Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Πού Πάμε; Άνοιγμα Εβδομάδας με 1.042 μονάδες των SPREAD!!

-πάμε για διπλό πάτο;
ή παρακάτω!
-Πόσο πιο κάτω!


-που το πάει η ΕΤΕ!

Ecofin now!

-Τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού «μηχανισμού σταθεροποίησης» προκειμένου να βοηθούν τις χώρες που θα βρίσκονται αντιμέτωπες με οικονομικές δυσκολίες, στο πρότυπο ενός ευρωπαϊκού νομισματικού ταμείου, συζητούν οι υπουργοί Οικονομικών των 27.

-'Εθεσαν ως στόχο να έχουν έτοιμα ειδικά μέτρα προτού ανοίξουν οι χρηματοπιστωτικές αγορές τη Δευτέρα.

«Μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε μία αδιαπέραστη γραμμή άμυνας», δήλωσε το Σάββατο ο πρόεδρος του Eurogroup Jean Klont Kluger εν μέσω φόβων για εξάπλωση της κρίσης.
«Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι χώρες της ευρωζώνης είναι έτοιμες να στηρίξουν κάθε άλλο μέλος, επειδή θέλουν να προστατεύσουν ολόκληρη την ευρωζώνη»

-Ως επιπρόσθετο μέτρο που θα ισχύει μόνο για τις χώρες της ευρωζώνης, η Commission θα προτείνει ένα ξεχωριστό μηχανισμό ενδοκυβερνητικών δανείων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

-από το συμβούλιο των Αρχηγών των Κομμάτων τη Δευτέρα ΔΕ περιμένω κάτι διαφορετικό από τη στάση τους στη Βουλή!

-άρα μένει να δούμε αν η αγορά θα τρυπήσει πάτο.

- κι αν το χαρτί της Αλάπις πέσει κάτω των 0,20 € μέχρι τη Συνέλευση,δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον θέλει να "σκουπίσει το χαρτί απο το πάτωμα.

22 σχόλια:

  1. Σε T-Bank βαφτίστηκε η Aspis Bank σε μια προσπάθεια να χαράξει νέα πορεία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και να αποδεσμευτεί από το παρελθόν και το όνομα Ψωμιάδη.

    Η ανακοίνωση του νέου ονόματος έγινε πριν από λίγο στην τακτική γενική συνέλευση της τράπεζας, στην οποία υπέβαλαν την παραίτησή τους ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Σορώτος και ο πρόεδρος Δ. Σταυρόπουλος.
    Όπως είναι γνωστό, τη Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας και βασικός της μέτοχος είναι πλέον το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με ποσοστό 32,9%.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, μη εκτελεστικός πρόεδρος στην T-Bank αναλαμβάνει ο κ. Κλέων Παπαδόπουλος πρόεδρος του ΤΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασπίδα με 750 απαντά η ΕΕ

    Στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης των οικονομιών που απειλούνται από τα υψηλά επιτόκια με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο οποίος θα μπορούσε να διαθέσει έως και 750 δισ. ευρώ, συμφώνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι 27 υπουργοί οικονομικών της ΕΕ που συνεδρίασαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες επί 14 ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στις 389 μονάδες έπεσε αυτή τη στιγμή spread!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έριξαν 80 εκατομμύρια στο πρώτο μισάωρο για να πάνε το δείκτη στο +10 %
    απομένει να δούμε αν θα συνεχιστεί η ίδια ροή χρημάτων και στη συνέχεια ή θα πάρουν τα "γρήγορα"κέρδη της ημέρας :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενιαίο τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για όλους τους ασφαλισμένους από το 2013, καθώς και ενοποίηση των κλάδων κύριας ασφάλισης σε τρεις, μισθωτών, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων από 1.1.2018 προβλέπει μεταξύ άλλων το προσχέδιο νόμου για το Ασφαλιστικό, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νέος Πρωθυπουργός στη Βρετανία

    Καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε και επισήμως ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον, μετά την εντολή που έλαβε από τη βασίλισσα Ελισάβετ. O 43χρονος Κάμερον,
    πρώην στέλεχος δημοσίων σχέσεων, είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 ετών της Βρετανίας.

    Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί η παραίτησή από το αξίωμα του Βρετανού πρωθυπουργού, καθώς και από την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος του Γκόρντον Μπράουν, έπειτα και από την αποτυχία των διαπραγματευτικών προσπαθειών για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ Εργατικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

    Κάμερον: "Στοχεύω σε μια αξιοπρεπή κυβένηση"

    «Στοχεύω να σχηματίσω μια αξιοπρεπή και πλήρη κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες», δήλωσε ο Κάμερον και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να έχει η χώρα μια ισχυρή, σταθερή, καλή και αξιοπρεπή κυβέρνηση. Υπό την πρωθυπουργία του Κάμερον και με αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τον Νικ Κλεγκ, το υπουργικό συμβούλιο θα είναι μικτό, με τέσσερα χαρτοφυλάκια να πηγαίνουν σε Φιλελεύθερους Δημοκράτες.
    Επίσης όπως έγινε γνωστό αργά χθες το βράδυ υπουργός Οικονομίας αναλαμβάνει ο Τζορτζ Όσμπορν και Εξωτερικών ο Ουίλιαμ Χέιγκ, ενώ τα υπόλοιπα ονόματα θα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με κύκλους του Συντηρητικού κόμματος, η νέα κυβέρνηση συνασπισμού προγραμματίζει να προχωρήσει στη μείωση του τεράστιου ελλείμματος του προϋπολογισμού που αντιμετωπίζει η χώρα. Τα δύο κόμματα έχουν συμφωνήσει για την περικοπή 6 δισεκατομμυρίων λιρών από δευτερεύουσας σημασίας υπηρεσίες και οργανισμούς εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους. Οι Συντηρητικοί του Κάμερον κέρδισαν τις περισσότερες έδρες στις γενικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας, αλλά όχι και την πλειοψηφία, γεγονός που τους ανάγκασε να ξεκινήσουν συνομιλίες για μια κυβέρνηση συνασπισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου συνοδευόμενος από την υπουργό περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη και τον περιφερειάρχη Αττικής Ηλία Λιακόπουλο, επισκέφθηκε την παραλία του Αλίμου, όπου γίνονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και ενημερώθηκε για την ανάπλαση της παραλίας.

    "καλά τού'κανες,καλά τού'κανες!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μηνυτήρια αναφορά κατά του ΠΑΜΕ από τη "Δράση" στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου!

    Με τη μηνυτήρια αναφορά η Δράση ζητεί να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της διοίκησης του ΠΑΜΕ για την οργάνωση και το συντονισμό παράνομων -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- πράξεων, στις οποίες έχουν επιδοθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μέλη του ΠΑΜΕ ανά την Ελλάδα (κατάληψη λιμανιού, ξενοδοχείων, Ακροπόλεως, κ.λπ.).

    »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κέρδη 65,8 εκατ. για ΟΤΕ

    Πτώση της τάξης του 75,5% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ στο α΄ τρίμηνο, και διαμορφώθηκαν στα 65,8 εκατ. ευρώ από το ποσό των 268,5 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Παράλληλα ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να βγέί από το ΝΥSE.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ κ, Παναγής Βουρλούμης σημείωσε τα εξής:
    « Παρά τις αρνητικές οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα και το δύσκολο περιβάλλον στις άλλες χώρες που δραστηριοποιούμαστε, ο ΟΤΕ επέδειξε αντοχή κατά τους τρείς πρώτους μήνες του έτους, συγκρατώντας το βαθμό απώλειας εσόδων στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τριμήνων. Στο πλαίσιο προσαρμογής των ελληνικών επιχειρήσεων και των ελλήνων καταναλωτών στούς αυστηρούς όρους του νέου οικονομικού πακέτου στήριξης, είναι πιθανόν να σημειωθεί αύξηση των αποσυνδέσεων μαζί με μείωση της δαπάνης για τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Αν και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την υπεράσπιση της θέσης μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, θεωρούμε ότι δε θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον ρυθμό μείωσης εσόδων και κερδοφορίας του Α΄τριμήνου, για όλο το έτος». Ο κ. Βουρλούμης πρόσθεσε: « Ο ΟΤΕ, ένας από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Ομίλους της ελληνικής αγοράς, σκοπεύει να αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί στην προσπάθεια αναγέννησης της οικονομίας της χώρας μας. Στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής θα κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να εξασφαλίσουμε ότι προστατεύονται τα μακροχρόνια συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών της εταιρείας μας, χωρίς εξαίρεση.»

    Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, τον αυξημένο ανταγωνισμό και τη μειωμένη καταναλωτική δύναμη σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται, ο Όμιλος ΟΤΕ κατάφερε να ελέγξει την απώλεια των εσόδων του. Σε συγκρίσιμη βάση (εξαιρουμένων των εσόδων της θυγατρικής Cosmofon το Α’ τρίμηνο του 2009, και των εσόδων της Zapp στη Ρουμανία τo Α’ τρίμηνο του 2010) τα έσοδα μειώθηκαν μόλις κατά 2,7%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, κυρίως λόγω της βελτίωσης των δραστηριοτήτων της κινητής τηλεφωνίας, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου εξαιρουμένων των αποσβέσεων, κατά το Α’ τρίμηνο του 2010, ανήλθαν στα € 930,6 εκατ. Εξαιρουμένου του αντιλογισμού του κόστους της εθελουσίας αποχώρησης κατά το ‘Α τρίμηνο 2009, ως αποτέλεσμα της συνεισφοράς 4% του Ελληνικού Δημοσίου στο ΙΚΑ, και αναπροσαρμόζοντας για άλλα κόστη του προγράμματος πρόωρης αποχώρησης, τα Λειτουργικά Έξοδα του Ομίλου μειώθηκαν κατά 1,9% από την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στις χαμηλότερες χρεώσεις από τους εγχώριους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και στη μείωση στα Λοιπά Λειτουργικά Έξοδα.

    Τα Έξοδα Μισθοδοσίας (συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για αποζημιώσεις συνταξιοδοτήσεων και λογαριασμό νεότητας) παρέμειναν σταθερά καθώς η μείωση του προσωπικού του Ομίλου αντιστάθμισε τις αυξήσεις στη μισθοδοσία και στα επιδόματα.

    Οι Χρηματορροές του Ομίλου από λειτουργικές δραστηριότητες επιβαρύνθηκαν με τη πληρωμή ειδικού φόρου €113,1 εκατ. Εξαιρουμένης αυτής της πληρωμής, οι χρηματορροές βελτιώθηκαν το πρώτο τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία μειώθηκαν το Α’ τρίμηνο του 2010, κυρίως λόγω των χαμηλότερων επενδύσεων σε όλες τις δραστηριότητες, κυρίως στη κινητή τηλεφωνία. Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία ως ποσοστό των εσόδων του Ομίλου το Α’ τρίμηνο του 2010 ήταν 13,6%, σε σχέση με 15,2% το πρώτο τρίμηνο του 2009. Οι επενδύσεις σε πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΟΤΕ ΑΕ, της RomΤelecom και της Cosmote ανήλθαν σε € 45,3 εκατ., € 40,4 εκατ. και € 99,4 εκατ. αντίστοιχα.

    Στο A’ τρίμηνο του 2010 οι δραστηριότητες του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία στην Ελλάδα κατέγραψαν την απώλεια περισσότερων από 120.000 PSTN και ISDN γραμμών, μια σημαντική αύξηση στον ρυθμό των αποσυνδέσεων, σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα. Αξιοποιώντας τις υπηρεσίες Αδεσμοποίητης

    Πρόσβασης στο Τοπικό Βρόχο (LLU), ένας αυξημένος αριθμός πελατών επέλεξε οικονομικά πακέτα υπηρεσιών φωνής του ανταγωνισμού. Στο σημερινό ρυθμιστικό περιβάλλον, και παρά τις συνεχείς προσπάθειες να προωθήσει τα πρόσφατα πακέτα φωνής ενιαίας χρέωσης, ο ΟΤΕ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί με προσφορές ανάλογες (τιμολογιακά) του ανταγωνισμού, που ελκύουν όλο και περισσότερους συνδρομητές που δίνουν έμφαση στη τιμή.

    Δεδομένου ότι η ανάπτυξη του LLU ενισχύθηκε το τελευταίο διάστημα από τη ζήτηση για προϊόντα φωνής παρά για ευρυζωνικές υπηρεσίες και συνδυαστικά προϊόντα, ο ΟΤΕ εστιάζει στον εντοπισμό και τη διακράτηση των πελατών αυτών που είναι πιθανότερο να επιλέξουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Οι πρωτοβουλίες αυτές της εταιρείας, που επιφέρουν άμεση μείωση του ARPU (μέσα έσοδα ανά πελάτη), στοχεύουν στη συγκράτηση της απώλειας γραμμών και στην εξασφάλιση της δυνατότητας ενισχυμένων πωλήσεων στο μέλλον. Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Ο ΟΤΕ θα επιδιώξει, επίσης, να μειώσει τους χρόνους λήψης ρυθμιστικής έγκρισης, ώστε να μπορεί να προσφέρει τιμολογιακές προτάσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τις σημερινές, δύσκολες οικονομικές συνθήκες που διαμορφώνονται για τον Έλληνα καταναλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο τέλος του Μαρτίου 2010, η συνολική αγορά ADSL στην Ελλάδα έφθασε τα 2,3 εκατομμύρια συνδρομητές από 1,8 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Οι καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις, το τρίμηνο, ήταν περισσότερες από 145.000, ενώ ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει και τους συνδρομητές που χρησιμοποιούν μόνο υπηρεσίες φωνής μέσω LLU. Kατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι καθαρές νέες ευρυζωνικές συνδέσεις του ΟΤΕ, στη λιανική, ξεπέρασαν τις 33.000.

    Το Φεβρουάριο, ο ΟΤΕ διέθεσε, πρώτη φορά, μια ολοκληρωμένη λύση Internet – Ομιλίας – Τηλεόρασης που είχε μεγάλη απήχηση. Το Μάρτιο, ο ΟΤΕ βελτιστοποίησε τις υπηρεσίες του ADSL, παρέχοντας μόνο δύο ταχύτητες πρόσβασης (2Mbps και έως 24Mbps) και αναβαθμίσεις που προσφέρονται στους πελάτες χωρίς επιπλέον χρέωση. Ως αποτέλεσμα, το συνδυαστικό προϊόν Conn-x DP8 που είχε διατεθεί το προηγούμενο τρίμηνο και που προσφέρει υπηρεσίες φωνής και ευρυζωνικό Internet, διατίθεται τώρα σε ταχύτητες μέχρι 24Mbps. Στο τέλος του Μαρτίου 2010 το Conn-x DP8 είχε ήδη προσελκύσει περισσότερους από 72.500 συνδρομητές. Οι υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης (pay-TV) του ΟΤΕ είναι πλέον διαθέσιμες στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος. Οι συνδρομητές IPTV στο τέλος του τριμήνου ανήλθαν σε 23.432.

    Στην αγορά των επιχειρησιακών πελατών, o OTE διατήρησε τη θέση του στην αγορά των υπηρεσιών δεδομένων και στην ενοποίηση δικτύων, ενώ συνέχισε να αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό, τιμολογιακά, ιδιαίτερα στις υπηρεσίες φωνής και connectivity. Στο σημερινό οικονομικό πλαίσιο, οι επιχειρησιακοί πελάτες αξιολογούν τις υποδομές των τηλεπικοινωνιών τους, αποσυνδέοντας αχρησιμοποίητες γραμμές ή γραμμές που υπολειτουργούν, αναβάλλοντας ή ακυρώνοντας όλα τα έργα, εκτός από τα πλέον κρίσιμα. Στο περιβάλλον αυτό, ο ΟΤΕ κατάφερε να διατηρήσει τα έσοδα από τις υπηρεσίες δεδομένων αλλά και systems integration, στα υψηλά επίπεδα του πρώτου τριμήνου του 2009, αλλά σημείωσε επιβράδυνση στις υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης (Conn-x@Work). Tα μεγάλα εταιρικά έργα, που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζονται σε μέγεθος σε σχέση με τις αρχικές προδιαγραφές, εξακολουθούν να παίζουν βασικό ρόλο στη πορεία των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην αγορά των επιχειρησιακών πελατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Στο Α’ τρίμηνο του 2010, τα έσοδα από μηνιαία πάγια σημείωσαν, ακόμη μια φορά, σημαντική μείωση ως αποτέλεσμα των αποσυνδέσεων γραμμών, ενώ τα έσοδα από κλήσεις σταθερό προς κινητό μειώθηκαν ως αποτέλεσμα της μείωσης τελών διασύνδεσης από σταθερό ή κινητό προς κινητό. Τα έσοδα από υπηρεσίες ADSL αλλά και LLU σημείωσαν αύξηση, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των αγορών ευρυζωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών φωνής μέσω LLU.
    Τα Λειτουργικά Έξοδα, εξαιρουμένων των προγραμμάτων αποχώρησης και των φόρων και αποσβέσεων, μειώθηκαν κατά 7,4% στο τρίμηνο κυρίως λόγω της χαμηλής μείωσης των εξόδων μισθοδοσίας και ενός διψήφιου ποσοστού μείωσης στα Λοιπά Λειτουργικά Έξοδα. Ως αποτέλεσμα, το προσαρμοσμένο EBITDA, ως ποσοστό των εσόδων, διατηρήθηκε σταθερό από τρίμηνο σε τρίμηνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΤΕ_ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Eνώ η κατάσταση στη Ρουμανία έχει αρχίσει να εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης, η οικονομία είναι ακόμη περιορισμένη από την επίδραση της κρίσης του 2009, συμπεριλαμβανομένης και της σημαντικής αύξησης της ανεργίας. Παρά τις αντίξοες αυτές συνθήκες η RomTelecom κατάφερε να συγκρατήσει τη πτώση των εσόδων της σε μόλις 3,3% το Α’ τρίμηνο του 2010, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Αυτή η μείωση στο τρίμηνο, οφείλεται κυρίως στη μείωση 12% στα έσοδα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής λόγω της μείωσης 4% του ARPU, και την απώλεια γραμμών της τάξης του 8% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009.

    Η στρατηγική της RomΤelecom αποσκοπεί στο να αντισταθμίσει την απώλεια των εσόδων στην σταθερή τηλεφωνία, κερδίζοντας μερίδιο αγοράς σε νέους αναπτυσσομένους τομείς, όπως η ευρυζωνικότητα και οι υπηρεσίες δορυφορικής τηλεόρασης. Η μείωση αυτή των πελατών των παραδοσιακών υπηρεσιών (PSTN) φωνής, στο έτος, αντισταθμίστηκε από την αύξηση των πελατών νέων υπηρεσιών (xDSL και συνδρομητικής τηλεόρασης). Στο τέλος του πρώτου τριμήνου η RomΤelecom πέτυχε αύξηση 3% του συνόλου των διακριτών συνδρομητών των υπηρεσιών (RGUs), που ανήλθαν σε 4,5% εκατομμύρια. Οι πελάτες xDSL αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο 2009, ενώ η διείσδυση ξεπέρασε το 29% του συνόλου των συνδρομητών PSTN και σχετικά έσοδα αυξήθηκαν 8%. Αντίστοιχα, ο αριθμός των συνδρομητών δορυφορικής τηλεόρασης αυξήθηκε κατά 23%, ξεπερνώντας τους 890.000, οδηγώντας τη διείσδυση στις συνδέσεις PSTN στο 33% και αυξάνοντας τα σχετικά έσοδα κατά 55% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009.

    Η RomΤelecom παρουσιάζει μια σειρά προϊόντων νέας γενιάς για να ανταποκριθεί ή να ξεπεράσει τις προσφορές του ανταγωνισμού. Στη περίπτωση των ευρυζωνικών υπηρεσιών, για παράδειγμα, η εταιρεία εφαρμόζει μια λύση εξοικονόμησης κόστους, προσφέροντας ταχύτητες έως και 100Mbps σε συγκεκριμένες περιοχές. Η πλατφόρμα του IPTV (διαδικτυακής τηλεόρασης), που διέθεσε πρόσφατα η εταιρεία, προσφέρει δυνατότητες διαδραστικού video-on-demand και είχε προσελκύσει 4.000 συνδρομητές (του συνδυαστικού πακέτου που περιλαμβάνει VoIP, Internet υψηλών ταχυτήτων και διαδικτυακής τηλεόρασης) μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2010. Την ίδια περίοδο, η νέα υπηρεσία VDSL Internet πολύ υψηλών ταχυτήτων (20-30 Mbps) έχει ήδη προσελκύσει 8.000 συνδρομητές, στις 10 πόλεις στις οποίες διατίθεται. Τέλος, στις 31 Μαρτίου 2010, οι συνδέσεις CDMA έφθασαν τις 40.000, σχεδόν 50% περισσότερες από όσες υπήρχαν στο τέλος του 2009.
    Η RomTelecom προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας και στους εταιρικούς πελάτες. Στο τέλος του Μαρτίου 2010, η εταιρεία διαχειριζόταν 18.000 PCs, σχεδόν διπλάσιο αριθμό από ότι διαχειριζόταν στις αρχές του έτους. Η RomTelecom ήταν επίσης ο πρώτος πάροχος από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, που απέκτησε πιστοποίηση της Cisco, “Cisco Managed Services Channel Partner”.

    Tέλος, με στόχο την ενίσχυση της διείσδυσης των υπηρεσιών Internet υψηλών ταχυτήτων, η RomTelecom δημιούργησε ένα δεύτερο brand, με το όνομα NextGen.
    Η RomTelecom ενίσχυσε για μια ακόμη φορά τις ενέργειες της, για τη μείωση του κόστους. Η αύξηση 6,6% στα Λειτουργικά Έξοδα προ αποσβέσεων, σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009, οφείλεται κυρίως στον τετραπλασιασμό του κόστους περιεχομένου και στο διπλασιασμό των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις. Οι περισσότερες από τις άλλες κατηγορίες εξόδων ήταν μειωμένες.
    Τον Ιανουάριο 2010, η RomTelecom προχώρησε σε εξωτερική ανάθεση (οutsourcing) των δραστηριοτήτων συντήρησης του δικτύου μεταγωγής της, μειώνοντας με αυτό τον τρόπο το προσωπικό της κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

    Το Α’ τρίμηνο του 2010, οι πελάτες κινητής τηλεφωνίας του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε περίπου 21,8 εκατ., 9,5% περισσότεροι σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009.

    Κινητή τηλεφωνία - Ελλάδα

    Το Α’ τρίμηνο του 2010, η πελατειακή βάση της COSMOTE διαμορφώθηκε σε 8,8 εκατομμύρια, ενισχυμένη κατά 4,8% σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009. Η πλειονότητα των νέων συνδέσεων συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο αφορά σε πελάτες καρτοκινητής. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι συνδέσεις καρτοκινητής σημείωσαν μείωση, αποτέλεσμα της υποχρεωτικής διαδικασίας ταυτοποίησης που ξεκίνησε στα μέσα του Δ’ τριμήνου του 2009.

    Εκτιμάται ότι τα έσοδα από υπηρεσίες το Α’ τρίμηνο του 2010 για το σύνολο της αγοράς κινητής στην Ελλάδα συνέχισαν να μειώνονται, καταγράφοντας παρόμοιες τάσεις με το 2009. Η πτώση αυτή οφείλεται στη μείωση των τελών διασύνδεσης, στις μειούμενες τιμολογιακές χρεώσεις, αλλά και στη συνεχιζόμενη πτώση στην ιδιωτική κατανάλωση. Αντίθετα, η COSMOTE κατόρθωσε να συγκρατήσει τη μείωση των εσόδων από υπηρεσίες στο 2,1% το Α’ τρίμηνο.

    Η μείωση των εσόδων από υπηρεσίες οφείλεται κυρίως στην πτώση των εσόδων από εισερχόμενη κίνηση κατά σχεδόν 24%, λόγω μείωσης των τελών τερματισμού και ενίσχυσης της κίνησης εντός δικτύου. Αντίθετα, τα έσοδα από εξερχόμενη κίνηση υπηρεσιών ενισχύθηκαν κατά 2,3%. Την πτώση των εσόδων από υπηρεσίες αντιστάθμισαν οι πωλήσεις συσκευών. Τα αποτελέσματα του Α’ τριμήνου δεν αποτυπώνουν πλήρως τον νέο γύρο έντασης του ανταγωνισμού στις χρεώσεις της καρτοκινητής που ξεκίνησε το Φεβρουάριο, καθώς και τις τελευταίες μακροοικονομικές εξελίξεις.

    Η COSMOTE έρχεται πρώτη στην ελληνική αγορά σε πελάτες κινητού ευρυζωνικού internet, με τα έσοδα από ευρυζωνικές υπηρεσίες να ενισχύονται κατά 66% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

    Ο δείκτης μικτού AMOU, αυξήθηκε κατά σχεδόν 16% το Α’ τρίμηνο του 2010, στα 231 λεπτά, συνεχίζοντας την τάση των προηγούμενων τριμήνων. Θετική ήταν η επιρροή κυρίως από το AMOU της καρτοκινητής που αυξήθηκε κατά περισσότερο από 29%, λόγω των σημαντικών προσφορών για κίνηση εντός δικτύου.

    Ο δείκτης μικτού ARPU για το Α’ τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκε σε € 16, μειωμένος κατά 12,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ως αποτέλεσμα κυρίως της μείωσης του ARPU καρτοκινητής. Η πτώση στο ARPU συμβολαίων οφείλεται κυρίως στη μείωση των τελών εισερχόμενης κίνησης, καθώς και στην ανταπόκριση των πελατών στις προσφορές ευρυζωνικών υπηρεσιών, όπου το ARPU είναι σε γενικές γραμμές χαμηλότερο.


    Το Α’ τρίμηνο του 2010, η κερδοφορία EBITDA της COSMOTE στην Ελλάδα ενισχύθηκε κατά 7,6% σε σύγκριση με το Α’ τρίμηνο του 2009, ενώ το περιθώριο EBITDA διαμορφώθηκε σε 37,5%, σημαντικά ενισχυμένο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα λόγω των σημαντικών πρωτοβουλιών για τον περιορισμό των εξόδων, ιδίως διανομής και marketing, αλλά και της μείωσης των εξόδων διασύνδεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κινητή τηλεφωνία - Αλβανία

    Κατά το Α’ τρίμηνο του 2010, η AMC προσέλκυσε περίπου 99.000 καθαρές νέες συνδέσεις, με την πελατειακή της βάση να ξεπερνά στο τέλος της περιόδου τα 2 εκατομμύρια, αυξημένη κατά 43% περίπου σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2009.

    Τα έσοδα και το περιθώριο EBITDA της AMC επηρεάστηκαν σημαντικά από την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος, τη ρύθμιση των τιμών χονδρικής και λιανικής της εταιρείας, τον περιορισμό της διεθνούς εισερχόμενης κίνησης, καθώς και τον έντονο ανταγωνισμό.

    Κινητή τηλεφωνία - Βουλγαρία

    Το Α’ τρίμηνο του 2010, η GLOBUL αύξησε τους συνδρομητές συμβολαίου κατά 4% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πελάτες συμβολαίου της εταιρείας ανέρχονται πλέον σε 2,1 εκατομμύρια, αποτελώντας το 56% της πελατειακής της βάσης. Αντίθετα, οι πελάτες καρτοκινητής μειώθηκαν κατά σχεδόν 13% από το Α’ τρίμηνο του 2009, αποτέλεσμα της υποχρεωτικής διαδικασίας ταυτοποίησης και της έμφασης που δίνει η εταιρεία στην αύξηση των πελατών συμβολαίου. Η συνολική πελατειακή βάση της GLOBUL στο τέλος Μαρτίου του 2010 διαμορφώθηκε σε 3,8 εκατομμύρια περίπου.

    Τα έσοδα από υπηρεσίες μειώθηκαν κατά 2% περίπου το Α’ τρίμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα μακροοικονομικών παραγόντων, του έντονου ανταγωνισμού στους εταιρικούς πελάτες συμβολαίου και της μείωσης στα τέλη διασύνδεσης.

    Η GLOBUL πραγματοποίησε μεγάλα βήματα για τη μείωση του κόστους, επιτυγχάνοντας σημαντικό περιορισμό των εξόδων σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων πωλήσεων και διανομής (-45%) και τιμολόγησης και είσπραξης (-13%).

    Κινητή τηλεφωνία - Ρουμανία

    Η πελατειακή βάση της COSMOTE Ρουμανίας διαμορφώθηκε σε 7,2 εκατομμύρια το Α’ τρίμηνο του 2010, με τους πελάτες συμβολαίου να αποτελούν το 21%. Η αύξηση των πελατών συμβολαίου, ιδίως των εταιρικών, οδήγησε σε σημαντική ενίσχυση των εσόδων. Παράλληλα, αυξήθηκαν και οι πελάτες καρτοκινητής, παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό σε αυτό τον τομέα της αγοράς. Τα έσοδα από υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά σχεδόν 8% το Α’ τρίμηνο, με τα έσοδα από εξερχόμενη κίνηση να ενισχύονται κατά 11%. Εξαιρουμένης της Zapp, η πτώση της κερδοφορίας EBITDA θα είχε διαμορφωθεί σε 27%, αποτέλεσμα κυρίως των αυξημένων εξόδων δικτύου, καθώς και των εξόδων πωλήσεων και διανομής. Επιπλέον, η σημαντική πτώση των τελών διασύνδεσης διεθνούς εισερχόμενης κίνησης επηρέασαν σημαντικά την κερδοφορία.

    Με το μερίδιο αγοράς της να ξεπερνά ήδη το 23% και με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών τρίτης γενιάς μετά την εξαγορά της Zapp, η COSMOTE Ρουμανίας δίνει έμφαση στην περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στους τομείς των ευρυζωνικών υπηρεσιών και των εταιρικών πελατών. Η ενσωμάτωση της Zapp συνεχίζεται κανονικά, ενώ ήδη το Α’ τρίμηνο έχουν επιτευχθεί συνέργιες σε επίπεδο εσόδων και κόστους.

    ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

    Ο OTE ανακοινώνει τη πρόθεσή για την έξοδο του από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE)
    Στις 12 Μαΐου ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεση του για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Οι μετοχές του ΟΤΕ διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την μορφή αποθετηρίων τίτλων (ADRs). Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε σχετικά στην χθεσινή συνεδρίαση του. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

    Η απόφαση του ΟΤΕ για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σαν στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους, την μείωση της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και την συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει την μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του. Ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

    Δεδομένης της αναμενόμενης αρνητικής επίδρασης των μέτρων στήριξης της Ελληνικής οικονομίας στη κατανάλωση, του έντονου ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος, ο ΟΤΕ δεν αναμένει ότι η μείωση των εσόδων σε όλες τις δραστηριότητες του θα παραμείνει, κατά το υπόλοιπο του 2010, στα επίπεδα του Α’ τριμήνου 2010. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η κερδοφορία του Ομίλου, όπως αποτυπώνεται στο προσαρμοσμένο EBITDA ως ποσοστό των εσόδων, θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί. Η Δοίκηση σκοπεύει να προχωρήσει ενεργητικά σε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη μείωση της απώλειας εσόδων, του κόστους λειτουργίας και στην εξοικονόμηση χρηματορροών.

    Πρόθεση εξόδου από NYSE

    Ο ΟΤΕ ανακοίνωσε την πρόθεση του για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).
    Σημειώνουμε ότι οι μετοχές του ΟΤΕ διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την μορφή αποθετηρίων τίτλων (ADRs). Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ αποφάσισε σχετικά στην χθεσινή συνεδρίαση του. Ο ΟΤΕ εκτιμά ότι οι διαδικασίες εξόδου από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θα έχουν ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

    Η απόφαση του ΟΤΕ για έξοδο από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έχει σαν στόχο την μείωση του λειτουργικού κόστους, την μείωση της πολυπλοκότητας των οικονομικών αναφορών και την συγκέντρωση της διαπραγμάτευσης των μετοχών του στο Χρηματιστήριο Αθηνών, αγορά που παρουσιάζει την μεγαλύτερη ρευστότητα για τις μετοχές του. Ο ΟΤΕ θα συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες των επενδυτών του στις ΗΠΑ, να τηρεί τα υψηλότερα επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης, και να παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση στα Αγγλικά.

    Ο ΟΤΕ σκοπεύει να διατηρήσει πρόγραμμα Level I ADRs το οποίο θα επιτρέπει στους επενδυτές να κάνουν πράξεις με τα ADRs του ΟΤΕ στην αγορά OTC (Over the counter).

    Ο ΟΤΕ διατηρεί το δικαίωμα, για οποιονδήποτε λόγο, να καθυστερήσει ή και να ακυρώσει τις σχετικές διδικασίες που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Καλησπέρα φίλε,
    στην πιάτσα κυκλοφορεί πως τα 750δισ είναι για 2 χρονάκια και για τους καυμένους του νότου!Το πραγματικό ποσό για όλο το club υπολογίζεται στα 10 τρισ.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. καλησπέρα φίλε!

    το πόσα χρωστάει αυτό το μπουρδέλο το κράτος....

    είναι "κρατικό μυστικό" ούτε ο πρωθυπουργός δε το ξέρει.

    μόνο οι Μασόνοι της αντίπερα όχθης το ξέρουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΧΑ: Εγκρίθηκε το αίτημα παραίτησης της ΕΤΕ από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή


    Το αίτημα παραίτησης της εταιρείας – Μέλους της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.» από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή, ενέκρινε το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενέκρινε το αίτημα παραίτησης της εταιρείας από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή, στο σύνολο των ΣΜΕ και Δικαιωμάτων Προαίρεσης σε υποκείμενη αξία μετοχών & δεικτών της Αγοράς Παραγώγων του Χ.Α.

    Ως τελευταία ημέρα Ειδικής διαπραγμάτευσης ορίστηκε η Δευτέρα 31 Μαΐου 2010.

    Επίσης, το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της κοινής και προνομιούχου μετοχής της εταιρείας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.» από ευρώ 1,54 σε ευρώ 0,70.

    Σημειώνεται ότι ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 19η Μαΐου 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή