Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

βλέπει κανείς το '99!


η Ιστορία επαναλαμβάνεται!
πάμε για ένα νέο '99!
πόσο θερμό θα είναι αυτό το καλοκαίρι;
θα ακολουθήσει η πραγματική οικονομία τις κινήσεις του χρηματοπιστωτικού κλάδου στην άνοδο,ή θα έχουμε αντιδιαστολή κίνησης της πορείας!
πόσο θετικά επηρεάζει ο διπλασιασμός της ΑΜΚ της ΕΤΕ;
ένα ελλειμματικό και υπερχρεωμένο κράτος θα μπορέσει να γίνει μοχλός στην ανάπτυξη της επίσης καταχρεωμένης Ελληνικής οικονομίας;



τί ρωτάω κι εγώ τώρα.


63 σχόλια:

  1. ....μονο εσυ θα πηγαινεις διακοπες?:-)))))))))))
    Kαλημερα Αποστολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλή σου μέρα κυρία μου

    οι διακοπές ειναι η πιο ευχάριστη στιγμή του χρόνου!

    καλά να περνάνε οπου και νά,ναι :-))


    εσυ τον άυγουστο θα φύγεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποστολη οι διακοπες φετος θα ειναι απιαστο ονειρο.Ελπιζω σε τριημερο κιαυτο απροβλεπτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Αποστόλη ... καλές διακοπές σε όλους ... δεν γράφω συχνά ... αλλά μία βόλτα όταν μπορώ την κάνω κι από εδώ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γειά σου Γιώργο

    χαρά μας να σε βλέπουμε έστω και σπανίως :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχεται το μεγαλύτερο ράλι των τελευταίων τριών ετών! - Τι υποστηρίζουν 11 ξένοι οίκοι

    Ράλι μέχρι και 20% «βλέπουν» οι κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές για τις ευρωπαϊκές μετοχές μέχρι τα τέλη του 2009! Οπως τονίζουν, η βελτίωση της κερδοφορίας θα πυροδοτήσει το μεγαλύτερο ράλι που έχει πραγματοποιήσει η ευρωπαϊκή αγορά από το 2006!Σε αυτό το συμπεράσμα κατέληξαν οι προβλέψεις για την πορεία της αγοράς μέχρι τα τέλη του 2009, 11 κορυφαίων διεθνών οίκων και συγκεκριμένα των : Μοrgan Stanley, Societe Generale Cross Asset, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Nomura, UBS, ING Groep, ABN Amro, Exane, Natixis, Sal Oppenheim και Credit Suisse. Ο μέσος όρος των 11 αυτών προβλέψεων φέρνει το ράλι στο 11%.

    H αύξηση της κερδοφορίας θα «δικαιολογήσει» τις υψηλότερες αποτιμήσεις που εχουν υπάρξει από τον Δεκέμβριο του 2003 και θα προσελκύσει έντονα τους επενδυτές, κάνοντας το ράλι στην Ευρώπη αυτούς τους τελευταίους έξι μήνες του έτους, να είναι τεράστιο.

    Οπως σχολιάζει ο κ. Kilian de Kertanguy, διαχειριστής κεφαλαίων στην Cholet-Dupont Gestion, τα τεράστια κέρδη από τις μετοχές θα συσχετιστούν άμεσα με την πολύ καλή κερδοφορία και το σημαντικό είναι πως υπάρχει τεράστια ρευστότητα στο περιθώριο, που περιμένει για να μπει στην αγορά.

    Αν και οι bears εξακολουθούν να υπάρχουν, και συγκεκριμένα η Morgan Stanley και η Sal Oppenheim που προβλέπουν πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών από 0,1 έως 6,4% στο β΄εξάμηνο, οι υπόλοιποι 9 διεθνείς οίκοι «βλέπουν» ράλι μέχρι και 20%

    Στους bulls λοιπόν συμπεριλαβάνονται η Natixis που βλέπει ράλι 20%, η JP Morgan που τοποθετεί τα κέρδη μέχρι τον Δεκέμβριο στο 19%, η UBS που τοποθετεί τον πύχι του ράλι στο 18%, η Goldman Sachs που εκτιμά άνοδο 14%, καθώς και η Societe Generale, η Credit Suisse και η ABN Amro που βλέπουν ράλι της τάξης του 12% μέχρι τα τέλη του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kαλημερα Αποστολη.
    Οι οικοι ξαναχτυπαν. Εγω προσωπικα δεν εχω καμια εμπιστοσυνη σε κανεναν τους. Οι αιωνιοι διαχειριστες κεφαλαιων που συμφωνα με τα λεγομενα τους ανεβοκατεβαζουν τα χρηματιστηρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα Απόστολε.
    Το σπίτι στο χωριό ειναι άδειο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλημέρα Στέλλα
    καλημέρα Πέτρο
    και καλή εβδομάδα να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και καλή εβδομάδα
    έχει ζέστη και στην Ιαπωνία??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Aπό Δευτέρα βγαίνω σε άδεια αλλά τα παιδιά είναι στο νησί.
    Λέω να πάω για τρίτο αλλά ζεσταίνομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου νοικιάζεις το σπίτι στο βουνό για δύο εβδομάδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κι εγώ εδώ Αθήνα μόνος είμαι με τη κυρά

    τα παιδιά άλλα είναι στο Βουνό και άλλα θάλασσα στη Λέρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αχ Απόστολε αυτή είναι η μοίρα των παππούδων,προετοιμάζομαι σιγά-σιγά για να το χωνέψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα... σύντεκνοι και συμπάσχοντες (αν και δεν είμαι στην κρήτη). Τι έγινε? μαζί με τις θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές πήρε φωτιά και το μαγαζί? Ελπίζω να μην σβήσουν αυτή τη... φωτιά.
    Τι έγινε?.... δεν έχουν που να επενδύσουν τα πληθωριστικά τους κεφάλαια και τα σπρώχνουν στα χρηματιστήρια ασχέτως οικονομικών δυσπραγιών και λοιπών υφέσεων(!?) ? Απ'ότι φαίνεται το παγκόσμιο κεφάλαιο είναι τελείως άπληστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. (ξένη δημοσίευση)Reporter

    Τα χαρτιά του ράλι
    07:33 - 27 Ιούλιος 2009

    Κέρδη που ξεπερνούν ακόμα και το 40% εμφανίζουν μιά σειρά από εισηγμένες σε δέκα μόλις συνεδριάσεις δηλωτικό της αλλαγής κλίματος και τάσης της αγοράς για άνοδο. Παράλληλα όμως, υπάρχει και ένας σημαντικός αριθμός μετοχών εταιρειών που υποαποδίδουν σε σχέση με το γενικό δείκτη το περασμένο δεκαήμερο (o οποίος ενισχύεται κατά 10,8%), που σημαίνει ότι η άνοδος της αγοράς, αποτέλεσμα της αλλαγής τάσης που έχει επιχειρηθεί από τα ξένα χρηματιστήρια δεν αφορά όλους.
    Και όχι μόνο αυτό, υπάρχουν και περιπτώσεις μετοχών που καταγράφουν απώλειες, όπως ο ΟΠΑΠ, τα ΚΑΕ κ.ά. Τα ηνία της ανόδου και κυρίως τη σταθερότητα εμφανίζει για μία ακόμα φορά, σε ένα ακόμα ράλι ο τραπεζικός κλάδος με την Alpha και την Εθνική να πρωταγωνιστούν.

    Όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη από το «R» οι επενδυτές και κυρίως οι ξένοι τοποθετούνται στο κλάδο, καθώς αποτελεί τον πρεσβευτή του ελληνικού χρηματιστηρίου στο εξωτερικό. Οι ελληνικές τράπεζες γρατσουνίστηκαν λιγότερο στη κρίση σε σχέση με τον κλάδο σε ΗΠΑ και Ευρώπη και έχουν σημαντική έκθεση και χαρτοφυλάκιο στις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες έχουν πέσει τα περισσότερα πακέτα οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ. Η αντίδραση της αγοράς σε μεγάλο βαθμό προήλθε από τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν τα εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ και η βελτίωση των μακρο/οικονομικών μεγεθών στην ίδια ώρα, με αποκορύφωμα τα καλύτερα των αναμενομένων στοιχεία για την πληγείσα αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ.

    Οι αναλυτές αν και βλέπουν ότι έχει θιγεί η λειτουργική κερδοφορία των εταιρειών, σημειώνουν ως πολύ σημαντικό, το γεγονός ότι οι αγορές είχαν τουλάχιστον δύο χρόνια να δουν κέρδη ή παραγωγή κερδών από τις εισηγμένες. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι αφήνουν πινελιές αισιοδοξίας για τις επόμενες εταιρικές περιόδους. Για τις μετοχές των ξένων χρηματιστηρίων και ειδικά για τις εταιρείες που ανακοίνωσαν θετικό αποτέλεσμα οι αναλυτές σπεύδουν να δηλώσουν ότι οι αγορές θα βρεθούν εξαιτίας του λόγου αυτού σε νέα υψηλά, με τον S&P 500 να παίρνει ένα επιπλέον 7% σε σχέση με τώρα.Στην Ελλάδα, οι επενδυτές δεν έχουν ακόμα εικόνα για τα αποτελέσματα του δεύτερου 3μήνου, αν και στο παρασκήνιο, στους κόλπους της επενδυτικής κοινότητας συζητείται ότι η εικόνα θα είναι καλύτερη για τις τράπεζες.

    Υπάρχουν αμφιβολίες για τους υπόλοιπους κλάδους, καθώς όπως προέκυψε από τα μακρρο/οικονομικά στοιχεία, η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας υπέστη μείωση σχεδόν κατά 30%. Από τους πρωταγωνιστές της ανόδου (ενδεχομένως και αυτή που έρχεται) θεωρούνται οι τράπεζες, με κορυφαία τη μετοχή της Εθνικής, έπειτα από το ζεστό χρήμα που συγκέντρωσε λόγω της αύξησης κεφαλαίου, η Alpha, που την Παρασκευή βρέθηκε σε νέα υψηλά έτους και γενικότερα σύσσωμος ο τραπεζικός κλάδος που διαπραγματεύεται σε χαμηλότερα p/e σε σχέση με τον ευρωπαϊκό.

    Οι αναλυτές για το μόνο που προβληματίζονται είναι οι προβλέψεις για επισφάλειες που θα σχηματίσουν στα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου. Επιπρόσθετα, επιχειρείται διάχυση του θετικού κλίματος σε μιά σειρά μετοχές, όπως η Alapis εξαιτίας της αύξησης 7,5% στα καθαρά αποτελέσματα, ΕΧΑΕ (ευνοείται από τις αυξήσεις κεφαλαίου στο Χ.Α.), Σφακιανάκης (λόγω του μέτρου της απόσυρσης), εταιρείες του κρατικού φορέα, όπως ο ΟΛΠ ( σύντομα αναλαμβάνουν το management οι Κινέζοι), ΕΥΑΘ (εν αναμονή της πώλησης συμμετοχής του Δημοσίου σε ιδιώτες), ΔΕΗ ( ενδιαφέρον για διείσδυση και στα Βαλκάνια, συγκεκριμένα στο Μαυροβούνιο), HOL ( συζητήσεις με Vodafone), Forthnet (παίζει πάντα το σενάριο της δημόσιας πρότασης, παρά τις διαψεύσεις), Aegean Airlines (ενδιαφέρον για τις άγονες αεροπλοϊκές γραμμές των νησιών του Αιγαίου), Τιτάν (ευνοείται από την ανάκαμψη της αμερικάνικής αγοράς κατοικίας) κ.ά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημέρα Μάνο!!!!

    πού είσαι; Χαθήκαμε!
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Long time no see. Παρόλα αυτά παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς (λέγε με internet το οποίο παρέχεται δωρεάν πλέον από δήμους cafe, ξενοδοχεία σε όλη την επικράτεια). Παρ'όλα αυτά άδεια ακόμα δεν... εξαιτίας... τεχνικού κωλύματος (Πέτρο ξέρεις εσύ).
    Μην φοβάσαι δεν χανόμαστε.... μόνο στην κόλαση. Εδώ ακόμα είναι παράδεισος φτάνει να μην τον καταστρέψουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημερα σε ολους, καλη εβδομαδα να εχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kαλημέρα και σε σένα.
    Απόστολε μ'αρέσει το "Χαθήκαμε!".... και μετά χάθηκες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μάνοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο
    καλημέρα.....πήξεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα Στέλλα

    στο πράσινο μπήκε η νέα εβδομάς!
    με το δεξί :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μάνο όντος χάθηκα.

    το καλοκαίρι,με τραβάνε οι παραλίες

    ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πέτρο τι του λες του ανθρώπου

    γιαούρτι είναι να πήξει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γιατί ρε συ.... τι είμαι? ροκφόρ? Ακαρδε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Απόστολε με πρόλαβες. Πρέπει κάθε φορά να κάνω refresh στη σελίδα. Καταραμένη τεχνολογία...
    Πάλι πάνω το μαγαζί... μου φαίνεται θα σκίσεις το... μαγιώ σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πήγα και πλήρωσα τις κάρτες.

    άδεις όλες οι τράπεζες και οι δρόμοι.

    χαίρεσαι να περπατάς σην Αθήνα αυτή την εποχή


    ΌΛΟΙ οι χωριάτες "Αθηναίοι" έχουν πάει στις πατρίδες τους και μας αφήσανε ΌΛΗ την Αττική δικιά μας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Διευρύνουν και σήμερα τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκές μετοχές, έπειτα απ’ τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι Deutsche Bank, BP και BBVA.

    Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,30%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,25% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,35%.

    Οι μετοχές των τριών παραπάνω εταιρειών σημειώνουν κέρδη συμπαρασύροντας ανοδικά τους κλάδους των τραπεζών και της ενέργειας.

    Την ίδια ώρα σε θετικό έδαφος κινείται και η Sanofi-Aventis SA μετά τη σύσταση της Morgan Stanley.

    O πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 έχει ενισχυθεί 12% απ’ τις 10 Ιουλίου μετά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσαν μία σειρά από εταιρείες. Το ράλι έχει ωθήσει τον δείκτη να διαπραγματεύεται 27,3 φορές τα κέρδη των εταιρειών του. Πρόκειται για την ακριβότερη αποτίμηση απ’ τον Ιανουάριο του 2004.

    Χθες οι περισσότερες αμερικανικές μετοχές έκλεισαν με κέρδη έπειτα απ’ την επιστροφή των αγοραστών στα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης. Ως αποτέλεσμα ο Dow Jones υπερέβη τις 9.100 μονάδες. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του δείκτη χάνουν 0,15%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αποστόλη καλημέρα, περιμένουμε να κλείσει ο μήνας + λίγες ημέρες περίοδο χάριτος.
    Πήραμε θέση σε μικρούλες με την ελπίδα τα λομπάκια να μην πλατσουρίζουν μόνο στις παραλίες, αλλά να τις κουνήσουν και λιγάκι.
    ΕΤΕ ζούμε, σορταρισμένη να σε δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kαλημέρα. Τι έχετε πάθει πια με αυτή την ΕΤΕ.... και τα μυαλά στα κάγκελα... ίσως και να μην δικαιούμαι να μιλάω για αυτήν γιατί ούτε καν ξέρω να... σορτάρω ή να... παραγωγίζω (σαν γκουρού θα ήμουν... υπό του 0). Οι... φωτιές καλά κρατούν αν και... πληθωριστικές (άρε Alan Guth με τα θεωρήματά σου).
    Καλημέρα και πάλι με πολλά :-) :-) :-) :-)
    Bella vita δεν ξέρω αν το έχετε δει το φιλμ.... Και ειδικά τώρα το καλοκαίρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. καλημέρα Μιχάλη
    η ΕΤΕ την Παρασκευή θα δείξει την "κλάση" της


    σήμερα ο εικοσάρης είναι στο 73% απόδοση και παλεύει να το κρατήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλημέρα Μάνο

    απο τότε που ο άνθρωπος ανακάλυψε τη φωτιά και την ατομική ιδιοκτησία ........


    τα δάση καίγονται

    :-(((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ο Πέτρος σήμερα ΔΕΝ πήγε στη Δουλειά;


    ακόμα να φανεί γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Την παρασκευή θα τα βάλουν τα κομμάτια τελικά;, γιατί το κρατούσαν μυστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΔΕΝ είναι μυστικό ΟΛΟΣ ο κόσμος το ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
    εδώ είμαι και γώ!!!!!!!!!!!!!!!
    πήζω τελευταία εβδομάδα ΠΡΙΝ την άδεια
    Μάνοοοοοοοοοοοο έπηξες??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Τόλια τι έπαθε η DB????
    ότι θα πάθουν ΚΑΙ οι δικές μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Βάλε βρε Απόστολε καμμιά φωτογραφία να ταξιδ΄εψουμε λίγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πέτρο μου καλημέρα.


    επιτέλους με την υπόθεση που σου έλεγα χθές μόλις τώρα ξεμπέρδεψα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Kαλημέρα.Η γρίππη έσκασε κοντά μου.
    Προσοχή στους νέους ,όχι πολλές επαφές με χέρια ,χνώτα και μακρυά από πολυσυχναστους κλιματιζόμενους χώρους με αλλοδαπούς εξ'Ευρώπης.
    Κεφαλαλγία,υψηλός πυρετός,βήχας,ατονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αναφέρομαι σε παρέα που έκανε διακοπές στην Πάρο και πέφτουν ένας ένας κάτω σαν τα κοτόπουλα.
    Καλή διατροφή. όχι ξενύχτια,ποτά και προσοχ΄η στην προσωπική υγιεινή μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Καλημέρα πέτρο :-))))

    και σε ΌΛΟΥΣ όσους μείναν στο κλινόν άστυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. και οπως λέει ο πέτρος προσοχή απο το υιό της γρύπης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Εντυπωσιακή η Εθνική (+4%), ράλι στις τράπεζες και ο ΓΔ στις 2.320!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Έντονα ανοδικά - κόντρα μάλιστα στις προβλέψεις των αναλυτών που προέβλεπαν πιέσεις λόγω της εισαγωγής των μετοχών της ΕΤΕ – κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, σε μια προσπάθεια κάλυψης του εδάφους προηγούμενων συνεδριάσεων όπου το ΧΑ έμεινε πίσω έναντι των διεθνών χρηματιστηρίων. Ο ΓΔ ήδη κινείται πάνω από τις 2.300 μονάδες με κέρδη άνω του 1,60%, παίρνοντας ώθηση από την πολύ καλή εικόνα των τραπεζών που κερδίζουν άνω του 2% και των blue chips

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. και οι Αμερικάνοι στο πράσινο άνοιξαν τα futures!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΌΛΟ τον τζερτζελέ τον κάνει η ETE!!!!

    έχει το 50% του τζίρου στο ΧΑ μέχρι στιγμής!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. πάντως 68 εκατομμύρια τζίρος μέχρι τώρα στο ΧΑ,
    είναι πολύ φτωχός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. η ΒΙΟΤΕΡ τελευταία πάει ΠΟΛΥ καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. [1ον]

    Wall Street continues to take bad news in stride as stocks closed with just minor losses Wednesday in the face of the worst report on durable goods orders since January, a $4 plunge for crude oil and a weak Treasury auction.

    Today's Markets

    The Dow Jones Industrial Average sank 26 points, or 0.29%, to 9070.72, the Standard & Poor's 500 fell 4.47 points, or 0.46%, to 975.15 and the Nasdaq Composite tumbled 7.75 points, or 0.39%, to 1967.76. The consumer-friendly FOX 50 lost 1.06 points, or 0.15%, to 716.92.

    While the losses were hardly steep, Wednesday’s slide was one of the worst days for the Dow in more than three weeks, underscoring the strength of what could be Wall Street's best July in two decades.

    Wednesday's selling began after the government said orders of big-ticket items like computers unexpected plunged in June and continued as crude oil suffered its worst day since April and the Treasury Department’s bond auction ran into trouble. But for the third-straight day, Wall Street mounted a late-day comeback effort that lifted stocks well off their worst levels of the session.

    “The market has probably had a hundred reasons to have a triple-digit [selloff] but it doesn’t seem like the market wants to go down,” said Scott Martin, managing director at Astor Asset Management.

    While the markets haven't sold off yet this week, they also have been unable to add onto what was the best two-week surge since 2000, prompting some to say the bulls are running out of steam. In fact, the Dow has now ended in the red for two-straight days, its worst stretch since June 24.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. [2ον]
    “This market looks a little bit tired to me. We’re in a very tenuous place. Although we’ve had a great-looking rally here, I think it’s still been a little bit light on volume,” NYSE trader Doreen Mogavero told FOX Business. "My fear is that people are going to realize they’ve come a very long way in a very short time and try to realize some of those gains. It may be difficult if everyone starts doing that at the same time."

    Still, the Dow is on pace for its strongest July since 1989, when it climbed 9.04%. The index was led on Wednesday by telecom giants AT&T (T: 25.95, n.a., n.a.%) and Verizon (VZ: 31.97, 0, 0%). On the downside, Caterpillar (CAT: 41.7811, n.a., n.a.%) and Alcoa (AA: 11.0199, n.a., n.a.%) tumbled 2% a piece.

    Some traders took the mini selloff in stride, especially given the surge earlier this month.

    “The market pausing at this moment is actually very healthy for this upward trend. I’m actually surprised we didn’t give back more,” NYSE trader Jason Weisberg of Seaport Securities told FOX Business. “There is so much dismay and depression built into the stocks at this point. We got over exuberant on the upside at the 14000 level and we probably overdid it to the downside as well."

    For the second day in a row, Wall Street received an ominous report on the state of the still-weak U.S. economy. The Commerce Department said durable goods orders declined by 2.5% in June, the steepest decline since February. Economists expected a more modest decline of 0.5% following May's 1.3% increase.

    Stocks briefly sold off before recovering after the government released the results of the sale of $39 billion of five-year notes, which saw weak demand and a high yield. With the backdrop of this week's record $115 billion of bond auctions, the results could have reignited fears on Wall Street about higher interest rates and the government's ability to finance its growing debt.

    The biggest drag on the markets was the energy sector, which tumbled more than 2% as crude oil plummeted almost $4 on a bearish inventory report. Energy stocks like Peabody Energy (BTU: 32.21, 0, 0%) and National Oilwell Varco (NOV: 34.945, n.a., n.a.%) slid even further.

    The plunge began after the government said oil stockpiles unexpectedly surged by 5.2 million barrels last week. Ending in the red for the second-straight day, crude settled at $62.94 a barrel, down $4.29, or 6.4%.

    Meanwhile, earnings season continues to march on as Sprint Nextel (S: 4.06, n.a., n.a.%), media conglomerate Time Warner (TWX: 26.53, n.a., n.a.%), ratings company Moody’s (MCO: 26.38, n.a., n.a.%) and health insurer Wellpoint (WLP: 51.28, 0, 0%) released mixed quarterly results Wednesday.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. [3ον]

    Corporate Movers

    Microsoft (MSFT: 23.8, n.a., n.a.%) and Yahoo! (YHOO: 15.14, n.a., n.a.%) took aim at Google (GOOG: 436.24, n.a., n.a.%) by unveiling a 10-year search deal that will integrate Microsoft's new Bing search engine with Yahoo's popular web presence. The agreement will add $500 million to Yahoo's bottom line and save the company $200 million but the tech giant's shares tumbled more than 12%.

    Merck (MRK: 29.89, 0, 0%) is nearing a deal to sell half of its animal health venture to French drug maker Sanofi Aventis (SNY: 33.0399, 0, 0%) for $3 billion to $5 billion, The Wall Street Journal reported.

    American Express (AXP: 27.81, n.a., n.a.%) said it has repurchased the Treasury warrants issued under the TARP program for $340 million, making it the third bank-holding company to completely repay the American taxpayer. AmEx said the government made a 26% annualized return on its investment.

    ConocoPhillips (COP: 42.87, n.a., n.a.%) suffered a 76% plunge in net income amid tumbling crude oil prices but the energy giant’s EPS beat the Street. Conoco’s revenue slid by a worse-than-expected 50% to $35.4 billion.

    WellPoint (WLP: 51.28, 0, 0%) disclosed a 7.6% slide in net income but the health insurer's adjusted-profit of $1.50 per share was ahead of analysts' views. However, WellPoint said its revenue fell by a worse-than-expected 1.4% to $15.27 billion, trimmed its 2009 revenue guidance and declined to upgrade its earnings outlook despite the second-quarter beat.

    Sprint Nextel (S: 4.06, n.a., n.a.%) revealed a deeper-than-expected adjusted-loss of 4 cents per share on an in-line revenue decline of 10% to $8.1 billion. The company lost 991,000 postpaid customers during the quarter, down from a loss of 1.25 million customers in the first quarter.

    IAC/InterActive (IACI: 18.01, 0, 0%) reversed last year’s second-quarter loss but the Internet media company’s adjusted-profit of 2 cents per share missed the Street’s view. The parent of sites such as Match.com and Citysearch said its revenue slid 4% to $340 million, exceeding the Street’s view.

    Time Warner (TWX: 26.53, n.a., n.a.%) disclosed a 34% drop in net income as the parent of CNN and AOL felt the effects of spinning off its cable unit. However, Time Warner’s adjusted-profit of 45 cents per share easily topped estimates even as its revenue slid by a worse-than-expected 9% to $6.81 billion.

    Time Warner Cable (TWC: 32.77, 0, 0%), which was recently spun off from Time Warner, beat the Street with a quarterly profit of 89 cents per share and a 4% jump in revenue to $4.47 billion.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. [4ον]

    WellCare (WCG: 22.24, 0, 0%) surged nearly 25% a day after the health insurer blew away Wall Street’s expectations with a quarterly profit of 88 cents per share. Analysts had been expecting just 41 cents per share.

    Moody’s (MCO: 26.38, n.a., n.a.%) suffered a 19% drop in net income during the second quarter but the company’s adjusted EPS of 43 cents beat the Street. The ratings company also upgraded its full-year earnings guidance and said its quarterly revenue fell by less than expected.

    ViroPharma (VPHM: 7.82, 0, 0%) soared more than 13% after the drug maker issued upbeat revenue guidance and released quarterly results that easily beat the Street. Lifted by a 25% surge in revenue, the company posted a quarterly profit of 20 cents per share, well above the 11 cents analysts had expected.

    Data Dump

    The markets had little reaction to the Federal Reserve's Beige Book, which is an anecdotal commentary about the current economic conditions around the country. The report indicated most areas of the country are still hurting from a weak economy but there that there are signs the recession is easing.

    Global Markets

    After London's FTSE 100 ended its 11-day win streak on Wednesday, the index gained 0.41% to 4547.53. France's' CAC 40 advanced 1.04% to 3365.62 and Germany's DAX rallied 1.85% to 5270.32.

    In Asia, Japan's Nikkei 225 rose 0.26% to 10113.24 but Hong Kong's Hang Seng fell 2.37% to 20135.50 and China's Shanghai Composite plummeted 5% to 3266.43.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Καλησπερα σας.
    Αποστολη ετσι και ο Ομπαμα δεν καταφερει να βαλει σε ταξη τα οικονομικα της χωρας θα εχουμε πισωγυρισμα με αναταραξεις χειροτερες απο αυτες που ζησαμε.
    Θελει μεγαλη προσοχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή