Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

μικρός τζίρος με μεγάλη άνοδο!

όταν λείπει η γάτα [όλοι τώρα είναι σε διακοπές]
χορεύουν τα ποντίκια [ο δείκτης κινείται με το "δάχτυλο"
:-)))

15 σχόλια:

  1. Με ποιό δάχτυλο Απόστολε, με ποιό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν καθόσουν λίγο ακόμα να γλυτώσεις τις ζέστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαλημερα σας.
    Χορευει κι αυτος στο ρυθμο του χουλα χου καλοκαιρι βλεπεις, αρκει να μην πιασει τις ζεμπεκιες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναυτιλιακό Καρτέλ Γερμανικών τραπεζών

    Καρτέλ δημιούργησαν οι πολλές γερμανικές τράπεζες προκειμένου να προστατέψουν τα οικονομικά συμφέροντα τους όσον αφορά τα δάνεια που έχουν παραχωρήσει σε Γερμανούς πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των Feeder Containers.
    Σύμφωνα με την Trade winds, oι τράπεζες από κοινού δημιούργησαν ναυλομεσιτικό οίκο, το Baltic Feeder του οποίου οι εργασίες θα ξεκινήσουν από τα τέλη Αυγούστου. Το Baltic Feeder, θα ναυλώνει περίπου 700 πλοία , αριθμός που αναλογεί στο 90% της γερμανικής αγοράς Feeder Containers. Τα πλοία θα ναυλώνονται με κατώτατο όριο ναύλου. Και προφανώς θα υποναυλώνονται μετά

    Ηδη η αγορά είναι ανάστατη, ενώ άμεση αναμένεται να είναι η αντίδραση της Κομισιόν η οποία προβλέπεται να εξετάσει εξονυχιστικά την προσπάθεια αυτή.

    Είναι πάντως γεγονός ότι ειδικά τα δάνεια στο τομέα των Feeders είναι βραδυφλεγής βόμβα, αφού ο κλάδος βρίσκεται σε τραγική κατάσταση, ενώ πολλοί γερμανοί πλοιοκτήτες είναι σε απελπισία και ενδεχομένως έτοιμοι να κατεβάσουν ρολά.

    Ο κατώτατος ναύλος που θα προσφέρει ο το Baltic Feeder, θα είναι 5,600 δολάρια ημερησίως, ποσό που είναι 1500 δολάρια πάνω από τους τρέχοντες ναύλους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις το όριο αυτό, καλύπτει τα ημερήσια λειτουργικά έξοδα ενός πλοίου και μέρος των τόκων.

    Όποιο πλοίο δεν καταφέρει να υποναυλωθεί σε αυτό το ποσό, θα οδηγηθεί άμεσα σε παροπλισμό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχήμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι Deutsche Bank, Deutsche Schiffsbank, HSH Nordbank, Commerzbank, Berenburg Bank, και MM Warburg. Φημολογείται δε ότι έδωσαν τελεσίγραφο στους πλοιοκτήτες να δεχτούν τη χρήση αυτού του σχήματος αν θέλουν να επιβιώσουν.

    Εάν δεν συμμορφωθούν, θα ανακληθούν τα δάνεια τους, και δεν θα τους χορηγηθούν δάνεια στο μέλλον, λένε οι ίδιες φήμες.

    Παρά τις αντιδράσεις, λέγεται ακόμη πως το σχέδιο είχε πάρει την έγκριση της Γερμανικής Κυβέρνησης, ενώ οι τράπεζες πριν προχωρήσουν σε αυτήν την κίνηση μελέτησαν το θέμα λαμβάνοντας γνωμοδοτήσεις από κορυφαίους νομικούς., προκειμένου να είναι σίγουρες πως το σχήμα αυτό θα διασωθεί από το πέλεκυ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Λέγεται ακόμη πως οι τράπεζες διεμήνυσαν στην Κυβέρνηση πως η κατάσταση είναι τόσο άσχημη ώστε εάν δεν ενέκρινε το σχήμα, θα έπρεπε να ξεκινήσει νέος γύρος παροχής κεφαλαίων στήριξης προς αυτές ύψους πολλών δισ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπερκάλυψη 2,2 φορές στην ΑΜΚ της ΕΤΕ


    Πάνω από 2,2 φορές υπερκαλύφθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας. Σημειωτέων ότι οι ανάδοχοι υπολογίζουν ακόμα τις αιτήσεις για τη συμμετοχή στην ΑΜΚ.



    Δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις για το αν καλύφθηκε η όχι η ΑΜΚ της Γενικής Τράπεζας. Σ.Κ.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πως θα αξιοποιήσει η Εθνική τα 1,25 δισ. ευρώ;

    Διατηρώντας περίπου αναλλοίωτα τα ποσοστά των βασικών μετόχων βαίνει προς ολοκλήρωση η αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής τράπεζας, ύψους 1,25 δισ. ευρώ. Είναι προφανές ότι το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στο πως η Εθνική θα αξιοποιήσει τα νέα της κεφάλαια. Συνολικά τα ίδια κεφάλαια της τράπεζα φθάνουν περίπου στα 7,7 δισ. ευρώ. Το ποσοστό των 880 ξένων επενδυτών θα διατηρηθεί κοντά στο 45% ή και οριακά θα αυξηθεί , τα ασφαλιστικά ταμεία που αριθμούν περί τα 20 θα διατηρήσουν τα ποσοστά τους με εξαίρεση το ταμείο επικούρισης της Εθνικής που δεν θα συμμετάσχει ενώ το ΙΚΑ παρά τα προβλήματα που υπήρξαν μάλλον θα διατηρήσει το ποσοστό του στο 2% αφού έλαβε δάνειο από την Εθνική. Ενδεχομένως από τους 880 ξένους 20 με 30 να αποχωρήσουν και νέοι επενδυτές να εισέλθουν και από τα ασφαλιστικά ταμεία μάλλον 2 με 3 φαίνεται ότι δεν θα συμμετάσχουν για λόγους ρευστότητας. Περίπου σταθερό θα παραμείνει και το ποσοστό των ιδιωτών επενδυτών οι οποίοι κατέχουν το 26% με 27% του μετοχικού κεφαλαίου.

    Η Εθνική τράπεζα θα βρεθεί με 7,7 δισ. ευρώ κεφάλαια και θα διαθέτει από τους ισχυρότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί η Εθνική τράπεζα αποκτά ένα ισχυρό προβάδισμα καθώς είναι πολύ σημαντικά κεφαλαιοποιημένη, διαθέτει ισχυρό ισολογισμό ενώ αποτιμάται με βάση την σχέση κεφαλαιοποίησης προς κέρδη κοντά στο 8,3 που την καθιστούν από τις πλέον φθηνές στην ελληνική τραπεζική αγορά.

    Η μετοχή της Εθνικής μετά την εξόφθαλμη παρέμβαση των αναδόχων όπου βαπτίστηκε φυσιολογική συμπεριφορά της μετοχής την προηγούμενη Τρίτη αποτιμάται σε υψηλά επίπεδα μεσούσης της αύξησης κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι οι ανάδοχοι έλαβαν περίπου 42 από τα 56 εκατ. ευρώ που αποτελούσαν τα έξοδα και τις δαπάνες της αύξησης κεφαλαίου και προφανώς έκαναν πολύ καλή δουλειά όσον αφορά την συμπεριφορά της μετοχής και του δικαιώματος. Η κεφαλαιοποίηση αποτιμάται στα 11 δισ. ευρώ ωστόσο εγείρεται ένα θέμα καθώς η Erste Bank σχεδόν διπλάσια από την Εθνική με 200 δισ. ευρώ ενεργητικό εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 5,8 δισ. ευρώ και η BCP Millennium bank αποτιμάται στα 3,5 δισ. ευρώ.

    Το ενεργητικό της Εθνικής διαμορφώνεται στα 107 δισ. ευρώ ωστόσο σε επίπεδο κερδοφορίας το momentum είναι ισχυρότερο σε σχέση με την Erste bank ή την Millennium bank. Με 7,7 δισ. ευρώ η Εθνική προσεχώς θα πρέπει να αναζητήσει τρόπους αξιοποίησης του πλεονάσματος κεφαλαίου που διαθέτει. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να σημειωθεί η Εθνική θα μπορούσε να επενδύσει το μέγιστο 1 δισ. ευρώ για εξαγορές στο εξωτερικό καθώς όπως έχει τονίσει η διοίκηση στην εσωτερική αγορά υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες.

    Αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να αλλάξουν τα δεδομένα στην εσωτερική αγορά μάλλον για το ορατό μέλλον η Εθνική θα επικεντρωθεί σε εξαγορές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ρουμανία ή την Σλοβακία. Ήδη έχει διερευνήσει την εξαγορά των θυγατρικών της Royal Bank of Scotland χωρίς να διαφαίνεται ότι θα υπάρξει και συμφωνία. Σε πρώτη φάση μια επένδυση 300 με 400 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να υλοποιηθεί από την Εθνική τράπεζα.

    Πέτρος Λεωτσάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Morgan Stanley: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα μεγέθη



    Ζημιές ανακοίνωσε η Morgan Stanley για το β’ τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία οι ζημιές του ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν στα 1,37 δολάρια ανά μετοχή.

    Έτσι, οι ζημιές από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκαν σε 159 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών 689 εκατ. δολαρίων (0,61 δολ. ανά μετοχή) στο β’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

    Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ζημιές 0,49 δολαρίων ανά μετοχή.

    Σημειώνεται ότι στα αποτελέσματα συμπεριλαμβάνεται ποσό 0,74 δολαρίων ανά μετοχή από την αποπληρωμή του TARP.

    Τα συνολικά ενοποιημένα έσοδα υποχώρησαν σε ποσοστό 11%, στα 5,41 δισ. δολάρια έναντι 6,11 δισ. δολ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2008, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών τα τοποθετούσαν στα 5,35 δισ. δολάρια.

    Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 της Morgan Stanley στις 30 Ιουνίου 2009 διαμορφωνόταν σε 15,8% ενώ, όπως ανακοινώθηκε, το συνολικό ποσό που αντλήθηκε από πωλήσεις μετοχών στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκε σε 6,9 δισ. δολάρια.

    Wells Fargo: Αύξηση 81% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου

    Σε νέο επίπεδο-ρεκόρ αναρριχήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo στο δεύτερο τρίμηνο του 2009, καταγράφοντας άνοδο 81%, χάρη στην ώθηση που δόθηκε από την εξαγορά της Wachovia.

    Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 3,17 δισ. δολάρια ή 57 σεντς ανά μετοχή από 1,75 δισ. δολάρια ή 53 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα ενοποιημένα έσοδα της περιόδου σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 22,51 δισ. δολάρια, από 11,46 δισ. δολάρια πέρυσι με τα έσοδα της Wachovia να αντιστοιχούν στο 39%. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Thomson Reuters, τοποθετούσαν τα καθαρά κέρδη στα 34 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 20,49 δισ. δολάρια.

    Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες ήταν 69% υψηλότερες σε σχέση με πέρυσι, στα 5,09 δισ. δολάρια και 11% υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για τον κίνδυνο που εσωκλείει η εξαγορά της προβληματικής Wachovia καθώς αφήνει εκτεθειμένη την Wells Fargo στον επιδεινούμενο τομέα του real estate.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Fargo ανέφερε ότι προτεραιότητα της τράπεζας αποτελεί η "όσο το δυνατόν πιο ήπια ενσωμάτωση της Wachovia", η οποία προχωρά κανονικά. Ο ίδιος πρόσθεσε πως από το Νοέμβριο, τα υποκαταστήματα της Wachovia στο Κολοράντο θα λειτουργούν με την επωνυμία της Wells Fargo.

    Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης, οι ανησυχίες για το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων που αυξήθηκε στο 2,11% από 1,54% στο α΄ τρίμηνο, εν μέσω επιδείνωσης των πιστωτικών συνθηκών.

    "Οι πιστωτικές απώλειες αυξήθηκαν στο β΄ τρίμηνο, όπως αναμενόταν, εξαιτίας της αδύναμης οικονομίας και της υψηλότερης ανεργίας", δήλωσε ο επικεφαλής πιστώσεων, Mike Loughlin. "Αναμένουμε αύξηση των πιστωτικών απωλειών και του ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων".

    Bank of NY Mellon: Πτώση 43% στα κέρδη β΄ τριμήνου

    Κέρδη της τάξης των 176 εκατ. δολαρίων ή 15 σεντς ανά μετοχή ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Bank of New York Mellon, από κέρδη 309 εκατ. δολαρίων ή 27 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η πτώση της κερδοφορίας σε ποσοστό 43% αποδίδεται σε μετοχικές απώλειες και απομειώσεις που σχετίζονται με την κρίση στη στεγαστική αγορά.

    Εξαιρουμένων των εκτάκτων στοιχείων, η τράπεζα σημείωσε κέρδη ύψους 57 σεντς ανά μετοχή από 82 σεντς, με τους αναλυτές να τα τοποθετούν στα 52 σεντς ανά μετοχή.

    Τα έσοδα δευτέρου τριμήνου διαμορφώθηκαν στα 2,957 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 2,3 δισ. δολάρια αφορούν έσοδα από προμήθειες και τα 700 εκατ. δολάρια, έσοδα από τόκους. Τα υπο διαχείριση πάγια υποχώρησαν 17% εν μέσω επιδείνωσης των συνθηκών στην αγορά. Το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο διαμορφώθηκε στο 1,8%. Οι προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες ανήλθαν στα 61 εκατ. δολάρια από 13 εκατ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο του 2008 και 59 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο του 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνέχεια

    Η διοίκηση ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η τράπεζα εξακολουθεί να αυξάνει το μερίδιο της στην αγορά. Παράλληλα, ανακοίνωσε μέρισμα τριμήνου της τάξης των 9 σεντς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στις οκτώ ημέρες διευρύνεται το κερδοφόρο σερί των ασιατικών χρηματιστηρίων με την υποχώρηση του γεν να ενισχύει τις προοπτικές για κέρδη στις εξαγωγές της Ιαπωνίας, ενώ θετικά ήταν και τα μηνύματα από τις ΗΠΑ με τις τιμές των κατοικιών να σημειώνουν αναπάντεχη αύξηση 0,9% το Μάιο.

    Στην Κίνα σε άνοδο οδήγησε η κίνησης παροχής ρευστότητας από την People΄s Bank of China η οποία διοχέτευσε 141 δισ. γουάν στην αγορά χρήματος αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία διοχέτευση χρημάτων σε διάστημα έξι μηνών και σκοπό έχει να ενισχύσει τη ρευστότητα στην αγορά μετά την ευρύα διάθεση μετοχών της China State Construction Engineering Corp.

    Σε εταιρικό επίπεδο η Hyundai Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου σημείωσαν αύξηση 48% στα 812 δισ. γουόν (650 εκατ. δολάρια) από 547 δισ. γουόν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση αποδίδεται στην υποχώρηση του νομίσματος της χώρας και στα εγχώρια μέτρα φορολογικών κινήτρων για την αγορά αυτοκινήτου.

    Τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για κέρδη της τάξης των 405,8 δισ. γουόν. Οι πωλήσεις για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 8,08 τρισ. γουόν, μειωμένες έναντι των 9,1 τρισ γουόν, ωστόσο οι εγχώριες πωλήσεις ενισχύθηκαν 15% σε ετήσια βάση.

    Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index ενισχύεται σε ποσοστό 0,6% στις 107,33 μονάδες, διευρύνοντας το ανοδικό του σερί στις οκτώ ημέρες κατά τις οποίες έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 9,4%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο.

    Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,60% στις 9.781,12 μονάδες, ενώ ο ευρύτερος Topix ενισχύθηκε κατά 0,18%.

    Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng βρέθηκε να κερδίζει 2,33%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε άνοδο 0,65%. Θετικά πρόσημα σημειώνουν οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite στο +0,37% και +0,38% αντίστοιχα.

    Ο S&P/ASX στην Αυστραλία υποχώρησε 0,17%, ενώ ο δείκτης ΝΖΧ 50 στη Νέα Ζηλανδία έκλεισε στο +0,63%.

    Στη Ν. Κορέα ο Kospi σημείωσε κέρδη 0,16%, ενώ πτώση 0,06% εμφάνισε ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν.

    Κέρδη 0,91% και για το δείκτη Straits Times στη Σιγκαπούρη, ενώ στην Ινδία ο Sensex ενισχύθηκε κατά 1,52%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε αρνητικό έδαφος μετά από επτά διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνοντας ταυτόχρονα τις 8.900 μονάδες. Σε μεγάλο πρωταγωνιστή αναδεικνύεται ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq τερματίζοντας με θετικό πρόσημο για ενδέκατη συνεχή συνεδρίαση, κάτι που τελευταία φορά επανέλαβε το 1996, για να αναρριχηθεί στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Οκτώβριο. Ο S&P 500 αν και ενδοσυνεδρικά κατέγραψε νέα υψηλά έτους, ολοκλήρωσε τελικά με οριακές απώλειες.

    Τόνο και κατεύθυνση στην αμερικανική αγορά έδωσαν και σήμερα τα εταιρικά αποτελέσματα, με τους επενδυτές να υποδέχονται με επιφυλακτικότητα τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των Morgan Stanley και Wells Fargo από τον τραπεζικό κλάδο.

    Ενθαρρυντικά τα μάκρο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αμερικανική στεγαστική αγορά με τις τιμές των κατοικιών να σημειώνουν άνοδο 0,9% το Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Federal Housing Finance Agency. Τον Απρίλιο ο δείκτης τιμών κατοικιών είχε υποχωρήσει 0,3% με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία.

    Δείκτες – Στατιστικά

    Αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 34,68 μονάδες (-0,39%) κλείνοντας στις 8.881,26 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 10,18 μονάδων (+0,53%) και έκλεισε στις 1.926,38 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 0,51 μονάδων (-0,05%) κλείνοντας στις 954,07 μονάδες.

    Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 15 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Travelers Companies Inc κλείνοντας στα 41,36 δολ. με άνοδο 0,65 δολ. ή σε ποσοστό 1,60%. Ακολούθησαν η General Electric με κέρδη 1,39% και κλείσιμο στα 11,63 δολ. και η Intel, η οποία έκλεισε στα 19,14 δολ. με άνοδο 1,27%.

    Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Coca Cola (-2,42%), η Boeing (-2,37%) και η American Express (-2,11%). Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άνοδο
    βλέπουν οι θεσμικοί για σήμερα στις αγορές

    ΑπάντησηΔιαγραφή