Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Πάμε για τις 2800 ή πίσω στις 2270!

Μετά τη διπλή κορυφή που είδαμε να σχηματίζεται [2.535,74]χθές,Πού θα πάει ο δείκτης;
Θα Πάμε για τις 2800, ή πίσω στις 2270!

Οι Ανακοινώσεις των τραπεζών για τα αποτελέσματα 6Μήνου θα συνεχίσουν την εφορεία στο ΧΑ αυτή τη βδομάδα ή θα κυριαρχήσει η κατοχύρωση των σημαντικών κερδών που δημιουργήθηκαν μέχρι τώρα;

εγώ πιστεύω ότι θα γίνουν και τα δύο!με κυρίαρχο την τάση από το εξωτερικό.
ίδωμεν!


51 σχόλια:

  1. Από το εξωτερικό η τάση- Alpha Bank και ΟΠΑΠ στο επίκεντρο

    09:00 - 25 Αύγουστος 2009
    Τάση από το εξωτερικό θα λάβει η εγχώρια αγορά σήμερα στο άνοιγμα εκτιμούν οι αναλυτές. Το άνοιγμα προβλέπεται να γίνει στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα ενώ δεν αποκλείεται μία πτωτική κίνηση. Σήμερα ανακοινώνουν αποτελέσματα η Alpha Bank και ο ΟΠΑΠ επομένως αυτές οι μετοχές θα βρεθούν στο επίκεντρο. Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα και η Φουρλής. Απώλειες κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας.

    Marfin
    Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα με την τελική τάση να δίνεται από τις αγορές του εξωτερικού. Alpha και ΟΠΑΠ θα βρεθούν στο επίκεντρο καθώς ανακοινώνουν αποτελέσματα εξαμήνου σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

    Proton
    Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά με τις μετοχές των Alpha Bank και ΟΠΑΠ να βρίσκονται στο επίκεντρο λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.
    Πειραιώς
    Για σήμερα περιμένουμε αρνητικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.

    Beta
    Σήμερα οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων των Alpha Bank και ΟΠΑΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. CURRENCY RATES
    h 10:13'

    EUR/USD 1.4255 - 1.4259

    GBP/USD 1.6345 - 1.6349

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. COMMODITIES

    OIL 73,83 -0,73%

    GOLD 947,10 +0,36%

    SILVER 1.415,00 -0,32 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βουτιά στα κέρδη θα ανακοινώσει η ΑΛΦΑ


    ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2008. Το εύρος των εκτιμήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 171,8 και 185,9 εκατ.
    ευρώ. Το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια επηρεάζει αρνητικά τις εργασίες των εγχωρίων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ενώ ο οξύτατος ανταγωνισμός στο πρώτο τρίμηνο για την προσέλκυση καταθέσεων συμπίεσαν το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο.

    Η ένταση του ανταγωνισμού στις καταθέσεις υποχώρησε στο δεύτερο τρίμηνο, ενώ η ανατιμολόγηση δανείων οδήγησε σε αύξηση του περιθωρίου. Η Alpha Bank δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία και Κύπρο.

    "Αναμένουμε βελτιωμένη εικόνα σε τριμηνιαία βάση, καθώς η υποχώρηση των επιτοκίων στις καταθέσεις και η αύξηση της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα οδηγεί το καθαρό περιθώριο τόκων υψηλότερα", αναφέρει η Proton Bank σε έκθεσή της. "Επίσης, η βελτίωση στα χρηματιστήρια θα
    πρέπει να ωφέλησε τα διαπραγματευτικά κέρδη". Τα καθαρά έσοδα τόκων της Alpha αναμένεται να διαμορφωθούν στα 830,8 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, μειωμένα κατά 7,5% σε ετήσια βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΑΠ: Πτώση κερδών κατά 7,9% βλέπουν οι αναλυτές

    Κέρδη δευτέρου τριμήνου μετά από φόρους στα 163,3 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 7,9% προβλέπουν για τον ΟΠΑΠ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως τις συγκέντρωσε το πρακτορείο Reuters.

    Τα EBITDA, σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις έξι αναλυτών εκτιμώνται στα 224,95 εκατ. ευρώ, ενώ οι πωλήσεις στα 1,321 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφική φωτιά την Παρασκευή


    Σε κοινή δράση με αφορμή την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική καλούνται οι bloggers και όλοι οι ενεργοί πολίτες την Παρασκευή 28 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Απαραίτητη ενδυμασία για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μαύρα ρούχα.

    Όπως αναφέρουν Τα Νέα, η πρόσκληση κάνει το γύρω του Διαδικτύου μέσω blogs και e-mails, αλλά η κινητοποίηση διευρύνεται και με sms.

    Όπως συνέβη και στις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007, όταν εκατοντάδες σιωπηλοί διαδηλωτές με μαύρα ρούχα είχαν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, έτσι και φέτος προγραμματίζεται μια αντίστοιχη διαμαρτυρία, αποδεικνύοντας το Διαδίκτυο, εκτός των άλλων, είναι και μέσο συντονισμού και διαμαρτυρίας.

    Σύμφωνα με τους ανώνυμους συντάκτες της πρόσκλησης, την Παρασκευή «θα κατατεθούν στο προεδρείο της Βουλής καμένα δέντρα σαν απάντηση της φύσης και των ενεργών πολιτών στις πολιτικές που τα έκαψαν» και θα απαιτηθεί να κηρύσσονται αυτόματα αναδασωτέα όλα τα καμένα των τελευταίων δέκα ετών.

    Παράλληλα, οι χρήστες του Διαδικτύου απαιτούν να καταδικάζονται για κακουργήματα οι ιδιοκτήτες, οι εργολάβοι και οι υπεύθυνοι που έδωσαν άδεια σε οποιοδήποτε κτίσμα ανεγέρθηκε σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης επισημαίνει πως

    η μεταβλητότητα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αναμένεται να δημιουργήσει ευκαιρίες γρήγορων κινήσεων καθώς το γύρισμα των ξένων αγορών στο τέλος της ημέρας ενδέχεται να αποθαρρύνει το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον ευνοώντας μια διορθωτική εικόνα η οποία θα έχει περισσότερο χαρακτήρα κατοχύρωσης κερδών. Ωστόσο λόγω της ιδιάζουσας περιόδου στην οποία βρισκόμαστε και η οποία χαρακτηρίζεται από την πληθώρα νέων και αποτελεσμάτων η χρηματιστηριακή αποφεύγει να υιοθετήσει αντίθετες θέσεις (short) ακόμα και σε τεχνικά υπεραγορασμένους τίτλους καθώς η δυναμική της ανόδου μπορεί κατά τις προσεχείς ημέρες να ενισχυθεί εκ νέου από την θετική αναθεώρηση των προοπτικών της κερδοφορίας των κυριότερων εισηγμένων εταιριών. Παράλληλα αντιμετωπίζει μια "άγαρμπη διόρθωση" ως ευκαιρία αγορών με κοντινό ωστόσο περιθώριο περικοπής ζημιών (3%) ή την προηγούμενη κορυφή των 2.430 μονάδων αφού δεν θα πρέπει να αγνοείται το γεγονός της διαπραγμάτευσης της αγοράς κοντά στα υψηλά έτους. Ημερήσια επίπεδα στήριξης στα οποία θα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ δίνει καλές πιθανότητες τεχνικής αντίδρασης σε ένα ενδεχόμενο γύρισμα της αγοράς αποτελούν για επιμέρους περιοχές οι εξής ζώνες τιμών: Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (5,33), Εθνική Τράπεζα (22,49), Alpha Bank (10,67), OΠΑΠ (16,04), ΔΕΗ (15,77) και ΟΤΕ (10,35).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα 29 εκατομμύρια ο τζίρος την πρώτη ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. στα 49 εκατομμύρια ο τζίρος τη δεύτερη ώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


    Προγραμμάτιζαν προσλήψεις για τα δασαρχεία στα τέλη Σεπτέμβρη!


    Την ώρα που η Αττική μετατρέπεται και φέτος σε κρανίου τόπο από τις καταστροφικές πυρκαγιές, 780 υπάλληλοι δασαρχείων σε όλη τη χώρα, που θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο έργο της πρόληψης των πυρκαγιών, θα προσληφθούν στις 29 Σεπτέμβρη!

    όχι παίζουμε.
    άρα ΔΕΝ έχει εκλογές το Σεπτέμβρη :-)))
    να γίνουν πρώτα οι προσλήψεις και μετά βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από τους μακροβιότερους πολιτικούς
    Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι

    Ουάσινγκτον

    Πέθανε αργά το βράδυ της Τρίτης, σε ηλικία 77 ετών, ο γερουσιαστής Έντουαρντ Κένεντι, ο οποίος είχε διαγνωστεί τον Μάιο του 2008 ότι πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου. Ο γερουσιαστής άφησε την τελευταία του πνοή κοντά στην οικογένειά του, στο σπίτι του στο Χιάνις Πορτ.

    Γνωστός ως «Τέντι» ήταν ένας από τους μακροβιότερους, αλλά και πλέον σημαντικούς γερουσιαστές των Δημοκρατικών.

    «Ο Έντουαρντ Μ.Κέννεντι, αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, παππούς, αδελφός και θείος, πέθανε αργά χθες το βράδυ στο σπίτι του στη Μασαχουσέτη» αναφέρεται σε ανακοίνωση της οικογένειας.

    Ο Έντουαρντ Κέννεντι γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 1932 στη Βοστώνη, ο μικρότερος από τα εννιά παιδιά του Τζόζεφ και της Ρόζα Κέννεντι. Από το 1962 εκπροσωπούσε, χωρίς διακοπή, την Μασαχουσέτη στη Γερουσία, στη θέση του αδελφού του, Τζον, που εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ.

    Δικηγόρος, με σπουδές στο Χάρβαρντ και στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, ο Τεντ Κέννεντι παρέμεινε στη σκιά των δύο μεγαλύτερων αδελφών του μέχρι τη δολοφονία του Ρόμπερτ το 1968, στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

    Μετά το γεγονός αυτό, ο Τεντ ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια Κέννεντι στην πολιτική ζωή της χώρας και να φτάσει ίσως ως τον Λευκό Οίκο. Όμως, το σκάνδαλο που ξέσπασε το 1969, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή της η συνεργάτης του, έβαλε τέλος στις προεδρικές του φιλοδοξίες.

    Ο μόνος επιζών από τους αδελφούς της οικογένειας δεν έλαβε ποτέ το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές.

    Σε όλη τη θητεία του στη Γερουσία ασχολήθηκε με τα κοινωνικά θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση και την υγεία.

    Μετά την αμερικανική εισβολή το 2003 στο Ιράκ, ο Τεντ Κέννεντι κατηγόρησε ανοικτά τον Τζορτζ Μπους ότι υπερέβαλε την ιρακινή απειλή για να δικαιολογήσει τον πόλεμο. Συνέκρινε τον Μπους με τον Νίξον και το Ιράκ με το Βιετνάμ, μιλώντας για την «χειρότερη γκάφα στην ιστορία της αμερικανικής διπλωματίας».

    Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τρία παιδιά με την πρώτη του σύζυγο.

    Ήταν ο τελευταίος των αδελφών Κένεντι μετά τον πρόεδρο Τζον Κένεντι, που δολοφονήθηκε το 1963, τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, που επίσης δολοφονήθηκε το 1968, και τον Τζο Κένεντι, πιλότο που σκοτώθηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Η «κατάρα» των Κένεντι

    Οι ζωές των μελών της οικογένειας Κένεντι σημαδεύτηκαν και από άλλες τραγωδίες εκτός από τις δολοφονίες του Τζον και του Ρόμπερτ Κένεντι.

    Το 1941 η Ρόζμαρι Κένεντι, μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η οποία είχε διανοητικά προβλήματα, υποβλήθηκε σε λοβοτομή και πέρασε την υπόλοιπη ζωή της σε ίδρυμα. Πέθανε το 2005.

    Το 1944 ο Τζοζεφ Κένεντι Τζούνιορ, ο μεγαλύτερος από τα αδέλφια, σκοτώνεται σε ηλικία 29 ετών, ενώ πετούσε πάνω από τη Μάγχη στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Το 1948 η Καθλίν Κένεντι Κάβεντις, τέταρτο παιδί της οικογένειας, σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα στη Γαλλία, σε ηλικία 28 ετών.

    Το 1963 ο πρόεδρος Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι δολοφονείται σε ηλικία 46 ετών στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου.

    Το 1964 ο γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι, ο νεαρότερος της οικογένειας, γλυτώνει από θαύμα, όταν το αεροσκάφος στο οποίο επιβαίνει συντρίβεται.

    Το 1968, στις 5 Ιουνίου, δολοφονείται ο γερουσιατής Ρόμπερτ Κένεντι στο Λος Αντζελες σε ηλικία 42 ετών.

    Το 1969 το αυτοκίνητο που οδηγεί ο Εντουαρντ Κένεντι πέφτει από γέφυρα στο νησί Τσαπακουιντίκ της Μασαχουσέτης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η γραμματέας του Μέρι Τζο Κόπεσν.

    Το 1984 πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών ο 28χρονος Ντέιβιντ Κένεντι, γιός του Ρόμπερτ.

    Το 1997 ο άλλος γιος του Ρόμπερτ, Μάικλ, σκοτώνεται σε δυστύχημα στο σκι στο Ασπεν του Κολοράντο.

    Το 1999 ο Τζον Κέννεντι Τζούνιορ πετάει με δικό του αεροσκάφος προς το Μάρθας Βίνεγιαρντ της Μασαχουσέτης. Το αεροπλάνο πέφτει στη θάλασσα και ο ίδιος, η σύζυγος του Καρολίν και η αδελφής της σκοτώνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με το βλέμμα στα αποτελέσματα
    09:07 - 26 Αύγουστος 2009
    Το ενδιαφέρον έχει στραφεί στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και σήμερα αναμένεται να αποτυπωθούν στο ταμπλό τα κέρδη που δημοσίευσε η Alpha Bank καθώς και ο ΟΠΑΠ και η Φουρλής. Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν Τράπεζα Πειραιώς και ΑΤΕ Bank. Στην Ασία επικράτησαν ανοδικές τάσεις, ενώ σταθεροποιητικό αναμένεται το άνοιγμα στην Ευρώπη.

    Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα. Ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα και η Alpha Bank, η Πειραιώς και η ΑΤΕ ειδικότερα θα βρεθούν στο επίκεντρο των επενδυτών. Η πρώτη ανακοίνωσε αποτελέσματα και δύο τελευταίες δημοσιεύουν μετά το κλείσιμο. ΟΠΑΠ και Φουρλής αναμένεται επίσης να τραβήξουν τα βλέμματα των επενδυτών.

    Beta
    Για τη σημερινή συνεδρίαση οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στην επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Πειραιώς, ενώ το ενδιαφέρον θα παραμείνει στον τραπεζικό κλάδο.

    Proton
    Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών και στις πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ. Για την εγχώρια αγορά το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα αποτελέσματα που ανακοινώνονται.



    Πειραιώς
    Περιμένουμε μικτό άνοιγμα για τη σημερινή συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης θα επιχειρήσει να ξεπεράσει σήμερα τον πήχη των 2.535 μονάδων, σημειώνοντας ένα νέο υψηλό έτους έχοντας ως σύμμαχο τα καλύτερα των αναμενομένων αποτελέσματα της Alpha Bank και τις προσδοκίες που αυτά δημιουργούν για τις τραπεζικές ανακοινώσεις που έπονται (Τρ. Πειραιώς σήμερα, Eurobank αύριο, Εθνική Τράπεζα την Παρασκευή, Ταχ. Ταμιευτήριο την Δευτέρα). Το ενθαρρυντικό στοιχείο για την αγορά είναι ότι ακόμα ο χαρακτήρας της ανόδου αφορά ένα "ράλι αποκατάστασης" αφού τα μεγέθη της κερδοφορίας μπορεί να είναι θετικά ως απόλυτα νούμερα στερούνται ωστόσο το στοιχείο της ανάπτυξης το οποίο έχει να κάνει με την αύξηση στα ποσοστά της ετήσιας μεταβολής. Η διόρθωση των στρεβλώσεων επανέφερε, αρχικά, τις χρηματιστηριακές αξίες στα όρια των λογιστικών αξιών και οι όποιες συγκρίσεις πραγματοποιούνται, ακόμα αφορούν το προηγούμενο τρίμηνο, μια περίοδο δηλαδή κατά την οποία η οικονομική συγκυρία ήταν από τις πιο δυσμενείς.Εκτιμούμε ότι σταδιακά η αγορά θα μετατοπίσει το ενδιαφέρον της από τους επιζήσαντες της κρίσης στους νικητές της επόμενης ημέρας με ότι αυτό συνεπάγεται για τις διαφοροποιήσεις στις αποδόσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν στο χρηματιστηριακό ταμπλό. Μια άλλη παράμετρος που θα πρέπει ληφθεί σοβαρά υπόψη στην διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου είναι οι αυξήσεις κεφαλαίου που θα απαιτηθούν στον τραπεζικό κλάδο, εκκρεμότητα που ενδεχομένως να δώσει προβάδισμα στις τράπεζες που έχουν ολοκληρώσει αυτές τις διαδικασίες.

    Τεχνικά σύμφωνα με την Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ η περιοχή των 2.540 μονάδων αναμένεται να αποτελέσει το νέο βραχυπρόθεσμο επίπεδο αντίστασης ενώ ελαφρώς υψηλότερα (2.580) ξεκινά ένα πιο ισχυρό πεδίο αύξησης της προσφοράς το οποίο εκτείνεται ως τις 2.620 μονάδες. Δύσκολα η αγορά θα ξεπεράσει την εν λόγω περιοχή χωρίς κάποια προηγούμενη διορθωτική κίνηση δεδομένου των 5 συνεχών ανοδικών κλεισιμάτων και της βραχυπρόθεσμα υπεραγορασμένης εικόνας του Γενικού Δείκτη. Η προσέγγιση των 2.580 μονάδων αποτελεί μια καλή ευκαιρία ρευστοποιήσεων, ενδεχομένως και ως το 50% των θέσεων, κατοχύρωσης κερδών και αναμονής καθώς η κίνηση από το πρόσφατο χαμηλό (2.070) θα συμπληρώνει άνοδο της τάξεως του 25% γεγονός το οποίο είθισται να λειτουργεί ως δέλεαρ κατοχύρωσης κερδών για πολλά χαρτοφυλάκια, καταλήγει η χρηματιστηριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ

    Στα 214,7 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη εξαμήνου του ομίλου της Alpha Bank μειωμένα κατά 48,2%, ωστόσο σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η ALFA ΒΑΝΚ παρουσίασε -50% κέρδη από πέρυσι δηλαδή πέρυσι ήταν η κακή χρονιά κρίσης τώρα η κρίση είναι ακόμα χειρότερη για την Αλφα

    και όμως....................

    καταγράφει στο ταμπλό +5% η Φούσκα γιατί λένε οι παπαγάλοι τα αποτελέσματα ήταν ΠΟΛΥ πάνω των αναμενόμενων!

    ΠΟΛΥ ΠΑΝΩ!!!!!!!

    για κορόϊδα ψάχνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τεχνικά τα όποια κέρδη της ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ


    Τα κέρδη έκπληξη της Alpha bank στο α' 6μηνο που διαμορφώθηκαν στα 214,7 εκατ ευρώ προήλθαν από έκτακτα έσοδα κυρίως και από την τεχνική αύξηση των εσόδων από τόκους λόγω της μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ράλι για μέταλλα, ευρώ και πετρέλαιο


    Ανοδικά κινούνται σήμερα τα βιομηχανικά μέταλλα, το αργό καθώς και το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την απρόσμενη άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία.

    Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται κατά περισσότερο από 0,5%, επεκτείνοντας τα ετήσια κέρδη στο 62%.

    Κέρδη 1,2% καταγράφουν και τα συμβόλαια του χαλκού και του αλουμινίου στην αγορά του Λονδίνου.

    Την ίδια στιγμή, στον απόηχο των θετικών εξελίξεων από το μέτωπο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, το ευρώ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 11 εβδομάδων έναντι της στερλίνας και κατάφερε να καλύψει δυο ημέρες απωλειών έναντι του δολαρίου.

    Νωρίτερα, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών η άνοδος στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία κατά τον μήνα Αύγουστο, με τον δείκτη Ifo να ενισχύεται στις 90,5 μονάδες από τις 87,3 μονάδες του Ιουλίου.

    Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Fact Set Research ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 88,8 μονάδες.

    Ο δείκτης των προσδοκιών της αγοράς σκαρφάλωσε στις 95 μονάδες από τις 90,4 μονάδες του Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πάντως τα futures στη ΝΥ κινούνται χαμηλά μέχρι τώρα.

    θετικά μεν αλλά χαμηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. New-Home Sales Jump Nearly 10% in July


    WASHINGTON--Sales of new homes rose for the fourth month in a row in July, rising an estimated 9.6% to a seasonally adjusted annual rate of 433,000, the Commerce Department reported Wednesday.

    The seasonally adjusted sales rate was the highest since last September. The fourth consecutive increase in sales adds to the growing body of evidence that the market is finally growing again after sinking to a record-low sales pace of 329,000 in January.

    Sales in July were 13.4% lower than a year earlier. Inventories of unsold new homes fell 3.2% in July to 271,000, the lowest in 16 years.

    The median sales price of a new home fell to $210,100, down 11.5% compared with a year earlier.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Συσσώρευση μετά το 7 στα 7- Οι τράπεζες στο επίκεντρο

    Σταθεροποιητικές τάσεις περιμένουν οι αναλυτές στο σημερινό άνοιγμα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες και ειδικά οι τράπεζες να δίνουν την τάση. Ο γενικός δείκτης συμπλήρωσε 7 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και στο διάστημα αυτό έχει ενισχυθεί κατά 10,22%. Λόγω της παραπάνω εξέλιξης κάποιοι αναλυτές δεν αποκλείουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αποδέχονται όμως το ανοδικό momentum λόγω των συνεχιζόμενων θετικών εκπλήξεων από τις τράπεζες. Σημειώνεται πως οι αγορές της Ασίας υποχώρησαν σήμερα

    Beta
    Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές σήμερα παρά τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα από τις τράπεζες που οδηγούν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Euroabank και ΔΕΗ θα βρεθούν στο επίκεντρο σήμερα.

    Proton
    Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Αμερική και τα επιδόματα ανεργίας. Στην εγχώρια αγορά το ενδιαφέρον παραμένει στα αποτελέσματα.

    Marfin
    Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ο τραπεζικός κλάδος και πιο συγκεκριμένα η Πειραιώς που ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα και η Eurobank που ανακοινώνει μετά το κλείσιμο της αγοράς θα βρεθούν στο επίκεντρο. Βλέμματα αναμένεται να συγκεντρώσει και η ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Με επιφυλακτικότητα αναμένεται να ξεκινήσουν την σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά μετά τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος καθώς η νευρικότητα αναφορικά με την ήδη καταγεγραμμένη άνοδο είναι έκδηλη. Στην Ασία οι αγορές πιέστηκε από την είδηση πως το Πεκίνο θα περιορίσει την βιομηχανική παραγωγή του ενώ οι εισηγμένες αντιμετωπίζουν υψηλά κόστη. Την ίδια ώρα όμως η ελληνική αγορά φαίνεται καλά στηριγμένη από τις θετικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα των επιχειρήσεων και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα και να διαφοροποιηθεί ανοδικά παρά τα νέα υψηλά. Στο σενάριο αυτό βοηθά και το γεγονός ότι εμπεδώνεται κλίμα διεθνούς ανάκαμψης μετά και τα νέα στοιχειά για την αμερικανική αγορά ακινήτων όπου οι τελευταίες ανακοινώσεις δείχνουν πως οι πωλήσεις ακινήτων και οι τιμές τους κινούνται ανοδικά

    Την Τεταρτη η Alpha Bank βρέθηκε στο τιμόνι της ανοδικής κίνησης του χρηματιστηρίου, αφού έπειτα από τη θετική έκπληξη των αποτελεσμάτων της, ακολούθησε μπαράζ αναβαθμίσεων στις τιμές στόχους των ξένων και ράλι της μετοχής, που τελικά έκλεισε στο 8,6%. Αντίθετα πτώση 3,28% σημείωσε ο ΟΠΑΠ μετά την ανακοίνωση των δικών του αποτελεσμάτων.

    Μετά και τη δημοσιοποίηση των 6μήνων των Πειραιώς, ΑΤΕ και Motor Oil μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, τα βλέμματα θα στραφούν αύριο στις ΔΕΗ (πριν από το άνοιγμα του ΧΑ), Eurobank, ΕΛΠΕ, Τιτάν, Folli Follie, ΚΑΕ και Marfin Popular.

    Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Τετάρτη ενισχυμένος κατά 1,59%, στις 2.545,67 μονάδες. Άνοδο 2,03% σημείωσε ο FTSE 20, όμως, κατά 0,09% υποχώρησε ο Mid 40 και κατά 0,89% ο Small Cap 80.

    Πέραν της Alpha, τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι Πειραιώς (5,6%), ΔΕΗ (5,27%), Eurobank (3,49%) και Εθνική (3,1%), ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι Τιτάν, MIG, ΟΤΕ και Motor Oil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Currency rates h 10:13'

    eur.usd 1.4265 - 1.4268

    gbp/usd 1.6219 - 1.6222

    commodities

    oil..........71,15$.....-0,39%

    gold........947,20$....+ 0,15%

    silver.....1.426,5..... +0,07%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. στο κόκκινο έκλεισε η Ασία

    στο κόκκινο άνοιξε η Ευρώπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το ισχυρό γιεν και η πτώση στο κινεζικό χρηματιστήριο κατά 1,4% πιέζει τους ασιατικούς δείκτες. Εταιρείες όπως η Canon Inc, σημείωσαν υψηλές απώλειες, ενώ πτώση κατέγραψε και ο κλάδος των μετάλλων, μετά από την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα μειώσει την παραγωγή.

    Αναλυτές παρατηρούν ότι οι επενδυτές περιμένουν μια μεγάλη νίκη από την αντιπολίτευση στην Ιαπωνία στις 30 Αυγούστου, και στο επίκεντρό τους θα βρεθεί η κατάσταση που θα επικρατήσει μετά από τις εκλογές, και κυρίως ποιοι θα αναλάβουν τα οικονομικά υπουργεία.

    Η Canon υποχωρεί 2,2%, η Toyota Motor σημειώνει πτώση 2% και η Panasonic Corp καταγράφει απώλειες 1,3%. Πτώση σημειώνει και η Nippon Steel κατά 1,9%, και η JFE Holdings κατά 3,2%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Kαλημέρα Απόστολε. Δες κι αυτό περί εργατικών ατυχημάτων:

    http://www.capital.gr/News.asp?id=801917

    .... απλώς "εκφράζουμε την βαθιά λύπη μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Παραδόξως στον "Σχολιασμό άρθρου" δεν βλέπω κανένα σχόλιο ακόμα. Ας σκοτωνόταν κάποιος σε Ι. εταιρεία και να δούμε αν θα το μαθαίναμε ποτέ από τα ΕΜΜΕ (Ελεγχόμενα ΜΜΕ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. καλημέρα φίλε Μάνο και καλό χειμώνα.

    κάθε μέρα έχουμε 1,5 θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και το περνάνε στα ψιλά γιατί το θεωρούν μέσα στο λογικό ποσοστό των εργατικών ατυχημάτων!!!!!!!

    τα μέτρα προστασίας για τον καπιταλίστα έχουν κόστος γιαυτό και δεν τα παίρνουν άλλωστε η εργατική δύναμη σήμερα για τον καπιταλίστα είναι πολύ φτηνή.
    άρα και η αξία της ζωής του εργαζόμενου δεν αξίζει μία.

    μας έχουν για αναλώσιμους!!!!!!

    τα τομάρια!

    και πάλι χάρηκα που επέστρεψες και είσαι καλά.

    καλό χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. τα στοιχεία του capital είναι λάθος.

    εκεί φαίνονται ΜΟΝΟ οι νόμιμοι εργαζόμενοι

    αν σκοτωθεί ένας παράνομος εργαζόμενος δε δηλώνεται πουθενά!

    περνάει σαν τουρίστας!!!!!

    :-((

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ... Οριζόντος τουρίστας και τα .... ερείπια που αφήνει πίσω δεν ... επαναστηλώνονται... οι αριθμοί μετράνε και αυτοί ψεύτικοι.

    Μην λες τουρίστας!

    Mη μου εύχεσαι καλό χειμώνα σε παρακαλώ! Δεν έχω πάρει άδεια ακόμα. Η υπόλοιπη οικογένεια βάζει τα κεφάλια μέσα από 1/9/09 και γω δεν έχω πάρει άδεια. Να δω τι θα την κάνω.... Θα πάω μόνος μου κάπου... αναρωτιέμαι... στάχτη και μπούρμπερη που είναι + το κεντρικό προηγούμενο θέμα σου... Μπήκα προχθές σπίτι και αυτό που με περίμενε... λογαριασμοί. Αν είχαν και χαμόγελο θα ήταν τουλάχιστον σαρδόνιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ε τότε πάρε την άδεια με τα χιόνια για να κάνεις σκι!!!!

    η Πετραλιά όταν ηταν υπουργός τουρισμού μετρούσε τους Αφγανούς και Ιρακινούς που μπαίναν παράνομα απο τη Σάμο στη χώρα μας, για τουρίστες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δεν έχεις κι άδικο. Τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύω από... εμπρισμούς! Αλλά θα σ'αφήσω... προέκυψαν προβλήματα... μου αρέσει που σκεφτόμουν + άδεια... Ο βούρδουλας πάει σύννεφο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ


    Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο 120ό χλμ στον κόμβο του Μαρτίνου θα προχωρήσουν αύριο, στις 11 το πρωί, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με απόφαση που πήραν σε σύσκεψη που είχαν σήμερα στη Λάρυμνα και στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι όλων των σωματείων της ΛΑΡΚΟ, του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας, καθώς και εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.

    Στις 4 το απόγευμα θα γίνει στο Νέο Κόκκινο η κηδεία του άτυχου 25χρονου που έχασε τη ζωή του όταν έγινε χθες έκρηξη στο καμίνι Νο5 του εργοστασίου.

    Εξάλλου, σήμερα το απόγευμα, οργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ στην παραλία της Λάρυμνας.

    Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης στη ΛΑΡΚΟ, τόσο οι εκπρόσωποι των σωματείων όσο και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου έδειξαν ιδιαίτερα προβληματισμένοι από το γεγονός ότι δόθηκε εντολή να κλείσουν και να σφραγιστούν όλα τα καμίνια του εργοστάσιου και ουσιαστικά να σταματήσει η παραγωγική διαδικασία και κυρίως να σταματήσει η λειτουργία του εργοστασίου.

    «Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η απόφαση έχει στόχο την πλήρη απαξίωση του εργοστασίου για να περάσει σε χαμηλή τιμή σε χέρια ιδιώτη», ανέφερε ο Γραμματέας του μεγαλύτερου σωματείου της ΛΑΡΚΟ Γιώργος Κατσάρας.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Νεκρός ο πιλότος

    Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 12:54 κατέπεσε αεροσκάφος τύπου PZL, στην περιοχή Κατελειό Αργοστολίου, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης.

    Στο δυστύχημα έχασε τη ζωή του,κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο 55 ετών Σμήναρχος (Ι) Κωτούλας Στέργιος, έγγαμος και πατέρας 2 παιδιών.

    Η συνολική πτητική του εμπειρία ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL.

    Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.

    Για την διερεύνηση του ατυχήματος συστάθηκε επιτροπή από εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα αποτελέσματα στο επίκεντρο- Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται για το ΧΑ

    Πιο ψηλά κοιτάει ξανά η αγορά καθώς η ψυχολογία στο εξωτερικό παραμένει καλή και στο εσωτερικό κυριαρχούν τα καλά αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι εταιρείες και κυρίως οι τράπεζες στο δεύτερο τρίμηνο συγκριτικά με το πρώτο. Το άνοιγμα αναμένεται ανοδικό ενώ ανοδικά εκτιμάται πως θα ξεκινήσουν και οι αγορές της Ευρώπης.

    Proton
    Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το προσωπικό εισόδημα στις ΗΠΑ και στα στοιχεία του δείκτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Η εγχώρια αγορά πιθανότατα θα ανοίξει σε θετικό έδαφος με τους επενδυτές να αφομοιώνουν ένα μεγάλο αριθμό αποτελεσμάτων που έχει δημοσιευτεί.

    Marfin
    Στο ίδιο τέμπο με τις προηγούμενες συνεδριάσεις αναμένεται και η σημερινή. Ο τραπεζικός κλάδος θα βρεθεί για μία ακόμη φορά στο επίκεντρο (Eurobank, Marfin), με τη ναυαρχίδα του κλάδου (Εθνική) να συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα (ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο). Ο κατασκευαστικός κλάδος και οι εταιρείες που σχετίζονται με την οικοδομή αλλά πιθανότατα και οι εταιρείες διύλισης θα δείξουν κάποια κινητικότητα.

    Beta
    Η θετική ψυχολογία στις διεθνείς αγορές και τα καλά εταιρικά αποτελέσματα στηρίζουν την αγορά, αν και συνιστάται κάποια προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Κλίμα αισιοδοξίας στην αγορά μετά τα θετικά αποτελέσματα

    Σε θετικό κλίμα ξεκινά η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας καθώς νέες θετικές εκπλήξεις από τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων όπως η Dell ενισχύουν την πεποίθηση ότι η ανάκαμψη επιταχύνεται.
    Wall Street και Ασία κινήθηκαν ήπια ανοδικά και σε ανάλογο τόνο αναμένεται το ξεκίνημα και για το ΧΑ. Ξεχωρίζει όμως σήμερα η συνεχιζόμενη ενίσχυση του ευρώ έναντι του δολαρίου το οποίο οδεύει προς την πρώτη δίμηνη άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τον Μάρτιο του 2008. Το κοινό νόμισμα ενισχύεται και έναντι της λίρας.
    Οδηγός οι ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας και κλειδί σήμερα οι ανακοινώσεις για επιχειρηματική και καταναλωτική εμπιστοσύνη στην ΟΝΕ.
    Το ευρώ ξεκίνησε την Παρασκευή στα επίπεδα των 1,4359 δολαρίων και στα 134,56 γεν ενώ ενισχύθηκε στις 88,25 πέννες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανοδικό ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια


    Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που θα δημοσιευθούν στις 12 το μεσημέρι. Σημαντικά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της L'Oreal, η οποία ενισχύεται πάνω από 9,5% και της Xstrata που καταγράφει άνοδο πάνω από 2,5%. Ο δείκτης FTSE 100 ΣΤΟ Λονδίνο σημειώνει κέρδη 0,7% στις 4.904,30 μονάδες, ο Cac 40 στο Παρίσι ενισχύεται κατά 0,90% στις 3.681,10 μονάδες και ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει περί το 0,8% στις 5.515,65 μονάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΕΤΕ και Τ.Τ ανακοινώνουν αποτελέσματα


    Η Εθνική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραλαμβάνουν σήμερα την σκυτάλη δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για βελτιωμένο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το πρώτο και για τα δύο πιστωτικά ιδρύματα.

    Συγκεκριμένα βελτιωμένη απόδοση σε σχέση με το α΄ τρίμηνο αναμένουν οι αναλυτές για την Εθνική Τράπεζα στο β΄ τρίμηνο.

    Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Εθνικής Τράπεζας στο τρίμηνο εκτιμάται να αυξηθούν κατά 8% σε σχέση με το Q1 και να διαμορφωθούν στα 342 εκατ. ευρώ, λόγω διευρυμένων καθαρών επιτοκιακών περιθωρίων και ισχυρότερων κερδών από συναλλαγές.

    Σε επίπεδο εξαμήνου, η Εθνική αναμένεται να εμφανίσει πτώση κερδών 19% σε ετήσια βάση, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων και της επιβράδυνσης στον ρυθμό αύξησης των εσόδων, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στη ΝΑ. Ευρώπη.

    Σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων, τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ στο εξάμηνο υπολογίζεται να διαμορφωθούν στα 660,4 εκατ. ευρώ.

    Οι προβλέψεις για επισφάλειες εκτιμάται να ανέλθουν στα 485 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, από 180 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Τα καθαρά έσοδα από τόκους υπολογίζεται να αυξηθούν κατά 9,8% στο 1,9 δισ. ευρώ στο εξάμηνο.

    Ίδια εικόνα θα έχουν τα αποτελέσματα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να τοποθετούν τα καθαρά κέρδη στα 60 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο καταγράφοντας άνοδο άνω του 40% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο. Τα καθαρά έσοδα από τόκους εκτιμώνται στα 80 εκατ. ευρώ, σταθεροποιητικά έναντι του α΄ τριμήνου.

    Στο εξάμηνο τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 106 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρα έσοδα από τόκους προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 156 εκατ., μειωμένα κατά 5%. Οι προβλέψεις θα ανέλθουν στα 16 εκατ. στο εξάμηνο σημειώνοντας πτώση 37%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. AΣΙΑ: Κέρδη για Nikkei, σημαντική πτώση στην Κίνα


    Με κέρδη 0,6% τερμάτισε ο Nikkei στην Ιαπωνία, ενώ ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού καταγράφει κέρδη για δεύτερη εβδομάδα σε διάστημα τριών, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των Harvey Norman Holdings και Dell Inc πρόσφεραν στήριξη και ενίσχυσαν την αισιοδοξία για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομία. Ωστόσο η ανεργία στην Ιαπωνία "σκαρφάλωσε" στο 5,7%, στο υψηλότερο επίπεδο μεταπολεμικά. Στον αντίποδα «βουτιά» σημειώνει το χρηματιστήριο της Κίνας,λόγω της εντεινόμενης ανησυχίας για τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ πτωτικά κινείται και ο Hang Seng.

    Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κατέγραψε κέρδη 0,6% στις 10.534,14 μονάδες, ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε 0,49% στις 20.144,32 μονάδες, ενώ ο Straits Times διαπραγματευόταν στο -0,15%. «Βουτιά» 3.2% σημειώνει ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα.

    «Το risk appetite έχει ανακάμψει από τα χαμηλά του Μαρτίου και οι επενδυτές στρέφονται στα θεμελιώδη», σχολιάζει ο Prasad Patkar, αναλυτής της Platypus Asset Management που εδρεύει στο Σίδνει. ‘Η εμπιστοσύνη είναι εδώ για τους σωστούς λόγους, ενώ οι οικονομίες σταθεροποιούνται και τα πράγματα αρχίζουν να επιστρέφουν σε κανονικά επίπεδα», προσθέτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. έντονη φημολογία ότι ο πρωθυπουργός αποφάσισε εκλογές τον Οκτώβριο.

    Καταλύτες στο κλίμα αυτό μια σειρά επιχειρηματιών, οικονομικών παραγόντων και ιδιοκτητών ΜΜΕ που σχετίζονται με άμεσο τρόπο και με παράγοντες της ΝΔ και ιδιαίτερα με αποκαλούμενους βαρόνους οι οποίοι πλέον έχουν καταλήξει ότι μοναδική διέξοδος από το κλίμα γενικευμένης κατάρρευσης και ακυβερνησίας είναι οι εκλογές και είτε μια νέα διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είτε το προτιμότερο για πολλούς από αυτούς από μια κυβέρνηση "μεγάλου συνασπισμού" με μεταβατική πρωθυπουργία Σουφλιά, υποστηριζόμενη από το δίδυμο Μπακογιάννη-Βενιζέλου. Η λογική που ακολουθείται και στην οποία στηρίζεται το σενάριο αυτό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στον προθάλαμο της οικονομικής χρεοκοπίας, αλλά και ενδεχομένως στην παραμονή μιας σημαντικής κλίμακας ήττα από την Τουρκία στο Αιγαίο. ΄

    Ετσι ενόψει της κατάρτισης του κρίσιμου προϋπολογισμού του 2010 αλλά του ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, θα μπορούσε να προκύψει ένα ευρύτερο σχήμα που θα πετύχαινε την υποστήριξη του στο Κοινοβούλιο από αριθμό βουλευτών, ευρύτερης πλειοψηφίας, αφού ακόμη και σε περίπτωση νίκης του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόωρες εκλογές ο αριθμός των βουλευτών του που θα εκλέγονταν θα ήταν το πολύ 152 ή 153. Οριακή δηλαδή πλειοψηφία που δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα και έκτακτου χαρακτήρα προβλήματα της χώρας, το επόμενο χρονικό διάστημα και με ορίζοντα το 2011, συνταγματικό όριο της εντολή που έχει η ΝΔ, από τις εκλογές του 2007.

    Παντελώς αρνητικός απέναντι στα σενάρια αυτά φέρεται ότι είναι ο πρωθυπουργός , που σύμφωνα με πηγές του περιβάλλοντος του εκτιμά ότι όλα ξεκινούν από προσωπικές φιλοδοξίες πρωτοκλασάτων και συμφωνίες με παράγοντες της διαπλοκής, για την προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών προτεραιοτήτων αλλά και την διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, σύμφωνα με τα συμφέροντα αυτά και με απουσία του εκλογικού σώματος.

    Στην κατεύθυνση αυτή και θέλοντας να αντιδράσει στις μεθοδεύσεις αυτές ο Κ. Καραμανλής με αποφασιστικό τρόπο , διασώζοντας ταυτόχρονα το κύρος του και την υστεροφημία του και παραμένοντας στην πρωθυπουργία της χώρας, προετοιμάζει ευρύτατο ανασχηματισμό που θα δημιουργήσει αιφνιδιασμό και έκπληξη με το εύρος και το βάθος του. Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες πολλά από τα μεγάλα ονόματα της κεντροδεξιάς , δεν θα συμμετάσχουν στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Εάν μάλιστα κάποιοι από αυτούς ή βουλευτές της επιρροής τους θελήσουν να δείξουν με έμπρακτο τρόπο την δυσαρέσκεια τους καταψηφίζοντας την νέα κυβέρνηση, τότε θα κατηγορηθούν για αποστασία και στην περίπτωση αυτή η χώρα εκ των πραγμάτων θα πάει σε εκλογές. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις ο Κ. Καραμανλής θα κρατήσει τον χρόνο , τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο προς όφελος του, επιχειρώντας να ανατρέψει τα σε βάρος του πολιτικά δεδομένα και προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του τελευταίου 4μήνου του 2009 και του πρώτου 3μήνου του 2010 με τους δικούς του όρους.

    Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι στα επόμενα 24ωρα η ένταση θα κορυφωθεί μέχρι ο Καραμανλής ανακοινώσει τις αποφάσεις του, οπότε θα μπορέσει να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση για τους νικητές και τους χαμένους εντός και εκτός της ΝΔ, καθώς και για την επόμενη μέρα και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αθήνα, 27 Αυγούστου 2009

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

    των 31.069.320 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "S & B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 3 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 4,00. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 3ης Σεπτεμβρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 7η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 21η Σεπτεμβρίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 7η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 15η Σεπτεμβρίου 2009.
    των 980.600.220 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "ALAPIS Α.Β.Ε.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,46. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 31η Αυγούστου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 2ας Σεπτεμβρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 18η Σεπτεμβρίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2009.
    των 18.170.804 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "INTERFISH ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των μη εισηγμένων εταιριών "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.", "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΡΩΝΙΣ Α.Ε.", και "ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Α.Ε.Τ.Ε.". Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εισηγμένης εταιρίας θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν. Οι μέτοχοι της εταιρίας "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε." λαμβάνουν 8.237.838 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, οι μέτοχοι της εταιρίας "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΡΩΝΙΣ Α.Ε." λαμβάνουν 9.341.074 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και οι μέτοχοι της εταιρίας "ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Α.Ε.Τ.Ε." λαμβάνουν 591.892 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 0,37. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 31η Αυγούστου 2009.
    των 1.977.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ Α.Ε.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη του Δ.Σ., το προσωπικό και τους σταθερούς συνεργάτες της Εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 1η Σεπτεμβρίου 2009.
    Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

    τη μείωση της ονομαστικής αξίαςτης μετοχής της εταιρίας "ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε." από ευρώ 1,27 σε ευρώ 1,02. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 2α Σεπτεμβρίου 2009.
    Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών "ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε." & "ΟΤΕ Α.Ε." από την εταιρία - Μέλος του ΧΑ "ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ

    Ανακοίνωση περί σχολιασμού οικονομικών / λογιστικών καταστάσεων
    Καθαρά κέρδη μετά φόρων ? 5,38 εκ. παρουσίασε η ΔΙΑΣ ΑΕΕΧ, όπως προκύπτει από τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, οι οποίες αφορούν την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2009 έως 30 Ιουνίου 2009 και έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης (ΔΠΧΠ). Την αντίστοιχη περίοδο του 2008, η εταιρία είχε εμφανίσει ζημίες ευρώ 20,92 εκ.
    Η πολύ μεγάλη άνοδος της κερδοφορίας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των μετοχικών τοποθετήσεων, το Μάρτιο του 2009, λόγω της έγκαιρης πρόβλεψης του ανοδικού γυρίσματος των αγορών. Σημειωτέον, τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου πραγματοποιεί η Eurobank EFG Asset Management Α.Ε.Π.Ε.Υ.
    Η καθαρή θέση της εταιρίας στις 30/6/09 ανήλθε σε ευρώ 105,73 εκ. από ευρώ 90,28 εκ. στην αρχή της περιόδου (1/1/2009).
    Επίσης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κλάδου των Εταιριών Επενδύσεων που δημοσιεύτηκαν από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η εσωτερική αξία της μετοχής στις 30/6/09 ανήλθε σε ευρώ 1,02 παρουσιάζοντας, από την αρχή του έτους, απόδοση εσωτερικής αξίας 19,55%, η οποία υπήρξε η υψηλότερη μεταξύ των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξάμηνο του έτους, η τιμή της μετοχής παρουσίασε άνοδο 26,1% έναντι 23,7% του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, ενώ το discount, δηλαδή η διαφορά τιμής διαπραγμάτευσής της από την εσωτερική αξία της, διαμορφώθηκε στο 43,14%.
    Στις 30/6/2009, το 38,5% της τρέχουσας αξίας του χαρτοφυλακίου ήταν επενδεδυμένο σε ελληνικές μετοχές, το 42,1% σε ξένες μετοχές, ενώ το υπόλοιπο ήταν διαθέσιμο σε μετρητά. Το ποσοστό του χαρτοφυλακίου της εταιρίας σε ξένες μετοχές αφορούσε κυρίως τις αγορές της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Αιγύπτου και δευτερευόντως της Ουγγαρίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Τσεχίας, του Μαρόκο και της Σερβίας. Οι δέκα κυριότερες μετοχικές θέσεις (ως ποσοστό επί της τρέχουσας αξίας του χαρτοφυλακίου ) ήταν: ΕΥΔΑΠ 4,3%, COCA COLA (HLB) 4,1%, EUROBANK EFG ERGASIAS 3,8%, ΟΛΠ 3,0%, ΔΕΗ 2,9%, ΦΟΥΡΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 2,7%, GARANTI BANK (Τουρκία) 2,6%, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ 2,4%, GAZPROM 2,4% (Ρωσία) 2,4%, ΟΤΕ 2,4%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΟΛΠ
    Ανακοίνωση Γεγονότων

    Σας γνωρίζουμε ότι στα φύλλα των εφημερίδων ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 28ης Αυγούστου 2009, από τεχνικό λάθος, δεν δημοσιεύθηκαν ολοκληρωμένες οι οικονομικές καταστάσεις του 1ου εξαμήνου 2009 της Εταιρείας μας. Η Εταιρεία θα προβεί σε ορθή επαναδημοσίευση των συνοπτικών οικονομικών καταστάσεων στα φύλλα των ως άνω εφημερίδων αύριο Σάββατο 29/8/2009.
    Το επενδυτικό κοινό μπορεί να ενημερώνεται για το ακριβές περιεχόμενο των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας μας από την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου (www.ase.gr) και την ιστοσελίδα του ΟΛΠ Α.Ε. (www.olp.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. στα 40 εκατ. ο τζίρος την πρώτη ώρα συνεδρίασης στο ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Dell Beats the Street, Sees Better 2nd Half

    Tech bellwether Dell issued better-than-expected earnings for the second quarter on Thursday and was upbeat about tech spending for the second half of the year.

    Dell said it earned $472 million, or 24 cents a share in the second quarter, compared to $616 million, or 31 cents a share, in the same period a year ago.

    Excluding one-time items, Dell earned 28 cents a share, easily topping the Street’s EPS forecast of 23 cents a share.

    Dell, which is the second-largest PC maker by shipments, said its revenue tumbled 22% to $12.8 billion. Analysts had been expecting revenue of $12.59 billion.

    Dell’s earnings were unexpectedly released just before Thursday’s closing bell, sending its shares spiking nearly 7% to $15.65. The company’s stock had been trading at $14.63 just before the release. After initially sinking in after-hours trading, Dell’s shares were recently flat at $15.63.

    Dell, which relies on corporate spending for 80% of its revenue, said it sees IT spending improving in the U.S. first.

    “We have been reducing complexity in our organization and significantly lowering operating costs, in anticipation of improvement in the global economy and IT spending,” CEO Michael Dell said in a statement. “If current demand trends continue, we expect revenue for the second half of the year to be stronger than the first half.”

    However, Dell said the third quarter is typically a period of slower demand from large commercial customers in the U.S. and Europe and it is still under pricing pressure in the near term.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. γύρισε στο κόκκινο ο δείκτης πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Χ.Α: ΟΠΑΠ και ΟΤΕ VS των πιέσεων στις τράπεζες


    Με μικρές απώλειες 0,16%, στις 2.540,40 μονάδες, έκλεισε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου, ενώ ο εικοσάρης έκλεισε με απώλειες 0,83% στις 1.343,23 μονάδες. Η μεγάλη άνοδος του ΟΠΑΠ (+6%), του ΟΤΕ(+4%), της ΔΕΗ (1,76%) και αρκετών τίτλων της μεσαίας κεφαλαιοποίησης αντιστάθμισε τις σημαντικές πτωτικές πιέσεις που κυριάρχησαν στον τραπεζικό κλάδο.

    Σημειώνεται ότι ο 40άρης δείκτης, ήταν ο μόνος ανοδικός, επιτυγχάνοντας κέρδη 0,84%.

    Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν έως και τις 31 Αυγούστου οι εισηγμένοι όμιλοι. Οι αναλυτές θεωρούν, ότι παραμένει σε ισχύ το σενάριο που θέλει το Γενικό Δείκτη να κινείται προς τις 2.700.

    Η γενικότερη τάση στη Σοφοκλέους θα εξαρτηθεί από το κλίμα που θα επικρατήσει στα διεθνή χρηματιστήριο και κυρίως στη Wall Street. Οι brokers έχουν εστιάσει την προσοχή τους στο αμερικανικό δείκτη - βαρόμετρο S&P 500, ο οποίος βρίσκεται πάνω από τις 1.020 μονάδες και μένει να διαφανεί εάν έχει τις δυνάμεις να καταγράψει νέα υψηλά.

    Η άποψη του κ. Μάνου Χατζηδάκη

    Ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ κ. Μάνος Χατζηδάκης επισημαίνει πως η προσδοκία των καλύτερων από τα αναμενόμενα κερδών της Εθνικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναμένεται να λειτουργήσει εξισορροπητικά στην διάθεση κατοχύρωσης κερδών η οποία ήταν διάχυτη στην χθεσινή συνεδρίαση. Τα γρήγορα και υψηλά κέρδη των τραπεζικών τίτλων φαίνεται ότι σταδιακά ενεργοποιούν αντανακλαστικά ρευστοποιήσεων γεγονός το οποίο φάνηκε και στον συναλλακτικό όγκο ο οποίος ξεπέρασε τα 300 εκ. ευρώ για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση. Επίσης η μεταβλητότητα και οι εναλλαγές προσήμου κατά την διάρκεια της ημέρας είναι ενδείξεις μετατοπίσεων ή αναδιαρθρώσεων θέσεων που προηγούνται πριν από κάποια διόρθωση. Επίπεδο αναφοράς οι 2.580 και 2.600 μονάδες, ενώ σε μια ενδεχόμενη υποχώρηση το επίπεδο των 2.520 μονάδων ενδεχομένως να απορροφήσει σημαντικό μέρος της προσφοράς καταλήγει ο κ. Χατζηδάκης.


    H τεχνική ανάλυση της Emporiki

    Η προσέγγιση της ζώνης αντίστασης των 2.560 - 2.630 μονάδων σε συνδυασμό με τα σημαντικά κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να προκαλέσουν βραχυχρόνια διορθωτική κίνηση επισημαίνει στην τεχνική της ανάλυση η Emporiki, επισημαίνοντας πως σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν θετικές.

    Ο τεχνικός αναλυτής της Εmporiki Κ. Νίκος Κωστόπουλος υπενθυμίζει πως την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Γ.Δ. στις 2.479 μονάδες η Emporiki είχε επισημάνει ότι πιθανότατα δεν έχει σημειωθεί ακόμη το υψηλότερο σημείο για το τρίτο τρίμηνο του 2009. Πράγματι, την τρέχουσα εβδομάδα ο Γ.Δ. επιτάχυνε την ανοδική του τάση, καθώς η ανοδική διάσπαση των 2.445 μονάδων προκάλεσε την εισροή νέων κεφαλαίων στην αγορά, με αποτέλεσμα την επίτευξη νέου υψηλού έτους στις 2.578 μονάδες. Οι όγκοι συναλλαγών αυξήθηκαν σημαντικά, ιδιαίτερα στις τραπεζικές μετοχές που αποτελούν τους "οδηγούς" της αγοράς.

    Η Εmporiki διατηρεί την άποψη ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα η ζώνη τιμών 2.560 - 2.630 μονάδων αντιμετωπίζεται ως ζώνη αντίστασης όπου μπορεί να δημιουργηθεί τοπική κορυφή. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γ.Δ. σημείωσε σημαντικά κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα, καθώς από το χαμηλό των 2.278 μονάδων (17/08/09) βρέθηκε στο υψηλό των 2.578 μονάδων (27/08) εμφανίζοντας κέρδη 13% περίπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. [2oν]

    Σε ενδεχόμενη διορθωτική κίνηση από την ζώνη τιμών 2.560 - 2.630 μονάδων, το εύρος της υποχώρησης θα εξαρτηθεί από τους όγκους των συναλλαγών. Η σημαντικότερη στήριξη εντοπίζεται στη περιοχή των 2.450 μονάδων, αλλά υπάρχουν και πλησιέστερες στηρίξεις (λιγότερο ισχυρές όμως), οι οποίες μπορεί να απορροφήσουν τις πωλήσεις, εάν η υποχώρηση συνοδευτεί από εξαιρετικά μειωμένο όγκο συναλλαγών. Οι στηρίξεις αυτές εντοπίζονται στις 2.535 μονάδες και 2.483 μονάδες. Αν ο ΓΔ κινηθεί χειρότερα των εκτιμήσεών μας, η επόμενη στήριξη, που αποτελεί και σημείο κλειδί για τις προσεχείς εβδομάδες, βρίσκεται στις 2.370 μονάδες (όρια trendline τελευταίου διμήνου).

    Στην αντίθετη περίπτωση που ο ΓΔ κινηθεί βραχυπρόθεσμα πολύ έντονα ανοδικά και ξεπεράσει τις 2.630 μονάδες (σενάριο με λιγότερες πιθανότητες πραγμάτωσης τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον), η επόμενη περιοχή που εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας είναι η ζώνη τιμών 2.750 - 2.770 μονάδων. Υπενθυμίζουμε ότι στη περιοχή αυτή, ολοκληρώνεται διόρθωση 33% (που αποτελεί στατιστικά το συνηθέστερο ποσοστό που καλύπτουν οι χρημ/κοί δείκτες), της υποχώρησης από τις 5.345 μονάδες (Νοέμβριος 2007) στις 1.457 μονάδες (Μάρτιος 2009).

    ΑπάντησηΔιαγραφή