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα της μητρικής εταιρίας, συνολικού ύψους ευρώ 14,7 εκ. με στόχο την επέκταση των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Στην Αττική επίσης, πρόσφατα ολοκληρώθηκε επένδυση ευρώ 2,43 εκ. της CORUS - ΚΑΛΠΙΝΗΣ - ΣΙΜΟΣ ΑΒΕΕ, κοινοπραξίας με τον πολυεθνικό κολοσσό CORUS - TATA προσθέτοντας νέα γραμμή παραγωγής panel από πολυουρεθάνη. Τέλος, στη Βόρειο Ελλάδα , κατά την διάρκεια του 3ου τριμήνου, ξεκίνησε η λειτουργία της ΤΑΤΑ ΕΛΑΣΤΡΟΝ Α.Ε. που αποτελεί το 2ο joint venture με την CORUS - TATA. Η εταιρία βρίσκεται κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης επενδυτικού προγράμματος συνολικού ύψους ευρώ 13,7 εκ.
    Σε ένα τέτοιο δυσμενές και ευμετάβλητο περιβάλλον με τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης να επεκτείνονται στην πραγματική οικονομία, κάθε πρόβλεψη για το 2009 καθίσταται δυσχερής. Σε κάθε περίπτωση εφόσον η πτωτική πορεία των τιμών του χάλυβα και της ζήτησης συνεχίζονται, αναμένεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του Ομίλου κατά το 1ο Εξάμηνο του έτους. Οι προτεραιότητες της διοίκησης για την νέα χρήση εστιάζονται στην παραγωγή σημαντικών θετικών χρηματικών ροών που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για την μείωση του δανεισμού αλλά και την χρηματοδότηση των μέχρι τώρα προγραμματισμένων επενδύσεων. Παράλληλα εντείνονται περαιτέρω οι προσπάθειες μείωσης του λειτουργικού κόστους με στόχο την βελτίωση της κερδοφορίας.
    Η Διοίκηση της ΕΛΑΣΤΡΟΝ στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων χρήσης 2008 αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας, τη διανομή μερίσματος ύψους ευρώ 0,025 ανά μετοχή από τα κέρδη του 2008, έναντι ευρώ 0,100 ανά μετοχή της χρήσης 2007.
    Σημείωση: Τα "Οικονομικά στοιχεία και Πληροφορίες" της χρήσης 2008 της ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕΒΕ θα δημοσιευθούν την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Εξπρές" και θα είναι διαθέσιμα μαζί με την "Ετήσια Οικονομική Έκθεση 2008 βάσει Δ.Π.Χ.Α." στην ιστοσελίδα της εταιρείας στο διαδίκτυο: www.elastron.gr καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών www.athex.gr την Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009.







    Code of Conduct | Συνδ. Υπηρ. Ανακοινώσεων | Ημερήσιο Δελτίο Τιμών | Εκπαίδευση | Links | Επικοινωνία | Disclaimer | HERMES | OASIS

    Best viewed with IE 6.0 or later © 1996-2009 , Χρηματιστήριο Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και η ΠοΡΔή

    Ανακοίνωση(σύμφωνα με την Ενότητα 4.1.4.4 του Νέου Κανονισμού του ΧΑΑ)
    Η Εταιρεία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι με την υπ' αριθμ. 4846/11.2.2008 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ, οι μετοχές της Εταιρείας μεταφέρθηκαν στην κατηγορία "Επιτήρησης".
    Η ανωτέρω απόφαση ελήφθη σε συνέχεια της από 7.2.2008 ανακοίνωσης του Δ.Σ. της Εταιρείας η οποία κοινοποιήθηκε και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με αριθμ. πρωτ. 3034 και στην οποία ανακοινώθηκε η ύπαρξη ληξιπρόθεσμων οφειλών συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ περίπου και αναλυτικά αποδοχές προσωπικού πληρωτέες 600.000 ευρώ και επιταγές σε προμηθευτές πληρωτέες 1.900.000 ευρώ.
    Μέχρι την ημερομηνία σύνταξης των ετησίων οικονομικών καταστάσεων έχει παραμείνει ανεξόφλητο υπόλοιπο ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους ευρώ 775 χιλ. περίπου.
    Το ποσό αυτό αφορά μέρος επιταγών και γραμματίων σε προμηθευτές ενώ το σύνολο της οφειλής προς το προσωπικό έχει εξοφληθεί.
    Το εναπομείναν ληξιπρόθεσμο ποσό των 775 χιλ. ευρώ αναμένεται να ρυθμιστεί το αργότερο μέχρι 31.12.2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟΥ

    Καλησπέρα, το format όπως πάντα έδωσε την λύση, τώρα γράφω απο ένα μικρο notebook και έχω στραβωθεί.
    Στα ΕΛΠΕ, κάποτε κάποιοι, θα τα βγάλουν μαζεμένα και για όλους τους υπόλοιπους που δεν είχαν υπομονή τόσα χρόνια, τώρα για να ξεφύγει μετοχή με τέτοιο κλίμα είναι δύσκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ ΣΚΟΥΜΠΙ

    για να μη φορτώνω το υπολογιστή μου, βάζω εδώ τα αποτελέσματα, για να τα έχω συμμαζεμένα και να ξέρω τι μέρισμα δίνουν και πότε θα το δώσουν.
    απο τις λογιστικές καταστάσεις με ενδιαφέρει το ποσοστό κέρδους απο τα ίδια κεφάλαια και συντελεστή χρέους προς ιδια κεφάλαια.

    αν και τα μαγειρεύουν εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να ξέρουμε τι μας σερβίρουν.
    πόσα χρωστάνε, και τι εισροές-εκροές έχουν
    όπως και ο συντελεστής τιμής στο ταμπλό ως προς το μέρισμα.

    άμα δε τα διαβάσω θα ειμαι στα σκοτάδια.

    -άλλωστε εγω μόνο με τις μετοχές του εικοσάρη
    νταραβερίζομαι.

    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. -όσο για την ΕΛΠΕ έχετε όλοι σας υπ΄όψιν ότι μόλις σταματήσει η κυκλοφορία του πετρελαίου θέρμανσης για τις σόμπες, θα ξαναπάει πάλι στα ύψη το πετρέλαιο,όπως πέρυσι.
    ίσως και πιο πάνω.
    αν δε χτυπήσουν το Σουδάν τότε θα ξεπεράσει τα $500.

    μ΄άυτό το σενάριο η ΕΛΠΕ τη βλέπω να πέφτει κι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σημειώστε δε ότι:

    -το ΔΕ φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού, φέτος θα είναι πιο οξυμένο από πέρυσι!

    κι αυτό γιατί τα μέτρα που πήρακαι θα πάρουν οι G20 είναι σε λάθος κατεύθυνση.

    -και στα μέτρα για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, με την αγορά απο τις κυβερνήσεις των τοξικών είναι λάθος!

    και για την ενίσχυση της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι λάθος.

    τη βαριά βιομηχανία έπρεπε να ενισχύσουν για να μη χάσει ο κόσμος τις δουλειές του και να έχει έτσι ρευστό να καταναλώνει,καθώς και για καινούριο αμάξι και για σπίτι.

    άμα ο άλλος είναι άνεργος όσο φθηνά να είναι τα δάνεια σπίτι και αμάξι δεν παίρνει.

    -οι Γενναίες πριμοδοτήσεις των Βιομηχανιών για ΝΕΕΣ θέσεις Εργασίας, και οι μειώσεις των φόρων μετράνε για την ανακούφιση των εργαζομένων και την τόνωση της αγοράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. παιδιά ΔΕ βλέπω το κείμενο του ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟΥ.

    πρέπει να έκανα κάποια γκάφα.

    δεν εξηγείτε αλλιώς!

    Σκούμπι χίλια συγνώμη.ΔΕ το ήθελα.
    -αλλά και ούτε κατάλαβα τι έκανα και έσβησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα σας ...
    για να γίνω ποιο συγκεκριμένος ...

    δεν μπορώ να εξηγήσω τη συμπεριφορά των ελπε σε σχέση με τη μοη ... αν το πετρέλαιο ανέβει ... θα ισχύει και για τις δύο ...

    το πετρέλαιο δυσκολεύομαι να το δω πάνω ... ακόμα και με πόλεμο ... η μείωση της κατανάλωση θα είναι μεγάλη ... η ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα παίξουν κάποιο ρόλο ...

    ακόμα επειδή προσωπικά βλέπω ότι ο μόνο κλάδος που μπορεί να σταθεροποιήσει τις οικονομίες, είναι ο κλάδος της ανανεώσιμης ενέργειας ... οι παραγωγοί πετρελαίου ίσως δεν θέλουν να δώσουν κίνητρα στις ΑΠΕ για μεγάλες επενδύσεις ...

    πιστεύω ότι τα ελπέ κάποιο νέο κρύβουν ...

    άλμπατρους ... η φούσκα της κατανάλωσης θα έχει τα ίδια αποτελέσματα ότι μέτρα ενίσχυσης και να πάρουν ... μεγάλες επενδύσεις και άμεσα στις ΑΠΕ ίσως δώσουν λύση ... και φορολογικά μέτρα ανακατανομής εισοδήματος όπως επισήμανες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. albatrus, ΣΚΟΥΜΠΙΝΤΟΥ, καλημέρα,

    νομίζω οτι τα ΕΛΠΕ κάποια στιγμή θα κάνουν ΑΜΚ, εκεί ίσως παραιτηθεί το δημόσιο και αυξήσει το ποσοστό του ο Λάτσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημερα σε ολους τους φιλους.
    Αποστολη τα θερμα μου συγχαρητηρια για την τοσο υπευθυνη και σοβαρη παρουσιαση των παραπανω .
    Μου κανει εντυπωση και με εκπλησει πραγματικα το μερισμα που δινουν μερικες εταιρειες. Αρκετα ελπιδοφορα η κινηση.
    Μηπως ειμαστε στο τελος της κρισης και στην εισροη κεφαλαιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Φίλοι μου φαίνεται ότι η ανοιξιάτικη σκόνη επηρεάζει και τις συνδέσεις μας.
    Από έγκυρες πληροφορίες ο albatrus αντιμετωπίζει κάποια προβληματάκια τα οποία θα λυθούν πολύ σύντομα
    Καλό βράδυ σε όλες και όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Επι των χρηματιστηριακων δεν πολυασχολούμαι εις βάθος όπως ο οικοδεσπότης μας, αλλά ένα ξέρω ότι το καφεδάκι βγαίνει που και που.
    Κατα τα άλλα δίνεται μάχη για τη τουριστική σεζόν όπου τα σημάδια είναι δυσοίωνα.
    Το λάθος κατά τη γνώμη μου είναι ότι φοβάται ο κόσμος και δεν καταναλώνει η μη μόνο τα απολύτως απαραίτητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή