Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009

τί λένε οι αναλυτές για σήμερα.

Σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση με την τελική τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού. Οι ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τις αγορές κάτι που παρατηρήθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση αφού τα θετικά μάκρο από Ευρώπη έδωσαν κέρδη τα οποία όμως στη συνέχεια περιορίστηκαν λόγω των αρνητικών μάκρο που δημοσιεύτηκαν στις ΗΠΑ.

Marfin
Για σήμερα περιμένουμε σταθεροποιητικό προς οριακά ανοδικό άνοιγμα μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για το ΑΕΠ σε Γερμανία και Γαλλία.

Proton
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρωζώνη για τον Ιούλιο. Λόγω της περιορισμένης ειδησεογραφίας περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει την τάση των ευρωπαϊκών αγορών.

Beta
Η ψυχολογία παραμένει Bullish παρά την αρνητική έκπληξη από την υποχώρηση των λιανικών πωλήσεων των Ιούλιο στις ΗΠΑ


Για τη σημερινή ημέρα αναμένονται ήπιες γενικά κινήσεις και συσσώρευση με μειωμένο τζίρο, καθώς πρόκειται για την τελευταία συνεδρίαση πριν από το Δεκαπενταύγουστο. Το θετικό θα ήταν να κρατήσει ο Γενικός Δείκτης τα επίπεδα κατ’ αρχήν των 2.320 μονάδων, με πρώτο στόχο σε ενδεχόμενη ανοδική έξαρση την κατοχύρωση των 2.350 μονάδων, επίπεδα τα οποία «έλεγχε» χθες, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.


καλή τύχη και προσοχή στο δρόμο σε όσους ταξιδεύσουν σήμερα.

καλή κι η Παναγία αλλά και η ΠΡΟΣΟΧΗ ακόμα καλύτερη.

4 σχόλια:

 1. Το διαφαινόμενο τέλος της ύφεσης σε Γαλλία – Γερμανία προκαλεί ράλι στις αγορές


  ενισχύθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών μετά την απρόσμενη ανάπτυξη που παρουσίασαν στο β’ τρίμηνο η Γαλλία και η Γερμανία, ενισχύοντας το σενάριο ότι η ύφεση τελειώνει. Τόνος αισιοδοξίας και απ’ τη Fed χθες το βράδυ για τις προοπτικές των ΗΠΑ καθώς και τη «δέσμευση» για χαμηλά επιτόκια «για αρκετό χρονικό διάστημα».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελικά συμφώνησαν ΕΕΑ και ΠΝΟ


  Τελικά τα "βρήκαν" έστω και την τελευταία στιγμή πριν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, η Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

  Οι ακτοπλόοι τελικά συμφώνησαν και αποδέχθηκαν τα αιτήματα των ναυτεργατών που αναφέρονται στο κείμενο της ΣΣΕ η οποία θα υπογραφεί αύριο το πρωϊ και προβλέπει αύξηση μισθών κατά 4,1%, ενώ εξαλείφεται ο κίνδυνος για απεργιακές κινητοποιήσεις εν μέσω Αυγούστου.

  "Σημασία έχει ότι με την εξέλιξη αυτή οι ναυτικοί θα πάρουν τα χρήματά τους", δήλωσε ο γγ της ΠΝΟ κάπτεν Ιωάννης Χαλάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. CARRENCY RATES h 10:09

  EUR/USD 1.4268 - 1.4273
  GBP/USD 1.6580 - 1.6582

  XAU/USD 956.48 - 956,98

  OIL 70,88 USD + 0,36 rate + 0,51%

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τί λέει ο ο αρθρογράφος του MarketWatch, Paul B. Farrell;

  προβλέπει ότι το απόλυτο οικονομικοκοινωνικό κραχ θα επέλθει σε τρία χρόνια. το 2.012!!!!

  Ο αναλυτής εκτιμά ότι ένας κύκλος φούσκας έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζεται. «Νοιώθεις την ένταση της ενέργειας να «φουσκώνει» όπως ήταν πριν τα γκρεμίσματα του 1998, του 2000 και του 2007. Τα προβλήματα της παράνοιας των dot-com, δεν τα λύσαμε ποτέ. Κάναμε τα πράγματα χειρότερα, γαλουχώντας την καταστροφή των subprime πιστωτικών παραγώγων με φθηνό χρήμα, την οικονομική ιδεολογία «Reaganomics» και δύο δαπανηρούς πολέμους. Δεν μάθαμε ποτέ το μάθημά μας, δεν λύσαμε κανένα πρόβλημα.

  Μέσα στην φασαρία, τονίζει ο αναλυτής, η συνωμοσία της Wall Street έχει φορτώσει τους φορολογούμενους με 23,7 τρισ. δολάρια σε καινούργια χρέη, από διασώσεις. Ο λογαριασμός θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθεί. Για την ώρα, η φούσκα φουσκώνει, χάρη στις τράπεζες της Wall Street που αποδεικνύονται, όχι «πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν» αλλά «πολύ άπληστες για να καταρρεύσουν.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή