Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΝΔ_ΠΑΣΟΚ & SIEMENS

τα 3 Ιερά Σύμβολα της Χώρας μας Σήμερα.

Ζήτω ο Καπιταλισμός!


και τα γραφήματα για να μη ξεχνάμε και τη δουλειά μας ;-)))




Δικονομικό θρίλερ για την έκδοση Χριστοφοράκου, ανοίγουν οι λογαριασμοί Καραβέλα



ΑθήναΣε δικονομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης του Μιχ.Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, καθώς όλα δείχνουν πως οι συνήγοροί του θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο. Στην Αθήνα, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ έχει αναζωπυρωθεί μετά το μήνυμα προς τη Ρηγίλλης, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και το όνομα του Χρ.Καραβέλα, μετά το «ναι» της Εισαγγελίας της Βέρνης στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Καθυστερεί η έκδοση

Μετά την απόφαση της Γερμανίδας εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία την περίοδο 2004-2007, θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas θα ασκήσουν έφεση, γεγονός που αναμένεται να καθυστερήσει σημαντικά την τυχόν έκδοσή του στη χώρα μας.

Και αυτό γιατί οι γερμανικές δικαστικές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν ακροαματική διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο. «Δεν επιτρέπεται να γίνει παράδοση όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία» επισημαίνει στο Βήμα ο Στέφαν Κουρσάβε, ένας εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου.

Αυτό που έχει κινητοποιήσει την υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου είναι η μετάβαση του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού στο Μόναχο. «Θέλει να πάρει μαζί του τον πελάτη μου στην Αθήνα» εικάζει ο κ. Κουρσάβε, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, η απόφαση θα είναι εις βάρος του, οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου δεν αποκλείουν οι γερμανικές αρχές να εκμεταλλευτούν το χρόνο ανάμεσα στην έκδοση της απόφασης και στην κατάθεση της προσφυγής εναντίον της ίδιας απόφασης στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης και να παραδώσουν τον πελάτη τους στα χέρια του Έλληνα εισαγγελέα.

«Έχουμε θέσει όλους τους μοχλούς σε κίνηση» αναφέρει ο κ. Κουρσάβε.

Όσον αφορά στη μετάβαση του κ. Ζαγοριανού στο Μόναχο, ο Έλληνας ανακριτής -σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία- αναμένεται να ζητήσει από τις γερμανικές αρχές την έκθεση με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χριστοφοράκος σε σχέση με τον χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων την περίοδο 2004-2007.

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα

Σε πολιτικό επίπεδο, το «μήνυμα» που έστειλε η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου προς τη Νέα Δημοκρατία αναζωπύρωσε τη διαμάχη μεταξύ Ιπποκράτους και Ρηγίλλης, ενώ δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ότι η υπόθεση μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.

Μετά τη δήλωση του Στέφαν Κουρσάβε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς», το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Ντίνο Ρόβλια να δηλώνει πως «καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορώνες περί δήθεν μη εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο της Siemens».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Έθνος, η Ιπποκράτους ενεργοποίησε τον επικοινωνιακό μηχανισμό του κόμματος, στέλνοντας χιλιάδες SMS με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις οποίες διαβεβαίωνε ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως στα ταμεία του κόμματος δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Απάντηση στον κ. Ρόβλια έδωσαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ούτε το σκάνδαλο της Siemens, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η οικονομική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει, ούτε βεβαίως η πανδημία της νέας γρίπης, όπου πλέον η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο μικροκομματισμού, δεν προσφέρονται για εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ανοιγμα λογαριασμών

Εξελίξεις υπήρξαν και στην υπόθεση του καταζητούμενου πρώην γενικού οικονομικού διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρήστου Καραβέλα.

Η Εισαγγελία της Βέρνης άναψε το πράσινο φως για το άνοιγμα των λογαριασμών που τηρούσε σε τράπεζες της ελβετικής πόλης, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Χρ.Καραβέλα έχουν ήδη καταθέσει έφεση κατά αυτής της απόφασης και θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει η ελβετική νομοθεσία προκειμένου να «μπλοκάρουν» το άνοιγμα των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, έρευνα προκειμένου να διασταυρωθούν καταγγελίες σε βάρος του Χρ.Καραβέλα και της συζύγου του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) διενεργούν οι δικαστικές αρχές στο Λιχτενστάιν.

16 σχόλια:

  1. την καλημέρα μου και..........



    ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχοντας χάσει την πρώτη στήριξη των 2.350 μονάδων ο γενικός δείκτης σήμερα, λόγω και των απωλειών που κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας αναμένεται να κινηθεί προς την επόμενη στήριξη που εντοπίζεται στις 2.250 μονάδες. Οι αναλυτές αναμένουν συνέχιση της μεταβλητότητας καθώς σήμερα το βράδυ ολοκληρώνεται και η διήμερη συνεδρίαση της FED.

    Στο επίκεντρο θα παραμείνει ο τραπεζικός κλάδος με τους επενδυτές να προσπαθούν να ανιχνεύσουν τις «ορέξεις» των μεγάλων παικτών. Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως λόγω της διόρθωσης έχουν αυξηθεί οι κινήσεις short selling και δεν αποκλείουν περαιτέρω υποχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το χαρτί του Κωστόπουλου στα παράγωγα άνοιξε θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πτώση 10% έως 20% προβλέπουν τώρα τραπεζίτες και ξένοι

    Πτώση 10% έως 20% προβλέπουν στα χρηματιστήρια αλλά και στην Ελλάδα , ορισμένοι τραπεζίτες και κυρίως ξένοι διαχειριστές κεφαλαίων. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι ξένοι διαχειριστές όπως ο Mobius της Templeton προβλέπει πτώση 20% έως 30% στα χρηματιστήρια , ο S&P500 δείχνει σημάδια αδυναμίας για μεγαλύτερη άνοδο ενώ γενικά οι επενδυτές αναμένουν αποσαφήνιση των στοιχείων στην μικροοικονομία και μακροοικονομία.

    Την άποψη τους αυτή την στηρίζουν σε 3 βασικούς παράγοντες:

    1) Στην μεγάλη άνοδο των τελευταίων μηνών τα χρηματιστήρια ενισχύθηκαν 50% έως 70% ενώ οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα ενισχύθηκαν έως 150%. Απόρροια της μεγάλης ανόδου λοιπόν είναι και μια διόρθωση που θα πρέπει να συντελεστεί ώστε να επιτρέψει αποκομιδή κερδών αλλά κα να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες.

    2) Στο γεγονός ότι θα υλοποιηθούν μεγάλες αυξήσεις κεφαλαίου παγκοσμίως και θα απορροφήσουν μέρος της ρευστότητας πιέζοντας τις μετοχές.

    3) Η αύξηση των προβλέψεων για προβληματικά δάνεια προβληματίζει. Ήδη έχουν φθάσει το 6,8% πλησιάζουν το 7% ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και το 8,5%. Πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 10% επί του συνόλου των δανείων που ανέρχονται στα 250 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

    Αν οι εκτιμήσεις αυτές επιβεβαιωθούν το ΧΑ θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 2050 και 1850 μονάδων το επόμενο διάστημα. Παρ΄ ότι αναμένονται θετικές εκπλήξεις από τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των ελληνικών τραπεζών η συμπεριφορά των μετοχών θα εξαρτηθεί από την διεθνή τάση.

    Αν όντως υπάρξει διόρθωση 10% έως 20% τότε η Εθνική θα μπορούσε να υποχωρήσει μεταξύ 18 ευρώ έως 16 ευρώ με βάση το χειρότερο σενάριο η Alpha bank έως τα 7,80 ευρώ η Eurobank έως τα 8 με 7,5 ευρώ η Πειραιώς μεταξύ 7,5 και 7 ευρώ. Χρονικά η διόρθωση θα μπορούσε να εκδηλωθεί από1 έως 3 μήνες από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αξίζει αναφοράς ειναι ο τίτλος του ΟΠΑΠ

    είναι από τους λίγους που αποστασιοποιούνται από το κλίμα.

    επίσης η μετοχή του ΟΤΕ, που συνεχίζει την προσπάθεια να αντιδράσει, χωρίς να το έχει καταφέρει.

    Οι πιθανότητες της επόμενης μέρας

    Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν οι άνθρωποι της αγοράς είναι πως οι βραχυπρόθεσμες πιθανότητες για πάνω είναι 40% έναντι 60% για κάτω και η σχέση αυτή αντιστρέφεται με ορίζοντα το τέλος του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτεμβρίου.
    Οι μικρές αυτές διαφορές κάνουν ένα σημαντικό μέρος από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια να περιμένει και να μη ρισκάρει, με αποτέλεσμα η Σοφοκλέους να γίνεται ακόμα πιο ρηχή, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη μεταβλητότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Soros: "Έπιασε πάτο" η αμερικανική οικονομία


    Η αμερικανική οικονομία έφτασε στο ναδίρ και θα αρχίσει να ανακάμπτει στο τρέχον τρίμηνο χάρη στο "πακέτο" στήριξης της κυβέρνησης, υποστήριξε ο κ. George Soros.

    Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Reuters στη Νέα Υόρκη, ο γκουρού των επενδύσεων υποστήριξε: "Νομίζω ότι το πακέτο στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης ήταν το στοιχείο που έκανε τη διαφορά. Πιστεύω ότι η οικονομία έφτασε στο ναδίρ της και θα υπάρξει σαφής ανάκαμψή της στο τρέχον γ΄ τρίμηνο χάρη στη γενναιοδωρία της κυβέρνησης".

    Κατά τον κ. Soros, η οικονομία των ΗΠΑ δεν έχει ανάγκη μεγαλύτερη κρατική στήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σόρος είναι αυτός και...........


    ότι θέλει λέει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. στα 39,24 εκατ. ο τζίρος στη σποτ αγορά την πρώτη ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα καλά αποτελέσματα της BHP Billiton βοήθησαν τις ευρωπαϊκές αγορές να περιορίσουν τις απώλειες και αυτές με τη σειρά τους βοηθούν το ΧΑ.

    Η βραχυπρόθεσμη τάση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και οι έχοντες θέσεις short προσπαθούν να τις υπερασπιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. -να δούμε και το άνοιγμα στη ΝΥ στα futures τί θα κάνουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. axiaplus.gr

    Σοφοκλέους: Αγοραστικό μελτέμι στις τράπεζες


    Αν και το σημερινό φαινόμενο του ελατηρίου στο Ελληνικό Χρηματιστήριο προέρχεται κυρίως από τις τραπεζικές μετοχές, εντούτοις η αισιόδοξη εικόνα διαχέεται και στα υπόλοιπα Blue Chips. Ωστόσο τα βλέμματα παραμένουν επικεντρωμένα στις τράπεζες, ενώ και πάλι ο τίτλος της Εθνικής έχει πραγματοποιήσει τριπλάσιο όγκο συναλλαγών σε σχέση με την δεύτερη σε τζίρο μετοχή.

    Ο Γενικός Δείκτης κρατιέται γύρω από τις 2.350 μονάδες απ' όπου όμως καθόλου δεν αποκλείεται να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα. Πρόκειται βέβαια για την πολλοστή φορά που η Σοφοκλέους "κολυμπάει" στην συγκεκριμένη περιοχή, που προκαλεί μια επιπλέον νευρικότητα μια και βρισκεται πολύ κοντά στα υψηλά της αγοράς.

    Από την πλευρά τους πάντως οι αγοραστές δείχνουν να προχωρούν σε μελετημένες τοποθετήσεις στους τραπεζικούς τίτλους, με το μεγαλύτερο βάρος να παραμένει πάντα στην ΕΤΕ.

    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ΟΤΕ υποβιβάστηκε στην 5η θέση των κεφαλαιοποιήσεων, καθώ στην 4η θέση πλασαρίστηκε η Εurobank. Στην 5η θέση των κεφαλαιοποιήσεων είχε βρεθεί ο ΟΤΕ πριν από δέκα χρόνια, όμως τότε δεν είχε καμία σχέση με το σημερινό οργανισμό. Μάλιστα έωα το 2003 κατείχε την πρώτά στις κεφαλαιοποιήσεις, ενώ μετά τον ξεπέρασε η Εθνική Τράπεζα.

    Έχοντας όμως απορροφήσει την πιο γοργά αναπτυσσόμενη και δυναμική εταιρεία κινητής στην Ευρώπη, την Cosmote, που είχε – όταν την απορρόφησε – κεφαλαιοποίηση στα 8 δισ. ευρώ, οπωσδήποτε η σημερινή κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ όπως και να ‘χει τον υποτιμά ευθέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ετήσιο ειδικό τέλος
    Από 150 έως 650 ευρώ ο φόρος στα ΙΧ άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών

    13/08/09 15:53

    ΑθήναΤις διατάξεις σχετικά με την επιβολή ειδικού φόρου στα μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα επιβατικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες ιδιωτικής χρήσης, κοινοποίσε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πως υπολογίζεται το τέλος

    Έως 20% το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    ΑθήναΤις διατάξεις σχετικά με το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας και στην επιβολή τέλους καρτοκινητής τηλεφωνίας κοινοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

    Το τέλος αυτό υπολογίζεται για κάθε μηνιαίο λογαριασμό κάθε σύνδεσης και ορίζεται ως εξής σύμφωνα με την ακόλουθη κλίμακα:

    Λογαρισμός μέχρι και 50 ευρώ (12%)

    Αοό 50,01 μέχρι και 100 ευρώ (15%)

    Από 100,01 μέχρι και 150 ευρώ (18%)

    Από 150,01 και άνω (20%)

    Το τέλος κινητής τηλεφωνίας υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας για κάθε λογαριασμό κάθε σύνδεσης, σύμφωνα με την παραπάνω προκαθορισμένη κλίμακα.

    Εάν ο λογαριασμός εκδίδεται συνολικά για περισσότερους μήνες, επιβάλλονται τόσα τέλη όσοι και οι μήνες. Στην περίπτωση αυτή, για την εξεύρεση του τέλους ο λογαριασμός επιμερίζεται σε τόσα ίσα μέρη, όσα είναι και οι μήνες για τους οποίους εκδίδεται, εφόσον από αυτόν δεν προκύπτει διαφορετικός επιμερισμός.

    Για την εξεύρεση του κλιμακίου του τέλους, λαμβάνεται υπόψη ο συνολικός μηνιαίος λογαριασμός, περιλαμβανομένου και του πάγιου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, χωρίς το φόρο προστιθέμενης αξίας.

    Δηλαδή, εάν (πάγια μηνιαία τέλη + τέλη χρήσης) = 45 ευρώ, τότε το κλιμάκιο του τέλους που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα, είναι το 12% και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται, είναι 5,4 ευρώ. Δηλαδή, 12% επί 45 ευρώ = 5,4 ευρώ.

    β) εάν (πάγια μηνιαία τέλη + τέλη χρήσης) = 103 ευρώ, τότε το κλιμάκιο του τέλους που αντιστοιχεί, σύμφωνα με την παραπάνω κλίμακα, είναι το 18% και το τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που επιβάλλεται είναι 18,54 ευρώ.

    Ο φόρος προστιθέμενης αξία επιβάλλεται μετά την εξεύρεση του τέλους αυτού και επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας.

    Στις περιπτώσεις που εκδίδεται ένας λογαριασμός, για πολλές συνδέσεις (εταιρικά πακέτα), το τέλος υπολογίζεται στην καθαρή αξία κάθε σύνδεσης.

    Επίσης, έχει γίνει δεκτό ότι στις περιπτώσεις που για μία σύνδεση εκδίδονται περισσότεροι του ενός λογαριασμοί σε διαφορετικούς συνδρομητές, τότε το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ξεχωριστά.

    Για παράδειγμα, πρόγραμμα με βάση το οποίο, επιχείρηση προσφέρει στους υπαλλήλους της συνδέσεις με μηνιαίο όριο λογαριασμού τα 50 ευρώ, τότε εάν ο συνολικός λογαριασμός υπερβεί το όριο των 50 ευρώ για την σύνδεση, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας εκδίδει χωριστό λογαριασμό στο όνομα της επιχείρησης για τα 50 ευρώ και άλλο λογαριασμό στο όνομα του υπαλλήλου - χρήστη του κινητού, με την επιπλέον διαφορά.

    Το τέλος το εισπράττουν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και το αποδίδουν στη ΔΟΥ που είναι αρμόδια για τη φορολογία εισοδήματος τους, με μηνιαίες δηλώσεις που υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από το χρόνο που γίνεται η εξόφληση του λογαριασμού.

    Σε ό,τι αφορά το τέλος καρτοκινητής τηλεφωνίας, υπολογίζεται ως ποσοστό 12% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων.

    Το τέλος αυτό υπολογίζεται επί της αξίας του παρεχόμενου χρόνου ομιλίας ή επικοινωνίας των καρτοκινητών τηλεφώνων, ανεξαρτήτως του τρόπου με τον οποίο αυτός χορηγείται. Το τέλος υπολογίζεται προ του φόρου προστιθέμενης αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή