Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Θέλουμε Ανθρώπινη Σύνταξη & Μισθό; ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ!


Η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού ήρθε!

Σήμερα στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Πάγωμα μισθών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στον ιδιωτικό τομέα προαναγγέλλει η κυβέρνηση.

Η σαρωτική επίθεση της κυβέρνησης και των στυλοβατών της πολιτικής του μνημονίου καθιστά καθήκον τον ξεσηκωμό για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε άνθρωπο των λαϊκών στρωμάτων.

Η ώρα του μεγάλου ξεσηκωμού είναι τώρα για τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς από σήμερα και μέχρι τα τέλη του Ιούλη η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει και να ψηφίσει στη Βουλή το σύνολο των βασικών νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά.(Τώρα που ο κόσμος θα είναι στις Διακοπές!)

Παράλληλα, τόσο ο Γ. Πεταλωτής, όσο και ο Α. Λοβέρδος, επιβεβαίωσαν χτες ότι σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές Συμβάσεις δεν ανταποκριθούν στην επιταγή του μνημονίου για τριετές πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, τότε, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «902», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διασαφήνισε ότι το πάγωμα των μισθών θα γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αφού, όπως είπε, «αυτό είναι μία απόφαση που έχει ληφθεί. Το πώς θα εξειδικευτεί είναι νομοτεχνικό θέμα».
Υπενθυμίζεται ότι το μνημόνιο προβλέπει επί λέξει: «Σε συνέχεια διαλόγου με κοινωνικούς εταίρους, η κυβέρνηση (...) θα εφαρμόσει μέτρα που θα εγγυώνται ότι οι τρέχοντες κατώτατοι μισθοί θα παραμείνουν σταθεροί σε ονομαστικούς όρους για τρία χρόνια!».

«Στο τριετές πάγωμα των μισθών που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση εξυπηρετώντας την κερδοφορία των εργοδοτών, η απάντηση είναι μια: Πιο μαζικά, πιο μαχητικά στην απεργία στις 29 Ιούνη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ταξικού κινήματος»

Σήμερα, εξάλλου, κατατίθεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό στον ιδιωτικό τομέα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι μέχρι την άλλη Πέμπτη, 8 Ιούλη, να αποτελεί νόμο του κράτους η γενικευμένη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του προνοιακού επιδόματος και η επί της ουσίας κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

για να μη καταντήσει το 60% των φοροεισφορών άλλος ένας πρόσθετος φόρος........

ΠΑΜ'ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΑΜ'ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!

γαμώ το κέρατό μου..........
ΑΠΕΡΓΙΑ ρε!
είπαμε ΑΠΕΡΓΙΑ!


7 σχόλια:

  1. πάγωσε τους μισθούς ,τις συντάξεις και τα μεροκάματα τη Βενζίνα και τα καταναλωτικά αγαθά τα άφησε να πάνε στα ύψη!

    έτσι Κυβερνάει κι ο Χατζιαβάτης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μειώνει Πάλι τις τιμές στόχους της για τις ελληνικές τράπεζες η HSBC!

    -Δεδομένων των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν στην προσαρμογή στα νέα μέτρα λιτότητας, παρά το γεγονός ότι οι αποτιμήσεις βρίσκονται ήδη σε βαθιά discount έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    -Η HSBC μειώνει την τιμή στόχο της για την Τράπεζα Κύπρου στα 5 ευρώ από 6,5 προηγουμένως, για την Εθνική στα 14 ευρώ από τα 24 ευρώ, για την Eurobank στα 4,7 ευρώ από τα 9, για την Alpha Bank στα 5 ευρώ από τα 9,4 ευρώ, για την Πειραιώς στα 3,7 ευρώ από τα 9 ευρώ και την Marfin Popular στα 1,4 ευρώ από 2,6 ευρώ προηγουμένως.

    -Ο οίκος προχωρά επίσης σε υποβάθμιση των προβλέψεων για τα κέρδη ανά μετοχή του κλάδου κατά 80% για το 2010, κατά 60% για το 2011 και κατά 50% για το 2012, κατά 35% χαμηλότερα από τις μέσες εκτιμήσεις της αγοράς.

    -Η HSBC διατηρεί τη σύστασή της "overweight" για την Τράπεζα Κύπρου και την Εθνική Τράπεζα, καθώς και την ουδέτερη σύστασή της για την Alpha και την EFG Eurobank, ενώ υποβαθμίζει τις Πειραιώς και Marfin σε "underweight".

    -Σύμφωνα επίσης με τον οίκο,
    ο τραπεζικός κλάδος της Ελλάδας θα πρέπει να προσαρμοστεί στο περιβάλλον λιτότητας, το οποίο θα περιλαμβάνει περιορισμένη πιστωτική επέκταση, υψηλότερες χρεώσει για φθορές, υψηλότερα κόστη για τις καταθέσεις, καθώς και τον φόβο για μαζικές υποχωρήσεις στις κεφαλαιακές θέσεις σε περίπτωση αναδιάρθρωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aποστολη καλημερα.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΙ ΓΕΡΑ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου!
    νά'σαι πάντα καλά που με θυμάσαι.
    ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χωρίς σχόλια

    Το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κατάρ, μέσω της θυγατρικής του Qatar Holding πιθανώς να αγοράσει μερίδιο από 5% έως 7% της ΕΤΕ έναντι 250 εκατ. ευρώ, διευκρινίζουν οι FT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλ..γειά σου και πάλι.Το σχόλιο που ήθελα να σου στείλω για τούτην την ανάρτησή σου,από λάθος και απ'την βιασύνη μου στο έστειλα στην προηγούμενη σου ανάρτηση.Δες την .

    ΑπάντησηΔιαγραφή