Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Φωτιά στα μπατζάκια μας!

Ανατιμήσεις αναμένονται από σήμερα σε προϊόντα και υπηρεσίες λόγω της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ.

Ειδικότερα, ο βασικός συντελεστής ΦΠΑ αυξάνεται από 21% σε 23%. !!!!

Αφορά είδη ένδυσης - υπόδησης, υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, νεόδμητες οικοδομές (πλην α’ κατοικίας), οικοδομικά υλικά, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και λοιπά δίκυκλα, καύσιμα, τσιγάρα, αλκοολούχα ποτά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, πλαστικά είδη, χημικά είδη, χαρτικά, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, είδη ατομικής καθαριότητας, σχολικά είδη, κατασκευές και πωλήσεις έργων τέχνης, επισκευή και συντήρηση αυτοκινήτων, δικύκλων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και λοιπών αντικειμένων, υπηρεσίες καθαρισμού κτιρίων, κουρεία, κομμωτήρια, ινστιτούτα αδυνατίσματος και αισθητικής, γυμναστήρια, λογιστές-φοροτεχνικοί, οικονομολόγοι, η χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων για την προπόνηση ή τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αθλήματος (κολύμβηση, στίβος, τένις, μπόουλινγκ, καλαθοσφαίριση, κλπ.) ή αθλητικού γεγονότος (ποδοσφαιρικοί αγώνες, κολυμβητικοί αγώνες κλπ.), διόδια.

Ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 11%, από 10% και αφορά τρόφιμα, φάρμακα, μη αλκοολούχα ποτά, εισιτήρια μεταφορικών μέσων λεωφορείων, εισιτήρια για κινηματογράφους, συναυλίες, τσίρκα, ζωολογικούς κήπους, εκθέσεις και παρόμοιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο, ύδρευση, διαμονή σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατασκηνώσεις, κάμπινγκ, έτοιμο φαγητό σε εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία κ.λπ, σερβιριζόμενα είδη σε καφενεία, καφετέριες, ζαχαροπλαστεία, μηχανήματα και βοηθήματα για την εξυπηρέτηση αναπήρων, επισκευές παλαιών κατοικιών, τηλεθέρμανση.

Από 5% σε 5,5% αυξάνεται και ο πολύ χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ που αφορά σε εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία και θέατρα.

Παράλληλα, ο ΦΠΑ επεκτείνεται σε μια σειρά από δραστηριότητες που δεν υπάγονταν στο σχετικό νόμο (Ν. 3842/2010), όπως δικηγόρους, συμβολαιογράφους, υποθηκοφύλακες, δικαστικούς επιμελητές, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα (υπηρεσίες νοσοκομειακής και ιατρικής περίθαλψης του ιδιωτικού τομέα), καλλιτέχνες, συγγραφείς και σε επαγγελματίες διακίνησης εφημερίδων.

Σημειώνεται ότι στα πρατήρια υγρών καυσίμων ο λογιστικός προσδιορισμός ισχύει από 1η Μαΐου 2010, ενώ στους πωλητές λαϊκών αγορών θα ισχύσει από 1η Οκτωβρίου 2010.

Οι συντελεστές του ΦΠΑ που θα ισχύουν από σήμερα 1 Ιουλίου είναι οι εξής:

- 23% για αμοιβές δικηγόρων, συμβολαιογράφων, άμισθοι υποθηκοφύλακες και δικαστικοί επιμελητές

- 11% για τις υπηρεσίες ιδιωτικών θεραπευτηρίων και διαγνωστικών κέντρων

- 11% για τα ταξί

Αυξήσεις στα διόδια

Αυξημένες θα είναι από σήμερα και οι τιμές των διοδίων στις εθνικές οδούς και την Αττική Οδό, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.

Στην Αττική Οδό, οι νέες τιμές που θα ισχύουν από σήμερα για τους οδηγούς που πληρώνουν με μετρητά, είναι οι εξής:

Μοτοσικλέτες: Από 1,30 ευρώ σε 1,40 ευρώ

Ι.Χ.: Από 2,70 ευρώ σε 2,80 ευρώ

Μικρά και μεσαία φορτηγά και λεωφορεία: Από 6,70 ευρώ σε 7,00 ευρώ

Μεγάλα φορτηγά: Από 10,80 ευρώ σε 11,20 ευρώ.

Παράλληλα αναπροσαρμόζονται και οι τιμές που ισχύουν για τα συνδρομητικά προγράμματα.

Ακριβότερη θα είναι η διέλευση των οχημάτων και από τα διόδια του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου. Οι νέες τιμές των διοδίων διαμορφώνονται ως εξής:

Μοτοσυκλέτες: Πελασγία: 1,70 ευρώ, Μοσχοχώρι: 1,90 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 0,30 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 0,50 ευρώ, Μακρυχώρι: 0,70 ευρώ, Πυργετός: 1,50 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 2,00 ευρώ.

Επιβατικά – ΙΧ: Πελασγία: 2,40 ευρώ, Μοσχοχώρι: 2,80 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 0,50 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 0,80 ευρώ, Μακρυχώρι: 1,00 ευρώ, Πυργετός: 2,20 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 2,90 ευρώ.

Φορτηγά με έως και 3 άξονες: Πελασγία: 6,00 ευρώ, Μοσχοχώρι: 7,00 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 1,90 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 1,90 ευρώ, Μακρυχώρι: 2,40 ευρώ, Πυργετός: 5,50 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 7,20 ευρώ.

Φορτηγά με 4 άξονες και άνω: Πελασγία: 8,50 ευρώ, Μοσχοχώρι: 9,70 ευρώ, Πλευρικός Γυρτώνης: 1,70 ευρώ, Πλευρικός Μακρυχωρίου: 2,70 ευρώ, Μακρυχώρι: 3,40 ευρώ, Πυργετός: 7,70 ευρώ, Λεπτοκαρυά: 10,10 ευρώ.

Αυξάνεται από σήμερα και η τιμή διέλευσης των φορτηγών από τα διόδια που διαχειρίζεται η κοινοπραξία Ολυμπία Οδός ΑΕ, ενώ η τιμή για τα δίκυκλα και για τα ΙΧ θα παραμείνει σταθερή.

Συγκεκριμένα, για τα οχήματα με 2-3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα, η τιμή διαμορφώνεται σε 7,40 ευρώ από 7,30, ενώ για τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος πάνω από 2,20 μέτρα θα ανέλθει σε 10,40 από 10,30 ευρώ. Για τα δίκυκλα και για τα οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μέτρα, η τιμή θα παραμείνει στα 2,00 και 2,90 ευρώ αντίστοιχα.

Η αναπροσαρμογή θα ισχύσει σε όλους του σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας Οδού, δηλαδή σε Ελευσίνα, Ισθμό, Ζευγολατιό, Ρίο, Ν. Πέραμο και Αγ. Θεοδώρους και για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών Ολυμπία Pass και e-pass της Αττικής Οδού, που χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές λωρίδες.



Βρε Παιδιά,σας Ξέφυγε κανένας!

9 σχόλια:

  1. Καλό μήνα φίλε,
    άρχισε η περίοδος των πυρκαγιών,
    μην παραξενεύεσαι που βλέπεις φωτιές,
    συνηθισμένο το φαινόμενο!
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!


    στον Καπιταλισμό....

    η φωτιά γεννάει ΟΙΚΟΠΕΔΑ!!!!

    καλή σου μέρα.
    :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Εμπορική Τράπεζα σημειώνει ότι οι στηρίξεις στο Χ.Α. αντέχουν. «Η αντοχή της ευρύτερης περιοχής στήριξης των 1.400 μονάδων διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες σχηματισμού τιμών αντιστροφής της πτωτικής τάσης (double bottom), με ανοδικό στόχο (μεσοπρόθεσμα) τις 1.800 μονάδες», ανέφερε σήμερα η Εμπορική σε τεχνική της ανάλυση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως εξηγεί, «η ευρύτερη περιοχή των 1.400 μονάδων αποτελεί κομβικό σημείο στήριξης (...) και σε περίπτωση που διασπασθεί καθοδικά, ανοίγει ο δρόμος προς τις 1.300 μονάδες, καθώς δεν εντοπίζεται αξιόλογη στήριξη σε υψηλότερα επίπεδα τιμών». «Όμως για όσο χρονικό διάστημα παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα τιμών, διατηρούνται οι προσδοκίες για σχηματισμό τιμών διπλής βάσης τιμών (ή τριπλής)» αναφέρει μεταξύ άλλων και τοποθετεί στην ευρύτερη περιοχή των 1.800 μονάδων τον μεσοπρόθεσμο ανοδικό στόχο και στις 1.485 και 1.525 μονάδες τις πλησιέστερες αντιστάσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγώ ΕΙΠΑ!

    από τις 1300 μονάδες θα αρχίσω να κοιτάω το Ταμπλό

    τώρα έχει και ΜΟΥΝΤΙΑΛ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλη αλήθεια είπες!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημερα σας.
    Μεχρι τελος του χρονου οι 850 μοναδες?
    Τραγικο σεναριο σε περιπτωση επαναδιαπραγματευσης του χρεους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή σου μέρα Στέλλα!

    για τις 850 θα δούμε δε βιάζονται.

    θα πρέπει να πείσουν τη μαρίδα ότι σήμερα είναι ο "Πάτος"

    στις 1300 ότι αυτός είναι ο πάτος

    για να γίνεται τζερτζελές ;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα φίλε. Καλά αυτό με τα διόδια παράγινε...
    Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Θεσσαλονίκη 37,00 € προ ανατιμήσεων...
    Κατά μέσο όρο διόδια ανά 60 χλμ...
    Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή