Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Τί τρέχει με την ALFA BANK!



          -Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τον τελευταίο μήνα γύρο από την μετοχή της ΑΛΦΑ η οποία μέσα στο μήνα έχει κάνει τρεις σημαντικές διορθώσεις με μεγάλους όγκους και υπεραποδόσεις.η δε τρίτη διόρθωση συνεχίζει την ανοδική της πορεία ακόμα!!

          -Morgan Stanley ξεκινά κάλυψη της μετοχής από την προηγούμενη δευτέρα με σύσταση "overweight"-υπεραπόδοση- και τιμή στόχο στα 5,30 ευρώ.

-Εντυπωσιασμένη είναι η Αγορά με τους αυξημένους όγκους από τη συνεδρίαση της 6 Μάρτη και μετά μέχρι σήμερα άλλαξαν χέρια 38 εκ. κομμάτια!!!!
πάνω από το 8,5 % του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

-η εντυπωσιακή της αυτή  πορεία στο ταμπλό, αναβιώνει παλιά σενάρια που είχαν απασχολήσει τον οικονομικό τύπο, για εξελίξεις συγχώνευσης στον τραπεζικό κλάδο με επίκεντρο την ΑΛΦΑ.

-Η Γενική Συνέλευση της Τράπεζας θα γίνει την Τρίτη στις 14 του Απρίλη και 
ώρα 12:00 στο Ξενοδοχείο HILTON.




45 σχόλια:

  1. καλησπέρα

    -δεύτερη κορυφή έκανε η ΕΤΕ στο 12,45 αλλά δεν μπορεί να διασπάσει την αντίσταση, και να δούμε το 13

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -και η ΆΛΦΑ, ακούμπησε σήμερα για πρώτη φορά από της 21 του Γενάρη,την bottom d line!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Οι τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν 4 δισ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου.

    -για την υλοποίηση μιας αύξησης κεφαλαίου με κοινές ή προνομιούχες μετοχές ως κατώτερη τιμή προσδιορίζεται από τον νόμο η ονομαστική αξία. Πρακτικά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου κάτω της ονομαστικής αξίας.

    Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να αποσυνδεθεί η αύξηση κεφαλαίου από την ονομαστική αξία.
    Σημειώνεται ότι η Εθνική εμφανίζει ονομαστική αξία 5 ευρώ, η Eurobank 2,75 ευρώ, η Alpha 4,70 ευρώ, η Πειραιώς 4,77 ευρώ, η Κύπρου 1 ευρώ, η Marfin 0,85 ευρώ, η ΑΤΕ 0,72 ευρώ, η Emporiki 5,5 ευρώ, το ΤΤ 3,70 ευρώ και η Aspis 2,71 ευρώ.

    Οι Emporiki, Geniki και Aspis θα χρειασθούν ίσως εντός του 2009. Οι υπόλοιπες εντός του 2010 ή το 2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η συμφωνία (Joint Venture Agreement) Μυτιληναίου και Motor Oil
    -αφορά στην από κοινού κατασκευή, λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδος συνδυασμένου κύκλου ισχύος 395,9MW στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων. Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, ο όμιλος Μυτιληναίου απευθείας, είτε μέσω της Εndesa Eλλάς, καθίσταται ο υπ΄ άριθμόν 2 παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας μετά τη ΔΕΗ [DEHr.AT] Σχετικά άρθρα στην Ελλάδα. Ειδικότερα, λειτουργεί τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας ισχύος 330 μεγαβάτ, ενώ στην ίδια περιοχή κατασκευάζεται και δεύτερη μονάδα, ισχύος περίπου 400 μεγαβάτ.

    H κατασκευή της νέας μονάδος συνδυασμένου κύκλου στις εγκαταστάσεις της Μότορ Οϊλ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία, θα γίνει από τη Μέτκα, θυγατρική της Μυτιληναίος Α.Ε. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδος σε 30 μήνες, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2011 και η συνολική επένδυση θα ανέλθει στο ποσό των 285 εκ. ευρώ.
    Σημειωτέον ότι με την ανάληψη και του έργου αυτού η Μέτκα θα έχει υπογεγραμμένο ανεκτέλεστο έργων σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ, θα είναι δε η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία του τομέα ενέργειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dr Boom εναντίον Dr Doom και η νέα bull market
    του Paul B. Farrell

    Είστε, λοιπόν, ένας από τους εκατομμύρια επενδυτές που παραμένουν στο περιθώριο, κρατώντας τα λεφτά κάτω από το στρώμα και περιμένοντας τη στιγμή όπου κάποιος θα ουρλιάξει "πιάσαμε πάτο, αρχίστε να αγοράζετε!".

    Το φωνάζω εγώ: Ύστερα από αυτόν τον υπέροχο Μάρτιο δηλώνω ότι ήρθε η ώρα να πηδήξετε πίσω στο τρένο και να αγοράσετε. Και με αυτή μου τη δήλωση, επίσης, προκαλώ για άλλη μία φορά τον Dr Doom. Όπως είχα προβλέψει την ύφεση που ερχόταν, τώρα βλέπω τον πάτο της αγοράς και προβλέπω μια νέα bull market.
    Όσον αφορά στον Dr Doom, φυσικά και αναφέρομαι στον κ. Nouriel Roubini, τον φοβερό και τρομερό "οικονομολόγο των πάρτι", όπως τον αποκαλεί το περιοδικό "Portfolio", τον πανταχού παρόντα καθηγητή του New York University με την πολύ καλά λαδωμένη μηχανή δημοσίων σχέσεων και την "μποέμικη" ζωή, το αγαπημένο παιδί των media με τις ατελείωτες προβλέψεις οικονομικών καταστροφών.
    Ο κ. Roubini άρχισε να γίνεται πολύ διάσημος τον Φεβρουάριο 2008, όταν στο blog του ανακοίνωσε ότι η ύφεση στην πραγματικότητα άρχισε τον Δεκέμβριο 2007 και ανέλυσε τα "12 βήματα προς τη μητέρα όλων των υφέσεων". Με εκείνη την ανάλυση απέκτησε και το παρατσούκλι Dr Doom, που όπως θα δούμε μοιράζεται με πολλούς ακόμη οικονομολόγους*.

    Σήμερα, πάντως, ο κ. Roubini έχει τεράστιο πρόβλημα, το οποίο θα προκαλέσει πλήγμα στους θαυμαστές του, στους επενδυτές και στην αξιοπιστία του. Τον περασμένο Δεκέμβριο το Newsweek παρέθεσε ότι ο κ. Roubini προβλέπει πως "αυτή η ύφεση θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2009", δηλαδή εννέα μήνες ακόμη. Ο ίδιος δήλωσε: "Όταν κάποια στιγμή βγούμε από την κρίση, θα είμαι ο πρώτος που θα πω πως έρχεται η ανάκαμψη. Ίσως τότε να πρέπει να με αποκαλείτε Dr Boom…".

    Εγώ παραθέτω τους τέσσερις λόγους για τους οποίους ο κ. Roubini δεν θα καταφέρει ποτέ να υλοποιήσει την υπόσχεσή του, γιατί η αγορά θα ανακάμψει πριν προλάβει να μιλήσει. Και το θέμα είναι ότι όποιος επενδυτής περιμένει τον κ. Roubini να γίνει Dr Boom παίζει ρωσική ρουλέτα και θα χάσει το πραγματικό σημείο καμπής του χρηματιστηρίου.

    1. Το χρηματιστήριο γυρίζει πριν πιάσει πάτο η οικονομία
    Ανεξάρτητα από το τι λένε οι οικονομολόγοι, το χρηματιστήριο λειτουργεί ανεξάρτητα - είναι το ίδιο δείκτης. Οι μετοχές ιστορικά μπαίνουν στο παιχνίδι πριν ανακάμψει η οικονομία, συχνά έξι μήνες πριν από τον πάτο της οικονομίας.

    2. Οι μετοχές βγάζουν πολλά λεφτά γρήγορα και στη συνέχεια πέφτουν για... ύπνο
    Τον Ιανουάριο ο αρθρογράφος της "Wall Street Journal", κ. Jason Zweig, δημοσίευσε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία: "Η Ιστορία δείχνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η αγορά πρακτικά δεν κάνει τίποτα. Μετά, εκεί που κανένας δεν το περιμένει, η αγορά εμφανίζει μια κολοσσιαία άνοδο ή πτώση - και στη συνέχεια πέφτει ξανά στον συνήθη λήθαργό της".
    Τα νούμερα το αποδεικνύουν: Ο κ. Javier Estrada του IESE Business School στην Ισπανία μελέτησε τις ημερήσιες αποδόσεις του Dow Jones από το 1900. Βρήκε ότι, αν αφαιρεθούν οι 10 καλύτερες ημέρες, τα δύο τρίτα των συνολικών κερδών που αποκόμισε ο Dow κατά τα τελευταία 109 χρόνια… εξαφανίζονται. Αντιθέτως, αν αφαιρεθούν οι 10 χειρότερες ημέρες, η απόδοση του Dow τριπλασιάζεται.

    3. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει την επόμενη μεγάλη κίνηση
    Δυστυχώς, οι αγορές φημίζονται για έλλειψη προβλεψιμότητας. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει εκ των προτέρων αυτές τις 10 καλύτερες ή τις 10 χειρότερες μέρες. Στη μελέτη "Stocks for the Long Run," ο καθηγητής κ. Jeremy Siegel εξέτασε όλες τις μεγάλες χρηματιστηριακές κινήσεις από το 1801 έως το 2001. Δύο αιώνες στοιχεία. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι στο 75% των περιπτώσεων δεν υπάρχει λογική εξήγηση για τις μεγάλες κινήσεις ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Όποιος προσπαθεί να βρει την ακριβώς κατάλληλη χρηματιστηριακή συγκυρία είναι χαμένος από χέρι.

    4. Οι "αγαπημένοι των media" αναπόφευκτα κάνουν λάθος
    Τα στοιχεία γι' αυτό το επιχείρημα παραθέτει ο κ. Philip Tetlock, ψυχολόγος ερευνητής στο Stanford University: Έπειτα από ανάλυση 82.361 προβλέψεων από 284 εμπειρογνώμονες, προκύπτει ότι η ακρίβεια των εκτιμήσεων δεν έχει να κάνει ούτε με τίτλους όπως ντοκτορά ή πολιτικές επιστήμες, ούτε με εμπειρία, ούτε με πηγές πληροφόρησης, ούτε με την ψυχοσύνθεση. Έχει να κάνει, αντιστρόφως, με τη φήμη.

    Όσο πιο πολύ εμφανίζονται στα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τόσο λιγότερο ακριβείς είναι. "Τα media προτιμούν τους εμπειρογνώμονες που είναι δυναμικοί, αποφασιστικοί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αυτοί οι τύποι είναι που κατά κανόνα κάνουν λάθος στις προβλέψεις τους". Εξάλλου, ελάχιστοι θυμούνται το λάθος που έκανε ένας αναλυτής. Μας μένει η εντύπωση από την παρουσία και το ύφος τους, όχι από τις εκτιμήσεις τους…

    * Μεταξύ των υπόλοιπων αναλυτών που είχαν χαρακτηριστεί Dr Doom γιατί πρόβλεψαν εγκαίρως τα δεινά που έρχονταν συγκαταλέγονταν επίσης ο οικονομολόγος του Χονγκ Κονγκ Marc Faber, ο θρυλικός Henry Kaufman της Salomon Bros, ο δισεκατομμυριούχος Richard Rainwater, ο Pete Peterson ιδρυτής της Blackstone Group και ο Bill Gross της Pimco (τον Νοέμβριο του 2007 είχε γράψει τους "17 λόγους για τους οποίους η Αμερική χρειάζεται ύφεση" και πρόβλεψε την οικονομική καταστροφή που ερχόταν).

    Επίσης, ο ιστορικός του Harvard Niall Ferguson, ο κ. Warren Buffett, ο πρώην επικεφαλής της SEC, κ. Arthur Levitt και ο αρθρογράφος του "Forbes" οικονομολόγος κ. Gary Shilling (το 2004 είχε πει πως "τα δάνεια subprime είναι πιθανόν το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το έθνος στη συνέχεια".

    Πράγματι, λοιπόν, πολλοί μας είχαν προειδοποιήσει… Εδώ που τα λέμε, εκ των υστέρων είναι λες και όλοι το γνωρίζαμε. Αλλά η άρνησή μας ήταν πανίσχυρη, κρυμμένη κάτω από τη νέα κουλτούρα της μεταδοτικής απληστίας.

    Και μια τελευταία κρίσιμη προειδοποίηση: Η επόμενη bull market θα είναι βραχεία. Πρώτα θα ρουφήξει τα λεφτά κάτω από τα στρώματα όσων επενδυτών έχουν ρευστό. Μετά, η Wall Street θα αναπλάσει την παράνοια τύπου dotcom και τη μανία τύπου subprime. Και οι "ταύροι" της Wall Street θα δημιουργήσουν το επόμενο στάδιο για άλλη μία καταστροφική φούσκα. Γι’αυτό καλά θα κάνετε να είστε προσεκτικοί όταν ο κ. Roubini δηλώσει αργότερα ότι θέλει να τον αποκαλούμε Dr Boom. Τότε θα είναι πάρα πολύ αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απέκτησες GMAIL;;;;
    αν ναι στείλε
    PARIANOS5@GMAIL.COM

    ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οχι ακόμα αυριο θα προσπαθήσω
    χθες ηταν ο αγώνα και σήμερα η απεργία.

    εχω ενα προβληματάκι με το κωδικό και πρέπει να το λύσω με τον υπάλληλο μαζί.
    αυριο
    αλλα το παλιό e_mail ισχύει ακόμα δεν το έχω καταργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απόστολε καλησπέρα,

    κάπου θα πατήσουν οι αγορές για να ξεφορτώσουν, που μάλλον θα είναι διεθνές γεγονός/είδηση, το οποίο δεν μπορώ να βρω τι μπορεί να είναι και πότε θα το βγάλουν, δεν πιστεύω όμως οτι αυτό είναι μακριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα ξαναπάρω Βωβό με το 1/3 των χρημάτων που διαθέτω πριν την απόφαση, και εφόσον αυτή θα είναι αρνητική θα μπω με το άλλο 2/3, στην 1η περίπτωση το 1/3 φτάνει για μεροκάματο, στην 2η θα το παίξουμε επενδυτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα στο πιο ενημερωμενο -με ειδησεις- blog .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ mihm

    καλησπέρα Μιχάλη.
    ο βωβός έκανε μια αναλαμπή.πιστεύω τώρα η διόρθωση του να γίνει πολύ κάτω από τη τιμή του 1,60 ευρώ.

    όσο για τις αγορές ήταν ευκαιρία τις αρνητικές ειδήσεις να τις παίξουν ανάποδα στο ταμπλό.
    έτσι θα έχουν μετά μεγαλύτερη διόρθωση.

    -ήδη βγήκα Μεγαλοπαπαγάλοι και είπαν ότι τα χρηματιστήρια διορθώνουν έξι μήνες πιο μπροστά το τέλος της ύφεσης!
    αυτό είναι ψέμα.

    ΌΛΑ τα χρηματιστήρια χειραγωγούνται άγρια αυτή την περίοδο, και όπου θέλουνε τον πάνε τον δείκτη.

    -αύριο λέω να ξεφορτώσω αν δεν καταφέρει να τρυπήσει την αντίσταση των 1775 μονάδων!
    αν τον τρυπήσει θα τις κρατήσω μέχρι να δω το 1900.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στέλλα καλησπέρα!

    όταν μπαίνεις εδώ μέσα το χαμόγελό σου φωτίζει όλη την κάμαρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχόμαστε την αγαπητή χρήστρια και φίλη "Νantia42" στην παρέα μας.

    -σe ευχόμαστε,to καλώς όρισες και σιδεράνια.

    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αποστολη να σαι καλα. Μεχρι να βρω τον δρομο επιασε το απογευμα. Εψαχνα να σας βρω απο το πρωι, πουθενα, βρε τι φωναζα τιποτα.
    Καλο βραδυ να εχεις και αλλη φορα αναψτε κανα φως χεχεχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ mihm

    Η Βωβός προετοιμάζεται για τη «μετά Βοτανικό» εποχή


    Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική [ΜΒΔΤ]
    αντικατοπτρίζονται πλήρως στα αποτελέσματά της, ενώ για πρώτη φορά η εταιρεία αναφέρθηκε στην πιθανότητα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ να είναι αρνητική για τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό.

    Η ΜΒΔΤ φαίνεται να προσπαθεί να προσαρμοστεί στις όποιες εξελίξεις και όπως ανακοινώθηκε οι νομικοί της μελετούν τους εναλλακτικούς τρόπους εκμετάλλευσης της υπάρχουσας κατασκευής στο Βοτανικό, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στο προηγούμενο πολεοδομικό καθεστώς του οικοπέδου.

    Με βάση την ερμηνεία που δίνουν τα στελέχη της για την συγκεκριμένη αναφορά, εφόσον η απόφαση του ΣτΕ είναι εν τέλει αρνητική για τη Διπλή Ανάπλαση, αυτό θα σημαίνει και επιστροφή των 56 στρεμμάτων που έχουν διατεθεί από την έκταση της ΜΒΔΤ για την κατασκευή του γηπέδου.

    Αν η ΜΒΔΤ δεν αποζημιωθεί για τα 56 στρέμματα ώστε να παραμείνουν για το γήπεδο του ΠΑΟ, τότε αυτό που εξετάζεται είναι η διάθεση των εγκαταστάσεων που προορίζονταν για το εμπορικό κέντρο για χρήσεις που αρχικά επιτρέπονταν, δηλαδή για βιομηχανίες ή γραφεία. Ο επόμενος σταθμός για την υπόθεση είναι η 10η Απριλίου όπου έχει οριστεί η νέα συνεδρίαση του ΣτΕ.

    Ακόμη η ΜΒΔΤ διαφοροποιείται από πρόσφατη ανακοίνωσή της και σημειώνει ότι δεν θα προχωρήσει σε ρευστοποίηση επενδυτικών ακινήτων της με πιθανή μόνο εξαίρεση του έργου στον Πόρο καθώς όπως σημειώνει οι συνθήκες της αγοράς κρίνονται ιδιαιτέρως αρνητικές.

    Αναφορικά με τα αποτελέσματα της χρήσης του 2008 χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η ΜΒΔΤ είναι ότι είχε ζημιές ακόμα και σε επίπεδο EBITDA (κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων) ύψους 96,2 εκατ. ευρώ έναντι θετικού αποτελέσματος 23,5 εκατ. στην προηγούμενη χρήση. Την ίδια στιγμή οι ζημίες προ φόρων πολλαπλασιάστηκαν και διαμορφώθηκαν σε 171,8 εκατ. έναντι επίσης ζημιών 11,6 εκατ.

    Η ΜΒΔΤ δεν θα διανείμει μέρισμα, ενώ η μοναδική καλή είδηση που συνόδευσε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της είναι το γεγονός ότι πέτυχε την μετάθεση της αποπληρωμής του δανείου των 125 εκατ. ευρώ που πήρε για το έργο της κατασκευής του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό για ένα χρόνο (στις 31.3.2010). Το χρέος αυτό αντιπροσωπεύει το 58% του συνολικού βραχυπρόθεσμου δανεισμού της.

    Τα έσοδα της ΜΒΔΤ διαμορφώθηκαν σε 52,9 εκατ. ευρώ καταγράφοντας μείωση 47,8%. Τα μισθωτικά έσοδα πάντως αυξήθηκαν κατά 6,2% στα 46,8 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά χρηματοοικονομικά έξοδα ανήλθαν σε 75 εκατ. ευρώ έναντι 35 εκατ. κυρίως εξαιτίας της καθαρής ζημίας από την αποτίμηση σε εύλογη αξία των συμβάσεων ανταλλαγής επιτοκίων η οποία ανήλθε σε 32,4 εκατ. ευρώ.

    Τα επενδυτικά ακίνητα παρουσίασαν μείωση κατά 1,6% και διαμορφώθηκαν σε 1.212 εκατ. ευρώ από 1.232 εκατ. γεγονός που αποδόθηκε στην αναπροσαρμογή του χαρτοφυλακίου ακινήτων με βάση τις τρέχουσες συνθήκες αγοράς.

    Ο τραπεζικός δανεισμός της ΜΒΔΤ μακροπρόθεσμος και βραχυπρόθεσμος, αυξήθηκε κατά 20,7%, ενώ οι υποχρεώσεις χρηματοδοτικών μισθώσεων του μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες, παρουσίασαν ετήσια αύξηση 20,1% και διαμορφώθηκαν σε 497,8 εκατ. το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ mihm

    Σε περίοδο Κρίσης η Βωβός έχει απλώσει πολύ τον "τραχανά" Μιχάλη.

    όσο για τις πωλήσεις που θα κάνει άν θα κάνει -σε περίοδο κρίσης, τι τιμές να πιάσουν-γιατί αυτή που έχουν το χρήμα και τον θέλουν να φαλιρίσει δε θα κάνουν τις αγορές για να ΜΗ τον ενισχύσουν οικονομικά και να του τα φάνε τζάμπα.


    -το κεφάλαιο έτσι σκεύτεται και έτσι λειτουργεί
    δυστυχώς.

    :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αποστόλη, έλειψα για λίγο και τώρα είδα αυτά που έγραψες, έχεις δίκιο για τον "τραχανά", αλλά και ποιός δεν τον έχει απλώσει, απλά παίρνοντας αυτήν την μετοχή θα τον αγοράζεις φτηνότερα απο πολλές άλλες.
    Μερικές φορές, η φτηνή τιμή φτιάχνει ή και αλλάζει τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα
    με το συμπάθειο αλλά νομίζω πως σε περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης ο κολλητός του ακαταλληλότερου θα τον κάνει γαργάρα τον τραχανά του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αυτά έλεγαν και για τον Κόκκαλη και τον Μπόμπολα, οτι θα τους τσακίσουν, και τελικά τους τα ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πριν ενα μήνα ο Βωβός junior έλαβε μέρος, και νομίζω ήρθε πρώτος, σε αγώνα αυτοκινήτων, οπότε τρία πράγματα νομίζω παίζουν, είναι στόκος και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, γνωρίζει την κατάσταση και τα έχει γράψει όλα και κάνει την ζωή του ή οτι γνωρίζει οτι θα έχει καλή κατάληξη το πρόβλημα του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. -τώρα οι traders έχουν πέσει απάνω στα τραπεζόχαρτα ;-))

    -όσο για τον βωβό θα πάει εκεί που σε έλεγα στο πμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο Μπόμπολας χρωστάει 4,5 δίς!

    όσο για τον Κόκκαλη είδες που είναι τα χαρτιά του.

    -καλό είναι να μη βλέπουμε πρόσωπα αλλά ταμπλό και τα θεμελιώδη μεγέθη.

    1.εγώ διαιρώ τα χρέη με τον αριθμό μετοχών,

    2.κοιτάω επίσης την χρηματιστηριακή τιμή με τη λογιστική τιμή

    3.το μέρισμα με τη αξίας της μετοχής στο ταμπλό.

    4.φυσικά και τον ημερήσιο όγκο στο ταμπλό για να μπορώ να την ξεφορτωθώ εύκολα όποτε κρίνω.

    5.να ειναι στα παράγωγα.

    ίσως να ζητάω πολλά.
    αλλά άμα δεν τα έχει αυτά, ΔΕ την ακουμπάω καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. το χαρτί του Μπόμπολα χρωστάει αυτή τη στιγμή
    25,42 ευρώ ανά μετοχή!!!!!!!!!

    με τη καρδιά να το πιάσω και γιατί να το πιάσω!

    -Εδώ πατριωτισμός ΔΕ χωράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έτσι είναι, όλοι απο τις τράπεζες κρέμονται, αλλά και αυτές με την σειρά τους κρέμονται απο όλους τους άλλους, απο τον καθένα μας, όσο γελάμε, αυτές ξεκαρδίζονται, αν εμείς κλαίμε, αυτές τα βάφουν μαύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ jerri

    καλησπέρα φίλε.
    δε χρειάζεται να αλλάξει η κυβέρνηση.
    κι η σημερινή κυβέρνηση θα τον εγκαταλείψει για να μη πληρώσει το πολιτικό κόστος.

    -εδώ η "πουστιά" που πήγαν να κάνουν ήταν μεγαλύτερη κι από το "βατοπέδι"

    κι αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια!
    από την εποχή που ήταν ο Έβερτ Δήμαρχος.

    -ο Νικήτας Κακλαμάνης απλώς πήγε να κάνει το κλείσιμο νομίζοντας πως το πλήρωμα των καιρών είχε έρθει.

    να θυμάστε ότι πάνω από τις κυβερνήσεις μπορεί να είναι πολλά αφεντικά,

    πάνω από το Σύνταγμα κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. -κοντολογής,
    τον Ελλάκτωρα τον βλέπω κάτω από τα 2,5 ευρώ πολύ σύντομα και να μου το θυμηθείτε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 14,74 ευρώ ανά μετοχή χρωστάει ο Βωβός!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Εδώ και 10 ημέρες περίπου είσαι υπό παρακολούθηση στο jerriblog (jerri13.blogspot.com) και από σήμερα είσαι στους συνδέσμους στο JERRI στο capitalblogs.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Όλο και τον τριγυρίζεις όμως, για την ώρα έχει κάποιες προσδοκίες που παίζουν με την πάρνηθα, και θα κρατήσει, βέβαια θα απελευθερωθούν και κεφάλαια προς τα δημόσια έργα κάποια στιγμή, διότι, ειδικά στην χώρα μας, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να δοκιμάσουν άλλον γρηγορότερο τρόπο για να αυξηθεί το ΑΕΠ.
    Καληνύχτα, θα τα πούμε αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. νά΄σαι καλά φίλε
    ευχαριστώ.΄
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. President Obama:
    'We all have responsibilities to work together'

    Leaders of the world's largest economies have reached an agreement to tackle the global financial crisis with measures worth $1.1 trillion (£681bn).
    To help countries with troubled economies, the resources available to the International Monetary Fund (IMF) will be tripled to $750bn.
    There will also be sanctions against secretive tax havens and tougher global financial regulation.
    And the G20 has committed about $250bn to boost global trade.
    President Barack Obama said the summit could mark a "turning point" in the pursuit of economic recovery and made progress in reforming a "failed regulatory
    system".

    "By any measure the London summit was historic. It was historic because of the size and the scope of the challenges that we face and because of the timeliness
    and the magnitude of our response," he said.
    Prime Minister Gordon Brown said there was "no quick fix" for the world economy but there was a commitment to do whatever was necessary.
    "This is the day that the world came together to fight back against the global recession, not with words, but with a plan for global recovery and for reform and
    with a clear timetable for its delivery," Mr Brown said.
    The deal was announced shortly before the European stock markets closed and gave leading indexes a significant boost.
    London's FTSE 100 index of leading shares ended 4.3% higher. In Paris, the Cac 40 jumped 5.4% and in Frankfurt, the Dax rose 6%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. The deal

    On behalf of the G20, Mr Brown announced the following steps:
    Bankers' pay and bonuses will be subject to stricter controls
    A new Financial Stability Board will be set up to work with the IMF to ensure co-operation across borders and provide an early warning mechanism for
    the financial system
    There will be greater regulation of hedge funds and credit ratings agencies
    A common approach to cleaning up banks' toxic assets has been agreed
    The world's poorest countries will receive $100bn extra aid
    G20 countries are already implementing the biggest economic stimulus "the world has ever seen" - an injection of $5tn by the end of next year.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. IMF boost
    The IMF has been one of the biggest beneficiaries of the G20 summit.
    The resources it has to help troubled economies will be increased to $500bn.
    An overdraft facility will also be increased to $250bn (in the IMF's currency, so-called Special Drawing Rights) that all members can call upon.
    Mr Brown said that there would be a crackdown on tax havens to prevent the loss of sorely needed tax revenue.
    Shortly after the summit finished the Organisation of Economic Co-operation and Development published a blacklist of countries deemed uncooperative.
    It said Costa Rica, Malaysia, Philippines and Uruguay had not made any commitment to respecting international standards.
    "We have agreed tough standards and sanctions for use against those who don't come into line in the future," Mr Brown said.
    President Obama was said to have played a key role in brokering the agreement on tax havens, resolving differences between France and China.
    Another G20 summit will be held later this year to check on progress.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Hopes met?
    French President Nicolas Sarkozy said that the conclusions of the G20 summit were "more than we could have hoped for".

    Earlier, there had been suggestions of rifts between France and Germany and the US and the UK.
    The US and UK emphasised the need for public spending to ease the crisis while France and Germany were keen for tougher financial regulation.
    Mr Sarkozy had threatened to walk out of the meeting if it did not yield concrete results.
    German Chancellor Angela Merkel also praised the outcome.
    She said the new measures would give the world a "clearer financial market architecture" and the agreement was "a very, very good, almost historic compromise".
    Her finance minister, Peer Steinbrueck, said he was pleased that the G20 statement did not oblige states to launch further economic stimulus packages.
    Protests
    Protesters gathered outside the summit, but in smaller numbers than during Wednesday's demonstrations in London's financial district.
    Several hundred staged "noisy but calm" protests near the Excel centre, representing groups including the Stop the War Coalition and CND.
    And about 400 more demonstrators were boxed in by police outside the Bank of England in London's financial district, during angry but peaceful protests.
    More than 100 people were arrested over the two days of protests - 86 of them on Wednesday, police said.
    A small group of protesters gathered earlier at the London Stock Exchange, but later dispersed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Poor benefit
    The G20 countries have pledged $100bn in aid for developing countries, more than expected.
    The money will be dispensed through multilateral lenders such as the Asian Development Bank.
    The measure that could make the most difference in the short term for the poorest countries is the availability of $250bn of trade credit, says BBC international
    development correspondent David Loyn.
    It will enable goods currently rotting on the quayside in Africa to move again, he says.
    BBC business editor Robert Peston said the tougher financial regulation announced by the G20 was a significant step.
    He said it sounded the death knell for the freewheeling Anglo-American way of banking and conducting financial markets.
    However, he said the measures would not get the world out of recession overnight.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. However,

    "the measures would not get the world out of recession overnight."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. έλα και το NATO


    NATO muss sich unter großem Druck neu sortieren

    Straßburg
    - Der Protest gegen die Politiker-Elite entlädt sich nach Demonstrationen gegen das Londoner G20-Treffen nun beim NATO-Gipfel in Straßburg. Dort nahm die Polizei am Donnerstag schon vor Beginn der Konferenz der 28 Staats- und Regierungschefs der Militärallianz etwa 150 Menschen fest.

    Die NATO feiert am Freitag und Samstag in Straßburg, Baden-Baden und Kehl ihren 60. Geburtstag. Sie will eine neue Strategie in Auftrag geben - die gültige ist zehn Jahre alt. Allerdings herrscht keine Einigkeit über die Ziele. Auch die Nachfolge des im Juli scheidenden NATO-Generalsekretärs Jaap de Hoop Scheffer ist offen. Beim Konzept für Afghanistan und dem Verhältnis zu Russland gibt es ebenfalls erhebliche Meinungsverschiedenheiten.

    Mehrere hundert Demonstranten waren am Donnerstagnachmittag laut Polizeiangaben nach Steinwürfen in das Protestcamp zurückgedrängt worden. Als eine weitere Gruppe - teils vermummt - das Camp verlassen wollte, sei sie festgenommen worden. Verletzte gab es nicht. In der Straßburger Innenstadt wurden Demonstrationen verboten. Ein Sprecher der Vereinigung «Block NATO» hatte zuvor erneut betont, dass die Proteste tausender Demonstranten auf beiden Seiten des Rheins friedlich verlaufen sollen. Geplant seien «Aktionen des zivilen Ungehorsams», um das Programm zu stören. Auch tausende Polizisten sind im Einsatz.

    Dänemarks Ministerpräsident Anders Fogh Rasmussen hat nach Berichten von Kopenhagener Medien bei einer kurzfristig einberufenen Sitzung der NATO-Botschafter offiziell seine Kandidatur für das Amt des NATO-Generalsekretärs angemeldet. Dem Vernehmen nach hält der Widerstand der Türkei gegen die Ernennung des Dänen aber an. So müssten die Staats- und Regierungschefs beim Gipfel selbst entscheiden. Als möglich gilt auch eine Vertagung bis zum Juli.

    Trotz Scheffers Appells zu einer «offenen» Debatte über den Kurs der NATO wird nicht erwartet, dass die Konflikte bei dem Treffen der Staats- und Regierungschefs und dem ersten Auftritt von US-Präsident Barack Obama in Deutschland und Frankreich offen ausgetragen werden. So gibt es Differenzen, unter welchen Voraussetzungen und wo die NATO in einen Krieg einsteigen sollte. Scheffer sagte, zu den neuen Herausforderungen der NATO zählten die Verbreitung von Massenvernichtungswaffen, Cyber-Krieg, Terrorismus, die Energieversorgung oder Staatspleiten. Eine Rolle der NATO als «Weltpolizist» lehnte er ab.

    Am Samstag wollen die Gipfelteilnehmer mit einer symbolischen Geste die Rückkehr Frankreichs nach 43 Jahren in alle militärischen Strukturen der NATO feiern. Dazu wollen sich Präsident Nicolas Sarkozy und die übrigen 27 Chefs auf einer Fußgängerbrücke über den Rhein zwischen Straßburg und dem deutschen Kehl treffen.

    Nach dem Wunsch der USA und Deutschlands sollte Russland stärker in die Afghanistan-Strategie einbezogen werden. Osteuropäische Staaten plädieren hingegen für mehr Distanz zu Russland.

    Obama will die NATO-Partner nicht offen zu mehr Engagement in Afghanistan auffordern. Aus US-Kreisen hieß es aber, dass er selbstverständlich auf freiwillige zusätzliche Beiträge baue. Nach Schätzungen kostet der Afghanistan-Einsatz insgesamt 42 Milliarden US-Dollar im Jahr. Die US-Truppen dort sollen um 17 000 auf mehr als 50 000 Soldaten verstärkt werden. Ferner sollen 4000 zusätzliche US-Ausbilder geschickt werden. Deutschland lehnt eine Aufstockung seines Soldaten-Kontingents - derzeit bis zu 4500 Mann - ab.

    Nach einer Erhebung des ARD-Deutschlandtrends sind noch 32 Prozent der Deutschen für den Einsatz der Bundeswehr in Afghanistan. Das ist die niedrigste Zustimmung, die je im Deutschlandtrend gemessen wurde, hieß es. Verteidigungsminister Franz Josef Jung (CDU) sagte dazu: «Ich kenne andere Umfragen.» Danach unterstützten zwei Drittel der Bürger den Einsatz.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. 20 αρχηγοί κρατών στο Λονδίνο, κοστίζουν αυτή τη στιγμή 20 εκ στερλίνες, για το φαγοπότι!

    και άλλα τόσα ευρώ
    για τα 150 Γεράκια στο Στρασβούργο για τα 60 χρόνια του ΝΑΤΟ και τη χάραξη του Νέου Δόγματος!

    για λιτότητα μίλησε κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. obama und medwedew

    Der Schwung der Jugend

    WELTFINANZGIPFEL - Die Treffen in London beweisen, dass eine Krise auch die Chance für einen Neubeginn bieten kann. Die USA und Russland vereinbaren den Abbau strategischer Atomwaffen. Und sogar mit Mode wird Politik gemacht.
    Barbara Klimke
    LONDON. Die einfachste Begegnung am ersten Arbeitstag seiner ersten großen Auslandsreise hatte Barack Obama bereits nach dem Frühstück: Gestern wurde er in der Downing Street den beiden Söhnen des britischen Premiers Gordon Brown vorgestellt. Er hat mit ihnen über Dinosaurier gesprochen. Diplomatisch weit herausfordernder war für den US-Präsidenten am Tag vor dem G20-Gipfel in London das Zusammentreffen mit Kremlchef Dmitri Medwedew. Es hatte, als Minimalziel, nur dem Abbau gegenseitigen Misstrauens dienen sollen, endete aber, weit ergiebiger, mit einer Einigung zum Abbau von Nuklearwaffen.

    Die beiden Präsidenten konnten sich darauf einigen, "strategische Offensivwaffen deutlich zu reduzieren und zu begrenzen", heißt es in einer gemeinsamen Erklärung. Verhandlungen zu diesem Thema sollen umgehend beginnen, denn der Ende des Jahres auslaufende Vertrag zur Reduzierung strategischer Atomwaffen (Start) habe "seinen Zweck vollständig erfüllt". Schon im Juli, so die BBC, will Obama nach Moskau fliegen, die Einladung seines Kollegen Medwedew nahm er gestern an.

    Die Einigung der beiden Präsidenten ist insofern richtungweisend, als die Verhandlungen über Atomwaffen seit fast zehn Jahren auf Eis liegen - in der Sprache der Diplomaten sind sie insofern ein wahres Dinosaurierthema. In der Ära Bush waren Abrüstungskonferenzen eher zu einem Ort für Schuldzuweisungen aller Art geworden. Bei ihrer neuen Zusammenarbeit, die eine rekordverdächtige Verringerung atomarer Sprengköpfe anstrebt, wollten sie beispielhaft vorangehen, erklären Medwedew und Obama: "Unsere beiden Länder haben sich dem langfristigen Ziel einer atomwaffenfreien Welt verschrieben."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. barbara Klimke
    [wieter]

    Es war das erste Zusammentreffen der Präsidenten der beiden Großmächte, die sowohl ihr junges Alter eint als auch ihre noch relativ kurze Amtszeit. Medwedew (43) scherzte zwar noch am Sonntag in einem Interview mit dem britischen TV-Sender BBC über sein Verhältnis zu Obama (47): "Ich kenne ihn gut, ich habe ihn oft im Fernsehen gesehen." Aber tatsächlich beschränkte sich der persönliche Kontakt bisher auf zwei Telefongespräche und das Schreiben von Briefen. Er sei beim Lesen überrascht gewesen, gab Medwedew zu, wie sehr sich die Ansichten in vielen Fällen glichen. Obama hatte als Gemeinsamkeiten die Terrorismusbekämpfung, die Stabilisierung der Weltwirtschaft, eine nachhaltige Energiepolitik sowie den Wunsch nach einer Reduzierung der Nuklearwaffen erkannt.

    Wie weit angesichts der vielen hochstrittigen Fragen eine Annäherung der Positionen geht, bleibt abzuwarten. Die Western-Romantik, zu der Obamas Vorgänger, der Texaner George W. Bush, bei seinem ersten Treffen mit Medwedews Vorgänger Wladimir Putin Zuflucht genommen hatte, blieb den Beobachtern jedenfalls erspart: Es war nicht, wie 2001 in Ljubljana, von "tiefen Blicken in die Augen" die Rede oder davon, wie "geradeheraus und vertrauenswürdig" man einander beim Heucheln einer vermeintlichen Seelenverwandtschaft fand. Stattdessen blieb es bei freundlichen Gesten und dem gemeinsamen, nüchternen Papier.

    Vorbereitet hatten die Einigung ohnehin die Außenminister Sergej Lawrow und Hillary Clinton, vor einem Monat bei der Abrüstungskonferenz in Genf. Zum ersten Mal seit Ende des Kalten Krieges, hatte Lawrow bei seinem ersten Austausch mit der neuen US-Administration festgestellt, sei "der richtige Zeitpunkt für wirkliche Fortschritte bei der Wiederaufnahme des globalen Abrüstungsprozesses" gekommen.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Barnara Klimke[biw zu ende]

    Pünktlich zum Treffen mit Obama hatte Medwedew in einem Beitrag für die Washington Post der US-Vorgängerregierung vorgeworfen, die Beziehungen einseitig belastet zu haben, etwa durch die Pläne für das US-Raketenabwehrsystem in Mitteleuropa. Diese Spannungen dürften auch nach dem Londoner Tête-à-tête nicht ausgeräumt sein, ebenso wenig wie die Differenzen über eine Nato-Osterweiterung bis vor die Grenzen Russlands. Eine Eingliederung Georgiens und der Ukraine in das Bündnis gilt in Moskau als Provokation. Genauso indiskutabel ist für die USA, den guten alten Dollar zugunsten einer globalen Leitwährung abzuschaffen - eine Idee, die besonders den Russen und Chinesen gefällt.

    Insofern ist kaum abzusehen, ob sich aus dem ersten Treffen Obamas und Medwedews eine Männerfreundschaft ergibt mit so viel Sympathie, wie sie einst Ronald Reagan und Michail Gorbatschow füreinander empfanden. Mit Interesse werden die in London versammelten Staats- und Regierungschefs aber vernommen haben, was Obama bei seiner Pressekonferenz mit dem Gastgeber des Gipfels, dem britischen Premier Gordon Brown, versprach: "Ich bin hier, um unsere Ideen vorzustellen; aber ich bin auch hier, um zu lernen und nicht um zu belehren." Das könnte eine gute Voraussetzung für den Rest seiner ersten präsidialen Auslandsreise sein.

    ------------------------------

    "Ich sehe die Zukunft unserer Beziehungen mit Optimismus." Dmitri Medwedew

    ------------------------------

    "Es gibt ein großes Potenzial für gemeinsames Handeln." Barack Obama

    ------------------------------

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. μόλις είδε ο Μεντβέντεβ το πουλί του "μαύρου" είπε:
    -βλέπω ελπιδοφόρα τις "σχέσεις" μας το μέλλον μας!

    και ο μαύρος με νόημα:
    -ΝΑΙ!υπάρχει για όλους! "ΜΕΓΆΛΗ"δυναμική για το συνεταιριστικό εμπόριο.

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή