Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

ο υ(ιός) των χείρων, έφερε τα χείριστα, στα ταμπλό όλου του κόσμου!

η Φώτο απο το αεροδρόμιο του Λονδίνου μιλάει απο μόνη της.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν τα ταμπλό στα χρηματιστήρια ΌΛΟΥ του Κόσμο καταγράφοντας τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η ραγδαία εξάπλωση του ιού της γρίπης των χοίρων που ξεκίνησε από τα τέλει του περασμένου Φλεβάρη σε μια μικρή Μεξικάνικη επαρχιακή πόλη στα σύνορα με τις ΗΠΑ που επέφερε 150 θανάτους και εξαπλώθηκε ραγδαία μέσω της τουριστικής κίνησης φέρνοντας αναστάτωση στα αεροδρόμια και πανικό στις κυβερνήσεις των χωρών που βρέθηκαν κρούσματα επιδημίας. για φόβο πανδημίας της νόσου μιλούν οι επιστήμονες αλλά η κατάσταση ελέγχεται!
-Οι συνέπειες στον τουρισμό άφησαν τα πρώτα σημάδια. ήδη έχουν ακυρωθεί πτήσεις από και προς το Μεξικό και στα αεροδρόμια ελέγχονται όλοι οι επιβάτες που τυχόν έχουν περάσει τσάρτερ από τη χώρα αυτή.

-Κοκκίνισαν ΌΛΑ τα ταμπλό
Όλα τα χρηματιστήρια χθες έκλεισαν με σοβαρές απώλειες οι οποίες συνεχίζονται και σήμερα
αναλυτικά η χθεσινή  εικόνα είναι:

ΓΔ..........................1.907,43  -0,95%
DAX.......................4.607,42 -1,85%
CAC40...................3.051,02 -1,66%
FTSE100..............4.096,40 -1,69%
DOW.....................8.016,95 -0,10%
NASDAQ..............1.673,81 - 0,33%
S&P500...................855,16 -0,27%
NIKEI225............8.493,77 -2,67%
shanghai...............2.426,55 +1,05%











και η εκτέλεση από την barbra streisand για να κάνουμε τη σύγκριση

16 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΈΡΑ ....όλα καλά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα περιστέρια εφθασαν καλώς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    (υ)ιός των χοίρων
    χοιροπαις - χειροπαις - χειροπέδα
    και ύστερα αναρωτιούνται οι άλλοι γιατί τους αποκαλούν χοίρους
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέτρο μου καλημέρα!
    έχεις δέμα!

    τα Τέμπη θα πρέπει να τα ξαναστείλεις.
    ;-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ jerri

    καλημέρα Μάνο.
    ήδη έχουμε το πρώτο κρούσμα γρίπης στη Γερμανία.

    Πόσα Γουρούνια έφαγε ο Άνθρωπος στην Ιστορία της ύπαρξής του!

    ας φάνε και τα γουρούνια τώρα μερικούς υιούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. -άφησα την κυρία sousan boyle by "cry me a river" για άλλη μια μέρα
    σ΄αυτό το άρθρο για να γεμίσει με τη γλυκιά φωνή της ΌΛΟΣ ο χώρος σε πείσμα αυτών που επι δεκαετίες την σνομπάρανε και δεν την προοθούσανε λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης και τη χαμηλή της νοημοσύνη.

    στέρησαν έτσι οι ρατσιστές την ανθρωπότητα από ένα πραγματικό θεϊκό ταλέντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σήμερα στο ταμπλό πάει να γίνει θαύμα!
    για να δούμε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χ.Α.: Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Altius

    Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 - 12:16

    Την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Altius Επενδυτική ΑΕΕΧ, από σήμερα 29 Απριλίου, αποφάσισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σπύρος I. Καπράλος, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

    Όπως επισημαίνεται σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 28/4, σε συνέχεια και σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εν λόγω εταιρείας για την λύση της εταιρίας, ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της, την έθεσε σε εκκαθάριση και όρισε επόπτη εκκαθάρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επιπλέον 1 δις έλαβε από το πακέτο των 28 δις η Alpha

    -Σε κινήσεις που ως στόχο έχουν να ενισχύσουν τα προγράμματα και αποθέματα ρευστότητας τους προχωρούν οι τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτό η Alpha bank
    θα εκδώσει τίτλους με εγγύηση του δημοσίου στο πλαίσιο του προγράμματος των 28 δις ευρώ ύψους 1 δις ευρώ.

    -Για τους τίτλους αυτούς η Alpha bank θα πληρώσει επιτόκιο 4,45% με βάση τα τωρινά δεδομένα δηλαδή 1,5% που είναι το euribor 3μηνών , 0,95% την προμήθεια προς το ελληνικό δημόσιο και περίπου 2% που είναι η διαφορά των spreads στα ομόλογα.

    -Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Alpha bank μέχρι τώρα έχει λάβει 1,5 δις ευρώ από το σκέλος των εγγυήσεων , 1,138 δις ευρώ από το σκέλος των ομολόγων και θα πάρει καθώς ακόμη δεν έχουν εκταμιευθεί το 1 δις ευρώ από την αύξηση κεφαλαίου με προνομιούχες μετοχές.
    -Δηλαδή έχει αντλήσει 3,6 με 3,7 δις ευρώ σε ρευστότητα και σε κεφάλαια.

    -Σημειώνεται ότι το 1 δις ευρώ που θα λάβει ως ρευστότητα υπό την μορφή των εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο η Alpha bank θα μπορεί να το
    χρησιμοποιήσει αφενός για να χορηγεί δάνεια αφετέρου για να αναχρηματοδοτήσει ή ανανεώσει παλαιές εκδόσεις που βρίσκονται σε διαδικασία λήξης.

    -Η Alpha bank ενισχύσει το απόθεμα ρευστότητας της με στόχο να ισχυροποιήσει την χρηματοοικονομική της θέση και παράλληλα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που μπορεί να υπάρξουν καθώς καιτο 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά.

    -Πάντως και λόγω της δυσμενούς συγκυρία το δολαριακό πρόγραμμα που είχε ανακοινώσει η τράπεζα με στόχο να ενισχύσει την ρευστότητα της έχει παγώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και η ETE

    -Σε κινήσεις ενίσχυσης της ρευστότητας της προχωράει και η Εθνική καθώς δημιουργεί πρόγραμμα MTNs κλασσικό πρόγραμμα για ρευστότητα
    2,6 δις ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιεί ως εγγύηση στην ΕΚΤ για να λαμβάνει κεφάλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Υπέρ της παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη τέθηκαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως προκύπτει από το πόρισμα της Προανακριτικής
    Επιτροπής που παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής

    -Η Νέα Δημοκρατία απαλλάσσει τον πρώην υπουργό καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ένδειξη για ηθική αυτουργία ή κακουργηματική εκβίαση και
    αρκείται απλώς να επισημάνει πως εναπόκειται στην Ολομέλεια να αξιολογήσει κάποια άλλα γεγονότα όπως η μη απομάκρυνση του συνεργάτη του
    Παναγιώτη Ζαχαρίου.

    -Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι υπήρξαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού για ηθική αυτουργία σε εκβίαση, παθητική δωροδοκία, νομιμοποίηση
    εσόδων, παράβαση καθήκοντος και απιστία.

    -Το ΚΚΕ ζητά επίσης την παραπομπή του πρώην υπουργού με τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε εκβίαση, παραβίαση καθήκοντος, απιστία και
    δωροδοκία.

    -Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θεωρεί ότι υπήρξαν αρκετά στοιχεία επαρκή που οδηγούν στην πιθανολόγηση ένδειξης των αδικημάτων της ηθικής αυτουργίας σε εκβίαση και
    της παθητικής δωροδοκίας.

    -Το ΛΑΟΣ στο πόρισμά του αναφέρει πως συντρέχουν οι επαρκείς ενδείξεις για την παραπομπή με τις κατηγορίες της συναυτουργίας σε εκβίαση και της
    παθητικής δωροδοκίας, μόνο όμως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του εφοπλιστή Μανούση για τις 100.000 ευρώ.

    -Αξίζει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η κρίσιμη ψηφοφορία για τον πρώην υπουργό. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ
    κατέθεσε πρόταση περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής και για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στην άγονη γραμμή της Δωδεκανήσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. WASHINGTON-στο 6,1% Πτώση του Gross Domestic Product [ΑΕΠ]

    -The U.S. economy contracted at a steeper-than-expected pace in the first quarter, weighed down by sharp declines in exports and business inventories, according government data on Wednesday that showed the economy was still deep in recession.

    Gross domestic product, which measures total goods and services output within U.S. borders, dropped at a 6.1% annual rate, the Commerce Department said, after shrinking 6.3% in the fourth quarter.

    Analysts polled by Reuters had forecast GDP falling at a 4.9% rate in the January-March quarter. Output has declined for three straight quarters for the first time since 1974-1975.

    The advance report from the Commerce Department showed business inventories plummeted by a record $103.7 billion in the first quarter, as firms worked to reduce stocks of unsold goods in their warehouses. That sliced 2.79 percentage points from the overall GDP figure. Excluding inventories, GDP contracted 3.4%.

    However, declining inventories is a positive development as it suggests the inventory correction cycle might be over. Exports collapsed 30%, the biggest decline since 1969, after dropping 23.6% in the fourth quarter. The decline in exports knocked off a record 4.06 percentage points from GDP.

    Investment by businesses tumbled a record 37.9% in the first quarter, while residential investment dived 38%, the biggest decline since the second quarter of 1980.

    However, there were some bright spots in the report. Consumer spending, which accounts for over two-thirds of U.S. economic activity, rose 2.2%, after collapsing in the second half of last year. Consumer spending was boosted by a 9.4% jump in purchases of durable goods, the first advance after four quarters of decline.

    The Commerce Department said the government's $787 billion rescue package of spending and tax cuts, approved in February, had little impact on first-quarter GDP. Part of the stimulus package is designed to bolster state and local and government spending, which fell at a 3.9% rate in the first quarter, the largest decline since the second quarter of 1981.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ music through the year

    χαίρομαι που σε άρεσε:-))

    -μπορείς ελεύθερα να μας αφιερώνεις τις μουσικές προτιμήσεις σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ Πέτρος

    κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τις δυο τελευταίες
    φωτογραφίες δε μπόρεσα να τις σωσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή